|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz
Info od Skierki:
"Czekam na izbie na przyjecie na usg z tego co zrozumialam to mala jest ulozona troche w poprzek , glową przy biodrze.Jeszcze bedzie super jak jutro cesarka. Dam potem znac bo mam slaba baterie......"
|
#812 | |
|
celebriti
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz
kurcze :| zaczelam przegladac wasze wozki, Vektor Air wyglada na lekki to chyba Wojtusi...(?) juz sama nie wiem ;( zalezy mi by mial fotelik mocowany na stelazu i w aucie i ta waga... no nic popatrze co powybieralyscie. eh
|
|
|
#813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Miramejku
Ma już swoje humorki, we wtorek skończyła 3 tygodnie a już jest tak rozpieszczona... cały czas przy cycu by wisiała A jak jest zła to tak śmiesznie nosek marszczy słodka jest, nie narzekam, ale boję się że to marudzenie to zapowiedź kolek A Ty jak się czujesz? gotowa na wielki dzień ?![]() Cytat:
![]() ![]() z a Skierkę i dzidziolkaCzekoladko super Ci wyszła ta sypialnia
|
|
#814 |
|
Zadomowienie
|
Groszkolino kiedyś widziałam kobietę na mieście z wózkiem tego typu jak walczyła wyjeżdżając na chodnik bo te kółka jej bez przerwy latały każde w inną stronę..
Ale nigdy nie prowadziłam takiego wózka więc nie wiem... Ja już zakupy zrobiłam, zaraz idę się położyc z nogami do góry, a potem obiadek i drylowanie wiśni na przetwory.... Dobrze że ich niedużo mam... |
|
|
|
#815 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusiom !!!!
przykro mi że niektóre mamy muszą się tak nacierpieć, bóle rąk muszą być masakryczne. A u mnie baby blues już minął, zresztą moje samopoczucie było chyba spowodowane trudnościami z karmieniem. Dalej jest masakra, mała tak mi pokiereszowała brodawki że mam skurcze żołądka na samą myśł o karmieniu więc zaczęłam ściągać laktatorem , ale to też boli bo uciska. Nie mam już pomysłu co robić, a szkoda mi bardzo przestać karmić ją piersią bo mam duużo mleka. Tak więc ciągle jeszcze siedzę i płaczę , tym razem z bezsilności. Trzymajcie się dziewczyny, życzę łatwym i niebolesnych porodów. |
|
|
|
#816 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Mamusie! U nas dzis strasznie gorąco, wstalam o 11 i moglam dalej spac to moze bym nie poczula tego upalu.... Jutro jedziemy z Tz i znajomymi na mazurki, nareszcie troche sobie poprzebywam na swiezym powietrzu
|
|
#817 |
|
Zadomowienie
|
Musicman a używasz tych osłonek na brodawki? One też nic nie dają?
|
|
|
|
#818 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A z bólem porodowym to masz racje. Najwazniejsze zeby dzidzia zdrowa była i zadnych komplikacji nie było. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#819 | |||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej mamusie
![]() a ja dzis ledwo zyje - maly w nocy troche dal nam popalic - w zasadzie od 3 nie spalismy bo maly marudzil i sam nie wiedzial czy chce jesc, czy spac czy co biedny TZ pojechal do pracy - jesli dzis tak bedzie to powiem mu zeby poszedl spac do salonu, bo on biedny tak sie angazuje, wstaje razem ze mna, nawet dzis wzial go na rece i kazal mi spac a on sie zajmie malym, a pzeciez on pracuje biedny jeszcze.... Cytat:
ale jest teraz chyba wyleg - a pozniej mysle one znikna fajnie, ze wszystko ok - teraz to mozesz rodzic w kazdym momencie, wiec trzymam kciuki jakby co zeby porod odbyl sie jak u Ani ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mi juz odpadaja strupki z sutkow ![]() wiesz co moze sprobuj tych kapturkow ochronnych dopoki piersi sie nie wygoja?
|
|
|
#820 |
|
Raczkowanie
|
Widzę że dzisiaj dobre obiady u was się szykują
aż mi leci. Ja tylko zupe mam dzisiaj No ale nawet nie mam możliwości do sklepu się dostać bo TZ samochodem w pracy a ja z tej wiochy to do sklepu 5 km Co do wózków z małymi kółkami też się nasłuchałam od koleżanki (która pracuje w sklepie z wózkami) że nie są one zbyt praktyczne bo żeczywiście każde lata w inna stronę a zwłaszcza jak jest nierówno ale tak jak mówi Miramej lepiej obejrzeć na żywo. Ja osobiście nie kupowałam żadnego drogiego wózka mam baby activ i wydaje się dość stabilny ale wszystko wyjdzie przy pierwszych spacerach bo dopiero wtedy tak naprawdę dopiero się wyprubuje. ![]() ![]() za Skierke !!!!
|
|
|
|
#821 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny!
Zona prosila zeby powiadomic was tu na forum wiec pisze. na sale weszlismy o 15 i urodzilismy synka o 16;35. maluch wazy 3 kg i miezy 55 cm. Ania z malenstwem wychodza dopiero w niedziele bo musza byc 3 pelne doby w szpitaly. Aha ania dziekuje za kciuki. pa pa |
|
|
|
#822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym wytrzymała wszystkie bóle zeby tylko miec mleko A niestety nie mam juz ani kropelki Nie wiem dlaczego tak sie stało
|
|
|
#823 |
|
Zakorzenienie
|
Witam kobitki
Wstałam dzisiaj o 9 ale do teraz nic konkretnego nie zrobiłam... Obiad mam od wczoraj, chyba jakiś film sobie obejrze, bo prasować drugiej partii prania nie zamierzam - wczoraj czułam się po tym nie najlepiej. W ogóle śniły mi się dzisiaj jakieś chore sny... Że badała mnie przy wszystkich na sali jakaś nieznajoma Pani Doktor, wkładała mi jakieś dziwne rzeczy.... bleeee... I jakieś robaki jeszcze tam były.... Ogólnie okropieństwo ![]() Mi też się już włączył syndrom wicia gniazda Wczoraj wybraliśmy mebelki do pokoju Zosi, chociaż mięliśmy na razie go nie urządzać (łóżeczko na razie będzie stało u nas w sypialni), no ale z racji tej, że mi się troszkę teraz w domu nudzi, to wiecie....![]() Często też myśle o depresji poporodowej. Trochę się tego boję - tyle teraz się o tym mówi... Chociaż przeczytałam w jakiejś mądrej książce, że jeżeli ciąża przebiega w miarę bezproblemowo, tzn. mało żyganek, zmian nastroju - ogólnie wszystko co wiąże się z poziomem hormonów, to potem prawdopodobieństwo depresji jest mniejsze bo i poziom hormonów nie spada z tak drastycznego poziomu. No ja właśnie ciążę przechodzę zupełnie na luzie, więc się trochę pocieszam.... Napiszcie, co o tym myślicie. Chmurzy się, może w końcu spadnie deszcz, bo już nie mogę.
|
#824 |
|
Zadomowienie
|
Cass nie przejmuj się i tak jestes na pewno wspaniałą mamą
![]() Męzu Ani dziekujemy za informacje
|
|
#825 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
przechodziłam już taką małą depresyjkę w maju i czerwcu a jeszcze nie ma dzidziusia na świecie ale czytałam że to też się zdarza. Mniejmy nadzieję że jakoś wszystkie przetrwamy to jakoś...
|
||
|
|
|
#826 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do mojej "pracowitości" to ona mija zawsze około 12. Wtedy mam dwie lewe ręce do wszystkiego. Zawsze wolałam wcześniej wstać i porobić to co trzeba, żeby później już odpoczywać - a tym bardziej teraz jak jest taka pogoda. U mnie były wczoraj. Cytat:
Zrobione |
|||
|
|
|
#827 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tez mam na imie Ania, to moze i mi tak lekko pojdzie ...![]() Aha i powiedz, czy wygodnie sie wklada dzidziusia do wózka? bo moj TZ ostatnio sie zastanawial nad tym, czy ta rączka nie przeszkadza w tym, bo ona sie nie sklada chyba... frida, wlasnie mam tak samo z tym sikaniem, mam nadzieje ze po porodzie to minie. Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2009-07-16 o 12:19 |
||
|
|
|
#828 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja czuję się już trochę gorzej niż jeszcze miesiąc temu, jest mi ciężko i upał robi swoje, ale nie jest źle Na wielki dzień to ja chyba nigdy nie będę gotowa, zaczynam się już martwić, że coś ze mną nie tak ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Z tymi wózkami to prawda, każdy oczekuje czegoś innego, i to czy nasze wybory okażą się dla nas słuszne wyjdzie na spacerkach ![]() Cytat:
Pozdrawiamy oboje świeżo upieczonych rodziców i Ich synka ![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-07-16 o 12:21 |
|||||||||
|
|
|
#829 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj w sr położna mówiła że najlepszy jest stary babciny przepis... Na pół szklanki zaparzyć baaardzo mocną herbatę. Potem w tym zamoczyć gazik i do stanika. Podobno lepsze niż wszystkie maści... Słyszałyście może o takim sposobie?? |
|
|
|
|
#830 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
. Tyle sie o nich naczytalam ze az sama sie boje i modle byle moja niunia nie miala bo chyba bede plakac razem z nia![]() Mozesz mi napisac jaki rozmiar ciuszkow nosi twoja niunia? Bo ja wreszcie wzielam sie za prasowanie i stwierdzam ze chyba zdecydowanie za duzo mam rzeczy rozm. 56 . Zastanawiam sie ile dzidzia moze w nich "pochodzic", pod warunkiem ze nie urodzi sie wieksza . Mi lekarze przepowiadaja wage 3-3100 wiec chyba w miare mala ta moja dzidzia bedzie. Zreszta ja tez sie taka urodzilam wiec to moze po mamusi![]() Cytat:
"weszlismy", "urodzilismy"![]() ![]() Cytat:
Ja kupilam duza kostke i mala Ja tez mam w planie malowanie listw. Zabieram sie za nie od poniedzialku i jeszcze nawet pedzla nie wyjelam . Kupilam za to specjalna farbe dla alergikow i kobiet w ciazy. Stoi i czeka![]() Skierka
|
|
#831 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem ale jest mi strasznie smutno
Kuba najada sie mleczkiem Jest juz co dzwigać
|
|
#832 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zobacz jak twój synek ślicznie rośnie no i najważniejsze że zdrowy.
|
|
|
|
|
#833 |
|
Rozeznanie
|
Mam smsowie wieści od Kasi
![]() Mała Laurka nie jest taka mała, bo waży sobie ok. 3400-3500g ![]() Na dzisiejszym obchodzie lekarze powiedzieli, że po weekendzie będzie rodzić |
|
|
|
#834 |
|
Zadomowienie
|
Kikunia bawią się we wróżkę że się coś zacznie, czy mają w planie wywoływać? A może cc??
Współczuję jej jeszcze na takim upale w szpitalu leżeć... Biedulka... Przekaż jej od nas duuużo duuużo siły
|
|
|
|
#835 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cass ja też nie miałam na początku mleka ale zawzięłam się i pompowałam laktarotem elektrycznym tak jak uczyli w szkole rodzenia . Na początku mleka było tak mało że nawet nie zakrywało dna butelki ale stopniowo było więcej.Teraz z 2 cyców mogę odciągnąc 90 ml. Spróbuj laktatorem Aha, co do osłonek - chyba znów je odpalę, choć boję się że mała przestanie ssać samą pierś. Ale bardzo szkoda mi przestać ja karmić bo bardzo dużo wysiłku włożyłam już w to wszystko (i bólu) Edytowane przez musicman Czas edycji: 2009-07-16 o 14:07 |
|
|
|
|
#836 | |
|
Zakorzenienie
|
kolejne info od Skierki: "Przyjeli mnie na patologie i podlaczyli Ktg i oksytocyne. Narazie nic sie nie dzieje.Dam znac po obchodzie bede wiecej wiedziala. Usg wyliczylo wage malej na 4 kg, jak taka sie urodzi to padne chyba." ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
|
|
#837 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
ANIA GRATULUJE!!! i jednoczesnie zazdroszcze tak szybkiego porodu ![]() Fajniutki, ze masz juz swoje małe szczescie w ramionach ![]() Skierka i Kasia pomyslec ze kolejne mamusie juz za chwile beda tuliły swoje maleństwaZa resztę dziewczyn w nie na finiszu oczekiwania trzymam mocno ![]() TROCHE PONARZEKAM... Ja rozumiem teraz przez co przechodziła Cass (chodzi mi o te opuchlizny itp.)... Dziewczyny MASAKRA!!! Z trudem od rana stoje na nogach bo tak bola mnie mega opuchniete stawy przy stopach... W nocy opuchlizna schodzi troszke a rano po max 2 h wraca... ból niesamowity ![]() Idąc wyżej kolana... mam problem z wyjsciem po schodach bo tez bola jak cholera... Biodra: w nocy juz nie spie tylko drzemie bo co chwilke budzi mnie ból biodra po stronie na której spie... i tak co chwile z WIELKIM trudem przewracam sie z boku na bok przy okazji zachaczajac o łazienke zeby opróżnic pecherz... Ręce... a dokładnie dłonie... to przechodzi juz ludzkie pojecie... z dłoni opuchlizna mi w ogóle nie schodzi a jest tak wielka, ze z naprfawde wielkim trudem jestem w stanie do połowy scicnac piesc... do tego strasznie boli mnie kazdy staw w kazdym palcu + jak leze na boku to dretwieje mi albo jedna albo druga dłon... Twarz... he he he... wygladam jak Fiona ![]() Usta tak jak dziewczyny wczoraj pisały po botoxie, zwłaszcza górna warga, nos opuchniety i rozlazły... Jak nie urodze to pekne bo juz chyba bardziej opuchnac nie moge Jutro ide do mojego lekarza pierfwszego kontaktu... ciekawe co mi powie w zwiazku z moimi cudownymi dolegliwosciami... Przy drugim dziecku postaram sie zrobic wszysko, zeby urodzic przed latem... Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2009-07-16 o 15:00 |
|
|
|
#838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#839 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
. Wiem, że Ci smutno i rozumiem Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja nie puchnę aż tak bardzo, a też mi to dokucza ![]() Z biodrami mam identycznie
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-07-16 o 15:21 |
|||||||
|
|
|
#840 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w rodzinie i ogólnie jak dotąd zawsze usg wage zanizało... tak czy tak nalezy to traktowac z przymrużeniem oka ![]() Cytat:
![]() Trzeba zacisnac zeby i jakos to przetrwac, chociaz to naprawde niezła szkoła jesli chodzi o wytrzymałosc... Jezu... nawet ciezko mi sie isze na klawiaturze dobrze, ze mały jest chociaz grzeczny i rusza sie delikatnie i subtelnie... Pewnie tez ma dosc tych upałów
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

Ma już swoje humorki, we wtorek skończyła 3 tygodnie a już jest tak rozpieszczona... cały czas przy cycu by wisiała
A jak jest zła to tak śmiesznie nosek marszczy 

Dobra, już nie smęcę...
). Boję się żeby wszystko odbyło dobrze, bez komplikacji i synek był zdrowy itp.

mi juz odpadaja strupki z sutkow
aż mi
leci. Ja tylko zupe mam dzisiaj

. U mnie kroluja nektarynki i czeresnie
. Zastanawiam sie ile dzidzia moze w nich "pochodzic", pod warunkiem ze nie urodzi sie wieksza
zobacz jak twój synek ślicznie rośnie no i najważniejsze że zdrowy.