|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
Pokaż wyniki sondy: co zrobić by włosy znów były ładne,nie zniszcone? | |||
używać odpowiedniego szamponu |
![]() ![]() ![]() ![]() |
78 | 3,86% |
częściej myć |
10 | 0,49% |
stosować różnego rodzaju odżywki |
1 413 | 69,85% |
domowe sposoby |
522 | 25,80% |
Głosujący: 2023. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Włosy zniszczone , suche , szorstkie , spalone PORADY - Wątek Zbiorczy :)
Cytat:
![]() kupiłam jeszcze szampon Pantene-Pro-V jakiś niebieski dodający blasku itp...
![]() |
#2252 | |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja wczoraj kupiłam WAXA ale tak naprawdę ciągle chodzi za mną Radical , Seboradin i Gloria
![]() A wy gdzie kupujecie te mazidła ![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
Jezeli nosisz rozpuszczone , z tyłu ocierają się o ubranie to podczas tego ocierania moga sie mechanicznie uszkodzić , dla końcówek to równiez ma znaczenie. Nie weź tego jako radę żeby nigdy już ich nie rozpuścić :P tylko np. gdy siedzisz w domu , zwiąż ![]() Paula łosz jak ja nie nawidze Pentene , po tym szamponie zawsze swędzi mnie skóra głowy i strupki mi się robią ( zapewne od drapania po tym ... szamponie ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez _Magdusia_ Czas edycji: 2009-07-15 o 07:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2253 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2254 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2256 | |
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Seboradin - apteka A Gloria to już wyższa szkoła polowania ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2257 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tylko wątpię , że tutaj to znajdę. U siebie w mieście na pewno , ale teraz akurat przebywam na wakacjach ![]()
![]() |
#2258 |
Raczkowanie
|
Dot.: Narkoza, twarda woda i inne problemy
Mi po dwóch znieczuleniach ogólnych, kupie leków w tym antybiotyków włosy zostały takie jakie były(tj tylko po pobycie w szpitalu gdzie nie mogłam się ruszać uległy skołtunieniu i przesuszeniu), po rozczesaniu(a dłuuugo, bo kłaki długie były) zodżywkowaniu w domu starannym, oleju - wyglądały normalnie.
Może więc tym razem nie będzie źle, może to od kondycji ogólnej też zależy - nawet nie wiedziałam, że narkoza ma wpływ na włosy... |
![]() ![]() |
![]() |
#2259 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co do Twojego pytania to możesz stosować wax bez przerwy jak najbardziej (jeśli używasz go raz w tygodniu zgodnie z zaleceniem producenta). |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2260 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Glorie kupilam w internecie a Seboradin w osiedlowek drogerii ![]() ---------------------------------------------------------------------- Kupiłam olej rycynowy i Joanna Balsam z apteczki babuni z miodem ![]() ![]()
-20.10 kg ![]() Wymiary na dziś (28.04.13) Ręka: 45 cm - 43.0 cm Talia: 104 cm - 95.5 cm Pas: 122 cm - 105 cm Biodra: 133 cm - 126 cm Udo: 87 cm - 78 cm Edytowane przez Julia91 Czas edycji: 2009-07-15 o 16:19 Powód: dopisek |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2261 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2262 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2263 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2265 |
BAN stały
|
mam pytanie odnośnie oleju kokosowego ;p
kiedy kupowałam go pierwszy raz był twardy i bez zapachu rozpuszczał sie pod wplywem ciepla palców kolejny raz kupiłam i była miękka z intensywnym zapachem kokosów (ta najbardziej mi poasowała) teraz kupiłam i wygląda on doslownie jak olej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2266 |
Raczkowanie
|
Ja wczoraj zakupiłam nafte kosmetyczna z olejek rycynowym i będę stosowała na przemian z WAXem co jakiś czas.
Dziewczyny jak tak czytam wątki o włosach, gdzie wizażanki się wypowiadają jak dbaja o włosy to jakbym chciała wypróbować każdy sposób to by mi zycia brakło ![]() Może kiedyś skuszę się na ten olej kokosowy , w ogóle uwielbiam zapach kokosków ![]() ![]() ![]() Dzisiaj pierwsze uzycie nafty ![]() ----------------------------------------------------------------------- Wizaż doprowadzi mnie do bankructwa.
#2267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2268 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak nas wszystkich... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2270 |
Zakorzenienie
|
mój spoczywa w lodówce
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2271 |
Przyczajenie
|
Baaardzo zniszczone po koloryzacji
Witam serdecznie, bardzo prosze o profesjonlna podpowiedz co mam zrobic by zregenerowac wlosy. Moj naturalny kolor to ciemny blond/jasny braz. Poczatkowo rozjasnialam o 3 tony u fryzjera farbami Wella, staly sie jednak suche i matowe, wiec stwierdzilam ze moze Wella nie jest dla mnie dobra. Kupowalam L'oreal Casting odcienie blond i moje wlosy bardzo szybko staly sie jeszcze gorsze. Trwalo to jednak pare miesiecy. Od 2 miesiecy farbuje na brazy ostatnio tonerem Wella color touch z profesjonalnego sklepu, ale jest kiepsko. Pomijam fakt, ze kolor wyszedl nieruwnomierny, najgorsze jest to ze by po myciu rozczesac wlosy musze nalozyc sporo odzywki. Sa bardzo suche, wypadaja i golym okiem widac ze mocno sa zniszczone. Problem w tym, ze staralam sie uzywac farb bezamoniakowych a one doprowadzily wlosy do fatalnego stanu. Nie mam siwych wlosow, ale i tak nie chce zostac przy naturalnym kolorze, bo jest mysi i nieciekawy. Co sadzicie o szamponetkach Palette? Juz nie wiem czego uzywac, bo wyglada na to ze nie ma dla mnie dobrego srodka. Jestem zalamana i prosze o rade
|
![]() ![]() |
![]() |
#2272 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Baaardzo zniszczone po koloryzacji
Widzę że jesteś nowa ale to nie znaczy, żeby nie stosować się regulaminu. Radzę ci kożystać z wyszukiwarki bo jest mnóstwo podobnych wątków. Ja polecam od siebie "dziennik regeneracji włosów" i "walka o zdrowe i piękne wlosy". No i kup sobie w aptece maseczkę wax l'biotica do suchych i zniszczonych lub latte.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2273 |
Przyczajenie
|
Jestem nowa, ale zasady znam. Nie podpinalam sie do innych postow, gdyz ja nie chce tylko zregenerowac wlosow, ale w miare bezpiecznie je farbowac. O profesjonalnych farbach welli dowiedzialam sie z wizarzu, jednak one i tak niszcza wlosy, wiec jesli to mozliwe to prosze o porade o bardzo bezpiecznym produkcie, ktory troszke podklesli naturalny jasny braz, ale dodatkowo ich nie zniszczy.
PS: Wax mam, ale nie widze po nim zadnych efektow. Dodatkowo sprawia ze wlosy sa po nim matowe. Jeszcze 3 lata temu, gdy wlosow nie farbowalam, wszystkie fryzjerki mowily ze to cod natury, bo byly bardzo geste, grube i blyszczace. Dzis to tragedia. Czy mozna cos zrobic by wrocily do dawnej kondycji? bede wdzieczna za kada porade. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2274 |
Zakorzenienie
|
To spróbuj olejów np. Kokosowy lub karite. Ja bym jednak na twoim miejscu podcięła włosy. A myślę że nie prostujesz...bo jeśli tak to jest winowajca a nie farba. A może byś spróbowala koloryzacji henną? Bo nie dość że daje kolor to wzmacnia włosy bo jest naturalnym barwnikiem
|
![]() ![]() |
![]() |
#2275 |
Rozeznanie
|
1. Na pewno nie próbuj szamponetek Palette bo tylko pogorszysz sprawę.
2. Możesz spróbować Richesse L'Oreala, to są farby tonujące o niskim stężeniu oksydantu, mają w sobie sporą dozę środków pielęgnujących. 3. To, że kolor wyszedł nierównomiernie to nie musi być wina farby tylko niedokładnej aplikacji, następnym razem poproś jakąś koleżankę o pomoc przy nakładaniu. 4. Do wysuszania włosów obecnie w dużej mierze przyczynia się środowisko - woda i powietrze, są takie a nie inne, zwłaszcza w bardziej zanieczyszczonych obszarach kraju. Dlatego zawsze po każdym myciu i tak powinno nakładać się odżywkę, a najlepiej maskę do spłukiwania. Odradzam środki bez spłukiwania - może i oszczędzają czas ale włosy sa po nich obciążone, matowe i szybciej się przetłuszczają. 5. Mimo wszystko odradzam hennę - jest to co prawda farba roślinna ale jej działanie polega na oblepieniu łusek włosa przez co bardzo utrudnione jest wniknięcie w głąb włosa substancji nawilżających z odżywek. A przecież w tym przypadku mamy włosy przesuszone, które trzeba nawilżać. Proponuję przejrzeć te wcześniej wymienione wątki i wypróbować kilka metod polecanych przez Wizażanki - w końcu trafisz na metodę, która jest najbardziej odpowiednia dla Twoich włosów. Niestety nie ma jednego kosmetyku 100%-towo działającego na każde włosy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2276 |
Raczkowanie
|
Ale po hennie honeymoon nie będzie mogła już zafarbować niczym innym. Więc ja nie polecam.
Myślę, że najlepiej będzie jak spróbujesz podreperować włosy. Jednak jeśli są bardzo zniszczone musisz się liczyć z tym, że będziesz musiała kupić dobre kosmetyki, może tabletki ze skrzypem itp. Spróbuj może maski Gloria - jest taniutka (ok. 5-6zł), a wiem, że (przeważnie)działa cuda na włosach. Jeśli nie pomoże, nie będzie szkoda pieniędzy. Pamiętaj o systematyczności. Ja na Twoim miejscu dodatkowo podcięłabym włosy. Sama niedawno miałam tak zniszczoną połowę włosów (były popalone, poskręcane, od razu po umyciu suche), ścięłam je, zrobiłam sobie fryzurę a'la pani Beckham i włoski odżyły, mimo, że zaraz po ścięciu zafarbowałam je. Myślę, że dopiero kiedy podreperujesz włosy lub je zetniesz, będziesz mogła myśleć o koloryzacji. Jeśli nie ma wyraźnej potrzeby, żeby używać trwałej farby, to polecam raczej szampony koloryzujące, np. do 28 myć. Ja farbowałam niedawno szamponem Color & Shine Garnier i jestem bardzo zadowolona. Jak na razie ta farba (w wątku o niej) ma same pozytywne opinie. Mnie zupełnie nie zniszczyła włosów, a po takim Castingu wypadały garściami. Trzymam kciuki w walce o piękne włosy! ![]() Pozdrawiam ![]() Edytowane przez Nadia_12 Czas edycji: 2009-07-20 o 22:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2277 |
Raczkowanie
|
ja polecam zabiegi regeneracyjne w salonach fryzjerskich
![]() ![]()
#2278 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Cena pewnie nie zależy tylko od zabiegu jaki ma być wykonany , ale również od długości włosów. Ja mam włosy do pupy , ile mógłby kosztować zbieg regeneracyjny-nawilżający?
![]() |
#2279 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja korzystałam z zabiegu regeneracyjnego w salonie fryzjerskim Gabriel i płaciłam 40 zł. jestem właśnie na stronie tegoż salonu i patrzę na cennik. wydaje mi się, że ceny w innych salonach będą kształtowac się podobnie. pomijam te bardziej ekskluzywne oczywiście ![]() - regeneracja krótkich - 35 zł - półdługich - 40 zł - długich - 45 zł widzę też, że mają ofercie " zabieg SP ", czyli sauna dla włosów. może warto wypróbowac ? ![]()
![]() |
#2280 |
Raczkowanie
|
W przyszłym czasie , jak będę gdzieś jechała , wejdę do jakiegoś fryzjera i się zapytam , nawet dla zaspokojenia swojej ciekawości.
![]() Jeżeli cena nie powali mnie na kolana , to może się skuszę ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.