Włosy zniszczone , suche , szorstkie , spalone PORADY - Wątek Zbiorczy :) - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Pokaż wyniki sondy: co zrobić by włosy znów były ładne,nie zniszcone?
używać odpowiedniego szamponu 78 3,86%
częściej myć 10 0,49%
stosować różnego rodzaju odżywki 1 413 69,85%
domowe sposoby 522 25,80%
Głosujący: 2023. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-15, 06:29   #2251
paulinana
Rozeznanie

Dot.: Włosy zniszczone , suche , szorstkie , spalone PORADY - Wątek Zbiorczy :)

Cytat:
Napisane przez Julia91 Pokaż wiadomość
Używałam kiedyś produktów Matrixa nawilżającego to byl tonik bodajże zapłaciłam 50 zl, butelka byla duza ale co z tego jak efekty byly zerowe ;( moglam sie woda psikac ... teraz jak bylam u fryzjera (jest to osiedlowy fryzjer ale sprzedaja i uzywaja produktow matrixa) to polecaly mi babki jakies mleczka szampony itd... ale jakos nie mam zaufania do tej firmy.

Mozesz kupic w internecie, bo widzialam na niektorych stronach. W salonach pewnie moga Ci sprowadzic A skąd jestes? Wiem ,że w Warszawie profesjonalne produkty mozna kupic w podziemiach kolo zlotych. Wchodzi sie kolo gitary, i w prawo i bedzie po lewej stronie sklepik

Edycja.

No i kupiłam balsam Seboradin (16zl) do zniszczonych i Jedwab Joanny (16,50 zl)dla ratowania doraźnie wyglądu i zobaczymy dzis wieczorem
też wczoraj zakupiłam Jedwab do zniszczonych włosów Joanny... ciekawe czy będzie dobry
kupiłam jeszcze szampon Pantene-Pro-V jakiś niebieski dodający blasku itp...

paulinana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 07:45   #2252
_Magdusia_
Raczkowanie

Dziewczyny ja wczoraj kupiłam WAXA ale tak naprawdę ciągle chodzi za mną Radical , Seboradin i Gloria dziewczyny bardzo chwalą produkty z tych serii. W Rossmanie , ani innych drogeriach sie nie spotkałam z tymi produktwami , w aptece tez pytałam i nie mają ;/
A wy gdzie kupujecie te mazidła ??

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
Napisane przez ryfcia1 Pokaż wiadomość
biosilku używam, bo tylko taki udało mi się znaleźć. Używałam wielu odżywek, ale żadna się nie sprawdziła Mam dość miękką wodę u siebie. Włosy sięgają do łopatek. To włosy tak się mogą wycierać?
Oczywiście , że mogą się wycierać !
Jezeli nosisz rozpuszczone , z tyłu ocierają się o ubranie to podczas tego ocierania moga sie mechanicznie uszkodzić , dla końcówek to równiez ma znaczenie.
Nie weź tego jako radę żeby nigdy już ich nie rozpuścić :P tylko np. gdy siedzisz w domu , zwiąż

Paula łosz jak ja nie nawidze Pentene , po tym szamponie zawsze swędzi mnie skóra głowy i strupki mi się robią ( zapewne od drapania po tym ... szamponie ), ja teraz przeżucam się na te bez SLS , jak tylko skończę Syoss. A mam cała serie dla zniszczonych Chociaż a sumie mam długie włosy to nie powinno to trwać wieki.

Edytowane przez _Magdusia_
Czas edycji: 2009-07-15 o 07:48
_Magdusia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 08:03   #2253
astra85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xCandyFlossx Pokaż wiadomość

dziewczyny gdzie moge sprawdzić stan włosow? cebulek? da się w ogóle?
pewnie,ze sie da.w gabinecie trychologii
astra85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 08:24   #2254
gyhyryty
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez _Magdusia_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja wczoraj kupiłam WAXA ale tak naprawdę ciągle chodzi za mną Radical , Seboradin i Gloria dziewczyny bardzo chwalą produkty z tych serii. W Rossmanie , ani innych drogeriach sie nie spotkałam z tymi produktwami , w aptece tez pytałam i nie mają ;/

Ja kupuję w sklepie ze zdrową żywnością

Cytat:
Napisane przez Julia91 Pokaż wiadomość
To już jak uważasz włosy sie do kosmetyków przyzwyczajają. Ja kupiłam dzis Seboradin do zniszczonych (16zł) balsam i po pierwszym uzyciu moge powiedziec ze efekt jest bardzo fajny jak na pierwszy raz wiec moze sprobuj tego? :P
Mam balsam Naphera, nie starcza mi już dni w tygodniu na inne nowości ;-).

Cytat:
Napisane przez gyhyryty Pokaż wiadomość
Hmmm.. a czy któraś z was mogłaby mi powiedzieć co robiła jak kończył jej się Wax? Mam obecnie L'Biotica do suchych i po 1,5 mies. używania mi się już kończy... co radzicie? Zrobić przerwę , kupić Latte (ma podobne działanie), dalej ten sam czy może zupełnie zmienić na Glorię np.?
Ponawiam pytanie, stosować Wax bez przerwy?
gyhyryty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 08:28   #2255
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:

Oczywiście , że mogą się wycierać !
Jezeli nosisz rozpuszczone , z tyłu ocierają się o ubranie to podczas tego ocierania moga sie mechanicznie uszkodzić , dla końcówek to równiez ma znaczenie.
Nie weź tego jako radę żeby nigdy już ich nie rozpuścić :P tylko np. gdy siedzisz w domu , zwiąż
Końcówki włosów można dodatkowo zabezpieczać . Ja do tego celu używam jedwabiu Joanny.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 08:36   #2256
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
A wy gdzie kupujecie te mazidła ??[COLOR=Silver]
Radical - zielarskie, apteka, Natura
Seboradin - apteka
A Gloria to już wyższa szkoła polowania , bywa w Auchan, albo, niestety w sieci.

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 09:22   #2257
_Magdusia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Radical - zielarskie, apteka, Natura
Seboradin - apteka
A Gloria to już wyższa szkoła polowania , bywa w Auchan, albo, niestety w sieci.
Także wyruszam na łowy !
Tylko wątpię , że tutaj to znajdę. U siebie w mieście na pewno , ale teraz akurat przebywam na wakacjach

Stary 2009-07-15, 10:48   #2258
jusik
Raczkowanie

Dot.: Narkoza, twarda woda i inne problemy

Mi po dwóch znieczuleniach ogólnych, kupie leków w tym antybiotyków włosy zostały takie jakie były(tj tylko po pobycie w szpitalu gdzie nie mogłam się ruszać uległy skołtunieniu i przesuszeniu), po rozczesaniu(a dłuuugo, bo kłaki długie były) zodżywkowaniu w domu starannym, oleju - wyglądały normalnie.

Może więc tym razem nie będzie źle, może to od kondycji ogólnej też zależy - nawet nie wiedziałam, że narkoza ma wpływ na włosy...
jusik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 12:51   #2259
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez palema Pokaż wiadomość
robiła któraś z was odżywkę z keratyny i hydrolatu (np. z mazidel)? podobno jest genialna, ale zastanawiam się, czy można to wykonać bez konserwantów i używać kiedy się żywnie podoba i przez dowolny czas. przepis na stronie jest z konserwantem i jeszcze z witaminą b5. więc czy można wykonać tę "odżywkę" bez dodatkowych skłądników?
Można zrobić odżywkę tylko z keratyny i wody . Tyle, że jednorazowo rób małe ilości (najlepiej żeby nie stała dłużej niż tydzień max 2 tyg, i trzymaj ją w lodówce). Jak nie chcesz nie musisz dodawać innych składników, ale ja uważam że warto (chociażby ciapnąć gliceryny, jeśli nie ma się czegoś innego - gliceryna do dostania w każdej aptece za ok. 2zł)

Cytat:
Mam balsam Naphera, nie starcza mi już dni w tygodniu na inne nowości ;-).

Ponawiam pytanie, stosować Wax bez przerwy?
Jesteś zadowolona z Naphery? Fajna jest?
A co do Twojego pytania to możesz stosować wax bez przerwy jak najbardziej (jeśli używasz go raz w tygodniu zgodnie z zaleceniem producenta).
aeronauta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 12:53   #2260
Julia91
Zadomowienie

GG do Julia91

Cytat:
Napisane przez ryfcia1 Pokaż wiadomość
biosilku używam, bo tylko taki udało mi się znaleźć. Używałam wielu odżywek, ale żadna się nie sprawdziła Mam dość miękką wodę u siebie. Włosy sięgają do łopatek. To włosy tak się mogą wycierać?
Spróbuj Jedwabiu Joanny jest tanszy i bez alkoholu

Cytat:
Radical jest Naturze,
Glorie kupilam w internecie a Seboradin w osiedlowek drogerii

----------------------------------------------------------------------

Kupiłam olej rycynowy i Joanna Balsam z apteczki babuni z miodem po tym Seboradinie jest 100 razy lepiej

Wymiary na dziś (28.04.13)
Ręka: 45 cm - 43.0 cm
Talia: 104 cm - 95.5 cm
Pas: 122 cm - 105 cm
Biodra: 133 cm - 126 cm
Udo: 87 cm - 78 cm

Edytowane przez Julia91
Czas edycji: 2009-07-15 o 16:19 Powód: dopisek
Julia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 13:22   #2261
gyhyryty
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez aeronauta Pokaż wiadomość

Jesteś zadowolona z Naphery? Fajna jest?
A co do Twojego pytania to możesz stosować wax bez przerwy jak najbardziej (jeśli używasz go raz w tygodniu zgodnie z zaleceniem producenta).
Tylko w sumie te efekty to mizerne po 1,5 miesiaca używania waxa co 3 dni, szampon + odzywka fitomed, noi maska z nafty, olejku rycynowego i zółtka raz w tygodniu. Teraz przenosze się na szampon Wax, maskę zmieniam na Glorię (kupiłam w auchan za 5,85 ;-) ), a odzywkę na ten balsam Naphera, ale uzyłam dopiero raz, dam znać czy są efekty.Od dzisiaj jeszcze używam olejku kokoswego. Po co mi była ta prostownica?
gyhyryty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 12:40   #2262
Julia91
Zadomowienie

GG do Julia91

Cytat:
Od dzisiaj jeszcze używam olejku kokoswego. Po co mi była ta prostownica?
dobry wybór mój ulubiony olej

Stary 2009-07-18, 14:30   #2263
palema
Zadomowienie

Cytat:
Można zrobić odżywkę tylko z keratyny i wody . Tyle, że jednorazowo rób małe ilości (najlepiej żeby nie stała dłużej niż tydzień max 2 tyg, i trzymaj ją w lodówce). Jak nie chcesz nie musisz dodawać innych składników, ale ja uważam że warto (chociażby ciapnąć gliceryny, jeśli nie ma się czegoś innego - gliceryna do dostania w każdej aptece za ok. 2zł)
.
i obejdzie się wtedy bez konserwantu? bo zastanawiam się cay czas, czy warto wydawać tyle kasy na jakiś konserwant, którego użyje i tak tylko trochę (z tego wszsytkiego to to jest dość drogie, bo sama keratyna jest taniutka

...you will learn how to not quit
when things get hard in your life...

l o o k i n g f o r a n i n s p i r a t i o n
palema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-18, 18:08   #2264
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez palema Pokaż wiadomość
i obejdzie się wtedy bez konserwantu? bo zastanawiam się cay czas, czy warto wydawać tyle kasy na jakiś konserwant, którego użyje i tak tylko trochę (z tego wszsytkiego to to jest dość drogie, bo sama keratyna jest taniutka
Tak. Rób mniejsze ilości (10-20ml) i trzymaj w lodówce nie dłużej niż 2 tygodnie. Wtedy konserwant nie jest potrzebny. Konserwant warto kupić jeśli robisz więcej własnych kosmetyków w większych ilościach. Ale dla samej odżywki do włosów .
Stary 2009-07-19, 10:07   #2265
xCandyFlossx
BAN stały

mam pytanie odnośnie oleju kokosowego ;p
kiedy kupowałam go pierwszy raz był twardy i bez zapachu rozpuszczał sie pod wplywem ciepla palców
kolejny raz kupiłam i była miękka z intensywnym zapachem kokosów (ta najbardziej mi poasowała)
teraz kupiłam i wygląda on doslownie jak olej czyli ma taką konsystencje ze nie bardzo wiem jak ja nakładać ale jakos daje rade i również jest bez zapachu miałyście kiedyś tego typu olej kokosowy??
xCandyFlossx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-19, 10:11   #2266
_Magdusia_
Raczkowanie

Ja wczoraj zakupiłam nafte kosmetyczna z olejek rycynowym i będę stosowała na przemian z WAXem co jakiś czas.
Dziewczyny jak tak czytam wątki o włosach, gdzie wizażanki się wypowiadają jak dbaja o włosy to jakbym chciała wypróbować każdy sposób to by mi zycia brakło
Może kiedyś skuszę się na ten olej kokosowy , w ogóle uwielbiam zapach kokosków ale to jeszcze nie teraz . Nie wszystko naraz !!!
Dzisiaj pierwsze uzycie nafty
-----------------------------------------------------------------------
Wizaż doprowadzi mnie do bankructwa.

Stary 2009-07-19, 10:30   #2267
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
kiedy kupowałam go pierwszy raz był twardy i bez zapachu rozpuszczał sie pod wplywem ciepla palców
kolejny raz kupiłam i była miękka z intensywnym zapachem kokosów (ta najbardziej mi poasowała)
teraz kupiłam i wygląda on doslownie jak olej czyli ma taką konsystencje ze nie bardzo wiem jak ja nakładać ale jakos daje rade i również jest bez zapachu miałyście kiedyś tego typu olej kokosowy??
Może ma taką konsystencję, bo jest po prostu bardzo ciepło (olej roztapia się w temp. dwudziestu kilku stopni). Wsadź go do lodówki, wg mnie powinien wtedy stężeć do konsystencji masełka
Stary 2009-07-19, 11:34   #2268
Julia91
Zadomowienie

GG do Julia91

Cytat:
Ja mam nie pachnący ze sklepu ze zdrowa zywnoscia, za 10 zł słoiczek. Rozstapia sie jak go podgrzeje w mikrofalowce a trzymam w lodowce wiec moze to prawda ze pod wplywem ciepla sie rozpuscil

Cytat:
Wizaż doprowadzi mnie do bankructwa.
Jak nas wszystkich...

Stary 2009-07-19, 11:49   #2269
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Może ma taką konsystencję, bo jest po prostu bardzo ciepło (olej roztapia się w temp. dwudziestu kilku stopni). Wsadź go do lodówki, wg mnie powinien wtedy stężeć do konsystencji masełka
Dokładnie. Mój stoi w bardzo nasłonecznionym pokoju i obecnie jest całkowicie płynny

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-19, 12:10   #2270
blondyna789
Zakorzenienie

mój spoczywa w lodówce ma kolor smalcu ale jest taki jaki być powinien zimnotłoczony z wiatrakiem i oczywiście rozpuszczam go w mikrofali lub w rękach - w zależności ile mi potrzeba
blondyna789 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 20:01   #2271
Honeymoon
Przyczajenie

Baaardzo zniszczone po koloryzacji

Witam serdecznie, bardzo prosze o profesjonlna podpowiedz co mam zrobic by zregenerowac wlosy. Moj naturalny kolor to ciemny blond/jasny braz. Poczatkowo rozjasnialam o 3 tony u fryzjera farbami Wella, staly sie jednak suche i matowe, wiec stwierdzilam ze moze Wella nie jest dla mnie dobra. Kupowalam L'oreal Casting odcienie blond i moje wlosy bardzo szybko staly sie jeszcze gorsze. Trwalo to jednak pare miesiecy. Od 2 miesiecy farbuje na brazy ostatnio tonerem Wella color touch z profesjonalnego sklepu, ale jest kiepsko. Pomijam fakt, ze kolor wyszedl nieruwnomierny, najgorsze jest to ze by po myciu rozczesac wlosy musze nalozyc sporo odzywki. Sa bardzo suche, wypadaja i golym okiem widac ze mocno sa zniszczone. Problem w tym, ze staralam sie uzywac farb bezamoniakowych a one doprowadzily wlosy do fatalnego stanu. Nie mam siwych wlosow, ale i tak nie chce zostac przy naturalnym kolorze, bo jest mysi i nieciekawy. Co sadzicie o szamponetkach Palette? Juz nie wiem czego uzywac, bo wyglada na to ze nie ma dla mnie dobrego srodka. Jestem zalamana i prosze o rade
Honeymoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 21:15   #2272
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

Dot.: Baaardzo zniszczone po koloryzacji

Widzę że jesteś nowa ale to nie znaczy, żeby nie stosować się regulaminu. Radzę ci kożystać z wyszukiwarki bo jest mnóstwo podobnych wątków. Ja polecam od siebie "dziennik regeneracji włosów" i "walka o zdrowe i piękne wlosy". No i kup sobie w aptece maseczkę wax l'biotica do suchych i zniszczonych lub latte.
Aniaaa PlayMate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 21:29   #2273
Honeymoon
Przyczajenie

Jestem nowa, ale zasady znam. Nie podpinalam sie do innych postow, gdyz ja nie chce tylko zregenerowac wlosow, ale w miare bezpiecznie je farbowac. O profesjonalnych farbach welli dowiedzialam sie z wizarzu, jednak one i tak niszcza wlosy, wiec jesli to mozliwe to prosze o porade o bardzo bezpiecznym produkcie, ktory troszke podklesli naturalny jasny braz, ale dodatkowo ich nie zniszczy.

PS: Wax mam, ale nie widze po nim zadnych efektow. Dodatkowo sprawia ze wlosy sa po nim matowe. Jeszcze 3 lata temu, gdy wlosow nie farbowalam, wszystkie fryzjerki mowily ze to cod natury, bo byly bardzo geste, grube i blyszczace. Dzis to tragedia. Czy mozna cos zrobic by wrocily do dawnej kondycji? bede wdzieczna za kada porade.
Honeymoon jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-20, 21:48   #2274
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

To spróbuj olejów np. Kokosowy lub karite. Ja bym jednak na twoim miejscu podcięła włosy. A myślę że nie prostujesz...bo jeśli tak to jest winowajca a nie farba. A może byś spróbowala koloryzacji henną? Bo nie dość że daje kolor to wzmacnia włosy bo jest naturalnym barwnikiem
Aniaaa PlayMate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 22:12   #2275
Zafirah
Rozeznanie

1. Na pewno nie próbuj szamponetek Palette bo tylko pogorszysz sprawę.

2. Możesz spróbować Richesse L'Oreala, to są farby tonujące o niskim stężeniu oksydantu, mają w sobie sporą dozę środków pielęgnujących.

3. To, że kolor wyszedł nierównomiernie to nie musi być wina farby tylko niedokładnej aplikacji, następnym razem poproś jakąś koleżankę o pomoc przy nakładaniu.

4. Do wysuszania włosów obecnie w dużej mierze przyczynia się środowisko - woda i powietrze, są takie a nie inne, zwłaszcza w bardziej zanieczyszczonych obszarach kraju. Dlatego zawsze po każdym myciu i tak powinno nakładać się odżywkę, a najlepiej maskę do spłukiwania. Odradzam środki bez spłukiwania - może i oszczędzają czas ale włosy sa po nich obciążone, matowe i szybciej się przetłuszczają.

5. Mimo wszystko odradzam hennę - jest to co prawda farba roślinna ale jej działanie polega na oblepieniu łusek włosa przez co bardzo utrudnione jest wniknięcie w głąb włosa substancji nawilżających z odżywek. A przecież w tym przypadku mamy włosy przesuszone, które trzeba nawilżać. Proponuję przejrzeć te wcześniej wymienione wątki i wypróbować kilka metod polecanych przez Wizażanki - w końcu trafisz na metodę, która jest najbardziej odpowiednia dla Twoich włosów. Niestety nie ma jednego kosmetyku 100%-towo działającego na każde włosy.
Zafirah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 22:21   #2276
Nadia_12
Raczkowanie

Ale po hennie honeymoon nie będzie mogła już zafarbować niczym innym. Więc ja nie polecam.

Myślę, że najlepiej będzie jak spróbujesz podreperować włosy. Jednak jeśli są bardzo zniszczone musisz się liczyć z tym, że będziesz musiała kupić dobre kosmetyki, może tabletki ze skrzypem itp. Spróbuj może maski Gloria - jest taniutka (ok. 5-6zł), a wiem, że (przeważnie)działa cuda na włosach. Jeśli nie pomoże, nie będzie szkoda pieniędzy. Pamiętaj o systematyczności. Ja na Twoim miejscu dodatkowo podcięłabym włosy. Sama niedawno miałam tak zniszczoną połowę włosów (były popalone, poskręcane, od razu po umyciu suche), ścięłam je, zrobiłam sobie fryzurę a'la pani Beckham i włoski odżyły, mimo, że zaraz po ścięciu zafarbowałam je.
Myślę, że dopiero kiedy podreperujesz włosy lub je zetniesz, będziesz mogła myśleć o koloryzacji. Jeśli nie ma wyraźnej potrzeby, żeby używać trwałej farby, to polecam raczej szampony koloryzujące, np. do 28 myć. Ja farbowałam niedawno szamponem Color & Shine Garnier i jestem bardzo zadowolona. Jak na razie ta farba (w wątku o niej) ma same pozytywne opinie. Mnie zupełnie nie zniszczyła włosów, a po takim Castingu wypadały garściami.
Trzymam kciuki w walce o piękne włosy!
Pozdrawiam

Edytowane przez Nadia_12
Czas edycji: 2009-07-20 o 22:22
Nadia_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 15:05   #2277
wahey
Raczkowanie

GG do wahey Send a message via Skype™ to wahey

ja polecam zabiegi regeneracyjne w salonach fryzjerskich warto zainwestowac w nie troszkę więcej pieniędzy, a cieszyc się naprawdę widocznym efektem

wahey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 21:08   #2278
_Magdusia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wahey Pokaż wiadomość
ja polecam zabiegi regeneracyjne w salonach fryzjerskich warto zainwestowac w nie troszkę więcej pieniędzy, a cieszyc się naprawdę widocznym efektem
A czy korzystałaś już z takich zabiegów?
Cena pewnie nie zależy tylko od zabiegu jaki ma być wykonany , ale również od długości włosów.
Ja mam włosy do pupy , ile mógłby kosztować zbieg regeneracyjny-nawilżający?

Stary 2009-07-21, 22:14   #2279
wahey
Raczkowanie

GG do wahey Send a message via Skype™ to wahey

Cytat:
A czy korzystałaś już z takich zabiegów?
Cena pewnie nie zależy tylko od zabiegu jaki ma być wykonany , ale również od długości włosów.
Ja mam włosy do pupy , ile mógłby kosztować zbieg regeneracyjny-nawilżający?
wszystko zależy od salonu, nie jestem w stanie Ci odpowiedziec
ja korzystałam z zabiegu regeneracyjnego w salonie fryzjerskim Gabriel i płaciłam 40 zł.

jestem właśnie na stronie tegoż salonu i patrzę na cennik. wydaje mi się, że ceny w innych salonach będą kształtowac się podobnie. pomijam te bardziej ekskluzywne oczywiście

- regeneracja krótkich - 35 zł
- półdługich - 40 zł
- długich - 45 zł

widzę też, że mają ofercie " zabieg SP ", czyli sauna dla włosów. może warto wypróbowac ?

wahey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 07:51   #2280
_Magdusia_
Raczkowanie

W przyszłym czasie , jak będę gdzieś jechała , wejdę do jakiegoś fryzjera i się zapytam , nawet dla zaspokojenia swojej ciekawości.
Jeżeli cena nie powali mnie na kolana , to może się skuszę

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości