Od dziś chudnę z dietą dr. Dukana! Ostatnia deska ratunku ;) - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-07-16, 15:44   #31
landi0909
Zakorzenienie

Dot.: Od dziś chudnę z dietą dr. Dukana! Ostatnia deska ratunku ;)

hej

ja na Dukanie jestem 25 dzien, i w pierwszym tygodniu ubylo 4kg, a przez reszte diety (z podjadaniem niestety) kolejne 3 narazie chudne wolniej ale cm ubywa

ja te placki z otrebow wcinam codziennie na sniadanie bo sa pyszne
na poczatku diety nie chcialo mi sie wogole jesc, bylam spiaca i zrzedzilam strasznie. po 2-3 dniach przyplyw energii
pozniej dopadl mnie mega głód- najgorsze co moze byc w tej diecie. nie mozna dopuscic do glodu, bo wtedy mozna zjesc wszystko co jest pod reka bo sie nad tym nie panuje.. a jeden grzeszek i leca nastepne bo kusi, a potem koniec diety.

powodzenia w odchudzaniu
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-17, 01:20   #32
matryca3
Zadomowienie

otreby i platki owsiane to nie przypadkiem weglowodany?:;p
ie chdzi tu o to zeby wpaslnie zredukowac do minimum minimum wegle?;p
Stary 2009-07-17, 10:22   #33
CandyGirl89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez matryca3 Pokaż wiadomość
otreby i platki owsiane to nie przypadkiem weglowodany?:;p
ie chdzi tu o to zeby wpaslnie zredukowac do minimum minimum wegle?;p
Tak, o to chodzi, ale ww. produkty można jeść. Dozwolona dzienna dawka to 3 łyżki stołowe

Landi, rozumiem Cię dokonale. Ja wczoraj znów zgrzeszyłam. Miałam ten typowy dzień, kiedy jest się od rana na nogach i tylko się biega Zjadłam śniadanie, później długo, długo nic.... pączka .... i podwieczorek, a później kolację.
Wiem, że nie powinnam, ale musiałam coś zjeść na mieście, a akurat byłyśmy z Mamą w cukierni. Ale za to mam śliczne tipsiorki.
Nie wiem dlaczego, ale ten pączek mniej ciąży na moim sumieniu niż te ciastka wszamane 3 dni temu...

Dziś na śniadanie znowu owsianka (uwielbiam), na drugie serek wiejski, na obiad będzie mięsko jakieś na pewno, ale jeszcze nie wiem jakie

Odezwę się wieczorkiem, buziaki
I trzymajcie się dziewuszki, nie grzeszcie tak jak ja
CandyGirl89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-17, 10:35   #34
landi0909
Zakorzenienie

otręby się je po to żeby nie było problemów z wypróżnianiem się

Candy hihi ja od dwoch lat tipsy robie i tez wlasnie ostatnio sobie zrobilam takie wakacyjne
Stary 2009-07-17, 11:40   #35
matryca3
Zadomowienie

a to sie musialo mi gdzies pogmerac cos bo myslalam ze w ogole nie wolno czytam za duzo juz o dietach:phhhe
a jak efekty dziwczynki jak wam idzie?:P
Stary 2009-07-17, 19:30   #36
landi0909
Zakorzenienie

no ja jak narazie 7 kg mniej 5cm w biuscie, 4 w talii i 4 w biodrach 26 dzien diety
Stary 2009-07-17, 20:31   #37
CandyGirl89
Raczkowanie

Ja dopiero początkująca tipserka, jeszcze zostało mi parę godzin kursu

A jak z dietą??
Zgodnie z moim postanowieniem, będę ważyć się co sobotę, ale na razie mam wrażenie, że brzuch mi chyba urósł.... Ale to się okarze jutro

Poza tym rano rozpocznę warzywny weekend i nie mogę się doczekać Tak zgłupiałam z radości, że nie wiem co będę jadła Mam na wszystko ochotę, a wcześniej nie byłam miłośniczką warzyw.... Eh, jak trudne doświadczebnia w życiu zmieniają człowieka...
Stary 2009-07-18, 22:13   #38
landi0909
Zakorzenienie

Candy na poczatku diety to mozliwe ze urosl bo ja tez tak mialam ale to mija jak wejdziesz w 2 faze
musisz duzo pic i jak najwiecej jedz dozwolonych produktow. bo czym wiecej jesz tych rzeczy tym wiecej chudniesz i nie gloduj sie bo jak dopadnie Cie glod to zjesz czekolade albo inne badziewie dzieki ktoremu pozniej zle sie czujemy z boczkami

u mnie dieta na calego wreszcie skonczylam z grzeszkami do tego pas odchudzający poszedl w uzycie bo trzeba stracic brzucha
Stary 2009-07-19, 12:27   #39
CandyGirl89
Raczkowanie

Dziękuję serdecznie za porady <3
Nie ważyłam się, bo trochę się boję....
Fakt, nie jem dużo, bo mam później wyrzuty sumienia. Ale skoro mogę to dziś się rozchulam
Poza tym ostatni dzień II fazy, jutro od nowa same proteiny....
Stary 2009-07-19, 13:07   #40
landi0909
Zakorzenienie

ja sie tak obżarłam warzywami że teraz na samych proteinach nie brakuje mi warzyw bo mam ich dość

dziś się zważyłam.. kolejne kilo mniej
Stary 2009-07-19, 23:06   #41
betti28
Przyczajenie

ejj Dziewczynki wgl to witam bo jestem nowa ale też dużo słyszałam o tej diecie i sie zastanawiam czy czasem nie przejść na nią. u mnie wszystko ok tylko te okropne biodra i uda! wrr ... moja znaojma po 3 dniach schudła 5kg !
a to prawda, że można jeść ile sie chce (ważne zeby tylko proteinowo) ?!
troche nie moge w to uwierzyć bo słowo 'dieta' kojarzy mi sie raczej z jedzeniem w ilościach minimalistycznych :P
betti28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-20, 14:55   #42
landi0909
Zakorzenienie

betti wlasnie o to chodzi im wiecej jesz proteinek tym wiecej chudniesz nie ma zadnych ograniczen co do ilosci najwazniejsze zeby uwazac co sie je i nie mozna dopuscic do glodu bo wtedy sięgamy po produkty niedozwolone

ja ostatnio mialam kryzys w sklepie.. przechodzilam kolo paluszkow, chipsow itp.. i prawie sie poplakalam bo takiego mam smaka na cos slonego do schrupania np chipsy albo frytki

w piątek wyjeżdżam na 2 tygodnie, i zamierzam przejść na te 2 tygodnie na III fazę, bo tam trochę więcej rzeczy można jeść, a potem wrócę do II fazy bo można na góra 2 tygodnie przejść na utrwalanie jeśli chcemy potem jeszcze chudnąć a nie mamy możliwości stosować przez jakiś krótki okres P i P+W
Stary 2009-07-20, 22:34   #43
betti28
Przyczajenie

no to to własnie dieta dla mnie .
chociaż do słodkiego to tez mnie ciągnie strasznie ! jak wpadne w trans to moge jesć i jesc te puste kalorie.
ale mam nadzieje że moje kochane serki wiejskie zaspokoją to łakomstwo
kurczeee... takiej motywacji jak teraz to jeszcze nigdy nie miałam oby sie nie zgubiła

no to od poniedziałku dietka ! w książke już sie zaopatrzyłam . czekam tylko na przesyłke. przez weekend szybki kurs. No i trza sie za siebie ostro brać
betti28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-21, 13:29   #44
landi0909
Zakorzenienie

ja nie bylam przekonana na początku co do diety ale jak zobaczyłam jak bratowa schudła 10kg w dwa tygodnie to szczęka mi opadła z rozmiaru XL nosi teraz M a dwa miechy się odchudza dopiero!! przy wzroscie okolo 158cm warzyła grubo ponad 80kg..

jak zaczelam diete to bylam zafascynowana spadkiem wagi teraz wolniej spada, ale zawsze cos i bez wysiłku chudne
ale nie radze podjadac bo wtedy jeszcze wolniej sie chudnie albo wogóle nic nie ubywa

jutro warzywne szaleństwo!! juz mam pełno warzywek w domu i będe od rana jadla

dzisiaj krotkie spodenki po raz pierwszy od trzech lat ubralam, i efekt super odrazu znajomi zauwazyli zmiane i powiedzieli ze mam sexi nogi hehehehe nareszcie takie komplementy slysze

powiem Wam, że czasem warto troche zacisnąć pasa i zastosowac jakas diete (byle nie glodowke) zeby potem takie rzeczy slyszec
Stary 2009-07-21, 18:59   #45
CandyGirl89
Raczkowanie

Witam drogą betti

Stwierdziłam (po wielu bojach), że na razie nie będę się ważyć. Bo boję się, że znowu zgrzeszę. Wczoraj się ważyłam i dalej jest 59 kg i to był ostatni raz (na razie)
Na jutro zaplanowałam pulpeciki, ale ze zwykłym sosikiem, nie pomidorkowym, bo nie znalazłam przecieru bez cukru

Wczoraj na obiadek wszamałam wędzoną rybkę, a dziś był łosoś pieczony w folii. Pychotka

Poza tym mam @ więc przybyło mi 1 kg. Ale mam nadzieję, że po @ waga pokaże chociaż z jeszcze jeden kilogram mniej... Błagam....

Tera idę chamrać kolację: 2 jajka na twardo z 2 plasterkami chudej szyneczki z indyka.

Buziaki i powodzenia
Stary 2009-07-21, 19:13   #46
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
Napisane przez CandyGirl89 Pokaż wiadomość
Witam drogą betti

Stwierdziłam (po wielu bojach), że na razie nie będę się ważyć. Bo boję się, że znowu zgrzeszę. Wczoraj się ważyłam i dalej jest 59 kg i to był ostatni raz (na razie)
Na jutro zaplanowałam pulpeciki, ale ze zwykłym sosikiem, nie pomidorkowym, bo nie znalazłam przecieru bez cukru

Wczoraj na obiadek wszamałam wędzoną rybkę, a dziś był łosoś pieczony w folii. Pychotka

Poza tym mam @ więc przybyło mi 1 kg. Ale mam nadzieję, że po @ waga pokaże chociaż z jeszcze jeden kilogram mniej... Błagam....

Tera idę chamrać kolację: 2 jajka na twardo z 2 plasterkami chudej szyneczki z indyka.

Buziaki i powodzenia
Ważyć się powinno co tydzień...bo waga różnie skacze...raz masz więcej wody raz mniej, szkoda nerwów.
Przed okresem różnie się przybywa czasem kilogram a czasem nawet 2 kilogramy Także dołować się nie musisz tylko raczej cieszyć że nie masz na plusie
Blondyna20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-21, 19:42   #47
matryca3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
no ja jak narazie 7 kg mniej 5cm w biuscie, 4 w talii i 4 w biodrach 26 dzien diety
a trzymasz sie diety czy tez grzeszysz?:P
Stary 2009-07-22, 10:39   #48
LeonorVarela
Raczkowanie

Smile Dot.: Od dziś chudnę z dietą dr. Dukana! Ostatnia deska ratunku ;)

Witam ! ja przeczytałam ten wątek i zazdroszczę Wam, że chudniecie. Ja zaczęłam od poniedziałku. Nie mam określonej diety. Staram się duzo ćwiczyć. Nie jem słodyczy jak na razie, ale może wkrótce zjem jakieś ciasteczko. Nie wiem jak mi idzie zważę się w sobotę przed śniadankiem. Do tej pory żadne diety mi nie wychodziły, ale tym razem uda mi się
LeonorVarela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-22, 13:37   #49
Kasandra18
Raczkowanie

Cześć!!
Ja odchudzałam się na tej diecie przez ponad miesiąc i schudłam 11 kg. Czułam się super ale mialam podejrzenie ciąży i musiałam zrezygnowac. W tej diecie chodzi głównie o to żeby zminimalizować cukry i weglowadany a zwiększyć białko. Białko ma to w sobie, że rozkłada się w organiźmie 2 razy dłużej i dlatego nie chce się jesć. Kupiłam też otręby owsiane i jadlam codziennie po 3 łyżeczki np. do jogurtu lub do jajecznicy. Ważne jest żeby wyeliminować ziemniaki, makaron i chleb. Trzeba dużo, dużo pić ja piłam do 3 litrów dziennie. Nauczyłam się tak jeść i naprawde robiłam sobie takie obiadki i śniadanke że szok (zdrowo i ładnie)!!
Polecam tą dietę każdej dziewczynie która ma do zrzucenia więcej niż 15kg. Same oczyszczanie organizmo i odwadnianie zabiera do 4 kg (mi poszlo prawie 5) aha moja waga początkowa to 96kg przy 163cm wielka nadwaga i zjechałam do 85kg. Teraz znowu się zgrubło ale zauważyłam że ta dieta zmienia nawyki żywieniowe np. nie jem soli, pije tylko mineralna, jem jogurty i biale mięso czego wcześniej wogule nie robiłam. Teraz znowu mam zamiar wrucic do tej diety ale chce też wspomagać się kropelkami na odchudzanie Herbapol!!

Życze powodzenia

Kasandra18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-22, 14:42   #50
CandyGirl89
Raczkowanie

Witam nowe Wuizażanki!!

Właśnie wszamałam obiad - owe pulpeciki z mięsa indyczego.
BYŁY SMAKOWITE!!!
I zostało mi jeszcze na jutro

Za namową Blondi zważyłam się dziś rano i waga pokazała 0,5 kg mniej. Jestem w szoku, ale pozytywnym Poza tym kończy mi się @, więc może do soboty coś tam jeszcze spadnie.
Jak na razie nie grzeszę, czyli cud

Ach... Już się nie mogę doczekać kiedy będzie na wadze te 55-56 kg.... Może schudnę nawet więcej??? A na pewno tyle, żeby się zmieścić w moje dżinsiki w rozmiarze 27

Do wieczorka
Powodzenia
Buziaczki
Stary 2009-07-22, 17:02   #51
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
Witam nowe Wuizażanki!!

Właśnie wszamałam obiad - owe pulpeciki z mięsa indyczego.
BYŁY SMAKOWITE!!!
I zostało mi jeszcze na jutro

Za namową Blondi zważyłam się dziś rano i waga pokazała 0,5 kg mniej. Jestem w szoku, ale pozytywnym Poza tym kończy mi się @, więc może do soboty coś tam jeszcze spadnie.
Jak na razie nie grzeszę, czyli cud

Ach... Już się nie mogę doczekać kiedy będzie na wadze te 55-56 kg.... Może schudnę nawet więcej??? A na pewno tyle, żeby się zmieścić w moje dżinsiki w rozmiarze 27

Do wieczorka
Powodzenia
Buziaczki
Na pewno schudniesz ja rok temu nosiłam rozmiar 32...a teraz noszę bez problemu rozmiar 26
Stary 2009-07-23, 09:09   #52
LeonorVarela
Raczkowanie

ja słyszałam, że sól jest bardzo nie zdrowa i że jeśli nie bedzie sie jej jadło przez jakiś czas to potem nie będziemy już nawet odczuwać jej braku i jedzenie będzie nam smakować. ja dziś zjadłam na śniadanie 2 kanapeczki z pieczoną karkówką i boczkiem Nie mogłam się oprzeć. Postaram się dziś dużo więcej poćwiczyć i będzie ok. Stanęłam wczoraj na wadze i było mniej, ale zobaczę ile dokładnie będzie w sobotę.
LeonorVarela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-24, 11:50   #53
CandyGirl89
Raczkowanie

Blondi, a co z rozstępami i zwiotczałą skórą?? Masz ten problem?? Bo ja, jak zapewne wiesz, mam

Mama się dziwi, że jestem na diecie i tak dużo jem. Musiałam jej wszystko tłumaczyć
W końcu stwierdziłam, że wyślę jej mailem książkę Dukana, żeby sobie w pracy poczytała

Owsianka na śniadanie daje radę. Nie sądziłam, że najem się trzema łyżkami otrębów
Myślę, co stworzyć dziś na obiad......

Napiszę wieczorkiem
Powodzenia i buziaki
Stary 2009-07-24, 13:21   #54
Blondyna20
Zakorzenienie

GG do Blondyna20

Cytat:
Blondi, a co z rozstępami i zwiotczałą skórą?? Masz ten problem?? Bo ja, jak zapewne wiesz, mam

Mama się dziwi, że jestem na diecie i tak dużo jem. Musiałam jej wszystko tłumaczyć
W końcu stwierdziłam, że wyślę jej mailem książkę Dukana, żeby sobie w pracy poczytała

Owsianka na śniadanie daje radę. Nie sądziłam, że najem się trzema łyżkami otrębów
Myślę, co stworzyć dziś na obiad......

Napiszę wieczorkiem
Powodzenia i buziaki
Ja nie mam zwiotczałej...jedynie miałam problem z biustem bo dużo mi schudł ale jak używam balsamów eveline to wszystko się normuje.
Dobry jest również basen dodatkowo no i dobre by było abyś ćwiczyła regularnie, w tedy unikniesz wiotczenia skóry.
Na rozstępy jak już mówiłam tylko kremy mi pomagają i basen, jacuzzi i bicze.
Mam duże zmiany miała wielkie rozstępy a teraz są ledwo widoczne, ja polecam
Stary 2009-07-24, 16:11   #55
landi0909
Zakorzenienie

matryca3 grzeszylam przez 3 dni w ciagu diety ale juz sie trzymam ostro tylko że ja w sumie nadwagi mam mało więc wolniej spada

Candy mam wrazenie ze nie masz potrzeby chudnąć.. ile masz wzrostu i ile wagi? bo nie wiem czy pisałaś a wpadlam tylko na chwile wiec nie bede szukac
Stary 2009-07-25, 19:40   #56
matryca3
Zadomowienie

wiecie c dziewczynki mam problem bo kurcze trzymam sie dietki 2 dni a pote czyms grzesze..;/wczoraj to pizza i alkohol;/;/kurcze musze schudnac do wrzesnia na wlasna 18 byc wystrzalowa laskanajlepiej z 10 kg heheteraz waze 80 prz 175 cm;p
Stary 2009-07-31, 01:58   #57
matryca3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez grzybol Pokaż wiadomość
CandyGirl, jak tam Twoje efekty? bo mi właśnie stuknął miesiąc odkąd zaczęłam moją dietkę z fitellą i moja waga spadła o 5,2 kg, a BMI zmniejszyło się do dobrego poziomu z czego niewyobrażalnie się cieszę! mam zamiar oczywiście kontynuować zdrowe nawyki żywieniowe i ćwiczenia.pozdrawiam serdecznie i dzięki za wsparcie!
a co to za dieta z fitella?chodzi o te platki sniadaniowe tak?
Stary 2009-08-01, 09:04   #58
CandyGirl89
Raczkowanie

Witajcie Dziewuszki

Wybaczcie, że mnie nie było tak długo, ale przyjechał mój boyfriend z Niemiec i jakoś się oderwać nie mogłam

Poza tym moja dieta legła w gruzach: weekend na obiadkach u (przyszłej ) teściowej, no i życie w biegu co wynikało jednym posiłkiem dziennie

Ale wracam znowu na obraną ścieżkę
Najważniejsze, że nie przytyłam

A jak tam u Was? Są jakieś postępy?
Stary 2009-08-02, 20:19   #59
matryca3
Zadomowienie

aaaa kurcze czmu mi nic do jasnej ciasnej nie pomaga..;/ nic nie chudne .. zaraz mnie cos trafi;/
stosuje dietke atu nici, nie zaczelam od czystej fazy proteinowej ale od drigiej miesznaej z warzywkamii a nawet kg mi nie spadl;/
shit;/
Stary 2009-08-03, 08:25   #60
tess27
Zakorzenienie

GG do tess27

Witam--ja jestem na dukanie od 3dni-dzis 4. W podpisie widac ile za mna-jestem w zupelnym szoku-poza tym dziwie sie ze grzeszycie bo mozna przeciez jesc tyle ile sie chce-nawet slodkosci sa w przepisach no i cole mozna pic light ale zawsze to cos cocacolowego.dla mnie ta dieta rewelacyjna jest.wiem ze czasem sie niechce robic roznych posilkow typu ciasteczka czy chlebek i wtedy siega sie po gotowe,typu paczek itd.mam nadzieje ze mnie niedopadnie chetka na cos takiego.
Zycze powodzenia wszystkim
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości