|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe
[QUOTE=kachula27;13281190
Elciu kochana te sprawy tez oczywiscie hihih ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za wizyty u lekarzy,ja mam dopiero za rowny tydzien w czwartek ale dzis juz bylam badanka zrobic poki tz w domku to mnie podwiozł a tak to sama bym musiala leciec przez pol miasta w te upały na czczo wiec pewnie moglo by sie nieciekawie skonczyc tym bardzoej ze juz dzis slabo mi sie robilo i dobrze ze byl ze mna tzciorek ![]() [/QUOTE] hehe o to mamy tak samo za tydzień USG. Muszę przed tym jeszcze zrobić badania na toksoplazmozę, bo pewnie za tydzień dostanę skierowanie na glukozę, ale przepis sobie juz zapisałam więc nie powinno być az tak źle ![]() Kamilla - zobaczymy co wyjdzie z tego wróżenia! Ja mam przeczucie na dziewczynkę! i tez bede za tydzień miała połówkowe USg w 22 tyg więc idziemy równo
Edytowane przez elalank Czas edycji: 2009-07-16 o 14:02 |
|
|
|
#4772 |
|
Wtajemniczenie
|
Domi
ja nie obstawiam bo moge nie trafic co do ubranek uważam, ze kazdy kolor dziecku nalezy zakładać - no może z wyłaczeniem czerni, i nie ma znaczenia chłopak czy dziewczynka, a już nie rozumiem jak mamusie chłopców to nawet czerwonego/pomarańczowego/zółtego unikają tylko zielenie niebieskie i jakieś beże, a co chłopcy nie powinni być wesoło ubrani? ja po mojej małej mało mam ciepłych ubranek bo to inna pora roku, więc będę musiała kupic, ale mam zamiar korzystac z wszystkich ciuszków wiadomo gdyby urodził się jednak chłopak będę musiała zrezygnować z typowo dziewczęcych ja wizyte mam dpiero za dwa tygodnie a usg pewnie pod koniec sierpnia dopiero |
|
|
|
#4773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widze masz tez podobne podejscie do plci malenstwa. Ja poki co zostane mimo wszystko przy uniwersalnych krojach i kolorach, no moze ze 2 sukienki bede miec w zanadrzu. Najwyzej pozniej sie dokupi
|
|
#4774 |
|
Zakorzenienie
|
No to
za dzisiejszą wizytę.A ja zadzwoniłam i umówiłam się na USG 4D na poniedziałek. Trochę się boję, ale "raz kozie śmierć" ![]() Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku. Czy Wy też macie takie niepokoje o zdrowie dzidziolków, czy tylko ja tak schizuję przed każdym badaniem?
|
#4775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brombusiu ja tez tak mam. I to im blizej wizyty, tym bardziej sie zaczynam stresowac czy aby napewno wszytsko w porzadku:/ Dzis (mimo, ze o tym nie wspominałam) cały czas mysle o tym, ze mam dalej nisko brzuszek i czy napewno macica sie podnosi i dzidzius rozwija
|
|
|
|
|
#4777 |
|
Zakorzenienie
|
Uff, to znaczy ze nie jestem sama
![]() Co do niskiego brzuszka, to może Ci się tylko tak wydaje. Ostatnio Ci lekarz nie mówił, że coś nie tak, wiec dlaczego teraz miało by być inaczej. Jutro się dowiesz i uspokoisz.
|
#4778 |
|
Rozeznanie
|
Ja też się strasznie denerwuję przed każdą wizytą. Położna mi już mierzy ciśnienie jak wyjdę z gabinetu, bo przed wejściem to mi zawsze ciśnienie i tętno się podnosi z nerwów
Po wizycie zawsze jest ulga i radość, że z dzidzią wszystko dobrze, ale po jakimś czasie stres znowu wraca, czy aby na pewno wszystko w porządku (czy nie za mało się rusza, czy dobrze rośnie, etc. etc.) Za tydz. wizyta więc na jakiś czas się uspokoję. Domi - mi leci teraz 21 tydz i też mam nisko jeszcze brzuszek. Rano jak się obudzę i położę na plecach to wystaje taka śmieszna "kulka" i na moje oko dno macicy raczej nie jest jeszcze wyżej niż na wysokości pępka. ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- O!!! Mamusie marcowo-kwietniowe już się pojawiły
|
|
|
|
#4779 | |||
|
Zakorzenienie
|
Bedzie bedzie...
Cytat:
Moj synek tez ma ADHD plodowe...potrafi tak mnie skopac czasami... a zwlaszcza w nocy jak chcialabym spac... Cytat:
Ja tez szczerze mowiac nie chcialam robic usg 4D i pomysl byl mojego tz'ta zeby jednak robic i...naprawde bylo super! ![]() Cytat:
Ja jakos nie schizuje...moze to dlatego, ze moje male daje o sobie znac tak czesto, ze wiem, ze jest ok? Przed polowkowym troche mialam stresa czy wszystko dobrze sie okaze, ale poza tym za kazdym razem bardziej mysle o tym, ze znow zobacze mojego skarba... Super !!
|
|
#4780 |
|
Zakorzenienie
|
Domi, wkrotce bedziesz miala taki brzusio, ze bedziesz sie zastanawiac kiedy i jak on taki wyrosl. Mi przez ostatnie 2 tygodnie baaardzo wyskoczyl
|
#4781 |
|
Raczkowanie
|
czesc mamusie
u mnie dzis gorąco..w nocy burza a teraz wszystko paruje i nie da sie wytrzymac. Malinko, wystraszylas mnie tymi badaniami, ciekawe czy wszyscy tak mają ze słabo się robi po tym Kachula czy tobie tez zrobilo się słabo po tym "magicznym" napoju? A tak wogole ja mam wizytę dopiero 28 lipca więc jeszcze kuuupa czasu i nie mogę sie doczekac, ale przy nastepnej wizycie chyba bede miec robione te badanie na glukoze bo juz cos gin mi o tym wspominał. |
|
|
|
#4782 | |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam
właśnie ostatnio się zastanawiałam, dlaczego nowego wątku jeszcze nie ma ![]() Cytat:
![]() Zdaję sobie sprawę z tego, że to trochę głupie, zwłaszcza, że jak na razie wszystko jest w porządku. Ale o tym tak naprawdę przekonam się dopiero jak Misiek przyjdzie na świat, do tego czasu niestety tak do końca nie uda mi się wyzbyć tego niepokoju
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2009-07-16 o 16:55 Powód: literówka |
|
|
|
|
#4783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4784 | ||||
|
Raczkowanie
|
Ja mam wizytę 5 sierpnia, ale lekarce coś się pomyliło ostatnio, i zamiast za 4 tygodnie zapisała mnie za 5
i to zwykla wizyta, a kiedy usg? jak to już będzie mój 20 tydzień????Cytat:
![]() ![]() ![]() A jeśli chodzi o 3d, to ja mimo ceny chyba zrobię - myślę, że przede wszystkim dla dzidziusia. To musi być super - tak móc się obejrzeć w brzuszku mamy!! Cytat:
)Cytat:
Cytat:
A mnie znowu głowa boli - ostatnio prawie codziennie (((
Edytowane przez belladonna78 Czas edycji: 2009-07-17 o 09:44 |
||||
|
|
|
#4785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
#4787 |
|
Raczkowanie
|
a my dzisiaj skończyliśmy 22 tygodnie
w poniedziałek idziemy do pana doktora pooglądać małego, na zwykłym sprzęcie 2d; zdjęcia 3d to świetna pamiątka, ale baaaardzo droga, więc rezygnujemy przy okazji pochwalę się wam, że kupiłam w tym tygodniu trochę ciążowych ciuszków na allegro, m. in. sukienkę ciążową; i dopiero w niej widać jaka wielka ciężarówka ze mnie
|
|
|
|
#4788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo ladna sukieneczka. Widac,ze przyjemny material
|
|
#4789 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A sukienka bardzo fajna ![]() Jak Ty jesteś wielka ciężarówka to ja chyba wyglądam jak tir z naczepą Właśnie wróciłam z lumpka, kupiłam sobie dwie tuniki, chciałam jakąś sukienkę odcinaną pod biustem, coby się brzuch mieścił, ale jak na złość były tylko albo za duże albo za małe ![]() No cóż, chyba zapoluję na allegro.
|
|
#4790 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Ja wizyte mam we wtorek i tez zawsze sie stresuje przed wizytą i w sumie "zaraz" po wizycie wracają obawy czy nadal wszystko jest dobrze Ale to chyba większość z nas ma taki niepokój. Mi do tego wszystkiego dochodzi jeszcze obawa jak to bedzie z dwójką dzieci Ale muszę powiedzieć że póki co to Kuba bardzo "dojrzale" przyjmuje wiadomości ze bedzie miał braciszka. Czesto przytula się do mojego brzucha, trzyma rączke czekając na "kopniaka", jest bardzo ostrożny i przekochany Mam nadzieje ze ten czar nie pryśnie z chwila pojawienia się "młodego" w domu
|
||
|
|
|
#4791 |
|
Raczkowanie
|
Ja też dołączam się do "lękających" się mam
Stresuje się przed każdym wejściem do ginekologa - czy na pewno wszystko będzie ok, czy dzidziuś rozwija się prawidłowo itd.Poza tym często się martwię jak sobie poradzę z nowymi obowiązkami, czy będę umiała zaopiekować się tą małą istotką. Już chyba ze 3 razy śniło mi się karmienie piersią i dopiero w ostatnim śnie odniosłam w tej kwestii sukces hehe, wcześniejsze sny to były horrory. Z drugiej strony coraz częściej zdarza mi się myśleć, że już bym chciała, żeby dzidzia była na świecie, żebym mogła się nią cieszyć, uczyć, pokazywać świat... |
|
|
|
#4792 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamuski!!!
Ja tylko pwadlam sie przywitac, widze ze now mam pelno zalegosci, strasznie sie rozpisalyscie, ale to dobrze bede miec co czytac w wolen chwili U mnie poszukiwania auta ciag dalszy, to straszne jak teraz ciezko jest kupic jakies fajne autko, same takie zgroby Pozdrawiam wszystkie
|
#4793 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez tak mam z tymi wizytami,mam co 4 tygodnie a juz 3 tygodnie przed wizyta sie martwie czy wszystko dobrze,tak do tyygodnia po wizycie jestem spokojna ale pozniej sie zaczyna i włacza sie jakas zamartwiajka
![]() My wlasnie sobie wrocilismy z jeziorka,wczesniej bylam odebrac wyniki no i zelazo ponizej normy wiec pewnie 2x dziennie tableteczka bedzie fuj ale jak trzeba to trzeba Krzywa cukrowa w porzadku na szczescie
|
#4794 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie
Daaawno mnie nie było tu ale jestem strasznie zabiegana, praca, remont i td. Chciałam wam powiedziec że z dzieciątkiem wszystko dobrze,w poniedziałek mieliśmy USG i okazało się że prawdopodobnie będziemy mieć córę Gratuluję synusiów i córeczek Pamiętam jak jeszcze jakis czas temu wyczykiwałam kiedy dzidzia zacznie kopać ,a teraz to mam takie jazdy że hoho jak ja kocham kiedy ona to robi Teraz boję się testu z glukozą, ja wcale cukru nie używam i chyba zwymiotuję na wszelki wypadek zmałpuję przepis brombusi z cutrynka i termosem I mam pytanie mamusie, czy któraś z Was męczy się z opuchlizną? chodzi mi o zatrzymanie wody w organiźmie Mi strasznie puchną dłonie i stopy od jakiegos tygonia Czy jest jakaś rada na to?Buziole
|
#4795 |
|
Zakorzenienie
|
Mamrotko w takim razie zaznaczam Cie na rózowo
a co do opuchlizny to wydaje mi sie, że musisz o wiele więcej pić, nawet na siłeBelladona chyba skłaniam sie ku dziewczynce bardziej, choć wczesniej było mi to obojetne ![]() Fruzia jak na moje oko to szczupło i ładnie wygladasz ![]() Kachula super, ze cukier w porzadku Gucia a może nowe fotki brzusia tak, co? ![]() Ja wróciłam do domku, tam na mieszkaniu nie jeste potrzebna. Wczesniej bylismy po farby z tesciem i wymienic zlwe, bo okazalo sie, że kupilismy wpuszczany a nie naszafkowy. I trzeba było dopłacic 40 zł Musze powiedziec, że tesciu mnie pozytywnie zaskauje, bo pomaga tz i dodatkowo nas wozi i doradza i nawet sie tak nie wtraca, tylko tak doradza pozytywnie bez wciskania. Poza tym zorbil nam taka półke we wneke więc ma plusa u mnie
|
|
|
|
#4796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesc ryz, bo on pochlania ten nadmiar wody.... ![]() Kochane, my juz po wizycie i u malego wszystko dobrze... Jest ulozony grzecznie glowka w dol juz Szyjka macicy jest ok, nie za krotka ani nic... ![]() Umowilam sie na wtorek na badanie cukrzycy i za 3 tygodnie na kolejna wizyte tym razem z badaniem ktg czy cos takiego... ![]() My wlasnie idziemy na kolacje ze znajomymi a potem na nasza miejska sztuczna plaze przy rzece potanczyc salse...oczywiscie bez wiekszych szalenstw, ale troche juz sie stesknilam za salsa wiec... ![]() Do jutra ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
No to plusik dla tescia Domi, zmien mi prosze mojego skarba na Andre juz ostatecznie...
|
|
#4797 |
|
Zakorzenienie
|
czesc Mamusie
Malinko Kasiu to jak dla mnie najgorsze badanie w ciazy macie za soba ja jak mialam to badanie w ciazy z Adikiem to po po pierwszej godzinie po glukozie po pobraniu krwi musialam isc do toalety a ze trzeba bylo isc na inne pietro to zemdlalam z drodze i zwymiotowalam.. dobrze ze tz byl ze mna..teraz mam nadzieje ze bedie lepiej ![]() Brombusiu ten pajacyk jest przeslodki Fruziu ale pieknie wygladasz w tej sukience Mamrotko ogranicz sol do minimum.
|
#4798 |
|
Zadomowienie
|
Zamartwianie się o dzieci jest wpisane w rolę Mamuś, tak po prostu już jest. Chyba teraz dopiero zrozumiemy nasze mamy, które wciąż nam "truły" , a to załóż czapkę, wypij syropek,zjedz coś, itp itd
fruzia- piękna sukienka i Mamusia oczywiście brombusia - jak ja bym chciała umieć kupować w lumpkach..., nie mam do tego cierpliwości mamrotka - mi też puchną nogi, zwłaszcza na taka pogodę-duchotę,ech... jeszcze nic nie wynalazłam co może pomóc (skutecznie)karenina - tylko nie szalej za bardzo na tej salsie ![]() Miłego wieczorka Mamusie |
|
|
|
#4799 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam. My dziś z Wikim 25tc zaczynamy
I póki co kończymy przygodę z sesją Myślałam że ludzie są bardziej wyrozumiali a tu proszę . Ale ja cięsze się że w końcu mogę odpocząć i cieszyć się ciążą, słoneczkiem i wolnym Jutro idę na glukozę, widzę że nie będzie zbyt apetycznie A potem o 16 do gina podglądnąć małego. Cytat:
Ja również mam kolekcję ubranek w rozmiarze 68-74 głównie dla chłopczyka, bluzy z kaputrkiem, męskie sweterki. Jakby się okazało że Wiki jest jest Wiktorią to nie wiem w co ja by ją ubrała ![]() Cytat:
Życzę udanego wieczora. |
||
|
|
|
#4800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bedzie dobrze
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.

za dzisiejszą wizytę.

Ale to chyba większość z nas ma taki niepokój. Mi do tego wszystkiego dochodzi jeszcze obawa jak to bedzie z dwójką dzieci

. Ale ja cięsze się że w końcu mogę odpocząć i cieszyć się ciążą, słoneczkiem i wolnym