|
|
#2971 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)
Cytat:
trzymam kciuki, bo sama dzisiaj jestem spuchnięta i posiniaczona po wczorajszym wyrywaniu ósemki i wyglądam jak chomik Jak długo wam się utrzymywała opuchlizna? Ciekawa tylko jestem jak mi chirurg ściągnie szwy skoro nawet nie mogę za szeroko otworzyć ust a zapisał mnie na wizytę już w piątek, bo później wyjeżdżam---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- to raczej wy na mnie będziecie czekać, bo przecież ja później ściągam
|
|
|
|
#2972 |
|
Zakorzenienie
|
ja jeszcze nie wiem kiedy, ale teraz pójdę i się dowiem
heheja odrazu dostaje druta za zęby więc luz, moge czekać na szynkę ![]() Mricken musi zaczekać ciekawa czy wytrzyma ?
|
|
#2973 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja będę cieta w 9 miejscach![]() ![]() I bede miec szwy prawdopodobnie przez caly tydzien..
|
|
|
|
|
|
#2974 |
|
Zakorzenienie
|
a co tobie robic beda ?
|
|
#2975 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj wieczorem miałam drugą wizytę
Jak na razie ząbki mnie nie bolą Orto znowu zmieniła mi drut i gumki. Poza tym powiedziała, że na razie nie widzi potrzeby zakładania aparatu na dole. Możliwe nawet, że będzie się dało bez niego obejść Bardzo mnie to ucieszyło Załączam fotki przed założeniem aparatu, zaraz po i dzisiejsze (czyli po niecałych dwóch miesiącach )
|
|
|
|
|
#2976 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rozgwiazda- no! nie marudz
|
|
|
#2978 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- kocham wyciągi!!! hih
|
|
|
|
|
|
#2979 |
|
Zadomowienie
|
Wyciąganko do przodu? Co masz na myśli?
![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- No tak jak pisałam w poście wyżej: orto nie widzi potrzeby zakładania dołu, przynajmniej jak na razie Z czego się bardzo cieszę
|
|
|
|
|
#2980 |
|
Zakorzenienie
|
wyciągi
|
|
#2981 |
|
Wtajemniczenie
|
Juz po operacji, ŻYJĘ
wlasnie przyjechalam z krk, jak sie ogarne to napisze jak było!
|
|
|
|
|
#2982 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Napisz, napisz, czekamy
|
|
|
#2983 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2985 |
|
Wtajemniczenie
|
No to jestem, z zimnym zelem na brodzie
Troche spuchłam niestety:/ mam dolną wargę jak Angelina Jolie lub ewentualnie duża ryba ( dobrze ze jest wizaż, bo w zaleceniach mam że nie moge duż mówić to przynajmniej 9o tym popiszę )Na operacje dotarlam poł h wczesniej. Musialam czekac okolo 50 minut Kiedy w końcu się doczekałam i usiadłam zeschizowana na fotelu dostalam dwie ampułki znieczulenia ( cztery zastrzyki) po chwili poczułam, że nie czuję ( heheh nomen omen ) dolnej wargi. Po 20 minutach mój doktor jego żona, też stomatolog i asystentka przystąpili do akcji 'operacja'. Załozyli mi opaskę na oczy no i dalej nie widzialam co sie dzialo ( jak dobrze!) ale slyszalam wszystkoNie slyszalam co prawda jak ciął moje dziąsła, ale smak krwi jest taki charatkerystyczny:rolleye s: ( wszystko migusiem bylo odsysane). Nastepnie doktor odlupywał mi okostną , w sumie zdzierał (tam przy korzeniach). No a później usłyszalam wiertelko i zaczal mi wiercić podłużne, pionowe krechy na kości ( jakby taka wiertareczką ktoś wbijał kołki czy cuś ) w pewnym momencie coś mnie ukuło i zabolało, poruszyłam sie impulsywnie i zakrzusiłam własną krwią! STRASZNE przeżycie!! Dostalam zastrzyk i lekarz kontynuował robotę, poźniej znów ból, zastrzyk. Jak już skonczył wiercić zaczął szukać z asystentką biomateriału ( sztucznej kości z świnek i krówek , cytuje lekarza. Mam zielony biomateriał pod dziąsłami ). Wsypał go do szpar i wokoło kości i zaczął zaszywać. Powiedział, że szycie troszkę dłużej zajmie, bo szyje najcieńszą niteczką i chce to zrobić bardzo precyzyjnie aby mnie tak bardzo szwy nie bolały. Podczas zaszywania znów zaczeło mnie boleć od strony jezyka więc znów 4 ukłucia zastrzyku. No i w sumie to był koniec![]() Nastepnie dal mi na brode jakas silnie chlodzącą substancję chemiczną (błogie uczucie) włączył telewizor ( odlądałam jak budowane były piramidy na discovery ) następnie dał mi taki niebieski zel ktory trzymalam i nadal trzymam przy buźce Nastepnie dostałam zastrzyk w ramię ( nie wiem co to ale szczypala cala reka, pewnie cos przeciw bakteriom), recepty na antybiotyki, zalecenia i byłam wolna. Za tydzień zdejmywanie szwów ![]() Zalecenia sa okropne, musze sola fizjologiczna plukac po kazdym posiłku zeby ( jutro ja nabede) nie moge palic i pić alko przez miesiąc ( łee ), wychodzić na słónce, unikac wysilku, schylania, mniej mowic (2-3 dni:P). Musze spac w pozycji siedzacej, nie moge na płasko![]() Po wejsciu do samochodu zaczala lac mi sie krew troche, bolec coraz bardziej ( dal mi 2 ibupromy) i w tym korku na zakopiance jechalam dwie godziny! W macdonaldzie wziełam sobie zimnego shake'a czekoladowego i przez godzine nic mnie nie bolało ![]() Ufff obszerne te moje relacje, ale zrozumcie, że nigdy nie miałam choć najmniejszej operacji, a ta, to dla mnie duuuże przeżycie! Od 11.00 burczy mi w brzuchu ![]() Koszt operacji 4 000 zł :/ Edytowane przez CatchyKathy Czas edycji: 2009-07-16 o 18:34 |
|
|
|
|
#2986 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() pamietacie mnie? nie pisalam, bo nic szczegolnego sie nie dzialo... ![]() Dzisiaj mialam miec zalozony aparat na dol, ale mam do zrobienia zeba i termin mam na 31 lipca ![]() Dzisiaj tylko seperacja + ciemnoniebieskie gumeczki
|
|
#2987 |
|
Zakorzenienie
|
witam wszystkich
a u mnie z ząbkami wszystko bardzo dobrze miałam mieć wyciągi,ale ząbki mi się same zeszły i nie będę musiał mieć;/ co prawda mogłam dostać na własne życzenie...ale po co skoro się samo wsio dobrze zrobiło...no,ale ja i tak byłam ciekawa jakby to z nimi było....wizytę miałam w poniedz,a następną mam za tydzień:P
|
|
#2988 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój dół też się przesuną z tym, że na wrzesień.. Dzisiaj dzwoniłam do dentystki. Chciałam się umówić na kontrole. Termin mam na 20 sierpnia, gdyż pani dr stwierdziła, że znowu wymyślam a zapewne wszystko jest OK. To się nazywa podejście dentysty do pracy, zamiast się cieszyć, że pacjent przestrzega terminów wizyt kontrolnych (co 5 miesięcy bo się doczekać nie mogę) stwierdza, że miesiąc mam na wizytę czekać, brak mi słów ![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- CatchyKathy nie zazdroszczę... opis przypominał moją resekcję przy czym resekcja jest zabiegiem a nie operacją.. Ale też mi sypali materiał.. A szyli za długo bo moja przemiana materii przemieliła środek znieczulający i dostałam dwa zastrzyki w gratisie ![]() 4.000 zł- musiało boleć, ja płaciłam ok. 1000 zł i płakałam przez tydzień
Edytowane przez rudo-zielona Czas edycji: 2009-07-16 o 19:11 |
|
|
|
|
|
#2989 |
|
Zakorzenienie
|
CatchyKathy dzielna jesteś bardzo.
Ale jakto spać na siedząco?;/ I ile tak musisz?Opuchlizna po usuwaniu ósemek to z 4 dni, ja tak miałam jakoś. ;]
|
|
#2990 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
). W sumie to wszystko, aparat operacja, tak szybko sie potoczyły że w dwa tygodnie od pierwszej wizyty u orto mam założony aparat ( jutro już tez na dolną szczękę, rany jak ja sie boje rozrywania i rozciagania tych kości co dziś mi cięli, bedzie hardkor..) i operacje za soba Cieszy mnie to że zrobiłam to w wakacje, bo w roku akademickim byloby bardzo cieżko ![]() 3400 zł za dwa łuki. 4000 zł za operacje 400 zł konsultacje wyciski dojazdy. razem: 7 800 zł wydane w dwa tygodnie ( małe autko )Ale nie żaluję, wkońcu inwestuje w swoj usmiech i ładny profil twarzy |
|
|
|
|
|
#2991 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczynom, które zdejmują wkrótce aparaty serdecznie gratuluję i oczywiście również ZAZDRASZCZAM
![]() CatchyKaty - potwierdzam, dzielna z Ciebie bestia, oby tak dalej! PRAWDZIWA Z CIEBIE APARATKA DESPERATKA! 1000days - ciekawy artykuł, coś w tym jest
|
|
|
|
|
#2992 |
|
Raczkowanie
|
mi dzisiaj gumki załozyli
miedzy 5 a 6 i 6 a 7. wy też tak mialyście? bo mi sie wydawało ze tylko między 6 a 7 bedzie je wciskać. Zęby jak narazie nie bolą ogólnie nic nie czuje tylko gryze przednimi zębami i trochę to dziwnie wygląda
|
|
|
#2993 |
|
Wtajemniczenie
|
_Paulinka_ - nie mogę spać i odpoczywać w pozycji leżącej 2-3 dni, wiec jakos wytrzymam
![]() Dzieki dziewczyny za miłe słowa Cały poranek sikałam wręcz ze strachu i lekarz wyczuł drganie mojego głosu i zdenerwowanie
|
|
|
|
|
#2994 |
|
Przyczajenie
|
hej mam pytanie,maialyscie moze w aparacie wyrownywanie zebow?bo mi sie robia przerwy miedzy zebami,a juz takie ladne byly
|
|
|
|
|
#2995 |
|
Zakorzenienie
|
Jaaaa !!! Muszę się pochwalić!!!
![]() W końcu nie mam tego cholernego łuku na podniebieniu Jak cudownie jeeeeeestttt ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2996 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka to była operacja?
|
|
|
|
|
#2997 |
|
Zadomowienie
|
Link do postu:
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=2985 |
|
|
|
|
#2999 |
|
Zakorzenienie
|
CatchyKathya możesz mi przypomnieć twoje ząbki i profil twarzuni ?
zaciekawiło mnie to kapinkę ![]()
|
|
#3000 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Katerinko, nie mam niestety zdjec przed zalozeniem aparatu, po zalozdeniu robilam ale niewyrazne sa:/ Ale moj orto zrobil mi 30 zdjec z profilu i w srodku, poza tym moze zdobede zdjecia z operacji wiec je powklejam na jakas galerie Moze jutro od orto zdolam wyciagnac choc zdjecia zabkow na pendrive'a to wrzuce. Generalnie mam tylkozgryz i za małe szczęki. Ta operacja byla jedynym wyjsciem ( oprocz operacji zuchwy, na ktora NIGDY bym sie niezdecydowala!). ps. ale pyszne lody mi ciocia kupiła, i zjadłam kawalek łososia bo kiszki narsza grają!
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

trzymajcie kciuki za moja operacje o godzinie 10, mam nadzieje ze sie uda i wszystko bedzie ok
No i ze malo opuchnę 
trzymam kciuki, bo sama dzisiaj jestem spuchnięta i posiniaczona po wczorajszym wyrywaniu ósemki
a zapisał mnie na wizytę już w piątek, bo później wyjeżdżam

fot0: #

W macdonaldzie wziełam sobie zimnego shake'a czekoladowego i przez godzine nic mnie nie bolało
Ale jakto spać na siedząco?;/ I ile tak musisz?