|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
No dobra, pościel też już kupiona i zapłacona (falbanę też już zamówiłam).
![]() A teraz zabieram się za odkładane od kilku dni sprzątanie przedpokoju.
#1802 |
Zadomowienie
|
Biedroneczkaolga ja nie pakuje torby do porodu tylko na jutro bo prawdopodobnie zostane w szpitalu na badaniach.
Miss.hot napiszę ci jutro esmsa po wizycie co lekarz postanowił, jeśli bedziesz miała czas i siłe to przyjedz ![]()
![]() ![]() Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-07-16 o 18:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#1803 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam łożysko na przedniej ścianie. Lekarzowi było bardzo trudno złapac dobry obraz, ale troche pomanewrował, poprzekrecał mnie z boku na bok i efekt zamieszczałam na forum 2 tyg temu. Co prawda widziałam lepsze zdjęcia, ale było w miarę wyraźnie widac było buźkę. Co do płytki i zdjęc - to chyba zależnie od ustaleń w danym gabinecie. Zawsze sie trzeba dowiadywac przed wizytą. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Myślałam, że to jakiś wymysł mojej mamy, ale i współcześne częśc dziewczyn twierdzi, że świetnie się sprawdza. Cytat:
![]() Nasze zdjęcia były zdecydowanie lepsze.... Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1804 |
Zakorzenienie
|
O tym też czytałam. Z resztą myślę, że jak najmniej kosmetyków dla niemowlaka, tym lepiej.
#1805 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ten kolega mówi, że za późno dowiedzieli się o tej książce, bo dużo rzeczy mogliby zrobić w inny, lepszy sposób ![]() I mąż się napalił jak nigdy - kupujemy, będziemy czytać ![]() Ja póki co jestem w trakcie lektury "Wielka księga dziecka" http://www.allegro.pl/item689307322_...a_dziecka.html ![]() Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2009-07-16 o 18:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1806 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() wystarczy w takim razie 1 kg mąki, a raczej każdy ma w domu ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() Edytowane przez Tysiak7 Czas edycji: 2009-07-16 o 19:25 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1807 | |||||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do siedzenia w wózku to dużo chyba od dziecka zależy bo dwójka dzieciaków mojej siostry siedziała przodem do kierunku jazdy i żadne nie wstawało itd. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
Cytat:
No i krochmal też skuteczny jest-nasze mamy używały ![]() Cytat:
Co do zmywania Sudocremu dobrze jest wcześniej przetrzeć chusteczką nawilżaną tyłek i dopiero umyć. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Też uważam, że im mniej tym lepiej. |
|||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1808 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kocyk bardzo fajny. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja skurczy nie mam tylko twardnieje mi brzuch. Dzięki ![]() ![]() No przestań, jeszcze duuuzo czasu przed nami ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1809 |
Rozeznanie
|
I chyba łapię doła ...
Od godziny becze i nie moge się uspokoić ![]() Jest mi jakoś tak źle ![]()
#1810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Właśnie zobaczyłam nowy wątek mamuś marcowo-kwietniowych 2010 - ależ ten czas szybko leci ![]()
![]() |
#1811 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1812 |
Zadomowienie
|
Fasoleczka nie płacz
![]() Ja posprzątałam całe mieszkanie a teraz odpoczywam bo duszno strasznie na tym moim poddaszu. martusia ja nie pakuje torby do porodu, tak to jest jak się nie czyta wszystkich postów ![]() Allisanka jak dobrze że mi o Maku przypomniałaś, jutro przed wizytą jeszcze na kanapeczke pojadę ![]()
![]() ![]() Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-07-16 o 20:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#1813 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zwłaszcza jak zobaczyłam listę do szpitala-taka jakaś uboga jest... ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1814 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Oj pomógłby pomógłby. Cały dzień jakąs taką atmosferę mam nie tęgą ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (może się spotkamy przypadkiem ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1816 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1817 |
Wtajemniczenie
|
Fasoleczko, co Ty wygadujesz?
![]() niedawno w szpitalu rodziła siostra mojego męża, opowiadała, że leżała na sali z dziewczyną, do której mąż przychodził pijany, robił awantury przez telefon i libacje w domu... to nie prawda że lepszy rydz niż nic... uwierz mi czasami lepiej żeby tej drugiej osoby nie było, wtedy omija Cię naprawdę dużo złego ![]() ![]() ![]() już, nosek do góry, zjedz coś smacznego, obejrzyj ulubiony film, i będzie dobrze, dzidziuś wynagrodzi Ci wszystkie smutki i łzy ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1818 |
Zadomowienie
|
martusia mnie ten szpital bardzo zaskoczył, też nie miałam takiej małej torby więc pozyczyłam od mamy.
Miss.hot ja gdzieś od ok.12.00 będe w Lublinie jak by co to spotykamy się z maku na kanapce ![]()
![]() ![]() Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-07-16 o 21:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#1819 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1820 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1821 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Fasoleczko Julitka jak będzie starsza na pewno zrozumie czemu podjęłaś taką a nie inną decyzję. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1822 |
Zakorzenienie
|
Ehh jakaś zmęczona jestem - idę poczytać trochę i pa lulu
![]()
#1823 |
Zadomowienie
|
I ja już uciekam do łóżeczka.
Miss.hot ja zawsze jem w tym maku koło makro bo mi tez po drodze, jak bede to ci napisze ![]()
#1824 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() facet miał swój rozum, i wiedział co robi, na smyczy byś musiała Go uwiązać i mieć przy sobie 24 godziny na dobę żeby mieć nad nim kontrolę! wpakował się w bagno, i kiedyś pożałuje tego!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1825 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie potrafię zrozumieć też ludzi którzy zamiast wspierać wbijają Cię w poczucie winy, bo ani to mądre ani nie służy niczemu konstruktywnemu. Myślę, że bardzo dużo kobiet ma zapędy do tego żeby naprawiać złych chłopców i obawiam się, że nielicznym z nich się udało... grunt to opamiętać się i nie fundować dzieciom koszmaru. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1826 |
Raczkowanie
|
witam mamusie po dlugiej przerwie,wlasnie wrocilam z urlopu w pl,bylam w krakowie caly tydzien,ale tam jest pieknie a jakie dobre lody
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1827 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Poza tym mówiła żeby do twarzy nie używac zadnych kremów bo nie ma takiej potrzeby a oczy przemywać solą fizjologiczną w ramach wieczornej kąpieli. I oczywiście po kąpieli dziecka nie smarujemy już zadnymi oliwkami. Wystarczy że do wody w której się kąpie malucha dodamy oliatum. I bądz tu człowieku mądry ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak bylam małą dziewczynką widziałam na własne oczy jak facet maltretuje psa i do dziś mam ten obraz przed oczami ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Byłam dziś na wizycie i jak zwykle znowu moja lekarka mnie wkurzyła. Na pytanie co będzie jeśli dziecko do porodu nie przekreci się główka w dół odpowiedziała ze w takiej sytuacji będę miała cc. Ale wtedy muszę zdać sobię sprawę że nie będę mogła mieć już więcej dzieci bo przy drugiej ciąży blizna po cc mi się rozejdzie ![]() ![]() We wtorek idę na usg. Będę się modlić żeby dzidzia dobrze się ułożyła ![]()
![]() |
#1828 | |||||
Rozeznanie
|
A ja dzisiaj znowu pierwsza
![]() Mąż pojechał po autko do Warszawy i jak wyjeżdżał to obudziłam się i tak już zasnąć nie mogłam. Trzymajcie kciuki, żeby się udało kupić, bo już ponad miesiąc bez autka jesteśmy i co znajdziemy jakieś do kupienia to okazuje się niewypałem. Cytat:
![]() Czasami lepiej się wypłakać niż dusić w sobie. Cytat:
![]() Cytat:
Jak już urodzisz Kochana, to będziesz miała w ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tylko z tym kremem do twarzy nie byłabym taka pewna, bo jak na słońce albo na mróz wyjść z niezabezpieczoną twarzyczką ![]() Ania, powodzenia na wizycie! Miss Hot, kocyk rewelacyjny, szkoda że mam już 3 małe kocyki, bo tak bym też taki zakupiła. Cztery kocyki to już przesada prawda? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1829 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() W taką pogodę jak dla mnie to męczarnia chodzić po sklepach ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1830 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:50.