Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-16, 12:00   #1591
Tity
Zakorzenienie

Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2

Stara Panna śluz płodny musi być przeźroczysty z tego co wiem. U mnie ciągle też jest śluz biały, czasami w większej ilości. Konsystencji takiej, jakby ktoś kredę w wodzie rozpuścił. Dziś 31 dc. Brzuch boli trochę jak na @, a temp ciągle 36,8.Zobaczymy czy jutro przyjdzie @...

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 12:03   #1592
Stara Panna
Rozeznanie

GG do Stara Panna

Tity - wiem, że śluz płodny musi być przeźroczysty... Tylko właśnie nie rozumiem o co chodzi z tym, że u mnie jest koloru rozpuszczonej kredy, natomiast rozciąga się na dwa - trzy cm ??? I w dodatku w 25 dc przy cyklach średnio 28 dniowych ??????????????
Stary 2009-07-16, 12:22   #1593
joanna2912
BAN stały

PANIENKA ja po prostu bede trzymala zeby ta przekleta @ do Ciebie nie przyszla i z tego co czytam to chyba nie jest sluz plodny bo przy Twoich cyklach to raczej niemozliwe a Twoje zmienne nastroje,piersi i ponoc niskie cisnienie ja bym obstawiala zupelnie co innego ale na razie nic nie powiem zeby moze nie zapeszyc mam tylko nadzieje,ze to jest to o czym kazda z nas teraz tak namietnie mysli : kciuki: trzymam i nie puszczam przez te 5 dni
joanna2912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 12:58   #1594
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

ziaa i bardzo dobrze robisz walcz z baba skoro jest taka dla pracownikow to moze to ja czegos nauczy (chociaz takie osoby rzadko sie zmieniaja)ale nadzieja jest wazne zebys pokazala ze nie dasz soba pomiatac.

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

panienko co do sluzu to nie pomoge bo ja nie obserwowalam go tylko sobie wyliczalam dni plodne
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 14:23   #1595
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stara Panna Pokaż wiadomość
Tity - wiem, że śluz płodny musi być przeźroczysty... Tylko właśnie nie rozumiem o co chodzi z tym, że u mnie jest koloru rozpuszczonej kredy, natomiast rozciąga się na dwa - trzy cm ??? I w dodatku w 25 dc przy cyklach średnio 28 dniowych ??????????????
O to niespodzianka, ale przed chwilą u siebie takie coś zaobserwowałam. Takie białe kluski jakby, rozciągliwe. Z tym, że u mnie to 31 dc. Zwaliłabym na pogodę, ale taka senna nigdy chyba nie byłam, mogę to jeszcze zwalić na leki. Zobaczymy jutro. Jak jutro @ nie będzie to pojutrze zrobię test chyba. Trzymam za Ciebie kciuki

L
J
Stary 2009-07-16, 15:14   #1596
dogisia
Raczkowanie

witam was kochane i usze sie pochwalicze wyszly mi|| bardzo sie z mezem cieszymy zycze fasoleczeek wszystkim starajacycm i swiezo zafasolkowanym gratuluje
dogisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 16:49   #1597
Tekla79
Raczkowanie

Gratulacje!!!
Tekla79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 17:09   #1598
joanna2912
BAN stały

Ja rowniez dolaczam sie do gratulacji
Stary 2009-07-17, 08:50   #1599
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
O to niespodzianka, ale przed chwilą u siebie takie coś zaobserwowałam. Takie białe kluski jakby, rozciągliwe. Z tym, że u mnie to 31 dc. Zwaliłabym na pogodę, ale taka senna nigdy chyba nie byłam, mogę to jeszcze zwalić na leki. Zobaczymy jutro. Jak jutro @ nie będzie to pojutrze zrobię test chyba. Trzymam za Ciebie kciuki

Też miałam takie kluski to mi co niektóre dziewczyny pisały,że w 26dc (na 28) mam dni płodne.Także jak już minął Ci termin @ to rób teścik

Ja się tyle czasu nie odzywałam,bo mam teściów u siebie i już nie moge sie doczekać kiedy pojadą,bo normalnie oszaleję z ich gadaniem i mądrościami

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Acha...gratuluję nowym mamusią
Stary 2009-07-17, 09:27   #1600
Tity
Zakorzenienie

Zrobiłam i . Zrobiłam tylko dlatego, że miałam dalej wysoką temperaturę A za chwilę i tak @ przyszła. Poza tym miałam nadzieję, ze względu na tą senność, ale widocznie co innego było przyczyną

L
J
Stary 2009-07-17, 11:23   #1601
joanna2912
BAN stały

Witajcie laseczki
TITY przykro mi ,ze ta przekleta przyszla ale nie ma co dolowac sie tylko glowa do gory i dalej trzeba sie starac
milego dzionka kobietki ja ide sobie trtoche posprzatac i zjesc sniadanko
Stary 2009-07-17, 11:28   #1602
ziaaa
Rozeznanie

hej dziewczynki) dogisia gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!

u mnie 33dc i sutki zaczęły być wrażliwe, tzn bolące przy dotyku.

a ogólnie to nuda u mnie... :P Bóg jeden wie, kiedy okres przyjdzie, czy w tym miesiącu też 2tyg się spóźni, a jeśli się spóźni 2tyg od poprzedniego cyklu 47dniowego to po prostu oszaleje !

W tamtym miesiącu brałam luteinę na wywołanie, czy po luteinie ten okres jest wywołany "sztucznie"? bo mój poprzedni przypominał okresy jak w 7dniowych przerwach przy braniu antykoncepcji (więc taki bez glutków etc)

ps jestem z siebie dumna, bo w sumie się nie nakręcałam długi czas, tylko teraz tak myślę o tym na luzie... w głowie mi siedzi myśl, że były jajeczka jakbym była już od poprzedniego miesiąca w ciąży no ale to tak jakos mi w głowie coś mruczy...
ziaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 11:58   #1603
joanna2912
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ziaaa Pokaż wiadomość
hej dziewczynki) dogisia gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!

u mnie 33dc i sutki zaczęły być wrażliwe, tzn bolące przy dotyku.

a ogólnie to nuda u mnie... :P Bóg jeden wie, kiedy okres przyjdzie, czy w tym miesiącu też 2tyg się spóźni, a jeśli się spóźni 2tyg od poprzedniego cyklu 47dniowego to po prostu oszaleje !

W tamtym miesiącu brałam luteinę na wywołanie, czy po luteinie ten okres jest wywołany "sztucznie"? bo mój poprzedni przypominał okresy jak w 7dniowych przerwach przy braniu antykoncepcji (więc taki bez glutków etc)

ps jestem z siebie dumna, bo w sumie się nie nakręcałam długi czas, tylko teraz tak myślę o tym na luzie... w głowie mi siedzi myśl, że były jajeczka jakbym była już od poprzedniego miesiąca w ciąży no ale to tak jakos mi w głowie coś mruczy...
skoro masz @ takie nieregularne to czemu nie bierzesz luteiny na wyregulowanie ??? moim skromnym zdaniem powinnas brac luteinke co miesiac przez okolo okres 6 miesiecy,zaczyna sie 16 dnia cyklu po 1 tabl rano i 1 tab wieczorem przez 10 dni pozniej przerywasz i znowu nastepny cykl od 16 dnia
po 1 wyregulowalaby @ Ci sie a po 2 jesli nie mozesz to prawdopodobnie pomogla by Ci zajsc w ciaze bo juz brana bylaby po owulce
radze Ci zapytac sie Twojego lekarza co on nato
moja siostra stara sie o nastepna dzidzie i od miesiaca jet wlasnie tak na luteince bo ma bardzo nieregularne @ i znowu by miala problem z zafasolkowaniem
no chyba,ze juz teraz do Ciebie @ nie przyjdzie czego Ci zycze z calego serca
Stary 2009-07-17, 12:32   #1604
ziaaa
Rozeznanie

Asiu tak totalnie mi się rozregulował po tych starankach... wcześniej po tabletkach miałam rozregulowany, ale nie tak bardzo, bo cykl trwał 30-33dni. I po tym staranku w poprzednim cyklu, kiedy to też miałam plamienie implantacyjne (bo bardzo dobrze czułam owulkę i wtedy równo tydzien po było to plamienie) i wtedy okres mi się spóźnił 2tyg(dostałam w 47dc). Ginekolog (w 36dc byłam u niego) przepisał mi luteine i 2 dni po 5dniowym braniu jednej luteinki dziennie dostałam okresu. Był on... bezglutkowy, ale mimo to przed nim (bo już od 40dc) kłuły mnie jajniki i tak co 2dzień, skończyło się około 6 dni po @ kłucie. I za około 3-4dni znowu zaczęły kłuć, wzdymać się.
Testy były negatywne.

Teraz też mnie czasami kłują, olałam sobie w tym miesiącu obserwacje siebie, ponieważ zwariował mi organizm po tym opóźnieniu... ;/ a to był śluz, a to go nie było, a to kłuły jajniki i przestawały.
W poniedziałek przyjmuje ten miły ginekolog, a ja wtedy będę w 36dc (jeśli nie dostanę okresu) więc pójdę do niego.

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

aacha jeszcze jedno, w 1dzien @ w tamtym miesiacu zaczęły mi się ostre zawroty głowy i trwały przez 1,5tyg...
tylko teraz czy to zbieg okoliczności że akurat w 1dni @?
nerwy, zawroty... nie wiem już nic:|

Edytowane przez ziaaa
Czas edycji: 2009-07-17 o 12:31
Stary 2009-07-17, 12:50   #1605
joanna2912
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ziaaa Pokaż wiadomość
Asiu tak totalnie mi się rozregulował po tych starankach... wcześniej po tabletkach miałam rozregulowany, ale nie tak bardzo, bo cykl trwał 30-33dni. I po tym staranku w poprzednim cyklu, kiedy to też miałam plamienie implantacyjne (bo bardzo dobrze czułam owulkę i wtedy równo tydzien po było to plamienie) i wtedy okres mi się spóźnił 2tyg(dostałam w 47dc). Ginekolog (w 36dc byłam u niego) przepisał mi luteine i 2 dni po 5dniowym braniu jednej luteinki dziennie dostałam okresu. Był on... bezglutkowy, ale mimo to przed nim (bo już od 40dc) kłuły mnie jajniki i tak co 2dzień, skończyło się około 6 dni po @ kłucie. I za około 3-4dni znowu zaczęły kłuć, wzdymać się.
Testy były negatywne.

Teraz też mnie czasami kłują, olałam sobie w tym miesiącu obserwacje siebie, ponieważ zwariował mi organizm po tym opóźnieniu... ;/ a to był śluz, a to go nie było, a to kłuły jajniki i przestawały.
W poniedziałek przyjmuje ten miły ginekolog, a ja wtedy będę w 36dc (jeśli nie dostanę okresu) więc pójdę do niego.

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

aacha jeszcze jedno, w 1dzien @ w tamtym miesiacu zaczęły mi się ostre zawroty głowy i trwały przez 1,5tyg...
tylko teraz czy to zbieg okoliczności że akurat w 1dni @?
nerwy, zawroty... nie wiem już nic:|
no to faktycznie organizm zaczal Ci szalec
miejmy nadzieje,ze to moze fasolinka jak pojdziesz do lekarza to powiedz mu o tej luteinie moze Tobie tez tak zaleci bedzie zawsze latwiej o dzidziulka jak na razie trzymam kciukasy zeby nie przyszla @ do Ciebie
Stary 2009-07-17, 13:08   #1606
ziaaa
Rozeznanie

Asiu tak też mu powiem.

Właśnie poleciałam szybko do wc, bo myślałam że okresu dostałam, a tu nie @ tylko... dużo białego śluzu, średnio-gęstego i średnio-rzadkiego.

Boże,czy organizm kobiety musi być takie zakręcony?!:/

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

ps ten śluz mnie zadziwia, ponieważ jeszcze do wczoraj miałam suszę :|
Stary 2009-07-17, 14:10   #1607
Stara Panna
Rozeznanie

GG do Stara Panna

Cześć Laseczki...

Mi właśnie leciutko brązowy śluz poleciał... Taki koloru lekkiego cappucino, wię na 100 % @ się rozkręca... Brzuszek też jak na @ boli, więc wszystko się zgadza. Piersi jeszcze bolą ale już coraz mniej, pojawiło się za to na nich więcej żyłek... .

Czuje całą sobą, że jutro utonę we łzach... Naprawdę myślałam, że tym razem się udało...
Stary 2009-07-17, 14:15   #1608
dogisia
Raczkowanie

hej wizyte u gina ma we wtorek o 17 wiec pochwale sie co i jak
narazie mnie cut mdli i brzych mam jak bym juz byla w 3 miesiacu albo dalej taki wzdety do szczuplych nie naleze wiec zawsze mam brzuszek ale teraz to masakra boje o swoja wage teraz mam 95kg o boże musze poszukac jakiejsc diety racjonalnej dla ciezarnych by za wiele nie przytyc
dogisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 14:21   #1609
Stara Panna
Rozeznanie

GG do Stara Panna

Dogiś - z tego mojego żalu i smutku nawet Ci nie pogratulowałam tych II kreseczek... Przepraszam...

Gratuluję z całego serduszka i trzymam za spokojne i bezpieczne nastepne miesiące...
Stary 2009-07-17, 14:22   #1610
joanna2912
BAN stały

Nie doluj sie moze jeszcze nie wszystko stracone to tylko plamienie jak sama piszesz a nie @
glowa do gory jeszcze nic straconego
Stary 2009-07-17, 14:37   #1611
Stara Panna
Rozeznanie

GG do Stara Panna

- dzięki za pocieszenie, ale już nie wierzę, ze coś jeszcze może się zmienić...
Idę zaraz do domku, to sobie popłaczę... Sama dziś jestem to nie będę się musiała tłumaczyć nikomu...
Stary 2009-07-17, 14:54   #1612
Tity
Zakorzenienie

Panna i co rozkręciła się @ ? Eh my kobity to przewalone mamy

L
J
Stary 2009-07-17, 15:00   #1613
Stara Panna
Rozeznanie

GG do Stara Panna

Nie Tity - dziś się nie rozkręci... Jutro pewnie lub najpóźniej w niedzielę... . Ale masz rację co do drugiej części wypowiedzi...
Stary 2009-07-17, 15:31   #1614
joanna2912
BAN stały

Kobietki kochaniutkie co z wami dolowac sie bo takie nastawienie w niczym nie pomaga
nie tym razem to nastepnym i tak az do skutku wlasnie moja znajoma pochwalila mi sie ,ze po 8 latach wlasnie zaskoczyla i to od razu z 2 serduszkami a nie jest taka mlodziutka bo ma 36 a nawet juz chyba 37 lat i to jej pierwsze maluchy a ja juz glupia myslalam,ze ona z wyboru nie chce dzieci a ona sie starala i nic z tego nie wychodzilo i wkoncu przyjechali jakies 2 lata temu tu i mowi ,ze sie przytulali sie tak z doskoku i w koncu sie udalo
wiec glowy do gory uda nam sie wszystkim,poprostu za bardzo o tym wszystkim myslimy i gdzies pewnie blokada sie w naszym mozgu pojawila i dlatego mamy z tym problem
wystarczy przestac tak intensywnie o tym myslec choc oczywiscie wiem,ze to nie jest latwe,trzeba sobie znalezc jakies zajecie ja sie zapisuje chyba na joge to ponoc pomaga i wycisza tak mi moja ciotka powiedziala wiec zaryzykuje
a co do Ciebie PANIENKA to jestem pewna ,ze w koncu sie doczekasz upragnionej fasoliny tym bardziej,ze masz juz jednego kawalera ,za bardzo sie napalamy na to wszystko i dlatego dziala to w 2 strone
bedzie dobrze musisz tylko uwierzyc
Stary 2009-07-17, 15:50   #1615
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

panienka to plamienie to wlasnie moze byc oznaka ciazy u mnie tak bylo mialam plamienie i tez myslalam ze sie rozkreca okres a tylko przedz dwa dni mialam takie plamienia i okazalo sie ze jest dzidzia wiec trzymam kciuki zeby i u ciebie to oznaczalo dzidzie
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 15:58   #1616
Stara Panna
Rozeznanie

GG do Stara Panna

Uciekam do domku... Miłego weekendu wszystkim życzę... Znów pewnie mnie TŻ od neta odciął... . Jak @ nie przyjdzie to w poniedział teszczę... . Narazie na wstrzymanie, pożądki w domku, dokańczanie płotu... Czynś się zajmę i poopalam... .

Do zobaczenia w poniedziałek !
Stary 2009-07-17, 17:26   #1617
Tity
Zakorzenienie

Joanna , a żeby to jeszcze tak łatwo było o ty nie myśleć

L
J
Stary 2009-07-17, 17:28   #1618
joanna2912
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Joanna , a żeby to jeszcze tak łatwo było o ty nie myśleć
Wiem,ze nie jest tak latwo
sama sie staram i nic mi jak na razie z tego wszystkiego nie wychodzi
Stary 2009-07-17, 18:46   #1619
Mysia1234
Raczkowanie

GG do Mysia1234

Czesc dziewczyny. Gratuluje II kreseczek
U mnie powoli zaczyna się okres mdłosci ... Nie jest to jeszcze az takie uciązliwe ale niestety daje o sobie znac.
Panna ja miałam tak samo... Plamienia, wiec myslałam ze to @ piersi sama dotknąc nie moglam bo z bólu mało co nie płakałam, zreszta teraz to juz 6tc3dzien i bole sa dalej. A plamienia okazały sie złymi plamieniami wiec dostałam leki ale juz jest ok Nastepna wizyta w czwartek wiec dam znac ci i jak. Wiec Panienko trzymam kciuki i przesyłam :mag ia: wszystkim staraczką
Miłego weekendu
Mysia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 20:23   #1620
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Stara Panna Pokaż wiadomość

Nie wiem już,czy ja nie pisałam o tym na tym wątku,ale ja już miałam taki dziwny śluz jak zafasolkowałam .W 1 ciązy też taki miałam na początku i wiedziałam,że gdzieś już go widziałam tylko nie pamiętałam gdzie.

No to trzymam kciukasy za II kreseczki

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości