|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
Kuroikaze, ja też po porodzie nie czułam euforii ani przypływu miłości do dziecka a raczej strach...o niego i o przyszłość. Nie sądzę żeby wynikało to z powodu cesarki, opodejrzewam że po naturalnym porodzie miałabym takie same odczucia. Miłość do małego rodziła się stopniowo, każdego kolejnego dnia i teraz nie wyobrażam sobie że mogłoby go nie być...
---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
i tak mądrze patrzy No właśnie, ja też nie wiem pod kogo ubierać Mychę Echh ten okres...ja dalej nie wiem czy miałam czy może jednak nie...Dowiem się za miesiąc ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Malutka, właśnie sprawdziłam i ja pierwszy raz na krztusiec byłam szczepiona po 7 miesiącach, w dniu szczepienia ważyłam 5800. I pewnie dlatego było tak późno...Wszystkie szczepienia miałam opóźnione. |
|
|
|
|
#1562 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
gosikk to dobrze wiedziec ze jednak nie jestem wyrodna matka
na poczatku straszne mialam wyrzuty sumienia...Nasze maluszki wlasnie nie da wcale glupie a ja teraz ubieram wg niego, sprawdzam kark. jak dziecko ssie to chyba produkcja sliny jest szybsza? ale czemu sie slini jak nie ssie to nie mam pomyslu :-P
|
#1563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też sprawdzam kark i zawsze ma ciepły Ostatnio staczamy walki...
|
|
|
|
|
#1564 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wolę więc łazić po lekarzach prywatnie - płacę i wymagam, a nie żebym jeszcze wysłuchiwała, że miałam wrażenie, że wyrodna matka ze mnie Czuam się jakby te brzuszki, to była moja wina, jakbym specjalnie zadawała ból dziecku Głupia pipa...Cytat:
A może mały coś zjadł lub Ty, co mu przeczyściło żołądeczek A co do ślinienia się, to moja Ninula ma raptem miesiąc i też się ślini jak pcha piąstki do dziobka. Myślałam, że to z głodu i podstawiałam ją zawsze do cyca ale nie... Potem myslałam, że może jednak głód, ale odpycha ją od cyca i nie chce mojego mleka więc sprawdzałam herbatką... ale też nie. W końcu mama mnie uswiadomiła, że dzieciaki niektóre tak mają, że przez krótki czas po urodzeniu ssą piąstki póki ich się nie oduczy, bo tak w brzuszku też robiły, gdy się uspokajały lub usypiały Moja Ninula przy tym się bardzo ślini, ale teraz już mniej tak robi, bo zawsze zabieram jej piąstkę i zmieniam jej pozycję, aby o niej zapomniała![]() Teraz moje dziecko śpi w dziwnej pozycji - z dupalkiem w górze Tak się wierciła jak zasypiała, że dupalek pozostał wyżej |
||
|
|
|
#1565 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam się jeszcze pochwalić, że wczoraj byli u mnie znajomi z Gorzowa i bardzo długo siedzieli, dlatego nie zaglądałam cały dzień na wizaż. Przywieźli nam też paczkę dla Ninulki od teściowej. Kupa pluszaczków kolorowych, aby miała co oglądać w łóżeczku i... lala
Pierwsza w życiu lala mojej Ninusi A jaka piękna szmaciana jak Zuzia lalka nieduża z tej starej piosenki |
|
|
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
No wiec rozpiescilam synka... Noszenie na raczkach, tulenie, glaskanie, ale jak nie tulic takiej istotki ![]() W kazdym razie jak juz mi sie udaje go utulic do snu, to zaczyna sie nastepna pora jedzenia, wiec mam tak mniej wiecej pol godziny zeby cos zjesc, zrobic przy sobie czy podszykowac obiad ![]() Ale zamowilam sobie chuste na all... taka: http://www.allegro.pl/item682996577_...miar_maxi.html w poniedzialek powinnam ja dostac, wiec pochwale sie zdjeciami jak juz naucze sie wiazania ![]() Wzielam rozmiar maxi ale tylko dlatego ze jest o 50 cm dluzsza od tej standardowej a pisalo ze ciut moze sie skrocic przy praniu wiec dlatego... Ta chusta w przeciwienstwie do innych nosidelek rozklada ciezar dziecka na pare czesci naszego ciala wiec nie jest obciazony tylko kregoslup;]malutka to daj znac jak przejrzysz ksiazeczke zdrowia brata ![]() kuroikaze jak mi pokazali po porodzie synka, to tez do mnie jeszcze nie docieralo ze ten maly czlowieczek na zewnatrz to moje dziecko, ciagle mialam wrazenie ze jest jeszcze w brzuszku a rodzilam sn...mysle ze poznajac bardziej swoje malenstwo coraz mocniej je kochamy, ale kochalysmy je tez baardzo mocno w ciazy tylko ta milosc byla taka troszke abstrakcyjna bo jeszcze nie moglysmy zobaczyc, dotknac, przytulic Czasem cos dociera do nas pozniej..Jak wzieli mojego malego do inkubatorka zeby go podgrzac jakos to na mnie nie zrobilo wrazenia, wiedzialam ze tak musi byc, bardziej maz sie przejal ode mnie i myslal o nim, ja byc moze bylam zmeczona porodem i dopiero jak odpoczelam, zaczelam tesknic strasznie za synkiem Ale jak juz byl ze mna bylo wszystko cudowne choc trudne i nowe.gosik te kupki sa cudowne ![]() ciniusiowa moj Filipek tez lubi tulic sie do pieluszki
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-07-17 o 12:05 |
|
|
|
#1567 |
|
Zakorzenienie
|
hey kochane
ja to jestem glupia chyba no wiec jak same wiecie dlugo u mnie poporodzie nie bylo przytulanek wkoncu sie przemoglismy i pomimo tego ze bralam tydzien tabletki anty. i tak chcialam prezerwatywe na wszelki wypadek..(bo pisalo ze przez pierwszy tydzien lepiej uzywac dodatkowego zabezpiecznia) no wiec uzywalam.. a zeby dmuchac i chuchac na zimne drugi tydzien wygladal tak samo.. wkoncu jakos tak spontanicznie wyszly przytulanki i bylo bez dodatkowego zabezpieczenia(ja tabletki biore non stop) i sie boje ze moze bede w ciazy kurdee:p ja juz chyba wpadlam w jakas paranoje nie chce miec teraz bobaska ..w sumie zaczynal sie wtedy 3 tydzien brania tabletek wiec chyba mialabym ''pecha;; gdybym zafasolkowala.. to chyba moja chora psychika sie zabardzo tego boji.. )Bryanek usmiecha sie juz non stop i gaworzy i piszczy odpowiada usmiechem na usmiech jakie to wspaniale ))piszecie o slineniu sie moja mama powiedziala ze dzieci maja prawo sie slinic tak wlasnie 3 miesiace przed zabkowa\niem )agusia no widzisz niedosc ze masz dwoch facetow w domu to jeszcze rozpieszczasz hehe oczywiscie zartuje Filipek to slodkie dziecko, a ja swojego tez rozpieszczam ale staram sie go zby czesto nie nosic bo on jest... gruby i rece mi opadaja hehe waga ponad 6 kg to nie malo.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ciniusiowa oj wkoncu lala bedzie kiedys bez wlosow.. posliniona pomiendolona.. hehetwoja coreczka napewno sie nia zajmie ![]() fajnie ze rzeczy od tesciowej sie podobaja gosik nie martw sie to chyba normalne yte slinienie i pchanie raczek do buzi moj maly ssie kciuka , piastki.. i rowniez sie slini.. ![]() malutka ale ci narobill zmartwienpo jaka cholere ddenerwuja niepotrzebnie ci lekarze no wiesz co az zygac sie chce... co za idiota jak ja bym uslyszala costakiego to by mi serce zamarlo wspolczuje kochana ale dobrze ze jednak wszystko ok i ze synek zdrowo rosnie i sie dobrze rozwija
|
#1568 |
|
Wtajemniczenie
|
Cinusiowa no wlasnie jak jest taki lekarz to nawet sie nie chce pytac go o zdanie... lepiej jak ma sie pewnego lekarza bo i o glupoty nie glupio zapytac. bedziecie chodzic prywatnie? kurcze ale to bez sensu placi sie na ta sluzbe zdrowia a i tak trzeba chodzic prywatnie... nie masz w okolicy fajnego pediatry na kase chorych? moze jeszcze popytaj... my na szczescie mamy dosc fajnego. i teraz dociera do mnie jakie to duze szczescie.
hihi Ninula fajnie spi dzieci sa taaakie fajne zrob na pamiatke zdjecia lali i coreczki fajny prezencik a co do tego odstawienia to uwazam ze matka wie co najlepsze dla dziecka. przeciez za zadne skarby nie chce go krzywdzic, wiem ze to zalezy od czlowieka choc ja bym wolala skonsultowac. mimo tego ze w innych krajach chyba nie podaja tej witaminy? Poiglot jak jest u Was z wit. k? daja dzieciom?? Poiglot ja tez mialam takie obawy i nie jestes glupia! hihi dziekujeAgusia napisz jak sie chusta sprawuje czyli widac jest nas wiecej ciekawe czy jest cos takiego, taki przyplyw milosci o ktorym tyle sie mowi po porodzie. Moze ktoras miala taki?
|
#1569 |
|
Zakorzenienie
|
Bryan dostal witamine K zaraz po urodzeniu i juz nie dostaje
witaminy d3 rowniez tu jest inaczej ![]() ale rozwija sie prawidlowo i dobrze
|
#1570 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli chodzi o chuste do noszenia, tez mialam watpliwosci...i mam do teraz ze duzo czasu bedzie mi schodzilo na wiazaniu ale poczytalam duzo na ten temat i mysle ze sobie poradze, to przeciez kwestia wprawy te wiazania a chusta jest cienka bawelniana i tak bardzo sie maluszek nie poci jak w nosidle...poza tym lekka to drugi plus
![]() poiglot rozumiem Cie ze boisz sie drugiej ciazy, ja tez czasem mam obawy a my z tz jedziemy bez zabezpieczenia ja to dopiero jestem nienormalna![]() a co do noszenia to moj przyzwyczail sie do niego, bo dlugo go trzymam do odbicia i zasypia mi czesto na ramionach a bujania go nauczylam przy kolkach...ale ostatnio przeczytalam, ze dzieci duzo noszone, tulone szybciej sie rozwijaja. Kiedys kladli do lozeczek i dziecko plakalo a oni mowili ze dobrze bo pluca sie rozwijaja...co za absurd. Moja babcia juz potepila to ze nauczylam Filipka usypiania na rekach ale to lepsze niz to jak ona kladla do lozeczka mojego tate i stad jest taki chlodny do ludzi... moj wujek (brat mamy) zachorowal po urodzeniu na koklusz bardzo powaznie, byl umierajacy, lezal pol roku w szpitalu bez mamy (mojej babci) nawet odwiedzin nie bylo i jest przez to bardzo nerwowym czlowiekiem, nie umie sobie radzic w zyciu, nie wyobrazam sobie zeby moj Filuś byl pol roku beze mnie zaraz po urodzeniu ![]() Dlatego tez rece mi niedlugo odpadna ale jestem spokojna ze synek ma we mnie oparcie i ze gdy mu zle moze na mnie liczyc ze go przytule ![]() A poza tym ladnie spi sam w lozeczku tylko tyle, ze musze go usypiac;] kuroikaze na pewno jak uzyje chusty, szczerze wypowiem sie czy jestem zadowolona
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-07-17 o 14:11 |
|
|
|
#1571 |
|
Zakorzenienie
|
moj synek jest przyzywczajony do tego ze zasypia przy mnie...a raczej przy cycusiu...
![]() nie nosze go ale lezy u mnie w lozku od kadmaly sie urodzil w pokoju mam zawsze rozlozone lozko bo tak mi wygodniej karmic na lezaco ![]() Bryan jest przyzywczajony ze w dzien lezy sobie praktycznie non stop u mnie w lozku takze jak sama widzisz ![]() ja tez Bryankowi nie pozwalam zabardzo plakac rowniez to wyczytyalam w ksiazce i zgadzamsie w tym w 100% mojemu synkowi poswiecam bardzo duzo uwagi.. jak zaplacze zajmuje sie z nim i mam bardzo szczesliwego synka![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- slodkie zdjecie ![]() ![]()
|
#1572 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
U nas upałów ciąg dalszy Swoją drogą zazdroszczę Ci, bo ja sobie powoli przestaję radzić ze swoim poceniem. Mam nadzieję, że to mi nie zostanie na zawsze.![]() Pisałyście o przytulaniu, noszeniu dzieci – ja też jestem za tym jak najbardziej. Nam położna w szkole rodzenia mówiła, że kiedy dziecko płacze, tzn., że nas potrzebuje. Jeśli pozostawimy je samo, z czasem pomyśli, że nie może na nas liczyć, że jego potrzeby nie są na tyle ważne, by je komunikować, co rzeczywiście w dorosłym życiu zaowocuje nieumiejętnością wyrażania siebie, swoich pragnień. Także przytulamy, lulamy, kołyszemy, mruczymy i śpiewamy… ![]() Kuroikaze – co do tej miłości od pierwszego wejrzenia, to nas w szkole rodzenia uprzedzali, że to się może nie zdarzyć i że absolutnie nie mamy sobie robić z tego powodu wyrzutów. Sama położna, prowadząca zajęcia, powiedziała, ze kiedy urodziło się jej drugie dziecko i zobaczyła je po raz pierwszy, pomyślała beznamiętnie: „Widziałam ładniejsze dzieci”. Gosik – kupa-lawa to jest to Moje dziecię nogawką jeszcze nic nie wypuściło, ale lubi sobie wypuścić kupalka na plecki, tak po samą szyję.![]() Cinusiowa – ale Ninulka słodko się przytula ![]() Aguśka – dołączam się do prośby Kuroikaze i proszę o relacje z użytkowania chusty. Mnie by się coś takiego przydało, ale to wygląda na strasznie skomplikowane.Edit: ale Filipek słodko śpi ![]() Poiglot – ja Cię bardzo dobrze rozumiem. My jeszcze nie zaczęliśmy przytulanek – we wtorek idę do gina. Ja już teraz wiem, że będę się ciągle schizować.
|
|
|
|
#1573 |
|
Zakorzenienie
|
Cinusiowa, młody wali takie mega kupy dopiero ostatnio, chyba po tym LacidoBaby. Z jednej strony cieszę się że idzie mu to tak bez wysiłku ale z drugiej pampersy nie wytrzymują
No ale dziś właśnie skończyliśmy probiotyk więc okaże się jak dalej będą wyglądać kupki...No całkiem możliwe że to ssanie piąstek jest odruchem z życia płodowego tyle że Aleks na początku tak nie robił. Dopiero od niedawna...Albo może tak mi się wydaje bo teraz robi to z takim zapałem i cmokaniem że aż się rozlega Może po prostu przedtem był cichszy i nie zwracałam tak uwagi Fajnie Ninka śpi ![]() Aguśka, super ta chusta i sądząc po cenie porządna. Tyle że nie dla mnie...jestem takim antytalentem że najbardziej przejrzysta instrukcja nie pozwoliłaby mi jej pewnie zawiązać Dlatego dziś wygrałam aukcję na nosidełko Baby Bjorn, na razie używane do użytku domowego. A potem chcę kupić w sklepie wyjściowe Zobaczę jak to zniesie mój nieszczęsny kręgosłup...![]() Poiglot, mam nadzieję że Twoja mama ma rację z tym ślinieniem Z drugiej strony, niemożliwe chyba żeby połowa dzieci na forum już ząbkowała...![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Illbana, U nas dziś też całkiem gorąco, ale już na niedzielę zapowiadają 19 stopni Ja się nigdy nie pociłam ale nie ma czego zazdrościć, przez większość roku jest mi ziiiimno Dobrze mówisz o tym noszeniu i przytulaniu
|
|
|
|
#1574 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1575 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1576 | |||
|
Zakorzenienie
|
A my jutro z mezem wybieramy sie na randke.
Zostawiamy maluszka w domu z babcia a sami bedziemy swietowac nasza 2 rocznice slubu ktora byla 14 lipca i moje 26 urodzinki ktore sa 20 lipca ![]() Cytat:
![]() a z tym cycusiem to wlasnie ja strasznie chcialam karmic piersia bo ta bliskosc z dzieckiem jest cudowna, niestety nie wyszlo karmienie dlatego wynagradzam tuleniem synkowi![]() Cytat:
![]() Dla mnie to tez wydaje sie byc skomplikowane, ale bardzo sie zawzielam ![]() Cytat:
to jak bedziesz miala je juz w uzytku to napisz jak sie nosi ![]() a z tym slinieniem padlam
|
|
#1577 |
|
Raczkowanie
|
Przyłaczam się do "ząbkujących", moja Zosia też wcina piąstki i ciągle mi się wydaje że głodna. Slini się tak że jak ją noszę twarzą do dołu to mam poplamione spodnie i stopy.
Dziś Zosia znów dała popis. Od 9 do 21 spała 40 minut w 4 dawkach po 10. Nie wiem co robię źle. Eh trudno być mamą... |
|
|
|
#1578 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
Ale u nas teraz grzmi, błyska, pada i leje Od dzisiaj podajemy małemu to mleko hipoalergiczne, nie smakuje mu ono i tak jakby się nim nie najadał ale za to był dzisiaj bardzo grzeczny, uśmiechał się, gaworzył i bawił się i najważniejsze, że nie miał dzisiaj kolki Cytat:
Cytat:
a teraz nie wyobrażam sobie życia bez niego, oddałabym za niego własne życie, w ogień bym skoczyła ad. 2 Cytat:
![]() ad. 2 oj to malutka się urodziłaś ja urodziłam się z wagą 1680 g w 39 tygodniu ciąży. Sprawdzałam dzisiaj książeczkę mojego brata (też jest wcześniakiem) i on to szczepienie miał jak miał 7 miesięcy Cytat:
Cytat:
![]() ad. 2 a myślisz, że mnie serce nie zamarło, tak mniej więcej wyglądała moja mina ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1579 |
|
Zakorzenienie
|
czy wasze dzieci tez sie tak [poca? moj jest w samych bodach bez skarpetek na dworzu wcale upalu nie ma a on mokry...;/
w domu czesto az musze go przebierac bo on caly przepocony Illbana to nie jestem sama ![]() ![]() malutka czemu aparatko? hehenajwazniejsze ze juz wszystko ok agusia zazdroszcze randki z mezem ja tez chce.. ![]()
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-07-17 o 22:56 |
|
|
|
#1580 |
|
Raczkowanie
|
dziewczynki a co z iwcia dens? Chyba trafiła jednak do szpitala
|
|
|
|
#1581 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff cały dzień spędziłam z Ninulą na dworze i dopiero mega burza nas pogoniła do domu
Ninula chyba ją czuła, bo na koniec marudna się zrobiła Ona chyba naprawdę jak mój Tz. Ten jak słyszy burze to wychodzi na balkon Ja tam wtedy zmykam gdzie pieprz rośnie![]() Oznajmiam, że jutro na 100% nas nie będzie, chyba że późno wieczorem, albo jak uda mi się od teściowej napisać. Jedziemy do Gorzowa, bo umówiłam się z koleżanką no i przy okazji odwiedzimy babcie W niedzielę natomiast także może nas nie być. A jak nas nie będzie w niedziele to i w poniedziałek, bo to będzie oznaczać, że pojechaliśmy nad morze Ale z tym morzem, to jeszcze nie jest pewne, ale awaryjnie się usprawiedliwiam![]() Teraz zmykam spać, bo nad ranem wyjeżdzamy, żeby w upał nie jechać
|
|
|
|
#1582 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Byliśmy wczoraj na tej kontroli u okulisty, niby wszystko oki ale jeszcze przez tydzień mam zapuszczać raz dziennie kropelki i kilka razy masować. Roki już nie było od tygodnia a dzisiaj rano znów się pojawiła, tym razem w drugim oczku Wcześniej było karmienie koło 3 a potem po 6 a dziś nic. Przebudziałam się przed 6, przeniosłam go do naszego łóżka i próbowałm nakarmić, troszkę pociągnął i znowu zasnął.Kurcze, czy mój synio dorasta Mam nadzieję,że to nie początek jakiegoś choróbska
|
|
|
|
#1583 |
|
Zadomowienie
|
Byliśmy u ortopedy - niestety moje marzenie o zakończeniu pieluchowania się nie ziściło
Teraz idziemy do kontroli dopiero 28 sierpnia i wtedy może wreszcie usłyszymy, że już nie trzeba... Teraz takie upały, że nie wiem jak moja dzielnadziewczynka znosi tą dodatkowa pieluszkę ![]() A od wczoraj zaczęłam kurację ujędrniająco-antycelulitowo-wyszczuplającą i dodatkowo redukującą rozstępyv Jeny dziewczyny - jestem mega szcześliwa - moja Nisiulka zrobiła sie takim smieszkiem, że3 co się do niej niepowie to ona uśmiech, rusza ustakami, ale nie wydaje dźwięków i taka może ciągle i ciągle, najgorsze że na dal prawie nie śpi w dzień - rano ma super humorek, ale już wieczorem jest taka zmęczona, że aż nie może zasnąć i nic nie pomaga, dopiero kąpiel, karmienie i ledwo udaje się jakoś zasnąć... Muszę kupić jej jakiś bujaczek albo coś podobnego, bo przez to jej niepsanie nie mam na nic czasu... Kuroikaze - ojoj, nawet nie pomyślałam w związku z podejrzeniem tej skazy, że trzeba pomyśleć o zmiane mleczka modyfikowanego Idziemy w środę na szczepienie to wtedy porozmawiam z lekarzem na ten temat... Ana jakiej podstawie lekarz stwierdza skazę białkową u dziecka? Tylko na podstawie tego, jakie objawy opisze rodzic, czy jeszcze w jakiś inny sposób?Gratuluje przekręcenia z brzuszka na plecki, naprawdę szybciutko, z Natanka to mały akrobata rośnie ![]() Pytałaś o tą wit K - ja np jej w ogóle nie podawałam, na początku mała miała dwóch pediatrów - żade z nich nie powiedział, że mamy je brać, jedna z lekarek tylko powiedziała, że jak chcemy to możemy, choć ona tak naprawdę wcale tego ne zaleca... Iwcia dens - my tez musimy pieluchować, w te upały to rzeczywiście uciążliwe, jak zostawiam mała z babcią to się wkurza i też jej tej pieluszki nie wkłada... Trzymam kciuki za Szymusia Sashka - trzymam kciuki, żeby sie okazało, że Kubuś ne ma jednak tej skazy białkowej ![]() Aljaka - witaj Śliczne masz dzieciaczki, a Piotruś jaka czuprynkę ma bujna - ślicznie Gosik - super, że Aleksiowi kupki się unormowały, oby juz tak zostało Malutka - co za palant z tego lekarza Ryba nie przejmuj się, wiem że łatwo mówić, ale Dawidkowi na pewno nic ne będzie, trzymam mocno mocno kciuki ![]() Illbana -o jak miło, że pamiętałas o naszych problemach z tarczycą Agulka - nie ty jedna rozpiesciłaś swe dziecię Oooo - widze, że ie tylko nasze dzieci miały się urodzić w podobnym terminie, ale i my się tak urodziłysmy
|
|
#1584 |
|
Wtajemniczenie
|
Goo faktycznie iwci nie ma... mozeliwe ze chyba jednak musii sie wybrac do szpitala
szkoda ze nie mamy jej nrMagda wiesz u nas z ta skaza bylo tak ze pierw lekarz podejrzewal ze wzgledu na krostki na buzi, ktore zaczely schodzic jak odstawilam nabial lacznie z maslem. maly co prawda czasem dostawal mleko mod HA ale to byly takie male ilosci i nie bylo widac ze szkodza... jak szlismy na szczepienie przyjmowala nas inna pani doktor ktora informowalam o tym ze mamy podejrzenie skazy bialkowej (bo ktoras ze szczepionek jest na bialku jaja kurzego) ale ona stwierdzila ze nie widzi przeciwskazan, ze maly nie wyglada jej na skaze i ze moze to bylo chwilowy atak, ale mowil zeby jeszcze troche przy diecie wytrzymac. kiedy wyjechalismy na te 3 dni to mama go karmila mlekiem mod HA i raz dziennie moim. no i zaczely sie zielone i smierdzace kupy co prawda brzuszek go nie bolal... lekarka stweirdzila ze to skaza i trzeba przejsc na bebilon pepti. no i wlasnie te zielone kupy przesadzily... musze sie tam wybrac, porozmawiac kiedy moglabym sprobowav wprowadzic nabial, u niektorych dzieci skaza trwa kilka lat, u innych kilka miesiecy albo tygodni.dodam jeszcze ze odstawilam tez bialko jaja kurzego. od tamtej pory Natanek jest jakby spokojniejszy i szczesliwszy. ja musze bardzo uwazac bo ja jestem alergikiem. Bedzie dobrze ![]() my tez pieluchujemy 3 pieluchami ale na noc. jak sa takie upaly to nie mam serca go wkladac w takie pieluchy 3 noce spal bez...Moje dziecko juz tez od kilku dni malo spi w dzien. ma tak tez ze 2 dni nie spi w dzien tylko drzemie po 10 minut a pozniej jest dzien w ktorym spi ze dwa razy po godzinke-dwie ![]() tez coraz czesciej sie umiecha i gada fantastyczne to jest ![]() jedziecie na Hel ale super zazdroszcze!!! na ile dni? trzymam kciuki za kuracje
|
#1585 |
|
Rozeznanie
|
hej mamuśki
poszłam z wysypką Lenkido pediatry, kazała smarować zmiany Clotrimazolem i za 2 dni przyjśćdo kontroli już byłyśmy teraz używamy Neomecyny już widać efekty ![]() odstawiłam mleko, ale nie wiem czy zanik wysypki jest spowodowany tym czy też lekiem ![]() pediatra stwierdził, że to potówki, chociaż nie jestem pewna czy miał rację naszej córci minął już pierwszy miesiąc ![]() zaczyna siędo nas tak słodk uśmiechać 4 sierpnia mamy szczepienia, nie wiem co wybrać, w przychodni kuszą płatną szczepionką, w której jest wszystko i zoszczędza się kilkukrotnego kłócia, masakra ile to kasiory dziewczyny a wy jakie szczepionki wybrałyście dla swoich dzieciczków?? musimy się jeszcze wybrać do ortopedy magduchahahaha my mamy bujaczek, przyszła chrzesna Lence go kupiła, na początku to byłam przeciwna, bałam się, że mała będzie się chciala wciąż bujać i będzie nas jeszcze terroryzować do kołysania, ale tak nie jest to świetny wynalazek, bo dzięki temu mam czas na inne czynności dziewczyny orientujecie się czy karmiąc piersią można pić wapno? dostała uczulenia, a wapno zawsze mi pomagało
...Bez miłości każde życie jest jedynie udawaniem i mijaniem... http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007092200400430.pngKrzysztof Myszkowski LENKA JEST JUŻ Z NAMI - 15.06.2009 21.45 - 2990 g i 53 cm NAJKOCHAŃSZEGO SZCZĘŚCIA
|
|
|
|
#1586 |
|
Zakorzenienie
|
malutka ja tez juz nie podaje herbatki plantex, nawet zadnej koperkowej, tylko rumiankowa.. a dzis pierwszy raz nie daje mu espumisanu. Zobaczymy jak sie bedzie czul Filipek. Dobrze ze Dawidek nie mial wczoraj koleczki
![]() poiglot Filpek tez sie poci w te upaly, wiec rowniez przebieram go pare razy dziennie. Selka szkoda ze ropka w oczku znow sie pojawila. Ja jestem teraz na etapie stosowania tych kropli Tobrex. Mala poprawa jest, ale to nie znaczy ze zostanie wyleczone oczko.. magducha Filipek tez ciagle sie smieje, co sie obudzi to usmiech i gaworzy. Najlepiej mu wychodzi "A gy" Jest slodziutki jak tak mowi![]() A wieczorem tez juz marudzi i dopiero kapiel, karmionko i ladnie spi przez ok 4 godz ![]() A z tymi urodzinkami to niezla jazda hihihi aguha ja szczepilam ta 6 w 1 (jest to jedno uklucie w nozke)
|
#1587 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Dziewczynki
Dawno mnie nie było, a jak już padam to z bardzo złą informacją. Dostałam dziś sms od Superzabuli - "Pisze do Was ze szpitala Jasio ma zapalenie opon mózgowych. Jesteśmy w szpitalu od środy, ale teraz dopiero jestem w stanie coś napisać.. Nic tego nie zapowiadało, miał tylko stan podgorączkowy, na szczęście trafiliśmy na odpowiednich ludzi którzy mam nadzieję w porę zareagowali. Proszę trzymajcie za mojego syncia kciuki. Pozdrów dziewczyny."Trzymamy mocno! |
|
|
|
#1588 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1589 |
|
Wtajemniczenie
|
Superzabula trzymamy kciuki
|
#1590 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka mamusie
Dzisiaj synek miał tylko taką malutka koleczkę. Ale jakiego zrobił dzisiaj kupala aż mu wyleciało z pieluszki i przesiąkło przez bodziaka pomijam fakt, że to była zielono - czarna kupa, ale podejrzewam, że to przez zmianę mleka a chciałam już przerzucić się do dużej butelki. Wiem, że przybiera ładnie na wadze, ale to jego jedzenie mnie niepokoi. W środę idziemy do pediatry z wynikami i co dalej z tym jego szczepieniem, więc muszę się wypytać o to dokładnie. praca przez 24 godziny na dobę 7 dni w tygodniu do końca życia, ale za to jaka wdzięczna i fajna jest ta praca ![]() a tak mi się jakoś skojarzyło i napisało Cytat:
Cytat:
Cytat:
ad. 2 za kuracjęad. 3 Cytat:
Cytat:
Superzabula
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

nie ma co narzekac, dobrze ze zrobil i to z usmiechem
nie przejmuj sie kazde dziecko rozwija sie w swoim tepie 
i tak mądrze patrzy
No właśnie, ja też nie wiem pod kogo ubierać Mychę 

Czuam się jakby te brzuszki, to była moja wina, jakbym specjalnie zadawała ból dziecku
Czytałam że u 2-miesięczniaków już się zdarza...Oby nie, im wcześniej pójdą ząbki tym będą słabiej zmineralizowane i poddatne na próchnicę
A może mały coś zjadł lub Ty, co mu przeczyściło żołądeczek

ja to dopiero jestem nienormalna

Zabki