Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-17, 12:06   #4831
domi7ks
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe

Kareninko wybacz mi ja czytałam, ale teraz mam na głowie wiesz jaki problem i w koncu nie odnosze sie do zadnego postu, tylko pisze o sobie, ale jakas taka zła i poddenerwowana jestem. jeszcze teraz wzielam te witaminy, jaka ja głupia

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 12:11   #4832
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Mamusie z tego mojego myslenia i zdenerwowania to chyba wziełam drugi raz dzis tabletki dla ciężarnych jaka ja jestem sierota. teraz siedze i licze i wychodzi, ze brałam juz rano. Zreszta przed chwila miałam deja vu, ze już brałam
Domi spokojnie, mysle, ze przez jedna taka pomylke nic sie nie stanie .

I wam tak powiem,ze strasznie wspolczuje wam tych tesciowych . Moja jest cudowna. Zawsze zanim cos mi poradzi pyta o moje zdanie. W koncu kiedys tak sobie z nia na ten temat porozmawialam i zdradzilam jej swoje obawy, ze myslalam, ze bedzie sie jakos w nasze zycie wtracac. To co mi odpowiedziala zapamietam chyba do konca zycia i postaram sie tez tak postapic w przyszlosci. A odpowiedziala mi tak: Jej mama bardzo wtracala sie w zycie jej i meza. Nie lubila tego, bo kto to lubi, ale na szczescie mieszkala baaardzo daleko. Natomiast jej tesciowa mieszkajaca blisko byla zawsze pomocna i nigdy nie powiedziala slowa krytyki. I ona wlasnie ten 'dlug' zyczliwosci chce splacac swojej synowej i ewentualnym zieciom. Normalnie bylam w szoku

Simpatico, z tymi pieluszkami, to chodzilo o tetrowe?
Z tego co pamietam ktoras z mamus odpowiedziala, ze przy pierwszym dziecku uzywala tylko pampersow, ktos jeszcze tez chce ich uzywac.
Ja osobiscie tez bede stosowac tylko pampersy, a tetrowe, to tak zeby miec czy to do okrycia przed sloncem (zwlaszcza jak bede w lutym w Chile), czy do przykrycia ramienia jak przyjdzie mi karmic gdzies w miejscu publicznym, ktore nie oferuje zakatka do karmienia. Ale do przewijania to nie.

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-07-17 o 12:16
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 12:14   #4833
gissh
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
chciałam powitac Mamusie i podzielic się swoimi obawami. Wczoraj miałam wizytę u ginki. Powiedziałam jej o moich bólach brzucha. Powiedziała że jeśli są to ukłucia to zwiazane jest to z twardnięciem brzucha ale ja powiedziałam jej że są to bóle takie jak podczas okresu a ona na to że w takim razie przepisze mi Luteinę. no i się zajeła badaniem. Dopiero w domu jak przeczytałam ulotke to się zmartwilam. a teraz znalazłam na jakims forum wypowiedź - "(...) ja też brałam luteinę dopochwowo a teraz biorę doustnie. jest to naturalny progesteron,hormon niezbędny do utrzymania ciąży. ja go zarzywam ponieważ miałam niewielkie plamienia,które mogą być właśnie wywołane przez niedobór tego hormonu i mogą doprowadzić do poronienia. ja progesteron zażywam od 6 tyg. najpierw był to duphaston teraz jest to luteina. jeśli też miałaś jakieś objawy niedoboru tego hormonu to lekarz ci go przepisal. nie ma się czym przejmować tylko zarzywac. po 20 tyg. kiedy zacznie go produkować łożysko(do 20 tyg. produkują jajniki) nie trzeba go już będzie uzupełniać, ponieważ łożysko produkuje go tyle ile jest niezbędne do utrzymania ciąży(...)" więc teraz nie czaję. ginka nic nie powiedziała że cos jest nie tak. a skoro po 20 tyg organizm sam ja produkuje to po co mi ona? jęsli któraś z Was coś wie na ten temat to proszę o odpowiedź
Kochana, nie martw się tą Luteiną... Ja od 6 tygodnia ciąży cały czas ją stosuję (a jestem już w 19...) Początkowo coś tam było nie tak z ułożeniem pęcherza płodowego i ginka zleciła mi Luteinę żeby pomóc dzidziusiowi się rozwijać (stosowałam ją 2xdziennie po 2 tabletki dopochwowo), a potem po miesiącu jak się już okazało że z tym wszystko ok to znowu wyszło że skróciła mi się szyjka macicy i dalej dostałam Luteinę (teraz mam 2xdziennie po 1 tabletce dopochwowo)...
I muszę dodać, że ja w ogóle nie miałam zadnych plamień ani krwawień, ani nawet brzuch mnie jakoś szczególnie do tej pory nie bolał... A mimo to stosuję Luteinę...
Nie wiem czy będę ją mogła w końcu odstawić czy tak już będzie do końca ciąży? Mam już trochę dosyć tych czopków, no ale jeśli są konieczne to dla dzidzia wszystko
Tak więc nie przejmuj się i stosuj do zaleceń lekarza, w końcu Luteina ma pomóc dzidziusiowi

Właśnie zaraz wychodzę na wizytę do ginki... Nie będę miała dzisiaj USG ale mam nadzieję że z dzidziem wszystko dobrze...
Proszę, trzymajcie za nas kciuki bo mam ostatnio jakieś lęki...
Jak wrócę to napiszę co i jak

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 12:21   #4834
domi7ks
Zakorzenienie

Gucia a Ty masz naprawde super tesciowa.
ja z mojej tesciowek zrobilam taka zmore teraz...w sumie to nie do końca tak jest, bo mnie wkurza to, że niepotrzebnie tam chodzi, sa teraz typowo meskie prace. tz mnie uspokaja, ze ona chce pomoc, chce posprzatac, bo jednak trzeba myc podlogi, zamiatac itp. a mnie to irytuje, ze przejeła role taka kierowniczki i tak jak sie czepie jednej rzeczy, co mnie rozrazni to tak siedzie i sie wkurzam i w ogole. a teraz to juz mnie wyrzuty zaczynaja meczyc czy jest sens i zje sie jak psychopatka, która nie ma co robicNie wiem czy wiecie o co mi chodzi. tesciowa pewnie sobie sprawy nie zdaje, bo ja juz nawet mojej mamie sie wyplakiwalam. I nawet moja mama mi mowi, ze chodzi, bo tam pracuje jej maz i jak chce to niech pomaga. Tz mi jeszcze pisze, bo teraz jest w pracy a wie jaki mam bol do glowy, ze ona sie cieszy ze moze pomoc, jest podjarana. a ja kurde tak nie umiem
Nie wiem czy we mnie sie jakies rzadze wyzwalaja, czy co. Moze przez to sie tak dzieje, ze na wsyztsko wydaje własna kase i to leci duzo tej kasy nikt nam finansowo nie pomaga dlatego jestem tak nastawiona.

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2009-07-17 o 12:22
Stary 2009-07-17, 12:25   #4835
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Dudziakowa dasz radewiem, że w domu najlepiej, że masz już dość szpitala...ale już tyle wytrzymałaś to i wytrzymasz jeszcze
Domi nie przejmuj się bo i tak będziecie mieszkać sami a teściowa niech sobie siedzi i patrzy jak lubi a Wy i tak robicie wszystko po swojemu
Fruzia ślicznie wyglądasz
Ja smaruje się fissanem i oliwką.
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 12:30   #4836
elalank
Zadomowienie

to nadrabiam zaległości w takim razie
Cytat:
karenina
Kochane, my juz po wizycie i u malego wszystko dobrze...
Jest ulozony grzecznie glowka w dol juz
Szyjka macicy jest ok, nie za krotka ani nic...
Umowilam sie na wtorek na badanie cukrzycy i za 3 tygodnie na kolejna wizyte tym razem z badaniem ktg czy cos takiego...
Cieszymy się bardzo, ze z dzidzią wszystko ok!!! Mnie Ta salsa tak zaaferowała, ze zapomniałam o Dzidzi napisać, przepraszam

Cytat:
Gucia
Hmmm... roznie to z tymi snami bywa. Raz mi sie przysnilo, ze wygralam w totka. Problem w tym, ze zapamietalam tylko 4 liczby i t w bardzo nietypowym ulozeniu: 12, 13, 14, 15. Stwierdzilam wtedy, ze zagram (w koncu raz sie zyje) i... wygralam 'czworke' wlasnie z tych liczb.
oj, muszę uważam jednak na te sny bo to co napisała Magda tez juz mi się sniło

Cytat:
magda
jak Ci się śni np. (może to będzie drastyczne ), ze zdradzasz TŻ to co? chcesz go zdradzić, czy masz zwykły erotyczny sen, założe się, ze to drugie zdecydowanie, więc sen to zlepek informacji naszych przeżyć itp, nie znaczy to że tak jest jak nam się śni
gissh -trzymamy kciuki za wizytę!!

Ja podobnie jak gucia mam super teściową i normalnie czasem jestem pod wrażeniem jej mądrościom. Jest to kobieta, która mogę szczerze powiedzieć, ze jest dla mnie autorytetem.

A co do pieluch, to tez będę używać jednorazowe, a tetrowe do przykrywania i wycierania ulewającego się mleka
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 12:54   #4837
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Domi kasa to kasa, dom to skarbonka, ja bym raczej obstawiał, że Ty nie masz możliwości wiadomo z uwagi na swój stan, zrobić wiele w domku, a ona idzie i nawet nie zapyta, myślę, że gdyby Cię spytała, czy moze tam pojdzie i pomoże to byś inaczej to odebrała, a tak
opiszę Ci taką historyjkę z moją - ja nie moge dużo zrobić na ogrodzie więc miałam już znowu zarośniety warzywniak po tych zlewach, opiekunka, która przychodzi do małej stwierdziłą, ze teściowa powinna mi pomoc, a ja stwierdziąłm, ze ni bo .... nie będe cytować, opiekunka uznała, ze skoro ja nie mogę a TŻ nie ma kiedy to ona nam wyplewiła, głupio mi było ale chwała jej za to, moja teściowa tydzień temu do mnie z tekstem, ze ona mi przyjdzie i wyplewi więc ja jej, ze już mam wyplewiony przez nianię ale stwierdziłąm, ze jak ma przypływ pomocy to niech mi przyjdzie i pomoże zrobić pierogi z jagodami, i przyszła i robiła sama bo ja miałam co innego do roboty
więc widzisz - co sobie pomyślała jak okazało sie, ze sobie poradziliśmy

trzymaj sie i głowa do góry
wszystkim miłego weekendu życze
ja powoli zmykam

Edytowane przez magdawikp
Czas edycji: 2009-07-17 o 12:56
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 12:58   #4838
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Gucia a Ty masz naprawde super tesciowa.
ja z mojej tesciowek zrobilam taka zmore teraz...w sumie to nie do końca tak jest, bo mnie wkurza to, że niepotrzebnie tam chodzi, sa teraz typowo meskie prace. tz mnie uspokaja, ze ona chce pomoc, chce posprzatac, bo jednak trzeba myc podlogi, zamiatac itp. a mnie to irytuje, ze przejeła role taka kierowniczki i tak jak sie czepie jednej rzeczy, co mnie rozrazni to tak siedzie i sie wkurzam i w ogole. a teraz to juz mnie wyrzuty zaczynaja meczyc czy jest sens i zje sie jak psychopatka, która nie ma co robicNie wiem czy wiecie o co mi chodzi. tesciowa pewnie sobie sprawy nie zdaje, bo ja juz nawet mojej mamie sie wyplakiwalam. I nawet moja mama mi mowi, ze chodzi, bo tam pracuje jej maz i jak chce to niech pomaga. Tz mi jeszcze pisze, bo teraz jest w pracy a wie jaki mam bol do glowy, ze ona sie cieszy ze moze pomoc, jest podjarana. a ja kurde tak nie umiem
Nie wiem czy we mnie sie jakies rzadze wyzwalaja, czy co. Moze przez to sie tak dzieje, ze na wsyztsko wydaje własna kase i to leci duzo tej kasy nikt nam finansowo nie pomaga dlatego jestem tak nastawiona.
Domi kochana Nie tam zadne rzadze ani nic takiego, tylko stres. Bo tu dzidzia w drodze, tam remont, do tego jeszcze szykujecie slub, a za chwile czeka was przeprowadzka. To wszystko moze doprowadzic do nerwowki. A tesciowej rzeczywiscie wysluchaj. Moze jednak doradzi wam cos interesujacego.
Najlepiej wez gleboki oddech, policz do 10 i pomyls sobie: 'tylko spokojnie, bo tylko spokoj moze mnie uratowac'. Mi ta mantra pomaga, czy to w pracy, czy w domu (zwlaszcza jak sie o malenstwo staralismy ). A jeszcze jak masz mozliwosc wyjsc do parku i posiedziec sobie w spokoju, albo wziac kapiel, to tym lepiej.
Ale przede wszystkim glowa do gory. Wszystko bedzie dobrze
Stary 2009-07-17, 13:02   #4839
simpatica
Zakorzenienie

Gissh dziękuję ja też nie miałam plamień i mam stosowac 2x na dzien po 1 tab.
Dziekuję za odp w sprawie pieluszek
Domi biedna postaraj się troche ochłonąc z tych złych emocji bo mi tak Ciebie szkoda że tak się stresujesz
simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 13:29   #4840
domi7ks
Zakorzenienie

dziekuje Wam, ze mnei rozmiecie i potraficie logicznie wytlumaczyc moje zachowanienaprawde od razu poprawia to humor. Bo jednak chyba każda z nas chce być swoja pania I masz racje magdawikp gdyby tesciowa sie spytala czy ma przyjśc pomóc. a nie jak wróciłam do domu a po czasie dzwoni Tz ze tesciowa sobie przyszła i była jeszcze kilka godzin. Wczora mialam ochote iść z powrotem na mieszkanie. A dzis kupiłam taka folie ochronna na podłoge, bo gdy zoastna połozone panele (to juz na sama mysl siek wkurzam) ze juz by chodzili i nie zwracali uwagi. I problem jest tez duzy w tym, ze mimo, ze tesciowa chce pomoc to nie sprzata estetycznie i mnie to w duzej mierze drazni:/

Ale Kochane juz Wam nie truje, bo wyjde na jakąś psychopatke. Zaczenam sie powoli szykowac do lekarza, tak, że prosze o trzymanie kciuków.Jeszcze sobie wymyslilam, ze mam zamiar iść do bieliźnianego i kupie sobie ponczochy jasne albo skarpety do ud musze byc w konc sexi mamuska, moze mi to poprawi humor

Stary 2009-07-17, 13:39   #4841
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

widze, ze moja relacja z wczorajszej wizyty przeszla bez echa
Jak to przeczytałam, to sprawdziłam swoje posty, bo byłam przekonana, że Ci wczoraj odpisywałam. I okazuje się, że jednak nie
Kochana, Ty wiesz, że ja ( jak wszystkie tutaj) cieszę się przeogromnie, że Twój Andre rozwija się tak ładnie

Domi czy Ty się moja droga czasem zbytnio nie nakręcasz ?
Nie ma sensu się stresować i podejrzewać teściową o najgorsze.

Ja sobie właśnie metodą DIY przerobiłam swoją spódnicę lnianą na ciążową. Wszyłam trójkąty rozciągliwego materiału w boczne szwy i już.Nie wiedziałam, że taka zdolna jestem

Simpatica, ja jeszcze nie byłam na 4D, idę w poniedziałek, ale pytałam o cenę i jest to 200 zł ( w tym płyta z filmem i zdjęciami).
Gissh za dzisiejszą wizytę .

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

I Domi za Ciebie też oczywiście .
Mam nadzieję, że się dowiemy dzisiaj jaka płeć

Edytowane przez brombusia
Czas edycji: 2009-07-17 o 13:40 Powód: literówka
brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 13:55   #4842
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
Kareninko nie martw się ja tez nie zawsze otrzymuje odp na moje posty (np o pieluszkach ) ale tłumaczę to tym że jest nas tu sporo i często czytamy szybko bo chcemy byc na bieżaco i wtedy nam cos umyka. tak jak mi pochwała dla Fruzi za sukienkę (Fruziu - b. ładna )
Ciesze sie że Ci się bejbe ułożyło tak jak trzeba ale nie myślisz że ono dopiero zaczyna fikołki i może się jeszcze wiele razy przekręcac? a ile płaciliscie za to 4D?
Ja tam pamietam ze na temat pieluszek sie wypowiadałam ale masz racje że czasami niektóre informacje umykają

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Gissh i Domi za wizyty i czekamy na relacje

Dudziakowa dzielna jesteś

Kareninko ja tez z ciekawością czytałam twoją relacje z wizyty ale przyznaje sie ze nic nie odp...Cieszyłam sie ze jest dobrze i tak jakos wyszło
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 13:57   #4843
brombusia
Zakorzenienie

Dziewczyny, ale ze mnie
Właśnie jak przechodziłam obok stołu, to ściągnęłam obrus i zrzuciłam na podłogę okulary, które następnie przydeptałam
Rysy mam na szkłach
I znowu wydatek mi doszedł, trza będzie nowe bryle kupić

Stary 2009-07-17, 14:06   #4844
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Domi czy Ty się moja droga czasem zbytnio nie nakręcasz ?
Nie ma sensu się stresować i podejrzewać teściową o najgorsze.

I Domi za Ciebie też oczywiście .
Mam nadzieję, że się dowiemy dzisiaj jaka płeć
Napewno nakrecam, ale ja nad tym nie panuje, to mi się samo mysli
i dzieki za trzymanie

malina81

Cytat:
Dziewczyny, ale ze mnie
Właśnie jak przechodziłam obok stołu, to ściągnęłam obrus i zrzuciłam na podłogę okulary, które następnie przydeptałam
Rysy mam na szkłach
Ojejciu

Stary 2009-07-17, 14:55   #4845
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, ale ze mnie
Rysy mam na szkłach
oj, chyba ciężarówki tak o prostu mają, chodzimy rozkojarzone i takie rzeczy się dzieją. Mi wszystko z kolei z rąk ucieka, tyle już natłukłam w ostatnim czasie rzeczy, ze do końca życia chyba limit wyczerpałam A mój mąż się tylko pyta, co tym razem zbiłam...

Kurcze tak piszecie tak o tym USG 3 lub 4D ze miałabym ochotę też pójść, ale cena mnie jednak trochę odstrasza
Stary 2009-07-17, 14:56   #4846
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, ale ze mnie
Rysy mam na szkłach
Znam ten bol.

znow zaczelam sie znow denerwowac, bo corcia od wczoraj jakas taka spokojna. Chyba za bardzo przyzwyczailam sie do jej rozrabiania i teraz mi tego brakuje. Al tlumacze sobie, ze mala ma zly dzien, albo wyszalala sie przez kilka ostatnich i teraz musi odpoczac. Ehh... najbardziej to chcialabym miec taki maly kieszonkowy skaner usg, zeby miec zawsze mozliwosc sprawdzenia czy wszystko ok.
Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
oj, chyba ciężarówki tak o prostu mają, chodzimy rozkojarzone i takie rzeczy się dzieją. Mi wszystko z kolei z rąk ucieka, tyle już natłukłam w ostatnim czasie rzeczy, ze do końca życia chyba limit wyczerpałam A mój mąż się tylko pyta, co tym razem zbiłam...
U nas w domu to tz jest specjalista od tluczenia
Ale wiadomo, co sie stlucze to na szczescie

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-07-17 o 15:04
Stary 2009-07-17, 14:58   #4847
gusiec
Raczkowanie

GG do gusiec Send a message via Skype™ to gusiec

hej dziewczyny,

ma do Was takie male pytanie: czy ktoras z Was chodzi na depilacje cieplym woskiem? ja raz na kilka tygodni chodze do kosmetyczki wydepilowac bikini ale dzis spotkalam po drodze kolezanke i ona miala tak swiete oburzenie w oczach, ze to niewskazane w ciazy. no wiec jak myslicie?

pozdrowajki

gusiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 15:06   #4848
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusiec Pokaż wiadomość
hej dziewczyny,

ma do Was takie male pytanie: czy ktoras z Was chodzi na depilacje cieplym woskiem? ja raz na kilka tygodni chodze do kosmetyczki wydepilowac bikini ale dzis spotkalam po drodze kolezanke i ona miala tak swiete oburzenie w oczach, ze to niewskazane w ciazy. no wiec jak myslicie?

pozdrowajki
a czemu mialaby niby depilacja w ciazy przeszkadzac Ja tam nie bede do porodu jak taka malpa zarosnieta chodzic i tez sie depiluje. Wiadomo, bikini nie jestem juz w stanie sama
Poki co nie slyszalam o zadnych przeciwwskazaniach. Moze trzeba sie doszkolic
Stary 2009-07-17, 15:07   #4849
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
prosze o trzymanie kciuków.Jeszcze sobie wymyslilam, ze mam zamiar iść do bieliźnianego i kupie sobie ponczochy jasne albo skarpety do ud musze byc w konc sexi mamuska, moze mi to poprawi humor
napewno Ci poprawi humorek i oczywiście za wizyte Twoją oraz Gissh

Cytat:

Kurcze tak piszecie tak o tym USG 3 lub 4D ze miałabym ochotę też pójść, ale cena mnie jednak trochę odstrasza
no właśnie mnie też wiem ze to pamiątka na całe życie ale no cóż
Cytat:
hej dziewczyny,

pozdrowajki
no ja nie chodzę na takie cuś ale przyznaję że ja na okres ciąży zrezygnowałam z depilatora a przerzuciłam się na standardowe golarki ale nie dlatego że słyszałam że sie nie powinno tylko dlatego że jakaś się wrażliwa na ten ból zrobiłam

Edytowane przez simpatica
Czas edycji: 2009-07-17 o 15:08
Stary 2009-07-17, 15:08   #4850
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
To fakt. Ja się ostatnio sparzyła o kant żelazka, a nie zdarzyło mi się to chyba z 10 lat. W dodatku to oparzenie jest takie podłużne, na nadgarstku, mąż się śmieje, że wygląda jakbym chciała sobie żyły pochlastać. I pełno mam siniaków, bo co chwilę wpadam na jakiś mebel.

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
znow zaczelam sie znow denerwowac, bo corcia od wczoraj jakas taka spokojna. Chyba za bardzo przyzwyczailam sie do jej rozrabiania i teraz mi tego brakuje
Guciu, spokojnie. Pamiętasz, ja ostatnio tak miałam i mnie przekonywałaś, że może moje dziecię ma mniej aktywny dzień.
Pewnie tak samo jest z Twoją księżniczką. Może jak coś zjesz to się zaraz przebudzi
Cytat:
ma do Was takie male pytanie: czy ktoras z Was chodzi na depilacje cieplym woskiem?
Nic nie wiem o wosku, ja pytałam mojego gina tylko o krem depilujący, ale mi odradził, bo to chemia w końcu . Więc golenie mi pozostało
W ogóle doszłam do wniosku, że to dziwne trochę. Znieczulenie u dentysty w porządku, a krem depilujący już nie

Stary 2009-07-17, 15:09   #4851
gucia6
Zakorzenienie

No dobra, tutaj cos o depilacji
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...cja_35311.html

Cytat:
To fakt. Ja się ostatnio sparzyła o kant żelazka, a nie zdarzyło mi się to chyba z 10 lat. W dodatku to oparzenie jest takie podłużne, na nadgarstku, mąż się śmieje, że wygląda jakbym chciała sobie żyły pochlastać. I pełno mam siniaków, bo co chwilę wpadam na jakiś mebel.

Guciu, spokojnie. Pamiętasz, ja ostatnio tak miałam i mnie przekonywałaś, że może moje dziecię ma mniej aktywny dzień.
Pewnie tak samo jest z Twoją księżniczką. Może jak coś zjesz to się zaraz przebudzi

Nic nie wiem o wosku, ja pytałam mojego gina tylko o krem depilujący, ale mi odradził, bo to chemia w końcu . Więc golenie mi pozostało
W ogóle doszłam do wniosku, że to dziwne trochę. Znieczulenie u dentysty w porządku, a krem depilujący już nie
Tja, potracanie mebli powiadasz. Ja wczoraj w sciane wlazlam we wlasnym domu. Tyle ze po ciemku

Dziekuje za wsparcie. Ja wiem, ze wszystko jest ok, bo tak od czasu do czasu dostaje takie kopniaki, tyle ze malo. Pewnie poprostu musze sama sie wyspac

A z ta chemia, to tak rzeczywiscie roznie jest, bo przeciez ona dookola nas, w powietrzu, w jedzeniu, w kosmetykach. Ale jak mozna sobie cos odpuscic, to czemu nie. Dla mnie to troche zboczenie zawodowe, bo znam chemie od kuchni i dlatego wole unikac jej nadmiaru.

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-07-17 o 15:19
Stary 2009-07-17, 15:13   #4852
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
o proszę jaka pożyteczna informacja
Stary 2009-07-17, 15:17   #4853
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Już to kiedyś czytałam
Gusiec, a co na to kosmetyczka, u której to robisz?
Ona powinna wiedzieć, jeśli są jakieś przeciwskazania.

Stary 2009-07-17, 15:17   #4854
gusiec
Raczkowanie

heheheh czyli jak zwykle co zrodlo to inna opinia mi tez lekarz powiedzial, ze woskowac spokojnie moge no to tego sie bd trzymac

Stary 2009-07-17, 15:19   #4855
elalank
Zadomowienie

Cytat:
hej dziewczyny,

pozdrowajki
Moja kosmetyczka mówiła ostatnio (bo się pytałam, gdyż jedna koleżanka była oburzona tym faktem że chodzę na wosk, a na dodatek ona nigdy w ciąży nie była ) , ze nie ma przeciwwskazań, więc nie mam zamiaru rezygnować. Nie wyobrażam sobie teraz nagle przestać, i co....? Mamy być zarośnięte jak małpki?? nie, nie, nie!!! Moje koleżanki chodziły w ciąży i nic się nie stało, więc myślę, że nie szkodzi Dzidziolkowi.

gucia - Brombusia ma rację. Nie masz się czym martwić.

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2009-07-17 o 15:21
Stary 2009-07-17, 15:19   #4856
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
heheheh czyli jak zwykle co zrodlo to inna opinia mi tez lekarz powiedzial, ze woskowac spokojnie moge no to tego sie bd trzymac
No to skoro lekarz Ci powiedział, że możesz , to po co zamieszanie wprowadzasz na wątku

Stary 2009-07-17, 15:30   #4857
gusiec
Raczkowanie

Cytat:
Już to kiedyś czytałam
Gusiec, a co na to kosmetyczka, u której to robisz?
Ona powinna wiedzieć, jeśli są jakieś przeciwskazania.
ja tez wlasnie trafilam kiedys na ten artykul.

kosmetyczka powiedziala, ze nie ma przeciwskazan co do uzywania wosku i ze raczej odradza sie w ciazy stosowanie wszelkich "mechanicznych" metod czyli no usuwanie laserem itd.

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
No to skoro lekarz Ci powiedział, że możesz , to po co zamieszanie wprowadzasz na wątku
pprostu chcialam zapytac o zdanie i doswiadczenia innych kobiet w ciazy. moj lekarz jest swietnym profesjonalista ale raczej chyba nigdy nie byl w ciazy i nie wyglada na takiego co by sobie okolice bikini depilowal wiec stac sianie zametu w watku...

Stary 2009-07-17, 15:31   #4858
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Brombi bo my takie madre a nie?

Stary 2009-07-17, 15:39   #4859
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Brombi bo my takie madre a nie?
Tia, ja zwłaszcza
Nie poradzę nic, że się wymądrzam, nauczycielki tak mają

Brombi
Podoba mi się

Stary 2009-07-17, 15:43   #4860
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje za wsparcie. Ja wiem, ze wszystko jest ok, bo tak od czasu do czasu dostaje takie kopniaki, tyle ze malo.
mój bejbik też sie mało rusza ale czekam z niecierpliwoscia na etapy silnych trzęsień
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości