Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-17, 16:07   #4861
sexy body
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe

Cześć Dziewczynki

Byłam w środę u lekarza, dowiedziałam sie,że wszystko z Dzidkiem jest w porządku, ale nie chciał gin sprawdzać plci, bo stwierdził, że to narazie byłaby taka zgadywanka, a nic pewnego. Powiedział, żebym za 2 tygodnie poszła do innego lekarza na USG 3D, bo dobrze jest, jeśli ciążę obejrzy dwóch lekarzy.

Dziękuję Wam wszystkim za słowa otuchy w całej tej tragedii z moim Dziadziusiem Nic sie nie zmieniło, wciąż jest nieprzytomny. Lekarze mówią, że nie ma sie co łudzić....
Po wielu rozmowach z rodzicami, babcią wiem, ze oni bardzo chcą mojego ślubu i wesela mimo wszystko i wciaz mi powtarzają, że Dziadzius na pewno równiez bardzo by chciał, żebym była szczęśliwa a nie smuciła sie z jego powodu.
Tylko jest mi trak ogromnie przykro, że nie będzie go w tym dniu ze mną. Jestem z nim bardzo związana, on też miał do mnie wyjątkowy stosunek z całej 6 wnucząt. Bardzo sie cieszył z mojego wesela i dziecka.

Tak sobie pomyslałam, że jeśli będe miała chłopczyka, to damy mu imię po Dziadziusiu. We mnie rodzi sie życie, a jego życie gaśnie...

Stwierdziłam też, że mój ginekolog jest świetnym człowiekiem. Mówiłam mu o Dzidziusiu, bo z tych nerwów wciąż boli mnie głowa i mam napady wymiotów, których nie miałam w I trymestrze. Gin rozmawiał ze mna jak psycholog, jak przyjaciel. Dużo mi też ta rozmowa dała.

Rodzina mowi mi, że Dziadzius będzie szczęśliwy, jeśli ja będę szczęśliwa.

Przepraszam, że tak smęcę znowu.

sexy body jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 16:21   #4862
gucia6
Zakorzenienie

Sexy body, tak piszesz o Dziadku, az mi sie lezka w oku zakrecila Tym bardziej, ze podobnie bylo z moim dziadkiem.
Stary 2009-07-17, 16:29   #4863
brombusia
Zakorzenienie

Sexy body cieszę się, że dzidziolek zdrowy i jednocześnie przykro mi z powodu Twojego Dziadka .
Życie tak już się czasem toczy a my nie mamy na to wpływu

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 16:46   #4864
simpatica
Zakorzenienie

Sexy Body mi również jest przykro z powodu Twojego Dziadziusia ale postaraj się znieśc jakoś te złe chwile. Zobacz ile masz wkoło siebie życzliwych osób - rodzina - Tż - no i my wizażanaki nie smutaj się, ciesz się że dzidzia zdrowa a pomysł z imieniem bardzo dobry
simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 17:13   #4865
tarasia
Wtajemniczenie

kurczę. co wchodzę to mam 3 strony do nadrabiania

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale ze mnie
Właśnie jak przechodziłam obok stołu, to ściągnęłam obrus i zrzuciłam na podłogę okulary, które następnie przydeptałam
Rysy mam na szkłach
I znowu wydatek mi doszedł, trza będzie nowe bryle kupić
dobre... pocieszę cię..
ja dzisiaj po wymianie żarówki w samochodzie chciałam zamknąć maskę i tak nagle coś trzasnęło... urwało się coś w zawiasie i maska się nie domyka z jednej strony. Tż prawie mnie udusił przez słuchawkę...

Cytat:
Nic nie wiem o wosku, ja pytałam mojego gina tylko o krem depilujący, ale mi odradził, bo to chemia w końcu . Więc golenie mi pozostało
W ogóle doszłam do wniosku, że to dziwne trochę. Znieczulenie u dentysty w porządku, a krem depilujący już nie
ja golę nogi, a okolice bikini depiluję kremem. nie sądzę, że to się zmieni, bo tak jest mi najwygodniej.
i tak jak dziewczyny, nie chcę wyglądać jak małpka -bo jestem w ciąży

wygląda na to, że w przyszły weekend remont w moim mieszkanku się skończy i będziemy się przeprowadzać w weekend

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 17:18   #4866
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
kurczę. co wchodzę to mam 3 strony do nadrabiania
To ja juz sie boje tej ilosci stron jak wroce z weekendu

Zycze milej przeprowadzki za tydzien
Stary 2009-07-17, 17:31   #4867
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
ja golę nogi, a okolice bikini depiluję kremem. nie sądzę, że to się zmieni, bo tak jest mi najwygodniej.
i tak jak dziewczyny, nie chcę wyglądać jak małpka -bo jestem w ciąży
Zastanawiam się nad tym kremem do depilacji, w sumie może mój gin trochę przesadza, wszędzie przecież piszą, że można
A mnie od golenia swędzi mimo, że za każdym razem jak golę okolicę bikini, to używam nowej maszynki.

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
To ja juz sie boje tej ilosci stron jak wroce z weekendu
Guciu, w weekend to tu prawie wcale stron nie przybywa.
Mamuśki nie spędzają weekendów przed kompem

Stary 2009-07-17, 17:36   #4868
dudziakowa
BAN stały

GG do dudziakowa

dziewczyny!!!!

Jestescie kochane i nieocenione!!!!!!!!!!!! az mi sie płakać chce

Wiecie nie ejst az tak zle....ale sie slyszy i widzi jak kobiety rodzinny placza za dziecmi po je traca nawet po 30tc...
Noo wiecie sami jak to w szpitalu....

pozaztym ostanio mnie dopadly takie maskryczne szare mysli ze szok....
ze urodze zaraz teraz ejszcze w lipcu i ze umrze moj synek....
wiem glopio mysle ale wiecie...sama nie wiem jak to bedzie......

ide poprawiac liste...
dudziakowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 17:43   #4869
katekatee
Zadomowienie

Witam, ja już po wizycie. To badanie z glukozą wyszło ok. Mam troszkę poniżej normy co oznacza że mój organizm bardzo szybko przetwarza cukier Mam nadzieje że nie w tłuszcz
Pytałam gin czy można się w ciąży opalać i powiedziała że NIE byłam przekonana że usłyszę inną odpowiedź Dodała że teraz i przez najbliższe około 24 lata to dziecko będzie rządziło moim życiem i skończyło się robienie tego na co mam ochotę. Oczywiście nie powiedziała tego tak wprost ale mniej więcej tak to brzmiało. Jednym słowem nastawiła mnie bardzo pozytywnie.... Dodatkowo oliwy do ognia dolewa mój kochany tż który niedługo będzie wyglądał jak murzyn a ja przy nim jak kartka papieru A czy któraś z Was pytała może gina o tę kwestię??

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
Napisane przez dudziakowa Pokaż wiadomość
dziewczyny!!!!

Wiecie nie ejst az tak zle....ale sie slyszy i widzi jak kobiety rodzinny placza za dziecmi po je traca nawet po 30tc...

ide poprawiac liste...
Dudziakowa będzie dobrze, jeszcze wspomnisz te chwile jak to dzielnie walczyłaś jak CI mały będzie dawał się we znaki przez najbliższych ładnych parę lat

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 17:51   #4870
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana nie smuć się
Jesteś pod dobrą opieką i wszystko będzie w porządku, my tu wszystkie trzymamy kciuki za Ciebie i Twojego synka, więc nie może być inaczej

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Dodała że teraz i przez najbliższe około 24 lata to dziecko będzie rządziło moim życiem i skończyło się robienie tego na co mam ochotę.
He, he dobre .
Ale trochę racja ma, jakby na to nie patrzeć.
Cieszę się, że wszystko w porządku.

A co do opalania, to mój gin z kolei na pytanie czy mogę smarować nogi balsamem brązującym, bo mam strasznie blade, to stwierdził, że lepiej je troszkę opalić niż smarować.
Wychodzi na to, że co lekarz to opinia

Stary 2009-07-17, 18:00   #4871
dudziakowa
BAN stały

GG do dudziakowa

dziekiL dziewczny

narazie was opuszczam buzka
dudziakowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 20:03   #4872
gissh
Raczkowanie

Witam.
Weszłam na Wizaż tylko na chwilę żeby się z Wami pożegnać... Byłam dzisiaj u gin. i skierowała mnie do szpitala Powiedziałam jej o tych moich bólach z prawej strony brzucha (pisałam o tym niedawno) no i powiedziała że trzeba sprawdzić od czego one są... Poza tym nadal jest problem z moją szyjką macicy, skraca się chociaż jeszcze nie powinna...
Mówię Wam, martwię się tym wszystkim Przede wszystkim się boję co z Dzidziusiem...
Naprawdę się boję...
Ale z drugiej strony staram się nie panikować i tak sobie tłumaczę że może to i dobrze że idę do szpitala - zrobią mi porządne badania i mam nadzieję że rozwieją moje obawy.

Proszę, trzymajcie kciuki za mnie, a przede wszystkim za moje Maleństwo...

Mam się zgłosić do szpitala jutro rano (swoją drogą niezłe mi się w tym roku szykują urodziny...) Nie wiem ile będą mnie tam trzymać ale jak tylko będę mogła to się odezwę.

Pozdrawiam wszystkie Mamusie

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png

Edytowane przez gissh
Czas edycji: 2009-07-17 o 20:06
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 20:31   #4873
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
Witam.
Weszłam na Wizaż tylko na chwilę żeby się z Wami pożegnać... Byłam dzisiaj u gin. i skierowała mnie do szpitala Powiedziałam jej o tych moich bólach z prawej strony brzucha (pisałam o tym niedawno) no i powiedziała że trzeba sprawdzić od czego one są... Poza tym nadal jest problem z moją szyjką macicy, skraca się chociaż jeszcze nie powinna...
Mówię Wam, martwię się tym wszystkim Przede wszystkim się boję co z Dzidziusiem...
Naprawdę się boję...
Ale z drugiej strony staram się nie panikować i tak sobie tłumaczę że może to i dobrze że idę do szpitala - zrobią mi porządne badania i mam nadzieję że rozwieją moje obawy.

Mam się zgłosić do szpitala jutro rano (swoją drogą niezłe mi się w tym roku szykują urodziny...) Nie wiem ile będą mnie tam trzymać ale jak tylko będę mogła to się odezwę.

Trzymam kciuki napewno jest wszystko w porządku, tak jak napisałaś lepiej zrobić badania i rozwiać wątpliwosci. Nie martw się i daj znać co i jak
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 20:41   #4874
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
Witam.
Naprawdę się boję...

Napewno będzie wszystko dobrze Twój gin taki zapobiegliwy, za to moja ginka to wszystkie moje uwagi kwituje że panikuję. Lepiej żebyś pobyła troszkę w szpitalu niż żeby w domu miał stać się coś złego. Trzymamy za Was kciuki.

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 21:51   #4875
malina81
Zadomowienie

sexy body musisz byc silna- i wierze żedzidziuś Ci w tym pomoże

Dudziakowa myślimy tylko POZYTYWNIE a rodzimy w listopadzie (no ewentualnie w październiku)

gissh jestem pewna ze w szpitalu szybko sie wszystko wyjaśni i spokojna wrócisz do domku za kilka dni
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 22:26   #4876
domi7ks
Zakorzenienie

mamusie ja juz po lekarzu, wszytsko w porzadku, tak jak mi wrózyłyście no isama sobie przede wszystkim bedzie dziewczynka

niestety po lekarzu miałam troche nieprzyjemnosci. Okazalo sie, ze moja tesciowa wcale nie jest taka fajna i moja przyszla rodzina, i szczerze, to mam w jej udawane, ze mnei lubi, bo juz drugi raz wyszlo szydlo z worka. ogólnie straciłam humor, nie mam ochoty na nic

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 22:35   #4877
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Będzie dobrze Gissh,

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
mamusie ja juz po lekarzu, wszytsko w porzadku, tak jak mi wrózyłyście no isama sobie przede wszystkim bedzie dziewczynka
Domi GRATULACJE
Co do teściowej, to przykro mi, że Twoje najgorsze podejrzenia się potwierdzają
Najważniejsze, że dzidzia zdrowa
A jak TŻ? Zadowolony z płci ?

Stary 2009-07-17, 23:15   #4878
domi7ks
Zakorzenienie

Brombi Tz zadowolny z płci, a co do tesciowej to szkoda gadac. Powiem jedno: jest fałszywa i nie dam sie wiecej zwieśc jej miłym słowkom. I jedna wazna rzecz napisze: ze osmielila sie na moja rodzine moiwc bezczelnie przy mnie. To chyba świadczy o niej.
A ja nie bede ukrywała, ze sie wkurzylam ,ze przyszla bezczelnie ze swoja córeczka. A ta córeczka zobaczylam oj humor i zaczela dogadywac. Dla nie to są dziwnie ludzie. Bo najpierw glupio gadaja a zaraz przepraszaja.

Ja ogólnie jestem bardzo padnieta, po lekarzu bylam szcześliwa, dzis monitor był na mnie skierowany, dzidziuś sie slicznie ruszał, pierwszy raz tak dokładnie widziałam. I znow na 13 grudzien termin tak jak ostatnio jedynie na twardy brzuszek dostałam luteine, mg i Scopolan.

Stary 2009-07-18, 08:29   #4879
tarasia
Wtajemniczenie

ale mi się właśnie skasował ten długi esej który napisałam

brombusiu, zgadzam się z tym, że co lekarz to opinia. to tak jak z winem, niektórzy uważają, że można się napić lampki do obiadu, a niektórzy twierdzą, że każda kropla zabija...
myslę, że trzeba też zachować swój zdrowy rozsądek!

dudziakowa trzymaj się, bo kto jak nie ty ?!

gish lepiej, żeby teraz cie podleczyli, niż żebyś się usiała denerwować później

domiks gratuluje poznania płci - czyli żadnych rozczarowań

mnie ostatnio zaczynaja przepowiadać, że chłopek ale ja czuję inaczej.
moja mama 2 razy wyglądała w ciąży na chłopców a ma 2 córki

lecę już i do zobaczenia, bo jedziemy na wesele i wrócimy dopiero jutro!

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-18, 08:46   #4880
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny!!!!

ide poprawiac liste...
Kochana nie dziwie sie, że tak pesymistycznie myslisz, ale ja wiem, że nie bedzie źleto jest dla dobra Twojego synka, wszytsko bedzie cudownie zbaczysz

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Witam, ja już po wizycie. To badanie z glukozą wyszło ok. Mam troszkę poniżej normy co oznacza że mój organizm bardzo szybko przetwarza cukier Mam nadzieje że nie w tłuszcz

haha napewno nie

Cytat:
A co do opalania, to mój gin z kolei na pytanie czy mogę smarować nogi balsamem brązującym, bo mam strasznie blade, to stwierdził, że lepiej je troszkę opalić niż smarować.
Wychodzi na to, że co lekarz to opinia
Moj lekarz tez był przeciwko smarowaniu i powiedział, żeby lepiej sobie spacerow, jak np. che opalic buzie. Brzuszka w żadnym wyadku nie mozna wystawiac do słońca

Cytat:
Witam.
Naprawdę się boję...

Gissh KOCHANA przede wszytskim WSZYTSKIEGO NAJLEPOSZEGO Z OKAZJI URODZIN, duzo zdrówka, wspaniałego dzidziusia, zeby ta ciąża przebiegała dla Ciebie spokojnie i zeby ten szpital to tylko chwilowo dla waszego dobra i uspokojenia:c mok:

Cytat:
ale mi się właśnie skasował ten długi esej który napisałam

gish lepiej, żeby teraz cie podleczyli, niż żebyś się usiała denerwować później

domiks gratuluje poznania płci - czyli żadnych rozczarowań

mnie ostatnio zaczynaja przepowiadać, że chłopek ale ja czuję inaczej.
moja mama 2 razy wyglądała w ciąży na chłopców a ma 2 córki

!
Mi wszyscy wrózyli chłopczyka, jedynie moj tato i jdna kolezanka (chodzi mi z takich osób na zywo) mówili, ze bedzie dziewczynka. No i moja mama tez wspomnała, ze jak co bedzie mała Domi. Dla mnie jakos ta logiczne to było, poniewaz dzidzius nie planowany musial sie pojawic tuż po @ a nie w w dzien owu. na 100% nie

Stary 2009-07-18, 09:41   #4881
elalank
Zadomowienie

sexy body - mnie też się zakręciła łezka w oku! Twój Dziadek musi był dobrym człowiekiem. Cieszę się, że z Dzidziolkiem wszystko dobrze. A w którym tyg jesteś,ze lekarz nie mógł odgadnąć płci?

dudziakowa - trzymaj się kochana dzielnie Musisz pozytywnie myśleć i być cierpliwa, a Twój Synuś wkrótce Ci wynagrodzi Twoje stresy!

katekatee - chyba badanie nie była az takie straszne?? A z opalaniem to sprawa zdrowego rozsądku.

gissh - oj biedactwo! ale też musisz być dobrej myśli. Zrobią Ci badania i wrócisz szybko do domku!! I wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!!

domi - gratuluję dziewczynki!!! Czyli dobrze przepowiadałam!!!

miłego weekendu Mamusie!!!!
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-18, 10:22   #4882
brombusia
Zakorzenienie

Witam upalnie i weekendowo

Gissh wszystkiego najlepszego z okazji urodzin kochana,życzę Ci też, żebyś w szpitalu spędziła jak najkrótszy czas i żeby oczywiście wszystko było w jak najlepszym porządku z Tobą i Twoim Dzidziolkiem

Domi nie denerwuj się więcej, bo tylko sobie szkodzisz, a osoby które chcą Cię skrzywdzić mają satysfakcję. Jeśli waszych relacji nie da się jakoś ułożyć, to trudno, ale nie ma co z tego powodu narażać się na stresy.
Na co ten scopolan Ci gin przepisał?

O rany, tak mi gorąco, że normalnie od samego myślenia się pocę
A Mały dokazuje straszliwie od rana, żadne upały mu nie straszne.

Właśnie mówili w TV o braku miejsc na porodówce, trochę mnie to przeraża, ale na ostatniej wizycie, gin mnie przekonywał, że na pewno miejsce się znajdzie. Mam nadzieję

Edytowane przez brombusia
Czas edycji: 2009-07-18 o 10:25
Stary 2009-07-18, 10:34   #4883
2befree
Raczkowanie

Gish wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Przede wszystkim dużo zdrówka i pozytywnego nastawienia - na pewno wszystko będzie dobrze. Dziewczyny mają rację, lepiej, że Cię przepadają dokładnie niż gdyby coś miało zostać przeoczone i potem byłby problem.

Dudziakowa nie dawaj się złym myślom. Nastawienie jest bardzo ważne, także musisz myśleć pozytywnie, nawet jeśli to trudne. Pamiętaj, że to dla Waszego dobra!

Domi gratuluję poznania płci - ja już się nie mogę doczekać. Dobrze obstawiłam Rodziną tż-ta nie przejmuj się tak bardzo, bo niczego tymi nerwami nie zmienisz, a tylko niepotrzebnie stresujesz siebie i dzidzię.

Sexybody trzymaj się dzielnie - taka jest niestety kolej rzeczy, chociaż trudno się z tym pogodzić, gdy się jest z kimś bardzo związanym. Mi czasem smutno, że dziadek nie doczekał mojej matury, ślubu, ukończenia studiów... Nie miałam szczęścia być "córeczką tatusia", ale za to u dziadka zawsze czułam się wyjątkowa. Dlatego doskonale rozumiem Twój smutek

Katekatee mój lekarz na wieść o tym, że jadę w sierpniu na urlop, powiedział od razu "Proszę unikać słońca", także w planie mam uzbrojenie się w parasol, leżak i dobrą książkę - muszę w końcu coś robić, gdy reszta ekipy będzie się smażyć na plaży. Ale i tak pozwalam sobie na półgodzinne sesje na balkonie raz na jakiś czas - źle się czułam będąc biała jak mąka. Oczywiście brzuch zasłonięty i krem z filtrem obowiązkowo
2befree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-18, 11:06   #4884
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:

niestety po lekarzu miałam troche nieprzyjemnosci. Okazalo sie, ze moja tesciowa wcale nie jest taka fajna i moja przyszla rodzina, i szczerze, to mam w jej udawane, ze mnei lubi, bo juz drugi raz wyszlo szydlo z worka. ogólnie straciłam humor, nie mam ochoty na nic
Domi gratulacje córeczki wreszcie na naszej liscie robi sie bardziej różowo a tesciowa sie nie przjmoj, jak to mowia tesciowa to nie rodzina

Gissh WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZINEK

Dudziakowa ciesze sie ze wreszcie sie do nas odezwalas, trzymam kciuki za was

U mnie wszystko ok, ostatnio nie mam czasu na przesiadywaniem na forum i potem duzo mam zaleglosci, ale dobrze bo lubie czytac co naskrobalyscie Do gina ide w poniedzialek juz nie moge sie doczekac, relacja oczywiscie bedzie

Miłego dnia wam zycze

Aniołek[*]

Edytowane przez pietrusia
Czas edycji: 2009-07-18 o 11:07
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-18, 11:41   #4885
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Gish wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
Domi gratuluje dziewczynkia teściową sie nie przejmuj olej to i już niech się wypchają
Dudziakowa będzie dobrze
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-18, 12:21   #4886
martaN23
Zadomowienie

DOMI gratuluje córeczki tak samo idą nasze ciąże więc po cichu liczę na kolor różowyja wizytę mam w czwartek więc mam nadzieję że lekarz podejrzy dzidzię,która się tak ładnie rusza

GISSH-wszystkiego co dobre

DUDZIKOWA-mam nadzieję że szybciutko wrócisz ze szpitala i na pewno wszystko będzie dobrze

Ja mam już dziś wolne posprzątałam i się obijamjak tż wróci z pracy to pojedziemy do teściów bo już nie pytaja czy będziemy tylko są pewnipewnie się teściowa stęskniła
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-18, 12:33   #4887
mamrotka
Wtajemniczenie

hej mamusie

Cytat:
Napisane przez sexy body Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki

Byłam w środę u lekarza, dowiedziałam sie,że wszystko z Dzidkiem jest w porządku, ale nie chciał gin sprawdzać plci, bo stwierdził, że to narazie byłaby taka zgadywanka, a nic pewnego. Powiedział, żebym za 2 tygodnie poszła do innego lekarza na USG 3D, bo dobrze jest, jeśli ciążę obejrzy dwóch lekarzy.

Dziękuję Wam wszystkim za słowa otuchy w całej tej tragedii z moim Dziadziusiem Nic sie nie zmieniło, wciąż jest nieprzytomny. Lekarze mówią, że nie ma sie co łudzić....
Po wielu rozmowach z rodzicami, babcią wiem, ze oni bardzo chcą mojego ślubu i wesela mimo wszystko i wciaz mi powtarzają, że Dziadzius na pewno równiez bardzo by chciał, żebym była szczęśliwa a nie smuciła sie z jego powodu.
Tylko jest mi trak ogromnie przykro, że nie będzie go w tym dniu ze mną. Jestem z nim bardzo związana, on też miał do mnie wyjątkowy stosunek z całej 6 wnucząt. Bardzo sie cieszył z mojego wesela i dziecka.

Tak sobie pomyslałam, że jeśli będe miała chłopczyka, to damy mu imię po Dziadziusiu. We mnie rodzi sie życie, a jego życie gaśnie...

Stwierdziłam też, że mój ginekolog jest świetnym człowiekiem. Mówiłam mu o Dzidziusiu, bo z tych nerwów wciąż boli mnie głowa i mam napady wymiotów, których nie miałam w I trymestrze. Gin rozmawiał ze mna jak psycholog, jak przyjaciel. Dużo mi też ta rozmowa dała.

Rodzina mowi mi, że Dziadzius będzie szczęśliwy, jeśli ja będę szczęśliwa.

Przepraszam, że tak smęcę znowu.
przykro mi z powodu dziadziusia, trzymaj się cieplutko

Cytat:
dziewczyny!!!!

ide poprawiac liste...
będzie dobrze, myśl pozytywnie

Cytat:
Witam.
Naprawdę się boję...

biedactwo trzymam kciuki żeby wszystko było ok.

Cytat:

gratuluję córuni

a teściową się nie przejmuj moja też jest jaka jest( fałszywe babsko) ale ja już sie nauczyłam olewać jej zachowanie i gadkę, kiedyś wylewałam ocean łez po każdych docinkach z jej strony ale teraz stwierdziłam że nie dam się i zdrowie dzidzi jest dla mnie najważniejsze, nie będę przez głupia krowę narażać dziecka a jak ona się denerwuje że już mnie nie ruszają jej słowa i w ogóle dasz radę

u mnie strasznie gorąco jest, idę ogarnąc mieszkanie bo już sama siebie nie moge odnaleść w tym bałaganie
Stary 2009-07-18, 13:10   #4888
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Domi gratuluje

nie mam zupelnie silyna pisanie.. czytam was kochane ale jak chce cos npisac to nie mam pojecia od czego zaczac..

no moze powiemwam ze grzybica ustapila.. ja mam sie dobrze.. tz jeszcze sie leczyc bedzie kilka dni aby miec pewnosc ze obydwoje jestesmy zdrowi..

no i znow zaczyna sie u mnie cholestaza mialam taka nadzieje ze tym razem zacznie sie pozniej ale niestety..

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-18, 14:30   #4889
domi7ks
Zakorzenienie

Mamusie dziekuje za gratulacjei wszytskie rady co do teściowej My dzis zamówlismy meble, tzn szafe i stół z krzeslami pod takie okno, któr bedzie szło z pokoju do kuchni. trszoke te odcienie sie roznia...no nic zobaczymy jak to wszytsko sie bedzie komponowac i czy sie nadaje na dekratorke

Ja dzis jestem taka słaba, ze nie mam apetytu i nie moge nic przełknąc. Meczy mnie ten upał

A jeszcze jedno pytałam lekarza, bo jeste jednak w tym 19 tyg, czy moge czuc ruchy, to mi powiedział, że nie mozliwe, ze to czuje własną aorte (?????). I ruchy mozna poczuc dopiero w 20 tyg w pierwszej ciąży...ciekawe...

Brombi Scopolan jako lek rozkurczający mam przepisany

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2009-07-18 o 14:32
Stary 2009-07-18, 15:57   #4890
elalank
Zadomowienie

Cytat:
A jeszcze jedno pytałam lekarza, bo jeste jednak w tym 19 tyg, czy moge czuc ruchy, to mi powiedział, że nie mozliwe, ze to czuje własną aorte (?????). I ruchy mozna poczuc dopiero w 20 tyg w pierwszej ciąży...ciekawe...
i to mówi lekarz??? chyba kobieta lepiej wie co czuje, tym bardziej, że z każdym dniem ruchy się pojawiają regularnie, upewniamy się, że to dzidzia! A facet, nigdy w ciązy nie był i nie będzie więc niech się nie wymądrza hehe

kropka-dobrze, że pozbyłaś sie już grzybka. A co to jest cholestaza?

Dzisiaj nagrałam krótki filmik jak mi brzuch się rusza i napina Pokaże siostrom jak do mnie zawitają zza granicy
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości