Moja kolekcja perfum - część IV - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-17, 07:47   #3721
Daffodilka
Zakorzenienie

Dot.: Moja kolekcja perfum - część IV

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Aj, jakże można takie rzeczy pisać?
Chodziło mi o delikatność zmysłu powonienia, nie "niedojrzałość" upodobań.
Nikt, ale to nikt mi nie wmówi, że zapach smoły drzewnej jest bardziej "dojrzały", niż zapach róży. Dlatego stanowczo protestuję przeciw uważaniu kadzideł za jakiś wyższy stopień wtajemniczenia, niż kwiaty. Ja do kwiatów nie dorosłam dla odmiany.
Ja też nie i czasem mam nawet kompleksy, że tak "odstaję". Chyba jakiś defekt genetyczny mam. Wczoraj do sephorowych zakupów dorzucono mi próbkę Flowerbomb. Przetestowałam nadgarstkowo, a jakże, co się miała zmarnować. Po pięciu minutach było szorowanie ryżową szczotą i zapsikiwanie Lente. Nie zdzierżyłam Co ciekawe na innych kwiatowe zapachy mnie aż tak nie drażnią, czasem nawet wybrzmiewają nad wyraz pięknie

Edytowane przez Daffodilka
Czas edycji: 2009-07-17 o 07:54
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 08:03   #3722
Igra
Raczkowanie

wszystkie perfumy, ktore posiadacie w swoich zadziwiajacych kolekcjach sa oryginalne? Jesli tak to nalezy wam sie wielki podziw, bo musialyscie wydac na ta niezla kase. Ja myslalam, ze mam manie na punkcie perfum, ale jednak przy Was zostaje daleeeeeeko z tylu. hehe
Igra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 09:21   #3723
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia321 Pokaż wiadomość
mój skromniutki zbiorek
Wcale nie jest skromny, bo widze w nim zapachy na różne okazje Mała jest jedynie fotografia bardzo zazdroszczę Ci Midnight Poison
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 11:08   #3724
escritora
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez GothicAristocrat Pokaż wiadomość
piękne! podejrzewałam od dawna pokrewieństwo i jest! jest nastepna sis! cudna, minimalistyczna, ale jakże konkretna kolekcja. wybrane same perełki, wspaniałości, które pasują do Ciebie. zbiorek bardzo w moim stylu, łączy nas siedem flaszek, a dwie z tych co masz marzą mi się i myślę że za niedługo i one nas będą łączyć cóz jeszcze mogę napisać? świetny gust gratuluje!
Dziękuję Ci bardzo Zapowiadałam, że mam niewiele Ale bardzo się cieszę, że moje maleństwa się podobają
Jednak niezmiennie będę się na widok Twoich skarbów

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Escorito, po pierwsze, jeśli taka sama z Ciebie , jak fotograf, to musi być z Ciebie nie lada laska (no dobra, wiem, że jesteś piękna, widziałam zdjęcia).

Po drugie... Flaszki.
Flaszki cudne masz! Osiem zapachów nas łączy, jak na kolekcję liczącą w sumie 13 flaszek to bardzo dużo. I wcale, ale to wcale nie jestem zdziwiona.

Zazdraszczam flakonu Aoud - to moja perfumeryjna klątwa. Najpierw straciłam flakon, potem dorobiłam się cieknącej odlewki i aż boję się kupić ponownie.

A tak przy okazji napiszę, że ogromnie cieszy mnie to, że zadomowiłaś się na Wizażu i że mogę Cię tu czytać, że mogłam Cię w ten sposób nieco bliżej poznać. Zawsze uśmiecham się widząc Twój nick i Twojego awatara. Wiesz dlaczego...
Oj tam, zawstydzasz mnie A słowa uznania od Ciebie znaczą dla mnie bardzo, bardzo wiele. Jesteś dla mnie (i nie tylko dla mnie) perfumowym guru, czy tego chcesz, czy nie
Dobrze też wiesz, że wizażowe perfumy odkryłam dzięki Tobie Twoje recenzje uświadomiły, że wcale nie jestem stuknięta, bo kocham Czarnego Turmalina, bo chcę pachnieć dymem i pożogą, chcę pachnieć oudem I wcale nie piszę tego wszystkiego, coby uskuteczniać wazeliniarstwo, ja po prostu naprawdę tak uważam Mam nadzieję, że uda nam się kiedyś spotkać I poznać naprawdę, nie tylko wizażowo-blogowo
Dziękuję
I życzę Ci zdrowego, wyrośniętego Aouda

Edytowane przez escritora
Czas edycji: 2009-07-17 o 11:13
escritora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 18:53   #3725
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa

Cytat:
Napisane przez Igra Pokaż wiadomość
wszystkie perfumy, ktore posiadacie w swoich zadziwiajacych kolekcjach sa oryginalne? Jesli tak to nalezy wam sie wielki podziw, bo musialyscie wydac na ta niezla kase. Ja myslalam, ze mam manie na punkcie perfum, ale jednak przy Was zostaje daleeeeeeko z tylu. hehe
Wyobraz sobie, ze ja akurat mam wszystko oryginalne , poza tym mam wielkie uczulenie na podrobki i wolalabym czegos nie miec niz miec podrobke. Czulabym sie paskudnie sama ze soba gdybym swiadomie kupila podorbke.
A co do kasy..to jest tak..jeden wydaje na samochod, drugi na ciuchy, trzeci na zakup nowych wędek co sezon a ja wydaje na perfumy;-) Takie hobby!

http://www.angtest.pl
Testy z angielskiego!

http://wojnowski.net.pl
Blog o Wordpresie
Hawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 19:53   #3726
Redhaired Witch
Nindżopesz

Ja tak trochę po fakcie, ale...

Teza - gdybyś szukał dziewczyny to już podsyłam na PW swoje namiary... Ach, i mam nadzieję, że nie trzymasz swoich flakonów pod kluczem? Wiesz, w związku trzeba się dzielić, nie ma "moje", "twoje"

GothicA
!!! Pierwsze pytanie - skąd masz na to kasę i czy nie ma u Ciebie w robocie wolnych etatów?
Po drugie - wow!
Po trzecie - wow
A tak na poważnie jestem pod wrażeniem. Zwłaszcza, że jeszcze 30 flakonów w planach. A co najważniejsze chętnie bym się wypachniła Twoją kolekcją - łączy nas 10 flaszek (choć u mnie niektóre to odlewki) a na kolejne 2 się czaję.

BlackDee - chętnie napadłabym na Twoją szafkę z perfumami Czarna fotka mnie rozbroiła Witam na Perfumach i liczę na jakieś "niszowe" recenzje.

Daff
- o mamusiu, to mogłaby być moja kolekcja gdybym tylko miała dostateczne fundusze! (Ale Organza by wyleciała, hłe, hłe) Podziwiam i zazdroszczę

Chyba zrezygnuję z wakacji i całą kasę przeznaczoną na wymarzony "trip to Norway" wywalę na flakony

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 20:55   #3727
agnyska81
Zakorzenienie

Baaardzo dawno tu nie zaglądałam Zaczęłam od końca i już olśnienie.

Escritoro, zawsze robią na mnie duże wrażenie takie zwięzłe, ale mocne kolekcje. Podoba mi się większość z Twoich zapachów, ale biernie Masz za to moje ukochane BC. Zdradź proszę, nie masz rzadnych odlewek, czy po prostu "się nie liczą"?

Teziaku, mniej więcej to ja wiedziałam co masz. Ale wiedzieć, a widzieć wszystko w całej okazałości to dwie różne rzeczy O ile dobrze policzyłam, łączy nas na tą chwilę 6 zapachów. Ty wiesz co ja o Twoich zapachach myślę

Żonkilko, a jeszcze przed chwilą stawiałam na minimalizm Mamy częściwo zbieżne gusta, więc nic dziwnego, że naliczyłam 15 wspólnych flaszek (przy spisie odlewek wymiękłam). Chętnie i ja pozbyłabym się moich zbędnych flakonów, ale nikt ich nie chce Bardzo inspirująca jest dla mnie Twoja kolekcja i podejście do zapachów
Edit: Jesli to OI-ka, a nie klasyk, to 16

Black Dee - prawdziwe wejście smoka! Po okazaniu taakiej kolekcji znajdziesz na "Perfumach" mnóstwo sióstr, kuzynek i fanek Mnie najbardziej zafascynowało to, jakimi dziwnymi torami idą czyjeś upodobania. Pięknie w swojej kolekcji łączysz zapachy kwiatowe (z tuberozą, której się boję) i kadzidła (które uwielbiam). Bardzo bardzo mi się u Ciebie podoba, jest niezwykle i pięknie.

A teraz kończę oglądanie, bo z ekscytacji nie zasnę. Kolekcję Gotyckiej Arystokratki zostawię sobie na jutro

Warto było tu zajrzeć, choć czuję że niebezpiecznie pobudziły się moje uśpione zmysły kolekcjonerskie

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2009-07-17 o 21:35
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 21:02   #3728
Igra
Raczkowanie

o kurczeee :O wszystkie zapachy, ktore posiadacie to oryginaly :O jesli tak to jestem pelna podziwu... ja myslalam, ze ja mam bzika na punkcie perfum, ale z tego co widze to zostaje daleko, daleko za Wami w tyle !
Stary 2009-07-17, 21:12   #3729
Basiek93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Igra Pokaż wiadomość
o kurczeee :O wszystkie zapachy, ktore posiadacie to oryginaly :O jesli tak to jestem pelna podziwu... ja myslalam, ze ja mam bzika na punkcie perfum, ale z tego co widze to zostaje daleko, daleko za Wami w tyle !
trochę dziwnie zabrzmiało to " że wszystkie to oryginały" ...

Chętnie zobaczymy fotki Twojej kolekcji
Stary 2009-07-17, 21:14   #3730
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Daff - o mamusiu, to mogłaby być moja kolekcja gdybym tylko miała dostateczne fundusze! (Ale Organza by wyleciała, hłe, hłe) Podziwiam i zazdroszczę
Płomiennowłosa Czarodziejko (Wiedźma mi nie chce przejść przez klawiaturę) dzięki za uznanie Ale OI-ki nie dam wyrzucić mimo, że w niemodnej, klasycznej kiecce nadal piękna i uwodzicielska. I baaaardzo komplementogenna
Stary 2009-07-17, 21:31   #3731
escritora
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
B
Escritoro, zawsze robią na mnie duże wrażenie takie zwięzłe, ale mocne kolekcje. Podoba mi się większość z Twoich zapachów, ale biernie Masz za to moje ukochane BC. Zdradź proszę, nie masz rzadnych odlewek, czy po prostu "się nie liczą"?
Dziękuję Podoba mi się to określenie - bierne podobanie BC to również moja miłość
A odlewki mam i w zasadzie wszystkie je uwielbiam Nie jest ich baaaardzo wiele... Nie wiem, czy jest sens/potrzeba je fotografować Jak będziesz chciała, to mogę wypisać
Stary 2009-07-17, 21:37   #3732
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez escritora Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy jest sens/potrzeba je fotografować Jak będziesz chciała, to mogę wypisać
Dawaj

Eeee, to takim sposobem ja się mieszczę chyba w 10 flaszkach (albo niedoszacowałam ).

Stary 2009-07-17, 22:38   #3733
Igra
Raczkowanie

czasem mi sie miesza a ja dopiero musze zaczac kolekcjonowac moze za jakis czas dodam jakies zdjecia. Kurcze, zazdroszcze Wam tego hobby
Stary 2009-07-17, 23:15   #3734
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Żonkilko, a jeszcze przed chwilą stawiałam na minimalizm Mamy częściwo zbieżne gusta, więc nic dziwnego, że naliczyłam 15 wspólnych flaszek (przy spisie odlewek wymiękłam). Chętnie i ja pozbyłabym się moich zbędnych flakonów, ale nikt ich nie chce Bardzo inspirująca jest dla mnie Twoja kolekcja i podejście do zapachów
Edit: Jesli to OI-ka, a nie klasyk, to 16
Agnysko, nie wiem co powiedzieć Jest mi niezmiernie miło, że tak odbierasz tych parę moich flaszek Jakby nie było jesteśmy przynajmniej przyrodnimi siostrami. I masz rację - to OI-ka tylko w klasycznej szatce, dlatego wszyscy biorą ja za zwykłą Organzę. Za klasykiem jakoś nie przepadam
Stary 2009-07-18, 10:57   #3735
escritora
Zadomowienie

Cytat:
Dawaj

Eeee, to takim sposobem ja się mieszczę chyba w 10 flaszkach (albo niedoszacowałam ).
Proszę :
Wenge DKNY, Labdanum DKNY, Chaos DKNY, Oliban Keiko Mecheri, Ences Flamboyant Annic Goutal, Cashmere for Men Fissore, Bois et Musc SL, Santal de Mysore SL, Night Aoud Micallef, Black Sea Micallef (ale małż zabrał), Elixir Penhaligon's, Palisander CdG (), Fire from Heaven IHP (), Fou d'Absinthe L'Artisan, L'Oiseau de Nuit PG, L'Eau Trois Diptique.
Stary 2009-07-18, 11:29   #3736
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daffodilka Pokaż wiadomość
Agnysko, nie wiem co powiedzieć Jest mi niezmiernie miło, że tak odbierasz tych parę moich flaszek Jakby nie było jesteśmy przynajmniej przyrodnimi siostrami. I masz rację - to OI-ka tylko w klasycznej szatce, dlatego wszyscy biorą ja za zwykłą Organzę. Za klasykiem jakoś nie przepadam

Nooo, ja za klasykiem też jakoś nie przepadam

Cytat:
Napisane przez escritora Pokaż wiadomość
Proszę :
Wenge DKNY, Labdanum DKNY, Chaos DKNY, Oliban Keiko Mecheri, Ences Flamboyant Annic Goutal, Cashmere for Men Fissore, Bois et Musc SL, Santal de Mysore SL, Night Aoud Micallef, Black Sea Micallef (ale małż zabrał), Elixir Penhaligon's, Palisander CdG (), Fire from Heaven IHP (), Fou d'Absinthe L'Artisan, L'Oiseau de Nuit PG, L'Eau Trois Diptique.
Oooo, tutaj też masz ładnie Bardzo w moim guście (tego nocnego ptaka nie znam, napiszesz słówko?)

Siadłam sobie przy kawce i nareszcie na spokojnie obejrzałam kolekcję Gothic
No i co powiedzieć?
Gothic, jesteś przecież kolejną Wizażanką, z którą bardzo mi po drodze, więc wiedziałam że mi się spodoba. Łączy nas kilkanaście pozycji, większość Twoich zapachów znam i lubię (lub nawet uwielbiam), są to zdecydowanie moje klimaty Bardzo serdecznie gratuluję i pozwalam sobie włączyć się do rodziny
Ciekawi mnie bardzo, jak odbierasz Demeterki: Beeswax i Giant Sequoia (czy ja o nia już nie pytałam przypadkiem? a może chciałam tylko?).

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2009-07-18 o 12:44
Stary 2009-07-22, 14:55   #3737
kasiakrecik
Rozeznanie

Przedstawiam mój mały zbiorek Zapachy znane także nie podpisuje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P7220373.jpg (158,1 KB, 116 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P7220376.jpg (152,6 KB, 87 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P7220377.jpg (161,9 KB, 96 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P7220378.jpg (154,9 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P7220380.jpg (161,1 KB, 108 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P7220382.jpg (167,0 KB, 126 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P7220383.jpg (170,8 KB, 155 załadowań)
kasiakrecik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 15:05   #3738
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiakrecik Pokaż wiadomość
hm... masz tyle Angela, że z chęcia bym jedną gwiazdkę gwizdnęła
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 15:18   #3739
kamalaska
BAN stały

3 perceive, jedna pur blanca, kenzo flower,armani code i jakies rynkowe
kamalaska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 18:10   #3740
kasiulka
Zakorzenienie

a oto moja mała nudna kolekcja .
Chyba wszystko widac na zdjeciach, oprócz tego co na fotach jest jeszcze Elixir des merveilles (ale jest do odstrzału) i idzie do mnie Celine Oriental Summer. Dodatkowo miniatura Amarige, Jasmin i neonatura Cocoon + kilkanascie dekantow a w nich min. Molecule 01 , She Wood, Theorema, Tea for Two, Stella, Musk Etro, Matin Calin, Ogrod Nilowy i herba Fresca. I pewnie cos tam jeszcze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg perfumy1.jpg (51,9 KB, 188 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg perfumy2.jpg (49,2 KB, 159 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg perfumy3.jpg (58,3 KB, 148 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg perfumy4.jpg (53,9 KB, 142 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg perfumy.jpg (57,9 KB, 137 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg perfumy5.jpg (98,0 KB, 213 załadowań)

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 18:36   #3741
studentkaAM
Zakorzenienie

GG do studentkaAM Wyślij wiadomość przez MSN do studentkaAM

KasiuKrecik masz kolekcję bardzo bliską memu sercu. Chance, Kashmina, I love love, Euphoria, DV. Gratuluję kolekcji

Kasiulko
Oj jak ja uwielbiam z twojej kolekcji Flowerbomb, MDC, Chloe, Coco, LLL, Funny, Babydoll, i jeszcze inne, których sensu nie ma tu wypisywać, bo bym musiała prawie całą twoją kolekcję streścić Zdjęcie nr 4 całe moje

Szukam odlewki N. Ricci Love in Paris. Proszę o PW
studentkaAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 19:08   #3742
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa

Cytat:
Napisane przez kasiulka Pokaż wiadomość
Chyba wszystko widac na zdjeciach, oprócz tego co na fotach jest jeszcze Elixir des merveilles (ale jest do odstrzału) i idzie do mnie Celine Oriental Summer. Dodatkowo miniatura Amarige, Jasmin i neonatura Cocoon + kilkanascie dekantow a w nich min. Molecule 01 , She Wood, Theorema, Tea for Two, Stella, Musk Etro, Matin Calin, Ogrod Nilowy i herba Fresca. I pewnie cos tam jeszcze
Wow!!! Laczy mnie z Toba Hypnose, Midnight Poison, Chloe, Miss Dior Cherie, Jadore, Code, Flowerbomb, Coco Mademoiselle, Euphoria.... Chetnie bym capnęła Hypnotic Poison! Super kolekcja!

http://www.angtest.pl
Testy z angielskiego!

http://wojnowski.net.pl
Blog o Wordpresie
Hawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 19:09   #3743
201610111032
Konto usunięte

Kasiulka wcale nie taka nudna ta kolekcja. 1/3 Twoich zapaszków sama posiadam Od jak dawna gromadzisz te wszystkie cudeńka?
201610111032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 19:23   #3744
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
jak tam znowu nudna?? dużyu przekrój
Łączy na sKashmina, Be Delicious, Hypnose
A zazdroszczę Lutensa, Code i Midnight poison
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 20:04   #3745
kesly1
Zakorzenienie

Cytat:
piękna kolekcja. Przygarnęłabym Chanel Chance e.f.

Cytat:
Nudna?? Hm... Twoja kolekcja jest piękna Przygarnęłabym co najmniej 3/4 z całej kolekcji
It can't last forever either...
kesly1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 00:03   #3746
LouLou25
Zakorzenienie

Cytat:

moja Coco M. stoi w identycznym, centralnym miejscu z Twoich skarbow mam jeszcze LL, sliczna kolekcja

sure. fine. whatever.

LouLou25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 08:25   #3747
aliś
Zadomowienie

Cytat:
Alezbliska mi kolekcja, mam tylko Euphorie i Kashmine, ale pożądam Innocenta, rozsmakowuje się wAngelu, I love puściałm w świat a niepotrzebnie, Dolce Vita, musze wobec tego spróbować i Sephorowej Brown
Cytat:
Tez bliziutko, kocham Ogródki, mam tylko Nilowy i próbkę Śródziemnomorkiego, Euphoria, Hypnose, Elle, Kashmina, Code, Baby Doll, Funny, Lolitka, Hypnotic Poison pragne poznac bliżej, na Amour może pokuszę zimą, a tymczasem marzę o testach Serendipitous. I zainteresowała mnie Bvlgari bo nigdy nie zwróciłam uwagi

aliś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 09:49   #3748
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
To juz jestem kolejną osobą, która Ci napisze, że kolekcja bliska memu sercu Chance, I love, desnuda, very irresistible - bardzo lubie te zapachy Z angelem sie oswajam powoli. Gratuluje pieknosci

Cytat:
Piekna kolekcja zazdroszcze bardzo hypnotic poison - i to az 3 buteleczki W ogole calość piekna! Gratuluje!
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 10:09   #3749
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Kasiu, zbior wcale nie tak maly - a jaki do tego fajny
lacza nas trzy zapachy, poza tym kilka bym Ci chetnie podprowadzila

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
kasiulko, z Toba mnie laczy 5 zapachow, zas z pozostalych prawie wszystkie mi sie baaardzo podobaja
i zadnej nudy tu nie czuje
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 10:18   #3750
KasiaxQ
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję słodkiego i uroczego zbioru!

Cytat:
Kasiulko, kolekcja wcale nie jest mała. Łączy nas tylko Hypnose, ale kiedyś to było 8 flaszek (a może i 9, jeśli Kenzo to Indian Holi) Gratuluję!

KasiaxQ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości