Ratunku! NIE MOGĘ WSTAĆ!!! :( - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe wyliczanki

Notka

Wizażowe wyliczanki Wizażowe wyliczanki, to miejsce gdzie porozmawiasz o pogodzie, jedzeniu, twoim samopoczuciu lub o tym co ostatnio dostałaś od swojego ukochanego.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-07-13, 00:23   #31
magd00sinek
Zakorzenienie

Dot.: Ratunku! NIE MOGĘ WSTAĆ!!! :(

Cytat:
Napisane przez Jackie Nice Pokaż wiadomość
Tez mam lodowate rece i nogi czyli widze podobienstwa, ŚPIOCHY CHARAKTERYZUJECI SIE JESZCZE CZYMS CIEKAWYM??? MOZE TO JAKAS NIEZNANA DOTAD CHOROBA???

Chcę powiedzieć jeszcze tylko JEDNĄ RZECZ CIEKAWĄ MAM TAK PIĘKNE SNY, tak kolorowe, pełne zapachów i smaków, potrafię śnić świadomie, wracać do przerwanego snu jeśli ktoś mnie nagle wybudzi. SNY TO MOJE DRUGIE ŻYCIE

Co do podobienstw - jesli do tego jeszcze jestes najbardziej leniwym i niezorganizowanym czlowiekiem ze wszystkich ci znanych oraz zawsze i wszedzie sie spieszysz i spozniasz, nie tylko dlatego ze zaspalas to mysle ze spokojnie mozemy mowic o nowo odkrytej przypadlosci

A co do snow to cie rozumiem - wprawdzie nie mam az tak bujnego zycia sennego ;D poniewaz rzadko zapamietuje sny, ale kiedy juz sni mi sie cos pieknego to wybudzenie sie z tego jest czyms naprawde strasznym. Zreszta ja po prostu kocham, uwielbiam spac, to uczucie jest wprost cudowne... chyba dziwnie to zabrzmi ale ja bardzo lubie nastawiac sobie budzik np. na 8 choc wiem ze i tak nie wstane i nawet nie musze bo nie mam nic nastepnego dnia, i przestawiac ten budzik co pol godziny tylko po to, zeby czuc te swiadomosc, ze moge spac ze leze sobie w lozku, za chwile znow zasne, moze cos ladnego mi sie przysni, heh ;P nie tyle samo spanie sie dla mnie liczy, co swiadomosc ze moge spac, hm ;P
Stary 2009-07-13, 03:43   #32
Jackie Nice
Raczkowanie

MagdOOsinek! Nie bede nawet cytowac, ze wszystkim co napisałas się utozsamiam i do wszystkiego przyznaję bez bicia
Dzisiaj położę sobie telefon gdzieś wśród książek na najwyższej półce, ciekawe czy go sciągnę w zamroczeniu sennym, czy moze sie obudze przypadkiem Gdybym tylko mogła go stamtad usłyszec to od razu zaniosłabym do łazienki pod zimny prysznic, ustawiając sobie w budziku dźwiek SMSa (to jedyne na co reaguję od razu, nawet jak spie) pewnie byłoby po kłopocie POZDRAWIAM WSZYSTKIE ŚPIOCHY I CZEKAM NA RÓŻNE INNE SPOSOBY!!!
Jackie Nice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-13, 04:24   #33
trucizna007
Zakorzenienie

dlaczego nie śpisz o tej porze ? i później nie wstajesz.... hm?

Wade <3

https://si0.twimg.com/profile_images...fdc260aea.jpeg
trucizna007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-13, 10:41   #34
Qualiniel
Zadomowienie

A tak w ogóle dziewczyny to macie (mamy) objawy hipersomni.

"Nadmierna senność, hipersomnia - zaburzenie snu przejawiające się nadmierną sennością. Początek hipersomnii przypada zwykle na późną fazę wieku pokwitania lub wczesną dojrzałość. Sen podstawowy wydłuża się do kilkunastu godzin na dobę, jednak, podobnie jak drzemki w ciągu dnia, nie usuwa poczucia zmęczenia. Z nadmierną sennością współwystępują niekiedy zaburzenia świadomości towarzyszące przebudzeniu. W odróżnieniu od narkolepsji senność w hipersomnii jest możliwa do przezwyciężenia.

Przyczyny [edytuj]
przesypianie problemów (depresja),
zaburzenia gospodarki cukru,
anemia,
zaburzenia regulacji hormonalnej - szczególnie u kobiet,
bezdech senny - to częściej u chrapiących mężczyzn z nadwagą,
zmęczenie,
zaburzenia funkcji wątroby,
niedociśnienie.

Jeśli nadmierna senność nie jest spowodowana wyżej wymienionymi przyczynami to można przyjmować leki poprawiające aktywność w dzień (Acespargin, Enerbol, Bimanol)."

źródło - wikipedia
Stary 2009-07-13, 11:58   #35
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

ja też mam zimne ręce i nogi, mam też częste migreny

dziś znowu wstałam o 12, co z tego, że położyłam budzik na szafie w drugim końcu pokoju, skoro i tak po zabraniu go stamtąd hycnęłam do łóżka
Stary 2009-07-13, 13:50   #36
frywolna franka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teofano86 Pokaż wiadomość
u mnie sprawę rozwiązała praca na 7:30 chodzę spać o 2 wstaje o 6 i po kłopocie
Najlepszy sposób.
W czasie studiów cierpaiałam na bezsenność. Teraz w ogóle mnie ten problem nie dotyczy
Stary 2009-07-13, 13:53   #37
magd00sinek
Zakorzenienie

Oo wlasnie, i bardzo czesto boli mnie glowa. Procz tego mam niskie cisnienie (ostatnio np. 99/55 :O) i wysoki puls (w okolicach 90-100)
Stary 2009-07-13, 14:05   #38
Jackie Nice
Raczkowanie

Co do tych cech wszystkich śpiochów to wszystko sie zgadza, ciesnienie, puls, migreny itd. Dzisiaj siłą woli po przedyskutowaniu wczoraj z wami tematu udało mi sie obudzic ok 11 i wstac 45min pozniej i jestem baaaardzo happy Wydaje mi sie ze u mnie mozliwa jest ta hipersomia (najchetniej spałabym kilkanascie godzin, powyzej 12, a jak sie budze to wcale czesto nie czuję się najlepiej) ale... nie tak łatwo z leczeniem bo mam okresowe depresje Quilline

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Qualiniel, sorry za przekrecenie nicku "Z nadmierną sennością współwystępują niekiedy zaburzenia świadomości towarzyszące przebudzeniu." to własnie miałam na mysli mowiac ze u mnie to bardzo prawdopodobne, czesto kompletnie nie wiem co robie i mowie kiedy sie budzę :/
Stary 2009-07-13, 14:07   #39
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

O to to, im dłużej śpię, tym gorzej się czuję... Ale i tak lubię spać Ale nigdy w dzień, potem jestem strasznie rozbita.

PS Jackie, tak, to te Wampiry z Romy Zapraszam na www.taniecwampirow.fora.pl

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

ja też dzisiaj takie coś miałam, mama pytała, czy tato zakręcił wodę, a ja wrzeszczałam niepzytomnie, że tak
Stary 2009-07-13, 14:50   #40
evela28
na drugie mam Irena

wszystkie śpiochy mają za mało obowiązków albo nawet wcale
więc nie mają po co wstawać

kiedy życie daje ci w twarz
uśmiechnij się i z politowaniem powiedz:
bijesz się jak ciota
evela28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-13, 15:16   #41
Jackie Nice
Raczkowanie

ja też dzisiaj takie coś miałam, mama pytała, czy tato zakręcił wodę, a ja wrzeszczałam niepzytomnie, że tak [/QUOTE]

umarłam ze śmiechu : D dzieki za rady
Uwielbiam koty bo są wredne i nieufne, mają wciąż przymknięte nonszalancko oczy i znikają wśród swoich ścieżek. Ale kiedy wracają opowiadają o wszystkim mrucząc Ci do snu, wtulając z ufnością swe miękkie ciałka.
Stary 2009-07-13, 15:22   #42
olla74
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magd00sinek Pokaż wiadomość

A krew badalam, nie z tego wzgledu wprawdzie ale tego ze mam wiecznie lodowate rece i nogi, i nic mi nie wyszlo.
Jak rozumiem było to zwykłe badanie krwi? Morfologia? to może czas na badanie hormonów tarczycy TSH, fT3,fT4?
To może byc niedoczynnośc tarczycy Objawy niedoczynności tarczycy
Niedoczynność tarczycy rozwija się powoli i w sposób dyskretny, a jej początkowe objawy są niecharakterystyczne. Pacjenci skarżą się na senność, uczucie osłabienia oraz uczucie zimna (nawet podczas upałów), obrzmienie twarzy, powiek i rąk związane z gromadzeniem się w przestrzeniach międzykomórkowych tkanek substancji podobnych do śluzu (dlatego też często niedoczynność tarczycy nazywana jest obrzękiem śluzowatym), spowolnienie ruchowe, zmianę barwy głosu na bardziej szorstką, sztywność stawów i mięśni oraz zaparcia. Apetyt ulega zmniejszeniu, ale chorzy nie chudną – wręcz przeciwnie – masa ciała ulega wzrostowi. Skóra staje się sucha, łuszcząca. Zmiany dotykają również włosów, które stają się rzadkie, suche, matowe i łamliwe. Niedobór hormonów tarczycy odbija się także niekorzystnie na pracy serca, powodując zwolnienie akcji serca, a towarzyszące zaburzenia lipidowe wpływają na przyspieszenie rozwoju miażdżycy i wystąpienie objawów choroby wieńcowej. Czasem dochodzi do gromadzenia się płynu w worku osierdziowym, w opłucnej i w jamie otrzewnowej. Pacjenci z niedoczynnością tarczycy odczuwają również wyraźne zmniejszenie się zdolności do koncentracji oraz upośledzenie pamięci. Praca fizyczna lub intelektualna, która wcześniej nie sprawiała choremu żadnej trudności w wykonywaniu, teraz staje się zadaniem ponad jego możliwości i fizyczne (wskutek spowolnienia ruchów), i umysłowe (wskutek osłabienia koncentracji i pamięci). Kobiety zauważają, że miesiączki występują nieregularnie oraz ulegają wydłużeniu. U mężczyzn dochodzi do impotencji.
Następstwem ciężkiej i nie leczonej niedoczynności tarczycy jest śpiączka, której towarzyszy znaczne obniżenie temperatury ciała do 24-32 st. C, drgawki i zaburzenia oddychania. Do śpiączki może doprowadzić działanie zimna, zakażenie, uraz lub podanie leków hamujących czynność mózgu..

www.pustamiska.pl

Jesli myślisz,że zmienisz faceta, to lepiej zmień faceta.

kosmetyki, buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post63462611

oraz książeczki NOWE

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post76540401
olla74 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-13, 15:24   #43
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

miałam jeszcze takie jedno... mama przyszła mnie obudzić, a ja: gdzie są moje okulary? choć okularów już nie noszę od dawna

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

ojej... to trzeba będzie się przebadać
Stary 2009-07-13, 15:32   #44
Jackie Nice
Raczkowanie

:d
Uwielbiam koty bo są wredne i nieufne, mają wciąż przymknięte nonszalancko oczy i znikają wśród swoich ścieżek. Ale kiedy wracają opowiadają o wszystkim mrucząc Ci do snu, wtulając z ufnością swe miękkie ciałka.
Stary 2009-07-13, 17:02   #45
Danula
Zakorzenienie

A slyszeliscie, ze w Japonii (tam to zawsze takie wynalazki sa!) sprzedaja latajace budziki? dzwoni, a ty biegasz i lapiesz

pokulałam się jak wyobraziłam sobie latający budzik i śpiocha za nim biegającego
Danula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-13, 17:18   #46
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

ja bym chyba rymsnęła głową o szafę próbując go złapać... dzisiaj, kiedy ściągałam budzik z szafy zrobiło mi się ciemno w oczach od tak nagłego zerwania się z łóżka - powiedzmy, że mam przeraźliwy dzwonek ( http://upiora.wrzuta.pl/audio/9JRcKE...rtura_overture )
Stary 2009-07-13, 18:00   #47
tagogirl
Wtajemniczenie

też mam problemy ze wstawaniem. Czasem robię tak: jestem np umówiona z kimś, nastawiam budzik w telefonie, kładę go na biurku, piszę na kartce dużymi wyraźnymi literami np.JESTEŚ UMÓWIONA Z ANKĄ! MUSISZ WSTAĆ! i kładę tą kartkę na telefonie i najczęściej rano jak się budzę to nie myślę po co a jak sobie taką kartkę położę to zanim wyłączę budzik najczęściej przeczytam co jest napisane na kartce i wtedy sobie wyobrażam konsekwencje nie wstania i wstaję od razu
a jak muszę rano wstać i chce mi się mega spać to takie 5 minut drzemki to niebo dosłownie

Bogu serce, ludziom uśmiech, sobie Krzyż.

Coraz bliżej Ciebie być, tego pragnę. Chociaż czasem trzeba iść, pod prąd.

tagogirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-13, 22:17   #48
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Ja kiedyś bardzo późno wieczorem ściągnęłam sobie film i strasznie chciałam go szybko obejrzeć. Następnego dnia zerwałam się ciut świt
Stary 2009-07-13, 22:26   #49
tagogirl
Wtajemniczenie

a i widzę że wszystkie śpiochy mają lodowate ręce i prawie zawsze się spóźniają - ja też
przez to że zasypiam miałam mnóóóóóóstwo nieusprawiedliwionych godzin w szkole, oczywiście mówię o tych pierwszych hmm tzn czasem na czwartą lekcje jeździłam dopiero

Bogu serce, ludziom uśmiech, sobie Krzyż.

Coraz bliżej Ciebie być, tego pragnę. Chociaż czasem trzeba iść, pod prąd.

tagogirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-14, 09:49   #50
lasoa
Zakorzenienie

do lekarza.
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-14, 15:28   #51
Kornella
Zadomowienie

Ja np: kładę się o 11 w nocy spać, a w staję (jak nie idę do skzoły) o 9 rano. I tak mi ciężko wstać. Nie wiem-muszę chyba coś zacząć brać na wzmocnienie. Bo jak wstanę( o godzinie 9-10) to nic mi się nie chce, tylko spać. A parę razy wstałam o 7 lub przed 7 to byłam pełna energii. Będe musiała wstawać o 7, aha i muszę kupić coś na wzmocnienie organizmu.

Pozdrawiam wszystkie dziewczyny, którym ciężko się zwleknąć z łóżka

~Erica Spindler
Kornella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-15, 16:15   #52
Toogether93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ivi 1988 Pokaż wiadomość
No i tyle chyba..

A slyszeliscie, ze w Japonii (tam to zawsze takie wynalazki sa!) sprzedaja latajace budziki? dzwoni, a ty biegasz i lapiesz
Kto mi taki kupi, bo mnie nie stać?

A co do wczesnego wstawania... Jak nie trzeba, to wstanę, jak trzeba, to niestety nie
Najczęściej wstaję, bo mi nudno już spać i oczy mnie bolą, kiedy są zamknięte, a śpię dalej, kiedy chcę dokończyć jakiś fajny sen, który śnił mi się nocą.

"Zapłacisz tyle, ile ona jest dla Ciebie warta."

"kiedyś" to takie małe nigdy.
Zrób co masz zrobić. TERAZ!

Toogether93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-15, 21:09   #53
RoZoWeOkULaRy
Zakorzenienie

Ja też tak mam
Ale nie mogłabym się kłaść wcześniej bo nie zależnie czy wstanę o 6;00 czy o 12;00 to i tak muszę w nocy siedzieć przynajmniej do 2;00
Ale ostatnio nastawiam sobie budzik i od razu siadam na fotel
Tam już nie jest tak łatwo zasnąć..
I później jestem chwilę śnięta ale mi przechodzi..

Wyszukiwarkoholiczkaa.
RoZoWeOkULaRy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-15, 21:27   #54
Jackie Nice
Raczkowanie

znalazłam nową metode na wstawanie nie jesc nic juz od 20, siedzisz tak do 2 to juz cie zzera zeby cos zjesc i jak tylko sie przebudzisz to przypomina sie ten glód, wyobrazasz sobie jakies sniadanko i wstaje tada!!! raz u mnie podziałalo
Stary 2009-07-15, 22:05   #55
beaciusia
Raczkowanie

Też mam tak jak wy. Zimne nogi i ręce, wszędzie mimo największych chęci się spóźniam, wogóle jetsem bałaganiarz i leń. Niby nie mam bujnej wyobraźni, ale moje sny są takie bajeranckie że w rzeczywistości nigdy bym czegoś takiego nie wymyśliła. Wczoraj położyłam się spać o 20 ale wogóle nie mogłam usnąć, w końcu położyłam się na podłodze i usnęłam koło 5.

Dobrze że teraz wakacje to przynajmniej nie ponoszę konsekwencji za dłudość mojego snu Gorzej jak zacznie się szkoła...

beaciusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-15, 23:24   #56
Agatheska
Zadomowienie

Ja należę do "nocnych marków" i jestem typem sowy, tzn uwielbiam siedzieć po nocach a jeszcze bardziej uwielbiam spać!!! Kładę się różnie ok 1/2 w nocy, ale zawsze po północy, po prostu nie zasnę wcześniej. Nie raz próbowałam i tylko przewracałam się z boku na bok zmuszając się do snu, więc uznałam, że to nie ma sensu!
Wstaję, jeśli mam wolne ok 10/11 dla mnie to późna godzina i sama jestem na siebie wściekła, że przecież 6/7 godz snu powinno mi wystarczyć, aby się wyspać. Nigdy nie zdarzyło mi się co prawda wstać, aż o 16 jak to pisze założycielka tematu !!!
Zauważyłam, że późne wstawanie wywołuje u mnie w środku dnia zmęczenie, rozleniwienie, niechęć do wszystkiego, miewam czesto bóle głowy, ogólnie źle się czuję.

Moim zdaniem to po prostu brak motywacji do wstania, czyli brak zajęć! Wiem sama po sobie, że jak muszę wstać, bo idę do pracy czy na studia, albo mam sprawy do załatwienia, potrafię wstać nawet o 5.30, niezależnie czy położę się o 00.00 czy o 2.30 Poważnie! Wtedy jakoś potrafie zerwać się na równe nogi i wystarcza mi te 4/6 godz snu!
Hmmm mam jeszcze jeden pomysł dziecko, to najlepszy budzik, którego nie da się tak po prostu wyłączyć i ponownie pójść spać
"Gdybyś mógł zajrzeć w głębie mojej duszy, znalazłbyś bezcenne skarby. Gdybyś mógł spojrzeć na mnie raz jeszcze, ujrzałbyś wyjątkowość. Gdybyś mógł posłuchać mojego umysłu, usłyszałbyś bicie serca. Gdybyś tylko zechciał, mogłbyś mieć taką moc, gdybyś tylko chciał, mógłbyś ..."
Agatheska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-17, 21:26   #57
aha
Raczkowanie

Jest jeszcze jeden sposób. Zasłyszany, więc nie wiem czy skuteczny. Sama nie mam problemów ze wstawaniem
Budzik stawia sie na talerz, na którym leżą łyżki Ramotu robi co nie miara Spróbujcie.
Stary 2009-07-19, 12:50   #58
Malla
Nie depcze krokusów

Też miałam to samo co Wy, to całkiem normalne w okresie dojrzewania. Badania krwi i tarczycy wykonywane co rok dawały wynik ksiażkowy.

Ponieważ pisałam magisterkę o zegarze biologicznym, zastosowałam parę tricków. Usystematyzowałam tryb życia. Praca o stałych porach, kawa i RUCH w odpowiednich momentach wyeliminowały problem. Mój zegar biologiczny wymaga drzemki w ciągu dnia, więc często sobie na krótką pozwalam. Mam niskie ciśnienie, więc przy pewnego rodzaju pogodzie i tak chodzę ospała, ale wtedy wszyscy tak mają Wiem, że zaledwie jedna czy druga zarwana noc spowodują konieczność ponownego dostosowywania organizmu przez cały tydzień, więc unikam takich sytuacji (np. niepotrzebnych nocnych posiadówek w internecie).

Po pierwsze: trzeba się zawziąć i wstawać po przebudzeniu, zamiast wylegiwać i przewracać na drugi bok!
Ponadto koniec z późnym chodzeniem spać i wstawaniem w weekend w południe. Można drzemać w dzień, ale nie dłużej niż godzinę.

Bardzo ważnym czynnikiem jest ruch - wesoła piosenka rano i szybki prysznic zabiją sen. Ruszać trzeba się też w ciągu dnia, to bardzo ważne, bo zabija nudę, dotlenia organizm, pobudza krążenie i pomaga w synchronizacji zegara biologicznego. Wakacje sprzyjają braniu się za siebie
Stary 2009-07-19, 14:22   #59
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

ostatnipo budzi mnie okropny upał, nie ma siły, muszę wstać, bo nie wytrzymuję...
Stary 2009-07-19, 19:27   #60
mooniqa
Rozeznanie

Ja jak spię za długo, to źle się czuję.
Wiem, że senność może być spowodowana tabletkami na alergię. Taki jest ich skutek uboczny. Wiem bo sama zażywam i trudno mi jest się obudzić.
Więc jeżeli któras z was bierze leki na alergię to może być powód.

A. E.
mooniqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości