|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz
Witam piątkowo
![]() Czekolado, Fidzia to ja zmieniłam wózek, wy wszystko dobrze zapisałyście ![]() Długo zastanawiałam się nad Baby Merc, ale jak zobaczyłam w hurtowni jeden i drugi to baardzo spodobał nam się Tako i go z mężem kupiliśmy ![]() Skierka mocno trzymam ![]() ![]() Syla wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do kosmetyków o ja kupowałam wszystko Hippa i mam nadzieję, że to będzie trafiony wybór. A ja już dzisiaj byłam z mamą na targu po zakupki, jutro lecą na na wakacje. Mama panikuje, bo boi się że w tym czasie urodzę ![]() Biedaczek tak w samo południe, najgorszy żar. Powiem Wam, że nawet się nie łudzę że za pierwszym razem zda.... Ale kto wie?? ![]()
#902 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#903 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Syla wszystkiego Naj Naj!!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
faktycznie klinika wydaje się być baardzo sympatyczna. Ale u nas ( mieszkam we Friesland) raczej czegoś takiego nie ma. Ja mieszkam 3 minuty od szpitala więc gdyby coś mam blisko. Póki co jesteśmy nadal na etapie rozważania ( mąż chce być przy porodzie) jesteśmy zapisani do szpitala, ale położna powiedziała mi , że nawet jak już się poród zacznie ( oczywiście nie przy 10 cm rozwarcia haha) to zawsze mogę powiedzieć: chcę zostać w domu - i wtedy rodzimy w domu, albo mogę poprosić o przewiezienie do szpitala i oni zawsze dostosują się do moich potrzeb. bardzo mnie to na duchu podniosło. Ja chodze na zwykły zwangerschapscursus, ale bardzo mi się podoba póki co i borstvoedingscursus jest częścią naszego kursu- bardzo bardzo bym chciała karmić piersią! Na początku system opieki prenatalnej w Holandii mnie przerażał, powoli się przyzywczajam i nabieram zaufania do położnej. teraz jestem na etapie modlenia się, żeby mała się przewróciła główką w dół ![]() Trzymaj się i jeszcze raz bardzo dziękuję za odpowiedź! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#905 |
Zakorzenienie
|
Hej mamusie jestem
![]() najpierw info od Skierki: "Hej na badaniu zalozyli mi cewnik z balonikiem ktory umiescili w szyjce macicy i napelnili go czyms i on ma spowodowac rozwarcie.Teraz boli mnie jak na okres.Lekarz powiedzial ze moze sie cos zaczac ale niekoniecznie- 80% szans.Ale jutro sciagna i jak bedzie rozwarcie to wtedy pojdzie oksytocyna i to juz w ciagu calego dnia i wtedy powinno ruszyc" ![]() ![]() ![]() Wszystkim mamusiom dziekuje za kciuki ![]() ![]() ![]() A teraz o mojej wizycie: lekarz zrobil usg i szacuje wage malej na 3 kg, glowka jest wstawiona w miednice wiec szykuje sie do wyjscia ![]() i macie racje z ta szyjka ze ona zanika bo bardzo gleboko wlozyl paluchy, ale nic mnie nie bolalo , ale szyjka trzyma i jest zamknieta-zadnego rozwarcia nie ma ![]() ![]() a juz myslalam ze wtorek mnie wezmie ale stwierdzil ze jak szyjka zamknieta to nawet oxy mogloby nic nie dac......w razie czego mam do niego dzwonic i wtedy ustalimy co i jak ![]() zwolnienie dal mi do 7 sierpnia i mowi ze porod automatycznie przerywa l4 i to juz jest macierzynski..... tak wiec narazie cisza........
#906 | ||
Wtajemniczenie
|
No wiec dodzwonilam sie do tej prywatnej przychodni. Pogadalam z babeczka o tym paciorkowcu i dowiedzialam sie ze to jest mało popularne badanie i nawet u nich rzadko wykonywane...
![]() No ale co najwazniejsze to spoko, moga zrobic tylko ze min tydzien czekania na wynik. Opowiedziala mi tez o swojej kolezance, ktora przez cala ciaze była leczona na grzybice i przed samym porodem zrobila na wszelki wypadek test na paciorka i okazalo sie ze to on jest wszystkiemu winien. Zdazyli jej podac antybiotyk i wszystko dobrze sie skonczylo. Polecila mi tez gdzie moge szybciej takie badanie zrobic.Ale okazalo sie ze tam ginekolog jest dzis tylko do 12tej wiec nie majac wyjscia umylam sie i zapakowałam w autobus zeby chociaz do meza do pracy dojechac i pojechalismy. Gdy chcialam oplacic w kasie oplate za badanie musialam chwile poczekac bo babeczka nie mogla znalzc tego badania bo mowi ze nikt go nie robi ![]() ![]() ![]() tak czy inaczej wymaz pobrany, w poniedzialek po ktg mam podjechac i jezeli nic nie wyrosnie to bedzie wynik gotowy gdyby cos sie jednak wyklulo to we wtorek bedzie. Ja mam w srode do szpitala wiec moze zdaza... w kazdym badz razie teraz spokojniejsza bede. wiec sie dziewczyny nie obwiniajcie ze mnie postraszylyscie. poprostu mnie zmobilizowalyscie buziaki dla was ![]() Cytat:
Cytat:
Oj, skierka sie wylezy. Biedaczka... mam nadzieje ze mi to szybciej pojdzie. Bo czuje cos ze pomimo iz gin powiedzial ze do srody nie wytrzymam to czuje ze przetrzymam, bo dzis cisza zupełna. Nic sie nie dzieje... teraz mykam bo mi goraco od lapka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#907 | |||
Zakorzenienie
|
gin powiedzial ze to przepowiadajace i znak ze dzidzia szykuje sie do wyjscia
![]() Cytat:
wszystkiego naj dla Was ![]() ![]() Cytat:
![]() nie przejmuj sie ![]() Cytat:
o boze zaraz padne- zjadlam obiad i sie spocilam, cala mokra jestem! mama chce sprzatac, mowie jej zeby poczekac do wieczora az sie ochlodzi troche.......
![]() |
#908 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzieki za wiesci od Skierki! ![]() Cytat:
![]() Za chwilke mam spotkanie z kolezanka, ale szczerze to ruszam sie dzisiaj na zwolnionych obrotach po tych nieprzespanych nocach. Jutro przyjezdzaja znajomi z dwojka dzieci, a w niedziele tesciowie. Mam pytanie, od kiedy bedziecie przyjmowaly wizyty gosci po urodzeniu dziecka? Planujecie zrobic jedno przyjecie czy raczej kazdy osobno? Jesli osobno- to czy na jeden dzien planujecie jedne odwiedziny czy wiecej?
![]() |
#909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Czekoladko to jeżeli się wcześniej nie rozpakujemy to 3 sierpnia będzie dla nas przełomem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#910 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak pomysle o odwiedzinach to mnie cos trafia.......nie wiem czy bede miala ochote i czas na towarzystwo ale jakos to bede musiala przezyc, napewno bede przyjmowala 1 gosci gdzies po poludniu i to tak mysle tydzien po zaczac jak bede w domu, no chyba ze wpadnie ktos bez zapowiedzi -przypuszczam sasiedzi i najblizsza rodzina ![]() Cytat:
![]() ciekawe jak nasze dzidzie zadecyduja ![]()
![]() |
#911 |
Zadomowienie
|
hej...
gorąco że ledwie żywa jestem.... rano byłam na zakupach, i jak wróciłam to położyłam się i do 11,30-14 spałam. Piesek mnie obudził dopiero ![]() Zaczynam funkcjonować dopiero wieczorem po 20 jak się robi chłodniej Nawet siły nie mam więcej pisać... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#912 |
Zakorzenienie
|
U mnie też strasznie gorąco
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moja malutka w brzuchu właśnie miała czkawkę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#913 |
Zakorzenienie
|
czekoladko, to super ze na wizycie wszystko ok. Dzidzia sie szykuje
![]() frida, tez licze na ochłodzenie ![]() Jak gorąco, zaraz padne, posmarowałam sie jeszcze samoopalaczem i jeszcze gorzej mi gorąco, mogłam sie rano posmarowac, ale jakos weny nie miałam ![]() I spałam 2 godziny po południu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#914 |
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za Skierke!
Czekoladko, za ciebie rowniez ![]() Mayaha, bardzo dobrze, ze zrobilas badanie.
#915 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() wpadam tylko na chwilkę powiedzieć, że wróciłam do domku. Wpisana jestem na rezerwę na patologię i od jutra mam się dowiadywać czy jest miejsce. No chyba, że ruszy mnie wcześniej, bo ponoć jestem zwarta i gotowa, hehe raczej rozwarta i gotowa ![]() Skierko, mam nadzieję, że już niedługo Amelka będzie z Tobą ![]()
![]() |
#916 | |
celebriti
|
jestem laikiem, nie wiem czy moja ma czkawkę bo nie wiem jak to poznać..
![]() za to kupiłam dziś wentylator ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tż mnie zabije (kupiłam firankę na allegro) - ale w razie czego to ja nic nie wiem. ![]() ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Coś puściutko na Naszym wątku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#918 | ||
celebriti
|
Cytat:
![]() dzieki za odpowiedz - bede wyczekiwac ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#919 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ogolnie to ja chce tylko brzuch cwiczyc - reszta sama zejdzie - bede robic program tamilee web bo mi bardzo pomagal zawsze
a jak maly podrosnie i przestane karmic to wroce na fitnes Cytat:
![]() to mowisze czekoladko, ze jeszcze nie rodzisz? ![]() ja sie ciesze, ze mam to juz za soba i ze mam mojego maluszka no i ciesze sie, ze moja opuchlizna poszla precz - znow mam chude stopki ![]()
![]() |
#920 | |
Zakorzenienie
|
oj chyba gin jak mnie badal dzis za mocno szyjke podotykal.......bo odchodzi mi czop
![]() Cytat:
![]() ![]() no wlasnie nie wiem co jest grane ![]() wiec nie wiem czy to przez to badanie gin pobudzil szyjke czy co.....poki co sladow krwi nie bylo w tym.......
![]() |
#921 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zmykam spac, jutro zajrze na wątek, dobranoc! Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2009-07-17 o 20:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#922 |
Zakorzenienie
|
Czekoladko moja gin jak mnie badała w poniedziałek uprzedziła, że po wizycie mogę zacząć plamić, ponieważ badała mnie głęboko, ale mam się tym nie przejmować, bo przejdzie. I faktycznie po około 4-5 godzinach i przez dwa następne dni wydzielina z pochwy była brązowawa a potem żółta. Ale teraz jest znowu ok, wydzieliny tak zabarwionej brak.
|
![]() ![]() |
![]() |
#923 |
Zadomowienie
|
dobranoc...
zapowiada się przyjemna noc... Choć trochę chłodniej jest |
![]() ![]() |
![]() |
#924 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mam klucie w pipce i twardy brzuch znowu..... zmykam sie kapac i nyny ![]()
![]() |
#925 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja chyba tez przez pierwsze dni bede ten czas rezerwowac tylko dla naszej trojki. Bardzo czekam na ten czas poznawania sie ![]() A potem zapraszamy na odwiedziny- najchetniej po jednej wizycie dziennie- aby nie wymeczyc ani malenstwa, ani nas samych ![]() Zapowiedzi jak najbardziej sa wskazane, nawet sasiadow czy bliskich. W Holandii jest to nie do pomyslenia, ze ktos wpada Ci do domu niezapowiedziany, obojetne czy to rodzina, czy znajomy- musi sie zapowiedziec przynajmniej na 24 godziny przed, porzadek musi byc ![]() Gratuluje czkawki! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak sie dzisiaj czujesz? Dzien dobry dziewczynki ![]() ![]() Maz poszedl do pracy ![]() ![]()
![]() |
#926 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U mnie jeszcze nie pada, ale jest bardzo przyjemnie na dworze. W nocy za to było tak duszno, że nie dawało rady spać, a człowiek budził się co godzinę coraz bardziej mokry. Ja ostatnio coś "zdziczałam" - nie mam ochoty na żadne spotkania ze znajomymi, ani na gości. Najchętniej siedziałabym w domu z tż lub szła gdzieś na spacer. |
![]() ![]() |
![]() |
#927 |
Zakorzenienie
|
Witam sobotnio
![]() narazie nic nie leci, to chyba frida ma racje ze to przez badanie pewnie...... nie mialam zadnych boli dzis w nocy ![]() A teraz info od Ani: "Hej.Co tam na forum?Ktos urodził?Ale za Wami tesknie!U nas ok!Maly wlasnie spi, a ja nie wiem co to jest SEN!Pokarm mam i karmie ale sutki bolą strasznie!Wychodzimy jutro.Buziaki dla Wszystkich!" pierwsza wspolna niedziela w domciu- super!! ![]()
![]() |
#928 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cześc kobiałki
![]() Cytat:
![]() Cieszę się czekoladko, że wszystko u Was dobrze, mówisz, że jeszcze troszkę? Weronika też lubi maminy brzuszek ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Hehe ![]() ![]() Cytat:
![]() Jejku, jak się cieszę, że miedniczki się nie powiększyły ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Dziewczyny, czy któraś z Was będzie przechowywała krew pępowinową?
![]() ![]() |
![]() |
#929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciekawa jestem ktora z nas 1 urodzi- ty, Frida czy ja.......terminy mamy podobne......
![]() |
#930 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja nie planuje ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.