jak znaleźć siłe na walke z rakiem - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-13, 19:44   #421
madzia.a
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Dot.: jak znaleźć siłe na walke z rakiem

czekam na te wyniki z Włoch, jak na wyrok... śmierci...
madzia.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 19:51   #422
kasia083
Zadomowienie

GG do kasia083

czemu zaraz śmierci? Może na nadzieję Ja w każdym razie trzymam kciuki by było po mojemu
Stary 2009-07-13, 19:56   #423
madzia.a

Cytat:
Napisane przez kasia083 Pokaż wiadomość
czemu zaraz śmierci? Może na nadzieję Ja w każdym razie trzymam kciuki by było po mojemu
mięsaki kości to najbardziej złośliwe nowotwory. Najczęściej pojawiają się na kończynach, wtedy się je amputuje. Ponieważ ja mam guza na kręgosłupie, myśle, że moje rokowania są mniejsze. Mięsaki nie zawsze są wrażliwe na chemie.

Dzisiaj jestem w dołku. Mam już dosyć tego czekania. Niech zaczną mnie w końcu leczyć!

Edytowane przez madzia.a
Czas edycji: 2009-08-07 o 19:58
Stary 2009-07-13, 20:19   #424
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Madziu sciskam Cie
Chciałabym jakos pomóc, ale niestety nie potrafie. Trzymam kciuki za dobre wyniki, wiem,ze czekanie i niepewnosc jest najgorsza.
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 20:22   #425
Malla
Nie depcze krokusów

Najgorsze jest oczekiwanie na rozpoczęcie leczenia, przecież choroba się rozwija Ale dzięki temu będzie można dopasować najbardziej skuteczną i najmniej szkodliwą terapię.
Stary 2009-07-13, 21:15   #426
Kapust
Raczkowanie

Wiem, że to co powiem w żaden sposób Cię nie uleczy, ale wszytskie jesteśmy z Tobą całym sercem i wspieramy Cię. Musisz wierzyć w to, że będziesz zdrowa! Ludzie nie takie rzeczy przechodzili i wychodzili z tego cali!! Dasz radę
Kapust jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 23:56   #427
Castia
Wtajemniczenie

Zycze Ci Madziu, duzo siły i wytrwalosci, optymizmu mimo wszystkonie poddawaj się temu draniowi!! trzymaj się dzielnie Kochana
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 09:39   #428
moniczorek
Podróżniczka

Cześć Madziula....jak żyjesz kochana?jakieś wieści z Włoch masz?
moniczorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 15:12   #429
madzia.a

Wyników jeszcze nie ma. W poniedziałek będziemy dzwonić do szpitala, może będą już coś wiedzieć.
To czekanie strasznie się wydłuża. Niedługo skończy mi się zasiłek chorobowy i będe musiała przejśc na rente. Na tym czekaniu traci moje zdrowie, moja praca zawodowa, oraz pieniążki, bo renta będzie znacznie niższa.

Przedwczoraj po raz pierwszy poszłam do sklepu (który znajduje się tuż za rogiem) ale siedzenie w domu zaczyna być koszmarne, w domu jestem od 47 dni i okropnie mi się nudzi!
Stary 2009-07-17, 15:44   #430
Oliath
Zakorzenienie

Madziu kochana, choc to tak malo znaczy, jestem tez myslami z Toba. Podziwiam i chyle czola. I mocno mocno wierze, ze Twoja sila Cie ocali i uzdrowi.
Moja mama chorowala na ostra bialaczke szpikowa, bardzo krotko. Nie zdazyla sie nacierpiec niepewnosci i bolu. Moja przyjaciolka walczy piaty rok z rakiem zoladka, ma mala coreczke, nie poddaje sie - raz jest lepiej raz gorzej, ale jej optymizmem i energia moznaby obdarowac US Army. Ja nie wiem, co Ci powiedziec, bo slowa nie wystarcza, zeby to wyrazic. Przeczytalam watek i po prostu chce sie wyc, ze takie rzeczy zdarzaja sie komukolwiek na swiecie.
Mocno Cie sciskam, i wszystkie dziewczyny z watku tez.
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-18, 11:48   #431
gonieczka_o
Raczkowanie

madzia, jak się czujesz? Udaje Ci się choć troszkę ruszać i wychodzić z domu?
cały czas śledzę Twój wątek i choć nic nie piszę to baaaaardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki!:k ciuki:

"Live as if you were to die tomorrow. Learn as if you were to live forever" (Gandhi)

Love doesn't make the world go round. Love is what makes the ride worthwhile.
~ Franklin P. Jones
gonieczka_o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-18, 18:49   #432
Ciarra
Raczkowanie

Moja matka pokonala raka jak wiekszosc kobiet w mojej rodzinie. Raka piersi. Ja wiem, ze tez bede go miala - badania genetyczne juz to wykazaly. Wiem ze to nie to samo, bo szanse na wyleczenie sa o wiele wieksze. Moze jeszcze wymysla jakies lekarstwo? Niewiem, zobaczymy.

Ja ludzi z rakiem ogladam od dziecinstwa i widze ze wystarczy zyc tak jak nic by sie nie stalo - tak robili wszyscy w mojej rodzinie - zachowywali sie jakby mieli po prostu jakies zatrucie ktore trzeba przecierpiec i przejdzie - i wszyscy wyzdrowieli. Na pewno o wiele latwiej bylo im to zniesc psychicznie dzieki takiemu podejsciu.

Zycze Tobie powodzenia, trzymam kciuki za Twoja walke i zdrowie!

Ciarra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-19, 16:31   #433
justynacz80
Rozeznanie

Witaj Madziu,
Nie wiem czy słyszałaś o witaminie b17 znajdującej się w pestkach owoców (głównie moreli). Zwalcza ona komórki rakowe. Brzmi to jak zabobon, ale sama byłam świadkiem, jak żona mojego znajomego wyzdrowiała z beznadziejnego raka macicy z przerzutami. Jej mąż mielił jej zasuszone pestki moreli i podawał codziennie. Brzmi to nieprawdopodobnie, ale ona nie ma teraz żadnych markerów. Ja i cała moja rodzina kupiliśmy sobie słoiki tych zasuszonych pestek i profilaktycznie też jemy kilka dziennie. Poczytaj sobie o tym, jest trochę informacji w internecie na ten temat. W razie pytań, pisz. Trzymaj się ciepło.
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-19, 17:37   #434
kamelleon_2005
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Witaj Madziu,
Nie wiem czy słyszałaś o witaminie b17 znajdującej się w pestkach owoców (głównie moreli). Zwalcza ona komórki rakowe. Brzmi to jak zabobon, ale sama byłam świadkiem, jak żona mojego znajomego wyzdrowiała z beznadziejnego raka macicy z przerzutami. Jej mąż mielił jej zasuszone pestki moreli i podawał codziennie. Brzmi to nieprawdopodobnie, ale ona nie ma teraz żadnych markerów. Ja i cała moja rodzina kupiliśmy sobie słoiki tych zasuszonych pestek i profilaktycznie też jemy kilka dziennie. Poczytaj sobie o tym, jest trochę informacji w internecie na ten temat. W razie pytań, pisz. Trzymaj się ciepło.
Witam!
a gdzie mozna kupic takie suszone pestki?to sa juz jakies gotowe zmielone w sloiczkach?
dziekuje za odpowiedz,pozdrowionka
Stary 2009-07-19, 21:09   #435
Wenila
Wtajemniczenie

chyba już była mowa o pestkach w tym wątku. To nie jest tak do końca prawda i bez zgody lekarza nie warto się żywić pestkami. Czytałam kiedyś o tym i okazuje się, ze większa dawka może być trująca. Wprawdzie wytłumaczenie działania tej witaminy może budzić nadzieje to jednak jakoś nieprawdopodobnie to brzmi. Widziałam też że jakaś firma zajmuje się sprzedażą pestek, to wydaje mi się że to bardziej naciąganie marketingowe jest
Wenila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-19, 21:38   #436
justynacz80
Rozeznanie

Nie wiem czy jest to tylko marketingowe gadanie, czy nie, ale jak się jest chorym to warto spróbować wszystkiego. Z tego co wiem w celach leczniczych należy zjeść ok 20 pestek dziennie. Z całą pewnością nie jest to trująca dawka. W moim otoczeniu jest jedna osoba, która wyzdrowiała z beznadziejnego stanu, a lekarka, która ją leczyła sama zaczyna po cichu polecać te pestki. Nie wiemy jeszcze wielu rzeczy, a medycyba nie wszystko ogarnia. Jeśli stan jest poważny, i chodzi o być albo nie być, nie zawahałabym się spróbować wszystkiego.
Można je sobie samemu robić. Trzeba rozłupać pestkę moreli i wyjąć nasionko- to właśnie ono ma te niszczące raka właściwości. Albo można kupić gotowe w słoiku. Wystarczy poszukać na google. Najlepiej je jeść z suszoną morelą (owocem)- ponoć lepiej się wchłania.

Pozdrawiam
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-19, 22:17   #437
Wenila
Wtajemniczenie

http://www.youtube.com/watch?v=RwLZpTx-Gzc
http://medycyna.linia.pl/zywienie3.html

Pestki zawierają kwas pruski wiec zjadanie większej ilości pestek może być szkodliwe
Wenila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-19, 23:08   #438
joaa12
Rozeznanie

Tak czy inaczej nawet jak ktos nie jest chory to i tak wszedzie gdzie sie czyta ... najważniejsze jest zdrowe odżywianie. Czy to będapestki moreli, czy sok z buraków czy cokolwiek. Dla mniejest to sygnał, że teraz człowiek je dużo przetworzonych rzeczy.
POlska kuchnia to zazwyczaj kluski, ziemniaki z sosem i mieso. Surówka lub sałatka jako dodatek. Mało kto nacodzień żywi się kiełkami, zbożami,pełnoziarnistym chlebem i je odpowiednia ilość warzyw i ryb. Być moze młode osoby już mają duże urozmaicenie w diecie. Ale dużo społeczeństwa jest przyzwyczajona do ciężkostrawnej i tłustej diety.

Nie znam nikogo kto by w codziennej diecie używał siemienia lnianego, oleju z lny czy innych nieprzetworzonych olejów. A uważam, ze to zapobiegawczo jest kluczem do sukcesu. MOim zdaniem sam sok z buraków nie uleczy, nie wiem ... może coś w tych pestkach jest ale jakoś w wątpliwość podaję aby się tylko za pomoca nich wyleczyć. Równie dobrze może ktoś jeść grzyby Shitake, bądz wodorosty i przypisywac później wyzdrowienie na jakąś chorobę im. jedni piszą o aloesie inni o Noni.

Moim zdaniem warto na codzień włączyć zdrową dietę. Mam nadzieję,ze te pestki okażą sie lekiem - byłoby fajnie.

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

PS. Dzisiaj tez gdzieś słuchałam o witaminach w tabletkach. Wypowiadali się lekarze, ze nic nie zastąpi naturalnych witamin. No ale jak ktoś ma problem z włosami bądź paznokciami to łatwiej pójśc do apteki i łyknać witaminki jeden raz dziennie.
To samo tyczy się reklam: schudnij z nami 2 kg a dodatkowy kilogram z tabletkami. To już niemożna się odchudzać samą dietą ???
Drażnią mnie takie reklamy, ostatnio nic tylko człowiek powinien łykać tabletki: 1 witaminka, 1 na schudnięcie, 1 na zgagę, następna na poprawę skóry itd. A wystarczyłoby zmienić dietę i efekty będą.
Trochę się rozpisałam nie na temat. Sorki
joaa12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 11:50   #439
madzia.a

Cytat:
Napisane przez Wenila Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=RwLZpTx-Gzc
http://medycyna.linia.pl/zywienie3.html

Pestki zawierają kwas pruski wiec zjadanie większej ilości pestek może być szkodliwe
Tak, kwas pruski jest szkodliwy, dlatego nie powinno się jeść takiej ilości pestek zapobiegawczo. Jednak przeczytałam, że własnie ten kwas powoduje zwalczanie komórek nowotworowych, dlatego osoby cierpiące na nowotwór powinny jeść pestki.
Stary 2009-07-20, 11:55   #440
Shanice
Przyczajenie

Kochana!
Nie możesz tak łatwo dać się chorobie, musisz zawalczyć. Polecam Ci bloga, pewnej młodej dziewczyny, która zachorowała, ale nie poddała się tak łatwo. Jest on przepełniony optymizmem - mimo ciężkiej sytuacji.

www.paulapruska.blogspot.com

Poczytaj, a zobaczysz jakie podejście można mieć do życia - mimo wszystko.
Będę trzymać za Ciebie kciuki i pamiętaj nie daj się!

Czas o siebie zadbać!

Shanice jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 12:14   #441
aram55
Raczkowanie

Madziu, mój brat miał podobne wyniki badań do wyników naszej koleżanki. Miała białaczkę. Młodziutka dziewczyna, 16 lat. Moja mam była przerażona wynikami brata. Nie chciał iść do szpitala bo miał właśnie maturę. Zrobiła mu miksturę z aloesu wg wskazówek prof. Podbielskiego. Nie chciał pić "tego świnstwa" jak to okreslił. Ale mama nalegała, płakała i dał się namówić. Jadł też morele suszone (bez pestek). Po jakimś czasie miał robione znów badania i LEKARZE NIE WIERZYLI! Wyniki były prawie dobre. Koleżanka, niestety nie przeżyła a mój brat ma sie dobrze do tej pory.
Chyba medycyna naturalna nie jest taka zła, skoro może pomóc. Dodam tylko, że moja mam nie jest jakaś "nawiedzoną" osobą, która wierzy w jakies czary mary. Jest pielegniarką, ma na codzień kontakty z lekarzami. Jeśli wyniki Twoje nie będą pomyślne (czego Ci nie życzę i mam nadzieje, że wszystko bedzie ok.), myślę, że bym spróbowała takiej metody naturalnej.
Trzymam za Ciebie kciuki i mam nadzieję, że wygrasz walkę z chorobą.
aram55 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 12:53   #442
madzia.a

dziewczyny, obiecuje, że spróbuje wszystkiego, co może mi pomóc i skorzystam z każdej waszej rady!!!

Dzisiaj dowiedziałam sie, ze paczka z moimi próbkami która została wysłana 8 lipca jeszcze nie doszła do Włoch Rany, jeszcze mam się użerać z firmą kurierską!
Podobno samochód przewoźnika się zepsół, dlatego tak długo to trwa
Tu chodzi o moje życie, a gdzie się nie spojrze tam napotykam jakieś przeszkody i czas który mi ucieka...
Stary 2009-07-20, 13:27   #443
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia.a Pokaż wiadomość
dziewczyny, obiecuje, że spróbuje wszystkiego, co może mi pomóc i skorzystam z każdej waszej rady!!!

Dzisiaj dowiedziałam sie, ze paczka z moimi próbkami która została wysłana 8 lipca jeszcze nie doszła do Włoch Rany, jeszcze mam się użerać z firmą kurierską!
Podobno samochód przewoźnika się zepsół, dlatego tak długo to trwa
Tu chodzi o moje życie, a gdzie się nie spojrze tam napotykam jakieś przeszkody i czas który mi ucieka...
To się w głowie nie mieści ...
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 13:51   #444
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia.a Pokaż wiadomość
czekam na te wyniki z Włoch, jak na wyrok... śmierci...
jestes jeszcze mloda kobietka wiec nie pisz mi tu wogole takich rzeczy!
Zamiast myslec o najgorszym i czekac zacznij dzialac. Polecam film:
http://www.youtube.com/watch?v=tY-Hs...eature=related

Skoro czekasz na wyniki, to nie znaczy ze masz siedziec i czekac na najgorsze, przez ten czas mozesz sprobowac innych metod. Metody naturalne naprawde potrafia zdzialac cuda. Wiem, ze wiekszosc ludzi w to nie wierzy i ma wieksze zaufanie do chemioterapii, ktora zamiast leczyc- wyniszcza organizm, ktory nie ma sily do walki z choroba. Leczenie szpitalne pewnie jest wazne, ale skoro musisz jeszcze na nie poczekac to dlaczego nie sprobowac czegos, co napewno nie zaszkodzi? Wiem, ze pewnie podejdziesz do tego z dystansem, ale sprobowac zawsze mozna!
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 15:05   #445
joaa12
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość

Skoro czekasz na wyniki, to nie znaczy ze masz siedziec i czekac na najgorsze, przez ten czas mozesz sprobowac innych metod.
Doklądnie - póki możesz to bombarduj organizm wszystkim co zwalcza raka. Bo podczas chemioterapii na wiele metod lekarze się nie zgadzają i ich nie tolerują. Tymbardziej , że podczas chemioterapii wszustko trzeba konsultować z lekarzem.
Stary 2009-07-20, 15:17   #446
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joaa12 Pokaż wiadomość
Doklądnie - póki możesz to bombarduj organizm wszystkim co zwalcza raka. Bo podczas chemioterapii na wiele metod lekarze się nie zgadzają i ich nie tolerują. Tymbardziej , że podczas chemioterapii wszustko trzeba konsultować z lekarzem.
Lekarze maja klepki na oczach, nawet gdyby ktos im dal 100 dowodow na to ze naturalne leczenie moze wyleczyc czlowieka, ktorego oni spisali na pewna smierc to i tak powiedza ze on umrze bo nie dopuszczaja do siebie mysli, ze ktos moze sobie bez nich poradzic.
Wlasnie dostalam wiadomosc od przyjaciolki ze z tata jej TZ-ta jest bardzo zle- jest chory na raka, operacja sie nie udala a lekarze powiedzieli ze chemioterapia nie ma sensu- ciekawe czy kogos ze swojej rodziny tez by tak spisali odrazu na straty? Zadzwonilam do niej i powiedzialam o wszystkich naturalnych metodach, ktore znam. Wierze w to ze facet wyzdrowieje a zdanie lekarzy na ten temat mam gdzies, niech sami sie poloza i czekaja na smierc jak sa tacy madrzy!
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 15:23   #447
Emmi
Przyczajenie

Madziu trzymaj się i niepoddawaj, bo jak ktoś mądry powiedział:
"NIE WOLNO LECZYĆ CIAŁA NIE LECZĄĆ RÓWNOCZEŚNIE DUSZY" PLATON
Więc skorzystaj z medycyny naturanej i dbaj o dobre nastawienie, gdyż to połowa sukcesu i my wierzymy w Ciebie
Ostatnio trochę czytałam o raku, gdyż mój kolega też jest chory i coś takiego znalazłam, wydaje sie to być ciekawe choć nie wiem czy w czymś pomoże
http://www.drnatura.pl/askorbinian_potasu.htm
http://www.czarymary.pl/p_38093_tera...FZCB3godxxFQ_Q
Ale mam nadzieję, że wszystcy dacie rade z tym wrednym paskudnikiem

MŻ 4/50
TW 6/50
0S 4/jak najdłużej
Emmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 18:41   #448
nAyu
Raczkowanie

Madziu, wiem, że masa osób pisała Ci tutaj te słowa, ale barrrrrrrrrrrdzo mocno trzymam za Ciebie kciuki . Jesteś taka silna, dzięki Tobie, a także innym osobom, które także walczą wiem, że nie wolno się nigdy, przenigdy poddawać! Bo dopóki człowiek walczy, jest szansa, że wygra. Masz pięky i bardzo prawdziwy podpis . Życzę Ci z całego serca - i nie tylko Tobie, ale wszystkim walczącym - aby choroba jak najszybciej stała się tylko przykrym wspomnieniem. Nie wiem, co mogę Tobie/Wam jeszcze napisać... Na pewno będę tu zaglądać .
Stary 2009-07-20, 21:02   #449
Martynika
Zakorzenienie

Madzia przeczytałam cały wątek , jestem pod wrażeniem Twojej wytrwałości. Ale wierzę, że dasz radę i pokonasz to jesteś bardzo silna i bardzo mocno trzymam kciuki za ciebie bardzo mnie poruszyła Twoja hitoria... życie jest niesprawiedliwe Gorąco Cię pozdrawiam
Martynika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 21:38   #450
joaa12
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Lekarze maja klepki na oczach, nawet gdyby ktos im dal 100 dowodow na to ze naturalne leczenie moze wyleczyc czlowieka, ktorego oni spisali na pewna smierc to i tak powiedza ze on umrze bo nie dopuszczaja do siebie mysli, ze ktos moze sobie bez nich poradzic.
Masz rację. Ale medycyna naturalna a medycyna tradycyjna to dwa przeciwstawne bieguny.I decydując się na pewne naturalne metody (na przykład zioła) i w tym samym czasie biorąc chemioterapię z puntu widzenia medycyny tradycyjnej możemy się narazic na wiele szkód (według lekarzy). NIe mnie juz osądzać czy to prawda czy nie ale nie mam sumienia brać czyjegoś życia w odpowiedzialnosc i decydować za kogoś. To tylko wybór pacjenta czym i jak chce się leczyć.
CZy poddawać się chemii i ukrywac przed lekarzem specyfiki, które się pocichu bierze niemając świadomości tak naprawdę jakie sa konsekwencje. CZy po prostu konsultowac z lekarzem - przynajmniej wtedy człowiek ma swiadomosc że sobie nie zaszkodzi.

Inna sprawą jest konsultacja z lekarzem a pomimo to zażywanie czegoś - a to już na własna odpowiedzialność uważam. KAżdy dokonuje wyboru. Nie mówię tu o zwykłej diecie ale o lekach medycyny naturalnej - tego jest mnóstwo na internecie.

Co do chemii i tego, ze lekarze już jej nie podają. Można spróbować pójśc do innego onkologa. Ale są przypadki (kiedy człowiek jest bardzo słaby i odporność siada, jest anemia itp), że chmioterapia moze nawet skrócic życie, to samo tyczy się radioterapii paliatywnej. Niestety.

Co do stawiania nad pacjentami ,,krzyżyków,, bo im się wydaje, że ktoś czegoś nieprzetrzyma - to zgadzam się.Nie powinno to mieć miejsca, nie powinno mieć miejsca skreślanie pacjenta z góry. Każdemu pacjentowi powinno się dać 100 % szans na leczenia, wykorzystać wszystkie możliwe dla pacjenta mozliwości.

JEżeli o mnie chodzi to ja uważam, że przed chemioterapią, kiedy niczym jeszce nasz rganizm nie został leczony należy na maksa bombardować. Nawet róznymi lekami, to już sobie każdy według uznania wybiera. Natomiast podczas leczenia chemioterapia to bałabym się używac na przykład jakieś lecznicze kapsułki ziołowe i kuracje. Oczywiście dieta to podstawa.

www.medipress.pl
MOzna tam znaleźc broszure co jesc itp.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości