|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystko o farbowaniu henną - wątek zbiorczy
metice ale numer z tym spłukiwaniem... Może do mazidłowej dodają jakiegoś składnika zagęszczającego co powoduje, że robi się z niej taki niby-żel? Chyba jej nie kupię jednak. Moja jest drobniutko zmielona, nakłada się świetnie a spłukuje całkiem bezproblemowo i chyba przy niej zostanę. Mimo tego braku daty ważności.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1142 |
Zakorzenienie
|
Tak patrze na Wasze farbowanie henną i sama już bym chciała zafarbować
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1143 |
Zakorzenienie
|
A ja mam mega odrosty i czekam na henne z mazideł, ale mnie troche wystraszyłyście tym spłukiwaniem....
A w temacie mazideł, odbierała któraś zakupy osobiście? Bo chciałabym ale podali troche niedokładnie adres i nie wiem gdzie to :/ Na maile też średnio odpisują.
#1144 | |
BAN stały
|
Farbowalam kiedys henna wlosy i byly one piekne, mocne, geste. Czytajac wczesniejsze watki nie zgadzam sie z tym, ze po jakims czasie henna niszczy wlosy, na szczescie roznice miedzy oryginalna henna a polproduktami zostaly wyjasnione w paru krotkich zdaniach przez jedna dziewczyne
![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś robiłam taką odżywkę z żółtek i nafty kosmetycznej ale nie wiem czy to jest ta sama... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Rozeznanie
|
Ja teraz się właśnie zastanawiam, czy znowu zamawiać z mazideł, czy kupić eld...
Rozumiem, że ELD przyrządzacie również sokiem z cytryny? Bo wydaje mi się, że producent pisał, żeby zalewać gorącą wodą... No i jak z "chemicznymi" ELDu? Też cytryną? |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Zadomowienie
|
Ja tam sie producenta nie słucham (osobiście uważam że te instrukcje na odwrocie są błędne )i zalewam sokiem z cytryny a ostatnio dodatkowo dodalam mocnego naparu z rumianku-myślałam że może wyjdzie coś jaśniej ale wyszlo tak samo
![]() Wogóle co do tych płukanek rozjaśniajacych z rabarbaru, cytryny i rumianku to po intensywnym stosowaniu jedyne co zauważyłam to to że wypłukały mi chne i moje odrosty sa jaśniejsze przez co dzisiaj mi mocniej chwycilo chną jak farbowałam(przyjaciółka mi wczoraj powiedziała że mam brązowe to trzeba było działać ![]()
#1148 |
Rozeznanie
|
zrobilam gloss z waxem octem winnym( z braku cytryn) i kurkumą, kolor niesamowicie intensywny
|
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Zadomowienie
|
Aj prosze napisz dokładne proporcje
![]()
#1150 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1151 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny proszę doradźcie mi coś, przez kilka lat farbowałam się na kolor blond strasznie zniszczyły mi się przez to włosy. Kilka miesięcy temu przefarbowałam je na kolor kasztanowy i chce już przy nim zostać, tylko że ten kolor trzyma się na włosach kilka tygodni, potem szczególnie z końcówek włosów całkowicie się spiera, nie chce już używać farb chemicznych, więc proszę o doradzenie jakieś dobrej farby roślinnej lub henny w kolorze kasztanowym
![]()
#1152 |
Zadomowienie
|
Basma chyba bedzie najlepsza, ewentualnie może dodać do niej troche czystej chny żeby troche jaśniejszy wychodził?
#1153 |
Przyczajenie
|
Hey dziewczyny, od jakiegoś czasu farbuję włosy henną venity, ale szybko się zmywa i tylko jeden kolor mi pasuję, którego obecnie nie mogę dostać. Mam włosy koloru średni brąz, a chciałabym uzyskać piekną jasną czerwień lekko wpadającą w rudy. Macie może jakieś sposoby by uzyskac ten kolor, albo polecicie mi jakąś firmę produkującą hennę? Jestem z Łodzi może którać z Was również jest z tego miasta i wie gdzie ewentualnie mogłabym kupić hennę, bo patrzyłam w niektorych drogeriach i same farby chemiczne są
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1154 |
Rozeznanie
|
dokładnie nie powiem bo nigdy nie zwracam na to uwagi, na pewno było dużo octu winnego czerwonego i jakieś pół paczki kurkumy, mieszanka stała kilka godzin potem dodałam łyżke albo dwie stołowe waxu, dowaliłam tez trochę oliwy. Kurkuma mocno barwi skóre, ale schodzi koło 3 mycia
|
![]() ![]() |
![]() |
#1155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1156 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny - zastanawiam się nad jednym... Moje włosy były prawie rok farbowane chemicznie - czy henna da bardziej czerwony odcień? Niż te farby chemiczne? Bo chcę uzyskać ciemną głęboką czerwień. Jak sądzicie? I czy da się je farbować henną po farbie? Co mam zrobić by przejść na hennę?
Edytowane przez 201604211131 Czas edycji: 2009-07-13 o 20:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1158 |
Raczkowanie
|
Chciałam tylko podziękować za ten wątek. Czytałam go bardzo długo i w końcu się zdecydowałam. Kolor wyszedł dokładnie taki, jaki miał wyjść. Udało mi zrobić z włosami to co chciałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Perfumoholik z wyboru
|
Zafarbowalam wlosy chna kilka dni temu, za kazdym razem gdy myje wlosy leci pomaranczowa woda. Mam wrazenie z eona sie wyplukuje
![]()
#1160 |
Zadomowienie
|
Bo się niestety wypłukuje,chociaż ja tego tak w sumie nie odczuwam bo farbuje co dwa tygodnie
![]() Myj delikatnym szamponem i stosuj plukanke octowa, troche dłuzej wtedy sie trzyma ![]()
#1161 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1162 |
Przyczajenie
|
A tak w ogóle to mazidłowa henna przychodzi w tych ładnych plastikowych opakowaniach które sa na zdjęciach czy w jakiś innych pojemniczkach?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1163 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie mogę się doczekać kiedy nią zafarbuje włosy, bo dzień przed jej odbiorem zrobiłam sobie eldem i teraz czekam ![]()
![]() |
#1165 |
Raczkowanie
|
henna zniszczyła mi włosy, zrobiły sie okropne, matowe, kolor fatalny, taki niby bordo, niby czerwień. Długo nie mogłam ich po tmy pozbierac, zmyc sie nie chciala. Na szczęscie pallete 10 minut kolor zloty brąz uratowala mi wlosy i jako tako wygladają. Ale z henną lepiej nie zaczynać. Na początku bylam nią zachwycona, wlosy miękkie i sliczny kolor, ale po jaims czasie wszystko sie odwraca:/.
#1166 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1167 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1168 |
Zakorzenienie
|
Moje włosy od henny sie chyba wysuszyły i nie są już takie miękkie ani delikatne, zrobiły sie troche sztywne. Dlatego biorę sie za nie i mam zamiar używać odżywki, wcześniej robiłam to bardzo rzadko.. Poza tym żadnych szkód nie zauważyłam, włoski wyglądają na grubsze i bardziej gęste
![]()
#1169 |
BAN stały
|
Przez ponad 6 lat farbowalam wlosy henna i bez efektow ubocznych za to z widocznymi efektami. Uzywalas "czystej henny"??? Moze zniszczone wlosy henna moze przesuszyc.
Edytowane przez madzienka79 Czas edycji: 2009-07-18 o 12:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Wtajemniczenie
|
ja uzywam henny od trzech lat i nie zauwazylam zadnego niepozadanego dzialania ani pogorszenia kondycji wlosow.
czy ktoras z was sie orientuje, jaki kolor moglabym uzyskac, uzywajac ktoregos z blondow venity (tej w tubkach, z henna wlasnie; uzywalam moze dwa razy odcienia "chna")? ![]() po takim czasie zabaw z henna troszke mi sie znudzila miedz na glowie, a marzy mi sie obecnie miodowy blond. nie wiem, czy te farbki rozjasniaja (wiem, ze henna tylko przyciemnia), daloby to cos? czy ryzyko przeobrazenia sie w pomaranczowa wiedzme jest duze? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.