|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ostrowieckie Panny Młode cz.III
Igoolek jeśli mogę coś poradzić to porozmawiaj ze swoim przyszłym mężem na ten temat bo zobaczysz ze on zawsze będzie stał między Wami i prawdopodobnie może być źródłem konfliktów i ciągłych pretensji....A teraz wybiegnijmy troche w przyszłość...po ślubie jego syn pewnie też będzie u Was częstym gościem ...co jesli nie bedzie Cię słuchał, powiedzmy nie reagował na Twoje słowa i robił na złość, moze się zdarzyć ze cię obrazi bądz powie coś bardzo przykrego...Zrwócisz się z tym do Twojego męża a on nic z tym nie zrobi ( skoro raz już tak było )i co wtedy????? Maluch może czuć się wtedy bezkarny bo skoro ojcieć nic mu nie mówi czyli pomyśli sobie ze ma "zielone" światło a tak nie powinno być...Naprawdę dziecko musi wiedzieć gdzie sa granice a jak dziecko zobaczy ze ojciec jest po twojej stronie i podziela twoje zdanie to i Ciebie zacznie szanować ...
Porozmawiaj z Tżem....to jest bardzo istotne by jedno miało w drugim oparcie jak napisała Azakowana i Veroeve...bo bez tego ani rusz
|
#3572 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3573 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie w ten upalny dzien
![]() Zaraz sie rozpuszcze, mama ciagnie mnie nad wode, ale mnie nie chce sie jechac. Z TZtem byłoby co innego
|
|
|
|
#3574 |
|
Raczkowanie
|
Ania22 bardzo szczęśliwa ...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ....Wiecie cio tak apropo wczorajszego dnia...Kamil zamiast położyć się spać po nocce to całe dopołudnie poświecił na pieczenie ( zaznaczam pierwszy raz w życiu ) tortu dla mnie z wisienkami i czekoladą ...Takiego skarbu nie oddam przenigdy nikomu .....![]() ![]() ![]() ![]() Ok. idę gotować obiadek mężusiowi akurat sobie smacznie śpi bo z nocki wrócił więc jak się obudzi to już jedzonko będzie gotowe...strogonowa dzisiaj mu zrobię...![]() .
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
Mmm Ateno ale masz kochanego meża
![]() Pamietam jak pierwszy raz moj TZ zrobił spagethii niespodzianke. Ale sie cieszyłam Mmm...Dobra dziewczyny spadam, jedziemy z mama nad wode poopalac sie
Edytowane przez justys1358 Czas edycji: 2009-07-18 o 11:41 Powód: dopisek |
|
|
|
#3576 |
|
Rozeznanie
|
Hey.... witam i ja po dłuższej nieobecności
z tego co widzę, a raczej się domyślam będę miała sporo do nadrabiania muszę tylko zlokalizować poprzednie strony ![]() p.s. dla tych dziewczyn, które są już mężatkami ) a którym nie składałam życzeń........ moc miłości, radości i szczęścia dla Was na nowej drodze życia
|
#3577 |
|
Zakorzenienie
|
Andromedaa rzeczywiście Cię kupę czasu nie było
![]() Jak tam przygotowania?
|
#3578 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moja nieobecność na forum spowodowana była przyjazdem z zagranicy mojego brata, dla którego w głównej mierze zarezerwowałam swój czas, by się trochę nim nacieszyć. Brat wrócił już do siebie, a wczoraj zadzwonił z wiadomością, że prawdopodobnie z przyczyn od niego niezależnych ( praca) nie będzie mógł przyjechać na ślub- miał być moim świadkiem ![]() Jednym słowem kilka spraw się posypało, a ja zamiast się cieszyć perspektywą rychłego zamążpójśćia chodzę przygaszona i smutna z zespołu także prawdopodobnie zrezygnujemy, bo goście nam raczej nie dopiszą.......... szkoda słów Jestem już po pierwszej przymiarce sukni, miała być 7 lipca, ale była przesunięta kilka dni później, bo otrzymałam telefon od pani z Mari Mar, że cyt. 'nie przywiozła na czas sukieneczki' ;/ generalnie jestem bardzo zadowolona z wyboru, może nawet bardziej niż z początku się wydawało... suknia była w całości uszyta, pasuje idealnie do mojej figury, do poprawy były jedynie ramiączka, które przyfastrygowano nićmi i strasznie ograniczały moje ruchy........ przy okazji wybrałam i zamówiłam również welon niestety pani miała do mnie zadzwonić w ten poniedziałek w sprawie tego zamówienia i do tej pory nie doczekałam się telefonu Buciki zakupiłam w Radomiu zrezygnowana wchodząc do kolejnego sklepu z obuwiem.... ale udało się są białe, z okrągłymi noskami, z takiego pomarszczonego materiału (podobny materiał był u Ani22) ze skórzanymi lamóweczkami i paseczkami, jest przy palcach maleńka kokardka, a obcas ma 5 cm. Czasem je zakładam i dreptam w nich po mieszkanku, bo troszkę mnie cisną W międzyczasie biegania za butami, kupiliśmy krawat dla mojego Skarba w Vistuli, więc jeśli chodzi o ubiór, to mamy prawie wszystko ![]() Zaliczyliśmy też poradnię, a na koniec dostaliśmy (kupiliśmy) dzięki inicjatywie pani psycholog książeczkę na temat płodności i naturalnego planowania rodziny nie było tak źle, właściwie było całkiem miło... To z ważniejszych rzeczy właściwie tyle...
|
|
#3579 |
|
Rozeznanie
|
Weronika strasznie mądra z Ciebie kobieta Dziękuję za rady Wam wszystkim...
Od 2 dni cały czas płaczę i zbieram siły by pójść do Niego i powiedzieć że musimy wszystko odwołać i się rozstać... Przemyślałam to na wszystkie sposoby i nie poradzę sobie Takie życie po prostu nie jest dla mnie Serce mi pęka Boże kocham Go ze wszystkich sił ale nie potrafię się pogodzić z Jego życiem |
|
|
|
#3580 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
może jeszcze pogadajcie na spokojnie- nic nie stracisz a może nie będzie potrzeby wszystkiego odwoływać poznasz jego punkt widzenia, przedstawisz mu swój i może się ułoży ja też miałam kryzys z TŻem jakiś zcas temu, ale pogadaliśmy i teraz jestem go pewna jak nigdy dotąd, razem z jego wadami i przywarami. Twoja miłość będzie trudna, nie ma co tego ukrywać, ale skoro tak mocno go kochasz to nie poddawaj się, bo potem bedziesz sobie zarzucac że nie zrobiłaś wszystkiego co w Twojej mocy, aby ta miłość zatrzymać i wypielęgnować. Może dobrym rozwiązaniem byłoby przeniesienie ślubu na inny termin? Dajcie sobie oboje czas na przemyślenie. Rozstanie to radykalne posunięcie, burzące wszystko co do tej pory budowaliście. Warto spróbować Igoolek, naprawdę. Wszystko będzie dobrze zobaczysz! Wierze w Was i trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#3581 |
|
Rozeznanie
|
Marcia chodzi o to że nic nie można zrobić On swojej przeszłości nie zmieni Jestem w sytuacji bez wyjścia Tak strasznie się boję
|
|
|
|
#3582 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje!!!
Super foty. Bardzo mi sie podobają! Igoolek zobaczysz ze wszystko sobie wytłumaczcie sie pogodzicie ![]() A za tydzień bawię się na weselu
Dzieci są jedyną formą nieśmiertelności, której możemy być pewni.... Edytowane przez Ywanka Czas edycji: 2009-07-18 o 13:44 |
|
|
|
#3583 |
|
Rozeznanie
|
My się nie pokłóciliśmy Ja po prostu przegrałam walkę z samą sobą Tłumaczyłam sobie że to nic takiego ze takie jest życie że się zdarza i nie mogę go skreślić tylko dlatego że ma dziecko ale się nie udało... ;( bo to jest aż a nie tylko dziecko z inną ;( |
|
|
|
#3584 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
musisz podjąć decyzję czy zgodzić się z sercem czy rozumem... z jednej strony niepewność czy takie życie Ci odpowiada, powiązane z nim konsekwencje, wybory,a przecież mąż to wybór na całe życie, z drugiej MIŁOŚĆ, która podobno góry przenosi...sama podejmowałam takie decyzje..wiem jak jest trudno mimo wszystko Igoolek namawiałabym Cię jeszcze raz spróbować. Zrobisz jak zechcesz, decyzji nikt za Ciebie niestety nie może podjąć ale zrób tak Kochana, żebyś niczego nie mogła sobie w przyszłości zarzucić, żebyś była szczęśliwa. Ja Ci tego z całego serducha życzę
|
|
|
|
|
#3585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Igoolek, nie podejmuj pochpnych decyzji, których będziesz żałowała, porozmawiaj a dopiero potem pomyślisz co z tym zrobić. Trzymaj się
Mikołaj Edytowane przez gusiak23 Czas edycji: 2009-07-18 o 14:10 |
|
|
|
|
#3586 |
|
Zadomowienie
|
Marcia pięknie napisane !
|
#3587 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Powtórzę zatem jeszcze raz swoje słowa: Naprawdę nie jest za wcześnie na takie rozmowy, bo może Wy w fundamentalnych kwestiach nie macie wspólnego zdania i popełnicie błąd pobierając się lub popełnicie błąd nie pobierając się, bo będziesz myślała, że się nigdy nie dogadacie. Żeby się dogadać, trzeba zacząć rozmawiać. Nie mów mu, że chcesz rozstania, bo ona ma dziecko, bo przecież to nie jest prawda. Cierpisz z powodu niewyważonego stosunku jego do dziecka i do Ciebie, jako przyszłej żony. To jest kwestia do omówienia. Z tego, co pisałaś kiedyś rozumiem, że matka chłopca nie wcina się w Wasze życie i że on nie ma do niej chorego sentymentu. Rozumiem, że Ciebie naprawdę kocha, ale nie rozumie, że popełnia błędy. Zanim wszystko pogrzebiesz wyłuszcz mu na spokojnie całą prawdę o tym, co Cię niepokoi, co Cię przerasta. I powiedz, że bez zmian w tych kwestiach będziesz cierpieć w tym małżeństwie. Masz prawo żądać potem od niego konsekwentnego postępowania. Nie znam jego charakteru, ale może nie jest niereformowalny. Byle tylko nie wpaść w pułapkę myślenia, że po ślubie się zmieni. Jeśli kiedyś, to przed. A macie jeszcze czas, żeby to ustawić bez nadmiernego zamieszania w kwestii odwoływania, potem przywracania daty ślubu. Aha i tak jak radzą psychologowie: używaj sformułowań typu "Boli mnie, gdy postępujesz tak i tak..." "Jest mi przykro, gdy słyszę takie i takie słowa..." "Gdy postępujesz tak i tak, nie czuję się najważniejsza/kochana/że mam prawo do Ciebie..." Unikaj natomiast: "Jesteś beznadziejnym/kiepskim ojcem..." "Nie nadajesz się na męża dla mnie..." "Robisz głupie rzeczy..." "Nie kochasz mnie..." Wówczas rozmowa nie powinna przerodzić się w kłótnię, bo chcemy żebyście się dogadali, a nie zaognili sprawę" Kurczę, trzymam kciuki za Ciebie Igoolek.
|
|
|
#3588 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
powinnas zakupic stosowne mebelki i otworzyc gabinet psychologiczny
|
|
|
|
|
#3589 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3590 |
|
Raczkowanie
|
Hmmm...w sumie to by sie zgadzalo- Miłość to też chemia
![]() |
|
|
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
Veroeve i pomyśleć, że Ty jesteś chemikiem
![]() Pięknie napisane A Ty Igoolek, rzeczywiście za dużo myślisz na ten temat. Najpierw konstruktywna rozmowa a potem decyzje - nigdy odwrotnie. Do ślubu został Wam rok - to bardzo dużo jeżeli chodzi o takie rozmowy. Jeszcze wiele sobie możecie wyjaśnić i wiele się oboje możecie od siebie nauczyć. Nie mów od razu, że wszystko trzeba odwołać bo to bez sensu przekreślać z góry wszystkie dni spędzone razem - wydaje mi się, że piękne chwile. W związkach nie tylko jest miłość i wzloty ale także i trochę upadków i problemów dnia codzinnego z którymi musicie nauczyć się radzić OBOJE - nigdy pojedynczo. Mam nadzieję, że decyzja jaką podejmiesz będzie słuszna i osobiście życzę Wam abyście oboje cieszyli się z wspólnego życia
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
Iga podpisuje sie obiema rekami i nogami co dziewczyny napisały
Porozmawiajcie bez zadnych kłotni i wypominków.Ywanka zmieniłas avatorek
|
|
|
|
#3593 |
|
Rozeznanie
|
Przez ostatnie dni nie miałam czasu,żeby do Was zajrzeć i znowu mam zaległości... Nadrobię potem,a na razie chciałam się pochwalić,że jestem już po wieczorze panieńskim i było super
Dziewczyny zorganizowały mi sporo zabaw,były gadżety- miałam welon z rogami diabełka a dziewczyny kwiat we włosach i taki hawajskie kwiaty na szyi Potem była limuzyna i pojechałyśmy do klubu. Oczywiście nie obyło się bez przygód- limuzyna się zepsuła,a na plantach spisała nas straż miejska Oj niezapomniany wieczór
|
|
|
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe, fajny pomysł miała.....
Wazne ze impreza sie udała
|
|
|
|
#3595 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mamy tego samego dnia ślub a mój wieczór panieński stoi pod znakiem zapytania, nie wiem czy w ogóle sie odbędzie;/ nikt o tym nie mysli
|
|
|
|
|
#3596 |
|
Rozeznanie
|
Fajne pomysły miały
Musiałam obrac ogórka w jakiś "ciekawy" kształt , ubrać miśka w pampersa i zacerować mu skarpetki w ramach ćwiczenia przed bobaskiem, złożyć koszulę TŻta nie używając rąk i odpowiedzieć na pytania dotyczące nas,a ukryte w balonach Oczywiście za każdy błąd piłam karniaka Ale w nagrodę dostałam prezenty- dyplom panieńskiego pożegnania,bieliznę na noc poślubną i ksiązkę "Erotyczny masaż"
|
|
|
|
#3597 |
|
Zakorzenienie
|
Moze cos sie tam kreci, a Ty tam nie wiesz i zostaniesz postawiona pod faktem dokonanym
|
|
|
|
#3598 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mmmm ale by to była niespodzianka miła![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
i świetna zabawa z tego co opowiadasz jak ja Ci zazdroszczę
|
||
|
|
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
Estrello swietna sprawa taki panienski
Zawsze uwazałam, ze my baby to umiemy sie bawic i to porzadnie i grzecznie gdzie miałas impreze? Tutaj czy w Krakowie?
|
|
|
|
#3600 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:40.

MM 

akurat sobie smacznie śpi bo z nocki wrócił więc jak się obudzi to już jedzonko będzie gotowe...strogonowa dzisiaj mu zrobię...
.
muszę tylko zlokalizować poprzednie strony 
) a którym nie składałam życzeń........ moc miłości, radości i szczęścia dla Was na nowej drodze życia