Ostrowieckie Panny Młode cz.III - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-18, 10:39   #3571
Atena28
Raczkowanie

Dot.: Ostrowieckie Panny Młode cz.III

Igoolek jeśli mogę coś poradzić to porozmawiaj ze swoim przyszłym mężem na ten temat bo zobaczysz ze on zawsze będzie stał między Wami i prawdopodobnie może być źródłem konfliktów i ciągłych pretensji....A teraz wybiegnijmy troche w przyszłość...po ślubie jego syn pewnie też będzie u Was częstym gościem ...co jesli nie bedzie Cię słuchał, powiedzmy nie reagował na Twoje słowa i robił na złość, moze się zdarzyć ze cię obrazi bądz powie coś bardzo przykrego...Zrwócisz się z tym do Twojego męża a on nic z tym nie zrobi ( skoro raz już tak było )i co wtedy????? Maluch może czuć się wtedy bezkarny bo skoro ojcieć nic mu nie mówi czyli pomyśli sobie ze ma "zielone" światło a tak nie powinno być...Naprawdę dziecko musi wiedzieć gdzie sa granice a jak dziecko zobaczy ze ojciec jest po twojej stronie i podziela twoje zdanie to i Ciebie zacznie szanować ...
Porozmawiaj z Tżem....to jest bardzo istotne by jedno miało w drugim oparcie jak napisała Azakowana i Veroeve...bo bez tego ani rusz

http://s4.suwaczek.com/200408013435.png

http://s10.suwaczek.com/20090620290114.png

Miłości trzeba się uczyć,
uczyć wciąż na nowo i bez końca
Atena28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-18, 10:40   #3572
Marcia23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
poszly

Ateno to ty też niezłemialaś przejscia ale tak jak napisałaś życie mu odplacilo wazne ze teraz jestesmy szczesliwe z tymi wlasciwymi drugimi polowkami

Igoolek mam nadzieje ze juz lepiej. tak jak dziewczyny pisaly musicie porozmawaiac i wyjasnic. przeciez po slubie bedziecie rodzina i TŻ nie bedzie mogl ci powiedziec ze masz sie nie wtracac bo to bedzie wasza wspolna sprawa. najlepiej wyjasnic to teraz zebys potem nie zalowala podjetych decyzji
Zgadza sie jeśli on mysli poważnie o Tobie, a przecież tak jest, skoro zamierzacie się pobrać, to nie powinien Cie nie dopuszczać do tej sprawy, w pewnym sensie ona juz Ciebie dotyczy, a po slubie to juz nie bedzie co do tego watpliwosci. Trzymaj sie twardo Igoolek
Marcia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-18, 10:53   #3573
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Witajcie w ten upalny dzien
Zaraz sie rozpuszcze, mama ciagnie mnie nad wode, ale mnie nie chce sie jechac. Z TZtem byłoby co innego
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-18, 10:55   #3574
Atena28
Raczkowanie

Ania22 bardzo szczęśliwa ... ....Wiecie cio tak apropo wczorajszego dnia...Kamil zamiast położyć się spać po nocce to całe dopołudnie poświecił na pieczenie ( zaznaczam pierwszy raz w życiu ) tortu dla mnie może nie wyszedł taki jak w sklepie ale był przeszyszny z wisienkami i czekoladą ...Takiego skarbu nie oddam przenigdy nikomu .....

Ok. idę gotować obiadek mężusiowi akurat sobie smacznie śpi bo z nocki wrócił więc jak się obudzi to już jedzonko będzie gotowe...strogonowa dzisiaj mu zrobię....

http://s4.suwaczek.com/200408013435.png

http://s10.suwaczek.com/20090620290114.png

Miłości trzeba się uczyć,
uczyć wciąż na nowo i bez końca
Atena28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-18, 11:00   #3575
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Mmm Ateno ale masz kochanego meża
Pamietam jak pierwszy raz moj TZ zrobił spagethii niespodzianke. Ale sie cieszyłam Mmm...
Dobra dziewczyny spadam, jedziemy z mama nad wode poopalac sie

Edytowane przez justys1358
Czas edycji: 2009-07-18 o 11:41 Powód: dopisek
Stary 2009-07-18, 11:40   #3576
Andromedaa
Rozeznanie

Hey.... witam i ja po dłuższej nieobecności z tego co widzę, a raczej się domyślam będę miała sporo do nadrabiania muszę tylko zlokalizować poprzednie strony

p.s. dla tych dziewczyn, które są już mężatkami (straciłam rachubę ) a którym nie składałam życzeń........ moc miłości, radości i szczęścia dla Was na nowej drodze życia

... moje serce jest pełne Ciebie
jak zboża pełne są spichrza w czas zbioru...

Andromedaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-18, 11:42   #3577
azakowana
Zakorzenienie

Andromedaa rzeczywiście Cię kupę czasu nie było
Jak tam przygotowania?
Stary 2009-07-18, 12:38   #3578
Andromedaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez azakowana Pokaż wiadomość
Andromedaa rzeczywiście Cię kupę czasu nie było
Jak tam przygotowania?
Miło Cię znowu czytać Aga

Moja nieobecność na forum spowodowana była przyjazdem z zagranicy mojego brata, dla którego w głównej mierze zarezerwowałam swój czas, by się trochę nim nacieszyć. Brat wrócił już do siebie, a wczoraj zadzwonił z wiadomością, że prawdopodobnie z przyczyn od niego niezależnych ( praca) nie będzie mógł przyjechać na ślub- miał być moim świadkiem Jednym słowem kilka spraw się posypało, a ja zamiast się cieszyć perspektywą rychłego zamążpójśćia chodzę przygaszona i smutna z zespołu także prawdopodobnie zrezygnujemy, bo goście nam raczej nie dopiszą.......... szkoda słów

Jestem już po pierwszej przymiarce sukni, miała być 7 lipca, ale była przesunięta kilka dni później, bo otrzymałam telefon od pani z Mari Mar, że cyt. 'nie przywiozła na czas sukieneczki' ;/ generalnie jestem bardzo zadowolona z wyboru, może nawet bardziej niż z początku się wydawało... suknia była w całości uszyta, pasuje idealnie do mojej figury, do poprawy były jedynie ramiączka, które przyfastrygowano nićmi i strasznie ograniczały moje ruchy........ przy okazji wybrałam i zamówiłam również welon niestety pani miała do mnie zadzwonić w ten poniedziałek w sprawie tego zamówienia i do tej pory nie doczekałam się telefonu
Buciki zakupiłam w Radomiu zrezygnowana wchodząc do kolejnego sklepu z obuwiem.... ale udało się są białe, z okrągłymi noskami, z takiego pomarszczonego materiału (podobny materiał był u Ani22) ze skórzanymi lamóweczkami i paseczkami, jest przy palcach maleńka kokardka, a obcas ma 5 cm. Czasem je zakładam i dreptam w nich po mieszkanku, bo troszkę mnie cisną W międzyczasie biegania za butami, kupiliśmy krawat dla mojego Skarba w Vistuli, więc jeśli chodzi o ubiór, to mamy prawie wszystko
Zaliczyliśmy też poradnię, a na koniec dostaliśmy (kupiliśmy) dzięki inicjatywie pani psycholog książeczkę na temat płodności i naturalnego planowania rodziny nie było tak źle, właściwie było całkiem miło...

To z ważniejszych rzeczy właściwie tyle...

... moje serce jest pełne Ciebie
jak zboża pełne są spichrza w czas zbioru...

Andromedaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-18, 13:16   #3579
Igoolek
Rozeznanie

GG do Igoolek Send a message via Skype™ to Igoolek

Weronika strasznie mądra z Ciebie kobieta Dziękuję za rady Wam wszystkim...

Od 2 dni cały czas płaczę i zbieram siły by pójść do Niego i powiedzieć że musimy wszystko odwołać i się rozstać... Przemyślałam to na wszystkie sposoby i nie poradzę sobie Takie życie po prostu nie jest dla mnie Serce mi pęka Boże kocham Go ze wszystkich sił ale nie potrafię się pogodzić z Jego życiem
Igoolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-18, 13:32   #3580
Marcia23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Igoolek Pokaż wiadomość
Weronika strasznie mądra z Ciebie kobieta Dziękuję za rady Wam wszystkim...

Od 2 dni cały czas płaczę i zbieram siły by pójść do Niego i powiedzieć że musimy wszystko odwołać i się rozstać... Przemyślałam to na wszystkie sposoby i nie poradzę sobie Takie życie po prostu nie jest dla mnie Serce mi pęka Boże kocham Go ze wszystkich sił ale nie potrafię się pogodzić z Jego życiem
Jejku tak mi przykro Igoolku a może to da sie jeszcze naprawic? może jeszcze pogadajcie na spokojnie- nic nie stracisz a może nie będzie potrzeby wszystkiego odwoływać poznasz jego punkt widzenia, przedstawisz mu swój i może się ułoży ja też miałam kryzys z TŻem jakiś zcas temu, ale pogadaliśmy i teraz jestem go pewna jak nigdy dotąd, razem z jego wadami i przywarami. Twoja miłość będzie trudna, nie ma co tego ukrywać, ale skoro tak mocno go kochasz to nie poddawaj się, bo potem bedziesz sobie zarzucac że nie zrobiłaś wszystkiego co w Twojej mocy, aby ta miłość zatrzymać i wypielęgnować. Może dobrym rozwiązaniem byłoby przeniesienie ślubu na inny termin? Dajcie sobie oboje czas na przemyślenie. Rozstanie to radykalne posunięcie, burzące wszystko co do tej pory budowaliście. Warto spróbować Igoolek, naprawdę. Wszystko będzie dobrze zobaczysz! Wierze w Was i trzymam kciuki
Stary 2009-07-18, 13:34   #3581
Igoolek
Rozeznanie

Marcia chodzi o to że nic nie można zrobić On swojej przeszłości nie zmieni Jestem w sytuacji bez wyjścia Tak strasznie się boję
Stary 2009-07-18, 13:42   #3582
Ywanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
poszly
Dziękuje!!!

Super foty. Bardzo mi sie podobają!

Igoolek zobaczysz ze wszystko sobie wytłumaczcie sie pogodzicie

A za tydzień bawię się na weselu

Edytowane przez Ywanka
Czas edycji: 2009-07-18 o 13:44
Ywanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-18, 13:45   #3583
Igoolek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ywanka Pokaż wiadomość

Igoolek zobaczysz ze wszystko sobie wytłumaczcie sie pogodzicie

My się nie pokłóciliśmy Ja po prostu przegrałam walkę z samą sobą Tłumaczyłam sobie że to nic takiego ze takie jest życie że się zdarza i nie mogę go skreślić tylko dlatego że ma dziecko ale się nie udało... ;( bo to jest aż a nie tylko dziecko z inną ;(
Stary 2009-07-18, 13:46   #3584
Marcia23
Raczkowanie

Cytat:
Marcia chodzi o to że nic nie można zrobić On swojej przeszłości nie zmieni Jestem w sytuacji bez wyjścia Tak strasznie się boję
Wiem, że On tego nie zmieni musisz podjąć decyzję czy zgodzić się z sercem czy rozumem... z jednej strony niepewność czy takie życie Ci odpowiada, powiązane z nim konsekwencje, wybory,a przecież mąż to wybór na całe życie, z drugiej MIŁOŚĆ, która podobno góry przenosi...sama podejmowałam takie decyzje..wiem jak jest trudno mimo wszystko Igoolek namawiałabym Cię jeszcze raz spróbować. Zrobisz jak zechcesz, decyzji nikt za Ciebie niestety nie może podjąć ale zrób tak Kochana, żebyś niczego nie mogła sobie w przyszłości zarzucić, żebyś była szczęśliwa. Ja Ci tego z całego serducha życzę
Stary 2009-07-18, 14:05   #3585
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cytat:
Napisane przez Marcia23 Pokaż wiadomość
Zgadza sie jeśli on mysli poważnie o Tobie, a przecież tak jest, skoro zamierzacie się pobrać, to nie powinien Cie nie dopuszczać do tej sprawy, w pewnym sensie ona juz Ciebie dotyczy, a po slubie to juz nie bedzie co do tego watpliwosci. Trzymaj sie twardo Igoolek
całkowicie się zgadzam z tymi słowami

Igoolek, nie podejmuj pochpnych decyzji, których będziesz żałowała, porozmawiaj a dopiero potem pomyślisz co z tym zrobić. Trzymaj się

Edytowane przez gusiak23
Czas edycji: 2009-07-18 o 14:10
gusiak23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-18, 14:05   #3586
Ywanka
Zadomowienie

Marcia pięknie napisane !
Stary 2009-07-18, 14:19   #3587
veroeve
Rozeznanie

Cytat:
Hmm, Ty Igoolek się samonakręcasz siedząc sama w domu, a my (ja chyba najbardziej) jeszcze Ci w tym pomagamy.

Powtórzę zatem jeszcze raz swoje słowa: Naprawdę nie jest za wcześnie na takie rozmowy, bo może Wy w fundamentalnych kwestiach nie macie wspólnego zdania i popełnicie błąd pobierając się lub popełnicie błąd nie pobierając się, bo będziesz myślała, że się nigdy nie dogadacie. Żeby się dogadać, trzeba zacząć rozmawiać.

Nie mów mu, że chcesz rozstania, bo ona ma dziecko, bo przecież to nie jest prawda. Cierpisz z powodu niewyważonego stosunku jego do dziecka i do Ciebie, jako przyszłej żony. To jest kwestia do omówienia. Z tego, co pisałaś kiedyś rozumiem, że matka chłopca nie wcina się w Wasze życie i że on nie ma do niej chorego sentymentu. Rozumiem, że Ciebie naprawdę kocha, ale nie rozumie, że popełnia błędy.

Zanim wszystko pogrzebiesz wyłuszcz mu na spokojnie całą prawdę o tym, co Cię niepokoi, co Cię przerasta. I powiedz, że bez zmian w tych kwestiach będziesz cierpieć w tym małżeństwie. Masz prawo żądać potem od niego konsekwentnego postępowania. Nie znam jego charakteru, ale może nie jest niereformowalny. Byle tylko nie wpaść w pułapkę myślenia, że po ślubie się zmieni. Jeśli kiedyś, to przed. A macie jeszcze czas, żeby to ustawić bez nadmiernego zamieszania w kwestii odwoływania, potem przywracania daty ślubu.

Aha i tak jak radzą psychologowie:

używaj sformułowań typu
"Boli mnie, gdy postępujesz tak i tak..."
"Jest mi przykro, gdy słyszę takie i takie słowa..."
"Gdy postępujesz tak i tak, nie czuję się najważniejsza/kochana/że mam prawo do Ciebie..."

Unikaj natomiast:

"Jesteś beznadziejnym/kiepskim ojcem..."
"Nie nadajesz się na męża dla mnie..."
"Robisz głupie rzeczy..."
"Nie kochasz mnie..."

Wówczas rozmowa nie powinna przerodzić się w kłótnię, bo chcemy żebyście się dogadali, a nie zaognili sprawę"

Kurczę, trzymam kciuki za Ciebie Igoolek.

veroeve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-18, 14:29   #3588
Marcia23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez veroeve Pokaż wiadomość
Hmm, Ty Igoolek się samonakręcasz siedząc sama w domu, a my (ja chyba najbardziej) jeszcze Ci w tym pomagamy.

Powtórzę zatem jeszcze raz swoje słowa: Naprawdę nie jest za wcześnie na takie rozmowy, bo może Wy w fundamentalnych kwestiach nie macie wspólnego zdania i popełnicie błąd pobierając się lub popełnicie błąd nie pobierając się, bo będziesz myślała, że się nigdy nie dogadacie. Żeby się dogadać, trzeba zacząć rozmawiać.

Nie mów mu, że chcesz rozstania, bo ona ma dziecko, bo przecież to nie jest prawda. Cierpisz z powodu niewyważonego stosunku jego do dziecka i do Ciebie, jako przyszłej żony. To jest kwestia do omówienia. Z tego, co pisałaś kiedyś rozumiem, że matka chłopca nie wcina się w Wasze życie i że on nie ma do niej chorego sentymentu. Rozumiem, że Ciebie naprawdę kocha, ale nie rozumie, że popełnia błędy.

Zanim wszystko pogrzebiesz wyłuszcz mu na spokojnie całą prawdę o tym, co Cię niepokoi, co Cię przerasta. I powiedz, że bez zmian w tych kwestiach będziesz cierpieć w tym małżeństwie. Masz prawo żądać potem od niego konsekwentnego postępowania. Nie znam jego charakteru, ale może nie jest niereformowalny. Byle tylko nie wpaść w pułapkę myślenia, że po ślubie się zmieni. Jeśli kiedyś, to przed. A macie jeszcze czas, żeby to ustawić bez nadmiernego zamieszania w kwestii odwoływania, potem przywracania daty ślubu.

Aha i tak jak radzą psychologowie:

używaj sformułowań typu
"Boli mnie, gdy postępujesz tak i tak..."
"Jest mi przykro, gdy słyszę takie i takie słowa..."
"Gdy postępujesz tak i tak, nie czuję się najważniejsza/kochana/że mam prawo do Ciebie..."

Unikaj natomiast:

"Jesteś beznadziejnym/kiepskim ojcem..."
"Nie nadajesz się na męża dla mnie..."
"Robisz głupie rzeczy..."
"Nie kochasz mnie..."

Wówczas rozmowa nie powinna przerodzić się w kłótnię, bo chcemy żebyście się dogadali, a nie zaognili sprawę"

Kurczę, trzymam kciuki za Ciebie Igoolek.
Dokładnie Veroeve co Ty w ogóle porabiasz na co dzień? co bys nie robiła, myslę, że minęłaś sie z powolaniem powinnas zakupic stosowne mebelki i otworzyc gabinet psychologiczny
Stary 2009-07-18, 14:39   #3589
veroeve
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marcia23 Pokaż wiadomość
Dokładnie Veroeve co Ty w ogóle porabiasz na co dzień? co bys nie robiła, myslę, że minęłaś sie z powolaniem powinnas zakupic stosowne mebelki i otworzyc gabinet psychologiczny
Jestem chemikiem

veroeve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-18, 14:56   #3590
Marcia23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez veroeve Pokaż wiadomość
Jestem chemikiem
Hmmm...w sumie to by sie zgadzalo- Miłość to też chemia
Stary 2009-07-18, 15:02   #3591
azakowana
Zakorzenienie

Veroeve i pomyśleć, że Ty jesteś chemikiem

Pięknie napisane A Ty Igoolek, rzeczywiście za dużo myślisz na ten temat. Najpierw konstruktywna rozmowa a potem decyzje - nigdy odwrotnie. Do ślubu został Wam rok - to bardzo dużo jeżeli chodzi o takie rozmowy. Jeszcze wiele sobie możecie wyjaśnić i wiele się oboje możecie od siebie nauczyć. Nie mów od razu, że wszystko trzeba odwołać bo to bez sensu przekreślać z góry wszystkie dni spędzone razem - wydaje mi się, że piękne chwile. W związkach nie tylko jest miłość i wzloty ale także i trochę upadków i problemów dnia codzinnego z którymi musicie nauczyć się radzić OBOJE - nigdy pojedynczo. Mam nadzieję, że decyzja jaką podejmiesz będzie słuszna i osobiście życzę Wam abyście oboje cieszyli się z wspólnego życia
Stary 2009-07-18, 15:15   #3592
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Iga podpisuje sie obiema rekami i nogami co dziewczyny napisały Porozmawiajcie bez zadnych kłotni i wypominków.
Ywanka zmieniłas avatorek
Stary 2009-07-18, 15:23   #3593
Estrella
Rozeznanie

Przez ostatnie dni nie miałam czasu,żeby do Was zajrzeć i znowu mam zaległości... Nadrobię potem,a na razie chciałam się pochwalić,że jestem już po wieczorze panieńskim i było super Dziewczyny zorganizowały mi sporo zabaw,były gadżety- miałam welon z rogami diabełka a dziewczyny kwiat we włosach i taki hawajskie kwiaty na szyi Potem była limuzyna i pojechałyśmy do klubu. Oczywiście nie obyło się bez przygód- limuzyna się zepsuła,a na plantach spisała nas straż miejska Oj niezapomniany wieczór
Estrella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-18, 15:31   #3594
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Hehe, fajny pomysł miała..... Wazne ze impreza sie udała
Stary 2009-07-18, 15:32   #3595
Marcia23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Estrella Pokaż wiadomość
Przez ostatnie dni nie miałam czasu,żeby do Was zajrzeć i znowu mam zaległości... Nadrobię potem,a na razie chciałam się pochwalić,że jestem już po wieczorze panieńskim i było super Dziewczyny zorganizowały mi sporo zabaw,były gadżety- miałam welon z rogami diabełka a dziewczyny kwiat we włosach i taki hawajskie kwiaty na szyi Potem była limuzyna i pojechałyśmy do klubu. Oczywiście nie obyło się bez przygód- limuzyna się zepsuła,a na plantach spisała nas straż miejska Oj niezapomniany wieczór
Hehe no to ładnie poszalałyście mamy tego samego dnia ślub a mój wieczór panieński stoi pod znakiem zapytania, nie wiem czy w ogóle sie odbędzie;/ nikt o tym nie mysli
Stary 2009-07-18, 15:36   #3596
Estrella
Rozeznanie

Fajne pomysły miały Musiałam obrac ogórka w jakiś "ciekawy" kształt , ubrać miśka w pampersa i zacerować mu skarpetki w ramach ćwiczenia przed bobaskiem, złożyć koszulę TŻta nie używając rąk i odpowiedzieć na pytania dotyczące nas,a ukryte w balonach Oczywiście za każdy błąd piłam karniaka Ale w nagrodę dostałam prezenty- dyplom panieńskiego pożegnania,bieliznę na noc poślubną i ksiązkę "Erotyczny masaż"
Estrella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-18, 15:37   #3597
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Moze cos sie tam kreci, a Ty tam nie wiesz i zostaniesz postawiona pod faktem dokonanym
Stary 2009-07-18, 15:58   #3598
Marcia23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Moze cos sie tam kreci, a Ty tam nie wiesz i zostaniesz postawiona pod faktem dokonanym
Może...kto wieMmmm ale by to była niespodzianka miła

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Estrella Pokaż wiadomość
Fajne pomysły miały Musiałam obrac ogórka w jakiś "ciekawy" kształt , ubrać miśka w pampersa i zacerować mu skarpetki w ramach ćwiczenia przed bobaskiem, złożyć koszulę TŻta nie używając rąk i odpowiedzieć na pytania dotyczące nas,a ukryte w balonach Oczywiście za każdy błąd piłam karniaka Ale w nagrodę dostałam prezenty- dyplom panieńskiego pożegnania,bieliznę na noc poślubną i ksiązkę "Erotyczny masaż"
Kurcze odlotowe prezenty i świetna zabawa z tego co opowiadasz jak ja Ci zazdroszczę
Stary 2009-07-18, 16:05   #3599
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Estrello swietna sprawa taki panienski Zawsze uwazałam, ze my baby to umiemy sie bawic i to porzadnie i grzecznie gdzie miałas impreze? Tutaj czy w Krakowie?
Stary 2009-07-18, 16:07   #3600
Marcia23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Estrello swietna sprawa taki panienski Zawsze uwazałam, ze my baby to umiemy sie bawic i to porzadnie i grzecznie gdzie miałas impreze? Tutaj czy w Krakowie?
Chyba kraków bo cos o plantach wspomniała Estrella
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości