Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy! - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-13, 08:30   #1801
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Dot.: Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy!

Cytat:
Napisane przez Ciekawskaa Pokaż wiadomość
Bardzo fajnie że mnie pocieszasz ale naprawdę dziękuje Ci mesarko za to pocieszenie eh ale jednak to nic nie da;/
Przy wzroście 164 ważę 52kg. Wszyscy znajomi mówią mi że wyglądam jak normalna super dziewczyna i nikt nie mówi mi że jestem gruba ale ja czuje się jak totalny grubas, te boczuchy, grube uda a łee. normalnie porażka ile było momentów że beczałam całymi dniami przez to że jestem gruba. ciągle mnie to dołuje. próbowałam sie odchudzać no ale na nic mi to bo za słabą wole mam;/. miałam też tak że mówiłam sobie są dużo grubsze odemnie a jakoś żyją na tym świecie i nic im nie ma.
strasznie boje sie odrzucenia [facet zobaczy mnie nago czy zobaczy mój tłuszcz to sie do mnie znęcheci i nie będę go pociągała.]
Zwariowałaś? Na pewno masz świetną figurę patrząc po Twojej wadze. Moja mama waży 20 kg wiecej niż Ty przy Takim samym wzroście. I wygląda naprawdę dobrze, faceci się za nią oglądają. Ma taki tyłek że ja mogę tylko pomarzyć. Więc nie martw się o nic. Mężczyźni nie wiedzą co to celluit.
ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 09:47   #1802
irie18*
Wtajemniczenie

boze dziewczyno 52 kg przy 164 cm to IDEALNA waga, nie wierze w te opowiesci o tluszczyku. Ja mam 167 i waze 54 kg i uwazam sie za osobe wmiare szczupla. A cellulit ma podobno ponad 80% kobiet takze naprawde nie masz sie czym przejmowac. zreszta faceci takich rzeczy nie widza.. moj Tz kiedys sam z siebie powiedział mi na plazy ,, kochanie jak dobrze ze nie masz cellulitu" a uwierzcie mi mam i to calkiem widoczny

Edytowane przez irie18*
Czas edycji: 2009-07-13 o 09:49
irie18* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 16:16   #1803
lilijja
Przyczajenie

a co myslicie o związku z mlodszym chłopakiem? 3 lata roznicy w przypadku 20-latków to dużo... pierwszy raz z prawiczkiem ( ty 24 on 21?)?/?? ale jest miłość...
lilijja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 21:37   #1804
irie18*
Wtajemniczenie

skoro jest milosc i ochota na seks to czemu nie probowac.... moze na poczatku nie bedzie super ale skoro sie kochacie to chyba warto nad tym troche popracowac
Stary 2009-07-14, 18:35   #1805
dagmi018
Przyczajenie

Ja moj pierwszy raz mam jeszcze przed soba. Ja mam 18lat, on 17. Jestesmy ze soba pol roku. Jeszcze mam troche watpliwosci-chodzi mi bardziej o zabezpieczenia, ale wiem ze to wlasnie on jest tym z ktorym chce wejsc w kraine rozkoszy. Uprawialiscie seks tylko z prezerwatywa?
dagmi018 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-14, 19:49   #1806
MdM
in love with life

Cytat:
Napisane przez lilijja Pokaż wiadomość
a co myslicie o związku z mlodszym chłopakiem? 3 lata roznicy w przypadku 20-latków to dużo... pierwszy raz z prawiczkiem ( ty 24 on 21?)?/?? ale jest miłość...
Jest wiele zwiazkow z mlodszymi chlopakami (moja mama jest starsza od taty 2,5 roku), a chlopak mojej najlepszej przyjaciolki jest od nas mlodszy o 3 lata. Zarowno moi rodzice jak i przyjaciolka z chlopakiem bardzo sie kochaja i dla nich wiek nie ma znaczenia.
MdM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-14, 22:59   #1807
nati461
Raczkowanie

Wazne, aby byc pewnymn tego, co chce sie zrobic i z kim chce sie to zrobic, wtedy wiek schodzi na daaaalszy plan
nati461 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-16, 11:44   #1808
Maianthemum
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ekrystal Pokaż wiadomość
W pewnym stopniu ta lekarka miała jednak troche racji, bo prędzej zaszkodzą hormony osobie zdrowej bez obciążeń genetycznych, niż takiej której organizm nie funkcjonuje prawidłowo. Zdrowa kobieta ma tyle hormonów ile powinna i dodanie następnych powoduje sztuczną ingerencje w nature i może (ale nie ma 100% pewności że tak będzie) zaszkodzić. (I nie mówie tu tylko o chorobach ale o takich skutkach ubocznych jak brach ochoty na seks, otyłość czy depresja, które równie mocno uprzykszają nam życie.)
Dokładnie, pewnie chodziło jej o to, że tabletki zaburzają gospodarkę hormonalną organizmu, zwłaszcza stosowane przez długi czas. Prowadzą do powstania żylaków (nóg, odbytu) cellulitu, zwiększają ryzyko zakrzepicy naczyń krwionośnych (bo zwiększają krzepliwość krwi - dlatego odradza się je kobietom palącym bo to ryzyko jest wtedy podwójne), a ponadto nadmiar estrogenów może doprowadzic do raka piersi (estrogeny - w nadmiarze oczywiscie - znajdują się na liscie środków kancerogennych sporządzonej przez ministerstwo zdrowia). Tak więc nie dziwi mnie, że lekartka nie była zbyt entuzjastycznie do tabletek nastawiona. Wręcz jest to postawa godna podziwu, bo obecnie 99% lekarzy przepisze Ci tabletki 'od ręki' bez wywiadu i badań, a teoretycznie powinni wypytać Cię o skłonności dziedziczne do żylaków, czy w rodzinie nie było udarów, zawałów... no i skierować na badania prób wątrobowych (tabletki bardzo obciażają wątrobę), krzepliwości krwi (bo jeśli zajdzie u Ciebie mikrowykrzepianie w naczyniach różnych narządow dorpowadzić to może do ich niedotlenienia i dysfunkcji a nawet śmierci ) frakcji lipidowej i cholesterolu (tabletki po pewnym czasie podnoszą poziom lipidów w organizmie) oraz tarczyczy (mogą prowadzić do rozregulowania działania tarczycy). Kiedyś myślałam, że tabletka to sprawa idealna i ma same + i zero - . Jednak po głębszej analizie tematu dotarłam do powyższych informacji i moje zdanie co do ich stosowania diametralnie się zmieniło.

Zanim się na coś zdecydujesz, nie polegaj tylko na opinii lekarza, bo Ci czesto wciskają tabletki zachwalajac ich regulacyjny wplyw na miesiaczke (a to nie zupelnie prawda bo podczas ich przyjmowania nie masz prawdziwej miesiaczki bo masz zatrzymana owulacje i nie uwalniajaj sie jajeczka) i cere, a pomijaja wady, zeby ich przepisac jak anajwece bo maja z tego niemale zyski od koncernow farmaceutycznch ktore produkuja owe tabletki.

Maianthemum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 11:54   #1809
perseusz
Zadomowienie

drodzy userzy tego forum, ja wiem że mama wam mówiła, że w tv mówią, że gumka to podstawa. Z racji mojego wieku i przebytych przygód powiem że oni mają rację. GUMKA NAJWAŻNIEJSZA.
Stary 2009-07-17, 00:04   #1810
mParis
BAN stały

Cytat:
Napisane przez perseusz Pokaż wiadomość
drodzy userzy tego forum, ja wiem że mama wam mówiła, że w tv mówią, że gumka to podstawa. Z racji mojego wieku i przebytych przygód powiem że oni mają rację. GUMKA NAJWAŻNIEJSZA.
jesli obie osoby sa zdrowe (przebadane na hiv itp) i utrzymuja relacje seksualne od dluzszego czasu, to dla mnie korzystanie z gumki jest jak kastracja zwiazku. wiem ze to kwestia przyzwyczajenia a takze upodoban, natomiast dla mnie seks w gumce nie dorownuje temu bez gumki - takze nie wiem, dlaczego mialaby byc ona najwazniejsza. przy jednorazowych przygodach owszem, ale przy zaufanej osobie? jestem zwolennikiem antykoncepcji hormonalnej i kiedy upowszechni sie taka dla facetow, od razu zaczne ja stosowac (zeby nie bylo, ze jestem meska szowinistyczna swinia, ktora narzeka na gumki i chce, zeby to kobieta sie trula tabletkami itp)
mParis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 00:55   #1811
syyluusiiaa
Rozeznanie

[QUOTE=dagmi018;13254483]Ja moj pierwszy raz mam jeszcze przed soba. Ja mam 18lat, on 17. Jestesmy ze soba pol roku. Jeszcze mam troche watpliwosci-chodzi mi bardziej o zabezpieczenia, ale wiem ze to wlasnie on jest tym z ktorym chce wejsc w kraine rozkoszy. Uprawialiscie seks tylko z prezerwatywa?

najpierw zabezpieczalismy sie prezerwatywa, pozniej tabletki ale przerwalam ich branie ze wzgledu na duze zapotrzebowanie finansowe pozniej przez jakies 5 miesiecy kochalismy sie bez jakiego kolwiek zabezpieczenia <na poczatku z dwa razy robilismy to bez a pozniej juz mi sie spodobalo bo z gumka bylo jakos tak dziwnie> a od pol roku znowu biore tabletyki anty..

a gdzie mieliscie swoj pierwszy raz ???

KCŁ

Na ZAWSZE Tylko Ty

2 wrzesień 2009 - ZDAŁAM prawo jazdy

Ciche szczęście w zakątku, obok galopującej wieczności...

Edytowane przez syyluusiiaa
Czas edycji: 2009-07-17 o 00:56
syyluusiiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 01:21   #1812
Ollalaaa
Raczkowanie

Ja miałam swój pierwszy raz w domu, na łóżku
Nie miałam zamiaru tak szybko rozpocząćwspółżycia, ale poprostu jakoś tak wyszło spontanicznie
Ollalaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 01:49   #1813
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez mParis Pokaż wiadomość
jesli obie osoby sa zdrowe (przebadane na hiv itp) i utrzymuja relacje seksualne od dluzszego czasu, to dla mnie korzystanie z gumki jest jak kastracja zwiazku. wiem ze to kwestia przyzwyczajenia a takze upodoban, natomiast dla mnie seks w gumce nie dorownuje temu bez gumki - takze nie wiem, dlaczego mialaby byc ona najwazniejsza. przy jednorazowych przygodach owszem, ale przy zaufanej osobie? jestem zwolennikiem antykoncepcji hormonalnej i kiedy upowszechni sie taka dla facetow, od razu zaczne ja stosowac (zeby nie bylo, ze jestem meska szowinistyczna swinia, ktora narzeka na gumki i chce, zeby to kobieta sie trula tabletkami itp)
No, tylko wlasnie na razie kobieta musi sie truc. Doslownie. Ja np mam zajechana od tego watrobe, a bralam tylko 3 lata z przerwa 2 letnia (2 lata, przerwa, 1 rok). Takze zastanow sie co mowisz, bo mozesz wpedzic co po niektore w poczucie winy, ze one nie jedza a to kastracja zwiazku. Troche niefortunne sformuowanie i juz nie demonizujmy, ze ta guma taka straszna i zmniejsza taaaak strasznie doznania. BEz przesady.

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 02:31   #1814
Ollalaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez santos Pokaż wiadomość
No, tylko wlasnie na razie kobieta musi sie truc. Doslownie. Ja np mam zajechana od tego watrobe, a bralam tylko 3 lata z przerwa 2 letnia (2 lata, przerwa, 1 rok). Takze zastanow sie co mowisz, bo mozesz wpedzic co po niektore w poczucie winy, ze one nie jedza a to kastracja zwiazku. Troche niefortunne sformuowanie i juz nie demonizujmy, ze ta guma taka straszna i zmniejsza taaaak strasznie doznania. BEz przesady.
Zmniejsza doznania, zarówno chłopaka, a nawet dziewczyny...
Z tym, że niektórzy to odczuwają mniej, a niektórzy więcej
...i też zależy jaką grubość ma prezerwatywa.
Ollalaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 09:38   #1815
ineczka7
Zadomowienie

Cytat:
Ty masz "zajechaną" wątrobę, a inna nie będzie mieć, nie rozumiem całej tej krucjaty. Ja po wielu latach brania tabletek (w tej chwili już nie pamiętam czy pierwsze tabletki dostałam w wieku 14 czy 15 lat, potem antykoncepcja od 18roku życia) mam BARDZO POPRAWNE próby wątrobowe. Więc nie ma reguły, że każdemu tabletki coś zepsują, ważne jest robienie regularnych badań i tyle. Jak przy każdym dłużej branym leku. Mi tabletki zamiast dużo psuć - wiele naprawiają, a do tego nie wyobrażam sobie na dłuższą metę seksu z prezerwatywami ("nie demonizujmy" prezerwatyw, ale tabletki już można demonizować, tak?).
ineczka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 10:59   #1816
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez ineczka7 Pokaż wiadomość
Ty masz "zajechaną" wątrobę, a inna nie będzie mieć, nie rozumiem całej tej krucjaty. Ja po wielu latach brania tabletek (w tej chwili już nie pamiętam czy pierwsze tabletki dostałam w wieku 14 czy 15 lat, potem antykoncepcja od 18roku życia) mam BARDZO POPRAWNE próby wątrobowe. Więc nie ma reguły, że każdemu tabletki coś zepsują, ważne jest robienie regularnych badań i tyle. Jak przy każdym dłużej branym leku. Mi tabletki zamiast dużo psuć - wiele naprawiają, a do tego nie wyobrażam sobie na dłuższą metę seksu z prezerwatywami ("nie demonizujmy" prezerwatyw, ale tabletki już można demonizować, tak?).
Cytat:
Napisane przez Ollalaaa Pokaż wiadomość
Zmniejsza doznania, zarówno chłopaka, a nawet dziewczyny...
Z tym, że niektórzy to odczuwają mniej, a niektórzy więcej
...i też zależy jaką grubość ma prezerwatywa.
Nauczcie sie czytac ze zrozumieniem. Jaka krucjata? I gdzie napisalam ze KAZDEJ sie watroba zjedzie? No ludzie nie dorabiajcie sobie. Napisalam, zeby wystrzegac sie takich opinii o gumach, bo jest duzo kobiet ktorym tabletki szkodza ( w tym te, ktore je teraz jedza i nie wiedza) i mowienie tak stawia je przed wyborem albo kastracja zwiazku (o moj boze, po prostu tragedia i masakra, jak nie beda jesc tabsow to po prostu z sexu przyjemnosci bedzie zero) albo maja sie truc. Jesli dla was napisanie, ze niektorym kobietom tabletki szkodza to demonizowanie to gratuluje. Nigdzie tez nie napisalam, ze prezerwatywy w ogole nie zmniejszaja doznan. Zmniejszaja i nie przecze, ale tez bez przesady. jakby to byla taka kastracja to by facetom opadaly w momencie zalozenia gumy. A jakos nie opadaja...

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
Stary 2009-07-17, 12:36   #1817
perseusz
Zadomowienie

chodziło mi bardziej o syfa jakiego można złapać, nieistotne czy od żony czy od kochanki. Bo potem robi się nie wesoło. Ale życie to każdego sprawa osobista więc trzymam się na dystans.
Stary 2009-07-17, 18:43   #1818
Paola19
Przyczajenie

Seks z prezerwatywą jest jak lizanie loda przez szybę
Paola19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 19:28   #1819
rapifen
Zakorzenienie

A tam gadacie z tą prezerwatywą. Ja używam tych pleasuremax i bardzo mi się podobają. Jedne porównują to do jeżdżenia tarką po pochwie, ale mi się w pewien sposób to podoba, wyostrza doznania. Nie wiem nie każda może tak ma :d
Są super cienkie gumki i też nie pękają ;p

rapifen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 23:12   #1820
perseusz
Zadomowienie

bardziej chodzi mi o to ze nie kazdemu mozna zaufac, na prawde zzycze wszystkim zeby mieli wspanialy 1 raz ale pomiedzy zyczeniami a realizmem jest wieeeeeeeeelka luka.
Stary 2009-07-18, 02:11   #1821
mParis
BAN stały

[QUOTE=syyluusiiaa;1329166 5]
Cytat:
Napisane przez dagmi018 Pokaż wiadomość

najpierw zabezpieczalismy sie prezerwatywa, pozniej tabletki ale przerwalam ich branie ze wzgledu na duze zapotrzebowanie finansowe
Ale tabletki są przecież tańsze niż gumki... sorry, 35zł na miesiąc albo 10zł za 3 prezerwatywy, podczas, gdy niektóre pary kochają się minimum raz dziennie?!
mParis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-18, 09:05   #1822
zagubiona89r
Zakorzenienie

[QUOTE=mParis;13306535]
Cytat:
Napisane przez syyluusiiaa Pokaż wiadomość

Ale tabletki są przecież tańsze niż gumki... sorry, 35zł na miesiąc albo 10zł za 3 prezerwatywy, podczas, gdy niektóre pary kochają się minimum raz dziennie?!
Tylko, że z tego co ja czytałam potem się nie zabezpieczali. Więc było bardzo tanio. I jakie doznania ekstremalne szczególnie jak sie okres spóźniał:P

A ja wyjeżdżam za kilka dni na wakacje... I w sumie nie mogę się doczekać Jak wrócę to zdam relacje jak było

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-18, 09:54   #1823
Galaxi
Przyczajenie

Mam problem. ok 3 miesięcy temu straciłam dziewictwo. Nie czułam podczas tego jakiegoś specjalnego bólu. Niedawono postanowiliśmy znowu to zrobić, ale kiedy mój chłopak chciał we mnie wejść sprawiało mi to niesamowity ból. Próbowaliśmy 2 razy, ale nie mogłam wytrzymać. Chcę się z nim kochać, ale boję się że będzie to samo. Staram się dawać mu przyjemność innymi sposobami, ale wiem, że on chciałby prawdziwego sexu. Ja zresztą też. Myślałam, ze może za pierwszym razem nie przerwał mojej błony, ale kiedy wkłada mi do środka palec wszystko jest w porządku, więc chyba o błonie nie może być mowy. Czy ktoś mógłby mi pomóc? Może miał ktoś podobną sytuację?
Galaxi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-18, 15:44   #1824
zagubiona89r
Zakorzenienie

dziewczyny mam pytanie. Jak dobrać prezerwatywę? Jeśli mój Tż ma obw 12,5/13 cm średnica wychodzi 4/nieco ponad 4 to jakie będą dobre? Durex classic 52mm średnicy czy może możemy używać extra safe? Czy będą za luźne (średnica 54mm). Bo czuje sie skołowana...

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
Stary 2009-07-18, 15:50   #1825
rapifen
Zakorzenienie

close fit szerokość 49mm (długość 178 mm)
sensations średnica 52 mm (długość 178 mm)
classic szerokość 52mm
extra safe szerokość 54mm (długość 205mm, grubość 0,065mm)
elite szerokość 54mm (długość 205mm, grubość 0,055mm)
comfort xxl szerokość 57mm

Proponuje kupić i przymierzyć :P

rapifen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-18, 22:53   #1826
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rapifen Pokaż wiadomość
close fit szerokość 49mm (długość 178 mm)
sensations średnica 52 mm (długość 178 mm)
classic szerokość 52mm
extra safe szerokość 54mm (długość 205mm, grubość 0,065mm)
elite szerokość 54mm (długość 205mm, grubość 0,055mm)
comfort xxl szerokość 57mm

Proponuje kupić i przymierzyć :P

Strona durexa ma złe informacje... Dziś Tż kupił durex extra safe i na opakowaniu pisze, że średnica to 56mm. Nie wiem czy nie będą za duże... Nie wiem 4cm średnicy ma penis ile wieksza w średnicy powinna być prezerwatywa... czuje się skołowana... Jak extra safe będą za duże to sprawdzę classic (Tż ma rozmiar typowo europejski 13.5/14 dł 12,5/13 obw) więc te na 100% powinny być dobre.

Stary 2009-07-18, 22:59   #1827
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Wow, ze tez znasz wymiary tak dokladnie! Sama mierzylas, czy TZ podawal? Bo jak TZ podawal to moze byc za duza ... :

Santosowa rzezba ;-)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-18, 23:03   #1828
irie18*
Wtajemniczenie

hmm wydaje mi sie ze prezerwatywa ma do do siebie ze jest elastyczna i sie dopasuje mniej wiecej wiec chyba nie trzeba byc az tak dokładnym
Galaxi mialam podobnie pierwsze 2/3 stosunki sprawialy mi jeszcze spory ból. potem juz bylo ok. Kwestia rozciagniecia i dopasowania sie

Edytowane przez irie18*
Czas edycji: 2009-07-18 o 23:05
irie18* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-18, 23:07   #1829
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Wow, ze tez znasz wymiary tak dokladnie! Sama mierzylas, czy TZ podawal? Bo jak TZ podawal to moze byc za duza ... :

Powiedzmy, że dla nas obojga to ma być 1 raz a prezerwatywa głównym zabezpieczeniem. I oboje chcemy się dobrze dokształcić przed a nie po fakcie;P Nie widzę w tym nic dziwnego, że znam wymiary mojego partnera jeśli jest mi to potrzebne np. do wyboru gumki. On też nie ma problemu z jakimś kompleksem czy czymś w tym stylu. Nie sądzę by były zawyżone.

A konkretniej odpowiadając na pytanie to jaki "garniturek" dla takiego "dżentelmena" ?

Stary 2009-07-18, 23:14   #1830
irie18*
Wtajemniczenie

Zagubiona nie chce cie bron boze urazic ale widzilam juz sporo twoich watkow/wpisow na temat pierwszego razu i mam wrazenie ze troszke za bardzo przezywasz Jasne fajnie ze chcecie byc dobrze przygotowani zarowno psychicznie jak i od strony ,,techniczej" ale troszke wyluzuj. Prezerwatywy sa wykonane z latexu i sa elastyczne. wiec jesli twoj TZ nie ma nietypowych wymiarow ( tzn nie jest ani bardzo duzy ani szczegolnie maly) to zwykla standardowa prezerwatywa typu durex classic bedzie dobra. Kwestia milimetrow nie ma znaczenia. Zwlaszcza ze pamietam ze pisalas gdzies ze beda jeszcze globulki albo zaplanujecie to na dni nieplodne. Zycze spokoju i udanego pierwszego razu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości