![]() |
#661 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode = Żonki 2009 część XIII
Samba, no my tez moglismy kupic czarne lakierki i duuuzo taniej, ale mialam mozlowosc przylozenia takich do gajerka TZ i one ni w zab nie pasowaly. Szukalismy brazowych. Moze nie az takich lakierkwo, ale z polyskiem i to dosc widocznym. Ale za cholere nie moglsimy znalezc takich, ktore nam obojgu by pasowaly. A jak zobaczylismy te to TZ powiedzial, ze te i zadne inne, tylko do sprzedawczyni od razu z tekstem, ze je kupi, ale 650 zl za nie nie da.
![]() ![]() ![]() Tylko teraz gajerek zanosimy do skrocenia, bo nogawki sa za dlugie ![]()
![]() |
#662 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jedziemyw tygodoniu do hurtowni i zobaczymy co bedziemy brac.. aaa chcielismy rodzicom zrobic albumy ale moj tz nie ma fotek z dziecinstwa i takk mu lyso bylo wiec zrezygnowalismy, myslimy o takich wazonach - wazon zawsze sie przyda a do tego fajna dedykacja, niepodobaja nam sie ksiazki czy statuetki bo bedzie stac i sie kurzyc,a tu chociaz sie przyda... co wy na to? http://www.allegro.pl/item692145015_..._rodzicow.html
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2009-07-19 o 21:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#663 |
Zakorzenienie
|
Wszystkim wczorajszym PM, a dzisiejszym już żonkom życzę wszystkiego naj naj naj na nowej drodze życia.
U mnie przygotowania stoją. Chodzimy zapraszamy gości, na razie nikt nam wprost nie odmówił, większość od razu potwierdziła, po kilku widać, ze nie przyjdą (ale nie powiedzą od razu ![]() Nasi rodzice w końcu się poznali ![]() Bylismy wczoraj na sali - jestem póki co zachwycona. Tylko czy 1,5 litra napojów na osobę wystarczy? Jako atrakcje będziemy mieli pieczone zadki świnek, impreza przenosi się pod takie drewniane miejsce w ogrodzie, hmm... nie wiem jak to nazwać, taką altankę, tak zespół gra trochę przyśpiewek i bardzo fajnie to wygląda i babka mówiła, ze ludzie się swietnie bawią. Ogólnie sala bardzo mi się podoba, szkoda ze nie wzięłam aparatu. Myślimy o zabawach, chcemy oczepiny, zbieranie na wózek, może krzesełka standardowo i takie opowiadanie czytanie, gdzie wybrani goście mają swoją rolę - dwie drużyny, myśle też o teście zgodności dla nas i o wróżbach z balonów. A co u Was będzie? No i ciągle problemem jest logistyczne zaplanowanie podziękowań. ![]() A i jeszcze jedno pytanie - jaką piosenkę zaproponowałybyście jako dedykacje z okazji rocznicy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No rozumiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#665 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do wina to my mamy tokaj białe (uwielbiam ![]() Co do welonu to jest na grzeby, ale mój jest równy i nie będę miała problemu aby go upiąć jak chcę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#666 |
Zakorzenienie
|
Samba, no moj sie zastanawial czy brac, mimo, ze dostal upust taki jaki chcial, bo sam babce powiedzial, ze jest gotow zaplacic 500 zl, ale ani grosza wiecej.
![]() ![]() Groszku, moj tez ma surdut, ale troszke inny, bardziej garniturowaty ![]() ![]()
![]() |
#667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajne te wazony ![]() ![]() ![]() ![]() tego kagor dionis nie pilam, a kadarka tez slyszalam ze dobra ale ostatnio bylam w hipermarkecie i sie rozgladalam ale jest tyle rodzajow kadarki ze nie wiem ktore najlepsze ![]() ![]() ![]() ![]() Aha Zlotko ten akt urodzenia z 85 roku nie przejdzie - niby nic sie nie zmienilo, ale sama rozumiesz - musza zarobic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#668 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Uciekam już do spania!! Spokojnej nocki! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#669 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to faktycznie lipa ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() My garniak kupilismy mega drogi... pani stwierdzila ze jeden z drozszych modeli, no ale coz ja poradze ze nic innego mi sie nie podobalo :P ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- poradźcie mi bo mam dylemat ![]() kupilam na allegro taki welon... http://www.allegro.pl/item691708771_...jny_welon.html na zdjeciu spoko, na zywo tez niby ok... tylko nie jestem przekonana do tej lamowki i raz mi sie podoba a raz nie... dzis np bylo wszystko ok... tak dla scislosci mierze welon i bolerko za kazdym razem jak jestem w bielsku ![]() ![]() A teraz mi sie spodobal taki welon... i nie wiem czy se kupic czy nie ![]() ![]() http://www.allegro.pl/item686960208_...cru_ivory.html poradzcie bo ja sie zakochalam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#670 | ||
Raczkowanie
|
groszek80 bardzo fajna fryzurka! bardzo Ci pasuje! co do lakieru...mam ten sam problem...muszę miec go tonę na głowie, żeby włosy wytrzymały całą noc....
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
SAMBAdiJANEIRO co do welonu....będę nieobiektywna mówiąc, że ładniejszy jest ten bez lamówki...ale to dlatego, że sama mam podobny... jest tylko dłuższy, 2-warstwowy i dzety mam na zakończeniu welonu... ale skoro masz bolerko...to moze lamówka przy welonie jest już zbędna...najlepiej, jeśli przymierzysz wszystko razem i zobaczysz czy wszystko do siebie pasuje
Edytowane przez mka1987 Czas edycji: 2009-07-19 o 21:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#671 |
Rozeznanie
|
Scio 1,5 litra na osobe to za malo, my mielismy tyle na sali i podczas wesela braklo na szczescie nasz wlasciciel sali obok ma swoj sklep i po prostu doniosl a potem policzyl nam po cenie hurtowej, mysle ze napewno poszlo ponad 2 litry na osobe, najwiecej schodzilo sokow.
Samba ja mialam ten pierwszy welon i tez sie nad ta lamowka zastanawialam i dzien przed slubem ja obcielam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#672 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cześć!!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzisiaj sporo załatwiliśmy. Po pierwsze mogę się pochwalić, że mamy swoją stronę ślubną ![]() ![]() Po mszy byliśmy u organisty ustalić szczegóły, będzie też grała jego córka na skrzypcach, zagra 3 utwory. Byliśmy też u Pani, która piecze nam ciasta, ustaliliśmy, że mają być wysokie, bogate i większość takich orzeźwiających, z galaretkami itp. Przejeżdżałam dzisiaj koło sali Strippi, akurat miała mieć poprawiny. Nowo upieczonym żonkom składam gratulacje i życzę wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia!!! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#673 |
Zakorzenienie
|
Samba, ten z dzetami bedzie znacznie krotszy od twego
![]() ![]() anuulaa, dzieki ![]()
![]() |
#674 |
Rozeznanie
|
dzieki dziewczyny za odpowiedzi odnosnie aktu urodzenia.
pewnie bede musiala oplacic te 22 zl (samba dokladnie - kasa, kasa, kasa), a pozniej w USC chcemy zalatwic wszystkie "te" papierki. mam nadzieje, ze sprawnie pojdzie ![]() groszek fryzurka bardzo mi sie podoba, do tego welon i kwiatek jak dojda to bedzie super ![]() madzia, baja super, ze jestescie zadowolone z panienskich ![]() my wczoraj robilismy grilla u mnie. wpadli znajomi i na chwilke posiedzielismy, a dzis dla odmiany poszlismy do nich na piwko ![]() jaga faktycznie buciki wygladaja super ![]() moj TZ tez mial nie miec kamizelki, ale jednak bedzie ja mial (by wygladac jak mlody pan ![]() ![]() ok zmykam spac ![]()
![]() |
#675 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
woda to fajna sprawa - będzie podawana w dzbankach z lodem i z cytryną - sprawdziło się to bardzo na weselu naszych znajomych i chcemy odgapić ![]() my z atrakcji będziemy mieć pieczonego prosiaka ![]() a co do zabaw to jeszcze nie mam pojęcia.. test na zgodność będzie, a co jeszcze to nie wiem ![]() Cytat:
![]() dziewczyna napisala mi tak: 'wszystko zalezy od tego zjakiego materialu jest sukienka jezeli z satyny lub atlasu to jak najbardziej obszycie lamowkowe, suknia z koronką to merezka a cięty do kazdego fasonu' ja na Twoim miejscu kupilabym ten drugi tez, za pierwszy widzę, ze dałaś 20 zł wiec w razie czego bedziesz mogła rzucać nim na oczepinach i nie martwić się że ktoś nie odda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My tez będziemy mieć skrzypce na ślubie ![]() a powiedz mi ile ciast zamowiliście? my na 80-90 osob mamy na razie zaklepanych 11 ciast + 3 rodzaje drobnych ciasteczek takich na jeden kęs (znajoma mamy robi.. pieknie wyglądają i są pyysznee... ![]() pytam bo z kazdej strony mam inne informacje... na sali powiedzieli że 5-6 blach wystarczy a u znajomych na 100 osob było 20 blach... chcemy tez dawać gosciom na odchodne po pudełeczku z ciastem (jedno na parę) - ile radzicie blach?? groszek80 bardzo fajna fryzurka! bardzo Ci pasuje! widać, ze fryzjerka się napracowała ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#676 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczynki
![]() My wczoraj zaczeliśmy rozwozić zaproszenia po bliższej rodzinie i chrzestnym. Ale to jest fajne takie jeżdzenie i odwiedzanie rodzinki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jak TZ nie będzie miał pracy popołudniu to pojedziemy na 17 na pierwszą spowiedź ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#677 | |
Zakorzenienie
|
tak
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny co jest dobrego na ugryzienia komarów. jestem na nie uczulona. a po panienskim mam ponad 30 ugryzien ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#678 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#679 |
Zakorzenienie
|
madzia wapno i posmaruj ta mascia na ukaszenia, nie pamietam nazwy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#680 |
Zakorzenienie
|
fenistil??
zaraz lece do apteki bo nic nie mam,. dzis całej nocy przez to nie spałam ![]() a oto obiecane zdjęcia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#681 |
Zakorzenienie
|
ciag dalszy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#682 |
Wtajemniczenie
|
Madziu- widze że zabawa byla udama
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#683 |
Wtajemniczenie
|
Hej,
Mam takie pytanie już dla mężatek...jak to jest ze zmianą dowodu...jest jakiś określony czas, w którym trzeba zgłosić zmianę nazwiska??? I kiedy trzeba odebrać akt ślubu??? Zupełnie nie wiem jak mam się za to zabrać, żeby załatwić sprawy papierkowe - a minął już tydzień od ślubu.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#684 |
Zakorzenienie
|
![]() a ja o 10 jade do warszawy z suknią. mam dosc tych fiszbin. Wygląda to masakrycznie. Niech mi cos z tym zrobią. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#685 |
Wtajemniczenie
|
Mieliśmy mieć wczoraj kolejny plener zdjęciowy z naszą znajoma (robiła nam fotki na ślubie i weselu - jej pasją jest fotografia i wychodzi jej to bardzo dobrze, zresztą mała próbkę zamieszczam poniżej), ale padało cały dzień i dzisiaj może się da coś zrobić, bo jutro juz musze oddać suknie....buuu...jak ja się z nią rozstanę, szkoda mi będzie ją zwrócić
![]()
![]() |
![]() |
#686 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 201803111825 Czas edycji: 2009-07-20 o 07:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#687 |
Zakorzenienie
|
Agatka fajne fotki, Szkoda że suknie musisz oddać, ale ile klopotu mniej
![]() ![]() CO do aktu slubu, po tygodniu już powinien być do odbioru w USC. A potem to już z gorki, masz chyba 3 miesiace na wymiane dokumentow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#688 |
Wtajemniczenie
|
Rozwieźliśmy wczoraj te 6 zaproszeń i wpadliśmy do teściowej posiedzieć i pogadać i tak o 20 wróciliśmy do domu. i wtedy wyciągłam ze szafy halke od sukni i załozyłam buty ślubne i tańczyłam z TZ nasz pierwszy taniec
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Slicznie wyglądałas w tym różu i rogami ![]() Rewelacja ![]() Dobrze kolezanki zatroszczyły sie o Ciebie ![]() Btw masz słodki uśmiech ![]()
![]() |
![]() |
#690 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() My wczoraj zamówiliśmy u tej pani 11 blach ciast i 150 sztuk ciasteczek typu: rurki z kremem, grzybki i babeczki. Poza tym będziemy piec we własnym zakresie, więc w sumie będziemy mieć chyba 20 blaszek ciasta+150 tych ciasteczek na wesele dwudniowe na 120 os. i rozdajemy ciasto najbliższej rodzinie. Nam kiedyś kucharka mówiła, że blaszkę liczy się na 10 osób, ale nie pamiętam czy to było na 1 czy na 2 dni. Zależy też jakie są blachy. Myślę, że macie dobrą ilość ciast, na poprawiny przychodzi zawsze mniej osób, 5-6 blach to za mało moim zdaniem a 20 to zdecydowanie za dużo. Spytaj tej koleżanki ile im zostało ciasta po ich weselu, sama jestem ciekawa. Widać, żer suuuper imprezka była, już nie mogę doczekać się swojej ![]() Edytowane przez anuulaa Czas edycji: 2009-07-20 o 09:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:39.