Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-18, 21:01   #4891
sexy body
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe

Dziękuje Wam wszystkim za wsparcie, jesteście kochane! Wasze słowa dużo mi dają.
Ech, gdybyśmy tak mogły spotkać się kiedyś w realu

Póki co staram się trzymać, żyć dalej. Nie opuszcza mnie jednak nadzieja.

Oczywiście trzymam kciuki za dudziakową i gissh, przesyłam buziaki
Wierzę w to, że będzie dobrze i ani się obejrzymy, będziemy sie wszystkie razem cieszyć z naszych Maluszków

Muszę się przyznać, że po czytaniu o Waszych remontach, my również skusiliśmy się na małe co nieco, tzn. dokładniej ja wam pozazdrościłam i zarządziłam remoncik
Wymieniliśmy grzejniki, będzie malowanie i nowe mebelki, z których najbardziej sie cieszę! Ale to dopiero gdzieś za miesiąc.
No i myślimy nad zrobieniem sobie osobnej kuchni, ale to chyba zbyt duży wydatek.

Chyba nas wszystkie wykończył dzisiejszy upał, dopiero teraz jest w miarę fajne powietrze. Ale u mnie się chmurzy

Mam jeszcze takie pytanko do Was, jeśli chcecie to odpowiedzcie, kieruje mną czysta ciekawość: ile byłyście ze swoimi TŻetami, kiedy dowiedzieliście się o dzieciaczkach? Tych pierwszych dzieciaczkach.

Ja z moim TŻ 8 m-cy. Nie mówcie tylko, że mało...

elalank też sobie to nagram - jak tylko będzie widać! Fajny pomysł

sexy body jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-18, 21:32   #4892
belladonna78
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sexy body Pokaż wiadomość
Dziękuje Wam wszystkim za wsparcie, jesteście kochane! Wasze słowa dużo mi dają.

Wierzę w to, że będzie dobrze i ani się obejrzymy, będziemy sie wszystkie razem cieszyć z naszych Maluszków

Muszę się przyznać, że po czytaniu o Waszych remontach, my również skusiliśmy się na małe co nieco, tzn. dokładniej ja wam pozazdrościłam i zarządziłam remoncik
Wymieniliśmy grzejniki, będzie malowanie i nowe mebelki, z których najbardziej sie cieszę! Ale to dopiero gdzieś za miesiąc.
No i myślimy nad zrobieniem sobie osobnej kuchni, ale to chyba zbyt duży wydatek.

Chyba nas wszystkie wykończył dzisiejszy upał, dopiero teraz jest w miarę fajne powietrze. Ale u mnie się chmurzy

Mam jeszcze takie pytanko do Was, jeśli chcecie to odpowiedzcie, kieruje mną czysta ciekawość: ile byłyście ze swoimi TŻetami, kiedy dowiedzieliście się o dzieciaczkach? Tych pierwszych dzieciaczkach.

Ja też za gishh i dudziakową trzymam z całej sily kciuki, a gishh dodatkowo składam najserdeczniejsze życzenia... troszkę takie sobie urodziny - chociaż jak się pomyśli, że to własnie ma przysłużyć się dzidziolkowi, to w sumie może i dobre...

Ja byłam z moim TZ półtora roku jak zaszliśmy w ciążę))

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
Witam.
Weszłam na Wizaż tylko na chwilę żeby się z Wami pożegnać... Byłam dzisiaj u gin. i skierowała mnie do szpitala Powiedziałam jej o tych moich bólach z prawej strony brzucha (pisałam o tym niedawno) no i powiedziała że trzeba sprawdzić od czego one są... Poza tym nadal jest problem z moją szyjką macicy, skraca się chociaż jeszcze nie powinna...
Mówię Wam, martwię się tym wszystkim Przede wszystkim się boję co z Dzidziusiem...
Naprawdę się boję...
Ale z drugiej strony staram się nie panikować i tak sobie tłumaczę że może to i dobrze że idę do szpitala - zrobią mi porządne badania i mam nadzieję że rozwieją moje obawy.

Proszę, trzymajcie kciuki za mnie, a przede wszystkim za moje Maleństwo...

Mam się zgłosić do szpitala jutro rano (swoją drogą niezłe mi się w tym roku szykują urodziny...) Nie wiem ile będą mnie tam trzymać ale jak tylko będę mogła to się odezwę.

Pozdrawiam wszystkie Mamusie
Jeszcze raz - Z CAŁEJ SIŁY TRZYMAM KCIUKI. Mam nadzieję, że dasz znać, co i jak. Z Twojego opisu wynika, że lekarz dał ci to skierowanie z ostroznosci - ale to lepiej tak, niż coś zaniedbać!!

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
mamusie ja juz po lekarzu, wszytsko w porzadku, tak jak mi wrózyłyście no isama sobie przede wszystkim bedzie dziewczynka

niestety po lekarzu miałam troche nieprzyjemnosci. Okazalo sie, ze moja tesciowa wcale nie jest taka fajna i moja przyszla rodzina, i szczerze, to mam w jej udawane, ze mnei lubi, bo juz drugi raz wyszlo szydlo z worka. ogólnie straciłam humor, nie mam ochoty na nic

Gratulacje dziewczynki! a zatem masz, co chciałaś )))

A jeśli chodzi o teściową i w ogóle rodzinę TZ-ta, to - mam nadzieję że się nie obrazisz - ale wydaje mi się, że za bardzo się nimi przejmujesz. Jak to mówią - z rodziną to się najlepiej na zdjęciu wychodzi...
A tak serio - to po prostu za bardzo im pozwalasz wchodzić sobie na psychę, za mocno rozkminiasz różne sytuacje - i dla Twojego, TZ-ta i dzidzi dobra będzie, jak się nauczysz, małymi krokami - dystansować. Prawdą jest, że zawsze gdzieś oni będą się "kręcić w pobliżu" ale im szybciej zawrzesz z nimi pokój a jednocześnie postawisz silne granice wtrącania się - tym lepiej dla was trojga. Trzymam kciuki, żeby ci się udało.

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
Domi gratuluje

nie mam zupelnie silyna pisanie.. czytam was kochane ale jak chce cos npisac to nie mam pojecia od czego zaczac..

no moze powiemwam ze grzybica ustapila.. ja mam sie dobrze.. tz jeszcze sie leczyc bedzie kilka dni aby miec pewnosc ze obydwoje jestesmy zdrowi..

no i znow zaczyna sie u mnie cholestaza mialam taka nadzieje ze tym razem zacznie sie pozniej ale niestety..
Mi się chyba zaczyna coś dziać, może nie grzybica, ale na pewno jakieś podrażnienie - a miałam cholera jutro na basen((((

A jeśli chodzi o cholestazę, to poczytałam co to i bardzo Ci współczuję, nie dość że straszne swędzenie, to jeszcze obawy o dzidzię.... A powiedz mi, co z tym w poprzedniej ciąży z tym robiłaś?? i pomagało tak na co dzień??

BARTŁOMIEJ URODZIŁ SIĘ 14.01.10 O 12.12
belladonna78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-18, 21:34   #4893
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Kochane mamusie,

ja tak tylko napisalam o tej wizycie, bo szczerze mowiac bylam w tym dniu lekko zakrecona i chcialam Wam jeszcze raz napisac jak bylo, bo zapomnialam, ze pisalam juz wczoraj... Wybaczcie ciezarnej...wiecie jak to jest...

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
Ciesze sie że Ci się bejbe ułożyło tak jak trzeba ale nie myślisz że ono dopiero zaczyna fikołki i może się jeszcze wiele razy przekręcac? a ile płaciliscie za to 4D?
Nie nie, gin powiedzial, ze juz sie raczej nie przekreci z powrotem... A placilismy 50 Euro.

Cytat:

W sierpniu obchodzimy 5 nasza 5 rocznice...wiec kiedy pojawila sie fasolka to bylo 4,5 roku...ale chcielismy i staralismy sie o dzidzie juz po roku zanjomosci...

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
Mam się zgłosić do szpitala jutro rano (swoją drogą niezłe mi się w tym roku szykują urodziny...) Nie wiem ile będą mnie tam trzymać ale jak tylko będę mogła to się odezwę.

Kochana, trzymam mocno kciuki za was oboje Wszystko bedzie dobrze

Dudziakowa wiem, ze w szpitali ciezko jest zachowac optymizm, ale musisz wierzyc, ze wszystko skonczy sie dobrze a twoj synek bdzie dla ciebie najwiksza nagroda

Domi wielkie rozwiutkie gratulacje

U mnie pracowity weekend, bo razem z malzem postanowilismy do konca jego urlopu przekopac dom do gory nogami i pozbyc sie wszystkich niepotrzebnych rzeczy...wczoraj zaczelismy od szaf z ciuchami i niestety malz mial wieeeelka ochote "zoptymalizowac" ilosc moich torebek do chociaz 30 sztuk... Bylam twarda i wyrzucilam tylko 3 torby...
Za to ciuchow cala gora poszla na cele spoleczne...
Jutro zabieramy sie za buty i tez nie dam sie bez walki...
Ciezko bedzie tylko jak moje serce bedzie chcialo zerknac na moje skarby kosmetyczne...(kurcze, to byl tez moj pomysl, zeby zabrac sie za lazienke...) nie wiem jeszcze jak mu wytlumacze ilosc 9 kremow, 6 szamponow, 7 podkladow, 5 pudorow prasowanych i tyle Piateczek Diora... Moze nie zauwazy..?

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-18, 21:34   #4894
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

Sexy ja ze swoim Tz byłam 2 lata i 8 miesiecyteraz w sierpniu minie nam 3 lata, kiedy to zleciało, to nie mam pojecia, ale nie tak dawno tez było 8 miesiecy Ale pierwszy raz myslalam, ze jestem w ciazy po roku i wtedy naszla nas chec na dzidziusia, ale ciagle sie to odkładało, bo to studia, brak mieszkania, perspektyw itp. I tak zleciało. I mielimy sie starac po slubie w październiu, ale dzidzia pojawiła się szybciej
Sexy u mnie jeszcze remont z tydzien potrwa. a jakie meble chcecie kupic i kolorek ścian zrobic? ja do pokoju naszego wybrałam taki jasny kawowy, w sumie to bedzie mieszana biała farba z barwnikiem, wiec no wyjdzie jakies takie cappuccino, mam nadzieje, bo taki bedzie nam pasował. i do pokoju dzidziusia wybrałam jasny fiolet

Mnie upał wykończył i to bardzo, a pije tyle, że jeszcze w zyciu nawet jak był upał tyle nie pilam, praktycznie non stop. Cioca mi napisała maila, że juzk upiła pierwsze spioszki. Dla niej to frajda, ze moze dla mojego dzidziusia kupowac. sama miała dwóch chłpcw, a chyba kazda kobieta chce jakąś sukieneczke kupic, itp

Elalank lekarz mi mówił, ze to może yć własna aorta. dzowniła dziś moja ciocia, która jest w 23 tyg ciąży, mieszka w paryżu i to samo mówiła. Moze jej ak tam powiedzieli no nie wiem, w kazdym razie ja takie małe pukniecia juz kilka razy czułam. Ale ogólnie pierwsze ruchy to nibybulgotanie i przelewanie wody, czyli jak to Brombi okresliła- pralka

Karenika no co Ty, tz nie może Ci tego zorbic, taki zasób kosmetyków

Belladona a wiesz przejmuje sie i to bardzo, no ale co zrobic. Gdyby nie pewna awatura 3 mies temu, kiedy to juz byłam w ciąży moooże byłoby inaczej, ale jest jak jest

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2009-07-18 o 21:38
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-18, 22:28   #4895
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Cytat:

ja bylam z moim tz razem 16 miesiecy z tego pol roku byl to zwiazek na odleglosc.. gdyby nie to to napewno Adi bylby duzo wczesniej

8 miesiecy to nie jest malo.. jesli sie kogos bardzo kocha i mu ufa

Cytat:
Napisane przez belladonna78 Pokaż wiadomość
A jeśli chodzi o cholestazę, to poczytałam co to i bardzo Ci współczuję, nie dość że straszne swędzenie, to jeszcze obawy o dzidzię.... A powiedz mi, co z tym w poprzedniej ciąży z tym robiłaś?? i pomagało tak na co dzień??
w poprzedniej ciazy bralam leki.. wlasciwie swedzenie po nich ustapilo prawie calkiem ale uczucie goraca stop nie
robilam straszne rzeczy.. lacznie z cieciem stop zyletkami bo dzieki bolowi nie myslalam o tym uczuciu goraca i swedzenia..
no i nie spalam.. zasypialam okolo 6:30 rano i spalam do 10:00 potem drzemka w ciagu dnia..

co do tego podraznienia o ktorym pisalas.. moze sproboj podmywac sie jogurtem naturalnym.. mi pomagalo zwykle po goleniu uzywalam jogurtu.. ewentualnie tantum rosa jak nie jestes przekonana do jogrtu

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
i niestety malz mial wieeeelka ochote "zoptymalizowac" ilosc moich torebek do chociaz 30 sztuk... Bylam twarda i wyrzucilam tylko 3 torby...
to ty tez jestes taka pokrecona na torebki jak ja
w tej chwili mam okolo 45 sztuk

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-18, 22:38   #4896
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Karenika no co Ty, tz nie może Ci tego zorbic, taki zasób kosmetyków

On jest taaaki brutalny pod tym wzgledem.... dlatego lepiej, zeby zyl po prostu w blogiej nieswiadomosci ile czego mam...

Cytat:
to ty tez jestes taka pokrecona na torebki jak ja
w tej chwili mam okolo 45 sztuk
Uwielbiam torebki... a juz czuje brak tych, ktore dzisiaj poszly do kosza...trzeba bedzie zapelnic te puste miejsca...

Co do kolorkow to wlasnie postanowilismy, ze jednak damy troche koloru na sciany w pokoju dzidzi...
U nas w domu wlasciwie to nie ma bialych scian, wszedzie sa kolory - w salonie sciany sa czerwono-zolte z bialymi paskami w rogach, biuro jest brzoskwinka-losos, sypialnia czerwona z bialymi paskami w rogach i przedpokoje na obu pietrach maja tapete taka cieniwana brzoskwiniowo-biala...

Takze dla maluszka tez bedzie cos ciekawego...mamy juz super pomysl...

Stary 2009-07-18, 22:49   #4897
mamrotka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
Dzisiaj nagrałam krótki filmik jak mi brzuch się rusza i napina Pokaże siostrom jak do mnie zawitają zza granicy
ja tez uwielbiam jak dzidzia szaleje, żałuję że nie zrobiłam zdjecia jak pewnego poranku wypięła mi się z prawej strony i była taaka górka na brzuchu a z lewej wgłębienie

Cytat:
my byliśmy ze sobą ponad 3 latka ale o dzidzi myśleliśmy od dłuższego czasu no i spróbowaliśmy i się udało

a moja ciocia z wyjem po pół roku znajomości wzięli ślub i za niedługo urodziła im się córa

Cytat:

U mnie pracowity weekend, bo razem z malzem postanowilismy do konca jego urlopu przekopac dom do gory nogami i pozbyc sie wszystkich niepotrzebnych rzeczy...wczoraj zaczelismy od szaf z ciuchami i niestety malz mial wieeeelka ochote "zoptymalizowac" ilosc moich torebek do chociaz 30 sztuk... Bylam twarda i wyrzucilam tylko 3 torby...
Ciezko bedzie tylko jak moje serce bedzie chcialo zerknac na moje skarby kosmetyczne...(kurcze, to byl tez moj pomysl, zeby zabrac sie za lazienke...) nie wiem jeszcze jak mu wytlumacze ilosc 9 kremow, 6 szamponow, 7 podkladow, 5 pudorow prasowanych i tyle Piateczek Diora... Moze nie zauwazy..?
no to trzymam mocno kciuki

mnie ostatnio tez wzięło na porządki i wywaliłam wszystko z szaf i szafek ale niestety lubię chomikować i dużo rzeczy wróciło na swoje miejsca w przekonaniu że na pewno mi się jeszcze przydadzą

dobrej nocki mamusie
Stary 2009-07-18, 23:01   #4898
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamrotka Pokaż wiadomość
no to trzymam mocno kciuki

mnie ostatnio tez wzięło na porządki i wywaliłam wszystko z szaf i szafek ale niestety lubię chomikować i dużo rzeczy wróciło na swoje miejsca w przekonaniu że na pewno mi się jeszcze przydadzą

U mnie na pewno skonczyloby sie dokladnie tak samo gdyby nie to, ze tz czuwal z boku...

Kciuki sie przydadza, bo wlasnie odkrylam, ze mam trzy pudla lakierow do paznokci i jedna wielka kosmetyczke wypchana samymi blyszczykami...

Dobranoc Mamusie

Stary 2009-07-19, 08:35   #4899
brombusia
Zakorzenienie

Witam niedzielnie moje Ślicznotki

Pogoda na szczęście daje nam dzisiaj trochę odpocząć, nie wiem jak u Was, ale u mnie po wczorajszym deszczu, dzisiaj chłodno i świeżo.

Cytat:
no i znow zaczyna sie u mnie cholestaza mialam taka nadzieje ze tym razem zacznie sie pozniej ale niestety..
Oj, biedactwo

Cytat:
A jeszcze jedno pytałam lekarza, bo jeste jednak w tym 19 tyg, czy moge czuc ruchy, to mi powiedział, że nie mozliwe, ze to czuje własną aorte (?????). I ruchy mozna poczuc dopiero w 20 tyg w pierwszej ciąży...ciekawe...
A mój gin, jak byłam u niego w 19 tygodniu to pytał czy czuję już ruchy.
Poza tym aorta jest przecież wyżej, jak masz "pralkę" w podbrzuszu, to jak to może być aorta ? Co ona w ciąży opada

Cytat:
W sierpniu będzie 4 lata jak jesteśmy małżeństwem, a w listopadzie 7 lat jak jesteśmy razem Czyli jak dowiedzieliśmy się o ciąży, to byliśmy ze sobą ponad 6 lat ( długo nam to zeszło ).
8 miesięcy to ani dużo, ani mało, znam szczęśliwe małżeństwa, które pobrały się po niecałym roku znajomości i nieszczęśliwie zakończone tzw. "długie narzeczeństwa". Nie ma reguły, najważniejsze jest uczucie

Cytat:
Widzę, że nas powoli bierze na "wicie gniazda"
Ja też się wzięłam za porządkowanie, tyle że ja torebek mam tylko około 15, z kosmetyków to chomikuję tylko perfumy, największy problem w moim przypadku to książki
W czerwcu kupiłam ich ponad 15, czym lekko się przeraziłam, więc w lipcu się powstrzymuję póki co. Mam wrażenie, że kupuję na zapas, bo jak pojawi się dziecko, to nie będzie na to czasu ani pieniędzy.
Mam już podwójne rzędy na każdej półce i muszę kłaść książki u góry, na razie kupno nowego regału nie wchodzi w grę, bo nie wiemy jeszcze gdzie i jak będziemy mieszkać, więc postanowiłam te mniej kochane sprzedać na all. Ale grzebię się w nich od kilku dni i nie umiem zdecydować, których się pozbyć
Karenina trzy pudła lakierów do paznokci
Ja mam tylko 8 buteleczek (specjalnie policzyłam).

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-19, 10:11   #4900
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sexy body
hm...proszę się nie śmiać,ale nam stuknęło 10 lat w grudniu '08, a w marcu zaszłam w ciąże! kiedy ten czas zleciał?? nie wiem.....
Ale po 8 miesiącach wiedziałam ze TZ zostanie moim mężem i bedziemy mieć dzieci, ale wtedy było za wcześnie,mieliśmy 16 i 19 lat ...

kropka- 45 torebek???, karenina - 3 kartony lakierów do paznokci??? Dziewczyny, ale zeście zaszalały! A właśnie skończyłam czytać raport w najnowszym numrze Twojego Stylu o zakupoholiczkach Chyba wiem, o kim to było
a ja się powstrzymuję przed zakupem 9 torebki ...

Cytat:
mamrotka,
ja tez uwielbiam jak dzidzia szaleje, żałuję że nie zrobiłam zdjecia jak pewnego poranku wypięła mi się z prawej strony i była taaka górka na brzuchu a z lewej wgłębienie
wczoraj tez własnie takie zdjęcie udało mi sie zrobić Pokazałam TZowi jak wrócił z pracy, brzuch wyglądał jak zombi

kropka - poczytałam o tej cholestazie!! Biedactwo!!

miłej niedzieli
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-19, 10:42   #4901
katekatee
Zadomowienie

Witam serdecznie. Byliśmy wczoraj z tżtem na Epoce Lodowcowej i tak jak dziewczyny mówiły jak był ten moment kiedy ta mamutka rodziła to normalnie aż mi się łeska w oku zakręciła

Cytat:
mamusie ja juz po lekarzu, wszytsko w porzadku, tak jak mi wrózyłyście no isama sobie przede wszystkim bedzie dziewczynka

niestety po lekarzu miałam troche nieprzyjemnosci. Okazalo sie, ze moja tesciowa wcale nie jest taka fajna i moja przyszla rodzina, i szczerze, to mam w jej udawane, ze mnei lubi, bo juz drugi raz wyszlo szydlo z worka. ogólnie straciłam humor, nie mam ochoty na nic
Gratuluję córci, a co do rodziny to się nie przejmuj, tak jak pisałyśmy z nimi to różnie bywa. Raz jest lepiej raz gorzej. Grunt że z Tobą i z małą wszystko ok. A co do humoru to moja droga ja odkąd byłam u Pani gin i mnie tak fajnie sprowadziła na ziemie tym tekstem o wychowywaniu dzieci to mam takiego doła że szkoda gadać. Zastanawiam się czy ja się wogóle na matkę nadaję

[QUOTE=brombusia;13317527]
W sierpniu będzie 4 lata jak jesteśmy małżeństwem, a w listopadzie 7 lat jak jesteśmy razem Czyli jak dowiedzieliśmy się o ciąży, to byliśmy ze sobą ponad 6 lat ( długo nam to zeszło ).
8 miesięcy to ani dużo, ani mało, znam szczęśliwe małżeństwa, które pobrały się po niecałym roku znajomości i nieszczęśliwie zakończone tzw. "długie narzeczeństwa". Nie ma reguły, najważniejsze jest uczucie
[/QUOTtE]

My z tżtem jak się dowiedzieliśy o ciąży to byliśmy ze sobą 6 lat, czyli jesteśmy tzw. długim narzeczeństwem. Ale to pewnie przez to że to bardziej mnie się nie spieszyło z pójściem na swoje a po drugie ja tżta poznałam jak miałam 18 lat więc przez to też tak długo nam to zajeło No a małżeństwem jesteśmy 2 miesiące Tyle że dzidzia nas do ślubu nie przymusił ale go przyśpieszył z września na maj

elalank moja droga jak ja bym mogła sama wybrać to pewnie też bym sobie jeszcze pare latek odczekała zanim się na dzidzię zdecyduję Także dla mnie twój wiek jest wprost idealny

Zmykam coś porobić bo od rana na necie siedzę

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-19, 14:38   #4902
kachula27
Zakorzenienie

Hej dziewczyny dawno mnie nie bylo ale jakos tak wyszło ze nie mialam czasu na wizaz

Domi gratuluje corci

Zaraz doczytam reszte i wieczorkiem popisze z Wami a od jutra obiecuje wieksza aktywnosc bo tz po tygodniu w domu jedzie do pracy wiec bede miec wiecej czasu

Poki co zycze milej niedzielki

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-19, 18:35   #4903
martaN23
Zadomowienie

My z tż jesteśmy razem 5 lat od 11miesięcy jesteśmy małżeństwem wiec myślę że jesteśmy dobrze dobraną para długo mieszkaliśmy razem przed ślubem noi przyszedł czas na dzidzie na którą niestety musieliśmy troszkę poczekać
Ale myślę że dzidzia wszystko nam w grudniu wynagrodzi
widzę że tu straszne pustki odpoczywaciea jak grzebie tu bo tż śpi rozbolała go głowa i musiał się położyć
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-19, 19:23   #4904
carolans
Zadomowienie

Cześć, też się zastanawiałam co z opalaniem nie pytałam lekarki, a koleżanki mówią że twarz, nogi ręce czy dekolt można opalać, tylko żeby nie przesadzać z nagrzaniem ciała no i brzuszek przykryty i głowa. Ja jak było słońce to z rana siedziałam sobie na tarasie żeby nogi opalić chociaż, bo nie mogę patrzeć na to jaka blada jestem a w sierpniu na ślub, chrzciny itd chciałabym jakoś wyglądać... mam krem z samoopalaczem z nivea do nóg ale zawsze zapominam posmarować z rana :p

co do remontu to idzie pełną parą gdy tylko tż ma wolne, tak więc potrwa to jeszcze trochę, a ja bym już tak chciała nowe mebelki, szafę i układać wszystko !! pokój dla dziecka nie mam pomysłu jak urządzić tzn pomysły są ale uzależnione od płci którą poznam w sierpniu.

podoba mi się styl dżungli, wyspy, żeglarski hmm takie typowo dziewczęce całe w różu, tapety barbie itp w ogóle mi się nie podobają, może być różowy ale bez przegięć że naokolo bedzie księżniczka, barbie itp widziałam taki pokoik i jestem na nie.

Laura 20.12.2009
Oliwia 8.07.2011
carolans jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-19, 19:53   #4905
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:

:
Ja z moim Tz jestem 4,5 roku a od ślubu juz minął rok a dzidzius pojawil sie po 7 misiacach od slubu

Jutro wizyta u gina juz nie moge sie doczekac jak bede mogla podgladnac moja niunie

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-19, 20:36   #4906
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Ja z moim Tz jestem 4,5 roku a od ślubu juz minął rok a dzidzius pojawil sie po 7 misiacach od slubu

Jutro wizyta u gina juz nie moge sie doczekac jak bede mogla podgladnac moja niunie
Trzymam kciuki za wizytę- ja mam we wtorek i tez nie moge sie doczekać

sexy body ja mam w sierpniu 7 rocznice śluby, a z Kuba zaszłam w ciąze pól roku po ślubie (przed ślubem byliśmy razem 2 lata) Osobiście uważam ze dobry związek nie zależy od stażu i czasu trwania znajomości. Znam pary ktore nawet po kilku tygodniach znajomości decydowali sie na ślub i tworza udane związki...
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-19, 21:15   #4907
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Widzę, że nas powoli bierze na "wicie gniazda"
Ja też się wzięłam za porządkowanie, tyle że ja torebek mam tylko około 15, z kosmetyków to chomikuję tylko perfumy, największy problem w moim przypadku to książki
W czerwcu kupiłam ich ponad 15, czym lekko się przeraziłam, więc w lipcu się powstrzymuję póki co. Mam wrażenie, że kupuję na zapas, bo jak pojawi się dziecko, to nie będzie na to czasu ani pieniędzy.
Mam już podwójne rzędy na każdej półce i muszę kłaść książki u góry, na razie kupno nowego regału nie wchodzi w grę, bo nie wiemy jeszcze gdzie i jak będziemy mieszkać, więc postanowiłam te mniej kochane sprzedać na all. Ale grzebię się w nich od kilku dni i nie umiem zdecydować, których się pozbyć
Karenina trzy pudła lakierów do paznokci
Ja mam tylko 8 buteleczek (specjalnie policzyłam).

8 buteleczek to ja mam w samym kolorze fioletowym...oczywiscie rozne odcienie i rodzaje...
Ja tez mam duuuzo ksiazek...

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
kropka- 45 torebek???, karenina - 3 kartony lakierów do paznokci??? Dziewczyny, ale zeście zaszalały! A właśnie skończyłam czytać raport w najnowszym numrze Twojego Stylu o zakupoholiczkach Chyba wiem, o kim to było
a ja się powstrzymuję przed zakupem 9 torebki ...

Hihihi...zostalam przejrzana...torebek mam tak mysle kolo 40...i wszystkie uwielbiam...

Cytat:
[/QUOTtE]

My z tżtem jak się dowiedzieliśy o ciąży to byliśmy ze sobą 6 lat, czyli jesteśmy tzw. długim narzeczeństwem. Ale to pewnie przez to że to bardziej mnie się nie spieszyło z pójściem na swoje a po drugie ja tżta poznałam jak miałam 18 lat więc przez to też tak długo nam to zajeło No a małżeństwem jesteśmy 2 miesiące Tyle że dzidzia nas do ślubu nie przymusił ale go przyśpieszył z września na maj

My tez wzielismy slub niedawno bo w grudniu 2008...moj tz do dzisiaj sie smieje, ze dzidzia czekala az ja sie w koncu zgodze na slub i dopiero wtedy sie pojawila w brzuszku...

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
My z tż jesteśmy razem 5 lat od 11miesięcy jesteśmy małżeństwem wiec myślę że jesteśmy dobrze dobraną para długo mieszkaliśmy razem przed ślubem noi przyszedł czas na dzidzie na którą niestety musieliśmy troszkę poczekać
Ale myślę że dzidzia wszystko nam w grudniu wynagrodzi

Kochana, my tez naczekalismy sie i nawalczylismy o nasze malenstwo...tak sobie mysle, ze przez ten czas starania sie o dzidzie jestesmy tez duzo silniejsi i bogatsi o rozne doswiaczenia - rowniez te bardzo trudne...ale warto bylo

Stary 2009-07-19, 21:54   #4908
2befree
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sexy body

Nam w lutym stuknęło 5 lat, a w marcu zaszliśmy w ciążę. Ostatnia miesiączka 18 marca, czyli dokładnie 5 miesięcy od ślubu (18.10.2008) Staraliśmy się od stycznia, także całkiem szybko się uwinęliśmy
2befree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-19, 22:01   #4909
mamrotka
Wtajemniczenie

hej mamusie

powiem Wam że ta pogoda mnie dobija, albo cały dzień pada tak jak dziś albo jest tak gorąco że masakra

u nas ok. zaliczyłam dziś piękny spacerek
no i brzuszek rośnie z dnia na dzień i kg na wagę tez przybywa

jakoś cichutko tu dziś u nas

dobrej nocki
Stary 2009-07-20, 00:55   #4910
kachula27
Zakorzenienie

Ewa pytalas ile czasu jestesmy z tz zanim dowiedzielismy sie o ciazy no to u nas bylo tak ze w pierwsza ciaze zaszlam po 5,5 roku bycia razem ale ta ciaze stracilam w 8 tygodniu a w druga udalo nam sie zajsc 1,5 roku pozniej czyli po 7 latach bycia razem

Rowniez nie uwazam ze czas jest wyznacznikiem czy jest sie dobra para czy nie,znam pary ktore po wielu latach narzeczenstwa rozchodzily sie zaraz po slubie i takie ktore po bardzo krotkim czasie od poznania sie brali slub i teraz sa bardzo szczesliwym malzenstwem

Zmykam jeszcze troszke pobuszowac po necie i spaciu,moj tz pojechal wlasnie do pracy buuuuuu a tak fajnie bylo jak przez tydzien byl w domku ale jeszcze tylko do konca miesiaca i pozniej znowu bedzie

A ja mam wizyte w czwartek i powiem Wam ze od czasu kiedy zaczelam czuc synka to az tak sie nie martwie jak kiedys przed wizyta bo maly daje o sobie znac i wiem ze zyje tam sobie we mnie co nie znaczy ze sie nie martwie oczywiscie ,jak zawsze mam schizy ale juz nie takie jak kiedys

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 08:32   #4911
mamrotka
Wtajemniczenie

hej mamusie

a co to za spanie o tej porze ? cisza
jadę sobie na czereśnie na działeczkę

miłego dnia
Stary 2009-07-20, 08:43   #4912
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Sexybody - ja i TŻ byliśmy razem 10 lat jak zaszłam w ciąże i przy czym prawie 5 lat po slubie, to była wpadka, tzn nie staraliśmy się ale i nie zabezpieczaliśmy, chcieliśmy dziecka ale jakoś nam sie schodziło, a w momencie kiedy to sie udało moja Mama bardzo chorowała i nie zdążyłam jej powiedzić, ze jestem w ciąży
co Twojego Dziadka - on bedzie szczęśliwy wiedząc, ze Ty jesteś szczęsliwa - wierz mi ludzie w śpiączce wiedzą wiecej niż nam się wydaję, znam to z doświadczenia

Domi różowe gratulacje, a tesciowa eh olej to, z głupotą się nie wygra

Gissh bądź zawsze dobrj myśli - będzie dobrze
a Ty Dudziakowa proszę założyc różowe okulary i odgonic ciemne myśli - będzie dobrze

a co do czasu trawania związków - moi rodzice po 2 miesiącach znajomości wzieli ślub, po 10 latach ja się urodziłam (nie mam rodzeństwa) a byli ze sobą 41 lat, zreszta nadal sa ze sobą w innym wymiarze
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 09:01   #4913
malina81
Zadomowienie

A ja rozpoczynam kolejny tydzień 24
Poza tym od rana u mnie świeci słonko, niebo jest błękitne a powietrze rześkie leżymy jeszcze z Kubą w łózku i zajadamy śniadanko Miłego dnia Mamusie
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 09:09   #4914
brombusia
Zakorzenienie

Witam w nowym tygodniu

Weekend zaliczam do średnich, a to głównie dlatego, że ósemka mi wychodzi znowu ( zęby mądrości wyrzynają mi się od matury po trochu i żaden z nich nie wyszedł jeszcze do końca), mam opuchnięte dziąsło od 3 dni i boli

Czy Wy też budzicie się w nocy? Ja od 2 miesięcy każdej nocy budzę się co najmniej raz. Albo muszę do WC, albo mi niewygodnie , a najczęściej budzi mnie zgaga
Kiedy ja się wyśpię? Bo na pewno nie, jak dziecko przyjdzie na świat, czyli kiedy? Za rok?

Trzymajcie dzisiaj za mnie kciuki, bo idę na te USG 4 D po południu, więc jak zwykle panikuję

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
a co do czasu trawania związków - moi rodzice po 2 miesiącach znajomości wzieli ślub, po 10 latach ja się urodziłam (nie mam rodzeństwa) a byli ze sobą 41 lat, zreszta nadal sa ze sobą w innym wymiarze
Madziu, wzruszyłam się normalnie
Moi rodzice byli ze sobą ponad 46 lat

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Gratulacje Malinko
Tak fajnie masz, nowy tydzień się zaczyna a Ty zaczynasz nowy tydzień ciąży. Ja jutro skończę 24 tc, czyli od środy będę w 25 tygodniu ciąży
Rany, ale to zleciało

Stary 2009-07-20, 09:17   #4915
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Poza tym od rana u mnie świeci słonko, niebo jest błękitne a powietrze rześkie leżymy jeszcze z Kubą w łózku i zajadamy śniadanko Miłego dnia Mamusie
Gratulacje rozpoczescia kolejnego tygodnia ja jutro zaczne 23 wiec bedzie juz 6 miesiac

Cytat:
Witam w nowym tygodniu

Weekend zaliczam do średnich, a to głównie dlatego, że ósemka mi wychodzi znowu ( zęby mądrości wyrzynają mi się od matury po trochu i żaden z nich nie wyszedł jeszcze do końca), mam opuchnięte dziąsło od 3 dni i boli

Czy Wy też budzicie się w nocy? Ja od 2 miesięcy każdej nocy budzę się co najmniej raz. Albo muszę do WC, albo mi niewygodnie , a najczęściej budzi mnie zgaga
Kiedy ja się wyśpię? Bo na pewno nie, jak dziecko przyjdzie na świat, czyli kiedy? Za rok?

Trzymajcie dzisiaj za mnie kciuki, bo idę na te USG 4 D po południu, więc jak zwykle panikuję

(

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Ja tez wstaje w każda noc do WC najczesciej jest to godzina 2 a potem zasnac zazwyczaj nie moge i krece sie przez godzine

Ja dzis ide do gina na 18.00 to trzymajcie kciuki

Aniołek[*]

Edytowane przez pietrusia
Czas edycji: 2009-07-20 o 09:18
Stary 2009-07-20, 09:18   #4916
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Brombusia dzięki - można tylko zazdrościć takiego stażu
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 09:20   #4917
konspiracja
Zakorzenienie

Witajcie Kochane
Ojoojoj... u mnie w pracy ostatnio bardzo ciężko, nie moglam nawet tu zajrzeć, a w domu póki co na nowym netu nie mamy, dopiero od sierpnia.
Aleście napisały, wreszcie jest co czytać!!!
Za Dudziakową , sexy Body i Gishhh trzymam wielkie kciuki i przesylam pozytwne fluidki.
Domi - gratuluję córeczki!
Co do chomikowania i zakupoholizmu... hmm.. jestem kosmetoholiczkąna pewno... wychodzi to wszystko przy przeprowadzce... starałam sie zrobić jakąś segregacjo- eliminację przy pakowaniu - z róznym skutkiem, przyznam
Bo prawda jest taka że i tak sie tego wszystkiego nie używa. Torebki jestem w stanie zrozumieć... bo czasem mozna jakąś mieć na specjalną - jedną okazję - ale warto wtedy taką trzymać,,, ale np lakiery do paznokci??? nie liczylam ale tez mam za dużo i przede wszystkim zanim je zużyję czy tez użyję to minie juz ich terminważności....
nie, nie, musze jeszcze raz wszystko przejrzeć..
A książek tez nie umiem sie pozbyć, nadmiaru ksiażek... podwojne rzedy na regale, mowisz Brombusiu?
Tez myślę o zapasach na nadchodzące czasy

Dziewczyny gdzie Wy trzymacie te torebki? Macie moze jakies pomysly, zeby nie zajmowaly tyle miejsca w szafie?

Ja zaczelam 21 tydz. od zeszłego tygodnia czuje regularne kopniaczki, pralka wirowala od 16-go. No i nie mogę sie doczekac wizyty, a to jeszcze ponad tydzień.
Milego dnia, ja musze troszkę poczytac końcowkę zeszłego tygodnia

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2009-07-20 o 09:22
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 09:24   #4918
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dzis ide do gina na 18.00 to trzymajcie kciuki

Ja za Ciebie będę trzymać, a Ty za mnie . Idę na 16.20.

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
Brombusia dzięki - można tylko zazdrościć takiego stażu
Wszystko przed nami Madziu
Teraz w ciąży bardzo często myślę o moim Tacie, strasznie mi przykro, że moje dziecko nie będzie miało szansy go poznać

Stary 2009-07-20, 09:33   #4919
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:

Ja za Ciebie będę trzymać, a Ty za mnie . Idę na 16.20.

Jasne że bede trzymac , szczęściara bo masz wczesniej ja juz doczekac sie nie moge a do 18 tak daleko

To czekam na relacje

Aniołek[*]
Stary 2009-07-20, 09:38   #4920
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne że bede trzymac , szczęściara bo masz wczesniej ja juz doczekac sie nie moge a do 18 tak daleko
Pietrusia, jaki piękny brzuszek w awatarze
Super zdjęcie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości