Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dzieci" - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-20, 09:55   #991
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz

Ja dzis tylko na chwilke, bo u tesciowej jestem. Przyjechalismy wczoraj na grilla do znajomych wiec juz zostalismy u niej. Oczywiscie znowu goraco - nic sie nie chce :/

Magi
widze ze cos sie dzieje
tez bym chciala zeby mnie tak spontanicznie wzielo. Lekarz mowil ze od srody nie wytrzymam a tu nic ... chic do środy mam jeszcze troszke czasu.

Skierka biedna sie wylezy w tym szpitalu. Ja tez mialam bardzo nieregularne miesiaczki wiec ciekawe co mi powiedza :conf used:
Buziaki dla was
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 10:06   #992
Ulcia2512
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ulcia2512
Thumbs down Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz

Magi za rozwarcie :kciiuki:
Wczorajsza impreza sie udala, tylko zmeczona wrocilam, wiec pewnie dzis bede odpoczywac. Ale warto bylo.
Milego dnia mamusie.

108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72
Ulcia2512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 10:24   #993
frida110
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz

Cytat:
Napisane przez buziaczekk Pokaż wiadomość
Witam zajrzalam do was przypadkiemna odchowalnie i co widze? ze strasznie szybko zaczelyscie sie rozpakowywac....ja sama mialam termin na 5 marca a urodzilam 26 stycznia czyli urodzilam w 34 tyg, no ale wy to juz pobilyscie rekord, widze ze Nikka1201 urodzila w 24 tyg ciazy az musze zapytac.....czy wiecie co z jej malym? jak sie ma? i co sie stalo ze musiala miec cesarke tak wczesnie?
Pisze tutaj tego samego posta bo na odchowalni widze jeszcze pustki a strasznie jestem ciekawa

czekoladka racja z tym pakowaniem torby, najlepiej min 6 tyg przed terminem porodu....ja spakowalam 5,5 tyg przed terminem a na drugi dzien mi odeszly wody i po 26 h od odejscia wod urodzilam
Post Nikki z 13 maja

Cytat:
Napisane przez Nikka1221 Pokaż wiadomość
Kochane mnie juz mozecie wykreslic z listy.Moj skarbek jest juz na swiecie.nieplanowanie za szybko..w piatek wielkanocny o 3 w nocy dostalam skorczy i juz nie dalo sie tego zatrzymac.Moje kochanie urodzilo sie przez cesarke o 10:24 10.04.2009wazyl 712g i mierzyl 31cm.miejmy nadzieje ze najgorsze mamy juz za soba (infekcje, wylew w mozgu, ciagle skoki cukru, kroplowki, problemy z oddychaniem, serduszkiem....) oby bylo tego coraz mniej a maluszek oby rosl i zdrowial.tule go do siebie codziennie i calymi dniami przesiaduje w szpitalu ale cudownie ze go mam.lekarze dawali mu 30-40% szans a on tak sobie cudownie radzi (odpukac w niemalowane).juz sie nie moge doczekac kiedy wezme go na spacer i kiedy bede go miala przy sobie w domku i wogole...
troche wam zazdroszcze brzuszkow i kopniakow i ciazy bo to bylo wspaniale przezycie i nigdy tego nie zapomne choc tak krotko to u mnie trwalo...
ale Leo ma juz prawie 5 tygodni i wzy 762g i ma juz 32,5cm i jest najkochanszym synkiem na calym swiecie!!!jest najdzielniejszy i najslodszy!!!nie wyobrazalam sobie nawet wczesniej takiej mocy matczynej milosci.tego nie da sie opisac...
pozdrawiam was jeszcze zafasolkowane!
Z kolejnych wpisów wynika, że mały Leo ma się bardzo dobrze
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 10:27   #994
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam zajrzalam do was przypadkiemna odchowalnie i co widze? ze strasznie szybko zaczelyscie sie rozpakowywac....ja sama mialam termin na 5 marca a urodzilam 26 stycznia czyli urodzilam w 34 tyg, no ale wy to juz pobilyscie rekord, widze ze Nikka1201 urodzila w 24 tyg ciazy az musze zapytac.....czy wiecie co z jej malym? jak sie ma? i co sie stalo ze musiala miec cesarke tak wczesnie?
Pisze tutaj tego samego posta bo na odchowalni widze jeszcze pustki a strasznie jestem ciekawa

czekoladka racja z tym pakowaniem torby, najlepiej min 6 tyg przed terminem porodu....ja spakowalam 5,5 tyg przed terminem a na drugi dzien mi odeszly wody i po 26 h od odejscia wod urodzilam
Za duzo niestety nie wiemy bo Nikka bardzo rzadko sie udziela i skapi wiadomosci. Wiem tylko ze jak ostatnio pisala to wszystko bylo chyba w porzadku. To bylo tak dawno ze juz za bardzo nie pamietam. Moze ktos inny....

Trzymam kciukaski za Magi i za rozwarcie

Miramej ja tez jeszcze nie mam spakowanej torby. W zasadzie to nawet nie wiem w jaka sie spakuje i co, ale tym sie nie przejmuje bo w razie czego maz cos dowiezie. Zreszta od pierwszych skurczy do porodu jest jeszcze kupa czasu wiec pewnie wtedy bede sie pakowac. Ania siedziala jeszcze z nami przy kompie wiec wynika z tego ze czasu kupa.

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 10:38   #995
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Miramej a ty czujesz juz oddech produ za plecami?
No jakoś nie bardzo

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Miramej ja tez jeszcze nie mam spakowanej torby. W zasadzie to nawet nie wiem w jaka sie spakuje i co, ale tym sie nie przejmuje bo w razie czego maz cos dowiezie. Zreszta od pierwszych skurczy do porodu jest jeszcze kupa czasu wiec pewnie wtedy bede sie pakowac. Ania siedziala jeszcze z nami przy kompie wiec wynika z tego ze czasu kupa.
Ja też się pocieszam, że w razie jakby co, to Małż dowiezie, ale z drugiej strony wkurzona jestem na siebie, że jakoś nie mogę się za to zabrać

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Dziewczyny, ma któraś z Was numer do UnholyOne? Zaczynam się już martwić

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 10:38   #996
viki_22_83
Raczkowanie

GG do viki_22_83

no to frida mnie ubiegła tez miałam poszukac wiadomości od nikki wsumie niewesoło miała, ale dobrze ze teraz ok i oby jak najwięcej zdrówka dla tej kruszynki.

GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek
17. 08.2009

ALICJA mały motylek
16.07.2014
viki_22_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 10:38   #997
Wojtusia
Zakorzenienie

http://www.flymybutterfly.com/ fajna strona z naklejkami dzieciecymi na ściane, moze komus sie spodoba
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 10:45   #998
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Hej mamusie

Widze, ze ciekawy dzień sie dzisiaj zapowiada...

A ja zauważyłam dzisiaj iż moja wydzielina zmieniła kolor na lekko różowy do tego mały strasznie uciska mnie na dół brzucha który zresztą co jakis czas mi twardnieje i pobolewa jak na @ (ale to juz od kilku dni)... do tego pojawiajace sie bóle krzyza iii... ból pochwy czuje... Dosłownie jakbysmy z mezem mieli naprawde czeste i ostre przygody a póki co pościmy bo mam zakaz...
Ja oszaleje normalnie...

Edytowane przez adaikaka
Czas edycji: 2009-07-20 o 10:55
adaikaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 11:01   #999
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Cześć Mamusie

Na szczescie u mnie jest juz troche chlodniej i moge w miare normalnie funkcjonowac I jakis straszny aptetyt mam

Magi 3mam kciuki za szybki porod!
Stary 2009-07-20, 11:05   #1000
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie

Na szczescie u mnie jest juz troche chlodniej i moge w miare normalnie funkcjonowac I jakis straszny aptetyt mam

Jak tam Afrodytko sie czujesz?? Bo mamy terminy w przyblizonym okresie... dzieje Ci sie juz cos czy nic??
Stary 2009-07-20, 11:07   #1001
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć Mamusie

Afrodytko czy to u ciebie wyszedl paciorkowiec z posiewu??? Chcialam sie dowiedziec co ci lekarz zalecil w tej sytuacji??? O ile to u ciebie...

Stary 2009-07-20, 11:11   #1002
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Adaikaka czasami mam bóle takie jak na okres, ale raczej nic takiego poza tym. No i wiadomo bole plecow......

Syla lekarz przepisal mi antybiotyk , tylko teraz czekam az mi recepta przyjdzie pocztą bo ja mam lekarza w bilaymstoku bo tam rodze, a to jest kawalek drogi ode mnie. I teraz mam stresa ze zgubia na poczcie ten list czy cos.....
Stary 2009-07-20, 11:17   #1003
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:

Syla lekarz przepisal mi antybiotyk , tylko teraz czekam az mi recepta przyjdzie pocztą bo ja mam lekarza w bilaymstoku bo tam rodze, a to jest kawalek drogi ode mnie. I teraz mam stresa ze zgubia na poczcie ten list czy cos.....
Czyli masz wziasc antybiotyk jeszcze przed porodem...
Dziekuje za odpowiedz Mam nadzieje ze list nie zaginie

Stary 2009-07-20, 11:18   #1004
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

ja tam wole byc przygotowana
Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
No jakoś nie bardzo

jak sie zacznie to poczujesz

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość

A ja zauważyłam dzisiaj iż moja wydzielina zmieniła kolor na lekko różowy do tego mały strasznie uciska mnie na dół brzucha który zresztą co jakis czas mi twardnieje i pobolewa jak na @ (ale to juz od kilku dni)... do tego pojawiajace sie bóle krzyza iii... ból pochwy czuje... Dosłownie jakbysmy z mezem mieli naprawde czeste i ostre przygody a póki co pościmy bo mam zakaz...
Ja oszaleje normalnie...
a masz te bole regularne??

Info od Skierki:

"Hej mi drugi balonik pomogl, rozwarcie na 2 palce i glowka sie wstawia, jak zwolni sie miejsce na porodowce to ide pod kroplowke.Ta kolezanka co ze mna lezala tez miala wczoraj balonik zalozony, ale w nocy umierala i jej zdjeli i ona pierwsza poszla na porodowke.Ja pewnie jak ktoras urodzi to pojde, ale pewnie sie pomecze i boje sie, chcialabym miec to juz za soba.Pozdrow wszystkie mamusie, szkoda ze sama nie moge poczytac i napisac."

Skierka jest niemozliwa, jedna noga na porodowce a ona o wizazowaniu mysli

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 11:20   #1005
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Adaikaka czasami mam bóle takie jak na okres, ale raczej nic takiego poza tym. No i wiadomo bole plecow......
y hmmm

No to ja mam całą mase dziwnych objawów...
Qurcze a tak bym chciała dotrzymac chociaz do tego 1 sierpnia...
No nic... zobacze jak bedzie rozwijac sie sytuacja i ewentualnie udam sie do lekarza...

Czekoladko własnie zaczełam je obserwowac... tzn. te twardniecia... bóle sa czeste ale raczej nie regularne...

Edytowane przez adaikaka
Czas edycji: 2009-07-20 o 11:24
adaikaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 11:48   #1006
frida110
Zakorzenienie

Umyłam 2 okna i drzwi balkonowe i narazie odpoczywam. Może nazbieram jeszcze sił na trzecie Muszę się z nimi wyrobić do powrotu tż z pracy.

Też zaczynam się martwić co u Unholy. Nie odzywała się cały weekend. Mam nadzieję, że u Niej wszystko w porządku.
Stary 2009-07-20, 12:01   #1007
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

hej dziewczynki
dostalam wczoraj wiadomosc od Unholy ale maly mi wojowal do 1 w nocy i juz nie mialam czasu wejsc

Unholy napisala:
"My znowu w szpitalu... tym razem na pediatrii. Bartus ma goraczke i nic wiecej, z nozka ok. Musza sprawdzic skad te ponad 38st. Pozdrowionka"

biedny Bartus, oby to nie bylo nic powaznego

a dzis mam takie wiesci od katarzynki:
"Jestem na porodowce W razie naglych zwrotow akcji postaram sie na biezaco inf. Trzymajcie kciuki. Buziak"

oby jej szybko poszlo
Cytat:
Mam wiadomość od magi:

"Od północy jestem na sali porodowej, od 7 podłączyli mi oxy i zaczęły się skurcze co 3 minuty, niestety rozwarcia brak. Boli jak cholera "

trzymam kciuki
Cytat:
Info od Skierki:

"Hej mi drugi balonik pomogl, rozwarcie na 2 palce i glowka sie wstawia, jak zwolni sie miejsce na porodowce to ide pod kroplowke.Ta kolezanka co ze mna lezala tez miala wczoraj balonik zalozony, ale w nocy umierala i jej zdjeli i ona pierwsza poszla na porodowke.Ja pewnie jak ktoras urodzi to pojde, ale pewnie sie pomecze i boje sie, chcialabym miec to juz za soba.Pozdrow wszystkie mamusie, szkoda ze sama nie moge poczytac i napisac."

Skierka jest niemozliwa, jedna noga na porodowce a ona o wizazowaniu mysli
rowniez trzymam

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

a teraz sie pochwale: w poprzednia noc jak TZ wrocil z pepkowego to mnie dopadl i mialam taki seks jak nigdy w zyciu
no moze juz mialam kiedys ale to bylo dawno i nie pamietam hehe
bylo super, jak za starych czasow i nic mnie nie bolalo
wczoraj tez zaczelismy sie miziac ale maly nam przerwal, obudzil sie i juz dlugo nie chcial spac a potem my tez padlismy
i dzis rano tez chcial mnie zaatakowac ale ja bylam tak zmeczona po nocce z malym, ze sie nie nadawalam do niczego
ale na wieczor jest juz zapowiedziane mizianko

ale suuuuperrr jak kiedys
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 12:08   #1008
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Svinecko tak z ciekawosci zapytam, czy nie jest tak ze nie mozna w czasie połogu sie kochać? Czy moze tylko po cesarce mozna wczesniej zacząć harce?

Syla dziekuje Listonosz chodzi u nas kolo 12 wiec jak niedlugo nie przyjdzie to go
Stary 2009-07-20, 12:09   #1009
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
jak sie zacznie to poczujesz
(...)
Info od Skierki:

No tak myślę
Biedna skierka, tyle się naczekała, ciekawe, jak dalej Jej pójdzie.

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
dostalam wczoraj wiadomosc od Unholy ale maly mi wojowal do 1 w nocy i juz nie mialam czasu wejsc

Unholy napisala:
"My znowu w szpitalu... tym razem na pediatrii. Bartus ma goraczke i nic wiecej, z nozka ok. Musza sprawdzic skad te ponad 38st. Pozdrowionka"

"Jestem na porodowce W razie naglych zwrotow akcji postaram sie na biezaco inf. Trzymajcie kciuki. Buziak"
Biedny Bartuś . I Ola też, końcówka ciąży, a Ona w szpitalu. Mam nadzieję, że sprawa gorączki się wyjaśniła

za Kasię

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 12:10   #1010
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
hej dziewczynki

Unholy napisala:

a teraz sie pochwale: w poprzednia noc jak TZ wrocil z pepkowego to mnie dopadl i mialam taki seks jak nigdy w zyciu
wczoraj tez zaczelismy sie miziac ale maly nam przerwal, obudzil sie i juz dlugo nie chcial spac a potem my tez padlismy
i dzis rano tez chcial mnie zaatakowac ale ja bylam tak zmeczona po nocce z malym, ze sie nie nadawalam do niczego

ad.1 biedny Bartus
ad.2 mowisz ze jak nigdy w zyciu
moj tż tez juz wyposzczony, mowilam mu wczoraj ze moze za miesiac.....i ze juz nie pamietam jak to smakuje, wiec to bedzie nasz drugi 1 raz hehe

wlasnie gotuje ogorkowa..........pranie zaraz ide wywiesic
pogoda super -ani zimno , a ni cieplo tak w sam raz jak dla mnie

wlasnie sie dowiedzialam na NK ze moja kolezanka juz urodzila-miala termin na 25 lipca a urodzila 9 lipca-synus sie pospieszyl, najpierw odszedl jej czop a potem wody , ale lezala 9 dni w szpitalu z malym bo mial zoltaczke.......w sobote wyszli do domciu! szkoda ze na zywo nie zobacze dzieciaczka bo ona z Poznania- to taka znajomosc z Irlandii jeszcze

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-07-20, 12:12   #1011
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
No o chyba się zaczyna... odchodzą mi wody, tzn. sączą się, idę kąpu-kąpu i jedziemy do szpitala
.
Cytat:
Mam wiadomość od magi:

"Od północy jestem na sali porodowej, od 7 podłączyli mi oxy i zaczęły się skurcze co 3 minuty, niestety rozwarcia brak. Boli jak cholera "

oby poszlo jak najszybciej
dla Skierki
pozdrowcie dziewczyny przy okazji!

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Przeglądałam inne forum i natknęłam się na takie coś.

http://www.rzeczowo.gazetadom.pl/rze...2,5471682.html

http://www.babybay.de/cms/front_content.php

Dla mnie świetne, tylko ciekawe ile takie coś kosztuje.
o fajne rozwiazanie, ktos sie zorientowal gdzie mozna kupic? zaczne szukac w necie..

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość

Witam w poniedziałek. Trzymam kciuki za mamusie dziś rodzące. Tez juz bym chciała
Wczoraj wieczorem bolał mnie brzuch i plecy, dzisiaj tez troche boli, ale to nie skórcze, bo jakos mało bolesne i nieregularne.
Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Hej mamusie

Widze, ze ciekawy dzień sie dzisiaj zapowiada...

Ja oszaleje normalnie...
u mnie tez tak to wyglada: albo pobolewania i ciagniecia jak na @, albo twardnienie, wczoraj nawet bolał mnie caly brzuch jakbym sie zatrula czyms :| ból w pochwie i plecy, raczej miesnie niz kregoslup..

nie potrafie jednak odroznic czy to jakies skurcze przepowiadajace, czy ze macica 'cwiczy'
najgorsze jest to: łapie mnie zawsze po prawej stronie brzucha takie twardnienie i napiecie i czuje przy tym jakby mrowienie.
ktos sie wczytywal na temat objawow?
na pewno brzuch mi jeszcze sie nie obnizyl bo nadal ledwo oddycham mimo ze mam go juz na udACH jak siedze przy biurku

na kiedy macie wstepne terminy?

czekolada dzieki za przepis moze cos pokombinuje i dam znac, choc ja antytalent jestem

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 12:17   #1012
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Svinecko tak z ciekawosci zapytam, czy nie jest tak ze nie mozna w czasie połogu sie kochać? Czy moze tylko po cesarce mozna wczesniej zacząć harce?

Syla dziekuje Listonosz chodzi u nas kolo 12 wiec jak niedlugo nie przyjdzie to go
hmm moze i nie mozna ale dla nas to nie byla przeszkoda my sie nie kochalismy cala ciaze wiec wiesz
poza tym mam kolezanki, ktore po naturalnym porodzie uprawialy seks juz po trzech tyg wiec chyba mozna
nie wiem, w kazdym badz razie nic mnie nie bolalo i nic mi nie bylo, nie krwawie tez juz od paru dni wiec luz
Cytat:
ad.2 mowisz ze jak nigdy w zyciu
moj tż tez juz wyposzczony, mowilam mu wczoraj ze moze za miesiac.....i ze juz nie pamietam jak to smakuje, wiec to bedzie nasz drugi 1 raz hehe
nooooo bo to w sumie u nas tez bylo jak drugi pierwszy raz
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 12:18   #1013
frida110
Zakorzenienie

Mamusie rozpakowane -

Nikka1221 (Małgosia, 25l, Niemcy) ----------------- 10.04.09 - (24 tc) CC - Leo(712 g, 31 cm)
Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ---------------------- 26.05.09 - (31 tc) CC - Nataniel (1980 g, 45 cm)
mariolasl (Mariola, 34l, UK) ------------------------- 29.05.09 - (32 tc) CC - Antonio (1650 g, ?? cm)
Cassandra23 (Beata, 26l, lubelskie) --------------- 20.06.09 - (38 tc) CC - Kubuś (4080 g, 56 cm)
marica5 (Marika, 23l, Chełmno) ----------------------- 23.06.09 - (39 tc) CC - Martynka(3570 g, 59 cm)
megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) ----------------- 23.06.09 - (39 tc) SN - Amelka (2850 g, 53 cm)
Karolinak82 (Karolina, 26l, Poznań) -------------- 26.06.09 - (40 tc) SN - Zuzia (3660 g, 53 cm)
p4w (Ola, 26l, Szczecin) ----------------------------- 29.06.09 - (40 tc) SN - Tomuś (3220 g, 54 cm)
jusali (Alicja, 20l, war.-mazurskie) ------------------- 01.07.09 - (39 tc) SN - Joachim (2870 g, 53 cm)
musicman (Małgosia, ?? l, łódzkie) ---------------- 01.07.09 - (39 tc) CC - Bianka(4300 g, 59 cm)
eleeri (Aśka, 31 l, małopolskie) ------------------------ 04.07.09 - (41 tc) SN - Mateusz (3500 g, 56 cm)
ainka (???,??,???) -------------------------------------06.07.09 - (39 tc) CC - Weronika (3000 g, 51 cm)
Truheart (Ola, 27 l, Łódź) ----------------------------- 07.07.09 - (40 tc) SN - Adaś (3620 g, 54 cm)
miniusia91 (Asia, 18l, Łódź) ------------------------ 08.07.09 - (39 tc) CC - Maja (2300 g, 47 cm)
Svinecka (Ania, 25 l, Szczecin) ---------------------- 09.07.09 - (39 tc) CC - Marcel (3320 g, 56 cm)
Ania0104 (Ania, 26 l, podkarpackie) ----------------- 15.07.09 - (40 tc) SN - Bartek (3000 g, 55 cm)
magi77 (Marta, 31 l, mazowieckie) ----------------- 20.07.09 - (40 tc) CC - Maciek (3240 g, 52 cm)

FASOLOWE POLE LIPCOWE

FASOLOWE TYCZKI
17 sztuk mamy

aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) -------------------------------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon / Michał
annamaria80 (Ania, 29l, Anglia) ------------------------------ t.p. 06.07.09 - Dawid / Sebastian
skierka1981 (Teresa, 27l, Olsztyn) ------------------------------------- t.p. 09.07.09 - Amelka ................ Adbor Ring
erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) ------------------------------ t.p. 15.07.09 - Igor / Wiktor
arinitti (???, 37l, Warszawa) --------------------------------------- t.p. 19.07.09 - Marysia ................ Mikado Milano
AsssiiA (???, 22 l,Niemcy) -------------------------------------------t.p.19.07.09 - Julia
Finka09 (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------- t.p. 20.07.09 - ???
bibi23 (???, ?? l, ...) --------------------------------------------------- t.p. 22.07.09 - ??? lub ???
agga19851985 (Agnieszka, 24l, ...) -------------------------- t.p. 22.07.09 - Alan ................... Tako Jumper X
katarzynka00 (Kasia, ?? l, ...) ---------------------------------- t.p. 24.07.09 - Laura ................... X-lander w. limitowana
majka versace (Beata, 31l, Manchester) ---------------------- t.p. 25.07.09 - Adrianek ................. Mamas&Papas Skate
chrupcio (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------- t.p. 25.07.09 - Jagódka
mirika (Magda, 28l, Warszawa) ------------------------------------ t.p. 26.07.09 - Jaśmina
Wojtusia (Ania, 25l, lubelskie) ------------------------------------ t.p. 27.07.09 - Oliwia .................. Vektor Air
kasiuuulka (Kasia, 23l, Warszawa) ----------------------------- t.p. 27.07.09 - Andrzej
evamoni (Ewa, 35l, Niemcy) --------------------------------------- t.p. 28.07.09 - Nelly
nastyeddy (???, 22l, Wlk Brytania) ------------------------------t.p. 31.07.09 - ??? i ???

Edytowane przez frida110
Czas edycji: 2009-07-21 o 09:05
Stary 2009-07-20, 12:20   #1014
frida110
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE SIERPNIOWE

FASOLOWE TYCZKI
29 sztuk mamy

czekoladka21 (Ania, 26l, śląsk) -------------------------------- t.p. 01.08.09 - Weronika .................. Tako Jumper X
frida110 (Aśka, 28 l, dolnośląskie) --------------------------------- t.p. 01.08.09 - Kinga ................... Roan Kortina
Miramej (Jola, 33l, 3-miasto) ------------------------------------- t.p. 02.08.09 - Kuba................... Emmaljunga Smart Duo Combi
anusia_82 (Ania, 26l, 3-miasto) --------------------------------- t.p. 03.08.09 - ??? ...................... Mutsy Urban Rider
elita343 (Ela, 29l, Wrocław) --------------------------------------- t.p. 03.08.09 - Maja
czarnolaska(???, ?? l, ???) --------------------------------------- t.p. 06 .08.09 - ???
ulika (Magda, 27l, Śląsk) --------------------------------------------- t.p. 10.08.09 - ???
kamilka (Kamila, 22l, małopolska) ------------------------------ t.p. 10.08.09 - Sebastian
mayaha (???, ?? l, podkarpacie) ---------------------------------- t.p. 10.08.09 - Zuzia
cashmeree (Sylwia, 26l, Wolsztyn) ---------------------------- t.p. 11.08.09 - Natan / Ksawery
UnholyOne (Ola, 29l, mazowieckie) ---------------------------- t.p. 12.08.09 - Antoś
Syla39 (Sylwia, 29 l, Norwegia) ----------------------------------- t.p. 12.08.09 - ???
AnnGe (Anna, 26l, dolnośląskie) ---------------------------------- t.p. 13.08.09 - Kalinka
lenusia25 (Marlena, 26l, Poznań) ------------------------------- t.p. 13.08.09 - Wiktoria
viki_22_83 (Ania, 25l, Świdnik) -------------------------------- t.p. 16 .08.09 - Gabriel
Ulcia2512 (Ula, 27l, UK) ------------------------------------------ t.p. 17.08.09 - Kuba .................... Graco Tour Elite
IwonkaAnna83(Iwona, ?? l, podkarpacie) ------------------ t.p. 18.08.09 - ??? lub ???
Agata R (Agata, 23l, ...) --------------------------------------------- t.p. 19.08.09 - Maja ................... Mutsy Transporter
Sweet_21 (Arleta, 23l, Irlandia) ---------------------------------- t.p. 19.08.09 - Bartuś
groszkolino(???, ?? l, ...) ---------------------------------------- t.p. 19.08.09 - ???
iwona.sz2403 (Iwona, 26l, Tychy) ---------------------------- t.p. 20.08.09 - ???
Tulipfever (Maja, 29 l, Holandia) ------------------------------- t.p. 20.08.09 - ??? lub ??? .......... Bugaboo Cameleon
angy (Ania, 31l, ...) ---------------------------------------------------- t.p. 20.08.09 - Zosia .................. Jedo Bartatina) + Maxi Cosi
zioła (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------------- t.p. 22.08.09 - ???
WrednaAfrodyta (Irmina, 21l, Warszawa/Ostrołęka) ---- t.p. 25.08.09 - Adaś .................. Mikado Boston
marysia_258 (Iza, 25l, Kielce) ---------------------------------- t.p. 25.08.09 - Maja .................. Tako Jumper X
Adaikaka (Aneta, 22l, Kraków) --------------------------------- t.p. 27.08.09 - ???
aromatyzowana(???, ?? l, ???) ------------------------------ t.p. 29.08.09 - Lena
Anielka_ (???, 25 l, ???) ------------------------------------------- t.p. 30.08.09 - ???

Edytowane przez frida110
Czas edycji: 2009-07-20 o 12:21
Stary 2009-07-20, 12:20   #1015
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Svinecka pewnie to indywidualna sprawa....My kochamy się tez w czasie ciąży i nie wyobrazam sobie chocby 6 tyg postu mam nadzieje ze tez nic nie bedzie mnie bolalo i bedziemy mogli szybko zaczac po porodzie
Stary 2009-07-20, 12:24   #1016
frida110
Zakorzenienie

Coś czuję w kościach, że dzisiaj jeszcze zajdą wielkie zmiany w naszych listach

Skierko, Kasiu, Magi

No i za Unholy - biedaczka zamiast odpoczywać i się nie denerwować w końcówce ciąży to jeszcze ma taki kłopot.

Edytowane przez frida110
Czas edycji: 2009-07-20 o 12:25
Stary 2009-07-20, 12:26   #1017
Wojtusia
Zakorzenienie

groszkolino, ja z usg ostatniego mam termin ma piątek (24.07), a wg okresu na poniedziałek przyszły (27.07)
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 12:32   #1018
kamilka
Zadomowienie

oj ja bym też już chciała tak poszaleć jak kiedyś... Mimo że my się kochamy to ten seks taki do niczego... Tak mi źle, tak niewygodnie, potem mnie coś ciągnie... wrrr Czuję się jak wieloryb na brzegu :/ Ja już chcę urodzić!!!! A tu jeszcze 3 tyg Dziś idę na 18 do gina Może choć on da mi jakieś nadzieje że coś szybciej pójdzie... ehhh mam dość

A poza tym co z thru?? co u niej bo się nie odzywała...

Edytowane przez kamilka
Czas edycji: 2009-07-20 o 12:33
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 12:36   #1019
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość

na pewno brzuch mi jeszcze sie nie obnizyl bo nadal ledwo oddycham mimo ze mam go juz na udACH jak siedze przy biurku
mi sie wydaje ze sie obnizyl bo jak siedze to tez mam go na udach i musze siedziec bardzo szeroko jak facet......ale mam nadal zgage

Cytat:
hmm moze i nie mozna ale dla nas to nie byla przeszkoda my sie nie kochalismy cala ciaze wiec wiesz
poza tym mam kolezanki, ktore po naturalnym porodzie uprawialy seks juz po trzech tyg wiec chyba mozna
nie wiem, w kazdym badz razie nic mnie nie bolalo i nic mi nie bylo, nie krwawie tez juz od paru dni wiec luz

nooooo bo to w sumie u nas tez bylo jak drugi pierwszy raz
my kochalismy sie tylko raz w czasie calej ciazy i to bylo juz pol roku temu
troche sie boje jak to bedzie po porodzie, czy mnie bedzie bolalo czy cos.....

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
oj ja bym też już chciała tak poszaleć jak kiedyś... Mimo że my się kochamy to ten seks taki do niczego... Tak mi źle, tak niewygodnie, potem mnie coś ciągnie... wrrr Czuję się jak wieloryb na brzegu :/ Ja już chcę urodzić!!!! A tu jeszcze 3 tyg Dziś idę na 18 do gina Może choć on da mi jakieś nadzieje że coś szybciej pójdzie... ehhh mam dość

A poza tym co z thru?? co u niej bo się nie odzywała...
daj znac po wizycie

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-07-20, 12:37   #1020
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
maly zarloczek hehe
a jak ty sie czujesz?
No własnie, On by tylko jadł
no a ja, właściwie gdyby nie to krocze to by było OK
a tak spartolili mi robotę w szpitalu i jestem na antybiotykach, mały przy okazji też
a na ulotkach jeszcze pisze żeby podczas ich stosowania nie karmić

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
No o chyba się zaczyna... odchodzą mi wody, tzn. sączą się, idę kąpu-kąpu i jedziemy do szpitala

trzymajcie kciuki Jakby co, to mam nr tel. Miramejka, dam znać.
trzymam

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Mamusie rozpakowane jak Wam idzie zrzucanie wagi i jak tam doprowadzanie ciała do wyglądu sprzed ciąży??? Czy macie na to czas?
z wagą jest mły problem
nie wiem jakim cudem ale po porodzie (po tygodniu) jak wróciłam do domu to ważyłam tyle samo jak przed porodem
teraz mam 5 kg mniej, ale za to nie mam już prawie brzucha i zero rozstępów

Cytat:
Mam wiadomość od magi:

biedna, współczuję Jej, jeszcze pamiętam ten ból

Cytat:
Napisane przez viki_22_83 Pokaż wiadomość
Ja mam takie głupie pytanie do naszych mam, czy dały Wam cos ćwiczenia oddechowe w czasie porodu i jak dokładnie robi sie druga i trzecia faze oddychania. 2 juz miałam na SR ale niejestem pewna czy dobrze oddycham a 3 zaczełam ale nie załapałam bo jakas taka dla mnie pokręcona.
jak przyjdzie skurcz to na bank zapomnisz o oddychaniu

Cytat:
Info od Skierki:

co to za baloniki ?
kto mi objaśni ?

Cytat:
Unholy napisala:

trzymam za Bartusia i Katarzynkę

no Svinecka Ty tak nie szalej

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości