Poprawiamy maturę w maju 2009 :) - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-07-19, 13:37   #3301
gwiazda89
Zadomowienie

GG do gwiazda89
Dot.: Poprawiamy maturę w maju 2009 :)

Cytat:
Napisane przez Nija_ Pokaż wiadomość
Ja też chcę laptopa Nawet nie wiem jakie firmy mają dobre laptopy, w ogóle się na tym nie znam.

Deborah A może Ty umiesz dopasowywać fryzury w Photoshopie
A może idź do fryzjerki i się spytaj poprostu czy taka fryzura będzie Ci pasować?

Ja jestem z siebie dumna ostatnio coś nie chciało mi czytać i nagrywać DVD, ale dziś już się uparłam, że muszę coś z tym zrobić, bo za dużo tych filmów i seriali mam już ściągniętych poszperałam w googlach i okazało się, że nie tylko ja miałam ten problem jakieś sterowniki ściągłam i napęd śmiga
Stary 2009-07-19, 14:43   #3302
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gwiazda89 Pokaż wiadomość
A może idź do fryzjerki i się spytaj poprostu czy taka fryzura będzie Ci pasować?
Ale ja chcę widzieć, jak będę wyglądać "po"
Stary 2009-07-19, 19:21   #3303
Deborah100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AmericanGirl Pokaż wiadomość
No , strasznie duzo osób ma alergie . Ja jestem uczulona na metal ( pasek/guziki ) .

Ja uwielbiam mojego laptopa i za nic nie wymieniłabym go na komputer stacjonarny . Po pierwsze zajmuje o wiele mniej miejsca , po drugie wszędzie można go ze sobą zabrać , po trzecie nawet jak nie ma prądu można z niego korzystać No i ja nie narzekam bo mam bdb laptopa . Ale np ojciec przywiózł mi ze Szwecji takiego , no niewiem może z 1000zł kosztuje i naprawde chodzi jakby chciał a niemógł . Jesli juz bieze sie laptopa to trzeba sie liczyc z tym , że jesli ma to samo co komp stacjonarny to jego wydajność może byc słabsza . No i najważniejsze czym sie trzeba kierować przy wyborze laptopa to to do czego ma byc przeznaczony . Jesli duzo grasz no to biezesz takiego z najlepszą grafiką itp . Ja mam własnie pod gry/muzyke/multimedia i mi śmiga niezle no ale nie ma co ukrywać kosztował sporo .

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------
No właśnie i tak będę teraz mówić. Mamy sprawdzonego sprzedawcę i on zawsze mnie się pytał czy ma być do gier czy do pracy. Ja mówiłam do pracy, bo chodziło mi o programy projektowe i photoshop itd. Tu był mój błąd. Ponadto Tato wtedy przyjechał z pracy i od razu mówi: Jedziemy kupować laptopa! A ja nawet w necie nie zdążyłam ludzi popytać.
Takim o to sposobem mam Fujitsu Siemens'a z zintegrowaną kartą graficzną Grafika i procesor są ok.
Planuję zainstalować wszystkie programy i zrobić duży projekt. Zobaczę czy będzie dobrze działało

W laptopie to chyba raczej nie ma sensu wymieniać podzespołów, lepiej kupić nowego.
Sama nie wiem, bardziej znam się na stacjonarnych.

Cytat:
Nija_
Deborah A może Ty umiesz dopasowywać fryzury w Photoshopie
Troszkę umiem ale na pewno nie tak ładnie jak dziewczyny z forum. Po prostu nie umiem tego tak jakby ze sobą łączyć, żeby było dość naturalnie
A co chcesz dopasować fryzurkę do twarzy ?

Edytowane przez Deborah100
Czas edycji: 2009-07-19 o 19:30
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-19, 19:27   #3304
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Deborah100 Pokaż wiadomość
Troszkę umiem ale na pewno nie tak ładnie jak dziewczyny z forum. Po prostu nie umiem tego tak jakby ze sobą łączyć, żeby było dość naturalnie
A co chcesz dopasować fryzurkę do twarzy ?
Tak, wysłałabym Ci zdjęcie mojej twarzy (ale nie dzisiaj, nie teraz, bo jestem bez makijażu i w ogóle ) i zdjęcie fryzury, którą chciałabym sobie zrobić. Chciałabym to ze sobą połączyć, dopasować
Stary 2009-07-19, 19:33   #3305
Deborah100
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, wysłałabym Ci zdjęcie mojej twarzy (ale nie dzisiaj, nie teraz, bo jestem bez makijażu i w ogóle ) i zdjęcie fryzury, którą chciałabym sobie zrobić. Chciałabym to ze sobą połączyć, dopasować
Jasne, mogę dopasować Tylko pamiętaj, że jeśli modelka na zdjęciu z tą fryzurką ma np. głowę lekko przychyloną w prawo/lewo to Ty też na zdjęciu tak zrób. Będzie łatwiej dopasować. Zresztą zrób kilka i wtedy będzie można wybrać.

Heh mój pies nieźle dzisiaj przegiął
Poszłam z nim na spacer, bo oczywiście wymyślił, że chce. W lesie spuściłam go ze smyczy, zaczął sobie biegać a ja szukałam grzybów. Nagle zniknął mi z pola widzenia i zaczęłam go wołać. Kompletna cisza, łaziłam jak idiotka po krzakach,mało nie płacząc, że pies mi zginał.
Postanowiłam wrócić do domu, zmienić buty i znowu szukać, wchodzę na podwórko a ten czarnuch siedzi w najlepsze na krześle
Stary 2009-07-19, 20:32   #3306
gwiazda89
Zadomowienie

GG do gwiazda89

Jutro odezwę się popołudniu, bo rano jadę na Śląsk ja to chyba jestem nawiedzona, bo mi się ta kraina podoba mój tata uczył się i pracował w Sosnowcu i ja chyba coś z niego mam

Nebya kiedy masz jakieś kolejne listy?
Ciekawe jak Abercrombie i jej lekarski?
Stary 2009-07-19, 20:57   #3307
nebya
Wtajemniczenie

Cytat:
Jutro odezwę się popołudniu, bo rano jadę na Śląsk ja to chyba jestem nawiedzona, bo mi się ta kraina podoba mój tata uczył się i pracował w Sosnowcu i ja chyba coś z niego mam

To powodzenia, nie zgub się I po południu odezwij się i napisz jak było
Cytat:
Nebya kiedy masz jakieś kolejne listy?
Ciekawe jak Abercrombie i jej lekarski?
Codziennie (pon- pt) jest aktualizowana lista w Białymstoku, w Gdańsku jest w środę, w Zabrzu chyba we wtorek a w Lublinie chyba w czwartek Przynajmniej tak mi się wydaje Będę na bieżąco relacjonować
Też jestem ciekawa co u Abercrombie, coś się nie odzywa Koleżanko, odezwij się!

Szukam dla siebie ładnej, duużej torebki i coś znaleźć nie mogę- czy ja naprawdę mam aż tak wielkie wymagania? Duża, najlepiej czarna, z porządnej ekoskórki, bez pierdółek, świecidełek i innych ozdobników które mnie bardzo wkurzają i koniecznie na ramię. Gdzie taką znajdę? W czwartek jadę na małe zakupy ( przede wszystkim dla siostry) do wyboru mam tylko Top Secret, Deep'a, Reserved i inne Cropy do których nie chodzę Jest jeszcze etorebka, ale nie wiem jak z jakością ich torebek i trochę się boję bubla jakiegoś bo w sklepie stacjonarnym to wiadomo- mogę pomacać

nebya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-19, 20:58   #3308
Deborah100
Zakorzenienie

Heh a ja jadę do Białegostoku Ciocia we wtorek przyjeżdża obejrzeć nasze mieszkanie.
Pojadę z mamą, pochodzimy po sklepach. Mam zamiar kupić kilka dodatków do pokoju.
Nie biorę laptopa, więc będę bez neta. Taki odwyk dobrze mi zrobi

Idę spać, bo jutro pobudka po 5-tej

Miłej nocki życzę
Stary 2009-07-19, 21:44   #3309
AmericanGirl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nebya Pokaż wiadomość

Szukam dla siebie ładnej, duużej torebki i coś znaleźć nie mogę- czy ja naprawdę mam aż tak wielkie wymagania? Duża, najlepiej czarna, z porządnej ekoskórki, bez pierdółek, świecidełek i innych ozdobników które mnie bardzo wkurzają i koniecznie na ramię. Gdzie taką znajdę? W czwartek jadę na małe zakupy ( przede wszystkim dla siostry) do wyboru mam tylko Top Secret, Deep'a, Reserved i inne Cropy do których nie chodzę Jest jeszcze etorebka, ale nie wiem jak z jakością ich torebek i trochę się boję bubla jakiegoś bo w sklepie stacjonarnym to wiadomo- mogę pomacać

Osobiście wole kupować torebki w "normalnych" sklepach . Z reguły są o wiele tańsze no i wybór zdecydowanie większy . Torebki i buty to moja obsesja . Jak ktoś widzi , że zbliżam się do półki z butami [ nie daj boże na obcasie ] to krzyczy i wyciąga mnie ze sklepu . No ale nic nie poradzę . Ciekawe torebki w centowohandlowych sklepach można znalezc czasami w H&M , Zarze i jest jeden taki obuwniczy gdzie mają boskie torebki! Tylko nazwa mi umknęła , ceny nawet przystępne a sklep jest taki kolorowy [ jak mi się przypomni to podam nazwę ] Cropp'a , House'a , Reportera - nie ciepię . Jakies takie za sportowe dla mnie . Tez mam zamiar kupić kolejną torebeczkę Może jutro się uda . Najbardziej podobają mi się te w ksztalcie kuferka
Stary 2009-07-20, 09:54   #3310
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Deborah100 Pokaż wiadomość
Jasne, mogę dopasować Tylko pamiętaj, że jeśli modelka na zdjęciu z tą fryzurką ma np. głowę lekko przychyloną w prawo/lewo to Ty też na zdjęciu tak zrób. Będzie łatwiej dopasować. Zresztą zrób kilka i wtedy będzie można wybrać.
Super No to będę musiała zrobić sobie makijaż i zaangażować babcię do zrobienia mi kilku zdjęć, bo nie lubię pstrykać sobie sama przed lustrem, męcząc się z odpowiednim ustawieniem aparatu

Cytat:
Ja też jestem dość wybredna jeśli chodzi o torebki. Ale moim zdaniem na etorebce można kupić torebki naprawdę dobrej jakości. I podobają mi się dużo bardziej niż te z sieciówek typu H&M, Reserved, House... Podobno jakość torebek z H&Mu jest tragiczna... Fajne torebki ma Vero Moda, ale trochę drogie W każdym razie polecam etorebkę

Edytowane przez Nija_
Czas edycji: 2009-07-20 o 09:56
Nija_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-20, 11:11   #3311
201707171556
Konto usunięte

Jeśli chodzi o torebki to też szukam jakiejś, dużej i najlepiej dużej na zamek brązowej lub czarnej lub szarej Reserved ma dobre jakościowo torebki, H&M ma ładne ale juz się przekonałam, że niewiele warte są niestety, Croppy i Reportery też mnie nie interesują

W ogóle wiecie co...dopieroza dwa dni ogłoszenie trzeciej tury rekrutacji na filologie a ja głupia sobie w myślach snuje marzenia ze juz studiuję...

Czlowiek pracujący na nic nie ma czasu... siedze w tej żabce 9h dziennie, wychodze do pracy o 14, wracam po 24... ide spać i wstaję i znowu ide do pracy, na nic nie mam czasu...co za okropne życie. Nie chcę pracować w przyszłosci Albo chcę mieć jakiś wolny zawód

Zapomnaiłam co ważnego maiłam napisac...
201707171556 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-20, 11:26   #3312
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Durga Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o torebki to też szukam jakiejś, dużej i najlepiej dużej na zamek brązowej lub czarnej lub szarej Reserved ma dobre jakościowo torebki, H&M ma ładne ale juz się przekonałam, że niewiele warte są niestety, Croppy i Reportery też mnie nie interesują

W ogóle wiecie co...dopieroza dwa dni ogłoszenie trzeciej tury rekrutacji na filologie a ja głupia sobie w myślach snuje marzenia ze juz studiuję...

Czlowiek pracujący na nic nie ma czasu... siedze w tej żabce 9h dziennie, wychodze do pracy o 14, wracam po 24... ide spać i wstaję i znowu ide do pracy, na nic nie mam czasu...co za okropne życie. Nie chcę pracować w przyszłosci Albo chcę mieć jakiś wolny zawód

Zapomnaiłam co ważnego maiłam napisac...
Ja myślę o tej torebce:
http://etorebka.pl/s03.php?f=0174

Nie mam kasy na "zbędne" wydatki, ale muszę jakoś wyglądać, w czymś nosić książki itd. Np. nie mam w ogóle eleganckich butów na obcasie ani nawet balerinek, w których mogłabym pójść na rozpoczęcie roku (tak się to nazywa również w przypadku studiów? ). Mam rozwalające się baleriny z New Yorkera, czarne w białe groszki. Do eleganckiego zestawu żakiet + spodnie nie pasują
Będę musiała poprosić mamę o wsparcie i kupić kilka rzeczy, m.in. buty i torebkę.

Ja też już w myślach snuję marzenia, że studiuję Jak się nie dostaję, to ehhhhhhh

Ja chcę pracować na 1/2 etatu, ale tak, żeby płacili jak za cały etat - żeby mieć więcej czasu dla siebie Takie rzeczy to tylko w Erze
Stary 2009-07-20, 12:00   #3313
AmericanGirl
Zadomowienie

Cytat:
Ja myślę o tej torebce:
http://etorebka.pl/s03.php?f=0174

Nie mam kasy na "zbędne" wydatki, ale muszę jakoś wyglądać, w czymś nosić książki itd. Np. nie mam w ogóle eleganckich butów na obcasie ani nawet balerinek, w których mogłabym pójść na rozpoczęcie roku (tak się to nazywa również w przypadku studiów? ). Mam rozwalające się baleriny z New Yorkera, czarne w białe groszki. Do eleganckiego zestawu żakiet + spodnie nie pasują
Będę musiała poprosić mamę o wsparcie i kupić kilka rzeczy, m.in. buty i torebkę.

Ja też już w myślach snuję marzenia, że studiuję Jak się nie dostaję, to ehhhhhhh

Ja chcę pracować na 1/2 etatu, ale tak, żeby płacili jak za cały etat - żeby mieć więcej czasu dla siebie Takie rzeczy to tylko w Erze
Butów to ja mam aż za dużo , no ale to wynik mojego nałogu . hehe . a i tak pojade na zakupy i wróce z kolejną parą butów

z e torebki podobją mi się te torby:
http://etorebka.pl/s03.php?f=0146
http://etorebka.pl/s03.php?f=0094 - ale żeby był inny kolorek

U mnie zawsze przed nowym rokiem szkolnym/akademickim pojawia sie najwięcej wydatków , no bo jakoś trzeba wyglądać . Kurde , chciałabym już zarabiać jak człowiek , żeby mieć na swoje wydatki . A tak to albo nie mam wogóle kasiory [ ostatnio nie miałam nawet 1gr - a to dziwne bo żółtków mam zawsze full ] albo pojawia się niespodziewanie , niewiadomo skąd . A chcialabym miec takie chociażby małe poczucie stabilności , że np co miesiąc mam wypłate i mam chociaz troche pieniążków . Zobaczymy jak to się wszystko potoczy ..
Stary 2009-07-20, 16:05   #3314
gwiazda89
Zadomowienie

GG do gwiazda89

Wróciłam z big city do my city

Tramwaje
Autobusy nieskopodłogowe
Centra Handlowe
Ogródki piwne
Spokój

czyli może być

Podróż nie rozpoczeła się zbyt kolorowo, bo jadę o 6 tramwajem, jeszcze zaspana, i nagle w połowie drogi oświecenie: DOWÓD! no i musiałam się wrócić a i tak nie chcieli sobie go sprawdzić z kopią

Uczelnia blisko dworca i centrum. Jedynie dwa przystanki autobusem, więc wracałam już spacerkiem uczelnia coraz bardziej mi się podoba, ta nowa hala jest cudna, a jeszcze budują drugą i raczej przed październikiem skończą a jak widziałam drzwi do katedr różnych działów fizjoterapii to mi tak ciepło się na sercu zrobiło, że ja już nie długo tam zawitam i znalazłam dziekanaty, akademik, stołówkę, ksero po 10gr tanio
Nebya jak czekałam na pociąg powrotny to siedziały obok mnie dwie dziewczyny z Rzeszowa, które dostały się na Ligotę może zarazić Cię ich sukcesem medycyny na ŚUM

Co do torebek to ja choruję na torby z diverse ogólnie lubię taką sportową elegancje niedawno kupiłam sobie czarną dużą torbę właśnie z diverse z takiego śliskiego materiału i z trwałymi uszami co u mnie jest bardzo ważne tylko jak szukam jakiegoś drobiazgu to tak z 10 minut bo mam taki bałagan ale jak torebka ma być dodatkiem to mam taką mała srebrną z londynu ja mam tak, że trochę ich mam, ale nie wymieniam ich tylko jak w jednej chodzę to chodzę i chodzę, aż mi się znudzi, albo innej nie kupię
Stary 2009-07-20, 16:56   #3315
AmericanGirl
Zadomowienie

A jutro ja będe podróżować . Znów wszystko na ostatnią chwilę . wrr .
Pobudka rano , z koleżaneczką pojade pierw wywołać zdjęcia , na UG zrobić ksero papierów w moim dziekanacie , zaniesc papiery na prawo no i do sopotu zawieźć na MSG . I musze zdążyc z wszystkim do 15.

A dziś zrobiłam forum dla studentów msg Mamy takie forum na prawie i jest niesamowicie przydatne , więc może przyda sie i na msg .

Powinnam sie uczyc , a taaaaak mi sie jakos nie chce . Ta pogoda chyba mnie dobija . Własnie leje , a za 5 minut bedzie tak słonce grzało , że nie da sie wysiedziec .

Zakupy znów musiałam przełożyc bo TZ dłuzej w pracy a mielismy razem jechać .

No i tak sobie siedzie i nie wiem co z sobą mam począć . Może jakiś film ściągnę

Wczoraj w końcu obejrzałam Zmierzch . Tak się jakoś nie mogłam zebrać i ... nic specjalnego . Myślałam ,że jak się tak ludzie tym filmem zachwycają to będzie naprawde fajny . Zadnej specjalnej akcji , zadnych erotycznych scen [ ] , gra aktorska też nie powala , więc czym sie tu zachwycać . i jeszcze jak widze gdzies , że jest to horror to już wogóle .. ani troche nie był straszny . Książka zapewne o niebo lepsza . I wy tez uważacie , że ten Robert Pattinson jest tak strasznie przystojny ? Bo ja nie zauważyłam ..
Może polecicie jakiś film ?
Stary 2009-07-20, 17:09   #3316
gwiazda89
Zadomowienie

GG do gwiazda89

Cytat:
Wczoraj w końcu obejrzałam Zmierzch . Tak się jakoś nie mogłam zebrać i ... nic specjalnego . Myślałam ,że jak się tak ludzie tym filmem zachwycają to będzie naprawde fajny . Zadnej specjalnej akcji , zadnych erotycznych scen [ ] , gra aktorska też nie powala , więc czym sie tu zachwycać . i jeszcze jak widze gdzies , że jest to horror to już wogóle .. ani troche nie był straszny . Książka zapewne o niebo lepsza . I wy tez uważacie , że ten Robert Pattinson jest tak strasznie przystojny ? Bo ja nie zauważyłam ..
Może polecicie jakiś film ?
Rzeczywiście, film nie wart oglądnięcia
Stary 2009-07-20, 18:26   #3317
nebya
Wtajemniczenie

Cytat:
Wróciłam z big city do my city

Tramwaje
Autobusy nieskopodłogowe
Centra Handlowe
Ogródki piwne
Spokój

czyli może być

Podróż nie rozpoczeła się zbyt kolorowo, bo jadę o 6 tramwajem, jeszcze zaspana, i nagle w połowie drogi oświecenie: DOWÓD! no i musiałam się wrócić a i tak nie chcieli sobie go sprawdzić z kopią

Uczelnia blisko dworca i centrum. Jedynie dwa przystanki autobusem, więc wracałam już spacerkiem uczelnia coraz bardziej mi się podoba, ta nowa hala jest cudna, a jeszcze budują drugą i raczej przed październikiem skończą a jak widziałam drzwi do katedr różnych działów fizjoterapii to mi tak ciepło się na sercu zrobiło, że ja już nie długo tam zawitam i znalazłam dziekanaty, akademik, stołówkę, ksero po 10gr tanio
Nebya jak czekałam na pociąg powrotny to siedziały obok mnie dwie dziewczyny z Rzeszowa, które dostały się na Ligotę może zarazić Cię ich sukcesem medycyny na ŚUM

Co do torebek to ja choruję na torby z diverse ogólnie lubię taką sportową elegancje niedawno kupiłam sobie czarną dużą torbę właśnie z diverse z takiego śliskiego materiału i z trwałymi uszami co u mnie jest bardzo ważne tylko jak szukam jakiegoś drobiazgu to tak z 10 minut bo mam taki bałagan ale jak torebka ma być dodatkiem to mam taką mała srebrną z londynu ja mam tak, że trochę ich mam, ale nie wymieniam ich tylko jak w jednej chodzę to chodzę i chodzę, aż mi się znudzi, albo innej nie kupię
Fajnie, ze wszystko się udało

Oj coraz bardziej odległe wydaje się studiowanie na ŚUM W tej chwili jestem najbliżej Białegostoku, dzisiaj była kolejna aktualizacja listy i brakuje mi tylko 4 pkt. Tak bym chciała już być na tej medycynie!

Stary 2009-07-20, 19:32   #3318
gwiazda89
Zadomowienie

GG do gwiazda89

Cytat:
Fajnie, ze wszystko się udało

Oj coraz bardziej odległe wydaje się studiowanie na ŚUM W tej chwili jestem najbliżej Białegostoku, dzisiaj była kolejna aktualizacja listy i brakuje mi tylko 4 pkt. Tak bym chciała już być na tej medycynie!

Zobaczymy co jutro będzie, bo jak dobrze pamiętam jest kolejna tura na ŚUM.
Stary 2009-07-21, 11:05   #3319
Nija_
Zakorzenienie

Zarejestrowałam się w elektronicznej rekrutacji Języki: angielski średnio zaawansowany, niemiecki początkujący (od podstaw ). Musiałam wybrać też trzeci język na wypadek, jakby nie otworzyli drugiego. Wybrałam włoski, piękny język
http://www.laradiolina.it/index_new.htm

Teraz nawet żałuję, że nie wzięłam włoskiego jako drugiego języka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-21, 13:08   #3320
Nija_
Zakorzenienie

Gdzie jesteście
Stary 2009-07-21, 13:15   #3321
nebya
Wtajemniczenie

Cytat:
Gdzie jesteście
Ja już jestem, byłam u babci

Cytat:

Zobaczymy co jutro będzie, bo jak dobrze pamiętam jest kolejna tura na ŚUM.
Jest druga lista na ŚUM- 174 pkt. I dużo i mało i nadal nie wiadomo co z tego będzie

Cytat:
Zarejestrowałam się w elektronicznej rekrutacji Języki: angielski średnio zaawansowany, niemiecki początkujący (od podstaw ). Musiałam wybrać też trzeci język na wypadek, jakby nie otworzyli drugiego. Wybrałam włoski, piękny język

Ach, włoski Zawsze chciałam się go nauczyć!
Fajnie Nija że się jednak rejestrujesz na studia, że wszystko wskazuje na to że zaczniesz studiować- naprawdę się z tego cieszę Nie miej mi za złe, że to napisałam, mam nadzieję że nie zapeszę

Stary 2009-07-21, 14:54   #3322
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
Ach, włoski Zawsze chciałam się go nauczyć!
Fajnie Nija że się jednak rejestrujesz na studia, że wszystko wskazuje na to że zaczniesz studiować- naprawdę się z tego cieszę Nie miej mi za złe, że to napisałam, mam nadzieję że nie zapeszę

Oj, ja też mam nadzieję, że w tym roku zacznę studiować. Cieszę się, już planuję zakupy typu segregator, zeszyt do matematyki (), fajne długopisy, piórnik Lubię takie zakupy Jak się okaże, że zabraknie mi kilku pkt... Nie, nie może mi zabraknąć, dostanę się i koniec.

Jeszcze tylko jakaś praca by się przydała
Stary 2009-07-21, 15:17   #3323
Deborah100
Zakorzenienie

A ja gdy dowiedziałam się, że na sesję trzeba być ubranym na galowo stwierdziłam, że brakuje mi eleganckich bluzek
Na pewno muszę kupić 2-3 + jakieś spodnie albo czarne jeansy.

Jednak na razie mam ważniejsze wydatki.

Niedawno wróciłam z wujkiem. Wczoraj Poszłyśmy z mamą do orientalnego sklepu z odzieżą, biżuterią i wystrojem wnętrz. Zakochałam się Kupiłam dwie poszewki na poduszeczki.
Teraz zrobię listę potrzebnych rzeczy i następnym razem kupię a jaka piękna biżuteria

Oj chyba zacznę grać w totka
Stary 2009-07-21, 16:07   #3324
Nenya_89
Zadomowienie

Cytat:
Gdzie jesteście
Ja byłam dzisiaj na uczelni.
Jedno spostrzeżenie: ja się tam zgubię

Książki, strona po stronie - klik
Nenya_89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-21, 19:43   #3325
gwiazda89
Zadomowienie

GG do gwiazda89

Cytat:
Gdzie jesteście
Ten tydzień mam poranną zmianę, przychodzę, jem obiad, coś pooglądam, idę spać, kolacja, mycie i dalej spać

Cytat:

Nija Ja to Cię podziwiam z tym niemieckim po 9 latach nauki stwierdzam, że on jest dla mnie za ciężki i za trudna gramatyka, a raczej te ich końcówki, rodzajniki i rodzaj żeński tam gdzie u nas jest męski choć Eurosport lubię sobie po niemiecku oglądnąć, ale to jest wyjątek

Cytat:
Ja już jestem, byłam u babci

Jest druga lista na ŚUM- 174 pkt. I dużo i mało i nadal nie wiadomo co z tego będzie
Nebya czyli 5 punktów. A masz orientację ile jest osób przed Tobą?

Cytat:
Napisane przez Nenya_89 Pokaż wiadomość
Ja byłam dzisiaj na uczelni.
Jedno spostrzeżenie: ja się tam zgubię
Nenya jeden tydzień i z zamkniętymi oczami będziesz chodziła nie no, to jest uniwerek, więc pewnie duuuuży nie to co moja skromna akademia
Stary 2009-07-21, 20:57   #3326
AmericanGirl
Zadomowienie

Cześć

Co ja dziś odje.bałam to brak słów poprostu . Pojechałam z koleżanką , żeby w końcu pozawozić papiery i na prawo i na msg . Wszystko pieknie ładnie zaplanowane.Pierw pojechałam zrobić zdjęcia , międzyczasie kupiłam buty , no i zadowolona pojechałam dalej . W dziekanacie udało mi się o dziwo dogadać z panią i jak sie okazało - ksero na WPiA zamknięte . No to biegiem do biblioteki , która jest w odzielnym budynku no i troche drogi musiałam pokonać . Tam kolejka .. więc biegne do samoobsługowego . Pierwsze piętro - ksero tylko na karty , drugie piętro - ktoś kseruje , trzecie piętro -ksero tylko na karty ... No to zbiegam po tych wszystkich piętrach spowrotem i mówie kobiecie zeby mi skserowała , bo mam tylko 2 kartki .. no i ok zadowolona wracam do dziekanatu , pani piecząteczki poprzystawiała . Wychodze i chce poukładac papiery do teczki i nagle .. nie wzięłam podania i zaświadczenia lekarskiego Normalnie myslałam , że coś rozniose . No i jutro jeszcze raz trzeba jechać .. Dobrze , że w sopocie nie okazało się , że nie mam wszystkiego , bo naprawde nie recze za siebie . Taka ze mnie gapa , że szok . A cos czułam , że czegos nie wzięłam .. wrrr

No i nie wiem czy mówiłam ale czesne mi podniesli .Pierwszy rok płaciłam 650zł i od 2 miałam płacic 550zł a teraz bede jednak 620zł Wiedzą jak człowiekowi życie umilić ..

Później byłam na zakupach , no ale nic nie kupiłam . Jestem dzis tak masakrycznie padnięta .. Obejrze sobie EdenLake i bede szła spać . :P

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:

Oj, ja też mam nadzieję, że w tym roku zacznę studiować. Cieszę się, już planuję zakupy typu segregator, zeszyt do matematyki (), fajne długopisy, piórnik Lubię takie zakupy Jak się okaże, że zabraknie mi kilku pkt... Nie, nie może mi zabraknąć, dostanę się i koniec.

Jeszcze tylko jakaś praca by się przydała

Ojjj tez tak miałam . Pokupowałam sobie segregator , zeszyty itp i jak sie okazało przez cały rok korzystalam tylko z jednego zeszytu

A i koleżanaka na pierwsze cwiczenia z prawoznawstwa przyniosła sobie zeszycik , piórniczek .. a facet zaczął się z niej smiac czy linijke i kątomierz tez ma .. juz wiecej nie przyniosła ..
Stary 2009-07-21, 21:03   #3327
nebya
Wtajemniczenie

Gwiazda przed mną jakieś 72 osoby, może się uda

I chyba zostanę tam gdzie się dostanę w pierwszej kolejności na medycynę. Takie przenoszenie papierów jest bardzo uciążliwe no i kosztowne I tak czeka mnie jeszcze jedna wycieczka do Krakowa.

Stary 2009-07-21, 21:32   #3328
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
Nija Ja to Cię podziwiam z tym niemieckim po 9 latach nauki stwierdzam, że on jest dla mnie za ciężki i za trudna gramatyka, a raczej te ich końcówki, rodzajniki i rodzaj żeński tam gdzie u nas jest męski choć Eurosport lubię sobie po niemiecku oglądnąć, ale to jest wyjątek
Ja jestem na początkowym etapie nauki, do trudnych rzeczy jeszcze nie doszłam (przez 3 lata LO ). Uczę się słówek, zwrotów, takie tam. Do gramatyki mi nie po drodze. W ogóle czytałam ostatnio, że wyodrębnili nową grupę wśród uczących się języka - tzw. fałszywi początkujący - to ludzie, którzy słabo znają język, udają, że się go uczą, a tak naprawdę nie osiągają wyższego poziomu, tylko ciągle są na tym najniższym. To ja

Cytat:
Co ja dziś odje.bałam to brak słów poprostu . Pojechałam z koleżanką , żeby w końcu pozawozić papiery i na prawo i na msg . Wszystko pieknie ładnie zaplanowane.Pierw pojechałam zrobić zdjęcia , międzyczasie kupiłam buty , no i zadowolona pojechałam dalej . W dziekanacie udało mi się o dziwo dogadać z panią i jak sie okazało - ksero na WPiA zamknięte . No to biegiem do biblioteki , która jest w odzielnym budynku no i troche drogi musiałam pokonać . Tam kolejka .. więc biegne do samoobsługowego . Pierwsze piętro - ksero tylko na karty , drugie piętro - ktoś kseruje , trzecie piętro -ksero tylko na karty ... No to zbiegam po tych wszystkich piętrach spowrotem i mówie kobiecie zeby mi skserowała , bo mam tylko 2 kartki .. no i ok zadowolona wracam do dziekanatu , pani piecząteczki poprzystawiała . Wychodze i chce poukładac papiery do teczki i nagle .. nie wzięłam podania i zaświadczenia lekarskiego Normalnie myslałam , że coś rozniose . No i jutro jeszcze raz trzeba jechać .. Dobrze , że w sopocie nie okazało się , że nie mam wszystkiego , bo naprawde nie recze za siebie . Taka ze mnie gapa , że szok . A cos czułam , że czegos nie wzięłam .. wrrr

No i nie wiem czy mówiłam ale czesne mi podniesli .Pierwszy rok płaciłam 650zł i od 2 miałam płacic 550zł a teraz bede jednak 620zł Wiedzą jak człowiekowi życie umilić ..

Ojjj tez tak miałam . Pokupowałam sobie segregator , zeszyty itp i jak sie okazało przez cały rok korzystalam tylko z jednego zeszytu
Ale miałaś dzień

620 zł/mc? Ja będę płacić 360, a wydaje mi się, że to i tak dużo. Na prywatnych uczelniach np. GWSH są kierunki gdzie zaoczni płacą ok. 250, 270. Ale wiem, że na jakimś uniwersytecie ekonomicznym też są ceny ok 500zł/mc.

Ja będę pilną studentką i będę robić bardzo dużo zadań z matematyki "Wierzę, że mogę zdać. Wierzę, że mogę 3 dostać. Myślę o tym całą noc i dzień, jak zaliczyć nic nie ucząc się..."
Stary 2009-07-22, 07:40   #3329
Nenya_89
Zadomowienie

Cytat:

Nenya jeden tydzień i z zamkniętymi oczami będziesz chodziła nie no, to jest uniwerek, więc pewnie duuuuży nie to co moja skromna akademia
Może i taki duży nie jest ale taki jakiś niedoogarnięcia na razie mam nadzieję

Nija ja się niemieckiego 6 lat uczyłam i nie umiem zdania powiedzieć. Za nic mi ten język do głowy nie wejdzie

Książki, strona po stronie - klik
Nenya_89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-22, 08:23   #3330
Deborah100
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

Później byłam na zakupach , no ale nic nie kupiłam . Jestem dzis tak masakrycznie padnięta .. Obejrze sobie EdenLake i bede szła spać . :P

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

A i koleżanaka na pierwsze cwiczenia z prawoznawstwa przyniosła sobie zeszycik , piórniczek .. a facet zaczął się z niej smiac czy linijke i kątomierz tez ma .. juz wiecej nie przyniosła ..
Hehe w tamtym roku też zapomniałam niektórych papierów ale na szczęście miałam komputer i drukarkę

Cieszę się, że nie podnieśli czesnego za studia Na rok 2009/2010 jest taka sama opłata jak w tym roku.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości