|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Dbam o siebie :) znaczy co?
Tak sobie mysle dla jednych z nas dbam o siebie oznacza coddzienne stosowanie balasmu dla nich comiesięczne wizyty u kosmetyczki a co Ty droga Wizazanko robisz by o siebie zadbac?
zaznaczam ze chodzi mi o wszystko fitness kosmetyki nauke jezykow itp. Jestem ciekawa Waszych odpowiedzi
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dbam o siebie :) znaczy co?
Cytat:
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Hmmm...
Na pewno maluje paznokcie <jestem z nich na prawdę zadowolona, od urodzenia mam białe końcówki, jak bym miała francuski... > odżywką, żeby się nie łamały...Co 2 dni myję włosy, używam balsamu do ciała... Dobieram kolory jak się ubieram... Chyba nawet dobrze mi to idzie... A jeśli chodzi o kontakty międzyludzkie to uchodze za miłą osobę, bo nawet jak jestem za szczera to staram się to mówić z przymrużeniem oka... :P |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Ja biegam CODZIENNIE o 6:00 godzinkę, nie ważne jaka jest pogoda.
Chodzę CODZIENNIE na basen. Chodzę 4 razy w tygodniu na siłownię. Uczę się 2 języków obcych. Jestem opiekuńczy dla swoich zwierzątek, chociaż to wtedy raczej o nie dbam .Kąpię się 2 razy dziennie, myję zęby po każdym posiłku, wcieram pielęgnujące balsamy itp. Trochę zbyt ogólny temat, ale coś tam wyskrobałem. |
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Codziennie rano wstaje z mysla, ze trzeba o siebie zadbac i myje wlosy (chociaz nie lubie tego bardzo),robie makijaz, bo wtedy czuje sie kobieco i poprostu ladnie, cwicze pol h dziennie i zabieram psa na spacer ;D ucze sie do certfikatu z niemieckiego i wlasnie mysle co by tu jeszcze dla siebie zrobic... moze jakis kurs latania czy cos xD
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
a ja... korzystając z wakacji staram się nie pozwalać mojemu wewnętrznemu leniowi opanować całego życia
Codziennie oglądając ulubiony serial jeżdżę na rowerku, zwracam dużą uwagę na efektywne branie prysznicu (raz strumień zimny raz ciepły i tak na zmianę Dobrze robi mi również szczególne zwrócenie uwagi, na to co wcinam xD Słodycze zastąpiłam jogurtami z musli czy sałatkami owocowymi - to daje naprawdę dużą satysfakcję i pozwala uwierzyć w silną (akurat moją w większości przypadków) - słabą wolę. ![]() Nie zapominam również podczas wakacji o podszkoleniu języków - codziennie trochę gramatyki, czasem listening, reading.. a do tego czytanie książek o kulturze Hiszpanii Gorąco zachęcam !
wiosno przybądź..!! Edytowane przez sayit Czas edycji: 2009-07-21 o 20:12 |
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Ja już się udzielałam, ale kurcze musze to napisac... xD
Kobieto, podziwiam cię za tą chęc do działania... :O Na prawdę... xD |
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Powtarzam sobie, że warto
to najlepsza motywacja na świecie pozdro
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Mnie by to nie pomogło...
Jestem chorobliwie leniwa... xD Ale, jeśli chodzi o wygląd to nawet, nawet jestem zadowolona więc nie musze się tak starać... Chociaż zawsze jest jakieś miejsce którego najlepiej bym się pozbyła... xD Ale, to dla mnie za mało...
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
ja też jestem leniem :P i to nałogowym! pomaga mi bardzo myślenie, że wakacje są właśnie dla mnie, a potem kiedy zabraknie mi czasu na takie zwykłe, kobiece czynności pielęgnacyjne, będę żałować, że zaniedbałam się. Zresztą sama czuję się lepiej będąc z siebie dumna, kiedy wiem, że nie tracę każdej cennej minuty!
Tak niewiele potrzeba, by wszystko ze sobą pogodzić - zarówno "byczenie się na sofie i rozmyślanie o niebieskich migdałach" jak i półgodzinne poznawanie nowych słówek w obcym języku. To naprawdę przynosi efekty ![]()
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDDDD
Dobrze powiedziane... xD Wiesz, nawet mnie zmotywowałas... xD Co prawda już przed zakończeniem roku szkolnego zaczęłam jeździć na rowerze... Ale wolałabym jednak bieganie, <choć go nie nawidze> bo szybciej bym schudła... <na tym mi najbardziej zależy...> Ale u mnie w Bydgoszczy nie ma gdzie biegać... Ludzie się na cb patrza jak na jakiegos dziwoląga itd... ;/;/;/ Ale postaram sie kogoś zmotywować i do dzieła... xD |
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Najlepiej znaleźć osobę chętną do współpracy xD tak jak w moim przypadku - ja motywuję moją kumpelę, ona motywuje mnie! i to ma sens xD
Ja jestem spod Krakowa (konkretniej z miasta zwanego kilkaset lat temu "Wielką Solą" ) i tutaj bieganie też zostało by skomentowane krytycznie. Dlatego wybrałam rowerek Nie próbowałam jeszcze, ale może rolki byłyby niezłym rozwiązaniem! Grunt to wtopić się w tłum albo... mieć totalnie gdzieś komentarze i spojrzenia tych, którzy zazdroszczą chęci i sposobności (no bo, cóż, taka prawda!) i pedałować/biec przed siebie z uśmiechem na twarzy! ;-)
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Co rozumiem przez dbanie
![]() 1. Jeżdżę na rowerku treningowym dziennie 10 km(poprawiam kondycję 2. Staram się jeść więcej owoców i warzyw 3. Wiadomo higiena osobista(prysznic, kremy i te sprawy )4. Staram się także dbać o tzw. zdrowie psychiczne tzn. myślenie pozytywne z rożnym skutkiem
|
|
#15 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Już kiedys mnie kumpela wyciągneła, ale nie... xD To nie dla mnie... xD Prawie się zabiłam, nie mówiąc o tym ile razy sie przewróciłam... ;/ xD |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
no to może skakanka?
ogólna kondycja poprawiona jak w banku - wystarczy chwila codziennie
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Musze zobaczyc, czy w ogóle jej nie wyrzuciłam... xD
Bo już tak mam, <po programie "Perfekcyjna Pani Domu", że jeśli już coś sprzątam to nie mam skrupułów> xD I szczerze mówiąc nie wiem czy jej też sie nie pozbyłam... xD Ale pomysł świetny, nawet nie pomyślałam o tym... xD Dziękuje... ![]() A teraz będę się zbierać bo już długo jetem przy komputerze i mnie oczy bolą, a jak to się mówi "Co za dużo to nie zdrowo'... xD Oczywiście będę zadowolona i pozytywnie nastawiona w jutrzejszej rozmowie, bo mam nadzieje ze ona będzie? :P Dobranoc...
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli tylko uda mi się dorwać do kompa to nie mam nic przeciwko Niech Ci się przyśni motywacja!! xD dobranoc
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
Jestem dziś jak obiecałam... ^^
Dziś byłam na rowerze z kumpelą, niestety skakanki nie znalazłam... xDAle się wypociłam solidnie... xD Potem oczywiście kąpiel... A później przeszłam chyba 2 km. w poszukiwaniu Lidla w Bydgoszczy... ;/ xD Ale szczęśliwie znalazłam z kumpelą, ale w drugą stron ejuż jechałyśmy... Bo u nas był akurat upał, więc ciężko było iść... xD A ty?? Co dziś robiłaś?
|
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
Witam
a ja dziś zmagałam się ze sobą na rowerku tradycyjnie, potem trochę ćwiczeń na wzmocnienie mięśni brzucha i .. skakanka :P Zaczyna mi się powoli niestety bardziej stresowa część wakacji - za tydzień mam egz z prawka! <boisie> więc myślę, że na bok odłożę trochę zdyscyplinowane dbanie o siebie, a popracuje nad 500 pytaniami dotyczącymi durnowatych przepisów :PA noi zapomniałam dodać - nadal na miejscu czekoladowych smakołyków przepyszna activia i owoce w postaci sałatki
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
A z czego poprawka?
![]() <współczuje> No własnie ja tez miałam zamiar troche poskakać, to na złość zgubiłam ten bardzo mi potrzebny przedmiot... I zostaje mi tylko rower, rolki i biegi... Z których oczywiście, tradyzyjnie wybieram rower... xD Nie wiem czy jutro tez będe jeździła, bo nie wiadomo jaka będzie pogoda, a poza tym musze iść do fotografa bo mam problem z karta pamięci od aparatu... ;/ Więc dbanie o siebie jutro z rana zostawiam na bok...
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
trzymajcie kciuki - zdaję w przyszłą środę!!! <strach>oo fotografia to moja pasja, ale raczej na odległość nic nie zdziałam.. na południu Polski pogoda zapowiada się gorąca.. aż za gorąca..uf.. ale tłumacze sobie, że to taka naturalna sauna xD Zresztą trochę promieni Słońca nie zaszkodzi! xD Uciekam stąd, podzielę się jutro moimi dokonaniami Pozdrawiam
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
Aaaaa... xD
To oczywiście trzymam kciuki.. Ja też coraz bardziej uwielbiam fotografię... Chyba dobrze mi to idzie, bo nie którymi zdjęciami ludzkość jest zachwycona... ^^ Ja w sumie też... xD A twoja prace jak oceniaja? :P Ja ostatnio poszłam na basen jak była taka piękna pogoda... ^^ Opaliłam sie strasznie... xD Ale teraz znowu ma sie nam pogoda popsuć... ;( No to dobranoc...
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
kosmetyczka
fryzjer aerobic dobre perfumy literatura kino ulubione smakołyki dobre winko
|
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
ZADBAŁAM O DOJŚCIE DO ZAMIERZONYCH WAKACYJNYCH CELÓW I >>> JESTEM KIEROWCĄ!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() : )![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() :eek :![]()
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
WOW! xD
To congratulation! xD |
|
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
![]() :dzie kuje:![]() ![]() :dzie kuje:![]() ![]() :dzie kuje:![]() ;-)ps. jeszcze żyję entuzjazmem xD
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
Wlaśnie widze... xD
Ale nie ma co się dziwic... xD Ja np. wiecznie mysle o tym ze jak tylko bede miala tyle lat ile trzeba to od razu na prawko... xD |
|
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
ale kiedy przyjdzie dzień egzaminu będziesz chciała żeby te marzenia znów były tylko marzeniami
stres ogromny jednak myślę, że warto było. Tymbardziej, że zapisałam się na kurs przyspieszony, także czas od rozpoczęcia go do daty egzaminu praktycznie mignął mi przed oczami ! jestem z siebie ogromnie zadowolona, aż boję się nieuniknionego chwilowego spoczynku na laurach xD Teraz nic tylko zabrać się za kolejne cele... ;D Pozdrawiam i życzę szybkiego spełnienia marzeń dotyczących prawka - obyśmy spotkały się na drodze - proponuje gdzieś w połowie między Bydgoszczą a Krakowem ![]()
|
|
#30 |
|
Raczkowanie
|
Taaaa, tylko jakbym cie poznała? xD
Dziekuję... Ehhh mi to chyba nie grozi, bo ja już wiem jak to jest bo moi bracia zdawli...xD Mówili mi co i jak... Niestety tylko 1 z dwóch udało sie zdac... ;( |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.

zaznaczam ze chodzi mi o wszystko fitness kosmetyki nauke jezykow itp. Jestem ciekawa Waszych odpowiedzi

Codziennie oglądając ulubiony serial jeżdżę na rowerku, zwracam dużą uwagę na efektywne branie prysznicu (raz strumień zimny raz ciepły i tak na zmianę 

więc myślę, że na bok odłożę trochę zdyscyplinowane dbanie o siebie, a popracuje nad 500 pytaniami dotyczącymi durnowatych przepisów :P