![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :)
Witam mamusie i melduje sie w II czesci naszego watku
![]() Wczoraj wrocilam pozno od gina i juz nie mialam sily siadac przed kompem, u nas wszystko ok dzidzia rośnie nadal KAMILKA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Koleja wizyta 17 sierpien. A dziś zaczynam 6 miesiąc ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#32 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może po prostu jak będziesz u lekarza, to poproś go o dokładne USG i żeby Ci wszystko ładnie objaśnił. Dzięki. Cytat:
Teściowa stwierdziła wczoraj że on wyraźnie podobny jest do mojego męża i że ma czarne włosy ![]() ![]() Specjalistka z niej niezła ![]() Ciekawe co powie, jak Mały się łysy urodzi albo rudy ![]() A jakie ma długie zgrabne nóżki ![]() TŻ wczoraj ciężko myślał na imieniem i wymyślił Filip, Marek albo Bartek ![]()
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2009-07-21 o 11:08 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#33 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pietrusiu a czyt Ty sie wazyłas u gina? ![]() ![]() Cytat:
To pewnie powie, że po sasiedzie ![]() Malina81 trzymamy kciuki za wizyte ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Hej mamusie ja dzis tylko jak narazie wpadam sie przywitac i lece do mamki
milego dnia
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Anatomiczne to takie gdzie sprawdza się wszystkie narządy dzidziola, i ta część jest w 2D, więc normalnie gin może Ci to zrobić, jak ma dobre USG, zazwyczaj połówkowe takie właśnie jest. A 3D to taki dodatek, podobno lepiej zrobić je troszkę później, jak dziecko jest większe i lepiej widać wtedy buźkę. Cytat:
![]() I gratulacje z okazji rozpoczęcia 6 miesiąca ![]() Co do wagi, to mój grubasek waży już 833 g wg. wczorajszego USG, a tydzień temu ważył 620g. Wiadomo, że jest jakiś próg błędu, przy takim ustalaniu wagi ale wychodzi na to że przez tydzień przybrał ok 200 g.
![]() |
#36 | |
Zadomowienie
|
Domi - zaraz poczujesz ruchy, lada dzień
![]() Cytat:
![]() pietrusia - gratuluję zdrowej Kamilki!!! i początku 6 miesiąca!!! ![]() A powiedźcie, jak gin ważą Dzidzię, mi jeszcze ani razu na USG nie powiedzieli ile waży... i się zastanawiam skąd oni to wiedzą ... malina81 - trzymamy mocno ![]() ja mam połówkowe w czwartek i już mnie rozpiera ciekawość, chłopak czy dziewczynka, chłopak czy dziewczynka..... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bede trzymac kciuki za wizyte. Nic to. Zmykam polowac na maliny i lody ![]()
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ten czas rzeczywiście szybko leci ![]()
![]() |
#39 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Tak waże 55 kg czyli 5 kg do przodu juz...
![]()
#41 |
Zakorzenienie
|
Elu ja Ci już pisałam, że mi wyglądasz na dziewczynkę
![]() ![]() Marta, Ty też nie znasz płci? Tobie chłopca przepowiadam bo masz niebieski avatar ![]() No to w czwartek będzie tu bardzo gorąco na wątku ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Dziewczyny, co robicie dzisiaj na obiad? Bo jakoś mi nic do głowy nie przyszło ![]()
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brombi i wszystko sie wydało ![]() ![]() ![]() a na obiad...dzis moja mama cos gotuje a co to nie wiem jesczcze ![]() Dziewczynki trzymam kciuki, żeby Dzidzie sie ładnie ujawniłly u Was, bo juz dawno kolorowałam nasza liste ![]() Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-07-21 o 11:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
To była tylko jedna z wielu przesłanek
![]() Idę z Rufusem, bo już łazi za mną po mieszkaniu. Wymyślcie co mam zrobić na obiad, bo naprawdę nie wiem, przez tą zgagę na nic nie mam ochoty ![]()
#44 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#45 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No u mnie to tego rozu niewiele bylo, ale dobrze, ze wczesniej zmienilam moje zdjecie. Mialam jaszczurka, to nie daj Boze jeszcze malego krokodylka bysmy mieli ![]()
![]() |
#47 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Marta - ja przepowiadam Ci Synka ![]() mój TZ będzie ze mną po raz drugi i mamy zamiar wziąć kamerkę, bo niestety w tym gabinecie nie nagrywają. Mam nadzieję, że nam pozwolą ![]() konspiracja - mi po brzmieniu "konspiracja", wychodzi, ze dziewczynka ![]() A ja na obiad wczoraj miałam gołąbki, a dziś zjadłabym sobie pierogi z kapustą, ale takie własnoręcznie lepione... hmm mniam. Może kupbymi też się zadowolę... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() W takim razie poki co zadowole sie winogronem ![]() ![]()
![]() |
#49 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to czekamy to czwartku czy się przepowiednia sprawdzi ![]()
![]() |
#50 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to w takim razie trzymam ![]() Cytat:
![]() Ale już na spacerze wymyśliłam, że spaghetti dawno nie było, więc dzisiaj będzie ![]() Listonosz mi dzisiaj awizo zostawił z datą 17 lipca ![]() Ciągle mi jakieś numery robi, w końcu złożę na niego skargę. Tak mi się nie chce iść na pocztę ![]()
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
USG w 3D/4D lepiej robić w późniejszym terminie, moja ginka powiedziała, że USG połówkowe robi się pomiędzy skończonym 22 tygodniem a 26 tygodniem, także my się szykujemy bliżej na 25-26 tydzień.
Ja mam dzisiaj zupkę z żółtej fasolki szparagowej ![]()
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
![]() ![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale maliny to bym zjadła ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- O, fajny pomysł. Może zrobię w tym tygodniu, tyle że samą zupką to ja się nie wykpię. Maż by wołał :" A gdzie drugie danie?"
![]() |
#53 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
A mi sie marzy syn, i mam nadzieję że to "brzmienie" to tylko KAMUFLAŻ dla synalka
![]() ![]() Cytat:
![]() Nie odpowiedzialam Ci bo, ja mam dzisiaj filety drobiowe, mizeria i ziemniaki, wiec standardzik... Ravenne - brzmi ciekawie a nie znam takiej zupki - jak ją robisz?
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
Co do malin czy można jeść w czasie ciąży?
|
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Rozeznanie
|
Ja też w II trymestrze jem mniej niż w I, ale możliwe, że to właśnie przez lato i upały.
Przytyłam 5 kg. W pasie przybyło mi jak dotąd 3 cm, w biodrach nic i w piersiach tez nic. Wiem, bo mierzyłam sie dokładnie na tydzień przed tym jak dowiedziałam się ze jestem w ciąży, czyli na samym początku. Gdzie te 5 kg ![]() brombusia zrób na obiad pierogi, to wpadnę na porcyjkę ![]() ![]() A jeśli chodzi o ten artykuł to po prostu brak mi słów. Wypowie sie taki jeden kretyn z drugim i dalej ta nasza Polska tkwi w tym zacofaniu ![]() Nie wiem jak dla Was, ale dla mnie oczywistym jest, że skoro istnieje coś takiego jak ZZO i można zminimalizować koszmarny ból, przed którym trzęsiemy sie ze strachu przez kilka miesięcy, to należy z tego skorzystać, a szpitale powinny to kobietom ułatwiać!!!! W końcu po co ta cała medycyna idzie do przodu? Po to, żeby pomagać, tak??? Wiec dlaczego mam z jej osiagnięć nie skorzystać i skazywać sie na mękę??? A gadka o większym poczuciu macierzyństwa to dla mnie wręcz żenada. Co prawda są kobiety, które wolą urodzić bez ZZO bo dla nich to większa satysfakcja. A ja mam gdzieś taką satysfakcje, chcę żeby poród nie był dla mnie traumą! A satysfakcje i to ogromna będą czuła i tak! A poza tym: Cy któraś z Was ma jakieś wizje co do płci mojego Dzidka? Bo u mnie zastój z podejrzeniami.
Czarny kot już jest! Edytowane przez sexy body Czas edycji: 2009-07-21 o 12:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#58 |
Zadomowienie
|
gdzieś czytałam, że powodują skurcze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na spaghetti zapraszam serdecznie ![]() Cytat:
![]() A co byś chciała? Dobra, idę na pocztę. ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Nie, to napar z liści malin powoduje skurcze, pije się go żeby poród przyspieszyć podobno. Ale same owoce są w porządku, przecież syrop dla ciężarnych Prenalen jest z sokiem zagęszczonym z malin.
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
yyy... a dlaczego nie?
Z tego co wiem, to nie nalezy pic herbaty z LISCIA maliny, jedynie krotko przed porodem, zeby przyspieszyc skurcze i skrocic porod, ale o owocach nic nie wiem ![]() Sexy Body, ten wielki uczony byl z Anglii. Ale z tego co wiem, to tam sluzba zdrowia jest na dosc nieciekawym poziomie. A co do plci... jakos tak mi na chlopca wyglada ![]() Brombusiu, a moze na obiad Zeppeliny??? ![]() Rozplywam sie, ukrop jak diabli, a nie mamy w biurze klimatyzacji. Wiatraczkow tez :/ Dobrze, ze dzis w kiecke sie wrzucilam, bo bym tu chyba padla
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-07-21 o 12:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:56.