|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII
Cytat:
A imprezka była równie oryginalna jak zdjęcia I cieszę się że takiego super wyboru dokonałaś z tym kamerzystą GratulujęCytat:
Ile się znacie, w jakim wieku jesteście, kiedy zaręczyny, jak tam załatwienia weselne i takie ogólne informacje Zawsze milej się gada jak się o kimś cokolwiek wie
|
||
|
|
|
#2972 |
|
Przyczajenie
|
Witam Wszystkich
![]() Życzę bardzo miłego dnia!!! ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#2973 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak tak zrobia to własnie Ci bogatsi sie wyniosa za granice i gówno będa mieli nie kasę. Z reszta najbogatasi juz sa za granicą, kwestia czasu kiedy reszta się wyniesie, bo bedzie im sie to bardziej opłacało.
|
|
#2974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o cenę złota to jeśli nam zabraknie to oni dokładają i za każdy gram biorą około 70 złotych. Ja znalazłam ostatnio mały złoty kolczyk (taki dziecięcy w kształcie serduszka) i z ciekawości zaniosłam do jubilera, żeby się dowiedzieć ile za to mogę kasy dostać i się okazało, że 30 zł. Ale ten kolczyk też odłożyliśmy z TŻ do naszych "zbiorów złomu na obrączki"
|
|
|
|
|
#2975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I będe trzymać, bo na nich da sie kase zrobić. Mam juz troche monet i trzymam je, żeby za parę lat spieniężyć Ide obczaic na allegro jak ogolnie wszystko stoi.
|
|
#2976 |
|
Zadomowienie
|
cześć
![]() ja się właśnie dowiedziałam,że jedna moja koleżanka już nie jest ze swoim narzeczonym a planowali też ślub na 2010 rok podobno ona go zmusiła do zaręczyn,zaręczyli się,trochę pobyli razem i ją rzucił,a ja myślałam,że się kochają itd a tu takie coś się dowiaduję![]() kiedy kupujecie obrączki? bo ja już sama nie wiem,boje się,że złoto pójdzie bardzo do góry,serio tak jest,że są coraz droższe? |
|
|
|
#2977 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A poza tym ide na badania do szpitala na pare dni więc mnie tu nie będzie wcale.. Trzymajcie się
|
|
|
|
|
#2978 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale moze jeszcze Apart w międzyczasie zrobi jakąs promocje 10% taniej tak jak jest teraz także nie napalam się.No moi znajomi najpierw przekladali ślub a póxniej dwa miesiące przed terminem sie rozstali. Cytat:
I żeby Ci sie bardzo nie nudziło
|
|
#2979 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
to ja też poczekam do lutego ale głupio tak co nie? tzn chyba dla nich bo tu ślub organizują,chcą być ze sobą całe życie a tu coś nie teges i bach nie ma już związku,a dopiero jest dziwnie jak dziewczyna zmusza do zaręczyn,przecież ma świadomość,że ten chłopak może wcale nie chcieć z nią być całe życie
|
||
|
|
|
#2980 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć wszystkim
![]() gosica - mam nadzieję, że wszystko będzie oki, i wyniki badań wzorowe A ja miałam jechać na uczelnię odebrać sobie dyplom, ale zostałam w domu, bo znowu boli mnie żołądek od praktycznie od soboty tak mnie pobolewa, i mam też nudności. Chyba jakis wirus znowu się przyplątał, trzeba będzie jednak pójść jutro do lekarza.
|
#2981 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
koleżanka mi mówi,że ceny alkoholu już 2 razy poszły w górę a mają iść znowu
|
|
|
|
|
#2982 |
|
Raczkowanie
|
Witam ![]() gosica 3mam kciuki żeby wyniki wyszły Ci dobrze ale mi się nie chce uczyć, wczoraj narzekałam do TŻta że nie ma czasu... bla bla bla... że ciągle mi coś wypada, a dzisiaj proszę... cały dzień się nie ruszam z domu, tylko głowa do mycia i modelowania i jest czas żeby siedzieć nad książkami a ja co robię? Kasuję maile na poczcie bo wysłali komunikat że mam 84% zapełnioną, czytam wizaż ( nadrabiam weekend ), sprzątam, itp itd. Miłego popołudnia |
|
|
|
#2983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2984 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja mialam sie zajac zalatwianiem kamerzysty w lipcu... i lipiec sobie mija, a ja dalej w lesie ![]() ostatnimi dniami ogarnia mnie takie lenistwo, ze szok ![]() cudem sie zebralam dzis rano do gina... Cytat:
ja TIRowcow nie lubie za to, ze jak sie wyprzedzaja to blokuja cala autostrade Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja ostatnio cos nie moge TZa zmusic zeby w koncu poszedl sobie zrobic badania krwi. cos ostatnio czul sie tak jak wtedy gdy mial anemie, wiec wypadaloby sprawdzic czy z krwia wszystko ok... a on jakos nigdy nie moze rano znalezc czasu zeby przejsc te 200 metrow i zrobic te badania ![]() ograniczyl kawe do jednej dziennie i przerzucil sie z coli na soczki i juz twierdzi, ze mu lepiej
|
||||
|
|
|
#2985 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a u gina wszystko ok? też mam lenia ostatnio ale tak sobie myślę,że jak wszystko ma tak wzrosnąć to może warto by było się rozejrzeć oj anemia to nic dobrego może idź z TŻtem ,wyciągnij go rano to będzie zmuszony iść jak specjalnie po to wstaniesz
|
||
|
|
|
#2986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i na wiecej sily ani ochoty nie mam wiec wypadaloby teraz umowic kiedys spotkanie i podpisac umowe (o ile nasza rezerwacja jeszcze nie wygasla ). no i cos tak nie mozemy sie zebrac ![]() u gina wszystko ok ja jestem w ogole nieproblemowa pod wzgledem zdrowotnym (odpukac )no, juz raz sie doigral pobytu w szpitalu i transfuzji krwi. fajnie by bylo gdyby sie to nie powtorzylo. ogolnie on dosc chetnie zawsze sobie robil badania, z reszta robil to regularnie co 3 miesiace do momentu az jego wyniki staly sie idealne potem olal. a teraz znow sie kiepsko czul (jak siedzi na krzesle to ma czasem wrazenie, ze zaraz spadnie )ja mysle, zeby wyslac go na kompleksowe badania w MediCoverze, ktore mu przysluguja, a ktorych jeszcze w tym roku nie wykorzystal byloby za darmo i wszystko tylko to juz troche dalej musialby sie pofatygowac.
|
|
|
|
|
#2987 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A obrączki chcemy kupić w czerwcu jak bedzie ciepło, bo mi strasznie palce puchną. Raz pierścionek mi "lata" innym razem nie mogę go zdjąć. Nie wiem czemu tak mi się dzieje ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2988 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zawroty głowy nie są dobrym znakiem jeśli ma możliwość to niech idzie zrobi badania kompleksowe,nie zaszkodzi a jak pomóc może ![]() najlepiej idź z nim to pójdzie jak mi się nic nie chce dziś,miałam sprzątać i nic nie robię Obca7 to najlepsze rozwiązanie jak Ci puchną palce żeby iść w ciepłym miesiącu mi nie puchną,przynajmniej nie zauważyłam tego jakoś.co do wódki to my pewnie też kupimy dopiero w przyszłym roku, mój TŻ zawsze uspokaja mnie jak ja zaczynam szaleć z czymś :P Edytowane przez szana Czas edycji: 2009-07-21 o 12:33 |
|
|
|
|
#2989 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki
![]() dzosiaj do slubu dokładnie 10 miesięcy jak ten czas szybko leci. wczoraj dostalismy kolejne zaproszenie na slub i wesele. czyli mamy 4 wesela pod rząd jakby nie patrząc, co miesiąc jedno a i TZta sis jest w 4 bądź w 5 miesiącu ciązy i coś czuję że mój TZ będzie chrzestnym, szwagier nie ma rodziny zbytnio, bo u pierwszego dziecka chrzestnym jest jakiś kuzyn który był u nich 2 razy może (dziciaczek ma 1,5 roczku) więc może wezmą jakieś narzeczeństwo albo małżeństwo od str sis TZta, może wypaść na nas w sumie to fajnie by tak było, bo u mnie w rodzine jest przypadek że chrzestnymi jest narzeczeństwo, ślubują we wrzesniu po nas ![]() Cytat:
dzwoniłam na numer komórkowy no i raz pani była z dzieckiem w cyrku i mialam zadzwoić nastepnego dnia ![]() Cytat:
no i słyszałam że ktoś nawet kiedyś chciał karmę dla psów może z przeznaczeniem do schroniska
|
||
|
|
|
#2990 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a rodzice u mnie deklarowali swoją pomoc przy zakupie mieszkania, więc myślę że jak już się na jakieś zdecydujemy, to wtedy dostaniemy chciałabym już mieć jakieś mieszkanko w marcu/kwietniu żeby moc remontować, ale będziemy malować ściany, zakładac tapety sami, tylko do paneli bądź płytek by się kogoś zatrudniło![]() fajnie jest tak sobie pomarzyć już nie mogę się doczekać a i mam pierwszą miskę do naszej kuchni mama mi kupiła i tak sobie myslę czy by np po trochu czegoś sobie nie kupować, ale z drugiej strony jak nie wypali z rpacą TZta, to wtedy będzie mi przykro i nie chcę się zbytnio napalać![]() Cytat:
![]() Cytat:
a ile płaciliscie za dobę za osobę?![]() witaj w naszym gronie ![]() Cytat:
![]() co do obrączek to my chyba zaczniemy się rozglądać 6 miesięcy przed, a kupimy 3-4 mies przed bo mi strasznie puchną ręce ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2991 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choc jak jest kryzys i rzeczywiscie ludzie sie kiepsko dogaduja to jedna lepiej sie rozstac niz kisic sie ze soba przez reszte zycia (albo bawic sie potem w rozwody). tak sie zastanawiam jak zle musialoby sie zaczac dziac miedzy nami zebysmy sie rozstali ![]() heh moj TZ ostatnio ma takie rozne nieciekawe sny i miedzy innymi dwa razy mu sie snilo, ze sie przy nim obsciskiwalam z jakims facetem... co gorsza nie widzialam w tym nic zlego )... a ja "ale o co chodzi? przeciez nie robie nic zlego" Cytat:
potem sie czulam tak niepewnie, ze TZ mnie do domu prowadzil ![]() ale dla niego to pikus juz tyle razy mial wbijana igla, ze nie robi to na nim wrazenia. gorzej bylo z przetaczaniem krwi. podobno tak cholernie boli, ze az go trzeslo i musieli mu podawac srodki przeciwbolowe ![]() Cytat:
). tylko musi sobie znalezc na to czas i sie w koncu zebrac (to jak ja i zalatwianie kamerzysty nawet w poprzedniej pracy sobie doplacil do pakietu VIP zeby miec wiekszy zakres uslug ), wiec w koncu sie zbierze... najwygodniej byloby mu isc w sobote tylko do konca sierpnia wszystkie soboty mamy czyms zajete ![]() Cytat:
jak na razie zadnego dziecka w rodzinie nie ma, wiec z zadnej strony nie czycha na mnie zagrozenie. chrzestna poki co stara sie nieustajaco o dziecko (juz miala pare razy in vitro), ale cos na razie bez sukcesu. aczkolwiek pewno i na mnie kiedys przyjdzie pora
|
||||
|
|
|
#2992 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja czekam az mnie ktoś poprosi na chrzestną Tak bardzo chciałabym chrzesniaka Już ma powiedziane, że u 2 dziecka siostry będę i u kuzyna dziecka Ale zanim te dzieciaczki sie urodza może kilka lat minąć![]() Cytat:
A jak zacznę kupować kieliszki, szklanki i inne takie po trochę to koszty sie rozłożą![]() Już mam kilka pomysłów żeby domek urządzić Tylko najpierw trzeba uzbierać kasę na remont. Aczkolwiek rodzice powiedzieli, że nam pomogą, przynajmniej w tym pierwszym, najgorszym stadium budowlanym. Już się tego boję![]() Za pokój płaciliśmy 40 zł od osoby. Myślę, że teraz taka cena to standard. W zeszłym roku było 35 zł: Mieliśmy pokój z łazienką, kuchnia była wspólna, ale mi to nie przeszkadzało, bo mi do szcześcia potrzebna nie była
|
|
#2993 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2994 |
|
Wtajemniczenie
|
Ok
![]() Teraz tak czekam na chrześniaka a później jak się zaczną rodzić to ale będzie ![]() Może tez zacznę uciekać od bycia chrzestną
|
#2995 |
|
Wtajemniczenie
|
szana masz rację i jutro wybiorę się do lekarza, bo raczej mi nie przejdzie.
My z TŻtem już od jakiegoś czasu rozglądamy się za obrączkami i pewnie na jesieni kupimy. Chociaż jak narazie nie mamy swojego typu, bo za każdym razem podoba nam się co innego Nie zostawiamy wszystkich zakupów naraz, tylko rozkładamy je w czasie, ale to już ze względów finansowych. Ja to się nie mogę doczekać mierzenia sukien TŻ chciałby pójśc ze mną i zaakceptować mój wybór hihi ale ja chcę zrobić mu niespodziankę, więc mowy nie ma
|
#2996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o koszcie już rodzice dawno zapomnieli bo kupili ją z bieżącej wypłaty więc przed samym weselem nie będzie już takiego szoku z kasą niż jak na raz trzeba wyskoczyc z jakiś 25 tysięcy tym bardziej że już wam mówiłam że rodzice nie chcą ruszać za bardzo oszczędności tylko lokaty zostawić niech dalej leżą a jak najwięcej z bieżącej kasy kupić.ja obrączki zamierzam kupić jakoś na początku przyszłego roku chyba choć teraz pasowałoby pójść do jubilera i wziąć rozmiar palca tżta zobgaczyć w upał... mi troszkę palce puchną- latem ledwo co czasem ściągam swój pierścionek a zimą gdyby nie kostki na palcach to by mi spadł więc ja z pierścionka podam miarę ale tż nie noszący pierścionka to mógłby sobie zmierzyc palucha ![]() a co do zakupów do domu to ja jak patrzę to już sporo rzeczy mam- na stancji mam garnki, patelnie, jakieś łyzki i komplet sztućców na 12 osób, talerze, otwieracz do puszek, korkociąg i takie inne niezbędne rzeczy typu tłuczek do ziemniaków czy trzepaczka, mam też 2 fajne komplety szklanek które dostaliśmy za punkty lojalnościowe w sklepie, szklane salaterki, teraz niedawno kupiliśmy odkurzacz i patelnię teflonową, gofrownice, czajnik elektryczny hehe uuuuu sporo już tego się nazbierało i na pewno w tym roku kupimy całe AGD do mieszkania ale się cieszę o kosztach już dawno zapomnieliśmy bo to się kupowało tak z wypłaty na bieżąco a jak teraz bym musiała to na raz kupić to byłoby bardziej odczuwalne
21.08.2010 ślub 02.10.2013 Dzidzia ![]() 26.07.2016 Dzidziol ![]() Edytowane przez tancerka212 Czas edycji: 2009-07-21 o 13:40 |
|
|
|
|
#2997 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajnie tak wszytsko kompletowac i kupować Moja mam to kochana kobita, ale ona na wszytsko ma jeszcze czas. Chcielismy zmówiny robić w sierpniu, ale stwierdziła, że za wcześnie i gadaj tu z taką![]() A co do spraw domowych to mam ostatnio parcie na oglądanie mebli I męcze tżta moimi pomysłami Szkoda tylko, ze nasz domek będzie taki mały, bo chciałam kominek w salonie ale chyba się nie da go tam umieścić. I chyba moja koncepcja salonu legnie w gruzach. Bo za duzo rzeczy bym tam chciałą upchnąć-kanapa, telewizor, jakiś regał na książki,jakąś mała szafeczkę, kominek i gdzieś obok stół z krzesłami, jak goście na imieniny przyjadą, bo niestety na kanapie by się nie zmieścili. No i gdzieś z salonu muszą schody do góry być Chyba jeszcze zaadaptujemy garaż na nasz salon. bo za dużo chcę w nim upchnąć a za mało miejsca jest I wtedy by miał kstałt literli L odwróconej w prawą stronę Ehh napaliłam się na domek, ostatnio bardziej niż na ślub
Edytowane przez obca7 Czas edycji: 2009-07-21 o 13:55 |
|
|
|
|
#2998 |
|
Adwokat diabła
|
Ja nie mogę co tu się u mnie dzieję, zadyma w centrum
![]() Pracować spokojnie nie można..
|
|
#2999 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a wiecie ile moga kosztować formalności związane z zakupem mieszkania? typu jakiś tam podatek, notariusz itp? |
||||
|
|
|
#3000 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie na to patrzę w tnv24 jest cały czas relacja live. Nieźle się tam wyrabia
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.

Tak nietypowo 
A imprezka była równie oryginalna jak zdjęcia 

Ale moze jeszcze Apart w międzyczasie zrobi jakąs promocje 10% taniej tak jak jest teraz także nie napalam się.
od praktycznie od soboty tak mnie pobolewa, i mam też nudności. Chyba jakis wirus znowu się przyplątał, trzeba będzie jednak pójść jutro do lekarza.

Jak tz bedzie do niej dzwonił to zapytam czemu tak mówi ludziom, bez sensu. Ale jej sprawa jesli to ona, chociaz nie sądzę, bo jak ktos dzwoni to ona siada z takim zeszytem i mówi kiedy ma co wolne i wpisuje ludzi w grafik. I dobrze, że zarezerowaliście, olac ją jak tak robi