|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Uff. Zrobilam łazanki i oklaplam, tak sie zmeczylam
|
|
#1112 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz
Cytat:
Alez masz werwe ![]() No widzisz, Poczta Polska nigdy nie zawodzi ![]() Cytat:
A ciuszki na 62 tez na samym poczatku nie beda Ci potrzebne. Idz sobie zjedz loda, nogi do gory i luuuuzik Dobrze, prasowanie skonczone, najnajnajgorsze sa dla mnie koszule meza, te kolnierzyki, zakladki, rekawki, wrrr... Teraz czas na ksiazke ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Czy Wasi mezowie dostaja urlopy? Na ile? A gdy mezowie wroca do pracy- zostajecie same czy korzystacie z pomocy mamus/tesciowych/siostr/cioc/babc/sasiadek ?
|
|
#1113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tż pewnie bedzie mial 2 dni wolnego i to wszystko........mama pomoze jak bedzie miec wolne a ma co drugi dzien , wiec bede w sumie musiala sobie poradzic sama od poczatku....
|
|
#1114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super. Oprócz tego na początku pewnie mama pokaże co i jak, chociaż pracuje, więc raczej "dochodząca" będzieDla Kasi
|
|
#1115 |
|
Ola-Unhola
|
Cześć Kochane
Ja tak przelotem ze szpitala. Bartuś śpi, to skorzystałam. Dziękuję za wsparcie i pocieszenie Bidulek mój dzisiaj niestety zaczął wymiotować. Przy tej chorobie jest bardzo obciązona wątroba i śledziona, stąd taka reakcja i bóle brzuszka. Szkoda mi Dziubka. Taki osłabiony jest. Ta choroba to nie jest takie hop-siup, 6 miesięcy będzie osłabiony - zero piłki, rowerka itp, przez ten czas dieta lekkostrawna (wątrobowa). Będzie też zarażał do pół roku. Dokładna higiena, brak całusków z Antosiem...oj dużo tego. Jutro będzie miał kolejne badania, żeby sprawdzić czy te odczyny wąrobowe spadają. Zobaczymy też kiedy nasz wypiszą. Strasznie cięzko w takim szpitalu przebywać, tyle biednych dzieci tam jest, oj ciężko.... ![]() Mój Małż bierze urlop od 6 sierpnia do 23, czyli akurat będzie ze mną, bo tak jak pisałam 6 lub 8 będę jechała rodzić
Ciekawe jak pójdzie u mnie, szybko czy wolno....Muszę jeszcze kupić kilka rzeczy i spakować torbę, bo to za 2 tyg.... ![]()
|
#1116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tulip. Dzięki, Już mnie wszystko dobija, nie mam na nic sił. Chciał bym żeby wszystko było gotowe i już czekało na dzidziusia, a ciągle nie mogę z niczym zdążyć
|
|
|
|
|
#1117 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najgorzej bedzie jak mi beda kazali do 10 sierpnia czekac w szpitalu bo tak bbylo pierwotnie No zobaczymy. Ale kolezanka rodzila w tym szpitalu niedawno i miala termin z OM 15 maja a z USG 5 czerwca i jej 1.06 zrobili cc bo oksy nic nie dala.A co do skurczy to sa wtedy jak ci brzuszek bardzo twardnieje. I to sie powtarza. I trwaja do 2-3 godz. To to sa te przepowiadajace. Aha i one nie bola. Jak bedziesz miec to na pewno poczujesz. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Miałam sie połozyc na komke ale mnie cos nosi ![]() Moze torbe przepakuje i sprawdze czy mam wszystko . Posciel juz wyprasowalam. Obiadek dopiero na kolacje zrobie. Hmmm chyba ze kurze zetre...
|
||||
|
|
|
#1118 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze ze tez musialo takie cos was spotkac duzo caluskow dla synusiasuper ze tż bedzie z wami ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
mnie one akurat bolą.....
|
|
#1119 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Nie wiemy kiedy wyjdzie, zobaczą jak badania. Jak będą wracać do normy, to pewnie nie długo (tak mówił lekarz wczoraj). Oj trafiło się i to tak na koniec jeszcze. Lekarz cały czas mnie wygania ze szpitala, bo mnóstwo zarazków i różnych chorób. I tak staram się mało siedzieć, ale to łatwo mówić matce, żeby nie odwiedzała swojego Skarbusia....
|
|
#1120 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Upiekłam paszteciki własnie i teraz ciastka siedzą w piekarniku, i juz dzisiaj nic nie robie
|
||
|
|
|
#1121 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, więc łączę się w bólu Cytat:
czekoladko, jak ja Ci zazdroszczę kondycji, ja już rano wstaję zmęczona , oprócz obiadu nie robię nic w domu, wszystko Małż.Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1122 | ||
|
celebriti
|
Cytat:
|
|
|
#1123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() UnholyOne trzymaj sie dzielnie!
|
|
#1124 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na szczęście dzisiaj mam wizytę u mojego gina. |
|
|
|
|
#1125 |
|
Wtajemniczenie
|
w takim razie kikunia trzymam kciuki za wizyte i napisz co gin powiedzial
|
|
|
|
#1126 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() ..ale się za Wami stęskniłam!!!!!! Przede wszystkim gratuluję Kasi i Skierce ![]() Unholy...przeczytałam o Bartusiu...strasznie mi przykro ![]() A My właśnie jesteśmy u siebie w domku...co prawda tylko do jutra i znowu u Rodziców...Mama pomaga mi cały czas i tak nam wygodnie... ![]() Moja Malutka na szczęście już zdrowa, ale od wczoraj ma katar i kaszel, byłam z nią u lekarza i okazało się ze nadal schodzi jej wydzielina z płucek i to od tego... Powiem Wam, że tej nocy kiedy Zuzia się zachłysnęła nie zapomne do końca życia...przestraszyłam się strasznie i muszę przyznac że spanikowałam...na biało poniżej opisałam całą sytuację... Nakarmiłam Małą w nocy, odbiło jej się i leżała sobie...po jakiś 5 min nagle znowu jej się odbiło a z noska i buźki poleciało mleko...po czym zaczęła przeraźliwie płakać, nigdy tak nie płakała...nie mogłam jej uspokoić...po chwili od tego płaczu zaczęła tracić oddech...moja Mama zeszła do nas...wzięła ją i zaczęła oklepywać...wtedy w buźce pojawiła się piana...zadzwoniłam po pogotowie, ale Mama z Zuzią na rękach pobiegła do szpitala który mamy na tej samej ulicy...Ja dobiegłam do nich, ale w karetce lekarz stwierdził że do szpitala dziecięcego lepiej żeby Babcia pojechała bo ja jestem za bardzo zdenerwowana...z jednego szpitala przewieźli nas do innego (trzeciego)..wtedy już ja jechałam...a tam badania...usg główki i brzuszka, rtg brzuszka, badania moczu, krwi...i inne...okazało się że Mała ma pozachłystowe zapalenie płuc (kwasy z żołądka po zachłyśnięciu dostały się do płuc i wywołały zapalenie), dodatkowo Pani Doktor zaniepokoiła się że Zuzia za mało przybiera na wadze, więc kolejne badania...zapalenie dróg moczowych (szczęście w nieszczęściu bo nie ma objawów i nic byśmy nie wiedzieli)...Musiałam ją co 2 godziny w nocy i dzień...ważenie, pierś, ważenie, butelka...i tak zostało do dzisiaj... Po tygodniu w szpitalu wyszłyśmy...i teraz Malutka jest zdrowa...i bardzo wesoła ![]() Najgorsze jest to że takie zachłysnięcia to norma...mogą się zdarzać...na szczęście już wiem jak reagować...rehabilitantka wszystkiego mnie nauczyła... A oto i moja kochana Kruszynka ![]() Buziaki dla Was Dziewczyny i dla Szkrabeczków
|
#1127 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A mnie cos brzuch pobolewa. Tak jak na okres, ale coraz bardziej i na dodatek niedobrze mi sie wtedy robi... |
|
|
|
|
#1128 |
|
Zakorzenienie
|
Karolinko współczuje
Mój maly tez czesto sie krztusi bo łapczywie je tak jakby mu ktoś miał butle zabrac i musi sie szybko uwinąć z jedzeniem Ale zaczyna kasłać i łapie oddech. Na poczatku też sie bałam bo to strasznie wyglądało. Napisz jak reagujesz jak mała sie zachłysnie?
|
|
#1129 |
|
Zadomowienie
|
Karolinka jak dobrze że już najgorsze minęło... Tylko pozazdrościć takiej babci
Fajnie że Ci tak pomagają. A Zuzinka jest śliczna I widzę że już próbuje główkę podnosić
|
|
|
|
#1130 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ty jestes wspaniala matka -podziwiam ciebie, tylko skad masz w sobie tyle sily?i to w dodatku w ciazy? Cytat:
a jesli chodzi o kondycje to chyba przedobrzylam bo teraz mnie cos w zebrach sieka z tylu i nawet oddychac nie moge.....dostalam juz z***ke od mamy i tż![]() Cytat:
ciesze sie ze juz wszystko dobrze u Zuzinki a jakie ona ma duze oczka - wyglada jak bobas z reklamy ![]() dobrze ze w pore zareagowalas na te sytuacje z zachlysnieciem
|
|
#1131 |
|
Zakorzenienie
|
Karolinko witaj!
sliczna dziewczynka z Twojej coreczki
|
#1132 |
|
Zakorzenienie
|
karolinak, ciesze sie ze wszystko sie dobrze skonczyło. Ja ponawiam prosbe Cass, zebys napisała jak reagowac przy zachlysnieciu.
Myslałam ze na naszej szkole rodzenia bedziely mieli pierwszą pomoc, ale nie było, dlatego byłabym wdzieczna wszystkim za jakies informacje co trzeba robic w takich sytuacjach u noworodków. Boje sie takich sytuacji strasznie. http://www.edziecko.pl/zdrowie_dziecka/0,79374.html tu znalazłam, kilka pomocnych art. i zdjeć. nicedream widze cie , czyzbys ty tez spodziewala sie dzidziusia?
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2009-07-21 o 19:51 |
|
|
|
#1133 |
|
Zakorzenienie
|
Oto Amelka Skierki
|
#1134 |
|
Ola-Unhola
|
Karolinko, śliczną masz córeczkę
Cieszę się, że już wszystko dobrze i macie to za sobą. Współczuję sytuacji, musiałaś nieźle się się przestraszyć i to przeżyć. Dziewczyny, dziękuję za miłe słowa. Idę już lulu, dobrej nocki i poproszę o kciuki za jutrzejsze badania i wyniki Bartusia ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Śliczna Amelka i taka okrąglutka
|
#1135 | |
|
Zakorzenienie
|
oj jaka słodka ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1136 |
|
Zakorzenienie
|
Skierce jeszcze raz gratuluje
![]() Duza, ladna dziewczynka
|
#1137 | |
|
Przyczajenie
|
![]() jestem zupełnie tu nowa...troszke się gubie...ale mam nadzieje ze juterko znajde to forum ![]() ja mam termin na 19tego sierpnia....to juz tylko 4 tyg...heh...niemoge sie doczekac. mam juz 2och wspanialych chlopakow <kuba 05/10/2005 i mateusz 10/09/2007>. teraz czas na dziewczynke oba porody przeszłam w irlandii. pierwszy wiadomo jak to przy pierwszym dziecku troszke długi i ze znieczuleniem <niestety> epidural....a drugi to wsumie nie mialam czasu pomyslec wszystko trwalo 1,5 godzinki...teraz dziewczynka...no i troszke juz inna ciąza...2 pierwsze bez ksiazkowych objawów, czyli gdyby nie brzuch i ruchy dzieci to niewiedzialabym o ciązy a teraz...wszystko tak jak opisuja ksiązki...mdłości itp...to narazie tyle o mnie... 3mam kciuki za przyszłe mamy i gratuluje nowo wyklutym ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
powodzenia ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- ale śliczna dziewczynka....gratuluje. ..amelka to słodkie imię... |
|
|
|
|
#1138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() jakos mi Amelka przypomina slodkiego muminka ![]() Cytat:
gratuluje coreczki
|
|
#1139 | |
|
celebriti
|
cześć amfa (swoja droga pobudzajacy nick :P) mamy ten sam termin ja juz odliczam!!!! oby bylo szybciej
zycze powodzenia i Majki zycze![]() gratulacje dla Skierkowego Pączka
|
|
|
#1140 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie, ja też się tutaj dawno nie odzywałam
![]() Różnie, z braku czasu przede wszystkim, a w ogóle tyle pisałyście, że ciężko byłoby mi nadrobić i wdrożyć się W każdym bądź razie winny się tłumaczy![]() Oczywiście na sam początek serdecznie gratuluje rozpakowanym mamusiom ![]() Śliczne bobasy powychodziły z brzuszków ![]() UnholyOne czytałam wątek i byłam na 'bieżąco' z Bartusiem, mam nadzieję, że synek szybko wyzdrowieje i nabierze sił U Nas też będzie Bartuś, dlatego tak mi ten Twój Bartuś w głowie siedział ![]() Groszkolino, Amfo (rzeczywiście fajny nick ) też mam termin an 19 sierpnia.Czasem mam wrażenie, że już niedługo, a czasem, że przenoszę, ogólnie rzecz biorąc będzie dobrze jak się skapnę, że rodzę![]() Dzisiaj spakowałam po troszku torbę, jutro popiorę kaftaniki i śpioszki.Dla siebie mam już wszystko, dla Bartusia został nam tylko przewijak.Ale to na dniach się załatwi. Zauważyłam, że pod koniec ciąży mam ochotę na słodkie.Np teraz wcinam pierogi z serem polane słodką śmietanką ![]() Pozdrawiam
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:20.

Alez masz werwe 

A ciuszki na 62 tez na samym poczatku nie beda Ci potrzebne. Idz sobie zjedz loda, nogi do gory i luuuuzik 

A Ty od kiedy masz takie dolegliwości?

kurcze ze tez musialo takie cos was spotkac

wszystko trwalo 1,5 godzinki...
a teraz...wszystko tak jak opisuja ksiązki...mdłości itp...