Praca jako au-pair - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-20, 11:06   #4471
cu.Kinia
Wtajemniczenie

GG do cu.Kinia
Dot.: Praca jako au-pair

A ja sie nadal nie dostalam na studia... Jestem 6 na rezerwie. Wykoncze sie tu nerwowo, jesli sie nie dostane, to swiat mi sie zawali, bo bede miala 2 lata w plecy.
Wczoraj tak zrugalam chlopaka, ze jego tez mam dosyc, ale cholera, zalezy mi.
Zle dni nastaly, jestem zalamana.
A, no i zrezygnowalam juz dzis z niemieckiego, bo skonczylam z babka ksiazke i nie mam zamiaru wiecej placic za te jej pogaduszki, bo tyle razy schodzila z tematu lekcji, ze az mnie to denerwowalo. Chociaz i tak zrobilysmy sporo.
Jakies bojowe nastawienie mam do wszystkiego.

Monia, masz EKUZ? Moze idz panstwowo do dentysty? Kiedy bedziesz w Polsce? Jesli niedlugo, to koniecznie wyrob EKUZ, bedziesz mogla bezplatnie leczyc sie tu u kazdego lekarza panstwowo.

Dziewczyny, moze zrobmy na pierwszej stronie drugiej czesci naszego watku operkowe ' must have '? Zeby dziewczyny wiedzialy, jakie dokumenty brac, czego szukac?

Edytowane przez cu.Kinia
Czas edycji: 2009-07-20 o 11:11 Powód: blad w tekscie
cu.Kinia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 11:16   #4472
2018070520180950
Konto usunięte

ja bede wiedziala 3-4 sierpnia dopiero czy sie dostalam
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 12:45   #4473
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Napisane przez moniaaaaaaa86 Pokaż wiadomość
A ja moje kochane dzisiaj obudzilam sie z bolem zeba i spuchnieta twarza
I nie wiem co mam rbic, bo moje polskie ubezpieczenie nie obejmuje tutaj dentysty..a koszty za dentyste duze
W Polsce jestem umowiona na wrzesien... ale przeciez nie bede do wrzesnia biegala z opuchnieta twarza i bolem zeba, ehhh Mam szczescie, nie ma co!
Zaraz biegne do apteki moze po jakies tabletki na opuchlizne i na bol
oj bidulaa....
jak sie masz teraz??

Cytat:
Napisane przez cu.Kinia Pokaż wiadomość
A ja sie nadal nie dostalam na studia... Jestem 6 na rezerwie. Wykoncze sie tu nerwowo, jesli sie nie dostane, to swiat mi sie zawali, bo bede miala 2 lata w plecy.
Wczoraj tak zrugalam chlopaka, ze jego tez mam dosyc, ale cholera, zalezy mi.
Zle dni nastaly, jestem zalamana.
A, no i zrezygnowalam juz dzis z niemieckiego, bo skonczylam z babka ksiazke i nie mam zamiaru wiecej placic za te jej pogaduszki, bo tyle razy schodzila z tematu lekcji, ze az mnie to denerwowalo. Chociaz i tak zrobilysmy sporo.
Jakies bojowe nastawienie mam do wszystkiego.

Monia, masz EKUZ? Moze idz panstwowo do dentysty? Kiedy bedziesz w Polsce? Jesli niedlugo, to koniecznie wyrob EKUZ, bedziesz mogla bezplatnie leczyc sie tu u kazdego lekarza panstwowo.

Dziewczyny, moze zrobmy na pierwszej stronie drugiej czesci naszego watku operkowe ' must have '? Zeby dziewczyny wiedzialy, jakie dokumenty brac, czego szukac?
to dobry pomysł!
ale trzeba by zalozycielke wątku poprosic, tudzież poczekac az nam 5 tys postów stuknie i zalozycielka napisze nasze Must Have oraz proponuję, tak jak u nas w Związku z Obcokrajowcami na wątku jest nick wizażanki a obok kraj pochodzenia TZ, tak u nas mozna zrobic nick- kraj au pairowania.

dziewczyny jaka mialam przygode wczoraj wieczorem.
jestem z dziecmi w parku. przysiada sie babcia i gapi sie na mnie.
posłałam jej spojżenie pt " i co sie glupia babo gapisz?"
na co ona mnie pyta po francusku czy to moje dzieci. zeby mi dala spokoj, mowie ze tak.
pyta o wiek. mowie.
pozniej zaczela cos bełkotac i nie zrozumialam. wiec dla spokoju znowy przytaknęłam a ona popatrzyła zmartwiona na mnie, polozyla mi reke na ramieniu...i dalej cos mowi, wiec jej grzecznie powiedzialam, ze tego to ja juz nie rozumiem, ale mowie po angielsku. zamysliła sie i uslyszałam "two kids. no husband. not good..." umarłam. ale nic juz nie powiedziałam.

FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood
roux666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 12:55   #4474
milka8686
Zadomowienie

Moniaaaaaaaaaaaaa straznie wspolczuje, i nie wiem tez co z tym fantem zrobic... a masz jakiegos wlasnego lekarza -dentyste w PL? mzoe zadzwon do niego i spytaj sie co teraz

i dobry pomysl z must have

Cytat:
Napisane przez roux666 Pokaż wiadomość

na co ona mnie pyta po francusku czy to moje dzieci. zeby mi dala spokoj, mowie ze tak.
pyta o wiek. mowie.
pozniej zaczela cos bełkotac i nie zrozumialam. wiec dla spokoju znowy przytaknęłam a ona popatrzyła zmartwiona na mnie, polozyla mi reke na ramieniu...i dalej cos mowi, wiec jej grzecznie powiedzialam, ze tego to ja juz nie rozumiem, ale mowie po angielsku. zamysliła sie i uslyszałam "two kids. no husband. not good..." umarłam. ale nic juz nie powiedziałam.

a mnie dzis totalnie zaskoczyl brat hostki bo hostka szykuje osmiornice na kolacje i nie chcialam tego jesc. Brat hostki mowi,ze to jest bardzo smaczne,a ja na to,no,ale patrz jak to wyglada, jest obrzydliwe, a on :" no tak,ale slodkiego jagniatka sie nie brzydzisz jesc?"i wiecie co....ma racje :/ tak mnie to "odkrycie" zaskoczylo...

u nas (Nowinki i u mnie ) dzis upaly
milka8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 12:57   #4475
2018070520180950
Konto usunięte

Cytat:
to dobry pomysł!
ale trzeba by zalozycielke wątku poprosic, tudzież poczekac az nam 5 tys postów stuknie i zalozycielka napisze nasze Must Have oraz proponuję, tak jak u nas w Związku z Obcokrajowcami na wątku jest nick wizażanki a obok kraj pochodzenia TZ, tak u nas mozna zrobic nick- kraj au pairowania.

pyta o wiek. mowie.

dobry pomysl!

ja uwzam ze roux powinnas nowy watek zalozyc
Stary 2009-07-20, 13:07   #4476
mychamycha
Zakorzenienie

No to Dziewczyny trzeba produkować tu, żeby jak najszybciej 5 tys padło

Wpadłam tylko powiedzieć, ze mam rodzinę. (zapewne- póki co, ale takie życie). U mnie już bez ekscytacji, jak to było za pierwszym, czy nawet drugim razem. :/
mychamycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 13:15   #4477
2018070520180950
Konto usunięte

mycha fajnie, napisz cos o niej, cokolwiek
jak sie zapowiada, zobaczymy co z tego bedzie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-20, 13:23   #4478
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Napisane przez milka8686 Pokaż wiadomość
a mnie dzis totalnie zaskoczyl brat hostki bo hostka szykuje osmiornice na kolacje i nie chcialam tego jesc. Brat hostki mowi,ze to jest bardzo smaczne,a ja na to,no,ale patrz jak to wyglada, jest obrzydliwe, a on :" no tak,ale slodkiego jagniatka sie nie brzydzisz jesc?"i wiecie co....ma racje :/ tak mnie to "odkrycie" zaskoczylo...

u nas (Nowinki i u mnie ) dzis upaly
i u mni etez upał :P

Kochana, osmiornice jadłam tu rok temu. da sie zjesc.
małże, kraby i kałamarnice tez, tak samo jak koninę czy mięso z kangura.

Cytat:
Napisane przez Kachaaa Pokaż wiadomość

dobry pomysl!

ja uwzam ze roux powinnas nowy watek zalozyc
heh, moge sie tym zając, jesli chcecie
to trzeba produkowac wiecej, abysmy się nowego wątku szybko doczekały)

Mycha, podpisuję się pod Kachą, napisz cos wiecej o tej rodzince.

Stary 2009-07-20, 13:31   #4479
mychamycha
Zakorzenienie

Cytat:
mycha fajnie, napisz cos o niej, cokolwiek
jak sie zapowiada, zobaczymy co z tego bedzie
Mieli już wcześniej operki. Jest to małżeństwo patrząc na wygląd i wiek dzieci po czterdziestce. Dzieci ogólnie mają kilkoro (chyba czwórkę), ale dwoje z nich już jest dorosłe (studiuje i chyba już nawet z nimi nie mieszkają). Ja maiłabym do opieki dwie dziewczynki: 6 i 8 lat.
Mieszkają na pn- zach Niemiec. Są lekarzami.
Opłacą mi kurs, kieszonkowe 260 EUR.
Co mnie zastanawia to to, że oni zawsze mieli po dwie au pair .
Piszę z ojcem i pisał mi, że mieli niedawno dwie dziewczyny: jedna z Kazachstanu druga z Ukrainy. I się niby wymieniały obowiązkami: np. jedna jeden dzień czy tam tydzień zajmowała się dziećmi, a druga w tym czasie pomagała gotować lub sprzątać gosposi.
Miałabym do nich pojechać w połowie września, jak wrócą z urlopu. W połowie sierpnia przyjeżdża do nich druga au pair z Albanii(albo Armenii - nie pamiętam ). I ona jedzie z nimi w takim razie na urlop. Ona będzie już studiować germanistykę w DE i przyjeżdża też na rok. Więc będę miała zawsze jakąś koleżankę już u siebie w domu
Host jaki zaaferowany kursem dla mnie Juz mi nagadał, jaki powinnam zdawać, jeśli np. chcę studiować w niemczech itp. Ich dwie ostatnie operki zdały DSH i teraz studiują w DE.
Wydają sie sympatyczni, a host bardzo konkretny
No nic, mam nadzieję, że juz coś z tego będzie
Stary 2009-07-20, 13:33   #4480
2018070520180950
Konto usunięte

fajna rodzinka
Stary 2009-07-20, 13:41   #4481
mychamycha
Zakorzenienie

Cytat:
fajna rodzinka
no mam nadzieję, że w praniu też się okaze, że fajni

Mam pytanie do Dziewczyn z DE, które orientują się w certyfikatach/testach : Czy test DSH ma jakąkolwiek wartość w PL dla pracodawcy? (czy to jednak tylko taki typowo na studia w De? )
Stary 2009-07-20, 13:41   #4482
Cairenn
Przyczajenie

GG do Cairenn

Em, Witam
Właśnie się zarejestrowałam i jestem całkowicie nowa na forum.

6 września mam lecieć do Anglii, dokładnie do Bath i być Au pair.
Znalazłam cudowną rodzinkę
Czy któraś z was jest niedaleko Bath, albo nawet tam?
Pozdrawiam serdecznie
Cairenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 13:44   #4483
2018070520180950
Konto usunięte

Cairenn witamy
Stary 2009-07-20, 13:52   #4484
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Mycha brzmi to calkiem fajnie!
kasa troche mała, no ale przy 2 dzieci 2 au pair to obowiązków malo bedziesz miec. i od razu koleżanke, super.

Cairenn witaj, rozgosc sie u nas i opowiedz cos o sobie, no i o rodzince!!

Stary 2009-07-20, 13:57   #4485
mychamycha
Zakorzenienie

Cytat:
Mycha brzmi to calkiem fajnie!
kasa troche mała, no ale przy 2 dzieci 2 au pair to obowiązków malo bedziesz miec. i od razu koleżanke, super.
No fakt - kasa nie najwyższa, ale dla mnie najważniejsze było, żeby opłacili mi kurs. Dzięki temu, choć nieduża, to jednak cała kaska z kieszonkowego do kieszeni wpada

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-20, 13:59   #4486
2018070520180950
Konto usunięte

Cairenn opowiedz cos wiecej o sobie i rodzince, wlasnie
Stary 2009-07-20, 14:03   #4487
moniaaaaaaa86
Zadomowienie

Dziewczyny kochane dziekuje za troske Narazie czuje sie dobrze, w miare... wzielam tabletki przeciw bolowe... bo nic na opuchlizne bez recepty mi nie przepisza
Zobaczymy... jesli opuchlizna do jutra nie zejdzie to chyba bede musiala sie jednak wybrac do dentysty, kurcze w czwartek lece na 5 dni do siostry do Londynu i nie chcialabym miec zepsutych tych moich "mini wakacji" przez zeba bo juz czekam 2 miesiace

W Polsce juz nie bylam z 1,5 rou u dentysty, bo mialam wszystkie zeby ladnie wyleczone, ale pol roku mi ta dziadowska plomba wyleciala i potem sie zab caly pokruszyl Pozostaje tylko wyrwanie... a ze ja przewaznie zjezdzam do Polski na weekend to nawet nie bylo kiedy, dopiero na wrzesien jade na dluzej wiec jestem umowiona... ehh tak jest jak sie zwleka

A ja taka panikara jestem, ze chce isc wyrwac pod narkoza, bo sie panicznie boje

Tu w aptece mi mile panie powiedzialy ze nic mi nie dadza, bo mam isc do dentysty i tyle ;/

Zobaczymy...

Kiniu co to jest ten EKUZ? Mozesz mi cos wiecej na ten temat napisac? jakie oplaty? Jak sie korzysta?

Ja teoretycznie tutaj pracuje i mam obowiazek tutaj sie ubezpieczyc,ale to sa koszta duze i tak zwlekam i zwlekam...

mychamycha kurcze fajnie, ze nie bedziesz sama Miejmy nadziejen ze ta dziewczyna okaze sie wporzadku i bedziesz miala jakas bratnia dusze Przynajmniej nie bedziesz sie nudzila i zawsze bedzie z kim poplotkowac
Co do testu... hmm ja zdawalam TestDaF - to praktycznie to samo co DSH tylko bez czesci gramatycznej (gramatyka jest bleeee :P) Ale czy jest uznawany... kurcze nie wiem ;(

roux ... bez komentarza z ta babinka :P Nic nie wie, a sie odzywa :P A jak tam TZ? Jakis kontakt?
moniaaaaaaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 14:11   #4488
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

moniaaaaaaa86 ponoc stomatolog w UK potrafi ladnie pociagnac po kieszeni..;/ i do tego nie sa tak dobrzy jak nasi polscy.
Moze przeczekaj jednak, lod na opuchlizne, cos przeciwbolowego...? w koncu nie bedzie blec w nieskonczonosc, a przynajmniej za to trzymam mocno kciukasy.

hmm taak, jakies 2 smsy mi wyslal w sobote, z pytaniem, dlaczego chce wracac do polski i gdzie wlasciwie jestem. pf.
a dzis w parku bylam pewna ze go widze.
niestety- pomyłka.
tesknie za nim okropnie.

Edytowane przez roux666
Czas edycji: 2009-07-20 o 14:13
Stary 2009-07-20, 14:16   #4489
Cairenn
Przyczajenie

GG do Cairenn

Powiem wam szczerze, że o byciu Au pair myślałam juz dawno, ale bałam się. Ale jako że ostatnie 7 miesięcy spędziłam w Niemczech, mieszkając z tatą, to i strach przed wyjazdem zniknął

Mam 21 lat i pierwszy raz będę Au pair i wiecie co, jestem przerażona, bo do tej pory opiekowałam się tylko dzieckiem sąsiadki, w dodatku tak samodzielnym, że ja tylko musiałam patrzec czy sobie krzywdy nie robi.

A rodzinka bardzo fajna. Chłopczyk, Ollie, 3 letni blondynek, bardzo rozgadany. Mama jest nauczycielką angielskiego w collegu, a tata kucharzem Teraz spodziewają się drugiego synka. Ja mam wylatywac do nich 6 września i zostać rok. Obowiązki będę miała normalne, opieka i lekkie prace w domu. Płacić mi mają 65funtów tygodniowo i dodatkowo za opieke nad drugim synkiem Ale najwazniejsze, że opłacają mi college! Z rozmów telefonicznych i maili wnioskuję, że rodzinka jest bardzo aktywna i w sumie dosyć na poziomie.

Wogóle to jestem przerażona podróżą samolotem
I nie wiem co pisać, bo od kilku dni, od kiedy mamy ustaloną datę i szczegóły łażę zakręcona i podekscytowana
Cairenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 14:18   #4490
2018070520180950
Konto usunięte

EKUZ to Europjska arta Ubezpieczenia Zdrowotnego, ja tez ja mam , za darmo mi wyrobili
Stary 2009-07-20, 14:26   #4491
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Napisane przez Cairenn Pokaż wiadomość
Powiem wam szczerze, że o byciu Au pair myślałam juz dawno, ale bałam się. Ale jako że ostatnie 7 miesięcy spędziłam w Niemczech, mieszkając z tatą, to i strach przed wyjazdem zniknął

Mam 21 lat i pierwszy raz będę Au pair i wiecie co, jestem przerażona, bo do tej pory opiekowałam się tylko dzieckiem sąsiadki, w dodatku tak samodzielnym, że ja tylko musiałam patrzec czy sobie krzywdy nie robi.

A rodzinka bardzo fajna. Chłopczyk, Ollie, 3 letni blondynek, bardzo rozgadany. Mama jest nauczycielką angielskiego w collegu, a tata kucharzem Teraz spodziewają się drugiego synka. Ja mam wylatywac do nich 6 września i zostać rok. Obowiązki będę miała normalne, opieka i lekkie prace w domu. Płacić mi mają 65funtów tygodniowo i dodatkowo za opieke nad drugim synkiem Ale najwazniejsze, że opłacają mi college! Z rozmów telefonicznych i maili wnioskuję, że rodzinka jest bardzo aktywna i w sumie dosyć na poziomie.

Wogóle to jestem przerażona podróżą samolotem
I nie wiem co pisać, bo od kilku dni, od kiedy mamy ustaloną datę i szczegóły łażę zakręcona i podekscytowana
nooo to calkiem fajnie to brzmi ) mam nadzieje, ze bedziesz zadowolona i szczesliwa tam, w koncu az na rok jedziesz!

Stary 2009-07-20, 15:53   #4492
moniaaaaaaa86
Zadomowienie

roux wiem wiem wszedzie ci dentysci drodzy... i nie ma to jak polscy;/ Jesli zabek ustapi i bedzie jutro lepiej to przeczekam do urlopu w Polsce... oby!
A co do TZ... smutno i tyle

Cairenn z tego co piszesz to warunki bardzo fajne i rodzinka rowniez wiec tylko trzymac kciuki i zyczyc powodzenia
moniaaaaaaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 18:32   #4493
milka8686
Zadomowienie

Cytat:
i u mni etez upał :P

Kochana, osmiornice jadłam tu rok temu. da sie zjesc.
małże, kraby i kałamarnice tez, tak samo jak koninę czy mięso z kangura.

alez ja Cie prosze powiedz,ze nie jadlas tych 2 ostatnich :P
osmiornica odlozona an jutro...
milka8686 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-20, 18:40   #4494
malpkajuja
Raczkowanie

wpadam tylko powiedziec ze zyje!!!!!! i ze zapowiada sie calkiem niezle, pierwsze koty za ploty jak to mowia. baaaardzo sympatycznie. czuje ze nie bede nieludzko wykorzystywana. dziecko slooodkie! jeszcze musze sie do paru rzeczy przemoc i przekonac ale przyjdzie z czasem. aaaa zdaze zobaczyc budapeszt extrrrra! pozdrawiam

a i mycha za Ciebie szczegolnie trzymam kciuki wiesz!!!!! nie zniechecaj sie dziewczyno
Stary 2009-07-20, 18:49   #4495
mychamycha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malpkajuja Pokaż wiadomość
wpadam tylko powiedziec ze zyje!!!!!! i ze zapowiada sie calkiem niezle, pierwsze koty za ploty jak to mowia. baaaardzo sympatycznie. czuje ze nie bede nieludzko wykorzystywana. dziecko slooodkie! jeszcze musze sie do paru rzeczy przemoc i przekonac ale przyjdzie z czasem. aaaa zdaze zobaczyc budapeszt extrrrra! pozdrawiam

a i mycha za Ciebie szczegolnie trzymam kciuki wiesz!!!!! nie zniechecaj sie dziewczyno

Fajnie, że jesteś zadowolona. Mam nadzieję, że będzie tak do samego końca. Powodzenia malpko!
Stary 2009-07-20, 20:58   #4496
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Napisane przez milka8686 Pokaż wiadomość
alez ja Cie prosze powiedz,ze nie jadlas tych 2 ostatnich :P
osmiornica odlozona an jutro...

jadlam. i to we Francji wlasnie.
ale ....nic nie pobije francuskich slodyczy...
lol i uwielbiam ten sposob sprzedawania Milki tutaj. pakowane po 3szt. mniej wiecej na 3- dni mi wystarcza...:

P.S czekam na relacje z konsumpcji osmiornicy

Cytat:

ciesze sie, ze jest dobrze!!!

Stary 2009-07-21, 09:36   #4497
2018070520180950
Konto usunięte

Cytat:

super
Stary 2009-07-21, 09:48   #4498
cu.Kinia
Wtajemniczenie

GG do cu.Kinia

Monia, to jest Europejska Karta Ubezpieczenia Zdrowotnego. Idziesz do glownego oddzialu NFZ w swoim miescie, wypelniasz formularz i na miejscu wyrabiaja Ci za darmo karte. Do tego karteczka, jakie zasady obowiazuja w poszczegolnych krajach i mozesz jechac.

Roux, kolejne pytanie o Wizzair... Dostalam juz cos, co chyba jest biletem, ale... bez biletu! Nie ma tam nic do wydrukowania, zadnego zalacznika, zadnej grafiki, tylko moje imie, nazwisko, dane mojego chlopaka, cena biletu itp. Ja mam tego maila wydrukowac do odprawy, czy jak? I w ogole co z Twoim TZ, bo szukam postu i nie moge znalezc, co on znowu narobil.:/

Cairenn, swietnie, ze sie zdecydowalas no i rodzina wydaje sie byc ok. Oby tak dalej!

A mi sie wydaje, ze moi pomalu zaczynaja wykorzystywac moje ostatnie dni tutaj. Otoz w sobote siedzialam i czekalam na jakikolwiek znak od nich, ale nic, przez to siedzialam caly dzien w pokoju. W niedziele wylaczylam komorke, bo uznalam, ze tak sie nie robi i ze chce miec jeden wolny dzien nie myslac o tym, czy hostka nagle mnie zawola, czy nie. W nocy wlaczylam telefon, a tam, czy nie moglabym wpasc do nich na wieczor, bo oni musza dokonczyc prace. Olalam. Przyszlam tylko rano, powiedzialam, ze cos jest nie tak z telefonem, bo nic nie doszlo ( swoja droga - wczesniej naprawde sie sam wylaczyl tego samego dnia. ). Powiedziala, ze nie szkodzi, bla, bla. Wczoraj juz mialam regularny babysitting, ALE. Ja nie cierpie, jak ktos jest takim super mega bizsnesmenem i nie dba o innych przy tym. Napisala mi, ze beda miedzy 21-22, przyszli przed 23... Ja juz na nogach zasypialam, bo i tak od jakiegos czasu przychodze nie na 16, ale na 13:30, czasami jeszcze babysitting, naprawde jestem zmeczona po calym dniu z malymi.
A na 13:30 przychodze dlatego, ze ich babka od prasowania cos sobie zrobila i mialam pomagac tej drugiej niance malych. Jakos nie mialam za duzo roboty przy praniu, szczerze mowiac. Nie wiem, ona mi niby pisala na poczatku, ze u nich jest nieco wiecej pracy, niz w takich normalnych rodzinach operkowych i dlatego wiecej placa, ale to sie robilo z miesiaca na miesiac i tak wiecej. Przeciez te wysylki mnie i malych do babci, gdzie nikt mi nie pomagal ( dobra, babcia sie starala mnie odciazyc jak mogla, ale i tak ona tam pracuje najwiecej ), a musialam 4 dni pod rzad po ladnych paru hektarach za nimi latac.
W ogole boje sie, ze cos zle zrozumialam z platnosciami. Bo na poczatku w mailach bylo chyba powiedziane ( rany, moze Wy pamietacie? ), ze oni mi oplaca kurs niemieckiego. Potem sie okazalo, ze mam sama placic, i ze gdyby nie kurs, to bym dostawala wiecej, niz 350 euro miesiecznie, a tak, to mam na pewno 350 w kieszeni. Tak bylo, jak gadalam z hostka, ale wtedy nie skumalam dobrze maila i sie boje, ze jednak i z pieniedzmi cos nie tak. A mialam juz dawno z nia liczyc ile kasy, ale ona oczywiscie zawsze strasznie zajeta...
Chce do dooomuuu, juz mnie denerwuja ci ludzie.
A, ta nianka malych ( Dada ), powiedziala, ze ona moze mnie odwiezc na lotnisko. Tylko musze zapytac hostki, czyim samochodem, jesli nie zgodzi sie swoim i sie uprze, zeby mnie wyslac tym pociagiem, to zaplace tej Dadzie za benzyne i mam ich gdzies.
cu.Kinia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 13:44   #4499
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Kinia,
powiedz mi jaki jest adres z jakeigo dostalas maila??
u mnie to wyglądało tak:
najpierw dostałam
- informację o rejestracji
później
-szczegółowe informacje i przelewie (dali mi dane, i wiad ze to musi byc wyk w ciagu 24 h)- i to bylo w dniu zakupu biletu

na drugi zaś dzien dostałam:
-your intinerary (tak w temacie było napisane) razem z moim kodem (w temacie)
- maila z podziekowaniem za dokonanie rezerwacji i jakies załączniki, ale nie musisz nic drukowac, wuystarczy ze kod który dostała s(mam taką nadzieje) przepiszesz sobie na kartkę i pokażesz przy odprawie.

Mam nadzieje, że pomogłam.

z moim TŻ chyba klapa. nie wiem, co z nim.
Jakiś czas temu mu napisałam, że chce wracac do Polski, bo wszystko tu bez niego sucks.
cisza.
no cóż.
po kilku dniach napisał mi smsa, z pytaniem, dlaczego chcę wracac do Polski i gdzie jestem.
nie odpisałam.
po kilku dniach (czyli wczoraj) napisałam mu smsa, a raczej stwierdziłam, że we czwartek mam off'a i że spotymamy się w Grenoble i mam nadzieje, że moze to dla mnie zrobic.
nie odpisał.
odczekałam 3h,.
po czym napisałam, że rozumiem, że cisza oznacza, ze po raz kolejny nie może sie ze mna spotkac. Dodałam, że nie jestem głupia i wiem, że wcale nie jest tak, że on nie dostaje moich wiadomości, ale odpowiada na te, na które mu wygodniej.
to wszystko.

za tydzien minie 365 dni od kiedy nasza glupawa historia się zaczęła. kiedy mnie zaczepił. i myślę, że właśnie wtedy napiszę mu, przypomnę o tym a na koncu poproszę, aby zostawił mnie już w spokoju.

koniec monologu, teraz ...odwołam się do Twojego posta ( o faak, jak to brzmi )
Kochana, ja szczerze nie pamietam, jak to było z Waszymi ustaleniami dot kursu i pieniążków, moze sprawdź swoje stare posty i zobacz, co pisałas. Albo ...na luzaka spytaj hostki, powiedz ze nie pamietasz. aaa no i KIEDY ona ma Ci pieniążki wyplacic? może wtedy wlasnie weźmie pod uwage to, że pracujesz dużo wiecej niż ustalałyscie i zaplaci Ci wiecej...myślę ze to bedzie dobry moment na rozmowe o tym. Nie mozesz sie wstydzic o to zapytac, bo Ci sie to nalezy!!

edit:
Kinia, zaprosiłam Cie do znajomych na fb!

Edytowane przez roux666
Czas edycji: 2009-07-21 o 13:46
Stary 2009-07-21, 13:54   #4500
2018070520180950
Konto usunięte

roux Twój Tż jest niepowazny
wyglada rzeczywiscie na to ze odpisuje na to co mu pasuje:/
nie wierze ze nie ma chwili by odpisac na eska:/
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości