|
|||||||
| Notka |
|
| Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Obozy - Kto w tym roku wybiera się do Hiszpanii ?
No właśnie... powrzucajcie jakieś fotki z Blanes
|
|
|
|
|
#482 |
|
Przyczajenie
|
Chyba juz sie doczekac nie mozesz
![]() Ja przed wyjazdem mało co jajka nie zniosłam ![]() a Skad jedziesz?
|
|
|
|
|
#483 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie, a jaka była pogoda (wiem, że zawsze się o to pytam ale ,zastanawiam się czy brać długie spodnie, kurtkę itp.) ?
I co tam można robić wieczorem jak np. nie wpuszczą na dyskotekę ? Czy w namiotach jest jakieś światło, czy trzeba latarkę mieć ?? I tak właściwie można iść do tego ogrodu botanicznego ?
Edytowane przez astrum Czas edycji: 2009-07-21 o 14:57 |
|
|
|
|
#485 |
|
Rozeznanie
|
Cz. 2
Przepraszam, że w 2 postach, ale w 1 nie chciało mi się załadować
|
|
|
|
|
#486 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Tam ogolnie jest ciepło My mielismy 2 dni takie deszczowe ja wziełam pare długich spodni no i bluzy Kurtki tam raczej nie potrzeba Wieczorem jak nie wpuszczaja na dyske(ale raczej wpuszczaja ja mam 15 lat i bez przypału wchodziłam) to możesz grac w karty siedziec przed namiotami gadac -do 23 po 23 trzeba byc juz w namiotach swoich no chyba ze jestes na dysce w namiotach nie ma swiatła trzeba Miec latarke ) Jest wyjscie do ogrodu Botanicznego płatne 6 euro
|
|
|
|
|
|
#487 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() na dyskoteki wyjscie o 24, bo wczesniej nie ma po co isc ![]() miłego pobytu życze wsyztskim
|
|
|
|
|
|
#488 |
|
Raczkowanie
|
no ja jadę 17 sieprnia.. już się nie umiem doczekać, ciągnie mnie tam i to cholernie
jeszcze niecały miesiąc.. ![]() a to fajnie fajnie.. Monaco ponoć śliczne? a skąd jechał ten 'główny' autokar? Z katowic czy Bielska? a było coś zapoznawczego jak to na niektórych obozach jest, czy lajtowo wszyscy się poznali od początku, już w autobusie? i miałam jeszcze zapytać o ceny w tej budce fast food ![]() jezuuuu . jak tam ładnie ! Selene, fajnie że zdjęcia wrzuciłaś
|
|
|
|
|
#489 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Autokar z Katowic No Monako przecudowne ) zależy Kto z Kim ) Niektorzy sie lajtowo poznali w autokarze Hamburger cos kolo 2euro frytki zalezy od wielkosci najtansze chyba 1,75
|
|
|
|
|
|
#490 |
|
Raczkowanie
|
no to fajnie
![]() a to akurat jest wiadome, że wszyscy nie będą się trzymać razem, choć tak byłoby fajnie ![]() a grupa wiekowa to 14 - 18 ? Edytowane przez Mart94 Czas edycji: 2009-07-21 o 19:09 |
|
|
|
|
#491 |
|
Przyczajenie
|
Były odoby po 19-20
ale zalczaly sie do wczasow czyli mogli robic wszytstko w dosłownym tego słowa znaczeniu )
|
|
|
|
|
#492 |
|
Raczkowanie
|
Jeju! Tam musi być super! Jeszcze tylko 9 dni
|
|
|
|
|
#493 |
|
Raczkowanie
|
o ktorej trzeba wracac z dyskoteki? a jak sie nie idzie na dyskoteke to mozna sobie w nocy wyjsc i sie isc gdzies przeejsc? sprawdzaja namioty czy sie spi?
|
|
|
|
|
#494 |
|
Raczkowanie
|
a najmłodsi to 14 lat tak?
ci 19 i 20 jechali też autokarem z wami? |
|
|
|
|
#495 |
|
Przyczajenie
|
Siema.
Kto jedzie 1 sierpnia do hotelu FLORIDA PARK??? |
|
|
|
|
#496 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam kolejne niedyskretne pytanie, co bierzecie/brałyście na drogę ? Moja mama chce mi wcisnąć tyle jedzenia jakby mnie wywozili do buszu
Moim zdaniem zabieranie kanapek na 3 następne dni, jeżeli nie jest to koniecznością (szczególnie w upale) to szaleństwo. Czy w tym Monaco można sobie załatwić coś do jedzenia ( za pośrednictwem supermarketu, fastfood’u albo czegoś) ?
|
|
|
|
|
#497 |
|
Raczkowanie
|
haha . moja mama uważa podobnie
![]() ja myślę, że jak wezmę ze dwa, trzy 7days i duuuużo picia to mi starczy. też mam nadzieję że w Monaco coś szkubnąć będzie szło .a wy brałyście pod namioty pościel czyli że poszewki czy śpiwór, czy jak? |
|
|
|
|
#498 |
|
Raczkowanie
|
Moja też... W zeszłym roku dała mi 20 (!) mini bułeczek...
|
|
|
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
Piękne zdjęcia Selene
|
|
|
|
|
#500 |
|
Przyczajenie
|
Mart94:
2/3 7 days'y to za mało ![]() podroz jest naprawde dluga i mecząca... ![]() w monaco nie ma sie za bardzo gdzie zaopatrzyć.. a pozatym tam jest drogo ![]() a po co już na samym początku przepłacac )6 bułek bądź kanapek będzie w sam raz uwierzcie ![]() to sie tylko tak wydaje ze sie mało zje... :P tam pościel jest. nalezy ze sobą zabrać tylko poszewki. jeśli bierzesz śpiwór to wez sobie poszewke na poduszkę ![]() Wszyscy jechali wspólnym autokarem. i głowny wyjazd jest tak naprawde z krakowa ![]() potem jedziecie do katowic zebrać innych :P cytrynowa-kawa: z dyskoteki sie wracało o tej, o ktróej zazwyczaj była zbiórka na ktróej sie decydowało, czy sie zostaje ejszcze czy chce sie juz wracac. nieraz było tak, ze polowa zostawała, a połowa wracała z opiekunką na camping. Jak nie idziesz na disco, niestety nie możesz nigdzie wyjść. możesz siedzieć przy namiocie.. spokojnie, ale wychodzić po 22 już nie można. jeśli wychodzisz po kolacji na miasto, do 22 masz się zjawić na campingu
|
|
|
|
|
#501 |
|
Przyczajenie
|
Angela ma racje, choc tak naprawde tylko raz namioty sprawdzali...wiec na dobra sprawe mozesz sobie pojsc....no, na swoje ryzyko. Wszytsko zalezy od opiekunek my mielimy przeza***iste
)
|
|
|
|
|
#502 |
|
Przyczajenie
|
no możesz isc... na swoje ryzyko
![]() ale jak Cię złapią, to potem wszyscy mają przesrane ![]() nie tylko Ty więc się z tym licz ![]() no opiekunki były mega uwielbiam je
|
|
|
|
|
#503 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję
Niestety, zabrałam marny, "wyjazdowy" sprzęt, a szkoda, bo z dobrym aparatem można tam cuda wyczarować. Ja na drogę miałam 2 kanapki, 7 daysa i 2 słodkie bułki. Oprócz tego jakiegoś batona, gumy i dwie małe butelki picia (za mało!). Jedzenia mi starczyło, ale picia polecam zabrać więcej. W drodze powrotnej miałam 2 dwulitrowe butelki i starczyło akurat Ale ja miałam przerwy na posiłki (obiadokolacje).
|
|
|
|
|
#504 |
|
Raczkowanie
|
aha, no to zaopatrzę się w jedzenie zbliżone do tych co wymieniłyście
![]() no to nieźle.. a autokar fajny jakiś? zastanawia mnie jedno. jeśli pojadę z katowic to podjedzie autobus już naładowany ludźmi i będę mogła zająć tylko wolne miejsca? bo to takie troche niesprawiedliwe. znajac życie każdy będzie się pchał do przodu więc z kato jak pojade to znajdę wolne miejsca z przodu ![]() Selene, a jaki aparat miałaś, jeśli moge wiedzieć?
|
|
|
|
|
#505 |
|
Przyczajenie
|
U Nas były juz ustawione miejsca
znaczy podpisane gdzie miał kto siedziec ) a Autokar spoko )
|
|
|
|
|
#506 |
|
Raczkowanie
|
niewiem jak wy ale ja tam wlasnie wole usiasc z tylu (;
a co do tych nocnych wypadow to jednak nie ma co ryzykowac skoro cala grupa moze miec przez nas przesrane
|
|
|
|
|
#507 |
|
Raczkowanie
|
no właśnie ja też bym chciała na tyłach jakoś.. a już najlepiej jak jest te pierwsze siedzenie zaraz po schodach, tam zawsze stolik jest i wgl
ale szanse na siedzenie tam są cholernie małe.. a to jak ja jadę z przyjaciółką i mialyśmy rezerwowany obóz w jednym czasie to bedziemy siedzieć razem mam nadzieje? zeby nie było akcji ze nas 'pousadzano' osobno... bo bedzie afera heheh
|
|
|
|
|
#508 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Bedziecie razem jak razem rezerwowałyscie
|
|
|
|
|
|
#509 |
|
Raczkowanie
|
Jak dla mnie nie ma zbyt dużego znaczenia z kim będę siedzieć
Fajnie by jednak było gdybym siedziała z kimś, kto też jedzie sam, a nie z grupą traktowana (o co nie mam prawa mieć żalu) jak 5 koło u wozu - chociaż myślę, że nikogo nie bedą rozdzielć na siłę ![]() Selene ja też biorę kiepski ale niezwykle wygodny (bo miniaturowy) aparat, ale jak miejsce ładne to nawet z komórki można wytrzasnąć dzieło sztuki Już się nie mogę doczekać wszyscy opowiadają o hiszpanii, a ja muszę czekać jeszcze 8 dni ! |
|
|
|
|
#510 |
|
Raczkowanie
|
astrum, ty masz tydzień, a ja 25 dni !
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.