|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz
|
|
|
|
#1142 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz
Cytat:
Amfa85 podaj jak możesz to pozostałe dane do listy. (może być na pw. Twoje imię, wiek, itd.) Cytat:
Dzisiaj się wkurzyłam na maksa. Byłam umówiona z położną na spotkanie (miała mi pokazać szpital i opowiedzieć wszystko co i jak). Spotkanie miało być na 16. Tż specjalnie wziął sobie urlop a zawieźć nas miał teść, który był po nocce. Do miejscowości w której chcę rodzić jest jakieś 30 km a teść musiał jeszcze dojechać ze swojej miejscowości (dodatkowe 50 km). Około godziny 11 zadzwoniłam do położnej, w sumie tylko po to, żeby powiedzieć, że o tej 16 będziemy na pewno. A ona do mnie opryskliwie:"Przecież mnie nie ma dzisiaj w szpitalu" Ja zdziwiona mówię jej na to, że przecież ona ustalała termin i godzinę naszego spotkania (rozmawiałyśmy o tym w tamtym tygodniu), a ona do mnie, że trudno, a jej pasuje jutro o 16. Ja jej na to, że jutro mi nie za bardzo pasuje bo nie ma kto ze mną jechać - tż nie będzie mógł wziąć wolnego a teść jest jutro w pracy, a ona do mnie, że to już moja sprawa Pytam, czy możemy się spotkać jednak dzisiaj, niekoniecznie w szpitalu tylko tak gdzies na kawie, żeby się dogadać co i jak, a ona mi mówi, że dzisiaj jej w ogóle nie pasuje i jak chcę to mam się zjawić jutro o 16. I to ma być położna, której mam zapłacić za opiekę nade mną w trakcie porodu???? Nie mogła zadzwonić do mnie przynajmniej wczoraj wieczorem, że dzisiaj nie może? A co bym zrobiła gdybym do niej jednak nie zadzwoniła i pojechalibyśmy pod ten szpital na 16??? I tak mi było głupio, że teść musiał się zrywać po nocce, żeby do nas przyjechać. Tż-owi nawet nie opowiedziałam całej historii, bo się mało nie poryczałam, powiedziałam mu tylko, że zadzwoniła ona i odwołała nasze spotkanie. Dodam jeszcze, że co do niej dzwonię to za każdym razem się mnie pyta o przewidywany termin, rozmawiałyśmy już przez telefon z 5 razy (w ciągu ostatniego miesiąca) i wydaje mi się, że powinna już zapamiętać lub sobie przynajmniej zapisać kiedy mam termin. Nie wiem co o tym myśleć Dodam, że to położna z polecenia i niby bardzo dobra i kobiety bardzo ją sobie chwalą.Teść do nas i tak przyjechał (razem z teściową) i pojechaliśmy na ostatnie zakupy dla naszej dziewuszki (tż to załatwił z nimi, żebym mi poprawić humor). Obkupiłam małą w pieluchy: Huggies Newborn -28 szt. (najmniejsze 2-5 kg ), Pampers New Baby - 43 szt. (też najmniejsze 2-5 kg) - będziemy porównywać Jutro w końcu będę pakować torbę do szpitala. Uciekam spać. Dobranoc |
||
|
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
Frida
współczuję.Ta położna kompletnie niekompetentna i niesłowna.Co to za baba ?
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
Frida, fatalna sprawa
, wyobrazam sobie, jak sie czujesz Bardzo fajne zakupy zrobilas Jesli chodzi o pieluszki, to mi bardziej odpowiadaja Huggies, sa bardziej miekkie i milutkie i bardziej chlonne niz Pampers. Antonio tez je lubi ![]() Ciekawe, jakie wam podpasuja.
|
#1145 | ||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej dziewczynki
![]() ja tylko pobieznie Was podczytalam bo nie mam czasu ![]() a jutro jade do urzedu zarejestrowac malego i na pierwsza wizyte u pediatry ![]() specjalnie kupilam laktator zeby odciagnac mleko jak zostawie malego u mamy, no i moze wieczorem do fryzjera sie wybiore i zostawie mleczko TZ wlasnie byla pierwsza proba i odciagnelam 50ml - jak na pierwszy raz to chyba niezleCytat:
to przykre, ze Bartus chory ale dobrze, ze nie ma najgorszegotrzymam kciuki za niego i za Was Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kurcze Amelka spora i Skierka naturalnie urodzila? szacunek Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a moj maly tak czesto ulewa i wlasnie kilka razy az mu nosem polecialo ![]() lece dziewczynki do TZ bo juz spi dobranoc
|
|
|
#1146 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dolaczam do prosb dziewczyn, napisz prosze, jak w takich sytuacjach reagowac I duzo zdrowia zycze! O raaaany , jakie pucki Cytat:
![]() Sweet, Amfa, witajcie ![]() Cytat:
![]() Frida, wspolczuje sytuacji z polozna To jak, umowilyscie sie na inny termin?No i pakuj sie kochana, nie znasz dnia ani godziny ![]() Witam dziewczynki Czuje sie swietnie, bo wlasnie nadchodzi nad Hage burza ![]() Dobrego dnia!
|
|
#1147 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Jaka ta Amelka Skierki słodka
taka pyzia kochana ![]() Cytat:
Teraz tylko dalej czekac. A mnie brzuszek jak wczoraj wieczorkiem zaczal pobolewac do do 4tej w nocy to trwało bo sie budziłam. Ale teraz OK. Kolo 13tej jade do szpitala. Mam stresa. Mi by sie to relanium przydało... Pewnie mnie zostawia. Cytat:
I widze ze ty tez na kosmetyki NIVEA postawilas ja jeszcze dzis musze mleczko dokupic no i pieluszki. I posciel do wozka bo sobie o tym zapomnialam... Amfa i Sweet witajcie!!! |
||
|
|
|
#1148 |
|
Zadomowienie
|
Frida chyba poszukała bym sobie innej położnej...
Jaka śliczna pucusia z naszej Amelki jest śliczna Miałam koszmarną noc... ehhh i wczorajszy dzień... wszystko mnie dobija już. Ja chce już rodzić!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]()
|
|
|
|
#1149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Frida ta polozna to chyba nie z powolania jest
Cytat:
Cytat:
|
|
#1150 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Cytat:
Współczuję przeżycia, boję się takich sytuacji , ale cieszę się bardzo, że wychodzicie na prostą Śliczną masz księżniczkę Cytat:
, a to jakiś sprawdzony sklep?Musisz przystopować ![]() Cytat:
Ale fajna ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja się porodu boję strasznie
|
|
|
#1151 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję zakupów Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
, żeby wszystko dobrze poszło
|
|
|
#1152 |
|
Zadomowienie
|
hm
ja już mam chyba jakiegoś przedporodowego doła... Wczoraj popołudniu oglądałam film... Cały przeryczałam. Oczywiście potem mi coś zasiadło w nosie i wydmuchać nie mogłam. Zaczeła mnie głowa boleć. Do tego miałam zaczęte kompoty z wiśni i skończyć musiałam. A sił przerobowych brak. Jeszcze jak zobaczyłam że mi się w szafce w kuchni zalęgły mole O 18 zjadłam z tż obiadokolacje. Wypłakałam mu się na ramieniu i COŚ mi się zachciało, więc usmażyłam naleśnieki z bitą śmietaną i dżemem... Tyle się nawpierd****** że wstać nie mogłam. Poszłam spać. Oczywiście w łużku się też poryczałam. O co? nie wiem. W końcu musiałam wstać i zażyć apap bo ból głowy sięgnoł zenitu Oczywiście co chwilę budziła mnie zgaga, a do brzucha jak by mi ktoś kamienie napchał.... Ok 12 jak mi się wróciło to myślałam że się topię... Garść migdałów i 2 poduchy pod głowę + jasiek. nie będę mówić jakie to wygodne. I budziłam sie na zmianę najeść się migdałów i lecieć do kibelka... Ależ jestem wyspana... Mam już dość. Chcę już urodzić... |
|
|
|
#1153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kamilka może nie rób już nic, żadnych kompotów itp.? Przed porodem dobrze jest nabrać trochę sił, powiem Ci, że miałam to samo, ale Małż powiedział, żebym Mu zrobiła listę, co trzeba zrobić i On to zrobi. Posłuchałam Go, On się uwinął raz-dwa, a ja odzyskałam trochę spokoju. Robię teraz tylko obiad, a poza tym się lenię ![]() Będzie dobrze Dziewczynki, a ja nadal bez termometru dla Malutka, jakie kupiłyście?
|
|
|
#1154 |
|
Zakorzenienie
|
to sklep nasza-drogeria.pl -znalazlam dosc dobre opinie o nim, ale jak sie wkurze to im wystawie takiego negatywa ze popamietaja!!!
|
#1155 |
|
Zadomowienie
|
Tyle że ja tez nic nie robię... Bo nie mam siły... tylko obiad gotuję i leżę przez cały dzień. Dom mi zaraz hubą zarośnie a ja nie mam siły nic sprzątnąć... A tż wychodzi z założenia że jak było odkurzane w zeszłą sobotę to jest posprzątane... Ale nie mam ochoty się z nim o to już kłócić...
wczoraj to chyba była ta kropla która przepełniła szklankę i już się nie dało powstrzymać... A termometr mama taki elektroniczny pod pachę. mam nadzieję że mi zbytnio potrzebny nie będzie. Jak coś to będę kupowac inny Edytowane przez kamilka Czas edycji: 2009-07-22 o 08:56 |
|
|
|
#1156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamietam jak sama niedawno wam trulam ze juz mam dosc ciazy mam nadzieje ze zly nastroj szybko minie Miramej ja kupilam elektroniczny w aptece ktory mierzy 60 sek. zwykly pod pache, bo przeciez minuta to nie jest duzo a takiemu malenstwu wloze i przytrzymam raczke........
|
|
#1157 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, mój ma podobnie, z tym, że jak Go prosiłam i nie robił, to brałam się sama i Jego to ruszało, więc teraz się pyta co jest do zrobienia. Ale i ja staram się nie przesadzać, nie umrę jak jeden dzień będzie niepoodkurzane ![]() Dzięki za odpowiedź o termometrze Cytat:
|
|
|
#1158 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A na zgage ja tez migdaly żarłam Ide robic soczek z marchewki i jabluszek
|
|
|
|
|
#1159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 7 minut??? to rteciowy mierzyl 5 min
|
|
#1160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A za dużą kwotę zamawiałaś?Serio? Rtęciowy mierzy 5 minut? To niezły jest ten mój elektroniczny
|
|
|
#1161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
serio odkad pamietam jak bylismy chorzy to mama mierzyla nam temp. rteciowym tylko 5 min i jak byl stan podgaraczkowy czy garaczka to po tych 5 min. juz pokazywalo ile.......
|
|
#1162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześc dziewczynki, niestety nie mam za dużo czasu
![]() spać mi się chce niemiłosiernie po nieprzespanej nocy, przyznam się bez bicia, że przeczytałam Was bardzo pobieżnie Unholy nawet nie wyobrażam sobie co przeżywałaś w tym szpitalu po takiej diagnozie ![]() współczuję Ci bardzo Katarzynka, Skierka gratuluję ![]() Cytat:
zdradź jak należy zareagować w przypadku takiego zachłyśnięcia
|
|
|
#1163 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry mamusi.
Zwykly rteciowy mierzy 5 minut, przynajmniej u mnie tak sie mierzy. Teraz kupilam elektroniczny do ucha Brauna, mierzy w 3 sekundy pomieniem podczerwieni. Model chyba 6620. I ma wiarygodne pomiar. Od poczatku taki chcialam, ale kupilam dopiero jak go namierzylam w dobrej przecenie. Trzymam za dzisiejsze wyniki i wizyty.I bardzo mocno za Bartusia Unholy. Ja znikam na ostatnie zakupy dla bobasa. Milego dnia mamusie.
|
#1164 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1165 |
|
Wtajemniczenie
|
No to ja znikam. Pewnie juz sie nie zdaze odezwac przed wyjazdem. Trzymajcie kciuki
|
|
|
|
#1166 |
|
Wtajemniczenie
|
W sklepie z takimi gadzetami, ale niesty w Norwegii
![]() Karolinka sliczna ta twoja Zuzia, a jakie duze oczka ma A Amelka Skierki urocze ma policzki Unholy trzymam za zdrowko BartusiaJa kupilam taki termometr: http://www.twenga.pl/cena/62079185.html Przede wszystkim ze wzgledu na szybki pomiar Rany, nic mi sie nie chce. Od tygodnia jade zlozyc wniosek o macierzynski . Oficjalnie zaczynam go juz jutro bo tutaj idzie sie na niego 3 tygodnie przed porodem. A moj wniosek lezy nawet nie wypelniony
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
Pisalam wczoraj do Skierki jak sie czuje ona i jej corcia i jak z karmieniem,
odpisała: "Mi troche szwy ciagną, ale jest ok. a mała karmię skoro pije to cos tam jest."
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
Ulcia możesz wstawić jakiegoś linka do tego termometru, bo nie mogę znaleźć z takim numerem
|
|
#1169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kupowałam termometr paskowy - beznadziejna sprawa kiedyś z ciekawości sprawdziłam na Młodym jak działa, pokazał zakres (!) temperatury 37-38 ![]() czyli stan już podgorączkowy ![]() Małż w tym samym dniu kupił termometr Alphamed za ok 80 zł. jak dla mnie super dokładny, szybki, tani ![]() mierzy temp. w uchu, na czole, temp otoczenia i ma zegar. pamięta dodatkowo ostatni pomiar - jak dla mnie nie trzeba lepszego ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- No to ja już uciekam idę "opracować" sobie krocze a później spać, bo dziś pewnie znowu ciężka noc nas czeka ![]() zaglądnę jutro, pa.
|
|
|
#1170 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale słyszałybyście jej wczorajsze wykręty: najpierw powiedziała, że zamieniła się na dyżury, bo koleżanka musiała jechać na pogrzeb, a potem mówiła, że tak wypadło, bo musiała zostać z wnukami, a jak zapytałam czy zatem możemy się spotkać chociaż w weekend na chwilkę to też zaczęła się zasłaniać wnukami (chociaż najpierw powiedziała, że nawet do niej do domu mogę przyjechać, a potem powiedziała, że teraz są wakacje i z wnukami spędza cały czas i zawsze gdzieś wyjeżdżają, a poza tym to nie ma jej teraz w domu no i grafiku nie pamięta kiedy ma dyżury. Narazie mi się jej odechciało. Troszkę muszę ochłonąć i się jeszcze raz zastanowić czy dzwonić i umawiać się z nią jeszcze raz. Na szukanie innej położnej chyba już trochę za późno - skoro do terminu półtora tygodnia (a denerwować się też już nie chcę). Cytat:
A tak w ogóle to CZEŚĆ , ale od rana byłam na zakupach. Dokupiłam jeszcze kilka rzeczy kosmetycznych dla mojej dziewczynki (Sudocrem, Krem na każdą pogodę - Nivea, Krem S.O.S. - Nivea, Ziajkę - krem dla dzieci (była niedroga - 3,70 i chcę ją przetestować i żel do mycia - Nivea (bo dopiero w domu doczytałam, że ten który kupiłam wczoraj jest po 1 miesiącu życia). W Biedronce kupiłam plastikowe koszyczki (po 2 zł za sztukę) i wszystko mam już poukładane i posegregowane. Przyszykowałam żeberka na obiad i zasiadłam do wizażowania Właśnie zjadłam Princessę x2 szt. (bo jedna to zawsze za mało) popijając mleczkiem i biorę się za sprzątanie ( w planie mam wymycie i wypastowanie co najmniej podłogi w kuchni). ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
Trzymamy
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.

Dodam, że to położna z polecenia i niby bardzo dobra i kobiety bardzo ją sobie chwalą.
współczuję.Ta położna kompletnie niekompetentna i niesłowna.Co to za baba

) nie widział żadnych innych przyczyn, powodów i objawów. Decyzja - zatrzymanie na oddziale. Spakowana byłam, ale szczerze mówiąc się nie spodziewałam...

wszystko trwalo 1,5 godzinki...
a teraz...wszystko tak jak opisuja ksiązki...mdłości itp...

A za dużą kwotę zamawiałaś?