|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2222 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj wieczorkiem padł mi net, a akurat miała kilka rzeczy sobie poszukać ![]() Dziś pospałam do 8, w sumie jakieś ponad 9 godzin ![]() Cytat:
![]() Pozdrowię Anię oczywiście ![]() Cytat:
![]() Teraz czeka Cię bardzo miła rzecz czyli kompletowanie wyprawki ![]() Powodzenia ![]() Cytat:
![]() Hmmm dla mnie też dziwne to relanium na skurcze ![]() Cytat:
Bo te zwykłe to nic nie dadzą - trzeba poprosić o receptę na forte - mi pomagają + Magne B6 ![]() Cytat:
![]() My Ci tu nie powiemy, bo są to ubezpieczenia grupowe, które najczęściej są inne w każdej firmie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2223 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2224 |
Zakorzenienie
|
#2225 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ten olejek herbaciany można dostać normalnie w drogerii? Czy to jakiś specjalny? Co do ręczników frotte, to jest jeszcze jedno tanie wyjście - lumpeksy. Pod prawą piersią? Albo boli Cię żebro, albo wątroba. Ta ostatnia z powodu podnoszącej się macicy i kopniaków dziecka.
![]() |
#2226 |
Zadomowienie
|
DZIEWCZYNY JEST MI DZISIAJ STRASZNIE ZLE
![]() ![]() ![]() nie wiem dlaczego, ale jest mi zle, chce mi sie poplakac, nie moge sobie znalesc miejsca i zajecia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2227 | |||
Wtajemniczenie
|
dzień doberek
jednak korzystanie z neta w pracy jest trudne, ale póki co nadal to jedyna możliwość, żeby być z Wami ![]() Cytat:
teraz już bardziej jestem pozytywnie nastawiona, trudno, nie jestem już w końcu jędrną nastolatką ![]() Cytat:
![]() no tak mój mąż też twierdzi, ze jestem sliczna i w ogóle ![]() Cytat:
![]() ale jak ktoś zawsze chce by wszytsko było idealne, to potem ponosi takie konsekwencje, cieszę się, że TenNAGórze nad nami czuwa i jest tak jak ma być i już ![]() ale bez Waszego wsparcia czasem mi ciężko, a tu nie moge pobyć z Wami tyle ile bym chciała ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2228 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkie Mamuśki
![]() Wczoraj cały dzień nie zaglądałam do Was bo wpadłam w wir kompletowania wyprawki dla maluszka. Właściwie większość rzeczy mam już kupione. Nawet dla siebie zakupiłam już 3 piżamki do szpitala i 2 biustonosze do karmienia ![]() Byłam wczoraj na usg. Mała waży 1600 co odpowiada 30 tyg a wg OM powinna być o tydzień starsza. Troszkę mnie to martwi choć wg lekarza wszystko jest jak najbardziej ok ![]() Na usg w 25 tyg moja kruszyna była o tydzień do przodu więc nie wiem skąd ten zastój???? ![]() Zdrowo się odżywiam, wyniki mam super co jeszcze mogę zrobić żeby Mała nadgoniła z wagą? ![]() ![]() I jeszcze wszedzie dookoła słyszę że mam za mały brzuch! No bo faktycznie jest mały...... ![]() ![]() ![]() ![]()
#2229 |
Wtajemniczenie
|
cześć Bąbelki
![]() ja już po śniadaniu, popijam kawę, a na obiad robię łazanki z kwaśnej kapusty ![]() ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2230 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja od porodu urosłam tylko metr ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2231 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2232 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do ręczników - to masz absolutną rację. Ostatnio grzebiąc w lumpach znalazłam całą stertę nowiusieńkich ręczników - idealnie nadawałyby się na wkładki. Ale to potem... ![]() Właśnie kupiłam na allegro 10 nowych pieluch Bambio Mio od jednej mamuśki za 50 zl ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2233 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2234 |
Wtajemniczenie
|
Kochane, wczoraj z mężem obliczyliśmy ile potrzeba pieniędzy przed porodem dla dzidziusia, czyli wszystko oprócz ciuszków, no chyba wszystko, moze coś ominęłam nie wiem
![]() wyszło Nam... uwaga uwaga ![]() ![]() ![]() 5000 zł ![]() zliczałyście sobie to kiedyś? ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2235 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2236 |
Zadomowienie
|
Niom, u nas podobnie wyszło, dlatego wszystko rozłożyliśmy sobie w czasie, by nie kupować wszystkiego na ostatnią chwilę
#2237 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dlatego właśnie kompletuję wyprawkę na raty od kilku miesięcy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2238 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Czas na herbatkę.
![]() |
#2239 | |||
Zadomowienie
|
Hej laseczki zaczelam od nadrabiania
![]() ![]() ![]() Wstalam rano i poszlam wypuscic psy do ogrodka z tylu domu i we drzwiach spotkalam sie z nasza fretka ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() On nie cierpi scisku, dzisiaj chcialam go wkurzyc to przytulilam sie do plecow TZ-a i maly skopal ojca ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2240 | |||
Wtajemniczenie
|
Ja tylko na chwilkę - muszę zaraz jakieś ciacho upiec i trochę sprzątnąć mieszkanko, bo dzisiaj odwiedzają mnie koleżanki
![]() Cytat:
![]() Nnowaa Kikunia81 gratuluję udanych wizyt ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2241 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poza tym zależy też czy ktoś wszystko kupuje nowiutkie i wiadomo, że np wózki są w różnych przedziałach cenowych ![]()
![]() |
#2242 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też opłacam składkę tyle, że indywidualnie w ubezpieczeniu grupowym. Płacę miesięcznie 51 i przy tej stawce jest niby 800 zł. Jest też taka wysokość jak Ty płacisz i wg mojego "cennika" przy składce 35 zł przysługuje 600 zł. Mnie niestety to ominie bo polisę mamy z mężem od marca, a okres karencji przy ciąży to 9 miesięcy ![]() Ale nie kasa najważniejsza. Chociaż zawsze dodatkowe parę groszy by się przydało. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2243 |
Zakorzenienie
|
Zaczynamy dziś 28 tc czyli 7 miesiąc
![]() Jeszcze trzy miesiące i będę miała synka obok siebie ![]()
#2244 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Lekarka na badaniu mówiła, zebyśmy koniecznie kupili szczoteczkę do włosów bo mały ma już niezłą czuprynke ![]() Jak będzie miał na imię Twój synek?? Dla naszego mąż wybrał Szymon i nie mogę mu wybić z głowy... Uparł się jak osioł. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2245 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Lord, help me be the person my dog thinks I am... Edytowane przez kashin Czas edycji: 2009-07-22 o 09:42 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2246 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() Nam zostalo jeszcze 86 dni!!! ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-07-22 o 09:46 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z ubezpieczeniem to w pracy teraz firma niedawno podpisywała umowę z PZU chyba i nawet było, że nie ma okresu karencji, ale przy wypełnianiu wniosku była adnotacja "Oświadczam, że w chwili przystąpienia do umowy nie przebywam na zwolnieniu lekarskim dłużej niż 7 dni" - no i akurat mnie to dotyczyło ![]() ![]() A mąż miał jakieś ubezpieczenie z poprzedniej pracy, które ciągnął indywidualnie (35 zł chyba), więc z tego będzie 800 zł + w nowej pracy podpisał umową + mnie też ubezpieczył - składka chyba 42 zł, nie ma karencji - do wypłacenia 2x900 zł + becikowe, jakoś damy radę ![]()
![]() |
#2248 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Już bym chciała go zobaczyć. Jeszcze jak pracowałam to mi jakoś leciało, a teraz jak siedzę w domu to mi się trochę dłuży. Dobrze że chociaż lekarz pozwolił mi trochę chodzić a nie leżeć cały czas. No i dobrze ze jest forum Wizaz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2249 | ||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Mnie tez tak boli (juz od 3 tygodni) ponizej prawej piersi zaczelam sie martwic o to ale jak bylam u lekarza to sprawdzil i powiedzial ze tam Synus ma tam ulozone nozki i ze to normale i musi bolec bo kopie najczesciej wlasnie w to miejsce ![]() ![]() ![]() Cytat:
No mam taka nadzieje ze szybko po porodzie wrocimy do swojej wagi ![]() A NAM ZOSTALO JESZCZE TYLKO 45 DNI DO PORODU!!! ![]() ![]() ![]()
URODZIŁEŚ SIĘ 19 WRZEŚNIA... TEGO DNIA ŚWIAT NA CHWILĘ STANĄŁ W MIEJSCU... OD WTEDY NIC JUŻ NIE JEST TAKIE SAMO... KOCHAMY CIĘ SYNECZKU... NASZ SLUB : AMOR OMNIA VINCIT... Edytowane przez tery i suzy Czas edycji: 2009-07-22 o 10:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2250 |
Rozeznanie
|
Dziewczynki dziękuję za pocieszenie
![]() Wklejam fotki mojego małego brzuszka ![]() Acha! I zapomniałam napisać że Mała jest już ułożona główką w dół i mam nadzieję że tak już zostanie do porodu ![]()
Michalinka jest już z nami ![]() Edytowane przez margolcia1006 Czas edycji: 2009-07-22 o 10:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.