Kupieckie Domy Towarowe w stolicy - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-07-21, 23:46   #31
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Dot.: Kupieckie Domy Towarowe w stolicy

Z tego co wiem, to gaz łzawiący nie mógł tym ludziom zrobić nic złego w sensie zdrowotnym?

Uważam, że sami sobie na to wszystko zapracowali. Z własnej winy nie wzięli żadnej z proponowanych im lokalizacji, z własnej winy nie zebrali wcześniej swojego dobytku (a teraz płaczą, że im "ukradziono"), z własnej winy narazili się na kłopoty barykadując się w hali zamiast normalnie dać wejść komornikowi. Z własnej winy narazili dzieci, kobiety na krzywdę. Swoim postępowaniem doprowadzili do zamieszek w centrum miasta! Paranoja.
I jeszcze twierdzili, że warszawiacy są po ich stronie. Jasne

Nie jest mi ich żal, chcieli zachować sobie jak najdłużej dobrą lokalizację (wiadomo, że centrum najlepsze...) i w efekcie zostali z niczym - ich własna wina.

I zgadza się, że dresy i kibole pojawili się znacznie później, to nie oni wywołali atak gazem Ale to było okropne, kiedy pokazywali jak te dresy ciskają kamienie do środka hali. Przecież tam byli ludzie, mogli kogoś trafić.

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2009-07-21 o 23:48
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-22, 00:00   #32
Shiim
Raczkowanie

Czekałem na ten temat. Dobrze, że się psiarni dostało trochę.
Ogólnie to zadyma jak za komuny. W Rosji albo w Chinach to by sie nie pitolili. Wystrzelali by normalnie...
Ale Polska jest wielce humanitarnym, silnym państwem które się liczy na świecie

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:52 ----------

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Ale to było okropne, kiedy pokazywali jak te dresy ciskają kamienie do środka hali. Przecież tam byli ludzie, mogli kogoś trafić.
a myślisz że po co rzucali? tak dla frajdy? to są kibole a nazywają się huliganami. A huligan to najwierniejszy kibic swojego klubu, który będzie walczył za swój klub do śmierci, jak ktoś obrazi jego to będzie za niego walczył. To są elitarne jednostki takich grup prawdziwych huliganów moge zliczyc na palcach obu rąk.
a przeciętny polak tego nie rozróżnia
dla nich każdy w kapturze to najgorszy blokers, margines i do takich się czepiają miejskie i policja. nawet piwka nie mozna wypić nad jeziorkiem po zmroku jak juz nikt nie chodzi... a jak zajarać to już bunkier musisz mieć jakiś...
a najgorsze ze to komus sie nudzi i z nudów konfidentuje. konfident to najgorsze zło, bardziej nienawidze tylko pedofili i tych co się nad zwierzetami znecają...

Edytowane przez Shiim
Czas edycji: 2009-07-22 o 00:07
Shiim jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-22, 00:05   #33
paulina150528
Zakorzenienie

GG do paulina150528

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
Kibole to się pojawili po 13 już po wejściu komornika...
A to, że przyszli tam tylko po to żeby robić rozróbę to już inna historia
Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
I zgadza się, że dresy i kibole pojawili się znacznie później, to nie oni wywołali atak gazem Ale to było okropne, kiedy pokazywali jak te dresy ciskają kamienie do środka hali. Przecież tam byli ludzie, mogli kogoś trafić.

Grupka "kiboli" czy tez innych zadymiazy była pod hala przed wejsciem komornika tylko nie z tej strony,która była pokazywana w telewizji.Reszta ich zjawiła sie faktycznie potem.
-Moher szary

Wierna fanka Niedzwiedzia,uzależniona od serdelixa

Jeśli mój opis Cie obraził w ramach protestu zdejmij stanik
paulina150528 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-22, 00:49   #34
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Shiim Pokaż wiadomość

a myślisz że po co rzucali? tak dla frajdy? to są kibole a nazywają się huliganami. A huligan to najwierniejszy kibic swojego klubu, który będzie walczył za swój klub do śmierci, jak ktoś obrazi jego to będzie za niego walczył. To są elitarne jednostki takich grup prawdziwych huliganów moge zliczyc na palcach obu rąk.
a przeciętny polak tego nie rozróżnia
dla nich każdy w kapturze to najgorszy blokers, margines i do takich się czepiają miejskie i policja. nawet piwka nie mozna wypić nad jeziorkiem po zmroku jak juz nikt nie chodzi... a jak zajarać to już bunkier musisz mieć jakiś...
a najgorsze ze to komus sie nudzi i z nudów konfidentuje. konfident to najgorsze zło, bardziej nienawidze tylko pedofili i tych co się nad zwierzetami znecają...
Fan chuliganów się znalazł

No właśnie myślę, że rzucali dla frajdy. I jeszcze z powodu skrzywionej psychiki. Bo przecież nie dla jakiegoś wyższego celu

"elitarne jednostki"
Stary 2009-07-22, 02:07   #35
theoneandonly
Wtajemniczenie

Tutaj jest szczegółowa relacja minuta po minucie z odbijania KTD
Wszystko dokładnie opisane i dużo filmów video , które ze względu na swoją dobitność ( niecenzuralne słownictwo i nieocenzurowana wersja tego jak to naprawdę wyglądało) nie zostały wyemitowane w telewizji
Warto zobaczyć

---------- Dopisano o 02:07 ---------- Poprzedni post napisano o 02:07 ----------

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...__Na_zywo.html
theoneandonly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-22, 07:30   #36
6roove
Zakorzenienie

Cytat:
Może wyjdę na bezduszną, ale... Kupcy zachowali się jak zwykli bandyci - chociażby strażniczka miejska w szpitalu w poważnym stanie bo dostała cegłą w głowę... Komornik miał prawo tam wejść i wszedł
Kupcy są tam od dawna nielegalnie, dostali kilka różnych propozycji gdzie mogą się przenieść i nie chcieli z tego skorzystać.
Uważam, że nic nie usprawiedliwia ich zachowania i chociaż Hanny Gronkiewicz-Waltz nie lubie to uważam, że słusznie się nie ugięła
zgadzam sie z Marwari
Kupcy mieli przedstawione propozycje miejsca przeniesienia się z handlem juz dawno temu
nie rozumiem, po co wszczynali caly bunt, skoro wiedzieli, ze sa tam nielegalnie i ze to po prostu nic nie da. Teren i tak jest przeznaczony na cos innego (metro tak?)
Dzis w radio slyszalam kilka ich wypowiedzi, np. zabieraja nam chleb, musimy dzieci wykarmic,.. itp.
przeciez mieli wczesniej czas, aby przeniesc biznes, mieli gdzie to zrobic, nikt nie wywalal ich na bruk

6roove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-22, 08:49   #37
theoneandonly
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 6roove Pokaż wiadomość
zgadzam sie z Marwari
Kupcy mieli przedstawione propozycje miejsca przeniesienia się z handlem juz dawno temu
nie rozumiem, po co wszczynali caly bunt, skoro wiedzieli, ze sa tam nielegalnie i ze to po prostu nic nie da. Teren i tak jest przeznaczony na cos innego (metro tak?)
Dzis w radio slyszalam kilka ich wypowiedzi, np. zabieraja nam chleb, musimy dzieci wykarmic,.. itp.
przeciez mieli wczesniej czas, aby przeniesc biznes, mieli gdzie to zrobic, nikt nie wywalal ich na bruk
Racja, ale ja już sama słyszałam wiele wersji na ten temat.
Jedna mówiła, że kupcy mieli podpisaną umowę na 30 lat na zajmowanie KTD po czym przyszła nowa władza zerwała starą umowę, dała czas na wyniesienie i co prawda dała kilka ofert zastępczych i nawet jak Pani Prezydent wczoraj mówiła kupcy wybrali sobie jedną z zaproponowanych ofert, było już powiedziane ile wszystko będzie kosztować, a kiedy przyszło co do czego okazało się, że inwestycja będzie kosztować 20 mln więcej niż przewidywano i na budowę nowej hali nie ma z czego wziąć pieniędzy, dlatego plany legły w gruzach.
Nie bronię kupców, ale po tym co wczoraj widziałam myślę sobie, że oni przecież też musieli mieć powody, aby zachowywać się tak jak się zachowywali. Może nie bez powodu tak zaciekle bronili tych hal.
Racja, zawsze znajdzie się kilka niezadowolonych, wyrachowanych osób , które nawet jak dostaną wszystko na tacy to i tak trwają przy swoim i nie chcą odpuścić, ale przecież wczoraj protestowali prawie wszyscy kupcy - ponad 1000 zdesperowanych osób.
Trudno mi się jakoś do tego wszystkiego ustosunkować, ale myślę, że w tym przypadku nic nie jest czarne lub białe i trudno bronić tylko jednej strony .
Stary 2009-07-22, 09:08   #38
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez theoneandonly Pokaż wiadomość
Racja, ale ja już sama słyszałam wiele wersji na ten temat.
Jedna mówiła, że kupcy mieli podpisaną umowę na 30 lat na zajmowanie KTD po czym przyszła nowa władza zerwała starą umowę, dała czas na wyniesienie i co prawda dała kilka ofert zastępczych i nawet jak Pani Prezydent wczoraj mówiła kupcy wybrali sobie jedną z zaproponowanych ofert, było już powiedziane ile wszystko będzie kosztować, a kiedy przyszło co do czego okazało się, że inwestycja będzie kosztować 20 mln więcej niż przewidywano i na budowę nowej hali nie ma z czego wziąć pieniędzy, dlatego plany legły w gruzach.
Nie bronię kupców, ale po tym co wczoraj widziałam myślę sobie, że oni przecież też musieli mieć powody, aby zachowywać się tak jak się zachowywali. Może nie bez powodu tak zaciekle bronili tych hal.
Racja, zawsze znajdzie się kilka niezadowolonych, wyrachowanych osób , które nawet jak dostaną wszystko na tacy to i tak trwają przy swoim i nie chcą odpuścić, ale przecież wczoraj protestowali prawie wszyscy kupcy - ponad 1000 zdesperowanych osób.
Trudno mi się jakoś do tego wszystkiego ustosunkować, ale myślę, że w tym przypadku nic nie jest czarne lub białe i trudno bronić tylko jednej strony .
W wersji początkowej, za prezydentury Piskorskiego jeszcze, ten blaszak został postawiony i miał stać 3 lata a nie 30
Od samego początku było wiadomo, że to jest miejsce tylko przejściowe a nie na stałe
Ale sie przeciagalo, przeciagalo, aż w końcu zrobili z tym porządek...

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-22, 09:24   #39
theoneandonly
Wtajemniczenie

Cytat:
W wersji początkowej, za prezydentury Piskorskiego jeszcze, ten blaszak został postawiony i miał stać 3 lata a nie 30
Od samego początku było wiadomo, że to jest miejsce tylko przejściowe a nie na stałe
Ale sie przeciagalo, przeciagalo, aż w końcu zrobili z tym porządek...
No właśnie, wersji jest kilka
Oczywiście, szkoda kupców, ale z drugiej strony dobrze, że to sprzątnęli, bo tego chcieli nawet sami Warszawiacy.
W ankiecie za lub przeciw KTD, 83 % Warszawiaków było za pozbyciem się hal jedynie 17 % miało coś przeciwko
Mnie samą zdziwiły wyniki tej ankiety, bo szczerze mówiąc w KTD byłam z 3 razy w życiu i zawsze był tam tłum ludzi , zresztą będąc w centrum nawet z daleka było widać, że to oblegane miejsce.
Ja osobiście na KTD jakoś nie zwracałam szczególnej uwagi, stało bo stało, bardziej przeszkadza mi warszawski Stadion Dziesięciolecia-tam to jest dopiero syf i zakała miasta. Też mówią, że to w końcu sprzątną, ale na mówieniu się niestety kończy .
Przynajmniej dzięki likwidacji KTD powstanie druga linia metra ciekawe tylko kiedy jak teraz przez rok mają te KTD rozbierać.
Stary 2009-07-22, 09:28   #40
majecha
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Titane Pokaż wiadomość
Dokładnie tak
W ogóle nie jest mi żal tych kupców. A od kiedy dowiedziałam się, że pozabierali dzieci do hali, pewnie żeby wzbudzić litość, to już w ogóle żenada. Skojarzyło mi się z Rumunami, którzy łażą na żebry i też wszędzie dzieci ciągną za sobą...

Btw, byłam dziś w centrum i trochę widziałam. Policja wkraczając do akcji chowała się za ochroną. Bez komentarza.
Witam!!!
To było najgorsze! Widok duszącej się od gazu kobiety w ciąży (w kamizelce KDT oczywiście) trzymającej za rączkę 5-letniego (jak nie mniej), płaczącego chłopca mnie rozwalił:|
Jak można być taką idiotką i narażać swoje dziecko na takie widoki!!!
Nieodpowiedzialna idiotka

A dołączenie się chuliganów do całego zamieszania... Ręce opadają:|
majecha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-22, 09:31   #41
Marseille
Rozeznanie

Mi wcale, nie szkoda kupców. Od 2, 5 roku prezydentowa proponowała im kilka zamiennych miejsc pracy. zaden im nie odpowiadal(w koncu taki targ w samym sercu wawy, to zyla zlota) wtsyd, zeby taki blaszak oszpecal stolice w centrum.

a mysleli kupcy KDT, ze przeskocza prawo...
Stary 2009-07-22, 09:36   #42
theoneandonly
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marseille Pokaż wiadomość
Mi wcale, nie szkoda kupców. Od 2, 5 roku prezydentowa proponowała im kilka zamiennych miejsc pracy. zaden im nie odpowiadal(w koncu taki targ w samym sercu wawy, to zyla zlota) wtsyd, zeby taki blaszak oszpecal stolice w centrum.

a mysleli kupcy KDT, ze przeskocza prawo...
Fakt, od 1 stycznia miało już tam ich nie być
To i tak sukces, że sprzątnęli ich dopiero teraz.
Stary 2009-07-22, 09:39   #43
majecha
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Selene2203 Pokaż wiadomość
Też od rana jestem w temacie, Polsat News cały czas przekazywał relację. Muszę Wam przyznać rację, ale czy nie uważacie, że gaz łzawiący użyty W BUDYNKU to jednak przesada? Ludzie, trochę wyobraźni!
Z tego co widziałam gaz rzucali również (tylko??) kupcy...:| Ale mogę się mylić
Stary 2009-07-22, 09:53   #44
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez majecha Pokaż wiadomość
Z tego co widziałam gaz rzucali również (tylko??) kupcy...:| Ale mogę się mylić
Ja też słyszałam, że kupcy również puszczali gaz...
Co do samej sprawy - Kupcy z KDT są sami sobie winni. Powinni się wynieść juz dawno, bo skończyła się im umowa.. Od stycznia zajmowali lokal bezprawnie. To dokładnie tak, jakby komuś do domu by ktoś wszedł i nie chcial wyjść, bo mu sie podoba.
Co więcej, dostali tyle propozycji przeniesienia się. No ludzie! Miasto mogło nic nie zrobic dla nich, nie szukać nowych miejsc tylko do widzenia..

czy dostając wypowiedzenie z pracy oczekujecie od swojego pracodawcy, ze znajdzie wam nowe miejsce? nie..

a w ogóle... całe te śpiewanie pieśni religijnych... dzieci... ludzie dajcie spokój.. smiech na sali, ze takie coś wydarzylo sie w bialy dzien w samym centrum europejskiej stolicy, blokując najbardziej znaną ulicę na połtorej godziny..
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-22, 10:32   #45
Aaś
Zakorzenienie

Jedna z wypowiedzi na forum onetu:

WYNAJMUJECIE KOMUŚ MIESZKANIE, UMOWA SIĘ SKOŃCZYŁA I LOKATORZY MAJĄ SIĘ WYNIEŚĆ. PRZYCHODZICIE, BY ODEBRAĆ KLUCZE I CO ZASTAJECIE?? ZABARYKADOWANYCH LOKATORÓW TWIERDZĄCYCH, ŻE NIE OPUSZCZĄ MIESZKANIA, BO NIE ZAPEWNILIŚCIE IM INNEGO. CO ROBICIE?

(sorry za caps ale tak jest w oryginale a nie chce mi się przepisywać)

Po pierwsze to kto im pozwolił zawłaszczyć sobie plac defilad na początku lat 90-tych?? To wtedy trzeba było działać a nie po 20 latach! A pan były prezydent "wybuduję sobie apartamentowiec dla znajomych za pieniądze podatników" Piskorski zamiast budować takie paskudztwo w centrum stolicy od razu powinien ich przenieść gdzie indziej!

Co Ci "handlarze" chcieli osiągnąć? Skarżą się na komornika a jak inaczej on mógł postąpić? Stanąć przed halą i prosić żeby wyszli? I ile tak? Dzień, dwa, tydzień, ROK?? A może następne 20lat takich przepychanek?

Chuliganów i kiboli pozostawiam bez komentarza. Raz rzucali w policjantów, a raz w halę....

I jeszcze wczoraj wypowiedź pana z kdt na antenie tvn24: ludzie przyszli z dziećmi bo po pierwsze nie mieli ich z kim zostawić (jakoś zawsze mieli a akurat DZISIAJ nie mieli) a poza tym nie wiedzieli, że będzie taka zadyma...szkoda słów.
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-22, 10:35   #46
majecha
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
Co do samej sprawy - Kupcy z KDT są sami sobie winni. Powinni się wynieść juz dawno, bo skończyła się im umowa.. Od stycznia zajmowali lokal bezprawnie. To dokładnie tak, jakby komuś do domu by ktoś wszedł i nie chcial wyjść, bo mu sie podoba.
Co więcej, dostali tyle propozycji przeniesienia się. No ludzie! Miasto mogło nic nie zrobic dla nich, nie szukać nowych miejsc tylko do widzenia..
Tych propozycji było chyba 8 z czego 5 pierwszych zostały przez nich odrzucone:| a na 3 ostatnie w ogóle nie odpowiedzieli...

Ręce opadają!!!

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
I jeszcze wczoraj wypowiedź pana z kdt na antenie tvn24: ludzie przyszli z dziećmi bo po pierwsze nie mieli ich z kim zostawić (jakoś zawsze mieli a akurat DZISIAJ nie mieli) a poza tym nie wiedzieli, że będzie taka zadyma...szkoda słów.
Tak....widziałam to:| ŻENADA!!!
Stary 2009-07-22, 10:42   #47
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majecha Pokaż wiadomość
Tak....widziałam to:| ŻENADA!!!

Chyba oglądałyśmy ten sam program

Przypomniała mi się jeszcze jedna wypowiedź. "My tam mamy swój towar! Kto nam zagwarantuje jego oddanie??" Reporter: "A zrobili Państwo inwentaryzację co Państwo zostawili?" "Nie."

No to sorry dżizas
Stary 2009-07-22, 10:49   #48
Ćwirka
ćwir ćwir

Oglądam TVN Warszawa i ręce opadają. Kupcy się zebrali właśnie przed KDT i żądają natychmiastowego wydania towaru, "mówią, że to dorobek życia niektórych i nie odpuszczą"(cytat z TVN). O co tym ludziom chodzi Do wczoraj, do godziny 8 rano mieli czas, żeby to pozabierać. Twierdzą, że teraz będą stać na chodnikach obok KDT, "twierdzą, że będą się ratować jak się da".
Właśnie reporter mówi, że rozmawiał z grupką kupców i mówili, że widzieli agentow ochrony, którzy wchodzili do środka z pustymi torbami, wychodzili z pełnymi. Teraz będą zakładać sprawy w sądzie, że ich okradli
Stary 2009-07-22, 10:55   #49
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ćwirka Pokaż wiadomość
Oglądam TVN Warszawa i ręce opadają. Kupcy się zebrali właśnie przed KDT i żądają natychmiastowego wydania towaru, "mówią, że to dorobek życia niektórych i nie odpuszczą"(cytat z TVN). O co tym ludziom chodzi Do wczoraj, do godziny 8 rano mieli czas, żeby to pozabierać. Twierdzą, że teraz będą stać na chodnikach obok KDT, "twierdzą, że będą się ratować jak się da".
Właśnie reporter mówi, że rozmawiał z grupką kupców i mówili, że widzieli agentow ochrony, którzy wchodzili do środka z pustymi torbami, wychodzili z pełnymi. Teraz będą zakładać sprawy w sądzie, że ich okradli
Nóż się w kieszeni otwiera....

Fragment artykułu z TVN Warszawa. Właśnie śmieję się na głos:

Zdaniem prezesa Kupieckich Domów Towarowych, kupcy nie mają się czego wstydzić. Zostali brutalnie zaatakowani i musięli się bronić. - Czekaliśmy na komornika, a drzwi były otwarte. Niestety, komornik nie chciał się z nami spotkać, był jedynie zainteresowany wejściem do środka - mówi Dariusz Połeć z KDT. (czy tylko ja tu widzę nonsens?)
Wersja prezesa KDT jest taka: chcieliśmy rozmawiać, komornik wolał użyć siły, a metalowe elementy stoisk, którymi kupcy rzucali w szturmujących ochroniarzy nikomu nie mogą zrobić krzywdy. (METALOWE ELEMENTY NIE MOGĄ ZROBIĆ KRZYWDY?)
Stary 2009-07-22, 11:02   #50
Ćwirka
ćwir ćwir

Cytat:

Zdaniem prezesa Kupieckich Domów Towarowych, kupcy nie mają się czego wstydzić. Zostali brutalnie zaatakowani i musięli się bronić. - Czekaliśmy na komornika, a drzwi były otwarte. Niestety, komornik nie chciał się z nami spotkać, był jedynie zainteresowany wejściem do środka - mówi Dariusz Połeć z KDT. (czy tylko ja tu widzę nonsens?)
Wersja prezesa KDT jest taka: chcieliśmy rozmawiać, komornik wolał użyć siły, a metalowe elementy stoisk, którymi kupcy rzucali w szturmujących ochroniarzy nikomu nie mogą zrobić krzywdy. (METALOWE ELEMENTY NIE MOGĄ ZROBIĆ KRZYWDY?)
Ja nie rozumiem jednego. Twierdzą, że czekali na komornika, pokojowo nastawieni, przy głównym wejściu, z wszystkimi dokumentami, chcieli to załatwić polubownie. Czyli, że niby by go wpuścili, żeby zrobił swoje a sami grzecznie opuścili blaszak? Po co więc zebrali się tam w takiej ilości i już rano, przed godziną 8 porobili te barykady od środka? Przecież sami przyznali, że wzięli tam dzieci, całe rodziny, żeby protestować. To w końcu czekali na komornika pokojowo nastawieni i chcieli go wpuścić czy chcieli protestować? Motają jak mogą, żeby się teraz postawić na miejscu biednych, brutalnie zaatakowanych ludzi.
Stary 2009-07-22, 11:03   #51
Hultaj
BAN stały

Cytat:
nonsens
Nie, nie tylko Ty.
Tak, ''niewinni'' bardzo pokojowo nastawieni kupcy, na barykadach i w żóltych kamizelkach budowlańców (dobrze widziałam? bo to chyba nie była ochrona, prawda?) kontra niedobra policja.

Przykra sprawa, ale nie mają racji i tyle, nie ma tu czego roztrząsać.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2009-07-22 o 11:04
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-22, 11:04   #52
majecha
Raczkowanie

Cytat:

Przypomniała mi się jeszcze jedna wypowiedź. "My tam mamy swój towar! Kto nam zagwarantuje jego oddanie??" Reporter: "A zrobili Państwo inwentaryzację co Państwo zostawili?" "Nie."

No to sorry dżizas
Wczoraj w godzinach wieczornych??? To ten sam... hehehe

A ten koleś był nieprzeciętny
To w jaki on sposób się wypowiadał i co mówił to aż żal pupę ściskał...
Stary 2009-07-22, 11:09   #53
Jula84
Wtajemniczenie

Cytat:
Może wyjdę na bezduszną, ale... Kupcy zachowali się jak zwykli bandyci - chociażby strażniczka miejska w szpitalu w poważnym stanie bo dostała cegłą w głowę... Komornik miał prawo tam wejść i wszedł
Kupcy są tam od dawna nielegalnie, dostali kilka różnych propozycji gdzie mogą się przenieść i nie chcieli z tego skorzystać.
Uważam, że nic nie usprawiedliwia ich zachowania i chociaż Hanny Gronkiewicz-Waltz nie lubie to uważam, że słusznie się nie ugięła
Zgadzam się w 100%. Zachowanie tych kupców było i jest żenujące i poniżej krytyki. Nikt tam nie został wyrzucony z dnia na dzień.

Jula84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-22, 11:12   #54
simplicity
Rozeznanie

Cytat:

No to sorry dżizas
teraz już nikt, wczoraj Pani Gronkiewicz - Waltz zapowiedziała, że towar został zabezpieczony w celu pokrycia kosztów związanych z tymi zamieszkami, a w szczególności remontu zniszczonych chodników ogólnie rzecz biorąc, bardzo chwalę postawę Pani Gronkiewicz - Waltz - zwłaszcza to, że pozostała nieugięta w obliczu zwyczajnego bandytyzmu i szantażu, ukrytego pod chwytliwym hasłem "obrona miejsc pracy".

Co do protestujących kupców - jakoś nie jest mi ich żal. O tym, że mają się wynieść wiedzieli od dawna, rozmowy trwały aż 2,5 roku ( ja też chcę taką pracę, w której o zwolnieniu będę wiedziała 2 lata wcześniej -.-), od pół roku mają wyrok eksmisyjny, w związku z czym zajmowali halę nielegalnie i w tej sytuacji robienie z siebie męczenników jest zwyczajnie bezczelne. Może w takim razie miasto w mieszkaniach tych kupców zrobi np. posterunek Policji i niech tam sobie siedzą nielegalnie przez pół roku, a potem się dodatkowo zabarykadują w środku i zapowiedzą, że nie wyjdą, bo bronią swoich miejsc pracy - ciekawe czy kupcy uważaliby postępowanie za uzasadnione? po prostu brak słów na takie podejście i tak silnie roszczeniową postawę

---
Konrad

My

simplicity jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-22, 11:13   #55
majecha
Raczkowanie

Cytat:

Aaaaaaaaahahhahahahahahah hahahahaha!!!!!!! Koleś mnie rozwalił

Ale przepraszam...o czym oni chceli rozmawiać bo nie rozumiem:| Mieli zamiar oddać blaszaka pokojowo razem z zawartością (wszystkie te ich ciuchajce, obuwie i inne, które były w środku)?? czy może chcieli wynegocjować kolejne 20 lat użytkowania hali???

Ręce i cała reszta opadają...
Stary 2009-07-22, 11:28   #56
Aaś
Zakorzenienie

TVN Warszawa:

Kupcy znów zbierają się pod halą KDT. Jest ich tam już kilkuset. Domagają się natychmiastowego wydania im pozostawionego wczoraj towaru. Zapowiadają, że gdy tylko go dostaną rozłożą na pl. Defilad prowizoryczne stragany i będą handlować tak jak kilkanaście lat temu.

I wszystko jasne: nie ważne jak, ważne gdzie.
Stary 2009-07-22, 11:30   #57
paryzanka202
Zakorzenienie

Zgadzam sie z Wami, to tak jakby ktoras z nas wynajela mieszkanie komus, podpisala umowe np na rok a ta osobe po roku powiedzialaby ,ze ma wasza umowe gdzies, i sie nie wyprowadzi;/
paryzanka202 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-22, 11:38   #58
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
TVN Warszawa:

Kupcy znów zbierają się pod halą KDT. Jest ich tam już kilkuset. Domagają się natychmiastowego wydania im pozostawionego wczoraj towaru. Zapowiadają, że gdy tylko go dostaną rozłożą na pl. Defilad prowizoryczne stragany i będą handlować tak jak kilkanaście lat temu.
No to faktycznie, zachęcili do oddania im czegokolwiek
Stary 2009-07-22, 11:46   #59
Vampi_z_piekla_rodem
Zakorzenienie

Słyszałam,że chcą "wynegocjować" wynajmowanie hali do 2011 roku. Uważają to za najlepsze rozwiązanie, bo oni w tym czasie wybudują się w innym miejscu, a i ludzie na tym skorzystają, bo będą gdzie mieli kupować ubrania Oczywiście nie rozumieją,że trzeba to zburzyć i zacząć realizować plan budowy metra..

"Give me reason but don't give me choice.
'Cause I'll just make the same mistake again.."
Vampi_z_piekla_rodem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-22, 12:06   #60
cetrizini
Raczkowanie

Jak wczoraj oglądałam te relacje to aż się we mnie gotowało. Zniesmaczona to 1000 razy za małe słowo żeby określić to co czułam. Mieli 2 i pół roku, kilka propozycji innych lokalizacji, chęć ze strony miasta do polubownego załatwienia sprawy, od pół roku byli tam bezprawnie. Ale nie, lepiej bylo narazac zdrowie i zycie ludzi, dzieci żeby zrobić szum. Te hasła które wykrzykiwali? Żal, Żal.
cetrizini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości