![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: poprawka matury w 2010 roku;(
Pomysl sobie,ze ja mam matme i to w sierpniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
Zdasz..poprawkę..Tak..jes t..ze..scisłymi...przedmi otami..są..ciężkie..do..
zdania...(oczywiście..wg. .mnie..sama..zdawałam..fi zykę) Ale..głowa..do..góry.Musi ..być..dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Wtajemniczenie
|
na pewno nie musisz pisać matmy
![]() |
#34 |
Przyczajenie
|
Macie..jakieś..propozycje ....w..jaki..sposób..zdać ..te..prezentacje..z..pol skiego.
Same..pisałyście..prace.J akie..tematy..są..najlatw iejsze..do....zdania??:co nfused: |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie ja sie zastanawiam czy poprawki sa trudniejsze czy latwiejsze?
![]() Na pewno nie musisz pisac matmy! piszesz tylko to czego nie zdalas, a po 5 latach od swojego pierwszego ezgaminu jesli bedziesz chciala zdawac ( bo przez 5 lat nie zdalas)musisz zaliczac wszystkie przedmioty. Prace z polaka pisalam sama, dzien przed egzaminem(wybralam temat ktory mnie naprawde interesowal, taki z zycia wziety) Ksiazki mialam przeczytane, prace napisalam na kartce i uczylam sie jej, zajelo mi to 2 godziny i bez problemu zdalam i to nawet ladnie ![]() Edytowane przez paryzanka202 Czas edycji: 2009-07-08 o 18:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
całej..matury..się..nie.. zdaję..za..rok..tylko..to ..co..się..oblało.Po...5. .latach..w..pełnym
zakresie..Szkoda,że..tak. .mało..inf...jest..na...s tronie..CKE..o..egzaminie ..poprawkowym ...U..mnie..na..ustnym..o blewała..średnio..co..dru ga..osoba:/ Miałam..temat..związany.. z..emigrantami..zesłańcam i..polskimi..Pełno..pytań ..z..histy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
Ja wybralam temat prosty, Anioły i demony- przedstaw wizerunki kobiet bla bla bla, wybrałam Lolitę, Sonie z Zbrodni i Kary, Lottę z Wertera i Alinę i Balladyne
![]() Ale mi sie wydaje ze Ty nie mozesz tematu zmienic, musisz mieć ten którego nie zdałaś? Tak nam chyba mówili w szkole.
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
za...rok..mogę..mieć..ten ..sam..temat..lub..wybrać ..nowy..z...listy..temató w
podanej..w..szkole.Na..po prawce..nie..mogłabym..zm ienić..tematu..ani..przed miotu..obowiązkowego jakim..w...moim..wypadku. .jest...fiza..No..tak..pr zynajmniej..wyczytałam naCKE..i..takich..informa cji..udzieliła..dla..mnie ..szkoła.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Wtajemniczenie
|
No skoro tak pisze to w CKE to pewnie tak jest.
![]()
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
oj..zobaczymy
![]() ![]() dla..Ciebie..satysfakcjon ujący?? ![]() Edytowane przez cukierecek Czas edycji: 2009-07-08 o 19:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
Ja wszystko zdałam, myslałam o poprawianiu wosu ale olewam to na razie
![]() Poprawisz na pewno, powodzenia ![]()
![]() |
#42 |
Przyczajenie
|
nie..dziękuję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Przyczajenie
|
no to ja tez dołączam.. i mam kilka pytań.. czy jeśli chcę poprawiać maturę w 2010 to muszę poprawiać wszystkie przedmioty? i na tych samych poziomach? bo z wyników pol i ang jestem zadowolona, ale chciałabym poprawić biologię i chemię z tym że chciałabym zmienić poziom chemii (z podst na rozszerzoną) czy to jest możliwe? i czy mogę iść na studia dzienne, a maturę poprawić swoją drogą?? to nie przeszkadza w niczym? przepraszam za te pytania, ale naprawde nie wiem. dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Możesz zmienić poziom z PP na PR ![]() ![]() Możesz, oczywiście ![]() Nie. Tylko nie będziesz obecna na zajęciach w dniu pisania matury ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
dołączam się,też poprawiam maturę,bo moje palny się zmieniły i chcę iść na medycynę,a nie na politechnikę. Na PW pewnie się dostanę,ale chcę za rok poprawić maturę z biologii i zdać chemię,a w tym roku idę na bio zaoczne. Myślę,że warto poświęcić ten rok.
Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
ja chce poprawiac angola i polaka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Przyczajenie
|
aa trzeba napisac podanie do szkoły że chcemy poprawiać maturę? jeśli tak to kiedy to sie robi?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
chyba trzeba coś napisać,albo wypełnić jakiś wniosek czy coś w tym stylu. Ja dowiem się we wrześniu. Dostałam się na politechnikę warszawską jeeeeeaa...i co z tego
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kurdę teraz się zastanawiam na co iść na ten rok. w biologii zaocznej jest dość mały wybór,może uda mi się załapać do Siedlec z rekr.uzupełniającej,jak nie to do Białego na ochronę środowiska |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#51 |
Przyczajenie
|
hej a ja mam pytanie takie z ta nieszczesna matura pisalam w tym roku fizyke z miernym skutkiem i w sierpniu jeszcze raz mnie to czeka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Przyczajenie
|
mam...ten..sam..problem.. Można..zmienić..na..inny. .pod..warunkiem..,że..nie ..jest..on..
już..wzięty..jako..przedm iot..dodatkowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Przyczajenie
|
hmm..czyli jak nie zdawalam nic oprocz tego co musialam (polski, angielski, fizyka) to za rok moge zastapic fizyke czyms innym, tak?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Mi sie wydaje,ze ta fizyke musisz zdac... no ale nie wiem,nie chce cie wprowadzac w blad. ja zmieniam pol i bio na rozszerzenie.
![]() |
![]() |
#55 |
Przyczajenie
|
* Jeśli nie zdałeś egzaminu z danego przedmiotu w części ustnej lub pisemnej możesz ponownie przystąpić do egzaminu w kolejnych sesjach egzaminacyjnych przez okres 5 lat. Po upływie 5 lat od pierwszego egzaminu przystępuje się do matury w pełnym zakresie.
* Można przystąpić także do ponownego egzaminu maturalnego z danego przedmiotu w celu podwyższenia wyniku egzaminu lub zdania dodatkowych przedmiotów. * Przystępując ponownie do egzaminu w części pisemnej możesz wybrać inny przedmiot obowiązkowy lub zmienić poziom, jeśli nie zdawałeś go wcześniej jako dodatkowego. * Zdający, który podwyższył wynik egzaminu bądź zdał egzamin z przedmiotów dodatkowych otrzymuje aneks do świadectwa dojrzałości wydany przez okręgową komisję egzaminacyjną. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej dziewoszki ...
![]() No ja niestety nie zdałam matmy(dodatkowy obowiązkowy) i WOS rozszerzony (nadobowiązkowy) Więc totalna klapa ... ![]() Ale cóż ... ![]() Odnasząc się do postu wyżej, do tego wytłuszczonego druku ... Skoro zdawałam WOS rozszerzony jak przedmiot nadobowiązkowy to niestety nie moge już go wziąść drugi raz ... ? Bo w takmi przypadku zmieniałabym Matme na wos ale na podstawie i zdawałabym w przyszłym roku ... W przyszłym roku w maju chce podwyższyć wynik z j. ang i zdać na rozszerzeniu .... Tamatura to człowieka dobija ... Tak człowiekowie życie utrudni, że masakra ... ![]()
![]() |
#57 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie mozna jedynie przekroczyc terminu skladania ostatecznego deklaracji (dowiadywalam sie w OKE, wiec to pewnik ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez boje sie matmy...;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Wtajemniczenie
|
ja rowniez prawdopodobnie bede poprawiac mature za rok. zaluje, ze nie zdecydowalam sie na rozszerzony francuski-podstawe napisalam przyzwoicie, ale niestety, raczej na studia sie w tym roku nie dostane.
chyba, ze zmienia mi sie plany i wybiore calkiem inny przedmiot, do ktorego chcialabym podchodzic ![]() na razie szukam pracy i prawde powiedziawszy, nie mam pomyslu, co zrobie ze soba przez nadchodzacy rok. wiem, ze nie bede jedyna, bo z mojej klasy jeszcze co najmniej dwie osoby sa zdecydowane poprawiac mature w przyszlym roku (a teraz ida do szkol policealnych) ![]()
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
ja tez poprawiam, niby nie napisałam źle ale na wete się nie dostanę raczej ( jutro mam dzwonic do lbna), ide na rok na biol na sggw a potem poprawka z chemii i biologii. z chemii mialam 58% chce poprawic o 20-30% ten wynik. Biol mialam 88 ale jak będę rok na takich studiach to tez spróbuje ją poprawić. Masa pracy mnie czeka z ta chemia ale mam nadzieje ze sie wyrobie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:25.