.:: Zelixa::. - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-20, 17:06   #4891
Sharon20
Przyczajenie

Dot.: .:: Zelixa::.

Cytat:
Napisane przez meliameli Pokaż wiadomość
A od kiedy ja stosujesz?, czy teraz zmienilas na 15?

Ja o poranku jestem senna, musze wstawac o 6 rano i trudno mi dojsc do siebie, zele biore jak najwczesniej rano aby jak najszybciej zaczela dzialac.
W nocy nie spie dobrze ale to jest ten skutek o ktorym jest mowa w ulotce. Gdybym szla spac wtedy kiedy usypiam dziewczynki moze udaloby mi sie wyspac ale jeszcze tyle roboty po ich usnieciu wiec wstaje ogarniam dom i potem juz nie mode zasnac.
Biore15 od 4 dni,a 10 bralam przez 30dni.Glod czuje,ale jem i tak co 2-3godz.Mysle,ze to kwestia przyzwyczajenia organizmu,a zeli nie odstawie bo za duzo mam do schudniecia 15kg.Poce sie strasznie i nie mam pojecia dlaczego,bo po 10 nie mialam tak moze z 2-3dni i pocenie ustapilo
Sharon20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 18:05   #4892
sasza22
Przyczajenie

Cytat:
A od kiedy ja stosujesz?, czy teraz zmienilas na 15?

Ja o poranku jestem senna, musze wstawac o 6 rano i trudno mi dojsc do siebie, zele biore jak najwczesniej rano aby jak najszybciej zaczela dzialac.
W nocy nie spie dobrze ale to jest ten skutek o ktorym jest mowa w ulotce. Gdybym szla spac wtedy kiedy usypiam dziewczynki moze udaloby mi sie wyspac ale jeszcze tyle roboty po ich usnieciu wiec wstaje ogarniam dom i potem juz nie mode zasnac.
ja mam to samo identyczna sytuacja stosuję zelixę juz 5 dzień, chyba jest coraz lepiej, apetyt spada i ogólnie mam pozytywne zdanie na jej temat.. przy okazji patrząc na wypowiedzi i porównując mój problem z przedstawionymi tutaj czuję się bardzo pocieszona, chyba aż tak się tym nie przejmuję .. życzę Wam laski powodzenia, sobie też
sasza22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 18:13   #4893
meliameli
Rozeznanie

GG do meliameli

Cytat:
Napisane przez Sharon20 Pokaż wiadomość
Biore15 od 4 dni,a 10 bralam przez 30dni.Glod czuje,ale jem i tak co 2-3godz.Mysle,ze to kwestia przyzwyczajenia organizmu,a zeli nie odstawie bo za duzo mam do schudniecia 15kg.Poce sie strasznie i nie mam pojecia dlaczego,bo po 10 nie mialam tak moze z 2-3dni i pocenie ustapilo
Moze 15 mocniej dziala i mocniej sie pocisz i tyle.
Ja bralam Meridie i gdy mi sie skonczyla mam zelixe (dzisiaj 2 tabletka z nowego opakowania) i jakos mi sie wydaje ze zelixa lepiej dziala, moze lepiej sie wchlania bo jest w tabletce a nie w kapsulce..
Waga jakos nie pokazuje rewelacji ale jeansy jakies luzne sie robia mysle, ze po miesiacu dotarlo do mojego organizmu, ze chce w koncu zrzucic sadelko i koncza sie zabezpieczenia na czas glodu.
Powoli sie przygotowuje do wyeliminowania tluszczow i miesa (oczywiscie ograniczenie slodyczy w pierwszej kolejnosci) aby po odstawieniu zeli miec juz odpowiednie podloze bp pamietajcie utrzymanie wagi jest trudniejsze niz schudniecie.
W lipcu konczy mi sie karnet na basen i silownie (z braku kasy nie moge go przedluzyc) wiec musz odkuzyc swoj rowerek stacjonarny i jezdzic codziennie jak za dawnych czasow to na pewno beda widoczne efekty.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt...QVP/weight.png

Bylo 19.10.09 - 85.3 * jest 83.7*Marzenie
- 65
meliameli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 19:35   #4894
Sharon20
Przyczajenie

Cytat:
Moze 15 mocniej dziala i mocniej sie pocisz i tyle.
Ja bralam Meridie i gdy mi sie skonczyla mam zelixe (dzisiaj 2 tabletka z nowego opakowania) i jakos mi sie wydaje ze zelixa lepiej dziala, moze lepiej sie wchlania bo jest w tabletce a nie w kapsulce..
Waga jakos nie pokazuje rewelacji ale jeansy jakies luzne sie robia mysle, ze po miesiacu dotarlo do mojego organizmu, ze chce w koncu zrzucic sadelko i koncza sie zabezpieczenia na czas glodu.
Powoli sie przygotowuje do wyeliminowania tluszczow i miesa (oczywiscie ograniczenie slodyczy w pierwszej kolejnosci) aby po odstawieniu zeli miec juz odpowiednie podloze bp pamietajcie utrzymanie wagi jest trudniejsze niz schudniecie.
W lipcu konczy mi sie karnet na basen i silownie (z braku kasy nie moge go przedluzyc) wiec musz odkuzyc swoj rowerek stacjonarny i jezdzic codziennie jak za dawnych czasow to na pewno beda widoczne efekty.
Pozyjemy zobaczymy jak skoncze brac opakowanie to stane dopiero na wage i zobacze rezultaty.Ja mam rowerek stacjonarny,ale przy moim 3miesiecznym synku to niestety nie mam kiedy na niego usiasc.Jak mam tylko wolna chwile to robie porzadki domowe.Jedynie co to wieczorami sobie pocwicze jak jest tatus i sie nim zajmuje.Duzo spaceruje z wozkiem,ale mysle ze to nie wystarczy.Z checia bym chodzila na basen,ale z moim okropnym cielskiem,ktore jest od gory do dolu w rozstepach to w zyciu juz nie pojde.To jest moj kolejny koszmar,ktorego nie potrafie sie pozbyc.Stosowalam mase drogich kremow i nic....Bede mloda mamusia,ktora w upalne lato jest zmuszona nosic dlugie spodnie.Rok temu jeszcze zakladalam mini i wazylam 75kg,a teraz 89kg masakra:/
Sharon20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 22:53   #4895
casss
Przyczajenie

hej mam pytanie zwiazane z tabletkami zelixa. znalazłam w necie przeciwskazania dla osob z tarczyca to znaczy ze wogle nie moga ich brac?moze ktos wie plis
casss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 00:16   #4896
1969joanita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez casss Pokaż wiadomość
hej mam pytanie zwiazane z tabletkami zelixa. znalazłam w necie przeciwskazania dla osob z tarczyca to znaczy ze wogle nie moga ich brac?moze ktos wie plis
Witam! Ja jestem po operacji tarczycy i mam mała niedoczynnosc i biore zelixe nie na własną ręke tylko przez endokrynologa mam ją przepisaną. Tylko ja mam duzo kg. do zrzucenia. Jesli masz cos z tarczycą nie tak to napewno leczysz się u endokrynologa zapytaj go czy możesz ją brac, wiem że przy duzej niedoczynnosci nie powinno się brac zelixy. Połykasz hormony? Pozdrawiam.

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:52 ----------

Dziewczyny! Jak chodzi o alkohol + zelixa jest to bardzo nie wskazane połączenie, moj lekarz mi powiedział ze jak będe na uroczystosci z alkoholem to mam sobie lepiej cos zjesc niż wypic.Mozna dostac takiego kopa że jak się wyląduje w szpitalu a wiadomo ze na czole nie mam napisane ze jestem na zelixe i lekarze nie wiedząc o tym poda jakis lek ktory ma pomóc a on może bardzo zaszkodzic. Potem może byc tak
1969joanita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 19:43   #4897
sadyba28
Przyczajenie

Witam dziewczynki

Dziś jest pierwszy dzień pt.: akcja Zelixa 15

Będę Wam na bieżąco zdawać relację z osiągnięć, lub ich braku, mojego samopoczucia, głodu itp...itd...

Chciałabym, schudnąć 30 kilo... Czyli ważyć 70-75... Strasznie dużo ale wierzę, że tym razem się uda

Trochę o mnie: podobno taka śliczna młoda kobietka gdyby nie ta figura... he he to najczęściej słyszę Mój mąż nie jest żadną motywacją - kocha mnie taką jaką jestem i podtucza zamiast słodycze zabierać...
Ważę 105 kilogramów przy wzroście 172 cm. Odchudzałam się już sto razy, czasem skutecznie czasem po tygodniu rzucałam wszystko w ****.... Raz nawet prawie mi się udało ważyłam 80 kilo i czułam się świetnie.
Niestety mam za sobą ciążę, która skończyła się porodem martwego syneczka (*). Długo nie mogłam się po tym wszystkim otrząsnąć (teraz jest lepiej do momentu jak tylko to sobie przypomnę...wtedy nie mogłam myśleć o niczym innym). Po tej tragedii wyrzucono mnie z pracy - kanałami dowiedziałam się, że Prezes nie życzył sobie bym psuła atmosferę w firmie i rozpamiętywała smutne chwile - On chce iść do przodu a nie ciągle się oglądać...Zostałam sama w domu, z problemami i pełną lodówką jedzenia. Zajadałam smutki...Po ciąży przytyłam 10 kilo a w niecały rok w sumie 25... Utuczyłam się straszliwie.
Kocham jeść - to mój największy problem, jem dużo, jem niezdrowo, jem mnóstwo słodyczy...Ponadtopalę papierosy i... kocham palić trawkę zobaczymy czy ganja będzie jakimś przeciwwskazaniem...będę pisać co i jak Zelixę załatwiłam przez koleżankę, która bardzo mi te tabletki zachwalała, jej brat w pół roku zrzucił 50kg. Oczywiście rozsądnie się odżywiając, ponoć njaważniejsze to ograniczyć do zera tłuszcz!!!! Ćwiczonka też jakieś będę sobie pykać, ale ponieważ nie znoszę ćwiczeń - trzy razy w tygodniu wystarczy

Pierwszy dzień: pełna obaw po przeczytaniu opinii w necie i ulotki wzięłam pierwszą tabletkę...Ponieważ jestem osobą otyłą to i ciśnienie nie zawsze jest w normie, ale skoro nie przekroczyło jeszcze niebezpiecznego "140" to postanowiłam spróbować, przecież jak tylko poczuję, że coś jest nie tak natychmiast odstawię
Czuję się dziwnie, sama nie wiem jak to opisać...taka jakaś nabuzowana...lekutka suchośc w ustach...i takie dziwne cuś w głowie i to ciężar...sama nie wiem ale to nie ból...Czy jestem głodna? chyba tak... Nie jem bo minęła 19 (tak radziła koleżanka od Zelixy: ostatni lekki posiłek godz: 19) ale nie odmówiłabym czegoś dobrego
Zobaczymy na dwie, trzy godzinki

Papa

Edytowane przez sadyba28
Czas edycji: 2009-07-22 o 11:15
sadyba28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 20:07   #4898
kasiaso
Raczkowanie

GG do kasiaso

witajcie kobiety u mnie 10 tabletka zelixy, startowałam z 77kg (164cm), wczoraj wazylam sie i jest 73,7 wiec oby tak dalej najlepsze jest to ze apetyt wyraznie sie zmniejszył. Zjadam normalne sniadanie, obiadu troche , glownie jakis kurzęcze cycki z sałata albo warzywami, a kolacja to juz akies bzdety. Najlepsze jest to ze jakos odrzuciło mnie od moich ukochanych lodow bakaliowych i czekolady z orzechami. Ze skutkow ubocznych to jakies pokasływanie dziwne aha i jeszcze dodam ze o zazywanie Zelixy pytalam kardiologa poniewazx mam nadcisnienie i powiedziala ze moge poniewaz kazdy kilogram w dol to cisnienie w doł pozdrawiam Was kobietki , trzymajcie sie
Stary 2009-07-21, 22:09   #4899
meliameli
Rozeznanie

GG do meliameli

Witajcie swiezutkie dziewczynki, trzymajmy sie razem a na pewno damy rade pokonac nasze slabosci i osiagnac wymarzone cele.

- 65
Stary 2009-07-22, 10:53   #4900
nineczka86
Przyczajenie

Hej dziewczyny potrzebuje malej pomocy ... Gdzie nabyc Zelixe czy da sie ja kupic bez recepty ..?
Od paru dniu poszukuje jej a z moim lekarzem nie ma co nawet rozmawiac na ten temat .
co robic w tej sprawia potrzebuje waszwgo wsparcia dodam jeszcze ze jestem z okolic katowic moxe ktos wie gdzie ja u nas nabyc ....
nineczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 11:14   #4901
sadyba28
Przyczajenie

Nineczka - nie sądzę aby udało Ci się kupić Zelę bez recepty...Spróbuj jeszcze innych lekarzy może oni wypiszą bez gadania

70-75 - cel

sadyba28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 11:40   #4902
1969joanita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nineczka86 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny potrzebuje malej pomocy ... Gdzie nabyc Zelixe czy da sie ja kupic bez recepty ..?
Od paru dniu poszukuje jej a z moim lekarzem nie ma co nawet rozmawiac na ten temat .
co robic w tej sprawia potrzebuje waszwgo wsparcia dodam jeszcze ze jestem z okolic katowic moxe ktos wie gdzie ja u nas nabyc ....
Idz do lekarza,jesli masz naprawde nadwage to lekarz przepisze. Endokrynolog na prywatnej wizycie na 100% da recepte.

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Do Sadyba 28
Witaj w klubie 3 cyfrowej wagi. Ja też mam sporo do zrzucenia od 1.07 jestem na zeli i diecie. Waga była 110 a dzis mam po 3 tyg.106,4. Tobie też poleci z górki Pozdrawiam.
Stary 2009-07-22, 13:02   #4903
meliameli
Rozeznanie

GG do meliameli

Nie chce uchodzic za jakas staruszke ale wydaje mi sie, ze zela jest modna wsrod mlodych lasek i ida na latwizne biorac ja.
W wieku nastu lub wczesnych 20-tu organizm nie jest jeszcze zmeczony dietami i dobrze reaguje jak ktos madrze zabiera sie za odchudzanie i nie koniecznie trzeba lewymi kanalami zalatwiac.

- 65
Stary 2009-07-22, 14:27   #4904
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nineczka86 Pokaż wiadomość
wez nie zadaj glupich pytan nawet jakbym wiedziala to i tak bym ci nie powiedziala a powiem ci nad to ze mam chyba cos zelixy i nawet recepty ale wole wyrzucic niz ci dac
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 14:28   #4905
azja007
Przyczajenie

czesc!dawno mnie tu nie bylo w sumie na zeli bylam 3 miechy i schudlam 11 kg... mialyscie tak ze bedac na zelixie chcialo sie wam okropnie jesc i nie moglyscie sie pochamowac? chodzi mi juz w tym dalszym stadium brania tego leku. ja sie nie ograniczalam bylo wszystko od slodyczy po mc'donalds... czyzby organizm sie przyzwyczail do brania tych tabletek?
azja007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 14:30   #4906
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez azja007 Pokaż wiadomość
czesc!dawno mnie tu nie bylo w sumie na zeli bylam 3 miechy i schudlam 11 kg... mialyscie tak ze bedac na zelixie chcialo sie wam okropnie jesc i nie moglyscie sie pochamowac? chodzi mi juz w tym dalszym stadium brania tego leku. ja sie nie ograniczalam bylo wszystko od slodyczy po mc'donalds... czyzby organizm sie przyzwyczail do brania tych tabletek?
to nie wina zelixy tylko diety
Stary 2009-07-22, 16:19   #4907
azja007
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
to nie wina zelixy tylko diety
jaka stosujesz dotychczas? 1200 kalorii?
Stary 2009-07-22, 16:24   #4908
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
jaka stosujesz dotychczas? 1200 kalorii?
1200-1400 i nie odczuwam potrzeby zmniejszania ani zwiekszania
Stary 2009-07-22, 16:38   #4909
azja007
Przyczajenie

Cytat:
1200-1400 i nie odczuwam potrzeby zmniejszania ani zwiekszania

dzieki Ty jednak jestes wporzo najpierw zapodasz krotka cieta riposte ale jak najbardziej sluszna...
ja poplenilam standartowy blad i wiem ze tutaj full dziewczyn to samo stosuje a mianowicie glodzenie sie... wiecej sobie czlowiek wkreca ze po zelixie jesc nic nie musi. aktualnie jestem na 1200 ale te ciagatki do pokus sa okropne:/ glupi sezon jak na odchudzanie [ grill, zimne piwko z sokiem, lody] ale nie wazne jak tylko pomysle sobie o moim wczesniejszym trybie to az mnie mdli. aktualnie jestem na 8 dniu robienia brzuszkow [aerobiczna 6 weidera, zobaczymy czy wytrzymam nie ukrywam jest ciezko]

Fiolusiek a Ty masz jakas recepte na radzenie sobie z pokusami czy masz chwile słabosci? pozdawiam
Stary 2009-07-22, 17:25   #4910
87kicia
Przyczajenie

Witam Drogie Panie.

Od jutra najprawdopodobnie zaczne brac Zelixa.......
Mam 30kg do zrzucenia po leczeniu sterydami, juz wprowadziłam od 2msc diete i cwiczenia ale zero wyników i jutro moja dietetyczka podejmie decyzje...

prosze 3majcie kciuki, tak strasznie pragne schudnac w przyszlym roku ślub a ja 100 na wagomierzu buuuu
87kicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 17:42   #4911
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki Ty jednak jestes wporzo najpierw zapodasz krotka cieta riposte ale jak najbardziej sluszna...
ja poplenilam standartowy blad i wiem ze tutaj full dziewczyn to samo stosuje a mianowicie glodzenie sie... wiecej sobie czlowiek wkreca ze po zelixie jesc nic nie musi. aktualnie jestem na 1200 ale te ciagatki do pokus sa okropne:/ glupi sezon jak na odchudzanie [ grill, zimne piwko z sokiem, lody] ale nie wazne jak tylko pomysle sobie o moim wczesniejszym trybie to az mnie mdli. aktualnie jestem na 8 dniu robienia brzuszkow [aerobiczna 6 weidera, zobaczymy czy wytrzymam nie ukrywam jest ciezko]

Fiolusiek a Ty masz jakas recepte na radzenie sobie z pokusami czy masz chwile słabosci? pozdawiam
sezon jest jak najbardziej na odchudzanie bo sa juz warzywa tanie juz sie nie moge doczekac kiedy bede sie zajadac czostkiem kocham go.
co do lodow to podobno odchudzaja. jak juz chcesz zjesc do wybieraj waniliowe lub smietankowe bo sa najmniej przetworzone i maja mniej cukru, a jeszcze lepiej jakby to byly sorbety owocowe
a co do recepty to owszem jak nigdy przewaznie przed okresem mam ochote na wiecej jedzenia i wiesz co robie? jem wiecej ale to nie znaczy ze obzeram sie frytkami, czipsami, jakimis fast foodami na sama mysl mnie mdli
jak chce zjesc cos niedozwolonego to mysle tak; kupie to to strace 10 zl bede miala chwile przyjemnosci, a to szybko minie i beda wyrzuty wiec za to wole kupic serki wiejskie lub jakis suszony owoc, uwielbiam suszone morele a jak nie to jakis owoc ktory jest na polce w sklepie
Stary 2009-07-22, 18:44   #4912
azja007
Przyczajenie

Cytat:
sezon jest jak najbardziej na odchudzanie bo sa juz warzywa tanie juz sie nie moge doczekac kiedy bede sie zajadac czostkiem kocham go.
co do lodow to podobno odchudzaja. jak juz chcesz zjesc do wybieraj waniliowe lub smietankowe bo sa najmniej przetworzone i maja mniej cukru, a jeszcze lepiej jakby to byly sorbety owocowe
a co do recepty to owszem jak nigdy przewaznie przed okresem mam ochote na wiecej jedzenia i wiesz co robie? jem wiecej ale to nie znaczy ze obzeram sie frytkami, czipsami, jakimis fast foodami na sama mysl mnie mdli
jak chce zjesc cos niedozwolonego to mysle tak; kupie to to strace 10 zl bede miala chwile przyjemnosci, a to szybko minie i beda wyrzuty wiec za to wole kupic serki wiejskie lub jakis suszony owoc, uwielbiam suszone morele a jak nie to jakis owoc ktory jest na polce w sklepie

dziekuje juz mi lepiej
Stary 2009-07-22, 18:51   #4913
Wiolunia
Przyczajenie

Jutro pierwszy dzień z Zeliksą. wzrost 165, waga 69, do zrzucenia chociaż parę kilo do wyjazdu 15go sierpnia. Dostałam 15tki,ale na ulotce pisze,że powinno się zaczynać od 10tki. Jak z tym jest?
Wiolunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 18:57   #4914
1969joanita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wiolunia Pokaż wiadomość
Jutro pierwszy dzień z Zeliksą. wzrost 165, waga 69, do zrzucenia chociaż parę kilo do wyjazdu 15go sierpnia. Dostałam 15tki,ale na ulotce pisze,że powinno się zaczynać od 10tki. Jak z tym jest?
Przepraszam ale ty nie powinnas brac nawet 1 gdyby była.
Stary 2009-07-22, 19:02   #4915
Wiolunia
Przyczajenie

Joanito: tak Ci się wydaje. Jem mniej i zero efektów. Ćwiczę,ale tylko nabawiam się kontuzji (chory kręgosłup,a wczoraj prawdop.zerwanie ścięgna).Więc cóż mi pozostało gdy czas nagli? Uważasz,że tylko z naprawdę dużą nadwagą powinno się brać te leki?
Stary 2009-07-22, 19:14   #4916
87kicia
Przyczajenie

Moja dietetyczka zastanawia sie czy dac je mnie, a mam 30kg nadwagi min.
to sa LEKI, nie suplementy, no i maja duzo efektow ubocznych.
sama sie zastanawiam, ale moze z dieta i cwiczeniami ktore mam teraz, pomoga...

pozdrawiam
Stary 2009-07-22, 19:25   #4917
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo wybiórczo widać, że czytałaś ulotkę... Lepiej poczytaj część na temat wskazań!!!

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 19:31   #4918
Wiolunia
Przyczajenie

Pytałam farmaceutki. Nie o stężenie,ale o samo działanie. Stwierdziła,że jeśli nie mam problemów z ciśnieniem i tarczycą to nie mam się czego obawiać.
Stary 2009-07-22, 19:37   #4919
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Pytałam farmaceutki. Nie o stężenie,ale o samo działanie. Stwierdziła,że jeśli nie mam problemów z ciśnieniem i tarczycą to nie mam się czego obawiać.
Chyba raczysz żartować. W takim razie podaj co to za apteka i farmaceutka - niekompetentne osoby trzeba tępić! A tak z ciekawości, skąd masz Zelixę? bo lekarz na bank ci jej nie przepisał - nie sądzę, że w Polsce są aż tak głupi lekarze

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 19:38   #4920
87kicia
Przyczajenie

a powiedzcie mi, czy to dobrze, ze od razu chce mi dac 15?
rozmawialysmy o tym, i pow ze szkoda czasu.....czy napewno??
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości