|
|
#4891 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: .:: Zelixa::.
Cytat:
|
|
|
|
|
#4892 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
identyczna sytuacja życzę Wam laski powodzenia, sobie też
|
|
|
|
|
#4893 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja bralam Meridie i gdy mi sie skonczyla mam zelixe (dzisiaj 2 tabletka z nowego opakowania) i jakos mi sie wydaje ze zelixa lepiej dziala, moze lepiej sie wchlania bo jest w tabletce a nie w kapsulce.. Waga jakos nie pokazuje rewelacji ale jeansy jakies luzne sie robia mysle, ze po miesiacu dotarlo do mojego organizmu, ze chce w koncu zrzucic sadelko i koncza sie zabezpieczenia na czas glodu. Powoli sie przygotowuje do wyeliminowania tluszczow i miesa (oczywiscie ograniczenie slodyczy w pierwszej kolejnosci) aby po odstawieniu zeli miec juz odpowiednie podloze bp pamietajcie utrzymanie wagi jest trudniejsze niz schudniecie. W lipcu konczy mi sie karnet na basen i silownie (z braku kasy nie moge go przedluzyc) wiec musz odkuzyc swoj rowerek stacjonarny i jezdzic codziennie jak za dawnych czasow to na pewno beda widoczne efekty.
|
|
#4894 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Bede mloda mamusia,ktora w upalne lato jest zmuszona nosic dlugie spodnie.Rok temu jeszcze zakladalam mini i wazylam 75kg,a teraz 89kg masakra:/
|
|
|
|
|
#4895 |
|
Przyczajenie
|
hej mam pytanie zwiazane z tabletkami zelixa. znalazłam w necie przeciwskazania dla osob z tarczyca to znaczy ze wogle nie moga ich brac?moze ktos wie plis
|
|
|
|
#4896 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:52 ---------- Dziewczyny! Jak chodzi o alkohol + zelixa jest to bardzo nie wskazane połączenie, moj lekarz mi powiedział ze jak będe na uroczystosci z alkoholem to mam sobie lepiej cos zjesc niż wypic.Mozna dostac takiego kopa że jak się wyląduje w szpitalu a wiadomo ze na czole nie mam napisane ze jestem na zelixe i lekarze nie wiedząc o tym poda jakis lek ktory ma pomóc a on może bardzo zaszkodzic. Potem może byc tak |
|
|
|
|
#4897 |
|
Przyczajenie
|
Witam dziewczynki
![]() Dziś jest pierwszy dzień pt.: akcja Zelixa 15 Będę Wam na bieżąco zdawać relację z osiągnięć, lub ich braku, mojego samopoczucia, głodu itp...itd... Chciałabym, schudnąć 30 kilo... Czyli ważyć 70-75... Strasznie dużo ale wierzę, że tym razem się uda ![]() Trochę o mnie: podobno taka śliczna młoda kobietka gdyby nie ta figura... he he to najczęściej słyszę Mój mąż nie jest żadną motywacją - kocha mnie taką jaką jestem i podtucza zamiast słodycze zabierać...Ważę 105 kilogramów przy wzroście 172 cm. Odchudzałam się już sto razy, czasem skutecznie czasem po tygodniu rzucałam wszystko w ****.... Raz nawet prawie mi się udało ważyłam 80 kilo i czułam się świetnie. Niestety mam za sobą ciążę, która skończyła się porodem martwego syneczka (*). Długo nie mogłam się po tym wszystkim otrząsnąć (teraz jest lepiej do momentu jak tylko to sobie przypomnę...wtedy nie mogłam myśleć o niczym innym). Po tej tragedii wyrzucono mnie z pracy - kanałami dowiedziałam się, że Prezes nie życzył sobie bym psuła atmosferę w firmie i rozpamiętywała smutne chwile - On chce iść do przodu a nie ciągle się oglądać...Zostałam sama w domu, z problemami i pełną lodówką jedzenia. Zajadałam smutki...Po ciąży przytyłam 10 kilo a w niecały rok w sumie 25... Utuczyłam się straszliwie. Kocham jeść - to mój największy problem, jem dużo, jem niezdrowo, jem mnóstwo słodyczy...Ponadtopalę papierosy i... kocham palić trawkę zobaczymy czy ganja będzie jakimś przeciwwskazaniem...będę pisać co i jak Zelixę załatwiłam przez koleżankę, która bardzo mi te tabletki zachwalała, jej brat w pół roku zrzucił 50kg. Oczywiście rozsądnie się odżywiając, ponoć njaważniejsze to ograniczyć do zera tłuszcz!!!! Ćwiczonka też jakieś będę sobie pykać, ale ponieważ nie znoszę ćwiczeń - trzy razy w tygodniu wystarczy ![]() Pierwszy dzień: pełna obaw po przeczytaniu opinii w necie i ulotki wzięłam pierwszą tabletkę...Ponieważ jestem osobą otyłą to i ciśnienie nie zawsze jest w normie, ale skoro nie przekroczyło jeszcze niebezpiecznego "140" to postanowiłam spróbować, przecież jak tylko poczuję, że coś jest nie tak natychmiast odstawię ![]() Czuję się dziwnie, sama nie wiem jak to opisać...taka jakaś nabuzowana...lekutka suchośc w ustach...i takie dziwne cuś w głowie i to ciężar...sama nie wiem ale to nie ból...Czy jestem głodna? chyba tak... Nie jem bo minęła 19 (tak radziła koleżanka od Zelixy: ostatni lekki posiłek godz: 19) ale nie odmówiłabym czegoś dobrego ![]() Zobaczymy na dwie, trzy godzinki Papa
Edytowane przez sadyba28 Czas edycji: 2009-07-22 o 11:15 |
|
|
|
#4898 |
|
Raczkowanie
|
witajcie kobiety u mnie 10 tabletka zelixy, startowałam z 77kg (164cm), wczoraj wazylam sie i jest 73,7 wiec oby tak dalej
aha i jeszcze dodam ze o zazywanie Zelixy pytalam kardiologa poniewazx mam nadcisnienie i powiedziala ze moge poniewaz kazdy kilogram w dol to cisnienie w doł
|
|
#4899 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie swiezutkie dziewczynki, trzymajmy sie razem a na pewno damy rade pokonac nasze slabosci i osiagnac wymarzone cele.
|
#4900 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny potrzebuje malej pomocy ... Gdzie nabyc Zelixe czy da sie ja kupic bez recepty ..?
Od paru dniu poszukuje jej a z moim lekarzem nie ma co nawet rozmawiac na ten temat . co robic w tej sprawia potrzebuje waszwgo wsparcia dodam jeszcze ze jestem z okolic katowic moxe ktos wie gdzie ja u nas nabyc .... |
|
|
|
#4901 |
|
Przyczajenie
|
Nineczka - nie sądzę aby udało Ci się kupić Zelę bez recepty...Spróbuj jeszcze innych lekarzy może oni wypiszą
bez gadania
|
#4902 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Do Sadyba 28 Witaj w klubie 3 cyfrowej wagi. Ja też mam sporo do zrzucenia od 1.07 jestem na zeli i diecie. Waga była 110 a dzis mam po 3 tyg.106,4. Tobie też poleci z górki |
|
|
|
|
#4903 |
|
Rozeznanie
|
Nie chce uchodzic za jakas staruszke ale wydaje mi sie, ze zela jest modna wsrod mlodych lasek i ida na latwizne biorac ja.
W wieku nastu lub wczesnych 20-tu organizm nie jest jeszcze zmeczony dietami i dobrze reaguje jak ktos madrze zabiera sie za odchudzanie i nie koniecznie trzeba lewymi kanalami zalatwiac.
|
#4904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet jakbym wiedziala to i tak bym ci nie powiedziala a powiem ci nad to ze mam chyba cos zelixy i nawet recepty ale wole wyrzucic niz ci dac
|
|
|
|
|
#4905 |
|
Przyczajenie
|
czesc!dawno mnie tu nie bylo w sumie na zeli bylam 3 miechy i schudlam 11 kg... mialyscie tak ze bedac na zelixie chcialo sie wam okropnie jesc i nie moglyscie sie pochamowac? chodzi mi juz w tym dalszym stadium brania tego leku. ja sie nie ograniczalam bylo wszystko od slodyczy po mc'donalds... czyzby organizm sie przyzwyczail do brania tych tabletek?
|
|
|
|
#4906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4907 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4908 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4909 |
|
Przyczajenie
|
dzieki Ty jednak jestes wporzo najpierw zapodasz krotka cieta riposte ale jak najbardziej sluszna...ja poplenilam standartowy blad i wiem ze tutaj full dziewczyn to samo stosuje a mianowicie glodzenie sie... wiecej sobie czlowiek wkreca ze po zelixie jesc nic nie musi. aktualnie jestem na 1200 ale te ciagatki do pokus sa okropne:/ glupi sezon jak na odchudzanie [ grill, zimne piwko z sokiem, lody] ale nie wazne jak tylko pomysle sobie o moim wczesniejszym trybie to az mnie mdli. aktualnie jestem na 8 dniu robienia brzuszkow [aerobiczna 6 weidera, zobaczymy czy wytrzymam nie ukrywam jest ciezko] Fiolusiek a Ty masz jakas recepte na radzenie sobie z pokusami czy masz chwile słabosci? pozdawiam |
|
|
|
#4910 |
|
Przyczajenie
|
Witam Drogie Panie.
Od jutra najprawdopodobnie zaczne brac Zelixa....... Mam 30kg do zrzucenia po leczeniu sterydami, juz wprowadziłam od 2msc diete i cwiczenia ale zero wyników i jutro moja dietetyczka podejmie decyzje... prosze 3majcie kciuki, tak strasznie pragne schudnac w przyszlym roku ślub a ja 100 na wagomierzu buuuu
|
|
|
|
#4911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz sie nie moge doczekac kiedy bede sie zajadac czostkiem kocham go.co do lodow to podobno odchudzaja. jak juz chcesz zjesc do wybieraj waniliowe lub smietankowe bo sa najmniej przetworzone i maja mniej cukru, a jeszcze lepiej jakby to byly sorbety owocowe a co do recepty to owszem jak nigdy przewaznie przed okresem mam ochote na wiecej jedzenia i wiesz co robie? jem wiecej ale to nie znaczy ze obzeram sie frytkami, czipsami, jakimis fast foodami![]() jak chce zjesc cos niedozwolonego to mysle tak; kupie to to strace 10 zl bede miala chwile przyjemnosci, a to szybko minie i beda wyrzuty wiec za to wole kupic serki wiejskie lub jakis suszony owoc, uwielbiam suszone morele
|
|
|
|
|
#4912 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
dziekuje juz mi lepiej
|
|
|
|
|
#4913 |
|
Przyczajenie
|
Jutro pierwszy dzień z Zeliksą. wzrost 165, waga 69, do zrzucenia chociaż parę kilo do wyjazdu 15go sierpnia. Dostałam 15tki,ale na ulotce pisze,że powinno się zaczynać od 10tki. Jak z tym jest?
|
|
|
|
#4914 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4915 |
|
Przyczajenie
|
Joanito: tak Ci się wydaje. Jem mniej i zero efektów. Ćwiczę,ale tylko nabawiam się kontuzji (chory kręgosłup,a wczoraj prawdop.zerwanie ścięgna).Więc cóż mi pozostało gdy czas nagli? Uważasz,że tylko z naprawdę dużą nadwagą powinno się brać te leki?
|
|
|
|
#4916 |
|
Przyczajenie
|
Moja dietetyczka zastanawia sie czy dac je mnie, a mam 30kg nadwagi min.
to sa LEKI, nie suplementy, no i maja duzo efektow ubocznych. sama sie zastanawiam, ale moze z dieta i cwiczeniami ktore mam teraz, pomoga... pozdrawiam |
|
|
|
#4917 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo wybiórczo widać, że czytałaś ulotkę... Lepiej poczytaj część na temat wskazań!!!
|
#4918 |
|
Przyczajenie
|
Pytałam farmaceutki. Nie o stężenie,ale o samo
działanie. Stwierdziła,że jeśli nie mam problemów z ciśnieniem i tarczycą to nie mam się czego obawiać.
|
|
|
|
#4919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4920 |
|
Przyczajenie
|
a powiedzcie mi, czy to dobrze, ze od razu chce mi dac 15?
rozmawialysmy o tym, i pow ze szkoda czasu.....czy napewno?? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.

identyczna sytuacja
życzę Wam laski powodzenia, sobie też

Bede mloda mamusia,ktora w upalne lato jest zmuszona nosic dlugie spodnie.Rok temu jeszcze zakladalam mini i wazylam 75kg,a teraz 89kg masakra:/

aha i jeszcze dodam ze o zazywanie Zelixy pytalam kardiologa poniewazx mam nadcisnienie i powiedziala ze moge poniewaz kazdy kilogram w dol to cisnienie w doł

kocham go.