Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :) - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-23, 09:40   #211
bravurka
BAN stały

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :)

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
prosze zdjecia;p nawet moj tzcik sie zalapal;p 22 tydzien miesiac temu
śliczny brzuszek

ja newt do tej pory nie miałam czasu zrobić sobie porzadnej sesji z brzuszkiem. moze warto?
bravurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 09:40   #212
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

domi! zazdroszcze tak zgrabnego brzuszka i wbrew pozorom widac go widac

bravurka uwierz warto warto wyobraz sobie mine twojego 18 letniego dzidziolka jak mu pokazujesz zdjecia brzuszka w ktorym wtedy siedzial

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 09:42   #213
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Jak nie widać, skoro widać
Ciesz się małym brzuszkiem, będzie Ci łatwiej pod koniec ciąży
Cytat:

Mamusie nie wciskacie mi kitów, prawda? Bo ja wiem, że on jest malutki, Mam wrazenie wrecz, że stoi w miejscu i nie podnosi sie do góry
ale dzieki
chcoiaz ja i tak wolałabym wiekszy, taki jak Wy macie

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 09:44   #214
bravurka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
ja chce ja chce
Agus sliczny brzusio i duzy a teraz pewnie w 26 tygdoniu jestes?

Ja wklejam moj mikrobrzusio, koniec 19 tyg a nic prawie nie widac
też śliczny mój to jest jak piłka hehe

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:

bravurka uwierz warto warto wyobraz sobie mine twojego 18 letniego dzidziolka jak mu pokazujesz zdjecia brzuszka w ktorym wtedy siedzial
wogole myślałam zeby albu zrobić i wszytkie zdjecie małego od usg, jak w brzuszku siedział i tak co miesiac jak juz sie urodzi robic jakaś sesje i taki prezent mu na 18 nasteke hihi zdjecia od poczęcia
Stary 2009-07-23, 09:46   #215
domi7ks
Zakorzenienie

Bravurko czyli bedziesz miała synka? bo zaraz Cie na liscie pokoloruje, jesli znasz juz plec

Stary 2009-07-23, 09:49   #216
bravurka
BAN stały

tak synuś. tylko teraZ mam problem z wybraniem imion
Stary 2009-07-23, 09:53   #217
gusiec
Raczkowanie

GG do gusiec Send a message via Skype™ to gusiec

czesc dziewczyny,
ale sie rozpisalyscie przezte kilka dni, teraz zamiast pracowac musze nadrobic zaleglosci wizazowe.
ja byla u lekarza dwa dni temu i okazalo sie, ze mamz a wysoki poziom cukru w moczu wiec pobrali mi krew z zyly i teraz czekam na wyniki. mam nadzieje, ze to jakis niefortunny zbieg okolicznosci z tym cukrem i wszytsko jest ok.
ostatanio okrutnie jestem zmeczona - ale jeszcze tylko dwa dni a w sobote jedziemy na wakacje

Cytat:
Napisane przez carolans Pokaż wiadomość
Ja mam narazie na oku takie wózki:
bolder new line 4
implast clipper 4
espiro vector 4 air
mutsy 4 rider
maxi cosi mura 4
mysmy tez wlasnie sie zastanawiali nad bolderem i maxi cosi mura ale jak sie je zobaczy obok siebie to wlasciwie nie ma czego porownywac bo maxi cosi jest o niebo lepszy. jest solidniejszy, o wiele bardziej skretny i nie czuc wagi tak jak w bolderze. poza tym jest wykonany z lepszego i trwalszego materialu itd wiec my sie jednak zdecydowalismy na mure dlatego, zeby w za rok nie musiec wymieniac wozka.

gusiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 09:54   #218
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

dobra dziewuszki zmykam troche posprzatac bo o 12 kulizanka do mnie przychodzi;p odezwe sie pozniej buziaki

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 09:57   #219
zmarzenka
Raczkowanie

Domi śliczny brzuś!

Brombusiu dobrze że ząbek troszkę się uśpił.

Podczytałam was trochę, nakręciłam się na pościel z z haftowanym misiem - ale muszę poczekać na pensję - i lecę gotować leczo z cukini oraz odebrać wyniki badań.
Brak poczucia cudzego humoru.
zmarzenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 09:58   #220
brombusia
Zakorzenienie

Dobra, pozazdrościłam zdjęć, i wklejam mój brzuchol, jak był w Krakowie czyli jakieś 10 dni temu. Niestety nie mam żadnych aktualnych zdjęć bokiem, żeby było bardziej widać, ale zgwałcę dziś TŻ, żeby mi jakieś ładne zrobił.
Taratatam papam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kraków.jpg (79,5 KB, 55 załadowań)

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 10:00   #221
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zmarzenka Pokaż wiadomość
Brombusiu dobrze że ząbek troszkę się uśpił.

Podczytałam was trochę, nakręciłam się na pościel z z haftowanym misiem - ale muszę poczekać na pensję - i lecę gotować leczo z cukini oraz odebrać wyniki badań.
Na razie jest w porządku, mam nadzieję, że już do końca ciąży się nie odezwie,
OO, leczo
Może też dziś zrobię, tyle, że ja od cukinii wolę bakłażana

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 10:00   #222
bravurka
BAN stały

wszytkie brzusie przecudowne ja dzisa mój sie postaram wkleić
Stary 2009-07-23, 10:08   #223
malina81
Zadomowienie

Agusia u mnie na wiosce też jest trochę owoców- ale takich czereśni nie miałam a malinki mamy te późne wiec jeszcze muszę trochę poczekać Ale bardzo dziekuje za propozycje i pewnie gdyby nie to ze jesteś troche daleko to bym skorzystała z takiej paczuszki

Bravurka mam nadzieje ze posiedzisz już w domku a nie w szpitalu i że synuś wytrzyma jeszcze "troche" w brzuszku...Mój Kuba tez sie tak pchał a potem tak mnie nafaszerowali lekami że jak przyszło rodzić to 20 godzin sie męczyłam
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 10:19   #224
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Ja Brombusiu tez chce najpierw poszukac w necie pozniej zobaczyc go na zywo no i zobacze jak cenowowyjdzie,jak na all bedzie duzo taniej to zamowie na all a jesli bedzie mala roznica to kupie w sklepie normalnie ale najpierw obowiazkowo musze wybranym przez siebie pojazdem pojezdzic ,obejrzec go,pomacac itp
Dziewczyny Wy juz wszystko macie, przemyślane, poukładne, ja na razie nie mam na to czasu. A poza tym nie znam płci dobre usprawiedliwienie, prawda?
Pościele śliczne, też kiedyś oglądalam te komplety i wlaściwie to mam tylko łozeczko wybrane bo to raczej na pewno radek będzie. Z wozkiem nie mam pojęcia, szpital jeszcze nie wybrany, nie mowiąc o szkole rodzenia... ale damy rade jeszcze sporo czasu zostało.

Dzisiaj bylam zrobić wyniki, zobaczymy jak tam moja hemoglobina.

Cytat:

Czy w taki upał Mamusie Wy tez jecie mniej?ja tylko pije litrami, a malo jem
to normalne jak zwykle latem

Cytat:
Napisane przez bravurka Pokaż wiadomość
bardzo dziękuje wszytkim za kciuki są nam teraz bardzo potrzebne
jakoś rano wstałam bo i tak prawie całą noc nie spałam wszytko mnie bolało ale teeraz już lepiej choc i tak ogolnie samopoczucie fatalne. ale wole być w domu niż w szpitalu. wstaje tylko tyle co do łazienki a dzwigać nie powinnam wiecej niz tylko podnieść szklanke wody żeby się napić czy coś w tym stylu. ale warto żeby z dzidzi było wszytko dobrze. pewnie mały i tak urodzi się wczesniej ale chciałabym chociaz doczekać 35 tygodnia.
a mój Tż to tak przy mnie skika i obchodzi się ze mną jak z jajkiem nawet do łazienki chce mnie nosić... troche przesadza ze wszytkim ale narzekac nie moge...
najgorsze są te upały dla mnie to ogolnie tragedia.... pije kilka butelek wody dziennie...
Bardzo dobrze ze o Ciebie tż tak dba. Dużo sil i cierpliwosci dla Ciebie i bądź tak silna jak do tej pory

Cytat:
Ja tez sie musze wybrac na zakupy, bo nie mam w czym chodzic
jak to przeciez brzuszek taki mikro? nie mieścisz sie już?

Cytat:
My wlasnie wzielismy malutki kredyt zeby pokupywac najpotrzebniejsze zeczy dla maluszka juz sie nie moge tych zakupow doczekac:d we wro jest taka fajna hurtownia gdzie sa w miare niskie ceny wiec moze jutro sie wybierzymy na duuuze zakupy

a oto zdjecia z 22 tygodnia czyli miesiac temu (haha uchwycilam mojego tzcika) ejj nie dodaly sie!:/
A możesz wyjawić gdzie jest ta hurtownia?
Zdjęcie z tż jest świetne , prawie jak z " King size"

Cytat:
Ja wklejam moj mikrobrzusio, koniec 19 tyg a nic prawie nie widac
Domi, ale Ty maruda jesteś masz duży brzuszek i widać, widać!
Ja mam zresztą podobny po prostu byłysmy szczuple przed, no i teraz bzruszek rośnie, ale wrażenie jest inne. Ja wczoraj miałam luźną bluzkę, to koleżanki mnie pytały gdzie brzuch zostawiłam. Na ulicy jak ktoś mnie nie zna to nadal nie widać, że jestem ciężarówka. A dzisiaj jestem w normalnej spodnicy przedciążowej...
Ale jak ubiorę obcisłą koszulkę to wiadac, tak jak u Ciebie w tej białej.

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2009-07-23 o 10:24
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 10:25   #225
kachula27
Zakorzenienie

Hej mamuski

Aga,Brombus i Domi sliczne macie brzuchaczki kochane!!!!

Domi no co ty mi tu gadasz,brzuchol widac jak nie wiem!!!

Zmarzenka zapodaj troszke leczo,podziel sie no..... hihihi

Gusiec mam nadzieje ze z tym cukrem to jednak pomylka i wyniki juz dobrze wyjda

Brombus a rybaczki kupilam takie nie ciazowe ,sa na guziczek i w razie jak juz mi brzuch jeszcze podrosnie to maja sznureczek ,wtedy zawiaze tylko na sznureczek i bedzie dobrze,odrazu wszystko oblukalam jak to bedzie wygladało itp i nawet dobrze wiec wziełam ,no i kupilam rozmiar wieksze wiec brzuch jeszcze mi sie miesci a jak pozniej beda za duze to nawet zalowac nie bede bo za taka cene to ja takich spodni nigdzie nie dostane

Dobra zmykam sie szykowac do lekarza bo za godzinke wizyta

Tylko ze dam wam kochane znac dopiero wieczorkiem bo siostra idzie dzis ze mna do lekarza a zaraz po lekarzu wybieramy sie do mamy na wies a tam neta niet

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 10:28   #226
bravurka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Agusia u mnie na wiosce też jest trochę owoców- ale takich czereśni nie miałam a malinki mamy te późne wiec jeszcze muszę trochę poczekać Ale bardzo dziekuje za propozycje i pewnie gdyby nie to ze jesteś troche daleko to bym skorzystała z takiej paczuszki

Bravurka mam nadzieje ze posiedzisz już w domku a nie w szpitalu i że synuś wytrzyma jeszcze "troche" w brzuszku...Mój Kuba tez sie tak pchał a potem tak mnie nafaszerowali lekami że jak przyszło rodzić to 20 godzin sie męczyłam
moj tż wczoraj rozmawiał z małym i zabronił mu wychodzić hehe. powiedział ze ma szlaban na kilka tygodni, wczoraj tez pierwszy raz mnie mój mały łobuz kopną
Stary 2009-07-23, 10:31   #227
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
moj tż wczoraj rozmawiał z małym i zabronił mu wychodzić hehe. powiedział ze ma szlaban na kilka tygodni, wczoraj tez pierwszy raz mnie mój mały łobuz kopną
Bravurka to pewnie kopalek byl na potwierdzenie słow tatusia ze zrozumial i bedzie siedzial w brzuszku do oporu

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-07-23, 10:33   #228
domi7ks
Zakorzenienie

Konsporacjo no troszke spodni nie moge dopiąc i stad musze lecic na zkaupy a konkretnie chce sobie kupic getry 3/4 Konspiracjo a tez masz tak nisko brzuszek?

Zmarzenka dziekuje

Kachula trzymam kciuki i czekamy na relacje

Brombi jakie fanfary hahah ale brzusio wyglada tez na duzutki i okraglutki, ogólnie sliczniutki

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2009-07-23 o 10:47
Stary 2009-07-23, 10:37   #229
bravurka
BAN stały

Cytat:
Bravurka to pewnie kopalek byl na potwierdzenie słow tatusia ze zrozumial i bedzie siedzial w brzuszku do oporu
no oby tak. w sobote to sie strasznie przestraszyłam bo miałam skurcze i znów byłam na pogotowiu;/
Stary 2009-07-23, 10:38   #230
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

ale się rozszalałyście od wczoraj

Bravurka mił Cię znowu poczytać i trzymajcie sie - będzie dobrze
Domi ile ja bym dała aby ieć jak to napisałas mikro brzuszek, mój jest wielki i wierz mi nie wygodny

ja nie miałam zleconej glikozy z obciążeniem - normalnie mam niski poziom cukru wiec i w pierwszej tez nigdy nie robiłam
dzis byłam na badaniach i zobaczymy bo robiłam HCV i się boję
a tak generalnie to mam młodści i nie moge zjeść np. 3 kanapek bo mam ucisk na żołądek
a po pepsi wiem, ze nie zdrowa przechodzą mi
dwie ostatnie doby małe się tak niefortunnie ułożyło, ze miałam proble ze znalezieniem odpowiedniej pozycji nawet na stojąco było źle bo miałam wrażenie, ze cały czas mam twardy brzuszek, a wieczorem sie przekręciło i jest o niebo lepiej i mogłam sie wyspać ale było potworna burza, dzięki której nam połamało pawilon na dworze, a później moja mała przyszła do mnie, aby z nią spać i cały czas uparcie kładła mi nóżke na buzi - obłęd

co do szkoły rodzenia płacicie za szkołę? ale chyba prywatnie tzn. ja chodziłam zresztą teraz też, do szkoły przy szpitalu, skierowanie od gina i zajęcia od 25 tyg. i ZA DARMO! przemiłe przefantastyczne położne, tłumacza dokładnie a i dla nie zorientowanych - w szkole pokazują nie tylko jak się zachowac podczas porodu, są ćwiczenia, a również, wszystko co powinna wiedziec mama o nowonarodzonym dzidziu - jak pielęgnować pępuszek, jak przystawiac do piersi, co zrobić jak jest anwał pokarmu itd.. więc to nie jest stracony czas. Ja w pierwszej ciąży chodziąłm i miałam cc, więc zapytałam gina teraz czy jest sens a on do mnie, ze przecież tam jest nie tylko o porodzie i jak najbardziej uważa że jest sens - więc się zapisałam, chociaż ja juz przerabiałam i kąpiele, pępek itd. ale naprawdę warto, z książek to owszem coś mozna sie dowiedziec, ale tak jak u nas to pokazują jak dokładnie czyścić pępowinkę, jak kąpać - warto zwłaszcza dla tych co pierwszy dzidziek
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 10:45   #231
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Witam
bravurka odpoczywaj , będzie dobrze
domi brzuszek masz śliczny
Wczoraj byliśmy na badaniu. Wszystko dobrze mały(a) jest o 2 tyg. większy będę mieć duże dziecko
Inna wiadomość to przepisał mi na zbicie leukocytów Furaginum i Gynalgin bo od początku mam infekcje. Zapobiegawczo zażywam natamacyne. Zastanawiam się nad gynalginem bo nie powinno się go brać w czasie ciąży tak pisze na ulotce i boje się go brać. Mam wziąść tylko 3 tabletki, ale i tak mnie to przeraża
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 10:55   #232
katekatee
Zadomowienie

Witam. Ja dziś po dentyście Miałam kanałowe leczenie ale Pani doktor nie skończyła bo dostała telefon z domu że z mamą coś nie tak i pojechała, mam wrócić za tydzień na dokończenie Małemu się bardzo nie podobało bo strasznie kopał, niby miałam znieczulenie ale to takie niefajne uczucie jak grzebią w kanale

Cytat:
też śliczny mój to jest jak piłka hehe
Ja też mam brzuszek jak piłka, i wszyscy mi mówią że nie wygląda na prawie 7 miesiąc. Ja się ciesze że jest malutki bo mogę wszystko sama zrobić. A koleżanki opowiadały że pod koniec to są naprawde problemy ze wstawaniem, zakładaniem butów itp.

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Dobra, pozazdrościłam zdjęć, i wklejam mój brzuchol, jak był w Krakowie czyli jakieś 10 dni temu. Niestety nie mam żadnych aktualnych zdjęć bokiem, żeby było bardziej widać, ale zgwałcę dziś TŻ, żeby mi jakieś ładne zrobił.
Taratatam papam
Widzę że twój brzuszek też wypisz wymaluj synek:P Mojego kuzyna żona jak mnie zobaczyła to od razu powiedziała że będę mieć syna a nie zdążyłam się nawet pochwalić To takie zabobony są no ale może coś w tym jest. Uciekam trochę na słońce.

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

I oczywiście gratuluję brzuszków i trzymam kciuki za wizyty.

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 11:01   #233
kachula27
Zakorzenienie

Dobra mamuski lece do ginki,maly juz czuje moje zdenerwowanie bo lata mi po calym brzuchu

Do wieczorka,wieczorkiem napisze co i jak,dziekuje za trzymanie kciukow!!

Milego dnia bo ja jak wszystrko bedzie dobrze bede miala napewno milusi dzionek hihi

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2009-07-23, 11:02   #234
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Konsporacjo no troszke spodni nie moge dopiąc i stad musze lecic na zkaupy a konkretnie chce sobie kupic getry 3/4 Konspiracjo a tez masz tak nisko brzuszek?
No brzuchatku, uspokoiłas sie trochę?
Nie wiem czy nisko, chyba tak, bo najszerzej jest ciągle pod pępkiem...
Ale ja w przeciwienstwie do Ciebie, chodze i ciągle brzuch oglądam i marudze jaki juz duuuuuuży tak to jest z babami, a do tego jeszcze w ciaży...

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
ale się rozszalałyście od wczoraj

Bravurka mił Cię znowu poczytać i trzymajcie sie - będzie dobrze
Domi ile ja bym dała aby ieć jak to napisałas mikro brzuszek, mój jest wielki i wierz mi nie wygodny

przemiłe przefantastyczne położne, tłumacza dokładnie a i dla nie zorientowanych - w szkole pokazują nie tylko jak się zachowac podczas porodu, są ćwiczenia, a również, wszystko co powinna wiedziec mama o nowonarodzonym dzidziu - jak pielęgnować pępuszek, jak przystawiac do piersi, co zrobić jak jest anwał pokarmu itd.. więc to nie jest stracony czas. Ja w pierwszej ciąży chodziąłm i miałam cc, więc zapytałam gina teraz czy jest sens a on do mnie, ze przecież tam jest nie tylko o porodzie i jak najbardziej uważa że jest sens - więc się zapisałam, chociaż ja juz przerabiałam i kąpiele, pępek itd. ale naprawdę warto, z książek to owszem coś mozna sie dowiedziec, ale tak jak u nas to pokazują jak dokładnie czyścić pępowinkę, jak kąpać - warto zwłaszcza dla tych co pierwszy dzidziek
Madziu, ale Ty jesteś daleko dalej w ciaży wiec i brzuszek musisz miec większy.

Dzieki za opinie o szkole rodzenia - teraz jestemna 100% pewna ze warto zainwestowac czas i pieniadze.
Pieniądze... bo chyba nie przy każdym szpitalu sa takie szkoły.. al e nie wiem...

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
Witam
bravurka odpoczywaj , będzie dobrze
domi brzuszek masz śliczny
Wczoraj byliśmy na badaniu. Wszystko dobrze mały(a) jest o 2 tyg. większy będę mieć duże dziecko
Inna wiadomość to przepisał mi na zbicie leukocytów Furaginum i Gynalgin bo od początku mam infekcje. Zapobiegawczo zażywam natamacyne. Zastanawiam się nad gynalginem bo nie powinno się go brać w czasie ciąży tak pisze na ulotce i boje się go brać. Mam wziąść tylko 3 tabletki, ale i tak mnie to przeraża
Super że z dzidkiem wszystko ok. Ale rośnie!

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 11:08   #235
elalank
Zadomowienie

Witam Mamusie!!!!

Zostawić Was na chwilę, to potem trzeba godzinę nadrabiać czytanie. I jak juz dojdę do końca to zapominam co której chciałam napisać chyba w ciąży mam małe zaćmienia

bravurka - trzymaj się, Synuś na pewnoi będzie grzeczny i poczeka na swój czas, tylko sie oszczędzaj. I pozazdrościć troskliwego TZa

Domi- masz piękny brzusio, więc nam tu nie opowiadaj bajekJa jestem w 22 tyg i mam niewiele większy brzuch.

Maria- dobrze że z Dzidziolkiem wszytsko dobrze i ze rośnie A co do leków to nie słyszałam o nich więc nie umiem nic doradzić..

Agusia - Ale super sad!! i ja tez paczuszkę poproszę! Ale zazdroszczę takich pyszności!!! Piękny brzuchol i TZ też całkiem przystojny

Magda- jakby u mnie w mieście była szkoła rodzenia za darmo to pewnie bym poszła ale 300-400 zł to nie chce wydawać... szkoda, że nas tak źle traktują w tym naszym kraju, za wszystko każą sobie płacić, ech...

Kachula- to trzymam kciuki za Twoją wizytę! Ja USG mam dziś o 16, więc jeszcze trochę musze wytrzyć!!!! A wtedy wreszcie sie dowiem kto u mnie gości w brzuszku Cała rodzina i znajomi już zakłady robią I typują 50 na 50 więc ktośna pewno będziemial rację, hehehe

Konspiracja- jasne, ze jesteś usprawiedliwiona. Ja tez jeszcze nie znam płci, wiec nic nie kupuję... Łatwiej jest kupować już konkretnie dla chłopca czy dziewczyni, unisexów nie ma wiele.

brombusia - koniecznie zgwałć TZa, żeby Ci zrobił zdjęcie brzuchola!!! To z Krakowa fajne, ale mało widać.

miłego dnia i proszę o trzymacie kciuków! zdam relację jak wrócę
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 11:22   #236
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Konspiracjo ja wiem, ze różnica pomiędzy Domi a mna to ponad miesiać, ale wierz mi jak mówię, ze to koniec 6 miesiąca to nikt nie może uwierzyć i pytają czy jest tam jedno, jest duży - bardzo wypchnięty do przody, bo kosci bioder to mi sie chyba nie rozchodzą, bo nie nie boli, a jak boli to raczej z przemęczenia materiału no i ciężaru

Ela ja nie wiem jak gdzieś indziej ale ja mieszkam w małym miasteczku i tutaj prywatna nie ma szans, zreszta mój gin jest ordynatorem i mówił kiedyś, ze ciężko jest namóic dziewczyny do udziału w zajęciach nawet za darmo - może to urok małych miejscowości, Wiesz gdyby moja Mama żyła pewnie bym nie chodziła, bo ona by mi pomogła a mój Tato był wiekowy więc co mial mi pokazać, choć nie powiem, bo jak TŻ wyjeżdżał to Tata mi pomagał w kąpaniu małej i to nie raz
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 11:30   #237
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Domi ja jestem w 24 tc i tez czesto słysze ze mam nisko brzuch- wiec we wtorek zapytałam o to lekarza a on powiedział ze mam chyba złośliwe koleżanki- że to 20 któregoś tygodnia ma sie podnieść do pępka Moj brzuch jest wiekszy od twojego (no ale to inny tydzień) ale tez jest nisko wiec sie tym nie martw
Stary 2009-07-23, 11:30   #238
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
Ela ja nie wiem jak gdzieś indziej ale ja mieszkam w małym miasteczku i tutaj prywatna nie ma szans, zreszta mój gin jest ordynatorem i mówił kiedyś, ze ciężko jest namóic dziewczyny do udziału w zajęciach nawet za darmo - może to urok małych miejscowości, Wiesz gdyby moja Mama żyła pewnie bym nie chodziła, bo ona by mi pomogła a mój Tato był wiekowy więc co mial mi pokazać, choć nie powiem, bo jak TŻ wyjeżdżał to Tata mi pomagał w kąpaniu małej i to nie raz
to prawda, że czasem jak jest coś za darmo i tak chętnych brak, przykład: koleżanka ma w pracy za darmo aerobik i na zajęcia chodzą 4 dziewczyny z 200, więc skala tu widoczna.
Dlatego odpuszczam sobie szkołę rodzenia, bo mam mamę i teściową 1 km od mojego miejsca zamieszkania, jestem spokojna,że w razie problemów, wątpliwości, nie zostanę sama. Smutne, że w tak krótkim czasie straciłaś obojga rodziców Ale widzę, ze jesteś dzielna

idę coś przekąsić

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2009-07-23 o 11:32
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 11:32   #239
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Dobra mamuski lece do ginki,maly juz czuje moje zdenerwowanie bo lata mi po calym brzuchu

Do wieczorka,wieczorkiem napisze co i jak,dziekuje za trzymanie kciukow!!

Milego dnia bo ja jak wszystrko bedzie dobrze bede miala napewno milusi dzionek hihi
szkoda ze bedziesz dopiero wieczorkiem bo ja musze kontrolować jak nam sie drużyna piłkarska rozwijaa do wieczora tyle czasu...
Stary 2009-07-23, 11:33   #240
gucia6
Zakorzenienie

Uff... troche mi zajelo nadrobienie tego wszystkiego

Przede wszystkim trzymym mocno kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

Generalnie moj wczorajszy bol dziasla okazal sie byc jednak zebem Bylam rano u dentysty, zalozyl mi lek, bedzie musial go zmieniac raz na jakis czas, a po ciazy czeka mnie leczenie kanalowe .
A teraz jestem j eszcz glodna jak pies, ale znieczulenie jeszcze dziala i nie znosze tego uczucia, zwlaszcza jak mam jesc. Udalo mi sie tylko cukierka zjesc i... byl calkiem bez smaku Do tego to uszucie spuchniecia i odretwienia czuje az do ucha, grrr...
A jeszcze wczoraj sie czyms zatrulam i dzis moj zoladek i jelita szuja sie skatowane, wiec dzis tylko na jakichs lekkich posilkach musze sie zatrzymac

Belladona, co do sledzi, to nie jem, ale skoro wy wcinacie, to moze tez sie skusze, bo chodza za mna juz od dluzszego czasu.

Domi, trzymym kciuki za szybkie wykonczenie mieszkania i bezproblemowa przeprowadzke.
A z tym brzuchem to przesadzasz. Przeciez rosnie jak trzeba. Ja tez zreszta mialam podobny w 19 tc.

Agusia, super sesje brzusia mialas. Ja swoj wkelej pewnie za tydzien, jak bede z tz, to jego siostra (fotografka) moze zrobi nam jakas ladna sesje
A z tymi owocami to tylko mam smaka. Rodzice tez mi to robia i przez telefon opowiadaja co tam na dzialce obrodzilo.

Kate, wspolczuje ci tej kanalowki. Mnie tez to czeka w niedalekiej przyszlosci

Konspiracjo, ja tam nic nie mam jeszcze poukladanego. mam w sumie kilka list, kazda jest inna i pewnie jak bede na zakupach, to pojde na zywiol i jak cos zobacze to wtedy bede sie zastanawiacz, czy sie przyda czy nie

Maria, kiedys spotkalam sie z opinia, ze czasem lepiej wziac te iles tam tabletek, niz gdyby bakterie mialy zagrozic malenstwu. A skoro przepisal ci to gin, to chyba wie on co robi

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-07-23 o 11:43
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości