|
|
#211 |
|
BAN stały
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :)
|
|
|
|
#212 |
|
Zadomowienie
|
domi! zazdroszcze tak zgrabnego brzuszka
![]() i wbrew pozorom widac go widac ![]() bravurka uwierz warto warto wyobraz sobie mine twojego 18 letniego dzidziolka jak mu pokazujesz zdjecia brzuszka w ktorym wtedy siedzial
|
#213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mamusie nie wciskacie mi kitów, prawda? Bo ja wiem, że on jest malutki, Mam wrazenie wrecz, że stoi w miejscu i nie podnosi sie do góry![]() ale dzieki chcoiaz ja i tak wolałabym wiekszy, taki jak Wy macie
|
||
|
|
|
#214 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
mój to jest jak piłka hehe---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- wogole myślałam zeby albu zrobić i wszytkie zdjecie małego od usg, jak w brzuszku siedział i tak co miesiac jak juz sie urodzi robic jakaś sesje i taki prezent mu na 18 nasteke hihi zdjecia od poczęcia |
|
|
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
Bravurko czyli bedziesz miała synka? bo zaraz Cie na liscie pokoloruje, jesli znasz juz plec
|
|
|
|
#216 |
|
BAN stały
|
tak synuś. tylko teraZ mam problem z wybraniem imion
|
|
|
|
#217 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny,
ale sie rozpisalyscie przezte kilka dni, teraz zamiast pracowac musze nadrobic zaleglosci wizazowe. ja byla u lekarza dwa dni temu i okazalo sie, ze mamz a wysoki poziom cukru w moczu wiec pobrali mi krew z zyly i teraz czekam na wyniki. mam nadzieje, ze to jakis niefortunny zbieg okolicznosci z tym cukrem i wszytsko jest ok. ostatanio okrutnie jestem zmeczona - ale jeszcze tylko dwa dni a w sobote jedziemy na wakacje mysmy tez wlasnie sie zastanawiali nad bolderem i maxi cosi mura ale jak sie je zobaczy obok siebie to wlasciwie nie ma czego porownywac bo maxi cosi jest o niebo lepszy. jest solidniejszy, o wiele bardziej skretny i nie czuc wagi tak jak w bolderze. poza tym jest wykonany z lepszego i trwalszego materialu itd wiec my sie jednak zdecydowalismy na mure dlatego, zeby w za rok nie musiec wymieniac wozka. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#218 |
|
Zadomowienie
|
dobra dziewuszki zmykam troche posprzatac bo o 12 kulizanka do mnie przychodzi;p odezwe sie pozniej
buziaki
|
#219 |
|
Raczkowanie
|
Domi śliczny brzuś!
Brombusiu dobrze że ząbek troszkę się uśpił. Podczytałam was trochę, nakręciłam się na pościel z z haftowanym misiem - ale muszę poczekać na pensję - i lecę gotować leczo z cukini oraz odebrać wyniki badań.
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, pozazdrościłam zdjęć, i wklejam mój brzuchol, jak był w Krakowie
czyli jakieś 10 dni temu. Niestety nie mam żadnych aktualnych zdjęć bokiem, żeby było bardziej widać, ale zgwałcę dziś TŻ, żeby mi jakieś ładne zrobił.Taratatam papam
|
#221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
OO, leczo ![]() Może też dziś zrobię, tyle, że ja od cukinii wolę bakłażana
|
|
#222 |
|
BAN stały
|
wszytkie brzusie przecudowne ja dzisa mój sie postaram wkleić
![]() |
|
|
|
#223 |
|
Zadomowienie
|
Agusia u mnie na wiosce też jest trochę owoców- ale takich czereśni nie miałam a malinki mamy te późne wiec jeszcze muszę trochę poczekać
Ale bardzo dziekuje za propozycje i pewnie gdyby nie to ze jesteś troche daleko to bym skorzystała z takiej paczuszkiBravurka mam nadzieje ze posiedzisz już w domku a nie w szpitalu i że synuś wytrzyma jeszcze "troche" w brzuszku...Mój Kuba tez sie tak pchał a potem tak mnie nafaszerowali lekami że jak przyszło rodzić to 20 godzin sie męczyłam
|
|
|
|
#224 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pościele śliczne, też kiedyś oglądalam te komplety i wlaściwie to mam tylko łozeczko wybrane bo to raczej na pewno radek będzie. Z wozkiem nie mam pojęcia, szpital jeszcze nie wybrany, nie mowiąc o szkole rodzenia... ale damy rade jeszcze sporo czasu zostało.Dzisiaj bylam zrobić wyniki, zobaczymy jak tam moja hemoglobina. Cytat:
Cytat:
jak to przeciez brzuszek taki mikro? nie mieścisz sie już? ![]() Cytat:
Zdjęcie z tż jest świetne , prawie jak z " King size" ![]() Domi, ale Ty maruda jesteś masz duży brzuszek i widać, widać! Ja mam zresztą podobny Ale jak ubiorę obcisłą koszulkę to wiadac, tak jak u Ciebie w tej białej.
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2009-07-23 o 10:24 |
||||
|
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuski
Aga,Brombus i Domi sliczne macie brzuchaczki kochane!!!! Domi no co ty mi tu gadasz,brzuchol widac jak nie wiem!!! Zmarzenka zapodaj troszke leczo,podziel sie no..... hihihi Gusiec mam nadzieje ze z tym cukrem to jednak pomylka i wyniki juz dobrze wyjda Brombus a rybaczki kupilam takie nie ciazowe ,sa na guziczek i w razie jak juz mi brzuch jeszcze podrosnie to maja sznureczek ,wtedy zawiaze tylko na sznureczek i bedzie dobrze,odrazu wszystko oblukalam jak to bedzie wygladało itp i nawet dobrze wiec wziełam ,no i kupilam rozmiar wieksze wiec brzuch jeszcze mi sie miesci a jak pozniej beda za duze to nawet zalowac nie bede bo za taka cene to ja takich spodni nigdzie nie dostane Dobra zmykam sie szykowac do lekarza bo za godzinke wizyta Tylko ze dam wam kochane znac dopiero wieczorkiem bo siostra idzie dzis ze mna do lekarza a zaraz po lekarzu wybieramy sie do mamy na wies a tam neta niet
|
#226 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
Konsporacjo no troszke spodni nie moge dopiąc
a konkretnie chce sobie kupic getry 3/4 Konspiracjo a tez masz tak nisko brzuszek?Zmarzenka dziekuje ![]() Kachula trzymam kciuki i czekamy na relacje ![]() Brombi jakie fanfary hahah ale brzusio wyglada tez na duzutki i okraglutki, ogólnie sliczniutki
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-07-23 o 10:47 |
|
|
|
#229 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#230 |
|
Wtajemniczenie
|
ale się rozszalałyście od wczorajBravurka mił Cię znowu poczytać i trzymajcie sie - będzie dobrze Domi ile ja bym dała aby ieć jak to napisałas mikro brzuszek, mój jest wielki i wierz mi nie wygodny ja nie miałam zleconej glikozy z obciążeniem - normalnie mam niski poziom cukru wiec i w pierwszej tez nigdy nie robiłam dzis byłam na badaniach i zobaczymy bo robiłam HCV i się boję a tak generalnie to mam młodści i nie moge zjeść np. 3 kanapek bo mam ucisk na żołądek a po pepsi ![]() ![]() wiem, ze nie zdrowa przechodzą midwie ostatnie doby małe się tak niefortunnie ułożyło, ze miałam proble ze znalezieniem odpowiedniej pozycji nawet na stojąco było źle bo miałam wrażenie, ze cały czas mam twardy brzuszek, a wieczorem sie przekręciło i jest o niebo lepiej i mogłam sie wyspać ale było potworna burza, dzięki której nam połamało pawilon na dworze, a później moja mała przyszła do mnie, aby z nią spać i cały czas uparcie kładła mi nóżke na buzi - obłęd co do szkoły rodzenia ![]() ![]() płacicie za szkołę? ale chyba prywatnie tzn. ja chodziłam zresztą teraz też, do szkoły przy szpitalu, skierowanie od gina i zajęcia od 25 tyg. i ZA DARMO! przemiłe przefantastyczne położne, tłumacza dokładnie a i dla nie zorientowanych - w szkole pokazują nie tylko jak się zachowac podczas porodu, są ćwiczenia, a również, wszystko co powinna wiedziec mama o nowonarodzonym dzidziu - jak pielęgnować pępuszek, jak przystawiac do piersi, co zrobić jak jest anwał pokarmu itd.. więc to nie jest stracony czas. Ja w pierwszej ciąży chodziąłm i miałam cc, więc zapytałam gina teraz czy jest sens a on do mnie, ze przecież tam jest nie tylko o porodzie i jak najbardziej uważa że jest sens - więc się zapisałam, chociaż ja juz przerabiałam i kąpiele, pępek itd. ale naprawdę warto, z książek to owszem coś mozna sie dowiedziec, ale tak jak u nas to pokazują jak dokładnie czyścić pępowinkę, jak kąpać - warto zwłaszcza dla tych co pierwszy dzidziek
|
|
|
|
#231 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() bravurka odpoczywaj , będzie dobrze domi brzuszek masz śliczny ![]() Wczoraj byliśmy na badaniu. Wszystko dobrze mały(a) jest o 2 tyg. większy będę mieć duże dziecko Inna wiadomość to przepisał mi na zbicie leukocytów Furaginum i Gynalgin bo od początku mam infekcje. Zapobiegawczo zażywam natamacyne. Zastanawiam się nad gynalginem bo nie powinno się go brać w czasie ciąży tak pisze na ulotce i boje się go brać. Mam wziąść tylko 3 tabletki, ale i tak mnie to przeraża ![]()
|
|
|
|
#232 | |
|
Zadomowienie
|
Witam. Ja dziś po dentyście
Miałam kanałowe leczenie ale Pani doktor nie skończyła bo dostała telefon z domu że z mamą coś nie tak i pojechała, mam wrócić za tydzień na dokończenie Małemu się bardzo nie podobało bo strasznie kopał, niby miałam znieczulenie ale to takie niefajne uczucie jak grzebią w kanale Ja też mam brzuszek jak piłka, i wszyscy mi mówią że nie wygląda na prawie 7 miesiąc. Ja się ciesze że jest malutki bo mogę wszystko sama zrobić. A koleżanki opowiadały że pod koniec to są naprawde problemy ze wstawaniem, zakładaniem butów itp. Cytat:
To takie zabobony są no ale może coś w tym jest. Uciekam trochę na słońce.---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- I oczywiście gratuluję brzuszków i trzymam kciuki za wizyty. |
|
|
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra mamuski lece do ginki,maly juz czuje moje zdenerwowanie bo lata mi po calym brzuchu
![]() Do wieczorka,wieczorkiem napisze co i jak,dziekuje za trzymanie kciukow!! Milego dnia bo ja jak wszystrko bedzie dobrze bede miala napewno milusi dzionek hihi
|
#234 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy nisko, chyba tak, bo najszerzej jest ciągle pod pępkiem... Ale ja w przeciwienstwie do Ciebie, chodze i ciągle brzuch oglądam i marudze jaki juz duuuuuuży tak to jest z babami, a do tego jeszcze w ciaży...![]() Cytat:
Dzieki za opinie o szkole rodzenia - teraz jestemna 100% pewna ze warto zainwestowac czas i pieniadze. Pieniądze... bo chyba nie przy każdym szpitalu sa takie szkoły.. al e nie wiem...Cytat:
|
|
|
#235 |
|
Zadomowienie
|
Witam Mamusie!!!!
Zostawić Was na chwilę, to potem trzeba godzinę nadrabiać czytanie. I jak juz dojdę do końca to zapominam co której chciałam napisać chyba w ciąży mam małe zaćmienia bravurka - trzymaj się, Synuś na pewnoi będzie grzeczny i poczeka na swój czas, tylko sie oszczędzaj. I pozazdrościć troskliwego TZa Domi- masz piękny brzusio, więc nam tu nie opowiadaj bajek Maria- dobrze że z Dzidziolkiem wszytsko dobrze i ze rośnie A co do leków to nie słyszałam o nich więc nie umiem nic doradzić..Agusia - Ale super sad!! i ja tez paczuszkę poproszę! Ale zazdroszczę takich pyszności!!! Piękny brzuchol i TZ też całkiem przystojny ![]() Magda- jakby u mnie w mieście była szkoła rodzenia za darmo to pewnie bym poszła ale 300-400 zł to nie chce wydawać... szkoda, że nas tak źle traktują w tym naszym kraju, za wszystko każą sobie płacić, ech... Kachula- to trzymam kciuki za Twoją wizytę! Ja USG mam dziś o 16, więc jeszcze trochę musze wytrzyć!!!! A wtedy wreszcie sie dowiem kto u mnie gości w brzuszku Cała rodzina i znajomi już zakłady robią Konspiracja- jasne, ze jesteś usprawiedliwiona. Ja tez jeszcze nie znam płci, wiec nic nie kupuję... Łatwiej jest kupować już konkretnie dla chłopca czy dziewczyni, unisexów nie ma wiele. brombusia - koniecznie zgwałć TZa, żeby Ci zrobił zdjęcie brzuchola!!! To z Krakowa fajne, ale mało widać. miłego dnia i proszę o trzymacie kciuków! zdam relację jak wrócę |
|
|
|
#236 |
|
Wtajemniczenie
|
Konspiracjo ja wiem, ze różnica pomiędzy Domi a mna to ponad miesiać, ale wierz mi jak mówię, ze to koniec 6 miesiąca to nikt nie może uwierzyć i pytają czy jest tam jedno, jest duży - bardzo wypchnięty do przody, bo kosci bioder to mi sie chyba nie rozchodzą, bo nie nie boli, a jak boli to raczej z przemęczenia materiału no i ciężaru
Ela ja nie wiem jak gdzieś indziej ale ja mieszkam w małym miasteczku i tutaj prywatna nie ma szans, zreszta mój gin jest ordynatorem i mówił kiedyś, ze ciężko jest namóic dziewczyny do udziału w zajęciach nawet za darmo - może to urok małych miejscowości, Wiesz gdyby moja Mama żyła pewnie bym nie chodziła, bo ona by mi pomogła a mój Tato był wiekowy więc co mial mi pokazać, choć nie powiem, bo jak TŻ wyjeżdżał to Tata mi pomagał w kąpaniu małej i to nie raz |
|
|
|
#237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#238 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego odpuszczam sobie szkołę rodzenia, bo mam mamę i teściową 1 km od mojego miejsca zamieszkania, jestem spokojna,że w razie problemów, wątpliwości, nie zostanę sama. Smutne, że w tak krótkim czasie straciłaś obojga rodziców idę coś przekąsić Edytowane przez elalank Czas edycji: 2009-07-23 o 11:32 |
|
|
|
|
#239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szkoda ze bedziesz dopiero wieczorkiem bo ja musze kontrolować jak nam sie drużyna piłkarska rozwija a do wieczora tyle czasu...
|
|
|
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
Uff... troche mi zajelo nadrobienie tego wszystkiego
![]() Przede wszystkim trzymym mocno kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() Generalnie moj wczorajszy bol dziasla okazal sie byc jednak zebem A teraz jestem j eszcz glodna jak pies, ale znieczulenie jeszcze dziala i nie znosze tego uczucia, zwlaszcza jak mam jesc. Udalo mi sie tylko cukierka zjesc i... byl calkiem bez smaku Do tego to uszucie spuchniecia i odretwienia czuje az do ucha, grrr...A jeszcze wczoraj sie czyms zatrulam i dzis moj zoladek i jelita szuja sie skatowane, wiec dzis tylko na jakichs lekkich posilkach musze sie zatrzymac ![]() Belladona, co do sledzi, to nie jem, ale skoro wy wcinacie, to moze tez sie skusze, bo chodza za mna juz od dluzszego czasu. Domi, trzymym kciuki za szybkie wykonczenie mieszkania i bezproblemowa przeprowadzke. A z tym brzuchem to przesadzasz. Przeciez rosnie jak trzeba. Ja tez zreszta mialam podobny w 19 tc. Agusia, super sesje brzusia mialas. Ja swoj wkelej pewnie za tydzien, jak bede z tz, to jego siostra (fotografka) moze zrobi nam jakas ladna sesje ![]() A z tymi owocami to tylko mam smaka. Rodzice tez mi to robia i przez telefon opowiadaja co tam na dzialce obrodzilo. Kate, wspolczuje ci tej kanalowki. Mnie tez to czeka w niedalekiej przyszlosci ![]() Konspiracjo, ja tam nic nie mam jeszcze poukladanego. mam w sumie kilka list, kazda jest inna i pewnie jak bede na zakupach, to pojde na zywiol i jak cos zobacze to wtedy bede sie zastanawiacz, czy sie przyda czy nie ![]() Maria, kiedys spotkalam sie z opinia, ze czasem lepiej wziac te iles tam tabletek, niz gdyby bakterie mialy zagrozic malenstwu. A skoro przepisal ci to gin, to chyba wie on co robi
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-07-23 o 11:43 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:35.

miesiac temu

Bo ja wiem, że on jest malutki, Mam wrazenie wrecz, że stoi w miejscu i nie podnosi sie do góry

buziaki

Ale bardzo dziekuje za propozycje i pewnie gdyby nie to ze jesteś troche daleko to bym skorzystała z takiej paczuszki
a konkretnie chce sobie kupic getry 3/4
ale się rozszalałyście od wczoraj
al e nie wiem...
szkoda ze bedziesz dopiero wieczorkiem bo ja musze kontrolować jak nam sie drużyna piłkarska rozwija