|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lista weselnych kiczów
o własnie zdjęcia w studio - tandeta jak dla mnie.
|
|
|
|
|
#32 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmm, moja lista kicz-przebojów:
1. Zabawy oczepinowe - wszystkie z wątku "najbardziej żenujące" plus trochę innych, o których czytałam 2. Panna młoda z fryzurą, o którą można stłuc kieliszek 3. Panna młoda strzaskana na mahoń/heban, w zależności od karnacji ![]() 4. Kotyliony 5. Podziękowania dla rodziców w formie sztucznej książki, ozdobionej sztucznymi kwiatami 6. Państwo młodzi podjeżdżający limuzyną, która nie mieści się na zakrętach ![]() 7. Państwo młodzi wypuszczający jakieś biedne zwierzątka 8. "Cudownych rodziców mam" ![]() 9. Specjalny chleb za kilkadziesiąt złotych, z wypieczonym miejscem na kieliszki wódki ![]() 10. Dekoracje w ilości utrudniającej poruszanie się po sali i komunikację wizualną z sąsiadami...
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sory za odejście od tematu. kolejny kicz - suknia ślubna powyżej 2000zł, a wygląda jak z ciucholandu Ps. jak tak dalej popiszecie to wieczorem nie dam rady nadrobić wątku :p
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
mysiak ja ze wszystkim chociaz sama mialam "cudownych rodziców..." bo poprostu lubimy z męzem ta piosenke
chlebek tez mialam z dziwnymi paskudnymi ptakami ktore chyba mialy byc golebiami a wygladaly jak wroble i jeszcze z jakimis podporkami pod ogonem |
|
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego Misie na aucie i baloniki. Ale powiem Ci cudownych rodziców mam kiczowate,ale jak śpiewają to aż ciary przechodzą, przynajmniej mi... Sesja w studio ok ale na białym tle albo tło jednego koloru a nie z tyłu jakaś latarnia itp A co do chleba to nie wiedziałam,że nawet coś kombinują
Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2009-07-23 o 10:52 |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Rozeznanie
|
Szczytem kiczu są dla mnie wspomniane już plastikowe księgi dla rodziców, podobnie szklane statuetki.
Poza tym do bólu wyreżyserowany i sztuczny 1 taniec, potem wrzucony na youtube i obsypany odpowiednimi komentarzami ach i och
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie uważam aby suknia za ponad 2 tys była kiczem, a to jak wygląda, to chyba juz kwestia gustu
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
eh tak sobie mysle ile rzeczy z mojego wesela inni uznali by za kicz
he he ile ludzi tyle gustów. moja kiecka byla za ponad 2 tys. ale mi sie podobala a ktos inny moze powiedziec ze 100 zl by za nia nie zaplacil takie zycieaha ja bym dorzucila dzieci niosace obraczki w kosciele. stawiam na rowni z prowadzeniem przez ojca do oltarza
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2009-07-23 o 11:00 |
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Hahahaha.
No dokładnie ile ludzi tyle gustów. Ale fajnie tak popisać co kto uważa za kicz i tandetę. Dla mnie szklane podziękowania są ok lepsze niż plastikowe ![]() A co do suknie nie raz faktycznie kosztuje fortunę a wygląda jak za 100zl. Twoja Madzialenka tak nie wygląda więc spokojnie :* |
|
|
|
|
#41 |
|
Zadomowienie
|
matko ile się tych kiczów narobiło
ja niektóre z tych rzeczy będe mieć bo sie rodzicom zachciało a mi zlewka cholewka
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
![]() Ja też dorzucę troche kiczów od siebie: 1. Bezwzględny, no może nie kicz, ale obciach - pijana Para Młoda i Świadkowie 2. Limuzyna+misie/lalki na masce 3. Sztuczne kwiaty w kościele, bukiecie, na sali 4. Sztuczna biżuteria Panny Młodej 5. Natrętna ciocia/natrętny wujek oczywiście podchmileni 6. Solara+tipsiory Panna Młodej ze sporą dawką lakieru do włosów, tapirów 7. Suknia w stylu wieś tańczy i śpiewa, czyli tort bezowy z falbanami, kwiatkami, kryształkami itp. 8. Oczywiście słynne już podziękowania dla Rodziców w badziewnej książeczce 9. Orkiestra pod domem. 10. Uwalnianie gołębi 11. Żenujące zabawy weselne w stylu przeciągania jajka przez spodnie itp... Heh...sporo tego Mam nadzieję, że przy okazji nikogo nie uraziłam
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma za co bo sama prawda! ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Tak sobie podsumowałam to moja list brzmi: 1.Naklejki na alkohol z gołebami itp. 2.Na aucie sztuczne tiule miśki. 3.Na torcie z kartonu para Młoda. 4.Podziekowania dla rodziców w kształcie ksiązki-plastikowa. 5.Podziękowania dla gości jakieś aniołki itp-dla mnie to strata pieniędzy. 6.Orkiestra pod domem. 7.Wykupiny. 8.Wyuczony sztucznie pierwszy taniec. 9.Suknia która jest droga a wygląda jak za 100zl. 10.Solarium, preferuja naturalną Pania Młoda a w szczególności PANA MŁODEGO! 11.Kotyliony! 12.Balony jako dekoracja. 13.Napis "Witamy Parą Młodą " na drzwiach. 14.Zdjęcia ślubne w studio na tle np. latarni świecącej i miasto. No i przepych jest kiczowaty ! |
|
|
|
|
#45 |
|
BAN stały
|
Ostatnio na TVN Style właśnie leciał program weselny.
Wszystkie kicze podane przez was popieram Plus mój osobisty kicz "Windą do nieba"
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
To ja coś o kiczach
![]() 1. Limuzyną do ślubu ![]() 2. Te tandetne zabawy z macaniem itp.. A najgorsza to chyba ta, co jest kilku kolesi na krzesłach, panna mloda zawiazane oczy ma i ma wybadac Pana Młodego nawet po pocałunku ![]() 3. Tandetnie wystrojone auto jakimiś sztucznymi kwiatami, wstążeczkami, Bóg wie co.. Strojenie strojeniem ale z umiarem wtedy jest ok4. Te książki dla rodziców, na które wszystkie narzekacie heheh a co do 1-szego tańca Widziałam post, że był on zaliczony do kategorii "na pokaz" i owszem, ja sama chce miec jakiś specjalny układ ale przyznam sie-Ma być to na pokaz żeby wszyscy byli zachwyceni i mowili oh i ah. Ale o Youtubie nie ma mowy ![]() Co do wesela na kredyt.. Sami tez bedziemy zaciągać kredyt bo to nie sposób tyle pieniążków odłożyc a w wieku 40 lat nie pojde do ołtarza :P No ale nie przesadzajmy.. nie mam wesela na 200 osob ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Aha no i zapomniałam dodać, że kiczem dla mnie jest też właśnie sesja w studio jakieś taki sztuczne pozy, na huśtaweczce, na ławeczce, z szampanem w ręce i rączka męża w podwiązce :P i to tło.. Z jakimiś nie wiadomo czym Tyle narazie z mojej strony
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja np sobie nie wyobrażam brać kredytu na wesele, wolałabym poczekać i sie wstrzymać, nie chciałabym w nowe życie wejść z kredytem nie nie dla mnie takie coś...Zarobiliśmy za granicą na wesele i na Nasze potrzeby i póki co nie narzekamy, ale po ślubie do pracy i tak chcę iść i spełnić swoje marzenie o własnej restauracji. Co do kiczu to limuzyna dla mnie jest na pokaz chociaż sama chciałam ją jechać, ale potem stwierdziliśmy że nie chcemy jej. |
|
|
|
|
|
#48 |
|
Przyczajenie
|
Kicz: baloniki, zabawa z przeciąganiem jajka przez spodnie, zabawy ogólnie, pijani państwo młodzi
Odkąd zaczęłam używać Benzacne, moje pryszcze zaczęły znikać. Skóra zrobiła sie gładsza, przyjemna w dotyku... no, tak jakby skórka brzoskwini. Chłopcy oglądają sie za mną na ulicy. Czuje się piękna, atrakcyjna. Szok! Chociaż ...w smaku - żel jak żel. |
|
|
|
|
#49 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To ja jeszcze powiem, że jak dla mnie takie "zwierzaczkowe" ozdoby/figurki mogą być urocze, choć na pewno nie zawsze, ale bardziej podoba mi się skromne przybranie z kwiatów (i może po kokardce na klamki samochodu ).
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
a co sądzicie o zbieraniu na wózek?? u mnie na szczęscie tego nie bedzie. Moim zdaniem to tylko takie dodatkowe wyciaganie kasy od gosci
|
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
U nas było i wcale nie jest to obowiązkowa zabawa więc nikt nikogo nie zmusza do wrzucania kasy. Lepsze to niż odgrywki - tu gdzie teraz mieszkam to standard. Starosta weselny chodzi od gościa do gościa i męczy dotąd aż się coś wrzuci a jak za mało to jeszcze męczy - totalna porażka.
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
Jak już, któraś wspomniała ogólnie wesela są raczej kiczowate - cała oprawa jest jak dla mnie odpustowa. Natomiast najbardziej kiczowatym momentem - pomijając oczywiście oczepiny i świetne zabawy w ich trakcie - są podziękowania dla rodziców w jakiekolwiek formie, choć prawdę mówiąc widziałam je do tej pory tylko w wersji wręczamy rodzicom kosz słodyczy/kwiaty/książkę/mikser, a potem wszyscy tańczą w kółeczku. Dla mnie jest to trochę za bardzo na pokaz - podziękować rodzicom wolę w trakcie miłej i kameralnej kolacji.
Ale ja należę do typu dziwaków, którzy wesel nie lubią i sami też nie mają.
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze sie z czyms takim nie spotkałam. To dopiero jest niezłe. masakra, co tez ludzie wymyślą.
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
Kicz i żenada
miejsce 1: Cudownych rodziców mam - mój faworyt kiczu na weselu 2. Wielka Miłość na 1-szy taniec lub walc z Noce i dnie 3. Fałszujące lub w ogóle grające z playbacku zespoły weselne, za grube tysiące zł. 4. Żenujące zabawy z jajkiem, rozbieraniem, macaniem, rozpoznawaniem PM, lub zmuszające uczestników do picia alkoholu 5. prezenciki dla gości, kotyliony 6. gołąbki 7. sesje zdjęciowe w ogrodzie botanicznym i skansenie - potem się ogląda zdjęcia różnych osób i te same miejsca, te same pozy tylko inne twarze. 8. Patetyczne, sztuczne przemowy podczas wesela 9. I szczyt wszystkiego: gorzko gorzko dla starszych Tyle co mi się przypomniało. Co do kiczu na moim weselu to oczywiście będzie sztuczna biżuteria , i 1-szy taniec wyćwiczony na kursie :P a co tam!!!
|
|
|
#55 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak nic to nie dało to wstałam (bo wcześniej siedziałam cały czas - nie miałam zamiaru brać udziału w tym przedstawieniu) i wyszłam. Potem przez całe wesele mnie palcami wytykali, że się nie umiem bawić. Ehh...
|
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
A i oczywiście wózek też będzie!!! Tylko bez 2 koszyczków i liczenia kto więcej uzbierał. Będzie jeden garnek z pokrywką i jak ktoś będzie chciał zatańczyć to wrzuca pieniążek do garnka i trzy razy tłucze pokrywką
Nie będziemy liczyć $ przy gościach - obciach
|
|
|
#59 |
|
Rozeznanie
|
Ja zbierania na wózek nie uważam za kicz, wręcz przeciwnie jest to jedna z kilku fajnych i nie kiczowatych zabaw na oczepinach
Ale może dlatego, że jestem z Lublina a u nas w regionie ta zabawa jest tak zakorzeniona, ze nikt nie wyobraza sobie oczepin bez niej. I u nas raczej te "datki" są symboliczne, 1 zł, 2 zł, aby coś wrzucić Niektorzy nawet specjalnie banknoty rozmieniaja, zeby wiecej razy zatanczyc z Młodym albo Młodą.
|
|
|
|
|
#60 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.

17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię