Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-23, 00:37   #3181
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB
Dot.: Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII

Hello dziewczynki! Witam po przerwie Tęskniłyście?
Samoa, dzięki za linka

Nie odzywałam się, bo Moje Kochanie ma urlop i trzeba to wykorzystać Wczoraj byliśmy u niego, a dzisiaj w Gdańsku. Nawet w morzu się kąpałam Woda strrrasznie zimna. Brrr! Ale na szczęście dałam radę się zamoczyć

Co do spraw weselnych, to byłam w trzech salonach sukien. Jeszcze nic nie przymierzałam, ale orientowałam się cenowo Na szczęście nie ma tragedii
Kasia, widziałam Twoją Carrerę i tak szczerze powiem, że na żywo mnie nie powaliła, ale może dlatego że to była ecru, a nie biała.
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 08:02   #3182
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
bylismy z TZem mierzyc obraczki... jako, ze juz zamykali galerie to nie zdazylismy do Kruka, ale oblecielismy dwa Aparty (byly w nich rozne obraczki), Yes I Łodzińskich... i wiecie co? cos nam NIC nie pasuje

w ogole jak wy mierzycie te obraczki?? ja nie moglam normalnie zmierzyc obraczki, bo wszystkie damskie sa tak wielkie, ze mi nawet z kciuka spadaja a co dopiero na wlasciwym palcu sie utrzymac a jakos nie jestem w stanie sobie wyobrazic jakbym wygladala we wlasciwym rozmiarze, kiedy obraczka ktora przymierzam paskudnie odstaje i musze ja trzymac zeby zobaczyc jak to mniej wiecej wyglada... no dramat jakis
a TZ w ogole stwierdzil, ze dziwnie sie czuje w obraczce... jakos tak jakby mu dodano kilka lat...
wiec ogolnie obojgu nam cos mocno zgrzyta...
oj ciezko bedzie z tymi obraczkami
mam to samo z obraczkami mnie tez spadaja od razu . MOj TZ w ogole nie nosi zadnej bizu
ani lancuszkow ani nic
a jak mu kupilam na gwiazdke kupilam spinki do mankietow ten myslac ze to obraczki (bo byly w takim pudelku) od wejscia krzyczyal ze nie bedzie tego nosil dopiero jak otworzyl oswiecilo go i sie opamiętal
Stary 2009-07-23, 08:04   #3183
kaska87
Zakorzenienie

cześć i cześć
idę do pracy

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 08:13   #3184
obca7
Wtajemniczenie

Cześć Ale u nas dzisiaj cieplutko Jadę z siostrą i siostrzenicą i kuzynką nad jeziorko po południu Wczoraj też byliśmy I tż także Ale dzisiaj już w pracy i
z nami nie pojedzie Ciężko się rozstać po prawie 10 dniach razem.
Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
. Przykład: dziś w Poznaniu podali na ostatnią chwilę informację o zmianie peronu. No i wszyscy zaczęli biec na drugi koniec dworca na ten inny peron.
Oj w Poznaniu to jest zmora Zmienianie perony, mówienie, że jakis pociąg już jest na peronie a go nie ma I jeszcze te głupie reklamy, które słychać z głośników
Pamiętam jak kiedyś stałam na 5 peronie, po chwili słysze, że pociąg wjedzie na 6 no to idę tam. a po chwili pociag wjeżdża na 5.
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 08:28   #3185
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
Cześć Ale u nas dzisiaj cieplutko Jadę z siostrą i siostrzenicą i kuzynką nad jeziorko po południu Wczoraj też byliśmy I tż także Ale dzisiaj już w pracy i
z nami nie pojedzie Ciężko się rozstać po prawie 10 dniach razem.

Oj w Poznaniu to jest zmora Zmienianie perony, mówienie, że jakis pociąg już jest na peronie a go nie ma I jeszcze te głupie reklamy, które słychać z głośników
Pamiętam jak kiedyś stałam na 5 peronie, po chwili słysze, że pociąg wjedzie na 6 no to idę tam. a po chwili pociag wjeżdża na 5.
Odpowiadając na obcej upały kilka fotek z wczorajszej nocy

Dla jasnosci wszystkie foty były robione od 22:30 do 23:00 w chwili największego ataku burzy

Swoją drogą to u nas też dzisiaj cieplutko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06042.jpg (22,0 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06085.jpg (20,4 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06088.jpg (24,8 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06097.jpg (18,4 KB, 10 załadowań)

Edytowane przez kubusewa
Czas edycji: 2009-07-23 o 08:29
kubusewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 08:43   #3186
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość

Dla jasnosci wszystkie foty były robione od 22:30 do 23:00 w chwili największego ataku burzy

Ja na upały nie narzekam Bo tam mało jest ich w ciągu roku Jak bedę w ciąży przez lato to wtedy będę chciała, żeby nie było upałów
Nas burze ostatnio omijają i całe szczęście. Odpukać tu gdzie mieszkam nie ma nawałnic, jakiś wielkich szkód. Wczoraj miała byc burza u nas ale jakoś nas ominęła. Ale wiem, że w regionie przeszły nawałnice. Masakra.

A zdjęcia straszne. Te chmury czarne wrrr

Edytowane przez obca7
Czas edycji: 2009-07-23 o 08:44
Stary 2009-07-23, 08:47   #3187
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na upały nie narzekam Bo tam mało jest ich w ciągu roku Jak bedę w ciąży przez lato to wtedy będę chciała, żeby nie było upałów
Nas burze ostatnio omijają i całe szczęście. Odpukać tu gdzie mieszkam nie ma nawałnic, jakiś wielkich szkód. Wczoraj miała byc burza u nas ale jakoś nas ominęła. Ale wiem, że w regionie przeszły nawałnice. Masakra.

A zdjęcia straszne. Te chmury czarne wrrr
U nas ostatnio z tymi burzami to jak w ameryce sie zrobiło...Oczywiście mówię to na podstawie oględzin programów discovery
Ale tkaie mam wrażenie takie silniejsze te burze są pioruny takie jakieś inne większe.. powiedziałabym dziksze o ile tak można określić
To nie to co kiedyś burza. Nigdy o 23 nie było tak jasno i tak jeden piorun za drugim raany
Stary 2009-07-23, 08:52   #3188
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jazzmanka Pokaż wiadomość
O kurcze. Przemawia do mnie ten argument i chyba też zacznę ćwiczyć z tym panem.

A pisałam Wam już, że byłam w Vouge&She? No to byłam. I widziałam tę sukienkę na wieszaku. Tak sobie się prezentowała. Myślałam, że materiał jakiś fajnieszy. I kosztuje 3.600 A to drapowanie na brzuszku wcale nie było takie fajne, chociaż może to dlatego, że suknia była jak flak, bo na wieszaku a nie na manekinie. No i tej koronce z trenu się za bardzo nie przyjrzałam, bo był podwinięty żeby się nie brudził, bo to była kiecka już dla kogoś zamówiona.
wydaje mi się, że jak chcesz ukryc brzuszek lub cokolwiek to lepsza będzie sztywna suknia, która zbierze to i owo do kupyBo w takiej sflaczałej to i owo będzie pozostawione samo sobie. Wiesz o co mi chodzi - że sztywna się zachowa jak gorset i nada kształt

Cytat:
bylismy z TZem mierzyc obraczki... jako, ze juz zamykali galerie to nie zdazylismy do Kruka, ale oblecielismy dwa Aparty (byly w nich rozne obraczki), Yes I Łodzińskich... i wiecie co? cos nam NIC nie pasuje

w ogole jak wy mierzycie te obraczki?? ja nie moglam normalnie zmierzyc obraczki, bo wszystkie damskie sa tak wielkie, ze mi nawet z kciuka spadaja a co dopiero na wlasciwym palcu sie utrzymac a jakos nie jestem w stanie sobie wyobrazic jakbym wygladala we wlasciwym rozmiarze, kiedy obraczka ktora przymierzam paskudnie odstaje i musze ja trzymac zeby zobaczyc jak to mniej wiecej wyglada... no dramat jakis
a TZ w ogole stwierdzil, ze dziwnie sie czuje w obraczce... jakos tak jakby mu dodano kilka lat...
wiec ogolnie obojgu nam cos mocno zgrzyta...
oj ciezko bedzie z tymi obraczkami
mieliśmy identyczne odczucia podczas pierwszego mierzenia, i drugiego chyba też. Dopiero ostatnio jak mierzyliśmy to nas olśniło, że jednak się daMój tz nie nosi żadnej biżuterii i wygladal w obrączce durnie, za to w tych mierzonych ostatnio wylgąda superA te Wasze klasyczne z białego złota tez wyglądają głupio?
Nam po mierzeniu upadla koncepcja obrączek i wybór póki co padł na takie, o którychh byśmy wcześniej nie pomyśleli, więc pewnie przyszedł i czas na Was
A kiedy chcecie kupić?

A co do mierzenia to damskie z reguły były na mnie dobre, ale niektore modele były za małe, to jest dopiero kicha, bo mój palec wygladał jak baleronikNie mam najszczuplejszych palców, ale ludzie na pewno mają grubsze i co mają wtedy zrobic to ja nie wiem
za to obrączki męskie byly tak wielkie, że własnie latały tztowi tak jak opisujesz. Byly tak wielkie, że zmieściłby sie jego palec i mój.
W Aparcie w Carrefour w Czyżynach są normalne rozmiary, niektóre na tż lekko duże a jeden model był na mnie maly, ale reszta ok.
Nie da sie tak mierzyć, więc chyba właśnie trzeba obskoczyć wszystkie salony, bo wychodzi na to, że mają rózne rozmiary. Mam wrażenie, że w M1 mieli te za małe na mnie to możecie podjechac

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Hello dziewczynki! Witam po przerwie Tęskniłyście?
Samoa, dzięki za linka

Nie odzywałam się, bo Moje Kochanie ma urlop i trzeba to wykorzystać Wczoraj byliśmy u niego, a dzisiaj w Gdańsku. Nawet w morzu się kąpałam Woda strrrasznie zimna. Brrr! Ale na szczęście dałam radę się zamoczyć

Co do spraw weselnych, to byłam w trzech salonach sukien. Jeszcze nic nie przymierzałam, ale orientowałam się cenowo Na szczęście nie ma tragedii
Kasia, widziałam Twoją Carrerę i tak szczerze powiem, że na żywo mnie nie powaliła, ale może dlatego że to była ecru, a nie biała.
proszęChciałam tylko ponownie sprostować rozmowę Can't z moja teściową - najpierw gadały jak byla w cyrku, później jechała autem i powiedziała, ze nie trzeba się spieszyć, bo n akoniec sierpnia sa wolne pokoje i żeby zadzwonic później jak ona nie bedzie w aucie o to chodziło, no to juz nieważneAle musiałam napisac, bo mi nie pasowało, że ona tak dziwnie powiedziała, bo często jestem przy tym jak rozmawia z ludźmi i nigdy tak nie pojechałaAż tz się mamy zapytał jak było, bo nas to zdziwiło
Ja tez widziałam Carrere kremową i tez nie powaliła, za to biała na allegro wygląda super
Stary 2009-07-23, 09:21   #3189
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Te reklamy to już przegięcie. Zamiast informować rzetelnie co się dzieje z pociągami, to oni takie bzdury puszczają i na dodatek wciąż to samo
A z tą zmianą to jeszcze nie miałaś tak źle. Ja wczoraj biegłam z 2a na 5 Mam nadzieję, że dziś obejdzie się bez takich przygód Ale jakby co to dam radę, bo dziś rano znów ćwiczyłam
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 09:23   #3190
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cześć
Nadal źle się czuję Samoa jak Twoje samopoczucie? mam nadzieję że lepiej.
lain my z obrączkami mamy dokładnie to samo Patrząc w gablotę stwierdzamy, że się nam podobają, ale gdy mierzymy okazuje się że jednak nie Rozmiary też nam nie pasują, albo są za duże albo za małe. Długa droga przed nami Mój TŻ nosi srebrną obrączkę, więc przynajmniej nie będzie miał problemu z przyzwyczajaniem się do biżuterii
Stary 2009-07-23, 09:36   #3191
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Cześć
Nadal źle się czuję Samoa jak Twoje samopoczucie? mam nadzieję że lepiej.
lain my z obrączkami mamy dokładnie to samo Patrząc w gablotę stwierdzamy, że się nam podobają, ale gdy mierzymy okazuje się że jednak nie Rozmiary też nam nie pasują, albo są za duże albo za małe. Długa droga przed nami Mój TŻ nosi srebrną obrączkę, więc przynajmniej nie będzie miał problemu z przyzwyczajaniem się do biżuterii
właśnie już myślałam, ze wszystko jest ok, bo wczoraj od południa było dobrze a dziś znowuAle że Tobie nic nie pomogło po wizycie u lekarza
Nam pasują dwa modele z czego bardziej się skłaniamy ku temu tricolore Zanim zaczęłam mierzyć to myślałam, ze obrączka to obrączka i po prostu wybiera sie model jaki sie podoba i już a tu właśnie w niektórych głupio sie wygląda.
Stary 2009-07-23, 09:37   #3192
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
mieliśmy identyczne odczucia podczas pierwszego mierzenia, i drugiego chyba też. Dopiero ostatnio jak mierzyliśmy to nas olśniło, że jednak się daMój tz nie nosi żadnej biżuterii i wygladal w obrączce durnie, za to w tych mierzonych ostatnio wylgąda superA te Wasze klasyczne z białego złota tez wyglądają głupio?
Nam po mierzeniu upadla koncepcja obrączek i wybór póki co padł na takie, o którychh byśmy wcześniej nie pomyśleli, więc pewnie przyszedł i czas na Was
A kiedy chcecie kupić?

A co do mierzenia to damskie z reguły były na mnie dobre, ale niektore modele były za małe, to jest dopiero kicha, bo mój palec wygladał jak baleronikNie mam najszczuplejszych palców, ale ludzie na pewno mają grubsze i co mają wtedy zrobic to ja nie wiem
za to obrączki męskie byly tak wielkie, że własnie latały tztowi tak jak opisujesz. Byly tak wielkie, że zmieściłby sie jego palec i mój.
Ja mam "grube" palce, bo mam 16 (siostra 11) Jak wybieraliśmy pierścionek zaręczynowy to pasowały mi 3 rozmiaryZalezy w jakim sklepie przymierzałam. I te pierścionki co mi się zawsze podobały na opalcu wygladały okropnie, a taki niepozorny wygląda ok Może nie powala na kolana ale bardzo mi się podoba i nie tylko mi bo moje 2 koleżanki mają taki sam(zupełny przypadek).

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Te reklamy to już przegięcie. Zamiast informować rzetelnie co się dzieje z pociągami, to oni takie bzdury puszczają i na dodatek wciąż to samo
A z tą zmianą to jeszcze nie miałaś tak źle. Ja wczoraj biegłam z 2a na 5 Mam nadzieję, że dziś obejdzie się bez takich przygód Ale jakby co to dam radę, bo dziś rano znów ćwiczyłam
O ja to musiał być sprint Bo to z jednej części dworca na drugą

Edytowane przez obca7
Czas edycji: 2009-07-23 o 09:39
Stary 2009-07-23, 09:41   #3193
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
właśnie już myślałam, ze wszystko jest ok, bo wczoraj od południa było dobrze a dziś znowuAle że Tobie nic nie pomogło po wizycie u lekarza
Nam pasują dwa modele z czego bardziej się skłaniamy ku temu tricolore Zanim zaczęłam mierzyć to myślałam, ze obrączka to obrączka i po prostu wybiera sie model jaki sie podoba i już a tu właśnie w niektórych głupio sie wygląda.
\
Ja właśnie też myslałam, że już mi przechodzi, bo wczoraj wieczorem czułam się lepiej. A tu od rana znowu Dostałam ten lek na 7 dni po 2 razy dziennie, a później raz dziennie przez kolejne 7 dni, więc to może za wcześnie. Jak tak dalej będzie, to zacznę się zastanawiać czy nie jestem w ciąży
A co do obrączek, to jest dokładnie tak jak piszesz, w niektórych wygląda się beznadziejnie, nie pasują i już My ostatecznie na pewno wybierzemy dwukolorowe, ale jaki model na dzień dzisiejszy pojęcia nie mamy
Stary 2009-07-23, 09:49   #3194
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam "grube" palce, bo mam 16 (siostra 11) Jak wybieraliśmy pierścionek zaręczynowy to pasowały mi 3 rozmiaryZalezy w jakim sklepie przymierzałam. I te pierścionki co mi się zawsze podobały na opalcu wygladały okropnie, a taki niepozorny wygląda ok Może nie powala na kolana ale bardzo mi się podoba i nie tylko mi bo moje 2 koleżanki mają taki sam(zupełny przypadek).
mój pierścionek zaręczynowy to 14 albo 15 (ale chyba 14, bo koleżanka go mierzyła i byl na nią dobry, ja jej powiedziałam, że to 15 i jej chlopak jej kupił zaręczynowy 15 i się okazał za duży)a jak mierzyliśmy obrączki i jedna była taka fajnie luźniejsza to pani ją zmierzyła i powiedziała, ze to 16, więc ja wezmę obrączkę 16.
A moj pierscioenk wyglada ślicznie na ręce, bo ma prosty wzór

Cytat:
\
Ja właśnie też myslałam, że już mi przechodzi, bo wczoraj wieczorem czułam się lepiej. A tu od rana znowu Dostałam ten lek na 7 dni po 2 razy dziennie, a później raz dziennie przez kolejne 7 dni, więc to może za wcześnie. Jak tak dalej będzie, to zacznę się zastanawiać czy nie jestem w ciąży
A co do obrączek, to jest dokładnie tak jak piszesz, w niektórych wygląda się beznadziejnie, nie pasują i już My ostatecznie na pewno wybierzemy dwukolorowe, ale jaki model na dzień dzisiejszy pojęcia nie mamy
na początku jak opisałas co Ci jest to mi przeszło przez myśl, że wygląda jak ciążaWłasnie przed chwilą patrzyłam na suwaczek i mam 10 miesięcy i 27 dni i tak pomyślałam, ze jak w ciągu najbliższych 10 miesięcy zajdę w ciążę to będzie sajgona teraz musimy z tz uważać przez te moje klopoty żołądkowe, bo przedwczorajsza piguła na pewno nie zadziałała i teraz przez tydzień red alert
Stary 2009-07-23, 09:54   #3195
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
mój pierścionek zaręczynowy to 14 albo 15 (ale chyba 14, bo koleżanka go mierzyła i byl na nią dobry, ja jej powiedziałam, że to 15 i jej chlopak jej kupił zaręczynowy 15 i się okazał za duży)a jak mierzyliśmy obrączki i jedna była taka fajnie luźniejsza to pani ją zmierzyła i powiedziała, ze to 16, więc ja wezmę obrączkę 16.

na początku jak opisałas co Ci jest to mi przeszło przez myśl, że wygląda jak ciążaWłasnie przed chwilą patrzyłam na suwaczek i mam 10 miesięcy i 27 dni i tak pomyślałam, ze jak w ciągu najbliższych 10 miesięcy zajdę w ciążę to będzie sajgona teraz musimy z tz uważać przez te moje klopoty żołądkowe, bo przedwczorajsza piguła na pewno nie zadziałała i teraz przez tydzień red alert
Rany to ja mam zareczynowy tak jak Ty 14/15 ale obraczke biore mniejsza bo zareczynowy mam na srodkowym
Stary 2009-07-23, 09:56   #3196
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:

No właśnie, może wyglądać Ale jest niemożliwa. Tzn. tak naprawdę niby wszystko jest możliwe, no ale w takie cuda nie wierzę
Stary 2009-07-23, 09:56   #3197
msock
Raczkowanie

Cześć,

Black jak będę wiedziała jak się nazywam po wyjściu z tego egzaminu 19go września, to będzie dobrze i może jakoś się spykniemy

U nas taka straszna burza po 00.30 się zaczęła że koszmar, musiałam pozamykac okna i odłączyć kable bo bałam się że w blok przywali piorun i by mi wywaliło kompa i nie tylko. Już dawno takiej burzy nie było, a ja tchórz- oczywiście się boję, więc i zasnąć dłuuuugo nie mogłam...

Dzisiaj pracowity dzień- pranie, sprzątanie nauka. Więc pewnie wpadnę dopiero wieczorkiem.
Tak Wam zazdroszczę że macie czas żeby chodzić przymierzać suknie, szukać obrączek itp. ja dopiero po 20 września będę wolna

Odnośnie rozmiarów obrączek to mój będzie pewnie na zamówienie bo mam 17, a zaręczynowy chciałam troszkę większy więc jest 18 Ale ja mam rączki puchate po tatusiu więc pewnie mniejsze już nie będą, tzn są małe, ale takie pulchniutkie dobra idę się uczyć.

Kubusewa świetne zdjęcia
msock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 10:00   #3198
201701300931
Konto usunięte

A mój rozmiar pierścionka to 8... I obrączka pewnie będzie taka sama... Bo i tak mi trochę lata na palcu ten pierścionek
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 10:00   #3199
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Rany to ja mam zareczynowy tak jak Ty 14/15 ale obraczke biore mniejsza bo zareczynowy mam na srodkowym
ale dlaczego "rany"?To źle, ze masz taki rozmiar jak ja?Mój zaręczynowy wchodzi normalnie na środkowy, ale nosze na tym przedostatnim.

Cytat:
No właśnie, może wyglądać Ale jest niemożliwa. Tzn. tak naprawdę niby wszystko jest możliwe, no ale w takie cuda nie wierzę
ja ostatnio troche zwątpilam jak mi koleżanka powiedziala, ze jej koleżanka jest w ciąży a brala tabsy, ale juz mi przeszło

Cytat:
Napisane przez msock Pokaż wiadomość
Tak Wam zazdroszczę że macie czas żeby chodzić przymierzać suknie, szukać obrączek itp. ja dopiero po 20 września będę wolna

Odnośnie rozmiarów obrączek to mój będzie pewnie na zamówienie bo mam 17, a zaręczynowy chciałam troszkę większy więc jest 18 Ale ja mam rączki puchate po tatusiu więc pewnie mniejsze już nie będą, tzn są małe, ale takie pulchniutkie dobra idę się uczyć.

Kubusewa świetne zdjęcia
ja mam czas, ale nie chodze mierzyć sukni, bo nie chcęPuchate rączki po tatusiu brzmią słodko
Stary 2009-07-23, 10:07   #3200
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
ja ostatnio troche zwątpilam jak mi koleżanka powiedziala, ze jej koleżanka jest w ciąży a brala tabsy, ale juz mi przeszlo
No właśnie, takie "cuda" się zdarzają Ale lepiej się nimi nie sugerować, bo można wpaść w paranoję. Są to rzadkie przypadki. A moje logiczne myślenie, poprzedzone głęboką analizą mówi, iż to nie ciąża. Mnie zostało jeszcze ponad rok do ślubu, i chyba wybiorę się do gina znowu po tabsy
Ja obrączkę będę miała pewnie w rozmiarze 14. Pierścionek zaręczynowy mam 14 i jest ok, nawet jesli podczas upałów mi palce trochę spuchną, to bez problemu go ściągam. Wydawało mi się zawsze, że mam mniejsze palce, bo wizualnie takie się wydają (mam długie). Nawet złotnik na oko oceniał, że będzie 11 albo 12.
Stary 2009-07-23, 10:14   #3201
kubusewa
Zakorzenienie

Na fali informacji z wątku regionalnego o cukierni znalazłam takie cudo http://www.allegro.pl/item692077370_...a_202_207.html
Pomijając cenę, jaką sobie życzy sprzedawca ta figurka powaliła mnie swoją urodą
Stary 2009-07-23, 10:18   #3202
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, takie "cuda" się zdarzają Ale lepiej się nimi nie sugerować, bo można wpaść w paranoję. Są to rzadkie przypadki. A moje logiczne myślenie, poprzedzone głęboką analizą mówi, iż to nie ciąża. Mnie zostało jeszcze ponad rok do ślubu, i chyba wybiorę się do gina znowu po tabsy
Ja obrączkę będę miała pewnie w rozmiarze 14. Pierścionek zaręczynowy mam 14 i jest ok, nawet jesli podczas upałów mi palce trochę spuchną, to bez problemu go ściągam. Wydawało mi się zawsze, że mam mniejsze palce, bo wizualnie takie się wydają (mam długie). Nawet złotnik na oko oceniał, że będzie 11 albo 12.
ja wlasnie nie wiem czy rozmiar 14/15 jest duży, bo nie mam grubaśnych palców. A jedna koleżanka jak przymierzyla moj pierścionek to jej latał jak nie wiem, bo miała 11 czy 10 ponoć i się poczułam grubo hahaAle ona sie pocieszyła, bo całokształt jeast taki, że jest grubsza ode mnie, ale przynajmniej palce ma szczuplejsze To ja z dwojga wolę miec szczuplejszy tyłek

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Na fali informacji z wątku regionalnego o cukierni znalazłam takie cudo http://www.allegro.pl/item692077370_...a_202_207.html
Pomijając cenę, jaką sobie życzy sprzedawca ta figurka powaliła mnie swoją urodą
ale że to się je?
Stary 2009-07-23, 10:21   #3203
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
ja wlasnie nie wiem czy rozmiar 14/15 jest duży, bo nie mam grubaśnych palców. A jedna koleżanka jak przymierzyla moj pierścionek to jej latał jak nie wiem, bo miała 11 czy 10 ponoć i się poczułam grubo hahaAle ona sie pocieszyła, bo całokształt jeast taki, że jest grubsza ode mnie, ale przynajmniej palce ma szczuplejsze To ja z dwojga wolę miec szczuplejszy tyłek
Zgadzam się też wolę mieć mniejszy tyłek/bioderka niż paluchy
Stary 2009-07-23, 10:22   #3204
lain
Zakorzenienie

Cytat:
mam to samo z obraczkami mnie tez spadaja od razu . MOj TZ w ogole nie nosi zadnej bizu
ani lancuszkow ani nic
a jak mu kupilam na gwiazdke kupilam spinki do mankietow ten myslac ze to obraczki (bo byly w takim pudelku) od wejscia krzyczyal ze nie bedzie tego nosil dopiero jak otworzyl oswiecilo go i sie opamiętal
moj wlasnie oprocz lancuszka na szyi, spinek do mankietow i zegarka nie obwiesza sie niczym dodatkowym... i tak sie wlasnie dziwnie czul... on mial lepiej, bo niektore obraczki to byl jego rozmiar i w niektoyrch na prawde fajnie wygladal.
doszlismy na razie do wniosku ze chyba bardziej pasuja takie bardziej plaskie niz okragle tzn. okragle, ale nie takie grubasne obrecze tylko abrdziej przyplaszczone
te takie calkiem plaskie i sciete wygladaja na moim palcu jak nakladka od srubki

Cytat:

my wczoraj wieczorm bylismy TZem autkiem na takim wzgorzu z ktorego widac panorame miasta i wlasnie tak fajnie czasem przez srodek taki czerwony piorun strzelil choc burzy wcale nie bylo (przynajmniej w naszej dzielnicy )
niestety aparatu nie mialam

Cytat:
A kiedy chcecie kupić?

W Aparcie w Carrefour w Czyżynach są normalne rozmiary, niektóre na tż lekko duże a jeden model był na mnie maly, ale reszta ok.
Nie da sie tak mierzyć, więc chyba właśnie trzeba obskoczyć wszystkie salony, bo wychodzi na to, że mają rózne rozmiary. Mam wrażenie, że w M1 mieli te za małe na mnie to możecie podjechac
no wlasnie jeszcze te klasyczne wygladaja najlepiej. ale jak mowie klasyczne klasycznym nie rowne - jedne sa szersze, inne wezsze; jedne grubsze, inne ciensze, jedne bardziej okragle, inne bardziej plaskie... przymierzalismy takie niby klasyczne tylko, ze z jakimis wzorkami (ale ksztalt ten sam) i jeszcze wygladaly najlepiej... ale to tez ciezko stwierdzic, bo jak mowie - wszystkie te obraczki sa tak wielkie, ze ja nie iwem jak mam to mierzyc
mierzylismy tez takie kolorowe jak wam sie podobaja, ale TZ stwierdzil, ze 'oj nie nie nie'
my bedziemy dopiero w przyszlym roku kupowac. nie spieszy sie nam, bo nie ma do czego tylko chyba wczesniej sobie zaczniemy rzeczywiscie szukac, bo teraz wychodzi na to, ze moze byc problem

my obskoczylismy te sklepy w Galerii Krakowskiej i nigdzie nie bylo na mnie dobrego rozmiaru. wszystkie nawet na kciuka za wielkie
powiem ci, ze u tych Łodzińskich maja dosc ciekawe obraczki firmy Breuning czy cos takiego. tylko, ze tez damskie na mnie za wielkie

wyszlo, ze moj TZ ma chyba rozmiar 24... w normie czy ogromny?

to moze podjedziemy do M1, bo wychodzi na to, ze mam chyba jakies nienaturalnie cienkie paluchy

Cytat:

czyli juz wiadomo dlaczego wszystkie sa na mnie za duze a na ciebie dobre bo ja mam chyba 10 albo 11 z tego co TZ pamieta jak kupowal

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-07-23 o 10:24
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 10:31   #3205
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
my obskoczylismy te sklepy w Galerii Krakowskiej i nigdzie nie bylo na mnie dobrego rozmiaru. wszystkie nawet na kciuka za wielkie
powiem ci, ze u tych Łodzińskich maja dosc ciekawe obraczki firmy Breuning czy cos takiego. tylko, ze tez damskie na mnie za wielkie

wyszlo, ze moj TZ ma chyba rozmiar 24... w normie czy ogromny?
nie wiem, bo nie wiem jaki rozmiar ma mój tż, ale wszystkie byly na niego za wielkie a chudzielcem nie jest, jest po prostu szczupły. Z resztą nie można się sugerować ogólno szczupłością/grubością w przypadku obrączek.
Wlasnie do Łodzińskich weszłam z koleżanką niedawno i widziałam, ze jest duży wybór, ale z tz tam jeszcze nie dotarłam, bo my nie lubimy Galerii Krakowskiej i zakupy robimy gdzie indziej a tz to już szczególnie sie broni przed GK
Stary 2009-07-23, 10:34   #3206
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

ale że to się je?
o jezu to jest ozdoba na tort po co masz to zjadac
Stary 2009-07-23, 10:42   #3207
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
o jezu to jest ozdoba na tort po co masz to zjadac
po to, że jak nie jest do jedzenia to bez sensu
Stary 2009-07-23, 10:45   #3208
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie do Łodzińskich weszłam z koleżanką niedawno i widziałam, ze jest duży wybór, ale z tz tam jeszcze nie dotarłam, bo my nie lubimy Galerii Krakowskiej i zakupy robimy gdzie indziej a tz to już szczególnie sie broni przed GK
tez nie lubie G. Krk ale jest duzo jubilerow w jednym miejscu otwartych do 22... a my sie wczoraj wybralismy o 20 no i sa niektore sklepy ktorych nie ma gdzie indziej za to w sklepach z ciuchami jest tak nieziemski burdel czasem... coz, ludzie czekaja na pociag to sobie przychodza ciuchy poprzerzucac
ja wole Galerie Kazimierz mniej lazenia, mniej ludzi, mniej burdelu z ciuchami
a juz niedlugo mi Bonarke otworza... ciekawe co to bedzie

ogolnie moj TZ ma duuuze dlonie (jak i stopy ), wiec myslalam, ze bedzie mial tez duuuuzy rozmiar obraczki... a tu chyba jakas norma skoro wiekszosc mogl normalnie przymierzyc

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-07-23 o 10:47
Stary 2009-07-23, 10:49   #3209
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
po to, że jak nie jest do jedzenia to bez sensu
Znaczy sie co barankowi wielkanocnemu tez rozi i dupe wylizujesz bo jest z cukru
Stary 2009-07-23, 10:55   #3210
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Znaczy sie co barankowi wielkanocnemu tez rozi i dupe wylizujesz bo jest z cukru
ja tak robilam jak bylam mala
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości