|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...
Cytat:
Ad. 2 - ja wyczytałam że mąka kurydziana na produkt tolerowany i można jej użyć max 1 łyżkę dziennie -i jest niedozwolona w I fazie, co do chrupek - lepiej 2 czy 3 chrupki zamiast cieższych "grzechów" Ad.3 Przyprawy są dozwolone - ja często używam curry Ad.4 - ja dolewam do kawy mleko 0.5% |
|
|
|
|
#4082 |
|
Zadomowienie
|
Ja się dzielnie trzymam - nie wklejam jadłospisów, bo niewarto - wszystko proste, aby zgodne z zasadami i aby się zapchać. Ale właśnie kiedyś miałam tak na sb jak mam teraz, że wszystko mnie syci na długo i w bardzo małych ilościach. Teraz ugotowałam 7 jaj, żeby zrobić faszerowane a zjadłam 3.5 reszta w lodówce na mnie czeka. Straty w wadze są, jakieś 600 - 700 gram (to sporo moim zdaniem), ale nie widzę żadnej róznicy w wymiarach, niestety.... ale nie poddam się
Testu nie robiłam, bo nie mam wymarzonej wagi - a sama waga moja w stosunku do wimiarów jest bardzo niska. Więc raczej by nie ta stronka przeklęła
|
|
#4083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. dopuszczona jest skrobia kukurydziana nie maka (blad w tlumaczeniu) a miedzy nimi jest roznica. Maka jest zolta i z niej robi sie chrupki a skrobia jest biala i przypomina skrobie ziemniaczana. Ale faktycznie jak masz sie rzucac na cos powaznego to lepiej 3 chrupki. 3. wszystkie przyprawy sa dozwolone. Vegeta itp sa niezalecane bo zawieraja duzo soli, ale wszelkie miesznaki ziolowe itd mozna 4. jak najchudsze ale jak nie mam takiego pod reka to trafia sie pelnotluste. A zreszta nie popadajmy w paranoje. Pelnotluste mleko w sklepie ma ile? 3.2% tluszczu? To nie to samo jakby pic je prosto do krowy. I nie pijemy go przeciez szkalankami tylko dodajemy do kawy. Uwazam ze troche tluszczu nie zaszkodzi, zwlaszcza ze witaminki go potrzebuja do lepszego wchlaniania. yoostynka moze ktos sie machnal i napisal ze faza uderzeniowa a nie powinien? Bo w mementum on wyraznie pisze tylko proteiny. Wiec tak dla bezpieczenstwa warzywom mowimy NIE patioli efekty sa. Moze i powoli (6kg w 2 miesiace) ale przy takim obzeraniu sie jak ja, to chudniecie jest cudem. Bo ja kocham jesc. A w centymetrach to widac golym okiem. Spodnie wisza a najwazniejsze ze cycek sie nie zmienia ani troche
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
|
#4084 |
|
Raczkowanie
|
Wiolqn - Naprawdę piersi ci się nie zmniejszają? Nic a nic?? A przy innych dietach lub naturalnych wahaniach wagi spadało ci z piersi? Ja tam moje cycuszki kocham i nie koniecznie chciałabym zeby mnie opusciły...Smutno by mi było...
|
|
#4085 |
|
Zadomowienie
|
Wiolqn - gdzie jesteś? Może jak przyjadę i się do Ciebie przytulę, to trochę przejdzie na mnie?
zwłaszcza z tym niemalejącym cyckiem (jednym, swoją drogą? :P )
|
|
#4086 |
|
Przyczajenie
|
Z tymi cyckami to mistrzostwo świata. Tym bardziej, że ja po wykarmieniu dwóch dzieciów już trochę oklapłam
![]() Ja mam na razie 1,5 kg mniej, ale po ciuchach widać i znajomi też widzą różnicę. A poza tym dzisiaj dopiero dostałam @, więc może się coś ruszy. A poza tym same wiecie, że na diecie człowiek czuje się lżej, pewniej i po prostu lepiej. |
|
|
|
#4087 |
|
Zakorzenienie
|
cycki sa dwa, zeby nie bylo watpliwosci. Bylo na nich troche tluszczyku (zreszta to tylko tluszczyk i gruczoly) i on spadl ladnie w ogole nie zmieniajac ich ksztaltu i teraz jak byly tak sa. Uzywam serum do biustu na wszelki wypadek, ale nic nie obwisa ani nie oklapa (dorobie sie dzieci to wtedy pogadamy).
neitke serio? chcesz zeby moje kilogramki przeszly na Ciebie? no Ty to zlota dziewczyna jestes ![]() Po prostu trzymaj sie zasad i sama sie zdziwisz jakie to proste i przyjemne. Ja w swoim xxx-letnim zyciu przetestowalam chyba kazda diete (no moze Atkinsa i Kwasniewskiego) i zadna nie zadzialala. A tu prosze. A wierz mi ze mnie jest glodomor straszny. Poza tym cale dnie na tylku w biurze spedzam.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#4088 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie odchudzające się z Dukanem
Ja zachęcona przez moją siostrę i zachwycona jak wygląda po 2 miesiącach stosowania diety, zaopatrzona przez nią w książki, miesiąc temu też rozpoczęłam dietę i jestem bardzo zadowolona z efektów (dziś rano stuknęło mi 8 kg)![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Właśnie zrobiłam sobie test dukana i napisało mi, że wymarzonych 65 kg nie powinnam brać pod uwagę tylko wystarczy mi 69,9 i osiągnę je 22/01/2010 Ale napisało mi też, że w pierwszej fazie, która powinna trwać 7 dni, stracę 2,8 kg, a ja zrobiłam sobie 10 dni i straciłam 5 kg
|
|
|
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Po wypowiedzi BeatyMi postanowiłam nie robić tego testu póki co bo przecież jak mi Dukan powie że osiągnę 55kg w 2010 roku to ja się chyba załamię!!!! A teraz kawusia i... pisanie ![]() No i @ bym chciała i w ogóle zrzędzę dziś jak nie wiem
|
#4090 |
|
Przyczajenie
|
mądralo, co piszesz?
Jadę dzisiaj nad morze i kompletnie nie wyobrażam sobie diety na urlopie! Tym bardziej, że na co dzień tak mało mam z życia
|
|
|
|
#4091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życzę udanych wakacji, odpocznij sobie i zrelaksuj się
|
|
#4092 |
|
Raczkowanie
|
hejka laski
![]() No ja pragne zakomunikowac ze mam 1,5 kilo do celu jakos sie trzymam , chciaz mam na sumieniu male przewinienia widze ze waga znowu zaczela wolno , systematycznie spadac dzis wcisnelam sie w super sexi kiecke sprzed 10 lat i lezy jak ulal dziewczyny trzymajcie sie bo naprawde warto !
|
#4093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 1,5 kg to naprawdę niewiele
|
|
#4094 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny rzadko bywam na forum,ale gdzieś wyczytałam że można robić jjakieś paluszki serowe macie może na nie przepis? gorąco pozdrawiam i wszystkim życze wytrwałości w spalaniu zbędnego tłuszczyku
|
|
|
|
#4095 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A poza tym, czasem wydaje mi się, że wzięłabym chętnie coś dodatkowo (w biuście na pewno :P ), bo ostatnio ćwicząc i niby spalając (aerobik) przybył mi cm w udach
|
|
|
#4096 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na początku czerwca byłam w Abrakadabra, nabyłam 2 staniki i obydwa już się nadają do odłożenia do szafy, bo są za duże..
|
|
#4097 |
|
Zadomowienie
|
To dobrze, że ja mam te staniki, z których "wyrosłam". Bedzie do czego wracać. A te się wypcha, jakby coś
Na razie nie zszedł mi nigdzie centymetr, to sobie żartuję. Potem mi nie będzie do śmiechu
|
|
#4098 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny witam nowe i stare Proteinki. Nie wiem czy mnie jeszcze ktoś pamięta
. Na ścisłym Dunkanie byłam 1,5 miesiąca (maj - czerwiec)- schudłam 6,5 kilo(66-59,5). Nie trzymam diety, często jem kalorycznie. Przybyło 1,5 kg i waga się trzyma - nawet po dwudniowym weselu . Moje wesele we wrześniu i wszystkim wątpiącym lub mającym kryzys chcę powiedzieć, że Pani w salonie z sukniemi widziała mnie w marcu a póżniej w lipcu (kiedy byłam po 1,5 miesięcznej diecie) i powiedziała na Dzien Dobry - ALE PANI SCHUDŁA!. Wiem, że nie powinnam zaniedbać tego co wypracowałam wiec będę tutaj częściej zaglądać i robić sobie proteinowe dni. A wszystkim początkującym lub trwającym życzę powodzenia. Pozdrawiam
|
|
|
|
#4100 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() a mi znowu waga przestała spadać zobaczymy czy centymerty polecą...wczoraj miałam kryzys i przez cały dzień zjadłam tylko jeden serek homo i plasterek szynki
|
|
|
|
#4101 |
|
Raczkowanie
|
Ja chyba nie zacznę tej diety!
![]() Wczoraj, pełna werwy i pozytywnego myślenia poszłam na zakupy- kupiłam wagę i proteinki do fazy uderzeniowej. I co?? I nic! Wczoraj wieczorem wpadli znajomi i zaproponowali wyjazd weekendowy na biwak (czyt. PIWAk). ![]() A ja tak nie lubie...Jak już cos zaplanuje to ma tak być i już. Ale z drugiej strony ale nie daj Boże zgrzeszyć na fazie uderzeniowej bym sobienie wybaczyła. ![]() Dobre jest to że P. obiecał, że przypilnuje mnie żebym juz od poniedziałku zaczęła. ![]() A mam pytanko-cały nabiał kupujecie 0% tłuszczu, czy kefiry lub jogortuy naturalne normalne, a tawróg chudy...Troche się przeraziłam, bo tych produktów 0%to jest mało...Gdzie to kupujecie?? A serki homogenizowane jakie kupujecie? a twarożki farmerskie? Takie normalne? neitka ja mam do zgubienia 10 kg, a test Dukana wskazał mi tylko 3 dni fazy uderzeniowej. Więc myślę że przy twoich 5 te 4 wystarczą.
Edytowane przez AJKB Czas edycji: 2009-07-23 o 10:00 |
|
|
|
#4102 |
|
Zakorzenienie
|
AJKB ja kupuje wszystko jak najchudsze (mleko 1,5% pije) ale nie szukam specjalnie po sklepach żeby wszystko 0% miało
trochę tłuszczu nam nie zaszkodzi, a takie ilości są naprawdę małe bardziej zwracam uwagę na poziom węglowodanów, które MUSIMY ograniczać
|
|
|
|
#4103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
AJKB ja za bardzo nie zwaracm uwagi na to by wszystko mialo 0%, jak odejmuja tluszcz to niestety rekompensuja to weglowodanami, a lepiej troche zdrowego tluszczyku (potrzebny witaminom do rozpuszczania) niz cukru. Najwazniejsze to nei popadac w paranoje. Wczoraj TaZowi upieklam takie cudniaste ziemniaczki ze sie sama skusilam na 4 cwiarteczki. Rrrrany jakie dobre. Tryb 5/2 jest dosc ciezki musze przyznac. Moze jednak zrobic 4/3? Bo teskni sie za warzywami. Potem w weekend mam tyle pomyslow na dania warzywne ze az nie wiem co robic. Waga mi ostatnio skoczyla do 70.1 ale juz dzis pokazala 69.8 wiec ej wybaczam. Byle spadalo nadal. Bo wesele siostrzyczki juz tuz tuz. Teraz problem ma z kiecunia. Bo w sklepach nic ciekawego nie ma. Co myslicie o tej? Chcialam biala, bo slicznie wyglada, jak Marylin Monroe ale niestety bialej na slub nie wypada, a jak sie doopalam (pewnei w solarium bo od miesiaca jak nei pada to leje) to bedzie akurat.
|
|
|
|
#4104 |
|
Raczkowanie
|
Wiolqn - sukienka śliczna! Kolor też taki Cie interesuje? Do opalonej skóry bedzi epięknie.
leżała jak ulał. Bo w sklepach to nic pasującego (sensownego) nie dostałam...
|
|
#4105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no dokladnie, biust to ja mam z jednej rozmiarowki, a pas i biodra z kompletnie innej i jak tu kupic cokolwiek na siebie?
|
|
|
|
#4106 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
AJKB - ja swoją wagę osiągnę 5.10.2009 r, czyli dzien po Tobie i w/g testu Dukana mi wszly 2 dni 1 fazy, a ja na 4 dniu jestem ... i do 5 chciałam być, a z testu wynika ze mam być 2 i koniec! ![]() ![]() ![]() ![]() Wiec jak to jest - jestem na 4 dniu fazy 1. . . I z reką na sercu nie ważyłam się jeszcze ani razu, ale czuję po ciuszkach ze waga idzie w dół ![]() ????????????????????????? ?????????????? ![]() :conf used:![]() ![]() :conf used:![]() ![]() :conf used:![]() ![]() :conf used:![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Wiolqa sukienka super Sama sie nad nią zastanawiałam na wesele przyjaciolki ...Jestem ŚWIADKOWĄ ... i zupełnie brak mi kocepcji , ale troche czasu jeszcze jest wiec coś wymyślę. Uważam, ze ten kolor bedzie super do Ciebie pasował no i + zółte butki ... jakas torebka na łancuszku malutka ( NIE ZOTLA ! z elementami zoltymi ok Albo - torebka kopertówka tzw. też jest super i ładnie wyglada
|
|
|
|
|
#4107 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dołączam się do gratulacji i co do 3 fazy to podziwiam te, które się na nią zdecydowały i to wielki plus proteinek - powoli, ale do celu. tylko dlaczego czasem człowiek jest tak niecierpliwy i zaczyna wydziwiać- byle szybciej, byle już...jak ja![]() no i mam za swoje...waga stoi jak zaklęta. mąż się ze mnie śmieje, ze tu z wami piszę - cyt. "po co na forum piszesz jak już się ie odchudzasz????" a ja własnie psychicznie cały czas jestem na dukanie, a fizycznie to mi jakoś nie bardzo idzie...myślę, ze to wszystko już przeciągam w nieskończoność i wkurzam się i błędne koło...w lodówce serki, rybki, mieśko, jaja, jogurty, a jak mam coś zjeść to mnie mdli...
|
|
|
#4108 |
|
Raczkowanie
|
paulik ja swoja osiągnę jednak później, bo tak by było jakbym zaczęła dziś, ale przez ewentualny wyjazd na biwak, odkładam do poniedziałku.
![]() Ja napewno będe miała więcej niż 3 dni 1 fazy...no chyba że nie wytrzymam ![]() mimee -ja narazie taka cwaniara jestem bo tylko teoretyzuję i nie wiem co przezywacie , ale czytam właśnie książkę więc mam wiedzę stamtąd niejako na "świeżo" , a tam właśnnie "stojało napisane" że czasami lepiej przejść do fazy 3, odpocząc sobie troche nabrać siły, chęci i motywacji i powrócić do fazy 2... Więc wytłumacz mężowi że ty właśnie odpoczywasz i nie ma się czepiać
Edytowane przez AJKB Czas edycji: 2009-07-23 o 13:59 |
|
|
|
#4109 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie. Dziś mam już 4 dzień I fazy. Jest mi ciężko ale jakoś daję radę. Wszystkie piszecie, że już podczas I fazy czujecie się mniejsze. A ja nic takiego nie czuję
Nie chcę na razie wchodzić na wagę i sprawdać czy schudłam bo gdy okaże się że nic nie straciłam to stracę motywację do dalszej walki. Czekam z ważeniem do soboty.
|
|
#4110 |
|
Zadomowienie
|
No to ja będe mieć cztery uderzeniowej (zgrzeszyłam wczoraj, zjadłam dwa chipsy, ale nie zamierzam się tym przejmować).
Kłopot w tym, że jem tego wszystkiego nadal za mało. Przez ten nieziemski upał chce mi się tylko pić. Martwię się tym, że jak mało jem to mniej schudnę, ale zjadam aż do stanu w którym mi się robi niedobrze (a i tak u nas temperatura spadła, bo jest tylko 29 stopni, a było 35 przez kilka dni :eeK
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.

a najwazniejsze ze cycek sie nie zmienia ani troche 

Ale napisało mi też, że w pierwszej fazie, która powinna trwać 7 dni, stracę 2,8 kg, a ja zrobiłam sobie 10 dni i straciłam 5 kg