...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana... - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-22, 12:38   #4081
Sonia11
Wtajemniczenie

Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...

Cytat:
Napisane przez kajdek4 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny. Mam znów kilka pytań. Mianowicie
1 W jaki sposób można grilować kurczaka jeśli nie ma grilla? Są na to jakieś zamienne sposoby?
2. Czy można podjeść czasem chrupki kukurydziane? Mam często napady na coś słodkiegi i tak sobie myślę, że jeśli często w przepisach pojawia się mąka kukurydziana to może mogę zjeść kikla chrupek?
3. Czy przyprawa typu curry jest dozwolona?
4. Ilu procentowe mleko pijecie?

Pozdrawiam Was wszystkie
Ad.1 - grilowany to z grila, ale możesz też upiec w piekarniku, udusić czy ugotować.
Ad. 2 - ja wyczytałam że mąka kurydziana na produkt tolerowany i można jej użyć max 1 łyżkę dziennie -i jest niedozwolona w I fazie, co do chrupek - lepiej 2 czy 3 chrupki zamiast cieższych "grzechów"
Ad.3 Przyprawy są dozwolone - ja często używam curry
Ad.4 - ja dolewam do kawy mleko 0.5%
Sonia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 12:54   #4082
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

Ja się dzielnie trzymam - nie wklejam jadłospisów, bo niewarto - wszystko proste, aby zgodne z zasadami i aby się zapchać. Ale właśnie kiedyś miałam tak na sb jak mam teraz, że wszystko mnie syci na długo i w bardzo małych ilościach. Teraz ugotowałam 7 jaj, żeby zrobić faszerowane a zjadłam 3.5 reszta w lodówce na mnie czeka. Straty w wadze są, jakieś 600 - 700 gram (to sporo moim zdaniem), ale nie widzę żadnej róznicy w wymiarach, niestety.... ale nie poddam się

Testu nie robiłam, bo nie mam wymarzonej wagi - a sama waga moja w stosunku do wimiarów jest bardzo niska. Więc raczej by nie ta stronka przeklęła

neitka
neitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 13:04   #4083
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez kajdek4 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny. Mam znów kilka pytań. Mianowicie
1 W jaki sposób można grilować kurczaka jeśli nie ma grilla? Są na to jakieś zamienne sposoby?
2. Czy można podjeść czasem chrupki kukurydziane? Mam często napady na coś słodkiegi i tak sobie myślę, że jeśli często w przepisach pojawia się mąka kukurydziana to może mogę zjeść kikla chrupek?
3. Czy przyprawa typu curry jest dozwolona?
4. Ilu procentowe mleko pijecie?

Pozdrawiam Was wszystkie
1. ja mam patelnie grilowa (taka gorka-dolek) i fantastycznie sie na niej wszystko griluje bez tluszczu
2. dopuszczona jest skrobia kukurydziana nie maka (blad w tlumaczeniu) a miedzy nimi jest roznica. Maka jest zolta i z niej robi sie chrupki a skrobia jest biala i przypomina skrobie ziemniaczana. Ale faktycznie jak masz sie rzucac na cos powaznego to lepiej 3 chrupki.
3. wszystkie przyprawy sa dozwolone. Vegeta itp sa niezalecane bo zawieraja duzo soli, ale wszelkie miesznaki ziolowe itd mozna
4. jak najchudsze ale jak nie mam takiego pod reka to trafia sie pelnotluste. A zreszta nie popadajmy w paranoje. Pelnotluste mleko w sklepie ma ile? 3.2% tluszczu? To nie to samo jakby pic je prosto do krowy. I nie pijemy go przeciez szkalankami tylko dodajemy do kawy. Uwazam ze troche tluszczu nie zaszkodzi, zwlaszcza ze witaminki go potrzebuja do lepszego wchlaniania.

yoostynka moze ktos sie machnal i napisal ze faza uderzeniowa a nie powinien? Bo w mementum on wyraznie pisze tylko proteiny. Wiec tak dla bezpieczenstwa warzywom mowimy NIE

patioli efekty sa. Moze i powoli (6kg w 2 miesiace) ale przy takim obzeraniu sie jak ja, to chudniecie jest cudem. Bo ja kocham jesc. A w centymetrach to widac golym okiem. Spodnie wisza a najwazniejsze ze cycek sie nie zmienia ani troche

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 13:30   #4084
AJKB
Raczkowanie

Wiolqn - Naprawdę piersi ci się nie zmniejszają? Nic a nic?? A przy innych dietach lub naturalnych wahaniach wagi spadało ci z piersi? Ja tam moje cycuszki kocham i nie koniecznie chciałabym zeby mnie opusciły...Smutno by mi było...
AJKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 13:33   #4085
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

Wiolqn - gdzie jesteś? Może jak przyjadę i się do Ciebie przytulę, to trochę przejdzie na mnie? zwłaszcza z tym niemalejącym cyckiem (jednym, swoją drogą? :P )

neitka
Stary 2009-07-22, 13:42   #4086
patioli
Przyczajenie

Z tymi cyckami to mistrzostwo świata. Tym bardziej, że ja po wykarmieniu dwóch dzieciów już trochę oklapłam
Ja mam na razie 1,5 kg mniej, ale po ciuchach widać i znajomi też widzą różnicę. A poza tym dzisiaj dopiero dostałam @, więc może się coś ruszy.
A poza tym same wiecie, że na diecie człowiek czuje się lżej, pewniej i po prostu lepiej.
patioli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 14:57   #4087
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

cycki sa dwa, zeby nie bylo watpliwosci. Bylo na nich troche tluszczyku (zreszta to tylko tluszczyk i gruczoly) i on spadl ladnie w ogole nie zmieniajac ich ksztaltu i teraz jak byly tak sa. Uzywam serum do biustu na wszelki wypadek, ale nic nie obwisa ani nie oklapa (dorobie sie dzieci to wtedy pogadamy).

neitke serio? chcesz zeby moje kilogramki przeszly na Ciebie? no Ty to zlota dziewczyna jestes
Po prostu trzymaj sie zasad i sama sie zdziwisz jakie to proste i przyjemne. Ja w swoim xxx-letnim zyciu przetestowalam chyba kazda diete (no moze Atkinsa i Kwasniewskiego) i zadna nie zadzialala. A tu prosze. A wierz mi ze mnie jest glodomor straszny. Poza tym cale dnie na tylku w biurze spedzam.

Kuchnia Tygryska
Stary 2009-07-22, 17:06   #4088
BeataMi
Raczkowanie

Witam wszystkie odchudzające się z Dukanem Ja zachęcona przez moją siostrę i zachwycona jak wygląda po 2 miesiącach stosowania diety, zaopatrzona przez nią w książki, miesiąc temu też rozpoczęłam dietę i jestem bardzo zadowolona z efektów (dziś rano stuknęło mi 8 kg) Postanowiłam pobuszować w poszukiwaniu jakiegoś forum i znalazłam Was. Mam nadzieję, że przyjmiecie i pomożecie w ciężkich chwilach (które jak pobieżnie podczytałam zdarzają się każdemu)

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Właśnie zrobiłam sobie test dukana i napisało mi, że wymarzonych 65 kg nie powinnam brać pod uwagę tylko wystarczy mi 69,9 i osiągnę je 22/01/2010 Ale napisało mi też, że w pierwszej fazie, która powinna trwać 7 dni, stracę 2,8 kg, a ja zrobiłam sobie 10 dni i straciłam 5 kg . Mam nadzieję więc, że jednak uda mi się zejść do wymarzonej wagi i szybciej niż przewiduje analiza
BeataMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 18:41   #4089
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Cześć
Po wypowiedzi BeatyMi postanowiłam nie robić tego testu póki co bo przecież jak mi Dukan powie że osiągnę 55kg w 2010 roku to ja się chyba załamię!!!!

A teraz kawusia i... pisanie juz mam dość...
No i @ bym chciała

i w ogóle zrzędzę dziś jak nie wiem

mądrala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 19:23   #4090
patioli
Przyczajenie

mądralo, co piszesz?
Jadę dzisiaj nad morze i kompletnie nie wyobrażam sobie diety na urlopie! Tym bardziej, że na co dzień tak mało mam z życia
patioli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 19:46   #4091
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Cytat:
Napisane przez patioli Pokaż wiadomość
mądralo, co piszesz?
Jadę dzisiaj nad morze i kompletnie nie wyobrażam sobie diety na urlopie! Tym bardziej, że na co dzień tak mało mam z życia
Męczę się z pracą mgr

Życzę udanych wakacji, odpocznij sobie i zrelaksuj się

Stary 2009-07-22, 20:40   #4092
DAVIDKA
Raczkowanie

hejka laski
No ja pragne zakomunikowac ze mam 1,5 kilo do celu
jakos sie trzymam , chciaz mam na sumieniu male przewinienia
widze ze waga znowu zaczela wolno , systematycznie spadac
dzis wcisnelam sie w super sexi kiecke sprzed 10 lat i lezy jak ulal
dziewczyny trzymajcie sie bo naprawde warto !
Stary 2009-07-22, 21:01   #4093
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Cytat:
Napisane przez DAVIDKA Pokaż wiadomość
hejka laski
No ja pragne zakomunikowac ze mam 1,5 kilo do celu
jakos sie trzymam , chciaz mam na sumieniu male przewinienia
widze ze waga znowu zaczela wolno , systematycznie spadac
dzis wcisnelam sie w super sexi kiecke sprzed 10 lat i lezy jak ulal
dziewczyny trzymajcie sie bo naprawde warto !
DAVIDKA gratulacje
1,5 kg to naprawdę niewiele ciekawa jestem tej 3. fazy....

Stary 2009-07-22, 21:56   #4094
Goska1
Przyczajenie

Red face Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...

hej dziewczyny rzadko bywam na forum,ale gdzieś wyczytałam że można robić jjakieś paluszki serowe macie może na nie przepis? gorąco pozdrawiam i wszystkim życze wytrwałości w spalaniu zbędnego tłuszczyku
Goska1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 22:22   #4095
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
neitke serio? chcesz zeby moje kilogramki przeszly na Ciebie? no Ty to zlota dziewczyna jestes
Po prostu trzymaj sie zasad i sama sie zdziwisz jakie to proste i przyjemne. Ja w swoim xxx-letnim zyciu przetestowalam chyba kazda diete (no moze Atkinsa i Kwasniewskiego) i zadna nie zadzialala. A tu prosze. A wierz mi ze mnie jest glodomor straszny. Poza tym cale dnie na tylku w biurze spedzam.
Trzymam się zasad jak mogę, ale już mnie korci na warzywa. Myślicie, że jak się ma tak max 5 kg to cztery dni uderzeniowej wystarczy?

A poza tym, czasem wydaje mi się, że wzięłabym chętnie coś dodatkowo (w biuście na pewno :P ), bo ostatnio ćwicząc i niby spalając (aerobik) przybył mi cm w udach a tak to wydaje mi się, że może by bardziej z górki szło?

neitka
Stary 2009-07-22, 22:30   #4096
lewaloff
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to lewaloff

Cytat:
Napisane przez neitka Pokaż wiadomość
Trzymam się zasad jak mogę, ale już mnie korci na warzywa. Myślicie, że jak się ma tak max 5 kg to cztery dni uderzeniowej wystarczy?

A poza tym, czasem wydaje mi się, że wzięłabym chętnie coś dodatkowo (w biuście na pewno :P ), bo ostatnio ćwicząc i niby spalając (aerobik) przybył mi cm w udach a tak to wydaje mi się, że może by bardziej z górki szło?
u mnie spada wszystko - pupa, biodra, pas no i niestety biust...

na początku czerwca byłam w Abrakadabra, nabyłam 2 staniki i obydwa już się nadają do odłożenia do szafy, bo są za duże.. teraz przede mną zakup kostium kąpielowego
Stary 2009-07-22, 22:45   #4097
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

To dobrze, że ja mam te staniki, z których "wyrosłam". Bedzie do czego wracać. A te się wypcha, jakby coś
Na razie nie zszedł mi nigdzie centymetr, to sobie żartuję. Potem mi nie będzie do śmiechu

neitka
Stary 2009-07-22, 23:11   #4098
lewaloff
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to lewaloff

Cytat:
To dobrze, że ja mam te staniki, z których "wyrosłam". Bedzie do czego wracać. A te się wypcha, jakby coś
Na razie nie zszedł mi nigdzie centymetr, to sobie żartuję. Potem mi nie będzie do śmiechu
ano pewnie nie, ja spadłam z 36GG na 34H i wcale nie jest mi do śmiechu. Nie chcę więcej tracić w biuście, pod biustem niech sobie leci
Stary 2009-07-23, 00:33   #4099
zebrawpaski
Zakorzenienie

Dziewczyny witam nowe i stare Proteinki. Nie wiem czy mnie jeszcze ktoś pamięta. Na ścisłym Dunkanie byłam 1,5 miesiąca (maj - czerwiec)- schudłam 6,5 kilo(66-59,5). Nie trzymam diety, często jem kalorycznie. Przybyło 1,5 kg i waga się trzyma - nawet po dwudniowym weselu. Moje wesele we wrześniu i wszystkim wątpiącym lub mającym kryzys chcę powiedzieć, że Pani w salonie z sukniemi widziała mnie w marcu a póżniej w lipcu (kiedy byłam po 1,5 miesięcznej diecie) i powiedziała na Dzien Dobry - ALE PANI SCHUDŁA!. Wiem, że nie powinnam zaniedbać tego co wypracowałam wiec będę tutaj częściej zaglądać i robić sobie proteinowe dni. A wszystkim początkującym lub trwającym życzę powodzenia. Pozdrawiam
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 09:03   #4100
landi0909
Zakorzenienie

hej

a mi znowu waga przestała spadać zobaczymy czy centymerty polecą...
wczoraj miałam kryzys i przez cały dzień zjadłam tylko jeden serek homo i plasterek szynki
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 09:30   #4101
AJKB
Raczkowanie

Ja chyba nie zacznę tej diety!
Wczoraj, pełna werwy i pozytywnego myślenia poszłam na zakupy- kupiłam wagę i proteinki do fazy uderzeniowej. I co?? I nic! Wczoraj wieczorem wpadli znajomi i zaproponowali wyjazd weekendowy na biwak (czyt. PIWAk). No i namówili mnie wredne bestie i na ten piwak i na przełożenie diety naponiedziałek.
A ja tak nie lubie...Jak już cos zaplanuje to ma tak być i już. Ale z drugiej strony ale nie daj Boże zgrzeszyć na fazie uderzeniowej bym sobienie wybaczyła.
Dobre jest to że P. obiecał, że przypilnuje mnie żebym juz od poniedziałku zaczęła.
A mam pytanko-cały nabiał kupujecie 0% tłuszczu, czy kefiry lub jogortuy naturalne normalne, a tawróg chudy...Troche się przeraziłam, bo tych produktów 0%to jest mało...Gdzie to kupujecie?? A serki homogenizowane jakie kupujecie? a twarożki farmerskie? Takie normalne?

neitka ja mam do zgubienia 10 kg, a test Dukana wskazał mi tylko 3 dni fazy uderzeniowej. Więc myślę że przy twoich 5 te 4 wystarczą.

Edytowane przez AJKB
Czas edycji: 2009-07-23 o 10:00
Stary 2009-07-23, 09:43   #4102
landi0909
Zakorzenienie

AJKB ja kupuje wszystko jak najchudsze (mleko 1,5% pije) ale nie szukam specjalnie po sklepach żeby wszystko 0% miało trochę tłuszczu nam nie zaszkodzi, a takie ilości są naprawdę małe bardziej zwracam uwagę na poziom węglowodanów, które MUSIMY ograniczać
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 10:58   #4103
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
przy malej nadwadze doktorek zaleca 1 do 3 dni wiec 4 beda akurat.

AJKB ja za bardzo nie zwaracm uwagi na to by wszystko mialo 0%, jak odejmuja tluszcz to niestety rekompensuja to weglowodanami, a lepiej troche zdrowego tluszczyku (potrzebny witaminom do rozpuszczania) niz cukru. Najwazniejsze to nei popadac w paranoje.
Wczoraj TaZowi upieklam takie cudniaste ziemniaczki ze sie sama skusilam na 4 cwiarteczki. Rrrrany jakie dobre. Tryb 5/2 jest dosc ciezki musze przyznac. Moze jednak zrobic 4/3? Bo teskni sie za warzywami. Potem w weekend mam tyle pomyslow na dania warzywne ze az nie wiem co robic.
Waga mi ostatnio skoczyla do 70.1 ale juz dzis pokazala 69.8 wiec ej wybaczam. Byle spadalo nadal. Bo wesele siostrzyczki juz tuz tuz. Teraz problem ma z kiecunia. Bo w sklepach nic ciekawego nie ma.
Co myslicie o tej? Chcialam biala, bo slicznie wyglada, jak Marylin Monroe ale niestety bialej na slub nie wypada, a jak sie doopalam (pewnei w solarium bo od miesiaca jak nei pada to leje) to bedzie akurat.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukienka zolta.jpg (11,3 KB, 41 załadowań)

Kuchnia Tygryska
Stary 2009-07-23, 12:09   #4104
AJKB
Raczkowanie

Wiolqn - sukienka śliczna! Kolor też taki Cie interesuje? Do opalonej skóry bedzi epięknie. Sama ostatnio szukałam dla siebie na poprawiny, a mam taka figurę że jak sukienka pasuje mi na pupie i w pasie to cycki musiałabym o połowę obciąć, i w końcu kupiłam w lupeksie...leżała jak ulał. Bo w sklepach to nic pasującego (sensownego) nie dostałam...
Stary 2009-07-23, 12:50   #4105
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez AJKB Pokaż wiadomość
Wiolqn - sukienka śliczna! Kolor też taki Cie interesuje? Do opalonej skóry bedzi epięknie. Sama ostatnio szukałam dla siebie na poprawiny, a mam taka figurę że jak sukienka pasuje mi na pupie i w pasie to cycki musiałabym o połowę obciąć, i w końcu kupiłam w lupeksie...leżała jak ulał. Bo w sklepach to nic pasującego (sensownego) nie dostałam...

no dokladnie, biust to ja mam z jednej rozmiarowki, a pas i biodra z kompletnie innej i jak tu kupic cokolwiek na siebie?

Kuchnia Tygryska
Stary 2009-07-23, 13:24   #4106
paulik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AJKB Pokaż wiadomość
Za waszą bierną namową zrobiłam sobei test Dukana i wyszło mi, że moja wymyślona waga jest jak najbardziej dla mnie odpowiednia i osiągalna Tylko, że zalecano mi 3-dniową kurację uderzeniową. Troche krótka nie uważacie? Czy ktoraś z was tez miała takie zalecenia? I co z tym zrobiłyście? a Wagę mam uzyskać 4.10.2009 r - nie tak źle...

AJKB - ja swoją wagę osiągnę 5.10.2009 r, czyli dzien po Tobie i w/g testu Dukana mi wszly 2 dni 1 fazy, a ja na 4 dniu jestem ... i do 5 chciałam być, a z testu wynika ze mam być 2 i koniec!

Wiec jak to jest - jestem na 4 dniu fazy 1. . .
I z reką na sercu nie ważyłam się jeszcze ani razu, ale czuję po ciuszkach ze waga idzie w dół

????????????????????????? ??????????????
:conf used: :conf used: :conf used: :conf used:

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Wiolqa sukienka super Sama sie nad nią zastanawiałam na wesele przyjaciolki ...
Jestem ŚWIADKOWĄ ... i zupełnie brak mi kocepcji , ale troche czasu jeszcze jest wiec coś wymyślę.
Uważam, ze ten kolor bedzie super do Ciebie pasował no i + zółte butki ... jakas torebka na łancuszku malutka ( NIE ZOTLA ! z elementami zoltymi ok ) - - - > uwielbiam małe torebki na łancuszkach !!!

Albo - torebka kopertówka tzw. też jest super i ładnie wyglada
paulik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 13:49   #4107
mimee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mądrala Pokaż wiadomość
DAVIDKA gratulacje
1,5 kg to naprawdę niewiele ciekawa jestem tej 3. fazy....
hej laskidołączam się do gratulacji i co do 3 fazy to podziwiam te, które się na nią zdecydowałybo ja szczerze mówiąc jak już stracę co mam do stracenia, to będę jeść po swojemu, a nie wg dukana, bo mam już dość...zresztą widzę, ze nawet gdy przerwałam dietę to waga nie wzrosła....no może bo jakimś większym jedzonku, ale to po 2 dniach wraca do normy. a przy takim tempie chudnięcia jak w tej diecie, to efekt jojo jest znikomy i to nie tylko z moich obserwacji wynikai to wielki plus proteinek - powoli, ale do celu. tylko dlaczego czasem człowiek jest tak niecierpliwy i zaczyna wydziwiać- byle szybciej, byle już...jak ja

no i mam za swoje...waga stoi jak zaklęta. mąż się ze mnie śmieje, ze tu z wami piszę - cyt. "po co na forum piszesz jak już się ie odchudzasz????" a ja własnie psychicznie cały czas jestem na dukanie, a fizycznie to mi jakoś nie bardzo idzie...myślę, ze to wszystko już przeciągam w nieskończoność i wkurzam się i błędne koło...w lodówce serki, rybki, mieśko, jaja, jogurty, a jak mam coś zjeść to mnie mdli...
meta - 63
givenchy ange ou demon tendre
wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=513746

cel realizuje się poprzez działanie
machina ruszyła
mimee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 13:52   #4108
AJKB
Raczkowanie

paulik ja swoja osiągnę jednak później, bo tak by było jakbym zaczęła dziś, ale przez ewentualny wyjazd na biwak, odkładam do poniedziałku.
Ja napewno będe miała więcej niż 3 dni 1 fazy...no chyba że nie wytrzymam Mam zamiar dociągnąć do 5- 6 dni...Zobaczymy.. Te proponowane 3 wydaja mi się bardzo skromne...a 2 tym bardziej...To chyba trzeba robić na "czuja"

mimee -ja narazie taka cwaniara jestem bo tylko teoretyzuję i nie wiem co przezywacie , ale czytam właśnie książkę więc mam wiedzę stamtąd niejako na "świeżo" , a tam właśnnie "stojało napisane" że czasami lepiej przejść do fazy 3, odpocząc sobie troche nabrać siły, chęci i motywacji i powrócić do fazy 2... Więc wytłumacz mężowi że ty właśnie odpoczywasz i nie ma się czepiać

Edytowane przez AJKB
Czas edycji: 2009-07-23 o 13:59
Stary 2009-07-23, 16:24   #4109
kajdek4
Przyczajenie

Witajcie. Dziś mam już 4 dzień I fazy. Jest mi ciężko ale jakoś daję radę. Wszystkie piszecie, że już podczas I fazy czujecie się mniejsze. A ja nic takiego nie czuję Nie chcę na razie wchodzić na wagę i sprawdać czy schudłam bo gdy okaże się że nic nie straciłam to stracę motywację do dalszej walki. Czekam z ważeniem do soboty.
Stary 2009-07-23, 16:25   #4110
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

No to ja będe mieć cztery uderzeniowej (zgrzeszyłam wczoraj, zjadłam dwa chipsy, ale nie zamierzam się tym przejmować).

Kłopot w tym, że jem tego wszystkiego nadal za mało. Przez ten nieziemski upał chce mi się tylko pić. Dziś znowu późna pobudka więc zaczęłam dzień obiadem (3 sadzone plus pierś z kurczaka). Ale wieczorem może podjem coś, bo grill ma być, więc dorwę jakąś chudziznę.

Martwię się tym, że jak mało jem to mniej schudnę, ale zjadam aż do stanu w którym mi się robi niedobrze (a i tak u nas temperatura spadła, bo jest tylko 29 stopni, a było 35 przez kilka dni :eeK

neitka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości