|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lista weselnych kiczów
Cytat:
Zabawa była całkiem fajna bo grosika to każdy miał i nikt nie narzekał na ta zabawę - nawet Ci goście z Gorlic - przyzwyczajeni do starosty weselnego
|
|
|
#62 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
znam te odgrywki o ktorych pisze azakowana bo bylam na paru weselach w tamtych okolicach. to naprawde zenujace jak ten facet chodzi a ktos mu podpowiada jak kazdy gosc sie nazywa i czy jest bogaty czy nie a jak bogaty to i 3 razy potrafia spiewac glupoty zeby kase wyludzic
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- ale tak jak wszystko kwestia gustu - U nas goście byli bardzo zadowoleni, bo każdy siedział tam gdzie chciał wśród "swoich" A znajomi nie byli traktowani gorzej i też siedzieli w kupie a nie tam gdzie było wolne miejsce - na końcach stołów po dwie osoby czasem trzy.A co do ogrywek to wygląda to tak: Starosta weselny, razem z dróżbiną i kimś od Państwa Młodych (dwie osoby po jednej na każda rodzinę, które znają każdego gościa) - idą od gościa do gościa po kolei i śpiewają mu jakąś rymowankę na jego temat - starostowie muszą być wygadani i szybko myślący - za co gość weselny musi wrzucić drużbinie do koszyczka pieniążek - nie ma mowy o drobniakach - liczy się tylko papierek. Jeżeli starosta wie, że gość przy kasie albo chrzestny albo dziadek to potrafi tak za trzy cztery rymowanki mu zaśpiewać i za każdym razem gość powinien do koszyczka coś wrzucić. Jak sie zabawa podoba to potrafią czasem dwa razy oblecieć całą salę. "Zabawa" zaczyna się po obiedzie i trwa czasem i ze dwie godziny - no bo trochę schodzi z tym odgrywaniem. A dopiero po tym wszystkim jest pierwszy taniec i zaczyna się prawdziwe wesele.
nie ma mnie Edytowane przez azakowana Czas edycji: 2009-07-23 o 13:51 |
|
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie kicz:
1. Paulla na pierwszy taniec 2. plastikowe, szklane podziekowania dla rodziców 3. zawieszki na wódke - mamy ![]() 4. gołąbki 5. kotyliony 6. orkiestra pod domem 7. szmaty na suficie ...więcej grzechów nie pamiętam...
|
|
#67 |
|
Zadomowienie
|
a co powiecie o płatkach róż przed Kościołem?
mnie się podoba
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukryła ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. Edytowane przez diya1983 Czas edycji: 2009-07-23 o 14:22 |
|
|
|
|
#68 |
|
Raczkowanie
|
po za tym że ciężko się spierają z sukienki? ok
|
|
|
#69 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
Jest na to sposób
![]() Trzeba odliczyć kwotę na odgrywki od prezentu po prostu
|
|
#71 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i nie było żadnego namawiania! Jeżeli chodzi o ten właśnie taniec to obciachem jest dla mnie jak ktoś rzuca co chwilę po 10 groszy byle zatańczyć 15 razy z panną młodą i przerywa tym taniec osobom które wrzuciły np. 100 zł. Kiczem są dla mnie wypindrzone panny młode, które mają wszystko co tylko się dało kupić- welon, tiarę, rękawiczki po łokcie, bolerko/etolę, obwieszone masą cyrkoni w białych kozaczkach burza loków i długie tipsy.Obciachem sa też dla mnie białe muszniki i kamizelki w jakieś wzorki kwiatowe ![]() Walc zatańczony po połknieciu kija od szczotki, bez usmiechu, na wdechu
|
||
|
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
siadam z kim chcę i już a nie jakieś głupie karteczki, no ale to wszzystko kwestia gustu |
|
|
|
|
|
#73 |
|
Zadomowienie
|
z reguły nie da się siasć z kim się chce, bo jak tłum wali drzwiami i oknami to Ci z mniejszą siłą przebicia masy ciała kończą na miejscu przy 80latku co zęby na talerz wykłada, wiem z autopsji
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się zawsze udało siąść z kim chciałam,do czasu tych karteczek
|
|
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
gołębie to tradycja? chyba wśród hodowców, bo pierwszy raz o takowej "tradycji" słyszę/czytam
![]() no i stylizowane śluby "a'la barbie&ken" lub "dziki zachód", itp itd też mnie zawsze rozbrajają
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie karteczki się podobają i nawet bardzo.
Jak taka chołota wejdzie na salę to nie zwraca uwagi na Parę Młoda a na wolne miejsca... porażka totalna. |
|
|
|
|
#77 |
|
Zadomowienie
|
Natchnęłyście mnie do napisania jeszcze paru pozycji ktąrych zapomniałam:
-noszenie przez dzieciaki obrączek albo poprostu jak idą przed parą młodą...po to tylko żeby się pozachwycać jakie to one są rozkoszne. Beznadzieja. - 1 taniec i niejaka Paula...tandetny tekst podparty melodią która do złudzenia przypomina piosenkę Erica Claptona. Nie chciałabym tańczyć przy plagiacie - gołębie na zaproszeniach, tortach, dekoracjach, czy też wypuszczone...co ma jakiś tam ptak do wesela? Ciekawe kto taką głupotę wymyślił? Kiedyś byłam na ślubie na ktorym jeden z gołębi nie chcial wyleciec z klatki, to tak w nią walili, że wkońcu polecial, ale tak nisko, że fotograf tego nie uchwycił ![]() hahaha- Co do Cudownych rodziców mam, to dla nas żadna inna w grę nie wchodziła, a że mieliśmy Dj'a to nikt nam nie zawodził. |
|
|
|
|
#78 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie mam zamiaru na siłę zapoznawać się z obcymi osobami. a co do kiczów wg mnie to - windą do nieba na pierwszy taniec - sztuczne dodatki do sali, tortu, samochodu - śmieszne księgi dla rodziców - prezenciki dla gości - durne zabawy z macaniem i KACZUCHY!!!! (to ostatnie mogą sobie zagrać jak z TŻ wybierzemy się na zdjęcia) |
|
|
|
|
|
#79 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Według mnie to już nie kicz, a bezmyślność. Przecież wystarczy jeden raz posłuchać tekstu/ przeczytać go, żeby wiedzieć, że prawie każda piosenka będzie lepsza...
|
|
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Alamig ale Ty chyba źle zrozumiałaś
Strobiluska wcale nie uważa tego za coś oryginalnego a wręcz przeciwnie - to wątek o kiczu
|
|
#82 |
|
Zadomowienie
|
nie chodziło mi o to, że każda suknia powyżej 2000tyś jest kiczem, ale czasem są strasznie drogie kiecki, a wyglądają jak tu któraś już pisała "wieś tańczy i śpiewa"
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
mi sie podobają
tez bede je mieć![]() oj.... to az tak brudzą?? |
|
|
|
|
#84 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
To w takim razie ja będę miała kiczowate upominki dla gości ;P
|
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to, że Strobiluska tak uważa, to nie znaczy, że są one kiczowate. Mówimy o kiczu we własnym mniemaniu
Jeżeli Tobie się one podobają, to dobrze Każdy ma własną listę kiczowatych elementów
|
|
#87 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#88 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wcześniej czy później i tak się wszystko miesza i każdy siedzi z kim chce![]() I też nie wiem o co chodzi z tą Paulą Zaraz poszukam na jutubie
|
|||
|
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
Paula - "Od dziś" - Nie znacie takiego hiciora
![]() A tak w ogól to naszła mnie refleksja ![]() Czy nie macie wrażenia, że pojęcie kiczu i tego co nam si nie podoba zostało wymieszane w tym wątku? Bo według mnie coś co się nam nie podoba nie zawsze jest kiczem i na odwrót czasem kiczowate elementy są bardzo ciekawe
|
|
#90 |
|
Zadomowienie
|
Porównaj sobie piosenkę niejakiej Pauli- Od dziś i Erica Claptona - Wonderful Tonight. Założe się, że za pare sezonów każdy o tej dennej piosence zapomnni i będzie się zastanawiał co to wogóle jest?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:41.

Zabawa była całkiem fajna bo grosika to każdy miał i nikt nie narzekał na ta zabawę - nawet Ci goście z Gorlic

Zaraz poszukam na jutubie