Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :) - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-23, 16:11   #271
malina81
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :)

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
mikro to on nie jest!! bądź pewna.
a jak ty to robisz że się mieścisz w normAlne spodenki?
ja już dawno się w biodrach nie mieszczę - tak mi się rozszerzyły

no i SMS OD DUDZIAKOWEJ
" w sumie OK mamy wyjść podobno ok 20.08 narazie odpoczywamy pozdrawiam "
Buziaki dla Dudziaczka
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 17:07   #272
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Wszyscy mówią że jak się ma mieć synka to brzuszek jest taki właśnie okrągły a na dziewczynkę bardziej podłużny.
Ja słyszałam kiedyś, że na chłopca szpiczasty
Brzuchol mi tak w ogóle sterczy do przodu, jak idę to się czuję jakbym miała przed sobą sterownik

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
A kiedy gwałt?
Miał być, ale chyba za bardzo go nakarmiłam. Nawciągał tych naleśników tyle, że teraz ledwo zipie

Cytat:
SMS OD DUDZIAKOWEJ
" w sumie OK mamy wyjść podobno ok 20.08 narazie odpoczywamy pozdrawiam "
No to super

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 17:32   #273
elalank
Zadomowienie

Już jestem..dziękuję za trzymacie kciuków, ale niestety nie dowiedzieliśmy się Kto zamieszkuje mój brzuch nie wiem już sama, czy sprzet mają taki kiepski czy co?!
Ale najważniejsze, że Dzidzia dobrze się rozwija- nawet tydzień do przodu czyli 22+6, waży 480 gram
Dostałam skierowanie na glukozę -idę 7 sierpnia

poradźcie czy mam iść gdzieś prywatnie żeby tylko poznać płeć czy poczekać? w sumie nie jest dla mnie aż tak istotna płeć, ale ciekawość powoli mnie zjada!

dla Dudziakowej

gucia-zawsze to awans! GRATULUJE

idę sie położyć, ten upał jest nie do zniesienia, czuję sie fatalnie

buziaki Mamusie
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 17:36   #274
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
Już jestem..dziękuję za trzymacie kciuków, ale niestety nie dowiedzieliśmy się Kto zamieszkuje mój brzuch nie wiem już sama, czy sprzet mają taki kiepski czy co?!
Ale najważniejsze, że Dzidzia dobrze się rozwija- nawet tydzień do przodu czyli 22+6, waży 480 gram
No to gratuluję zdrowego Dzidziolka
A co do tej płci, jak nie wytrzymujesz, to zawsze możesz iść gdzie indziej, ale nie masz żadnej gwarancji, że poznasz płeć. Dzidzia może się tak ustawić, że nawet przy najlepszym sprzęcie gin nie zobaczy co ma między nóżkami.

Stary 2009-07-23, 17:50   #275
martaN23
Zadomowienie

hej!ja już po wizyciedzidzia ładnie rośnie ale niestety jeszcze nie wiem kto tam mieszka lekarz powiedział że na następnej wizycie najwyraźniej wszystko jest dobrze mam tylko słabą morfologięmój lekarz mało mówi więc trzeba pytać przy badaniu jest bardzo skupionynie spytałam ile dzidzia waży ale jest wszystko zgodnie z ostatnią@.cesarkę zrobi mi mój lekarz 2 tygodnie przed terminem
czyli dalej trzymam was w napięciu co do rodzaju dzidzimoja waga ruszyła z miejsca ważę 45kgprzytyłam od ostatniej wizyty 2 kg

i świętujemy dziś połowę :par ty:

Edytowane przez martaN23
Czas edycji: 2009-07-23 o 17:53
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 17:59   #276
kamilla123
Rozeznanie

Witajcie dziewczyny!!!

Chciałam zdać relację po wczorajszej wizycie. Najpierw dobre wiadomości: Dzidzia cała i zdrowa, waży niecałe 500g Wszystkie narządy na swoim miejscu i serduszko ładnie bije więc jest dobrze.

Ze złych wiadomości to okazało się, że mam wirusa HPV i to tego wysokorakotwórczego (wcześniej miałam zły wynik cytologii więc gin pobrał mi wymaz i się okazało, że jestem nosicielem) Tak więc moja wczesniejsza radość została trochę przygaszona A jak poczytałam trochę w googlu to już w ogóle był płacz. Na razie mam się zgłośić do poradni patofizjologii szyjki macicy. Normalnie masakra!!!

Ale od dzisiaj myślę, już pozytywnie, przynajmniej próbuję. Jutro jadę nad morze, w sobotę bierzemy z TŻ ślub cywilny, dzidzia jest zdrowa więc tego się będę trzymać. No!

Aha! I co najważniejsze: Domi poproszę o zaznaczenie mnie na kolor niebieski Będzie chłopak jak sam lekarz powiedział na 300% i rzeczywiście po pierwszym zdjęciu nie można było mieć żadnych wątpliwoći. Ja miałam cały przeczucie na dziewczynkę, w sumie byłam prawie pewna że będzie Mała Maja, także jeszcze jestem w szoku, ale strasznie się cieszę

Co do imienia to na razie jest Franek, Kubuś albo Mateusz ale tu się wszystko jeszcze może zmienić.

Pa pa pa
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 18:06   #277
gucia6
Zakorzenienie

Kamila, Marta, Ela, gratuluje zdrowych dzidziusiow

Kamila , ale trzymam kciuki. Dacie rade
I zycze wszystkiego dobrego na slubie. Gratulowac bede pozniej
Stary 2009-07-23, 18:07   #278
brombusia
Zakorzenienie

Marta gratuluję zdrowego dzidziolka ,
szkoda, że nie znasz jeszcze płci
kamilla gratuluję zdrowego chłopczyka
Szczęście w nieszczęściu wiesz, że masz HPV, więc będziesz często kontrolowana i na pewno będzie w porządku A cc będziesz miała robione z powodu HPV?

No i gratulacje z okazji zbliżającego się ślubu
Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia

Stary 2009-07-23, 18:11   #279
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny!!!

Chciałam zdać relację po wczorajszej wizycie. Najpierw dobre wiadomości: Dzidzia cała i zdrowa, waży niecałe 500g Wszystkie narządy na swoim miejscu i serduszko ładnie bije więc jest dobrze.

Ze złych wiadomości to okazało się, że mam wirusa HPV i to tego wysokorakotwórczego (wcześniej miałam zły wynik cytologii więc gin pobrał mi wymaz i się okazało, że jestem nosicielem) Tak więc moja wczesniejsza radość została trochę przygaszona A jak poczytałam trochę w googlu to już w ogóle był płacz. Na razie mam się zgłośić do poradni patofizjologii szyjki macicy. Normalnie masakra!!!

Ale od dzisiaj myślę, już pozytywnie, przynajmniej próbuję. Jutro jadę nad morze, w sobotę bierzemy z TŻ ślub cywilny, dzidzia jest zdrowa więc tego się będę trzymać. No!

Aha! I co najważniejsze: Domi poproszę o zaznaczenie mnie na kolor niebieski Będzie chłopak jak sam lekarz powiedział na 300% i rzeczywiście po pierwszym zdjęciu nie można było mieć żadnych wątpliwoći. Ja miałam cały przeczucie na dziewczynkę, w sumie byłam prawie pewna że będzie Mała Maja, także jeszcze jestem w szoku, ale strasznie się cieszę

Co do imienia to na razie jest Franek, Kubuś albo Mateusz ale tu się wszystko jeszcze może zmienić.

Pa pa pa
Nio to witamy w niebieskiej drużynie:cmok : A z HPV napewno będzie wszystko ok, ważne że dzidzia zdrowa. A na necie to lepiej nie czytać bo tam czasem piszą rzeczy że naprawdę można się załamać.... Moja ciocia ostatnio robiła marker nowotworowy i jej wyszedł bardzo zły wynik który wg internetu i wszelkich norm oznaczał raka jajnika a po laparoskopii okazało się że ma endometriozę o żadnych zmianach nowotworowych nie było mowy, także nie warto się nakręcać tylko myśleć pozytywnie

Super że u Dudziakowej wszystko ok. Czekam aż do Nas wróci z kolegą z drużyny

A i pozostałym mamusią gratuluję dobrych wiadomości. A co do płci to może jeszcze trochę wytrzymacie w niepewności

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 18:25   #280
kamilla123
Rozeznanie

brombusia No właśnie nie wiem czy będzie cc, wolałabym nie, ale jeśli to będzie konieczne to trudno. Lekarz na razie nic nie mówił, zobaczę jeszcze co powiedzą mi w tej poradni. Ciekawe ile tam się czeka na wizytę? Jak na razie dzidzia się jeszcze nie obróciła, no ale ma jeszcze czas

A co do szkoły rodzenia to ja bym się z chęcią wybrała. U mnie też jest płatna. Zajęcia trwają ok. 1 godz. i kosztują 30 zł, umawaiamy się indywidualnie. A takich spotkań przewiduje się ok. 10 więc wyjdzie jakieś 300 zł.

Domi wielkością brzucha się nie przejmuj. Ja jestem teraz w 22 tyg i przytyłam dopiero 2 kg, najważniejsze że dziecko odpowiednio rośnie, nie każda musi przytyć po 30 kilo. Ale pewnie po 2 tygodniowym urlopie nad morzem wrócę o wiele wieksza
Stary 2009-07-23, 19:59   #281
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

gratuluje zdrowych dzidziolków

Fajnie, że dudziakowa wychodzi

Z tymi kształtami brzuszków to jest różnie , moja kumpela miała nisko i urodziła chłopaka
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 20:18   #282
martaN23
Zadomowienie

mam pytanie odnośnie magnezu czy magne b6 i magnez b6 to to samo prawda więc obojętnie który się bierze?
Stary 2009-07-23, 21:03   #283
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
Dostałam skierowanie na glukozę -idę 7 sierpnia

poradźcie czy mam iść gdzieś prywatnie żeby tylko poznać płeć czy poczekać? w sumie nie jest dla mnie aż tak istotna płeć, ale ciekawość powoli mnie zjada!
Gratuluje zdrowego dzidziusia a co do płci to uparciuch z niego (z niej) straszny Ale mimo ogromnej ciekawości dodatkową wizytę chyba bym sie darowała- bo nie masz gwarancji że dzidzius sie pokaże a wtedy nawet najlepszy sprzet nic nie pomoże...

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

MartaN23 też gratuluje zdrowej dzidzi -płci nieznanej Ale nam psikusy te wasze dzieci robią Dotąd to jakos sprawnie szło...

kamilla123 no a tu gratuluje synusia A jeśli chodzi o tą mniej miła wiadomość to myśle ze trzeba myśleć pozytywnie -na pewno nie czytaj nic w necie- wirus przecież moze sie nigdy nie rozwinąc- narazie jesteś tylko nosicielką... Trzeba znaleść dobrego lekarza i mysle że dobra opieka dużo moze zmienić - bo nie jest jeszcze za poźno A teraz cieszmy sie ze zdrowego synusia

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
mam pytanie odnośnie magnezu czy magne b6 i magnez b6 to to samo prawda więc obojętnie który się bierze?
Jak dla mnie róznica jest tylko w cenie- bo Magne B6 jest zdecydowanie droższy (15-20zł) ale to chyba ze względu na firme- no i te tabletki są powlekane wiec łatwiej sie je łyka - ale normalny magnez z wit B6 ma takie samo działanie wiec niewiem czy jest sens przepłać...
Stary 2009-07-23, 21:15   #284
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Witam, nie ma czlowieka jeden dzien a zaleglosci kilka stron ale to chyba jutro bede nadrabiac bo dzis to juz padnieta jestem, w sumie nic nie robilam a zmeczona jestem ze ło...

kamilla gratulacje sunusia

Bylam dzis u kolezanki co urodzila tydzien temu i nie moglam sie napatrzyc na tego malego taki malusi slodko sobie spi, no poprostu schrupac by sie chcialo Juz nie moge sie doczekac jak moje tak bedzie sobie lezeć

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 21:36   #285
martaN23
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

MartaN23 też gratuluje zdrowej dzidzi -płci nieznanej Ale nam psikusy te wasze dzieci robią Dotąd to jakos sprawnie szło...

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Jak dla mnie róznica jest tylko w cenie- bo Magne B6 jest zdecydowanie droższy (15-20zł) ale to chyba ze względu na firme- no i te tabletki są powlekane wiec łatwiej sie je łyka - ale normalny ns przepłać...

też jestem tego samego zdania to samo a taka różnicau mnie za magneb6 trzeba dać prawie 25zł
właśnie sprawnie szło sprawdzanie płci a ja tu przestoje robieno ale cóż nic nie poradzimyjest em za to zachwycona kopniaczkami które są cudowne

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-23, 21:55   #286
kamilla123
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny za wsparcie Przy okazji muszę też pochwalić mojego TŻ, który widząc moją wczorajszą załamkę po wizycie, wziął urlop na żądanie i został ze mną wieczorem.

Własnie skończyłam się pakować Mam nadzieję, że wyjazd będzie udany, a co najważniejsze to wrócę jako mężatka. Ale się cieszę

Będę miała dostęp do neta więc postaram się podczytywać Was na bieżąco, a jak wrócę to może nauczę się wklejać zdjęcia i w końcu pokażę mój brzuszek

Życzę wszystkim udanego weekendu. Trzymam za Was wszystkie kciuki, szczególnie za Dudziakową, bravurkę, Gish, za te które niestety mają "pod górkę". Buziaki
Stary 2009-07-23, 22:05   #287
malina81
Zadomowienie

Kachula a ty gdzie sie podziewasz??
Stary 2009-07-23, 23:10   #288
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Kachula a ty gdzie sie podziewasz??
Juz jestem Malinko,dzieki za pamiec

Tak wiec kochane moje u nas wszystko pieknie ładnie w jak najlepszym porzadeczku,maluch rosnie i rozwija sie zdrowo!!!!Wazy juz cale 856 g kolosik moj kochany :jupi :
No i panie doktor oczywiscie potwierdzila dzis ponownie plec ze bedzie chłopiec i na dowod tego wyrdukowala nam piekne 2 zdjecia jajeczek i siusiaka!!!!!!Tylko mam anemie bo zelazo 11 a norma minimalna jest od 12 wiec dostalam magnez i zelazo w tabletach i bede łykac te wstretne tablety niestety ale jak trzeba to trzeba

Dzis caly dzien na nogach wiec padnieta jestem strasznie,nogi mi spuchły od tego upału wiec lece pod prysznic i do wyrka spac
Milej nocki do juterka

Dziekujemy bardzo za trzymanie kciukow

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg

Edytowane przez kachula27
Czas edycji: 2009-07-23 o 23:11
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 08:29   #289
brombusia
Zakorzenienie

Witajcie Mamusie
Ale w nocy się działo, u mnie straszna burza szalała, a jak tam u Was?

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Własnie skończyłam się pakować Mam nadzieję, że wyjazd będzie udany, a co najważniejsze to wrócę jako mężatka. Ale się cieszę
Baw się dobrze kamilla i nie martw na zapas

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Tak wiec kochane moje u nas wszystko pieknie ładnie w jak najlepszym porzadeczku,maluch rosnie i rozwija sie zdrowo!!!!Wazy juz cale 856 g kolosik moj kochany :jupi :
Czekałam wczoraj na Twoją relację i się nie doczekałam, bo padłam.
Bardzo się cieszę, że wszystko w porządku

Dziewczyny, co się dzieje z Kareniną ? Nie odzywała się od poniedziałku chyba
No i Zaharia też już chyba wróciła z Polski.

Mnie dalej boli lekko podbrzusze, chyba zadzwonię dzisiaj do gina, bo zaczynam się trochę martwić. Najważniejsze, że Małego czuję cały czas, więc u niego wszystko ok.

Edytowane przez brombusia
Czas edycji: 2009-07-24 o 08:40 Powód: literówki
Stary 2009-07-24, 08:36   #290
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

kamilla123

Nie martw sie zobaczysz jakos sie wszystko ulozy nie czytaj tych glupot w necie bo na prawde nie warto!

gratuluje dziewuchom zrrowych i duzych dzidziolkow

Buziaki dla Dudziakowej nich szybko do nas wraca

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

wedlug baby-ticker zobacze sie z dzidziolkiem za rowne 100 dni ale to szybciutko leci:d wreszcie sie skoncza te 3cyfrowki bo juz nie moge na nie patrzec;p

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 08:39   #291
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość

wedlug baby-ticker zobacze sie z dzidziolkiem za rowne 100 dni ale to szybciutko leci:d wreszcie sie skoncza te 3cyfrowki bo juz nie moge na nie patrzec;p
Gratuluję Studniówki Agusia
To co pijemy ?

Stary 2009-07-24, 08:46   #292
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

pewnie ze pijemy ide po danone pitny mniam..

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Stary 2009-07-24, 08:57   #293
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
Generalnie Mg+B6 jest lepszy, bo wit. b6 sprzyja przyswajaniu magnezu. A jeszcze jakbys polaczyla to z wapniem, to efekt moze byc jeszcze lepszy.
Ja biore wlasnie preparat Ca+Mg+B6.

Kachula, gratuluje, ze kolejny zdrowy dzidzius jest wsrod nas

A u mnie dzis cudownie. Pogoda boska. Cieplo, slonecznie, czyste powietrze, wysokie cisnienie atm, wiec czuje sie tez wysmienicie. Wzielam nawet dzis aparat ze soba i pomolestuje dzis kolezanki, zeby mi zrobily zdjecie nad jeziorem, bo dzic cudownie widac Alpy.
Poza tym czeka mnie jeszcze tylko jeden pelny tydzien pracy i dwa niepelne.

A tak wracajac do tematu dzidziusiow. Wczoraj bylam w sklepie i zatrzymalam sie przy artykulach dla dzieci, generalnie przy smoczkach i butelkach. I nie bardzo wiem co jest dla dzidziusia lepsze/zdrowsze. Czy smoczek sylikonowy, czy latexowy?

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-07-24 o 09:37
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2009-07-24, 09:30   #294
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

A tak wracajac do tematu dzidziusiow. Wczoraj bylam w sklepie i zatrzymalam sie przy artykulach dla dzieci, generalnie przy smoczkach i butelkach. I nie bardzo wiem co jest dla dzidziusia lepsze/zdrowsze. Czy smoczek sylikonowy, czy latexowy?
Ja slyszalam bardzo wiele opini od mam i wszytski mi radza zebym kupila silikonowy ze podobno dzieci go bardziej lubia i nie maja od nich kolek

wiec ja dzisiaj jade na zakupy dla melego i zakupuje kilka silikonowych

Fifi

Stary 2009-07-24, 09:30   #295
malina81
Zadomowienie

Kachula ale ten twój synuś rośnie. Cieszę sie że wszystko dobrze

Agusia Gratuluje studniówki Filipka Moja też juz całkiem blisko

Co do pogody to u nas w nocy coś sie pobłyskało ale nawet przeszło bokiem- chociaż miałam stracha bo tym co wieczorkiem zobaczyłam w TV- co było na Dolnym Śląsku... Mam nadzieje ,że u wszystkich dziewczyn z tamtych stron jest ok.

brombusia ja na brzuszek dostałam Asmag forte 3*2 tabl- ale mysle ze jak sie skonsultujesz ze swoim lekarzem to bedziesz spokojniejsza
Stary 2009-07-24, 09:32   #296
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
No i panie doktor oczywiscie potwierdzila dzis ponownie plec ze bedzie chłopiec i na dowod tego wyrdukowala nam piekne 2 zdjecia jajeczek i siusiaka!!!!!!
same dobre wieści , oprócz tego żelaza.

mój kuzyn niedawno dowiedział się, że jednak chłopiec a nie dziewczynka byli bardzo zaskoczeni bo wcześniej twierdzono, że to na 100% dziewczynka... termin maja na wrzesień

a no i najważniejsze....
Dzisiaj jest nasz półmetek , zaczynamy 20 tydzień

Edytowane przez tarasia
Czas edycji: 2009-07-24 o 09:38
tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 09:39   #297
elalank
Zadomowienie

Witam piątkowo Mamusie!!
i znów nam się kolejny weekend zaczyna

Fajnie, ze poruszyłyście temat magne B6, bo ja właśnie go biorę i nie wiedziałam, ze można tańszy zamiennik stosować, a że właśnie mi się kończy to pójdę do apteki i kupie sobie cos tańszego, i może nawet to z tym wapniem o którym pisze Gucia

Kamilla - to z okazji jutrzejszego ślubu!!!
I głowa do góry i nie martw się, dziewczyny mają rację, lepiej nie czytać neta bo tam straszą niepotrzebnie

Gratuluję zdrowych Dzidzilków!!!

To tylko moje i Marty takie uparciuchy nie chca się dać podglądnąć!!! Itrzeba czekać do następnego USG

A wczoraj rozmawiałam z mężem i mówiłam mu o tym USG 3lub4D i stwierdził, ze chyba jednak warto pójść, bo pamiątka będzie piękna, nasi rodzice nie mieli mozliwości korzystac z takich cudów techniki. Więc chyba jednak się zdecydujemy i pójdziemy, ale nie w przyszłym, ale na poczatku kolejnego tygodnia! więc znów jest szansa na poznanie płci

pietrusia - cudne jest takie dzieciątko, taki zgęziały kurczaczek z zaciśniętymi piąstkami... zawsze się rozczulam na widok takich maleńst, a juz sobie nie wyobrażam jak oszaleję na widok własnego

REKLAMA
Stary 2009-07-24, 09:40   #298
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
brombusia ja na brzuszek dostałam Asmag forte 3*2 tabl- ale mysle ze jak sie skonsultujesz ze swoim lekarzem to bedziesz spokojniejsza
A ten asmag to magnez, prawda? Bo ja biorę magne b6 3 razy dziennie. Martwię się tym brzuchem, bo mnie jak dotąd nie bolał, a jeśli już to nie przez 3 dni, a to już dzisiaj trzeci dzień. Zadzwonię do gina, tylko muszę poczekać tak do 14, bo teraz pewnie jeszcze jest w szpitalu.
A Mały bardzo jest aktywny i kopie coraz mocniej i boleśniej, może on pozycję zmienia i dlatego mnie brzuch boli?

Stary 2009-07-24, 09:41   #299
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:

mój kuzyn niedawno dowiedział się, że jednak chłopiec a nie dziewczynka byli bardzo zaskoczeni bo wcześniej twierdzono, że to na 100% dziewczynka... termin maja na wrzesień
No to u mnie jeszcze tez jest szansa ze bedzie chlopak. Bo poki co mial byc juz i chlopiec i dziewczynka.
Stary 2009-07-24, 09:44   #300
elalank
Zadomowienie

Cytat:

a no i najważniejsze....
Dzisiaj jest nasz półmetek , zaczynamy 20 tydzień

No to nam wczoraj takie historie opowiadali na wizycie, a było 2 lekarzy!! I Pan który robił USG stwierdził, że u jego żonie na USG cały czas mówili, że będzie dziewczynka, a urodził się Piotruś Czyli takie rzeczy się zdarzają jednak! A tu cały pokoik w różu

Gratuluję 20 tygodnia!!!!!

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2009-07-24 o 09:53
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości