|
|
#271 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#272 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brzuchol mi tak w ogóle sterczy do przodu, jak idę to się czuję jakbym miała przed sobą sterownik ![]() Miał być, ale chyba za bardzo go nakarmiłam. Nawciągał tych naleśników tyle, że teraz ledwo zipie Cytat:
|
|
#273 |
|
Zadomowienie
|
Już jestem..dziękuję za trzymacie kciuków, ale niestety nie dowiedzieliśmy się Kto zamieszkuje mój brzuch
nie wiem już sama, czy sprzet mają taki kiepski czy co?! Ale najważniejsze, że Dzidzia dobrze się rozwija- nawet tydzień do przodu czyli 22+6, waży 480 gram Dostałam skierowanie na glukozę -idę 7 sierpnia poradźcie czy mam iść gdzieś prywatnie żeby tylko poznać płeć czy poczekać? w sumie nie jest dla mnie aż tak istotna płeć, ale ciekawość powoli mnie zjada! gucia-zawsze to awans! GRATULUJEidę sie położyć, ten upał jest nie do zniesienia, czuję sie fatalnie buziaki Mamusie |
|
|
|
#274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do tej płci, jak nie wytrzymujesz, to zawsze możesz iść gdzie indziej, ale nie masz żadnej gwarancji, że poznasz płeć. Dzidzia może się tak ustawić, że nawet przy najlepszym sprzęcie gin nie zobaczy co ma między nóżkami.
|
|
#275 |
|
Zadomowienie
|
hej!ja już po wizycie
nie spytałam ile dzidzia ważyczyli dalej trzymam was w napięciu co do rodzaju dzidzi ![]() i świętujemy dziś połowę ![]() ![]() :par ty:
Kierowca od 25 listopada 2013 Edytowane przez martaN23 Czas edycji: 2009-07-23 o 17:53 |
|
|
|
#276 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny!!!
Chciałam zdać relację po wczorajszej wizycie. Najpierw dobre wiadomości: Dzidzia cała i zdrowa, waży niecałe 500g Wszystkie narządy na swoim miejscu i serduszko ładnie bije więc jest dobrze.Ze złych wiadomości to okazało się, że mam wirusa HPV i to tego wysokorakotwórczego (wcześniej miałam zły wynik cytologii więc gin pobrał mi wymaz i się okazało, że jestem nosicielem) Tak więc moja wczesniejsza radość została trochę przygaszona A jak poczytałam trochę w googlu to już w ogóle był płacz. Na razie mam się zgłośić do poradni patofizjologii szyjki macicy. Normalnie masakra!!!Ale od dzisiaj myślę, już pozytywnie, przynajmniej próbuję. Jutro jadę nad morze, w sobotę bierzemy z TŻ ślub cywilny, dzidzia jest zdrowa więc tego się będę trzymać. No! ![]() Aha! I co najważniejsze: Domi poproszę o zaznaczenie mnie na kolor niebieski Będzie chłopak jak sam lekarz powiedział na 300% i rzeczywiście po pierwszym zdjęciu nie można było mieć żadnych wątpliwoći. Ja miałam cały przeczucie na dziewczynkę, w sumie byłam prawie pewna że będzie Mała Maja, także jeszcze jestem w szoku, ale strasznie się cieszęCo do imienia to na razie jest Franek, Kubuś albo Mateusz ale tu się wszystko jeszcze może zmienić.Pa pa pa |
|
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
Kamila, Marta, Ela, gratuluje zdrowych dzidziusiow
Kamila I zycze wszystkiego dobrego na slubie. Gratulowac bede pozniej
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
Marta gratuluję zdrowego dzidziolka
szkoda, że nie znasz jeszcze płci kamilla gratuluję zdrowego chłopczyka Szczęście w nieszczęściu wiesz, że masz HPV, więc będziesz często kontrolowana i na pewno będzie w porządku No i gratulacje z okazji zbliżającego się ślubu Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia
|
#279 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super że u Dudziakowej wszystko ok. Czekam aż do Nas wróci z kolegą z drużyny A i pozostałym mamusią gratuluję dobrych wiadomości. A co do płci to może jeszcze trochę wytrzymacie w niepewności
|
|
|
|
|
#280 |
|
Rozeznanie
|
brombusia No właśnie nie wiem czy będzie cc, wolałabym nie, ale jeśli to będzie konieczne to trudno. Lekarz na razie nic nie mówił, zobaczę jeszcze co powiedzą mi w tej poradni. Ciekawe ile tam się czeka na wizytę? Jak na razie dzidzia się jeszcze nie obróciła, no ale ma jeszcze czas
![]() A co do szkoły rodzenia to ja bym się z chęcią wybrała. U mnie też jest płatna. Zajęcia trwają ok. 1 godz. i kosztują 30 zł, umawaiamy się indywidualnie. A takich spotkań przewiduje się ok. 10 więc wyjdzie jakieś 300 zł. Domi wielkością brzucha się nie przejmuj. Ja jestem teraz w 22 tyg i przytyłam dopiero 2 kg, najważniejsze że dziecko odpowiednio rośnie, nie każda musi przytyć po 30 kilo. Ale pewnie po 2 tygodniowym urlopie nad morzem wrócę o wiele wieksza
|
|
|
|
#281 |
|
Zadomowienie
|
gratuluje zdrowych dzidziolków
![]() Fajnie, że dudziakowa wychodzi Z tymi kształtami brzuszków to jest różnie , moja kumpela miała nisko i urodziła chłopaka
|
|
|
|
#282 |
|
Zadomowienie
|
mam pytanie odnośnie magnezu czy magne b6 i magnez b6 to to samo prawda więc obojętnie który się bierze?
|
#283 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do płci to uparciuch z niego (z niej) straszny Ale mimo ogromnej ciekawości dodatkową wizytę chyba bym sie darowała- bo nie masz gwarancji że dzidzius sie pokaże a wtedy nawet najlepszy sprzet nic nie pomoże...---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- MartaN23 też gratuluje zdrowej dzidzi -płci nieznanej Ale nam psikusy te wasze dzieci robiąkamilla123 no a tu gratuluje synusia A jeśli chodzi o tą mniej miła wiadomość to myśle ze trzeba myśleć pozytywnie -na pewno nie czytaj nic w necie- wirus przecież moze sie nigdy nie rozwinąc- narazie jesteś tylko nosicielką... Trzeba znaleść dobrego lekarza i mysle że dobra opieka dużo moze zmienić - bo nie jest jeszcze za poźno---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Jak dla mnie róznica jest tylko w cenie- bo Magne B6 jest zdecydowanie droższy (15-20zł) ale to chyba ze względu na firme- no i te tabletki są powlekane wiec łatwiej sie je łyka - ale normalny magnez z wit B6 ma takie samo działanie wiec niewiem czy jest sens przepłać... |
|
|
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, nie ma czlowieka jeden dzien a zaleglosci kilka stron
kamilla gratulacje sunusia Bylam dzis u kolezanki co urodzila tydzien temu i nie moglam sie napatrzyc na tego malego taki malusi slodko sobie spi, no poprostu schrupac by sie chcialo
|
#285 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też jestem tego samego zdania to samo a taka różnica u mnie za magneb6 trzeba dać prawie 25zł![]() właśnie sprawnie szło sprawdzanie płci a ja tu przestoje robie
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#286 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za wsparcie
Własnie skończyłam się pakować Będę miała dostęp do neta więc postaram się podczytywać Was na bieżąco, a jak wrócę to może nauczę się wklejać zdjęcia i w końcu pokażę mój brzuszek Życzę wszystkim udanego weekendu. Trzymam za Was wszystkie kciuki, szczególnie za Dudziakową, bravurkę, Gish, za te które niestety mają "pod górkę". Buziaki |
|
|
|
#287 |
|
Zadomowienie
|
Kachula a ty gdzie sie podziewasz??
|
|
|
|
#288 |
|
Zakorzenienie
|
Juz jestem Malinko,dzieki za pamiec
![]() Tak wiec kochane moje u nas wszystko pieknie ładnie w jak najlepszym porzadeczku,maluch rosnie i rozwija sie zdrowo!!!!Wazy juz cale 856 g kolosik moj kochany ![]() No i panie doktor oczywiscie potwierdzila dzis ponownie plec ze bedzie chłopiec i na dowod tego wyrdukowala nam piekne 2 zdjecia jajeczek i siusiaka!!!!!!Tylko mam anemie bo zelazo 11 a norma minimalna jest od 12 wiec dostalam magnez i zelazo w tabletach i bede łykac te wstretne tablety niestety ale jak trzeba to trzeba ![]() ![]() ![]() ![]() Dzis caly dzien na nogach wiec padnieta jestem strasznie,nogi mi spuchły od tego upału wiec lece pod prysznic i do wyrka spac Milej nocki do juterka Dziekujemy bardzo za trzymanie kciukow
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg Edytowane przez kachula27 Czas edycji: 2009-07-23 o 23:11 |
|
|
|
#289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Mamusie
Ale w nocy się działo, u mnie straszna burza szalała, a jak tam u Was? Cytat:
Cytat:
Bardzo się cieszę, że wszystko w porządku Dziewczyny, co się dzieje z Kareniną ? Nie odzywała się od poniedziałku chyba ![]() No i Zaharia też już chyba wróciła z Polski. Mnie dalej boli lekko podbrzusze, chyba zadzwonię dzisiaj do gina, bo zaczynam się trochę martwić. Najważniejsze, że Małego czuję cały czas, więc u niego wszystko ok.
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2009-07-24 o 08:40 Powód: literówki |
||
|
|
|
#290 |
|
Zadomowienie
|
kamilla123
Nie martw sie zobaczysz jakos sie wszystko ulozy nie czytaj tych glupot w necie bo na prawde nie warto! ![]() gratuluje dziewuchom zrrowych i duzych dzidziolkow Buziaki dla Dudziakowej nich szybko do nas wraca ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- wedlug baby-ticker zobacze sie z dzidziolkiem za rowne 100 dni ale to szybciutko leci:d wreszcie sie skoncza te 3cyfrowki bo juz nie moge na nie patrzec;p
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() To co pijemy ?
|
|
#292 |
|
Zadomowienie
|
pewnie ze pijemy
ide po danone pitny mniam..
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja biore wlasnie preparat Ca+Mg+B6. Kachula, gratuluje, ze kolejny zdrowy dzidzius jest wsrod nas A u mnie dzis cudownie. Pogoda boska. Cieplo, slonecznie, czyste powietrze, wysokie cisnienie atm, wiec czuje sie tez wysmienicie. Wzielam nawet dzis aparat ze soba i pomolestuje dzis kolezanki, zeby mi zrobily zdjecie nad jeziorem, bo dzic cudownie widac Alpy. Poza tym czeka mnie jeszcze tylko jeden pelny tydzien pracy i dwa niepelne.A tak wracajac do tematu dzidziusiow. Wczoraj bylam w sklepie i zatrzymalam sie przy artykulach dla dzieci, generalnie przy smoczkach i butelkach. I nie bardzo wiem co jest dla dzidziusia lepsze/zdrowsze. Czy smoczek sylikonowy, czy latexowy?
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-07-24 o 09:37 |
|
|
|
|
#294 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wiec ja dzisiaj jade na zakupy dla melego i zakupuje kilka silikonowych
|
|
#295 |
|
Zadomowienie
|
Kachula ale ten twój synuś rośnie. Cieszę sie że wszystko dobrze
Agusia Gratuluje studniówki Filipka Moja też juz całkiem blisko![]() Co do pogody to u nas w nocy coś sie pobłyskało ale nawet przeszło bokiem- chociaż miałam stracha bo tym co wieczorkiem zobaczyłam w TV- co było na Dolnym Śląsku... Mam nadzieje ,że u wszystkich dziewczyn z tamtych stron jest ok. brombusia ja na brzuszek dostałam Asmag forte 3*2 tabl- ale mysle ze jak sie skonsultujesz ze swoim lekarzem to bedziesz spokojniejsza |
|
|
|
#296 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój kuzyn niedawno dowiedział się, że jednak chłopiec a nie dziewczynka byli bardzo zaskoczeni bo wcześniej twierdzono, że to na 100% dziewczynka... termin maja na wrzesieńa no i najważniejsze.... Dzisiaj jest nasz półmetek , zaczynamy 20 tydzień Edytowane przez tarasia Czas edycji: 2009-07-24 o 09:38 |
|
|
|
|
#297 |
|
Zadomowienie
|
Witam piątkowo Mamusie!!
i znów nam się kolejny weekend zaczyna ![]() Fajnie, ze poruszyłyście temat magne B6, bo ja właśnie go biorę i nie wiedziałam, ze można tańszy zamiennik stosować, a że właśnie mi się kończy to pójdę do apteki i kupie sobie cos tańszego, i może nawet to z tym wapniem o którym pisze Gucia Kamilla - ![]() ![]() I głowa do góry i nie martw się, dziewczyny mają rację, lepiej nie czytać neta bo tam straszą niepotrzebnie Gratuluję zdrowych Dzidzilków!!! To tylko moje i Marty takie uparciuchy nie chca się dać podglądnąć!!! I A wczoraj rozmawiałam z mężem i mówiłam mu o tym USG 3lub4D i stwierdził, ze chyba jednak warto pójść, bo pamiątka będzie piękna, nasi rodzice nie mieli mozliwości korzystac z takich cudów techniki. Więc chyba jednak się zdecydujemy i pójdziemy, ale nie w przyszłym, ale na poczatku kolejnego tygodnia! ![]() pietrusia - cudne jest takie dzieciątko, taki zgęziały kurczaczek z zaciśniętymi piąstkami... zawsze się rozczulam na widok takich maleńst, a juz sobie nie wyobrażam jak oszaleję na widok własnego
|
|
|
|
#298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Mały bardzo jest aktywny i kopie coraz mocniej i boleśniej, może on pozycję zmienia i dlatego mnie brzuch boli?
|
|
#299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to u mnie jeszcze tez jest szansa ze bedzie chlopak. Bo poki co mial byc juz i chlopiec i dziewczynka.
|
|
#300 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to nam wczoraj takie historie opowiadali na wizycie, a było 2 lekarzy!! I Pan który robił USG stwierdził, że u jego żonie na USG cały czas mówili, że będzie dziewczynka, a urodził się Piotruś Gratuluję 20 tygodnia!!!!!
Edytowane przez elalank Czas edycji: 2009-07-24 o 09:53 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.

mamy wyjść podobno ok 20.08 

nie wiem już sama, czy sprzet mają taki kiepski czy co?!
GRATULUJE
Wszystkie narządy na swoim miejscu i serduszko ładnie bije więc jest dobrze.

a co do płci to uparciuch z niego (z niej) straszny
A jeśli chodzi o tą mniej miła wiadomość to myśle ze trzeba myśleć pozytywnie -na pewno nie czytaj nic w necie- wirus przecież moze sie nigdy nie rozwinąc- narazie jesteś tylko nosicielką... Trzeba znaleść dobrego lekarza i mysle że dobra opieka dużo moze zmienić - bo nie jest jeszcze za poźno
nich szybko do nas wraca