Ostrowieckie Panny Młode cz.III - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-23, 20:58   #4051
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Dot.: Ostrowieckie Panny Młode cz.III

Nr 1 chociaż jest zabawny.

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 21:16   #4052
mehja
Zakorzenienie

ciekawe czy jeszcze ktoś tak ubiera samochód, mnie powalił nr 3
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 21:35   #4053
Andromedaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
ciekawe czy jeszcze ktoś tak ubiera samochód, mnie powalił nr 3
...wiem, że to niesamowicie brzmi, ale są miłośnicy (wprawdzie sporadycznie) takich dekoracji nie dalej jak w tym miesiącu u mnie na osiedlu PM straszyli podobną dekoracją z gołąbkami, złotą obrączką i paskudnymi sztucznymi szarfami są gusta i guściki....

... moje serce jest pełne Ciebie
jak zboża pełne są spichrza w czas zbioru...

Andromedaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 21:41   #4054
gemmelli
Przyczajenie

czesc wszystkim! dzis sie zarejestrowalam, slub mam w przyszlym roku w maju z zapalem wiec czytam zamieszczone tu przez Was cenne informacje. Dzieki za wszystkie wpisy, uzyteczne listy... to naprawde duuuuza pomoc! pozdrawiam cieplo!!!
gemmelli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 21:46   #4055
Andromedaa
Rozeznanie

Witamy wśród nas gemmelli zaczęłaś już swoje przygotowania?

Stary 2009-07-23, 21:58   #4056
gemmelli
Przyczajenie

zaczelam glownie od przejrzenia waszych rad
gemmelli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 22:01   #4057
Elsi81
Zakorzenienie

Hej ale skwar dziś był a ja latałam rano po targu a potem po mieście w poszukiwaniu chlebka weselnego i znalazłam w piekarni "Pod telegrafem" 5 zł za kilo nawet fajny w kształcie serca i opleciony w koło takim warkoczem i chyba się na niego zdecydujemy Rano na targu załatwiłam sobie kwiaciarkę zamówiłam wszystkie bukiety mój same pomarańczowe cantedeskie z takimi kremowymi kuleczkami i opleciony będzie materiałem z mojej sukni wczoraj mówiłam babkom z Contessy że jak będą obcinać to niech zachowają dla mnie ten materiał. Potem poszłam do Tary ale niestety właścicielki nie było dopiero w środę będzie i coś czuję że tego zadatku nie odzyskam

Wczorajsza burza była niezła Pan Bóg zdjęć wczoraj napstrykał że ho,ho

Cytat:
Napisane przez Andromedaa Pokaż wiadomość
pewnie masz rację tyle, że odnalezienie nr telefonu graniczy z cudem... może któraś z Was ma tam działkę, to pomoże...

mehja miałaś piękną dekorację na autko, powiedz ile mniej więcej Cię ona wyniosła? była wg własnego pomysłu czy zapożyczyłaś od pani z katalogu? ja prawdopodobnie poszukam tej pani, jeśli mi się uda... bo myślę, że w Tarze sporo bym przepłaciła
Dokładnie jak mehja powiedziała ile chce za bukiet ślubny a że ja chce podobny jaki mehja miała to już sobie tą kwiaciarnię odpuściłam.

kasiuni_a to fajnie, że dzień należy do udanych choć się paskudnie zaczął

Michel super wypoczynek mieliście i na pewno dla takiego wschodu słońca warto żyć, fajnie opisałaś Wasz wypad no i trochę załatwień już macie za sobą.

Andromedaa dekoracje prześwietne aż może się na którąś skuszę
A tak na poważnie to nawet nie wiem jak ta moja będzie wyglądać nie umiałam sobie jej wyobrazic jak ta pani mi tłumaczyła cóż zobaczę w dniu ślubu.

gemmelli witaj wśród nas.

...Po każdym dniu postaw kropkę, odwróć kartkę i zacznij na nowo...
Elsi81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 22:05   #4058
Andromedaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gemmelli Pokaż wiadomość
zaczelam glownie od przejrzenia waszych rad
z pewnością znajdziesz tu wiele cennych informacji dla siebie

Stary 2009-07-23, 22:07   #4059
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gemmelli Pokaż wiadomość
czesc wszystkim! dzis sie zarejestrowalam, slub mam w przyszlym roku w maju z zapalem wiec czytam zamieszczone tu przez Was cenne informacje. Dzieki za wszystkie wpisy, uzyteczne listy... to naprawde duuuuza pomoc! pozdrawiam cieplo!!!
Wpadłam tylko na chwilkę bo już zajęłam się nowym tworem pergamanowymi, który oczywiście pochłania strasznie mój czas
Gemmelli witaj. Czytaj rady, czytaj, bo bardzo się przydają
Michel super, że wypad w góry się udał i że udało Wam się formalności pozałatwiać w USC
Dobra to ja spadam dalej cudować
Stary 2009-07-23, 22:23   #4060
Andromedaa
Rozeznanie

Elsi super, że tyle załatwiłaś ja też niebawem wybiorę się na targowicę w poszukiwaniu tej pani, bo czas biegnie jak szalony, a moje Kochanie na mnie w tej kwestii liczy nie jestem pewna za to, co sądzić o Tarze mam tam zamówione bukiety, ale martwię się ile mnie to wszystko wyniesie w dodatku jak sobie przypomnę jakie przejścia miała mehja... a Ty chcesz zrezygnować z ich usług?

Stary 2009-07-23, 22:29   #4061
Elsi81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Andromedaa Pokaż wiadomość
Elsi super, że tyle załatwiłaś ja też niebawem wybiorę się na targowicę w poszukiwaniu tej pani, bo czas biegnie jak szalony, a moje Kochanie na mnie w tej kwestii liczy nie jestem pewna za to, co sądzić o Tarze mam tam zamówione bukiety, ale martwię się ile mnie to wszystko wyniesie w dodatku jak sobie przypomnę jakie przejścia miała mehja... a Ty chcesz zrezygnować z ich usług?
No teraz to musimy dużo załatwiać bo czas leci nieubłaganie i jeszcze trochę załatwień mamy.A z Tary pewnie że chcę zrezygnować bo w końcu zamówiłam już kwiaty na targu Zamawiaj u tej dziewczyny łatwo ją znaleźć bo tylko jedna młoda osoba tam z kwiatami stoi.

Stary 2009-07-23, 22:33   #4062
katalinka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
a ja tak dzisiaj idac z piekarni sie zastanawialam czy gdyby teraz przeszla obok mnie katalinka (no bo w 3miescie jest teraz) to bym ja poznala

Hehe, wątpię, zupełnie inaczej wyglądam na żywo, po drugie mam teraz krótkie, ciemne włosy, ciężko by było. A ja też się zastanawiałam czy cię spotkam, ale niestety...
Ech, szkoda, że już musieliśmy wracać, było super, może troche zbyt zmienna pogoda, ale jednak szum fal i świeża rybka robi swoje.
Co ciekawe jak byliśmy w Gdańsku na starym mieście, to ryba była baardzo droga w knajpach powyżej 20 zł za 100gram, przeszliśmy z 20 metrów a tam na zwykłej łajbie od 4,50 się zaczynały ceny.

My teraz siedzimy w Legnicy, po południu jakaś trąba powietrzna przyszła, nie tyle grzmiało co wiało strasznie i padało, masa drzew połamanych, doniczki latały po ulicach, znaki drogowe, nie widziałam dawno czegoś takiego!!

SYN
katalinka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 22:46   #4063
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Na tym weselu, na którym byłam panna młoda i świadkowa miała bukiety z Tary. Faktycznie wiązanka panny młodej kosztowała 250 zł. Oba bukieciki były śliczne, ale dostali je już lekko przywiędnięte a w trakcie ślubu porozpadał się bukiet świadkowej. Potem w czasie wesela z wiązanki panny młodej wypadła róża - właśnie rozmawiałam z nią o wzroście cen i spadku jakości usług w Tarze.

Stary 2009-07-23, 22:48   #4064
azakowana
Zakorzenienie

Kurcze a jeszcze rok temu było tak fajnie w Tarze
Jak ja zamawiałam swój bukiet to wszystko było dopracowane do najmniejszego szczegółu. Ehh komercja.
Stary 2009-07-23, 23:11   #4065
Andromedaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ostrowczanka Pokaż wiadomość
Na tym weselu, na którym byłam panna młoda i świadkowa miała bukiety z Tary. Faktycznie wiązanka panny młodej kosztowała 250 zł. Oba bukieciki były śliczne, ale dostali je już lekko przywiędnięte a w trakcie ślubu porozpadał się bukiet świadkowej. Potem w czasie wesela z wiązanki panny młodej wypadła róża - właśnie rozmawiałam z nią o wzroście cen i spadku jakości usług w Tarze.
ehh.... zmartwiłaś mnie trochę Ostrowczanko w końcu cena bukietu z górnej półki, więc i oczekiwania w stronę, że wszystko będzie dopracowane na tip-top

katalinko pod szumem fal i smażoną rybką podpisuję się obiema łapkami

Stary 2009-07-23, 23:13   #4066
Elsi81
Zakorzenienie

Ostrowczanko a z jakich kwiatów miała bukiet młoda?

Andromedaa a ty w Tarze zamawiałaś już bukiety?

Edytowane przez Elsi81
Czas edycji: 2009-07-23 o 23:15
Stary 2009-07-23, 23:16   #4067
veroeve
Rozeznanie

Cześć dziewczyny.

Andromeda, na początku zbyt szybko przeczytałam Twój post nad zdjęciami dekoracji i się żywo przelękłam, że na poważnie je chwalisz.

Kupiłam sobie dziś butki na poprawiny, ale fotograf ze mnie naprawdę lipny. Ale zamieszczam, co mam. Są srebrne. Do tego szafirowa sukienka ze srebrnymi aplikacjami. Jeszcze zdjęcie mi żadne nie wyszło
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Vesuvio 1.jpg (50,6 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Vesuvio 2.jpg (106,1 KB, 17 załadowań)

veroeve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 23:18   #4068
azakowana
Zakorzenienie

Veroeve bardzo ładne te butki - takie sandałki mi się najbardziej podobają
Tylko czemu nie robią takich w rozmiarze 42
Stary 2009-07-23, 23:18   #4069
katalinka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez azakowana Pokaż wiadomość
Jak ja zamawiałam swój bukiet to wszystko było dopracowane do najmniejszego szczegółu. Ehh komercja.

Ja też jestem zadowolona, ciekawe co tam się dzieje?

SYN
katalinka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 23:19   #4070
Andromedaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Elsi81 Pokaż wiadomość

Andromedaa a ty w Tarze zamawiałaś już bukiety?
teoretycznie tak z wpłaconą zaliczką, praktycznie -jeszcze się za to nie zabrałam...

veroeve przyznasz chyba, że mam zmysł artystyczny bo nie przeszłaś wobec nich obojętnie a buciki kupiłaś ładniutkie

Edytowane przez Andromedaa
Czas edycji: 2009-07-23 o 23:28
Stary 2009-07-23, 23:55   #4071
Elsi81
Zakorzenienie

Verooeve bardzo ładne buciki na jednym zdjęciu wyszedł ten bucik na złoto a na drugim już na srebrno.

Katalinka właśnie oglądałam zdjęcia po tej trąbie powietrznej w Legnicy na pewno niezłe że aż ciary przechodzą widoki musiały być.Oj nie chciałabym się znaleźć w takim miejscu gdzie trąba przechodzi bo by mnie zdmuchnęła z powierzchni ziemi.

Stary 2009-07-24, 00:48   #4072
veroeve
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Elsi81 Pokaż wiadomość
Verooeve bardzo ładne buciki na jednym zdjęciu wyszedł ten bucik na złoto a na drugim już na srebrno.
No wiem właśnie, dlatego w tekście napisałam, że srebrne. Bez lampy wychodziły złote.

Aga, to prawda, że jest problem z rozmiarami. Ta firma robi max 40. Ale są sklepy, nieliczne, gdzie wybór nawet tych dużych rozmiarów jest dość spory. W Krakowie w Galerii Krakowskiej jest taki dziwny duży sklep typu CCC, Deichmann, ale nazwy nie pamiętam. Dziwny, bo tam buty posegregowane są numerami, nie fasonami. Tam można coś wybrać, ale niestety trzeba jechać do Krakowa, no chyba że przy okazji.

Cieszę się dziewczyny, że podobają się Wam moje sandałki. Byłam w 10 sklepach obuwniczych i tylko w jednym były srebrne buty, ale za to 7 fasonów i 5 w moim rozmiarze.

To teraz już jestem prawie kompletnie ubrana na wesele. Jeszcze tylko małe przeróbki w obu sukniach, ale tym zajmują się już krawcowe i do końca lipca będę chyba miała wszystko zamknięte w tym temacie.

-------

Pytanko do wszystkich.

Czy w lokalach zazwyczaj jest sprzęt grający? Rozważam puszczanie własnej muzyki na poprawinach i zastanawiam się, czy trzeba kombinować skądś sprzęt, czy jest szansa, że jest na miejscu? Oczywiście zadzwonię do Leśnych Kątów, ale chciałabym ten temat również wnieść na forum.

-------

Aga, chyba mamy czas diagnoz naszych schorzeń. Ja dzisiaj byłam u hematologa - dobrego specjalisty, który wysłał mnie do jeszcze lepszego, bo kobiety wyspecjalizowanej w tym, co podejrzewa u mnie. Mam najprawdopodobniej skazę krwotoczną i to od urodzenia, ale dopiero teraz wpadłam przy pomocy mądrych lekarzy na to. Czeka mnie jeszcze masa badań. Szlag, nienawidzę leżeć w szpitalu, tylko po to, żeby mi robili badania. Już leżałam w marcu i w kwietniu rok temu też. Zanudzić się można i dostać szału. Teraz czeka mnie to znowu, ale załatwię to już po ślubie, jak będę w Krakowie sama, bez męża.

veroeve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 07:43   #4073
mlodaj
Rozeznanie

Witam tak z rana samego, znowu się pogoda popsuła. mam pytanie czy słyszała któraś z was może o salonie kosmetycznym monte rosa na reja?

mlodaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 08:06   #4074
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Cytat:
Z goździków, róż i cantadeskii, a świadkowa z eustomy i jeszcze czegoś. Jej bukiecik rozpadł się prawie całkiem.

Edytowane przez Ostrowczanka
Czas edycji: 2009-07-24 o 08:12
Stary 2009-07-24, 08:54   #4075
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Gemmelli witaj
Veroeve piekne butki
Michel wyjazd na prawde super był A zdjecia n nk ze wschodu cudowne
Wczoraj jednak widziałam sie z TZtem, mmmm było cudownie nie ma to jak witac sie po rozłace

Edytowane przez justys1358
Czas edycji: 2009-07-24 o 08:56 Powód: dopisek
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 09:23   #4076
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez veroeve Pokaż wiadomość
No wiem właśnie, dlatego w tekście napisałam, że srebrne. Bez lampy wychodziły złote.

Aga, to prawda, że jest problem z rozmiarami. Ta firma robi max 40. Ale są sklepy, nieliczne, gdzie wybór nawet tych dużych rozmiarów jest dość spory. W Krakowie w Galerii Krakowskiej jest taki dziwny duży sklep typu CCC, Deichmann, ale nazwy nie pamiętam. Dziwny, bo tam buty posegregowane są numerami, nie fasonami. Tam można coś wybrać, ale niestety trzeba jechać do Krakowa, no chyba że przy okazji.

Cieszę się dziewczyny, że podobają się Wam moje sandałki. Byłam w 10 sklepach obuwniczych i tylko w jednym były srebrne buty, ale za to 7 fasonów i 5 w moim rozmiarze.

To teraz już jestem prawie kompletnie ubrana na wesele. Jeszcze tylko małe przeróbki w obu sukniach, ale tym zajmują się już krawcowe i do końca lipca będę chyba miała wszystko zamknięte w tym temacie.

-------

Pytanko do wszystkich.

Czy w lokalach zazwyczaj jest sprzęt grający? Rozważam puszczanie własnej muzyki na poprawinach i zastanawiam się, czy trzeba kombinować skądś sprzęt, czy jest szansa, że jest na miejscu? Oczywiście zadzwonię do Leśnych Kątów, ale chciałabym ten temat również wnieść na forum.

-------

Aga, chyba mamy czas diagnoz naszych schorzeń. Ja dzisiaj byłam u hematologa - dobrego specjalisty, który wysłał mnie do jeszcze lepszego, bo kobiety wyspecjalizowanej w tym, co podejrzewa u mnie. Mam najprawdopodobniej skazę krwotoczną i to od urodzenia, ale dopiero teraz wpadłam przy pomocy mądrych lekarzy na to. Czeka mnie jeszcze masa badań. Szlag, nienawidzę leżeć w szpitalu, tylko po to, żeby mi robili badania. Już leżałam w marcu i w kwietniu rok temu też. Zanudzić się można i dostać szału. Teraz czeka mnie to znowu, ale załatwię to już po ślubie, jak będę w Krakowie sama, bez męża.
Veroeve chodzi Ci zapewne o ten sklep z żabą On jest na samym dole Galerii obok takiego jakiegoś papierniczego. Jakoś nigdy tam nie mogłam znaleźć nic na siebie bo nawet jak mieli 42 to było za małe - nie wiem jaką oni tam maja rozmiarówkę. Jednak Deichmann w tej kwestii jest o wile lepszy bo czasem nawet 41 na mnie wchodzi

Co do własnej muzyki to nie mam pojęcia jak to może być w lokalu. Możliwe, że mają jakiś swój sprzęt ale to musisz się wypytać.

Ja na szczęście z krwią mam już spokój. 14 lat temu wykryto u mnie małopłytkowość. Koszmarny był to dla mnie okres - 3 miesiące leżenia w szpitalu, podejrzenie o białaczkę, szlochy mojej rodziny (bezpośrednie zagrożenia życia), punkcja i wreszcie przebrzydłe hormony, po których przytyłam w ciągu miesiąc 35 kilo. Poszło mi na kręgosłup niestety i jestem teraz strasznie krzywa. A na dodatek to właśnie te hormony mogą być tez powodem moich obecnych problemów. Z krwią nie ma żartów.
Dobrze, że u Ciebie jest postawiona diagnoza. Czy ta skaza jest bardzo dużym zagrożeniem dla Ciebie? Nie mam zielonego pojęcia z czym to się je.

Cytat:
Napisane przez mlodaj Pokaż wiadomość
Witam tak z rana samego, znowu się pogoda popsuła. mam pytanie czy słyszała któraś z was może o salonie kosmetycznym monte rosa na reja?
Ja nie słyszałam nic.

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Gemmelli witaj
Veroeve piekne butki
Michel wyjazd na prawde super był A zdjecia n nk ze wschodu cudowne
Wczoraj jednak widziałam sie z TZtem, mmmm było cudownie nie ma to jak witac sie po rozłace
NO no Justyś, jeszcze z tych Waszych "powitań" coś powstanie hihi
Stary 2009-07-24, 09:26   #4077
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
przestali się starać bo jadą na opinii

Cytat:
Kupiłam sobie dziś butki na poprawiny, ale fotograf ze mnie naprawdę lipny. Ale zamieszczam, co mam. Są srebrne. Do tego szafirowa sukienka ze srebrnymi aplikacjami. Jeszcze zdjęcie mi żadne nie wyszło
Nas pierwszym zdjęciu są w pięknym kolorze złota, ładne te buciki

Cytat:

Byłam w tym sklepie
Pewnie miałaś kłopot ze zdecydowaniem się nas któreś jak taki wybór był? ja bym siedziała pół dnia taka niezdecydowansa jestem.

Cytat:
Napisane przez mlodaj Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:

NO no Justyś, jeszcze z tych Waszych "powitań" coś powstanie hihi
to samo pomyślałam
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 09:28   #4078
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Aga no nie, bo rano dostałam @ jak na złosc Choc nie ukrywam, ze teraz to bym nie chciała, bo slub za rok, ale po slubie jak bysmy juz teraz byli to bardzo bym chciała.

EDIT: ale mnie brzuch boli...........

Czas edycji: 2009-07-24 o 10:41 Powód: dopisek
Stary 2009-07-24, 10:40   #4079
Igoolek
Rozeznanie

GG do Igoolek Send a message via Skype™ to Igoolek

Dzień dobry i jest równy roczek
Igoolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 10:42   #4080
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Młodaj ja tez nic nie wiem o tym salonie.
Igoolek gratulujeteraz to juz z górki,czas szybko zleci.

Czas edycji: 2009-07-24 o 10:42 Powód: dopisek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości