![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)
Było o tamponach to ja jeszcze dodam że też wrzucam do Wc. Przeciż nawet największy rozmiar nie jest po nasiąknięciu tak duży żeby zatkać odpływ. Gorsze rzeczy z siebie wyrzucamy, nie sądzicie? Zatkanie jest totalnie nielogiczne dla mnie, bo to by było równoznaczne z tym, że nie można się tam załatwiac i wc zatka wszystko co wpadnie
![]() Pyt: Dlaczego koty w chwili rozmruczenia udeptują właściciela łapkami? Gdzieś czytałam, że im się z dzieciństwem kojarzy...
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Zadomowienie
|
A ja się ostatnio zastanawiałam, jak węże uprawiają seks?
![]() I czy komary przenoszą jakiś syf? Przecież się wkłuwają w skórę człowieka, a wcześniej w 20 innych... |
![]() ![]() |
![]() |
#63 | |
Copyraptor
|
Cytat:
![]() Wydaje mi się, że w większości z tych kościołów są żyrandole, podwieszone na łańcuchach. Opuszcza się taki łańcuch, i wymienia żarówkę. Albo składa rusztowanie specjalne. I jak to jak je budowali? Tak jak teraz, no ![]() Ja nie jestem na blipie, ale mam kilku znajomych którzy są. Nieprzytomna, odwiecznym pytaniem jest to, że skoro czarne skrzynki są tak wytrzymałe, że nie szkodzi im katastrofa samolotu, to czemu z tego materiału nie robi się samolotów? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Gdzie się kończy kosmos?
![]() Jeśli jako kosmonauta będę się unosić swobodnie w próżni, to mogę zacząć w ten sposób gdzieś 'uciekać' w przestrzeń? I kto mnie uratuje? ![]() ![]() Pytania związane z wszechświatem mnie najbardziej interesują ;P
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2009-07-24 o 11:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Np kara 2 lat w zawieszeniu na 5 lat oznacza, że: jesli w czasie 5 letniego zawieszenia kary osoba dopuści się jakiekogolwiek przestępstwa to automatycznie trafia do więzienia i odsiaduje skazane 2 lata. Jeśli przez 5 lat nic się nie wydarzy to po jakimś czasie osoba ma czyste konto jak inni - niekarani.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Rozeznanie
|
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
BAN stały
|
Ja to dobrze, że istnieje taki wątek, zawsze będzie można błysnąć w towarzystwie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Copyraptor
|
Madlen - kotki ugniatają tak brzuch mamy-kocicy kiedy ssą, żeby pobudzić wydzielanie mleka z gruczołów mlecznych, kojarzy im się to z przyjemnością i bliskością, dlatego robią tak właścicielowi.
Arabbiato - węży seks jest frapujący, poczytaj sobie o tym ![]() ![]() Co do komarów - chyba to one przenoszą malarię, prawda? Więc tak, przenoszą syfy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
"Następnie dochodzi do kopulacji między silniejszym samcem a samicą. Zachowanie się pary węży w czasie kopulacji jest różne u poszczególnych gatunków. U wszystkich występuje zapłodnienie wewnętrzne, możliwe dzięki wprowadzeniu narządu kopulacyjnego samca do kloaki samicy. Przedtem samiec może ocierać się o samicę i syczeć (np. gniewosza plamistego), po czym ustawia się wzdłuż partnerki oplatając (u wielu gatunków) swoim ogonem końcowy odcinek jej ciała, po czym przystępuje do kopulacji. W celu umocnienia połączenia, samce niektórych gatunków chwytają w tym czasie samicę szczękami w okolicy karku (wąż Esculapa, gniewosz plamisty). U wyjątkowo dobrze poznanej żmii zygzakowatej (Vipera berus) stwierdzono, iż jedna samica kopuluje z wieloma samcami." http://www.herpetologia.waw.pl/herpe...eze/rozrod.htm
![]() |
#73 | |
Copyraptor
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#74 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Jak myślicie, co było prawdziwą przyczyną wyginięcia dinozaurów?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#77 | |
Copyraptor
|
Ale były bloczki, dźwignie i kołowroty
![]() Hula - Wielki Wybuch to chyba powstanie wszechświata ![]() Ja myślę, że po prostu zaczęły się zmieniać warunki klimatyczne na Ziemi, to był przecież bardzo długotrwały proces. I powodów było wiele - brak pożywienia, nieprzystosowanie do tych zmieniających się warunków, etc. ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
![]() Ja się za to zawsze zastanawiałam - czym się różnią typy krwi? Tj. jaka jest różnica między AB a B, tak w praktyce? Czemu krew grupy B będzie odrzucana przez osobę o typie krwi AB? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#78 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
uwielbiam dinozaury ![]() Cytat:
![]() ![]() a co do kotów to fajnie uczucie jak kotek tak ugniata ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#79 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#80 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- ma złą masę/gęstość co utrudniałoby latanie - jest a drogi - byłoby to niezbyt sensowne, gdyż nawet jeśli przy spadaniu z tak dużą prędkością, siłą, materiał(czyli samolot) by nie ucierpiał, no to chyba jednak z ludźmi coś by się stało. Połamane kręgosłupy itp...
![]() |
#81 |
Konto usunięte
|
ja wczoraj regulując brwi zastanawiałam się po co nam one.
![]() odpowiedź całkiem logiczna: http://www.***************/wlosy,inn...mamy_brwi.html ![]() rozwaliła mnie puenta: "Z powodu tej nieznacznie zwiększonej szansy na przetrwanie, natura postawiła na ludzi z brwiami bardziej niż na ludzi bez brwi." ![]() EDIT: ups, chyba portal h a n d s o m e m e n . p l ma bana na wizażu. ![]() Brwi są bardzo ważnym elementem naszego wyglądu. Są one jedną z najbardziej wyróżniających nas cech, które wypływają na wygląd naszej twarzy i zwracamy na nie dużo uwagi. Uważamy pewne typy brwi za atrakcyjne, a niektóre za nieatrakcyjne, a wielu ludzi poświęca tyle czasu na regulację brwi, co na nakładanie makijażu na rzęsy bądź malowanie ust. Brwi są również jednym z najbardziej ekspresywnych miejsc do wyrażania uczuć na twarzy. Jednym z najbardziej wyraźnych sposobów na wyrażenie tego, co myślimy jest proste poruszanie brwiami w dół i w górę – wszyscy wiemy, co różne pozycje brwi oznaczają. Zatem oczywiste jest, że brwi pełnią wiele funkcji w dzisiejszej kulturze – piękno, komunikacja niewerbalna (nie za pomocą słów), wyróżniający wygląd. Ale dlaczego są one na pierwszym miejscu? W drodze ewolucji i pozbywania się większości owłosienia na ciele, dlaczego zachowaliśmy te troszkę włosów powyżej oczu? Naukowcy nie są do końca pewni dlaczego zachowaliśmy to owłosienie, ale całkiem nieźle w tym względzie zgadują. Wszyscy wiemy, że brwi pomagają nie dopuszczać wilgoci do naszych oczu, gdy się pocimy lub gdy chodzimy po deszczu. Kształt łuku pozwala, na zmianę kierunku wody lub potu, który spływa na boki twarzy, pozostawiając oczy relatywnie suche. Najbardziej oczywistą tego zaletą jest to, że możemy widzieć wyraźnie, gdy się pocimy lub gdy jest dużo deszczu. Bez brwi, radzenie sobie w takich warunkach jest trochę trudniejsze. Sam kształt naszych brwi pozwala na zmianę kierunku ograniczonej ilości płynu, ale brwi robią znaczną różnicę w twojej zdolności widzenia. Zmiana kierunku potu ma też inna ważną zaletę, gdyż sól z potu drażni oko i powoduje pieczenie. Jest wiele dowodów na to, że te cechy brwi mogły pomagać wczesnemu człowiekowi przetrwać. Zdolność do wyraźniejszego widzenia w deszczu pozwalała znaleźć schronienie, jest kilka okoliczności, w których trzymanie wilgoci z dala od oczu mogło uratować życie. Gdy próbował byś prześcignąć drapieżnika, na przykład, to można się założyć że spływało by Ci przy tym mnóstwo potu po twarzy. Gdyby cały ten pot spływał Ci bezpośrednio do oczu, nie byłbyś w stanie nic zobaczyć, a twoje oczy były by podrażnione przez sól, co znacznie uniemożliwiło by Ci ucieczkę. Z powodu tej nieznacznie zwiększonej szansy na przetrwanie, natura postawiła na ludzi z brwiami bardziej niż na ludzi bez brwi. Edytowane przez 2016070150903 Czas edycji: 2009-07-24 o 12:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
a, to akurat wiedziałam ;] tak samo jak reszta owłosienia, które usuwamy ze względów higienicznych/estetycznych, a które mają nas chronić - np. okolice bikini ;]
#83 |
Copyraptor
|
Umbra, ty się śmiej, ale moja mama miała znajomą przechodzącą chemioterapię. I wcale nie drażniły jej najbardziej ciągłe wymioty, osłabienie, czy w ogóle sama świadomość, że ją zatruwają chemią - najbardziej denerwowało ją to, że nie miała włosów w nosie i właśnie brwi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Wtajemniczenie
|
No akurat brwi i rzęsy to wiem po co mamy
![]() Ale włosy na rękach i nogach? Teoretycznie mają chronić przed zimnem, taka pozostałość po przodkach. No OK, rozumiem. Ale czy to znaczy, że rodzimi mieszkańcy Afryki takowych nie mają, a np kobiety mieszkające na północy Szwecji są tak owłosione, jak mężczyźni w Polsce? ![]()
#85 |
Zakorzenienie
|
ale wątek!
teraz to wizażanki będą specjalistkami we wszystkich dziedzinach |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Rozeznanie
|
pewno, ze są
![]()
![]() |
#88 |
Rozeznanie
|
Co do tych tamponow to kiedys jak mielismy prelekcje z taka pania w szkole, ktora dawala nam wlasnie probki tamponow (firmy Tampax) to zachwalala je mowiac ze te akurat mozna spuszczac w toalecie, w porownaniu do o.b. bo sa wykonane z czegos innego...
Tylko ze na opakowaniu Tampxa jest taki znaczek zeby wyrzucac do kosza nie do toalety, chyba ze chodzi tam o ten platikowy aplikator, ktory jest dolaczony.... Ja i tak zawsze je splukuje, a uzywam Tampaxow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() dla mnie kwestia brwi nie była widocznie tak oczywista jak dla Was. ![]() http://pl.wikipedia.org/wiki/Typ_halsztacko-nordycki Edytowane przez 2016070150903 Czas edycji: 2009-07-24 o 12:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.