|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII
my chyba jednak też 130-140, bo zapomniałam o tż pracy. A jak ja zaczne pracować to też pewnie postanowię kogos zaprosić.
|
#3422 |
|
Wtajemniczenie
|
My wesele robimy na 120 osób, po 60 z każdej rodziny
Żeby było sprawiedliwie. Chociaż ostatnio u tzta lista się powiększa to może jednak będzie 130 osób
|
#3423 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
To widzę, że te moje 65 osób wypada bardzo skromnie
![]() TŻ chciał umyć podłogi... wychodzi na balkon po mopa, a mopa nie ma. Znalazł się na trawniku pod balkonem Na szczęście w takim ogrodzonym miejscu, gdzie nikt nie chodzi, bo wolę nie myśleć co by było, gdyby ktoś dostał takim rozpędzonym mopem w głowę
|
|
|
|
#3426 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Mi po wczorajszej nawałnicy kwiatki z balkonu zerwało podstawki latały po całym osiedlu!! Ale na szczęście nikomu nic się nie stało |
|
|
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
a gdzie sie wybieracie?
![]() my co prawda na liscie mamy troche ponad 100 osob, ale jeszcze pare osob dojdzie(np. od TZa z pracy), a zakladajac, ze pewno nie wszyscy dadza rade przyjsc to mysle, ze gdzies tak 100 osob u nas bedzie
|
|
|
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny dzis dietowy dzień widzę hehe ja miałam już mysleć o przejściu na jakąś dietkę lekką (np niejedzenia słodyczy) ale w poniedziałek jedziemy nad morze wiec to chyba nierealne
piwko pizza kebaby raczej mi nie pomogą w zachowaniu szczupłej sylwetki ale co tam na swoim weselu wytańczę kaloriea ja dalej gromadzę rzeczy do mieszkanka- wczoraj kupiłam formę do robienia tarty bo ostatnio to moje i tżta ulubione jedzonko więc musimy mieć tą formę w domu no i taką drewnianą ucieraczkę do ciast też kupiłam bo tanie są te drewniane gadżety kuchenne więc wzięłam i razem tylko 10zł zapłaciłam a kolejne 2 rzeczy z listy wykreśliłam a zaraz ruszam znów coś upolować jakiś drobiazg jak się wyda 5 czy 10zł to kieszen nie odczuwa ale potem jakbym musiała na raz ze 200zł wydać na pierdoły to by gorzej było![]() tylko coś się chmurzyć zaczyna... oby nie było takiej burzy jak wczoraj że aż się spać bałam
|
#3429 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
MaderaA Wy juz coś planujecie?? Ostatnio rozmawiałm z koleżanką z pracy, która powiedziała mi, ze jeżeli chcemy aby na weselu było ok 80 osób to i tak trzeba zaprosić ok 100. Jak chcemy 100 to zaproście 120! Mówi, że to jest sprawdzone. Ludzie nie przychodzą mówiąc o tym w ostatniej chwili. Nawet takie osoby, których jest się pewnym! Pomyślałam, że w takim razie koniecznie musimy wydłużyć listę gości
|
|
|
|
|
#3430 |
|
Wtajemniczenie
|
No jestem już po swoich ćwiczonkach
Później jeszcze skakanka. Na szczęście lepiej się czuję
|
#3431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Masakra. Ja na szczęście podaję liczbe gości na tydzień przed weselem. Siostra tez tak miała a mimo to goście jej numer wywineli i 20 osób nie przyszło. A mówili, że będą.
|
|
#3432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile taka wycieczka by was kosztowala?![]() ja tu juz wczoraj pol dnia planowalam moja podroz poslubna zajawilismy sie w tym roku w Egipcie na nurkowanie, wiec chcemy do Egiptu do Marsa Alam zrobic kurs nurkowy, a potem sobie nurkowac na rafach z zolwiami, plaszczkami, rekinami, delfinami i krowami morskimi ![]() u mnie na szczescie na rodzine moge liczyc, bo wesela sa tak rzadko, ze jak juz sie trafi to wszyscy na nie oczekuja znajomych raczej tez mamy takich ktorzy nie powinni nic wywinac. wszyscy juz wiedza na kiedy maja sobie wolne rezerwowac choc wiadomo, ze roznie moze byc
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-07-24 o 11:56 |
|
|
|
|
#3433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie przyjęcie do 40 osób też właśnie mamy na uwadze , jak pisałam , jakiś obiad , deser i też będzie elegancko , ale z TŻ teraz się zgadać nie możemy bo jak On chciał to ja nie chciałam a jak On nie chce to ja chce Mój TŻ ma niedowagę , jest chudy nie straszne mu czipsy , wafelki a ja jak sobie pojem za dużo to efekt odwrotny Też jakaś zbilansowana dietka by się przydała mi , coś będę musiała pokombinować
|
|
#3434 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Teraz wydatki związane ze ślubem i przygotowaniami a później pewnie dzici przyjdą i też juz się nie wybierzemy |
|
|
|
|
#3435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydaje mi sie, ze jest tam najwiecej do roboty zeby nie siedziec non stop tylko na plazy smazac sie sama lubie miec wiele alternatyw spedzania wolnego czasu ![]() my za predko dzieci nie planujemy, wiec jeszcze nie martwimy sie tego rodzaju wydatkami
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-07-24 o 12:10 |
|
|
|
|
#3436 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
http://images.google.pl/images?hl=pl&q=malediwy%2 0galeria&lr=&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi Ale może i masz rację z tym wylegiwaniem się na plaży muszę to jeszcze przemyśleć Przyznam się, że ja również dzieci jeszcze nie planuję |
|
|
|
|
#3437 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ja też myslę że jakieś 20os nie przyjdzie, ale raczej obstawiam że z rodziny a nie znajomych,. TŻ jest przekonany że z jego strony to wszyscy przyjdą. A ostatnio się dowiedziałam przez przypadek że koleżanka z podstawki też robi weselicho w tym domu weselnym co my, tylko 2 tyg później i powiedziała że mama właścicielki powiedziała im że jak nie będą mieli 150os to trzeba będzie dopłacać bo lokal jest na 300 os., więc żeby ludzie w nim nie zginęli. Nam właścicielka nic takiego nie mówiła, ale w umówie mamy napisane że chyba koło 150 os. A jak wyjdzie mniej to najwyżej powiem, że przecież nie słyszeliśmy o tym że mamy dopłacać jak się tej liczby nie zbierze..A odnośnie podróży poślubnej to nasi faworyci to: Mauritius, Wyspy Kanaryjskie ( pewnie Gran Canaria,Fuerteventura, Lanzarote, albo Teneryfa bo tam taniej ) no i ostatnio TŻ coś mówł o wyspie Sal ( Wyspy Zielonego Przylądka ). Ja się zgrzałam na Gran Canarię bo byłam już kiedyś i bardzo mi się podobało
|
|
|
|
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale wlasnie - co tam robic poza plaza... tzn. jesli lubicie poprostu lezec to ok, ale mi by bylo dziwnie jechac na drugi koniec swiata zeby tylko lezec na plazy... tak samo cieplo i pieknie mam nad Morzem Czerwonym a ile blizej i taniej jakbym juz gdzies jechala tak daleko to chcialabym zobaczyc i zrobic jak najwiecej, a nie tylko zalegac na plazy ![]() mi sie od 7 lat udalo z TZem nie wpasc, wiec mysle, ze nastepne 6 tez sie uda jestem dobrej mysli ![]() Aureo tak mi przyszlo do glowy... widze, ze bierzesz slub w czerwcu... sprawdzalas jaka jest pogoda w tych miejscach o tej porze roku? bo trzeba pamietac, ze na polkuli poludniowej oni maja zime gdy my mamy lato... tam moga byc jakies pory deszczowe, huragany itp. tzn. ja nie wiem co tam wtedy jest, bo sie nie znam, ale mysle, ze warto sprawdzic z tego co ja znalazlam to w lipcu w Nowej Zelandii jest zzzimno ("Średnia temperatura lipca wynosi na południu 2-3°C, a na północy 12°C."), a na Malediwach od maja do sierpnia sa wiatry monsunowe i duze opady deszczu
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-07-24 o 12:35 |
|
|
|
|
#3439 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to ważne bo, np. na Mauritius to najlepiej w styczniu jechać bo jest najcieplej, a w lecie to tam jest zima Ale Malediwy brzmią świetnie Moim marzeniem są Stany tak na 3 tyg po zachodnim wybrzeżu ... ah... teraz to jeszcze marzenie... ale kiedyś jak już będę zarabiała miliony... |
|
|
|
|
#3441 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() W takim razie musmy zmienić plany |
|
|
|
|
#3442 | |||
|
Zakorzenienie
|
South Beach, ale ja jestem na II fazie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() cześć ![]() wczoraj oglądałam sobie projekty domów z TZ i było kilka do 100m2 i były słodkie (parterówki, żeby nie było)
|
|
#3443 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3444 |
|
Zakorzenienie
|
długa historia
ten co stoi jest u nas w mieście, a my chcemy się na stałe do wrocka przenieśćmamy ten domek niby, ale TZ rodzice powiedzieli, że nam przepiszą jak obiecamy, że go nie sprzedamy, co dla mnie jest durne, bo skoro przepisują to co ich obchodzi co ja tam później zrobię ale ten dom jest nawet w księgach zapisany jako dwurodzinnytakie sobie oglądam: domek 1 domek 2 ten jest chyba najładniejszy domek 3 ja chciałam mały z dwoma sypialniami, ale TZ chce z poddaszem-najlepiej gdyby był to taki dom jak w "nigdy w życiu" on był śliczny akurat dla nas
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-07-24 o 13:22 |
|
|
|
#3445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i chcecie sie budowac we Wrocku a wiesz ile kosztuje ziemia w miescie ![]() ja nawet nie marze o budowaniu sie w Krk... ![]() z reszta mi tam w miescie starczy mieszkanie a w domki to ja sie bede bawic na starosc jak bede miala czas zeby zadbac o ten dom a roboty przy domu jest co niemiara
|
|
|
|
|
#3446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na działki to patrzyłam pod wrockiem a w ogóle szkoda, że nie można tego domu wziąć i przenieść do Wrocławiapewnie stanie na mieszkaniu bo ja do robót przy domu to się nie nadaję a nie macie jakieś stronki gdzie są szeregowce na sprzedaż?
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-07-24 o 13:26 |
|
|
|
|
#3447 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wybierzemy sie tam kiedyś jesienią, zima kub wiosną![]() Cytat:
I dlatego tez sie napaliliśmy na mega wypasiona podróz na koniec świata, ale czar prysł jak sobie uświadomiliśmy jaka tam jest pogoda w nasze lato A tż chce jechac w podróż poślubną od razu po ślubie i nie chce czekac do jesieni. Także w podróż poślubna wybierzemy sie gdzieś nad Morze Sródziemne/Czerwone sami jeszcze dokońca nie wiemy![]() A z tych doch to bym wybrała Malediwy, tam jest Atol Male bodajże, przepięknie Cytat:
Także z tego zestawu najlepiej Kanary Albo Mauritius. Tylko jeszcze taka kwestia jak Wam zależy na zwiedzaniu to taka egzotyczna podróż to super pomysł a jak chcecie leżeć to lepiej gdzieś tu u nas nam Morzem Śródziemnym, bo widoczki chyba nawet ładniejsze a nie wyda się 30-40 tys. tylko 10-15 tys. i tez pięknie O ile liczycie się z kasą![]() Ja juz dziś po rowerku Czuję się chudsza
|
|
#3448 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też szukaliśmy w podobnym stylu, bo chcieliśmy mieć poddasze. Ale wierzę, że ten domek co będziemy mieli da się jakoś ładnie zrobić, bo jest okropny z zewnątrz. Ale powoli wszystko zrobimy I poddasze też da się zrobić Tylko z dachem dwuspadowym
|
|
#3449 |
|
Zakorzenienie
|
a ja idę z TZ na rower o 15:00
i jak do niego dzwoniłam to dostał zawału i zapytał "jak to Ty chcesz iść na rower ?!"
|
#3450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi sie mój domek podoba, ale nie chciałabym takiego samwgo, bo mi sie juz znudził
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.

podstawki latały po całym osiedlu!! Ale na szczęście nikomu nic się nie stało 

**
akurat dla nas