Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-24, 10:47   #3421
Samoa
Zakorzenienie

Dot.: Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
My będziemy mieć 130- 140 osób, wstępnie było do 120, ale jak własnie uaktualnialiśmy listę to okazało się, że ominęliśmy "kilka" osób, że nie wspomnę iż zapomnieliśmy policzyć siebie i rodziców i mojego dziadka z koleżanką
my chyba jednak też 130-140, bo zapomniałam o tż pracy. A jak ja zaczne pracować to też pewnie postanowię kogos zaprosić.
Stary 2009-07-24, 10:50   #3422
obca7
Wtajemniczenie

My wesele robimy na 120 osób, po 60 z każdej rodziny Żeby było sprawiedliwie. Chociaż ostatnio u tzta lista się powiększa to może jednak będzie 130 osób
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 10:51   #3423
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
my chyba jednak też 130-140, bo zapomniałam o tż pracy. A jak ja zaczne pracować to też pewnie postanowię kogos zaprosić.
o no właśnie mi przypomniałaś, o współpracownikach, jesli takowych będę miała (a mam nadzieję, że tak będzie), to możliwe, że dodatkowe osoby trzeba będzie uwzględnić. Chociaż zapewne też nie wszyscy przyjdą, więc nie sądzę abyśmy przekroczyli liczbę 140 osób, choć przygotowanym trzeba być na wszystko
Stary 2009-07-24, 10:57   #3424
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
o no właśnie mi przypomniałaś, o współpracownikach, jesli takowych będę miała (a mam nadzieję, że tak będzie), to możliwe, że dodatkowe osoby trzeba będzie uwzględnić. Chociaż zapewne też nie wszyscy przyjdą, więc nie sądzę abyśmy przekroczyli liczbę 140 osób, choć przygotowanym trzeba być na wszystko
tez myślę, że nie wszyscy przyjda i nad niektórymi osobami się jeszcze zastanawiam, ale wolę ich póki co uzwględnic na liście
Stary 2009-07-24, 11:13   #3425
Martoolka87
Zakorzenienie

To widzę, że te moje 65 osób wypada bardzo skromnie

TŻ chciał umyć podłogi... wychodzi na balkon po mopa, a mopa nie ma. Znalazł się na trawniku pod balkonem
Na szczęście w takim ogrodzonym miejscu, gdzie nikt nie chodzi, bo wolę nie myśleć co by było, gdyby ktoś dostał takim rozpędzonym mopem w głowę
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 11:22   #3426
Aureea
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
To widzę, że te moje 65 osób wypada bardzo skromnie

TŻ chciał umyć podłogi... wychodzi na balkon po mopa, a mopa nie ma. Znalazł się na trawniku pod balkonem
Na szczęście w takim ogrodzonym miejscu, gdzie nikt nie chodzi, bo wolę nie myśleć co by było, gdyby ktoś dostał takim rozpędzonym mopem w głowę
My też planujemy na jakieś 65 no max 80 osób, które rzeczywiście wypadają bardzo skromnie! Ale napewno będzie fajnie i nie zbankrutujemy Za to pojedziemy na wymarzona podróż poślubną

Mi po wczorajszej nawałnicy kwiatki z balkonu zerwało podstawki latały po całym osiedlu!! Ale na szczęście nikomu nic się nie stało
Aureea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 11:30   #3427
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aureea Pokaż wiadomość
Za to pojedziemy na wymarzona podróż poślubną
a gdzie sie wybieracie?

my co prawda na liscie mamy troche ponad 100 osob, ale jeszcze pare osob dojdzie(np. od TZa z pracy), a zakladajac, ze pewno nie wszyscy dadza rade przyjsc to mysle, ze gdzies tak 100 osob u nas bedzie
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 11:42   #3428
tancerka212
Zakorzenienie

hej dziewczyny dzis dietowy dzień widzę hehe ja miałam już mysleć o przejściu na jakąś dietkę lekką (np niejedzenia słodyczy) ale w poniedziałek jedziemy nad morze wiec to chyba nierealne piwko pizza kebaby raczej mi nie pomogą w zachowaniu szczupłej sylwetki ale co tam na swoim weselu wytańczę kalorie

a ja dalej gromadzę rzeczy do mieszkanka- wczoraj kupiłam formę do robienia tarty bo ostatnio to moje i tżta ulubione jedzonko więc musimy mieć tą formę w domu no i taką drewnianą ucieraczkę do ciast też kupiłam bo tanie są te drewniane gadżety kuchenne więc wzięłam i razem tylko 10zł zapłaciłam a kolejne 2 rzeczy z listy wykreśliłam a zaraz ruszam znów coś upolować jakiś drobiazg jak się wyda 5 czy 10zł to kieszen nie odczuwa ale potem jakbym musiała na raz ze 200zł wydać na pierdoły to by gorzej było
tylko coś się chmurzyć zaczyna... oby nie było takiej burzy jak wczoraj że aż się spać bałam
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 11:48   #3429
Aureea
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
a gdzie sie wybieracie?

my co prawda na liscie mamy troche ponad 100 osob, ale jeszcze pare osob dojdzie(np. od TZa z pracy), a zakladajac, ze pewno nie wszyscy dadza rade przyjsc to mysle, ze gdzies tak 100 osob u nas bedzie
Jeżeli chodzi o podróż poślubna to mamy trzy typy Madera Jamaica lub Nowa Zelandia
A Wy juz coś planujecie??

Ostatnio rozmawiałm z koleżanką z pracy, która powiedziała mi, ze jeżeli chcemy aby na weselu było ok 80 osób to i tak trzeba zaprosić ok 100. Jak chcemy 100 to zaproście 120! Mówi, że to jest sprawdzone. Ludzie nie przychodzą mówiąc o tym w ostatniej chwili. Nawet takie osoby, których jest się pewnym!
Pomyślałam, że w takim razie koniecznie musimy wydłużyć listę gości
Stary 2009-07-24, 11:50   #3430
asiulek1705
Wtajemniczenie

No jestem już po swoich ćwiczonkach Później jeszcze skakanka. Na szczęście lepiej się czuję W poniedziałek nareszcie pojadę wybrać swój dyplom, choroba mi w tym tyg. to uniemożliwiła. A we wto. przyjeżdża do nie koleżanka z narzeczonym i jadę z nimi wybierać menu na ich wesele (maj 2010), pomagałam jej załatwiać catering (ten sam co my będziemy mieli) i kilka innych rzeczy. Będę miała już obczajone jak to menu się wybiera, co firma poleca itp
Stary 2009-07-24, 11:52   #3431
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeżeli chodzi o podróż poślubna to mamy trzy typy Madera Jamaica lub Nowa Zelandia

Ostatnio rozmawiałm z koleżanką z pracy, która powiedziała mi, ze jeżeli chcemy aby na weselu było ok 80 osób to i tak trzeba zaprosić ok 100. Jak chcemy 100 to zaproście 120! Mówi, że to jest sprawdzone. Ludzie nie przychodzą mówiąc o tym w ostatniej chwili. Nawet takie osoby, których jest się pewnym!
Właścicielka naszej sali powiedziała, że przeważnie 20 % osób nie przychodzi Masakra. Ja na szczęście podaję liczbe gości na tydzień przed weselem. Siostra tez tak miała a mimo to goście jej numer wywineli i 20 osób nie przyszło. A mówili, że będą.
Stary 2009-07-24, 11:53   #3432
lain
Zakorzenienie

Cytat:
to ja bym wybrala z tego zestawu Nowa Zelandie ile taka wycieczka by was kosztowala?

ja tu juz wczoraj pol dnia planowalam moja podroz poslubna zajawilismy sie w tym roku w Egipcie na nurkowanie, wiec chcemy do Egiptu do Marsa Alam zrobic kurs nurkowy, a potem sobie nurkowac na rafach z zolwiami, plaszczkami, rekinami, delfinami i krowami morskimi

u mnie na szczescie na rodzine moge liczyc, bo wesela sa tak rzadko, ze jak juz sie trafi to wszyscy na nie oczekuja znajomych raczej tez mamy takich ktorzy nie powinni nic wywinac. wszyscy juz wiedza na kiedy maja sobie wolne rezerwowac choc wiadomo, ze roznie moze byc

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-07-24 o 11:56
Stary 2009-07-24, 11:57   #3433
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Ja bym była chora, gdybym miała być w centrum uwagi... Nie dość, że mi i TŻ słoń na ucho nadepnął i pierwszy taniec to by była jedna wielka komedia, to jeszcze nie wyobrażam sobie potem być ciągle na parkiecie i się bawić całą noc. Wolę sobie spokojnie usiąść z najbliższymi

No i u mnie będzie max 35 osób...

takie przyjęcie do 40 osób też właśnie mamy na uwadze , jak pisałam , jakiś obiad , deser i też będzie elegancko , ale z TŻ teraz się zgadać nie możemy bo jak On chciał to ja nie chciałam a jak On nie chce to ja chce

Mój TŻ ma niedowagę , jest chudy nie straszne mu czipsy , wafelki a ja jak sobie pojem za dużo to efekt odwrotny
Też jakaś zbilansowana dietka by się przydała mi , coś będę musiała pokombinować
Stary 2009-07-24, 12:04   #3434
Aureea
Przyczajenie

Cytat:
to ja bym wybrala z tego zestawu Nowa Zelandie ile taka wycieczka by was kosztowala?

ja tu juz wczoraj pol dnia planowalam moja podroz poslubna zajawilismy sie w tym roku w Egipcie na nurkowanie, wiec chcemy do Egiptu do Marsa Alam zrobic kurs nurkowy, a potem sobie nurkowac na rafach z zolwiami, plaszczkami, rekinami, delfinami i krowami morskimi

u mnie na szczescie na rodzine moge liczyc, bo wesela sa tak rzadko, ze jak juz sie trafi to wszyscy na nie oczekuja znajomych raczej tez mamy takich ktorzy nie powinni nic wywinac. wszyscy juz wiedza na kiedy maja sobie wolne rezerwowac choc wiadomo, ze roznie moze byc
Ostatnio myślę też aby podróż była jednak na Seszele albo Malediwy Tyle pięknych miejsc jest na Świecie, że trudo się zdecydować. A te miejsca o których myślimy niesty są drogie i może podróż poślubna będzie dobrym pretekstem aby właśnie tam się wybrać
Teraz wydatki związane ze ślubem i przygotowaniami a później pewnie dzici przyjdą i też juz się nie wybierzemy inne priorytety będą
Stary 2009-07-24, 12:08   #3435
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio myślę też aby podróż była jednak na Seszele albo Malediwy Tyle pięknych miejsc jest na Świecie, że trudo się zdecydować. A te miejsca o których myślimy niesty są drogie i może podróż poślubna będzie dobrym pretekstem aby właśnie tam się wybrać
Teraz wydatki związane ze ślubem i przygotowaniami a później pewnie dzici przyjdą i też juz się nie wybierzemy inne priorytety będą
ja bym i tak chyba wolala Nowa Zelandie wydaje mi sie, ze jest tam najwiecej do roboty zeby nie siedziec non stop tylko na plazy smazac sie sama lubie miec wiele alternatyw spedzania wolnego czasu

my za predko dzieci nie planujemy, wiec jeszcze nie martwimy sie tego rodzaju wydatkami

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-07-24 o 12:10
Stary 2009-07-24, 12:12   #3436
Aureea
Przyczajenie

Cytat:
ja bym i tak chyba wolala Nowa Zelandie wydaje mi sie, ze jest tam najwiecej do roboty zeby nie siedziec non stop tylko na plazy smazac sie

my za predko dzieci nie planujemy, wiec jeszcze nie martwimy sie tego rodzaju wydatkami
Zobacz jakie piękne są Malediwy
http://images.google.pl/images?hl=pl&q=malediwy%2 0galeria&lr=&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi
Ale może i masz rację z tym wylegiwaniem się na plaży
muszę to jeszcze przemyśleć

Przyznam się, że ja również dzieci jeszcze nie planuję ale różnie to bywa
Stary 2009-07-24, 12:18   #3437
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:

No ja też myslę że jakieś 20os nie przyjdzie, ale raczej obstawiam że z rodziny a nie znajomych,. TŻ jest przekonany że z jego strony to wszyscy przyjdą. A ostatnio się dowiedziałam przez przypadek że koleżanka z podstawki też robi weselicho w tym domu weselnym co my, tylko 2 tyg później i powiedziała że mama właścicielki powiedziała im że jak nie będą mieli 150os to trzeba będzie dopłacać bo lokal jest na 300 os., więc żeby ludzie w nim nie zginęli. Nam właścicielka nic takiego nie mówiła, ale w umówie mamy napisane że chyba koło 150 os. A jak wyjdzie mniej to najwyżej powiem, że przecież nie słyszeliśmy o tym że mamy dopłacać jak się tej liczby nie zbierze..

A odnośnie podróży poślubnej to nasi faworyci to: Mauritius, Wyspy Kanaryjskie ( pewnie Gran Canaria,Fuerteventura, Lanzarote, albo Teneryfa bo tam taniej ) no i ostatnio TŻ coś mówł o wyspie Sal ( Wyspy Zielonego Przylądka ). Ja się zgrzałam na Gran Canarię bo byłam już kiedyś i bardzo mi się podobało

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 12:19   #3438
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Zobacz jakie piękne są Malediwy
http://images.google.pl/images?hl=pl&q=malediwy%2 0galeria&lr=&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi
Ale może i masz rację z tym wylegiwaniem się na plaży
muszę to jeszcze przemyśleć

Przyznam się, że ja również dzieci jeszcze nie planuję ale różnie to bywa
wiem jakie sa piekne, bo juz chyba przejrzalam oferty z calego swiata planujac podroz poslubna no ale wlasnie - co tam robic poza plaza... tzn. jesli lubicie poprostu lezec to ok, ale mi by bylo dziwnie jechac na drugi koniec swiata zeby tylko lezec na plazy... tak samo cieplo i pieknie mam nad Morzem Czerwonym a ile blizej i taniej jakbym juz gdzies jechala tak daleko to chcialabym zobaczyc i zrobic jak najwiecej, a nie tylko zalegac na plazy

mi sie od 7 lat udalo z TZem nie wpasc, wiec mysle, ze nastepne 6 tez sie uda jestem dobrej mysli

Aureo tak mi przyszlo do glowy... widze, ze bierzesz slub w czerwcu... sprawdzalas jaka jest pogoda w tych miejscach o tej porze roku? bo trzeba pamietac, ze na polkuli poludniowej oni maja zime gdy my mamy lato... tam moga byc jakies pory deszczowe, huragany itp. tzn. ja nie wiem co tam wtedy jest, bo sie nie znam, ale mysle, ze warto sprawdzic

z tego co ja znalazlam to w lipcu w Nowej Zelandii jest zzzimno ("Średnia temperatura lipca wynosi na południu 2-3°C, a na północy 12°C."), a na Malediwach od maja do sierpnia sa wiatry monsunowe i duze opady deszczu

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-07-24 o 12:35
Stary 2009-07-24, 12:37   #3439
Aureea
Przyczajenie

Cytat:
wiem jakie sa piekne, bo juz chyba przejrzalam oferty z calego swiata planujac podroz poslubna no ale wlasnie - co tam robic poza plaza... tzn. jesli lubicie poprostu lezec to ok, ale mi by bylo dziwnie jechac na drugi koniec swiata zeby tylko lezec na plazy... tak samo cieplo i pieknie mam nad Morzem Czerwonym a ile blizej i taniej jakbym juz gdzies jechala tak daleko to chcialabym zobaczyc i zrobic jak najwiecej, a nie tylko zalegac na plazy

mi sie od 7 lat udalo z TZem nie wpasc, wiec mysle, ze nastepne 6 tez sie uda jestem dobrej mysli

Aureo tak mi przyszlo do glowy... widze, ze bierzesz slub w lipcu... sprawdzalas jaka jest pogoda w tych miejscach o tej porze roku? bo trzeba pamietac, ze na polkuli poludniowej oni maja zime gdy my mamy lato... tam moga byc jakies pory deszczowe, huragany itp. tzn. ja nie wiem co tam wtedy jest, bo sie nie znam, ale mysle, ze warto sprawdzic

z tego co ja znalazlam to w lipcu w Nowej Zelandii jest zzzimno, a na Malediwach od maja do sierpnia sa wiatry monsunowe i duze opady deszczu
Masz rację!!! Zupełnie o tym nie pomyślałam!!! Dziekuję Ci Co dwie głowy to nie jedna Koniecznie musze to sprawdzić!
Stary 2009-07-24, 12:42   #3440
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
Masz rację!!! Zupełnie o tym nie pomyślałam!!! Dziekuję Ci Co dwie głowy to nie jedna Koniecznie musze to sprawdzić!

to ważne bo, np. na Mauritius to najlepiej w styczniu jechać bo jest najcieplej, a w lecie to tam jest zima Ale Malediwy brzmią świetnie. Mi to tam Kreta by wystarczyła, ale TŻ który zaczął podróżować poza Polskę dopiero wtedy jak poznał mnie to chciałby gdzieś dalej Moim marzeniem są Stany tak na 3 tyg po zachodnim wybrzeżu ... ah... teraz to jeszcze marzenie... ale kiedyś jak już będę zarabiała miliony...:hahaha :

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 13:03   #3441
Aureea
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
to ważne bo, np. na Mauritius to najlepiej w styczniu jechać bo jest najcieplej, a w lecie to tam jest zima Ale Malediwy brzmią świetnie. Mi to tam Kreta by wystarczyła, ale TŻ który zaczął podróżować poza Polskę dopiero wtedy jak poznał mnie to chciałby gdzieś dalej Moim marzeniem są Stany tak na 3 tyg po zachodnim wybrzeżu ... ah... teraz to jeszcze marzenie... ale kiedyś jak już będę zarabiała miliony...:hahaha :
Macie racje z tymi porami roku! Tam będzie napewno zima
W takim razie musmy zmienić plany a na Malediwy i tak kiedyś pojedziemy hi hi ale to pewnie wtedy kiedy też będę zarabiała miliony czego oczywiście Tobie również życzę
Stary 2009-07-24, 13:04   #3442
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Kasiula co to za dieta cud??? Może i ja sobie zrobię
South Beach, ale ja jestem na II fazie

Cytat:
Kasia jest na South Beach. Dla mnie ta dieta jest nie do przyjęcia, bo nie można jeśc owocow przez 2 tygodnie.
piczo to możesz zacząć od 2 fazy

Cytat:
Napisane przez CaNdY09 Pokaż wiadomość
hej Oliwka my nie robimy hucznego wesela, ale takie bardziej skromne. Tyle ze nie sam obiad. My chcemy miec tak do 80 osob=))**
na 80 to nie jest małe wesele, ja mam na 70-80
Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
MOżecie ominąć temat chudnięcia szerokim łukiem... właśnie zjadłam na śniadanie tosty ala kaśka i
moje tosty robią furorę

cześć jestem po pracy i jestem zmęczona, zaraz chyba będę grać w simsy

wczoraj oglądałam sobie projekty domów z TZ i było kilka do 100m2 i były słodkie (parterówki, żeby nie było)

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 13:09   #3443
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
wczoraj oglądałam sobie projekty domów z TZ i było kilka do 100m2 i były słodkie (parterówki, żeby nie było)
ee a po co wy ogladacie projekty domow jak juz wam jeden stoi

cos mi kiepsko idzie pakowanie jeszcze nie zaczelam
Stary 2009-07-24, 13:12   #3444
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
ee a po co wy ogladacie projekty domow jak juz wam jeden stoi
długa historia ten co stoi jest u nas w mieście, a my chcemy się na stałe do wrocka przenieść
mamy ten domek niby, ale TZ rodzice powiedzieli, że nam przepiszą jak obiecamy, że go nie sprzedamy, co dla mnie jest durne, bo skoro przepisują to co ich obchodzi co ja tam później zrobię TZ góra domu jest nasza a dół siostry ale ten dom jest nawet w księgach zapisany jako dwurodzinny

takie sobie oglądam:
domek 1
domek 2 ten jest chyba najładniejszy
domek 3
ja chciałam mały z dwoma sypialniami, ale TZ chce z poddaszem-najlepiej gdyby był to taki dom jak w "nigdy w życiu" on był śliczny miał na dole właśnie salon, kuchnię, jadalnię łazienkę i na górze 2 sypialnie i łazienkę akurat dla nas

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-07-24 o 13:22
Stary 2009-07-24, 13:18   #3445
lain
Zakorzenienie

Cytat:
długa historia ten co stoi jest u nas w mieście, a my chcemy się na stałe do wrocka przenieść
mamy ten domek niby, ale TZ rodzice powiedzieli, że nam przepiszą jak obiecamy, że go nie sprzedamy, co dla mnie jest durne, bo skoro przepisują to co ich obchodzi co ja tam później zrobię TZ góra domu jest nasza a dół siostry ale ten dom jest nawet w księgach zapisany jako dwurodzinny
aa to takie buty... czyli musielibyscie splacic siostre TZa i w dodatku nie sprzedawac go (przynajmniej do czasu gdy rodzice sa na swiecie...)
i chcecie sie budowac we Wrocku a wiesz ile kosztuje ziemia w miescie
ja nawet nie marze o budowaniu sie w Krk...
z reszta mi tam w miescie starczy mieszkanie a w domki to ja sie bede bawic na starosc jak bede miala czas zeby zadbac o ten dom a roboty przy domu jest co niemiara
Stary 2009-07-24, 13:24   #3446
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
aa to takie buty... czyli musielibyscie splacic siostre TZa i w dodatku nie sprzedawac go (przynajmniej do czasu gdy rodzice sa na swiecie...)
nie musimy nikogo spłacać
a na działki to patrzyłam pod wrockiem bo w samym wrocku to mnie nie stać a w ogóle szkoda, że nie można tego domu wziąć i przenieść do Wrocławia byłby spokój
pewnie stanie na mieszkaniu bo ja do robót przy domu to się nie nadaję

a nie macie jakieś stronki gdzie są szeregowce na sprzedaż?

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-07-24 o 13:26
Stary 2009-07-24, 13:34   #3447
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
tez planowaliśmy m.in. Jamajkę lub KAraiby ale jak u nas jest lato to tam sa huragany, wiec sobie odpuściliśmy podróż poślubna w tamte rejonyWybierzemy sie tam kiedyś jesienią, zima kub wiosną

Cytat:
mam takie samo zdanieI dlatego tez sie napaliliśmy na mega wypasiona podróz na koniec świata, ale czar prysł jak sobie uświadomiliśmy jaka tam jest pogoda w nasze latoA tż chce jechac w podróż poślubną od razu po ślubie i nie chce czekac do jesieni. Także w podróż poślubna wybierzemy sie gdzieś nad Morze Sródziemne/Czerwone sami jeszcze dokońca nie wiemy
A z tych doch to bym wybrała Malediwy, tam jest Atol Male bodajże, przepięknie

Cytat:
A odnośnie podróży poślubnej to nasi faworyci to: Mauritius, Wyspy Kanaryjskie ( pewnie Gran Canaria,Fuerteventura, Lanzarote, albo Teneryfa bo tam taniej ) no i ostatnio TŻ coś mówł o wyspie Sal ( Wyspy Zielonego Przylądka ). Ja się zgrzałam na Gran Canarię bo byłam już kiedyś i bardzo mi się podobało
no to tak: ponoć na Wypsach Zielonego Przylądka jest mega turbo nuda Także z tego zestawu najlepiej KanaryAlbo Mauritius. Tylko jeszcze taka kwestia jak Wam zależy na zwiedzaniu to taka egzotyczna podróż to super pomysł a jak chcecie leżeć to lepiej gdzieś tu u nas nam Morzem Śródziemnym, bo widoczki chyba nawet ładniejsze a nie wyda się 30-40 tys. tylko 10-15 tys. i tez pięknieO ile liczycie się z kasą

Ja juz dziś po rowerkuCzuję się chudsza
Stary 2009-07-24, 13:35   #3448
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
takie sobie oglądam:
domek 1
domek 3
ja chciałam mały z dwoma sypialniami, ale TZ chce z poddaszem-najlepiej gdyby był to taki dom jak w "nigdy w życiu" on był śliczny miał na dole właśnie salon, kuchnię, jadalnię łazienkę i na górze 2 sypialnie i łazienkę akurat dla nas
Ten drugi najładniejszy Też szukaliśmy w podobnym stylu, bo chcieliśmy mieć poddasze. Ale wierzę, że ten domek co będziemy mieli da się jakoś ładnie zrobić, bo jest okropny z zewnątrz. Ale powoli wszystko zrobimy I poddasze też da się zrobić Tylko z dachem dwuspadowym
Stary 2009-07-24, 13:38   #3449
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja juz dziś po rowerkuCzuję się chudsza
a ja idę z TZ na rower o 15:00 i jak do niego dzwoniłam to dostał zawału i zapytał "jak to Ty chcesz iść na rower?!"

Stary 2009-07-24, 13:38   #3450
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:

takie sobie oglądam:
domek 1
domek 3
to powiem, że Wam taki do dupy prezent rodzice zrobili. Mogli postawić dwa małe domki.
Mi sie mój domek podoba, ale nie chciałabym takiego samwgo, bo mi sie juz znudził

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości