Ostrowieckie Panny Młode cz.III - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-24, 14:41   #4111
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358
Dot.: Ostrowieckie Panny Młode cz.III

W Ziemianskiej sa 2 sala, duza na góze, a mniejsza na dole. Z tym, ze ta mniejsza jest od strony "restauracji".

Edytowane przez justys1358
Czas edycji: 2009-07-24 o 14:42 Powód: dopisek
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 14:59   #4112
kamila1981
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny

A propo Tary ponieważ ten watek zaczyna znów się pojawiać a nawet powraca jak bumerang ostatnio pisałam że takie zachowanie i ceny jakie proponuje Pani z Tary są nie do pomyślenia aleeeeeee przezornie wysłałam tam moją mamę ponieważ ja nie miałam jak tego uczynić i Pani spytała z jakich kwiatów chce mieć bukiet i z jakiej ilości. Moja mama powiedziała że z frezji i około 25 - 30 szt. cena jaką Pani podała to 130 zł, wówczas moja mama powiedziała że są takie opinie o Tarze iż ceny są mocno przesadzone Pani oczywiście skomentowało to w taki sposób cytuję
" czasem przyszłe Panny Młode wymyślają bardzo nietypowe kwiatki my im mówimy że będzie drogo ale dopiero jak przychodzi do płacenia to są pretensje koniec cytatu do przemyślenie i własnej weryfikacji
kamila1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 15:02   #4113
aniaa22
Zakorzenienie

dziewczyny zobaczcie to

http://www.youtube.com/watch?v=4-94JhLEiN0
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 15:09   #4114
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

A ja pomyslałam, ze to dwaj faceci beda brali slub
Stary 2009-07-24, 15:22   #4115
Ostrowczanka
Zakorzenienie

kamila1981 - ceny cenami, każdy powinien się dowiedzieć ile bukiet będzie kosztował i zdecydować się na tańszy lub nie. Ja bym się bardziej martwiła tym, że bukiety NIE BYŁY ŚWIEŻE i co gorsza NIE WYTRZYMAŁY ceremonii.
Ja po tym, co widziałam w sobotę NIE ZAMÓWIŁABYM tam bukietu na pewno.

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 15:46   #4116
Andromedaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ostrowczanka Pokaż wiadomość
kamila1981 - ceny cenami, każdy powinien się dowiedzieć ile bukiet będzie kosztował i zdecydować się na tańszy lub nie. Ja bym się bardziej martwiła tym, że bukiety NIE BYŁY ŚWIEŻE i co gorsza NIE WYTRZYMAŁY ceremonii.
Ja po tym, co widziałam w sobotę NIE ZAMÓWIŁABYM tam bukietu na pewno.
Dziwne, że osoba, która odbierała bukiety bacznie nie przyjrzała się, że nie były one pierwszej świeżości a co za tym idzie w perspektywie mogły nie przetrzymać upływu czasu z pewnością i tak nie mogłaby zadziałać postawiona przed faktem dokonanym w ostatniej chwili, ale przynajmniej właścicielka usłyszałaby to i owo... trzeba mieć tupet, żeby jeszcze szacować ten bukiet na cenę z górnej półki

... moje serce jest pełne Ciebie
jak zboża pełne są spichrza w czas zbioru...

Andromedaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 15:46   #4117
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Zaraz zmykam do domu Jestem taka spokojna, ze TZ jest juz na miejscu i bez zadnego pospiechu w koncu sie zobaczymy i spedzimy troszke czasu wiecej
Stary 2009-07-24, 16:00   #4118
Ostrowczanka
Zakorzenienie

To był pan młody dosłownie na chwilę przed ceremonią - nie dziwię się, że nawet nie miał siły na awanturę.

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 16:12   #4119
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Hej, Gemelli i LAtka, Witajcie na forum

Veroeve, bardzo mi się podobają Twoje sandałki.

Ja wpadłam tylko na chwilkę, zaraz jadę z TŻtem na ryby, nie lubie tego, ale ostatnio się mało widywaliśmy a przy okazji się poopalam
Stary 2009-07-24, 16:28   #4120
Estrella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez veroeve Pokaż wiadomość

Dopiero wczoraj pierwszy raz usłyszałam nazwę choroby. Okazuje się, że jest bardzo popularna bo 1/100 osób choruje. To brak lub obniżony poziom pewnego białka odpowiadającego za sklejanie płytek krwi. Krwawienia są przedłużone i pojawiają się tez samoistne krwawienia z błon śluzowych (chociażby przy myciu zębów). Jeszcze nie mam kompletu badań, które określą stopień choroby, ale podejrzenie jest słabej postaci. Zagrożenia bezpośrednio dla życia nie ma. Trzeba jednak zawsze informować o niej lekarzy i na wypadek jakiegoś zabiegu chirurgicznego trzeba podać wcześniej leki z tym białkiem syntetycznym. Choroba gównie upierdliwa, bo jednak krwawi się nieoczekiwanie z różnych miejsc i robią się sińce od byle dotknięcia. Większość osób nawet nie wie, ze to ma. Zwłaszcza faceci. A ja jestem kobietą w dodatku mam grupę krwi "0", u której naturalny poziom tego białka jest zawsze niższy. To tyle wczoraj się dowiedziałam. Więcej powie mi lekarka, która się w tym specjalizuje.
Ojejku... Musisz o siebie dbać i uważać na to,bo w niektórych sytuacjach to może się okazać naprawdę groźne. Ale najważniejsze,że już wiesz i będziesz się leczyć. Znałam jedną dziewczynę,która chorowała na coś podobnego,nie wiem czy dokładnie to. Ale lepiej nie będę straszyć. Wszystko zależy od lekarzy i tego czy samemu sie dopilnuje wszystkiego.
A ja też właśnie się zmagam ze swoim zdrowiem. Jeszcze w czerwcu miałam straszne bóle w nerce,potem przeszło,ale nadal zostały mi dolegliwości ze strony ukl.moczowego.Trwa to juz prawie 2 miesiące,więc w końcu zmobilizowałam się i poszłam zrobić badania.Ciężko jest mi się przemóc,bo ostatnie 3 lata spędzam prawie cały czas u lekarzy i w szpitalach i już mam dosyć.Ciągłe wizyty u onkologów,chirurgów,opera cja itd. Ech Teraz odebrałam wyniki badania moczu i wyszły mi leukocyty 100 a norma jest 0-5,wiec w poniedziałek znowu do lekarza...
Estrella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 17:08   #4121
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Zaraz TZcik przyjdzie Tak wpadłam na chwilke by zobaczyc co słychac
Stary 2009-07-24, 17:46   #4122
Marcia23
Raczkowanie

Witajcie Dziewczyny
Jejku nie moge za Wami nadazyc 2 dni mnie nie bylo i nie moge sie naczytac
Jestem tak zabiegana ze szkoda gadac. Wczoraj bylam na przymiarce sukni, jeszcze jest niegotowa i troche sie zdziwilam ze pani mi przyniosla taka...hmmm...trudno to nazwac;/ w kazdym razie to byla jak gdyby spodnia warstwa sukni, a na tym maja doszywac te wszystkie zdobienia. Kolejna przymiarka w srode. Kupilismy tez w kielczech sukienke dla swiadkowej przesliczna i nieoklepana a dzis zalatwilam kwiaciarnie zamowilam wiazanke dla siebie i swiadkowej, kwiaty do butonierek, kwiat do wlosow, przystrojenie auta, 15 wstazeczek do przystrojenia balkonu- za to wszystko..250 zl.!!!!!!!!jestem strasznie zadowolona tam pracuje znajoma mojego taty wiec pewnie troszke opuscila po znajomosci kwiaty bede zamawiac na targowicy tylko powiedzcie mi dokladnie gdzie ta pani stoi z tymi kwiatami bo nie wiem a jutro bede na targu to od razu bym to zalatwila jutro tez moj TZ kupuje gajera jejku przygotowania pelna para aaa fryzjerke tez juz zamowilam znajoma mojej mamy tym razem ma zaklad w milkowie strasznie jestem zadowolona z tego wszystkiego jedyne co psuje mi radosc jest...moja mama im blizej, tym bardziej swiruje czasem nie da sie z nia rozmawiac nic nie dociera do niej klocimy sie czesciej niz kiedykolwiek wczesniej u Was tez tak jest?? lece sie szykowac na probe z zespolem jeszcze do Was zajrze bo mam jeszcze pare stronek do nadrobienia

Edytowane przez Marcia23
Czas edycji: 2009-07-24 o 17:48
Marcia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 18:42   #4123
Agulaa84
Raczkowanie

Ja jak zwykle nie w temacie - wpadam i wypadam, nawet nie nadazam juz was czytac. Wlasnie jestem w Ostrowcu jeszcze tydzien i postanowilam rozejrzec sie za sukienkami, zobacze czy cos ciekawego jest.

Klara, ja mam zdjecia z gornej sali Ziemianskiej - sama mam tam wesele w przyszlym roku. napisz mi wiadomosc prywatna z mailem to chetnie sie podziele. Akurat sa to zdjecia zrobione tuz przed weselem.

bardzo zaluje, ze nie moge zobaczyc waszych zdjec dziewczyny ze slubow, ale nie macie mnie na Nk, moze sie to jednak da nadrobic?

Wszystkim nowoposlubionym zycze wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia.

Pozdrawiam serdecznie

Agulaa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 18:52   #4124
azakowana
Zakorzenienie

Agula to akurat da się nadrobić
Możesz znaleźć mnie na NK bardzo łatwo - po nazwisku, który jest moim nickiem - zapraszam
Ja mam wszystkie dziewczęta to sobie później pozapraszasz resztę i zdjęcia będziesz mogła zobaczyć
Stary 2009-07-24, 18:53   #4125
kamila1981
Raczkowanie

Klaro

Ja też miałam problem z salą bo robimy małe przyjęcie i jedyny lokal który nie robił z tym problemu to jest Hotel Gromada mają kilka sal na różną ilość gości więc może tam spróbuj
kamila1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 19:26   #4126
Atena28
Raczkowanie

Witajcie dziewczynki
Przepraszam ze tylko na chwileczkę do Was zaglądam niestety brak czasu ostatnio u mnie nawet na wizaż.. zostałam sama w pracy bo koleżanka z pokoju poszła na trzy tyg. urlopu wiec zapylam za dwie na popołudniami jestem dosłownie padnięta...niestety w domku jeszcze nie podłączyli nam netka więc mam duuużżże zaległości w czytani....Ale nie zapomniałam by zajrzeć i złożyć już dzisiaj Ajriska Wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Zycia, niech poczucie miłości i szczęścia towarzyszy Wam przez całe życie......:roza : : list:

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

I oczywiście Witam nowe koleżanki na forum

Ania22 bardzo fajny ten filmik z tańcem

http://s4.suwaczek.com/200408013435.png

http://s10.suwaczek.com/20090620290114.png

Miłości trzeba się uczyć,
uczyć wciąż na nowo i bez końca
Atena28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 21:27   #4127
Elsi81
Zakorzenienie

Marcia ta panią łatwo znaleźć na targu tam gdzie są stoiska z kwiatami to tam jest jedna tylko młoda kobieta, ja też jak jej szukałam to sobie myślę jak ja ją znajdę więc poszłam i zobaczyłam jedna młoda osobę i zapytałam o cenę jakiś kwiatków a potem czy robi ślubne bukiety i czy to ona robiła ostatnio bukiet z amarantowych cantedesek (bukiet mehji ) więc ona mówi że tak jutro pójdę podpytać się ile mnie wszystko wyniesie.
Ania22 fajne wejście mieli młodzi tak z humorem i na luzie.

...Po każdym dniu postaw kropkę, odwróć kartkę i zacznij na nowo...
Elsi81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 21:43   #4128
Agulaa84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez azakowana Pokaż wiadomość
Agula to akurat da się nadrobić
Możesz znaleźć mnie na NK bardzo łatwo - po nazwisku, który jest moim nickiem - zapraszam
Ja mam wszystkie dziewczęta to sobie później pozapraszasz resztę i zdjęcia będziesz mogła zobaczyć
Dzieki Aga, zaraz Cie zaprosze Co do reszty dziewczyn boje sie, ze nie bede w stanie Was poznac. Wiec jezeli macie ochote mnie zaprosic to bedzie mi bardzo milo a znajdziecie mnie w znajomych Agi. Moje inicjaly to AK.

Agulaa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 21:44   #4129
Elsi81
Zakorzenienie

Już się robi zaraz wyśle zaproszenie

Edit: Aga jeszcze nie przyjęła Twojego zaproszenia więc muszę poczekać

Edytowane przez Elsi81
Czas edycji: 2009-07-24 o 21:46
Stary 2009-07-24, 21:44   #4130
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamila1981 Pokaż wiadomość
A propo Tary ponieważ ten watek zaczyna znów się pojawiać a nawet powraca jak bumerang ostatnio pisałam że takie zachowanie i ceny jakie proponuje Pani z Tary są nie do pomyślenia aleeeeeee przezornie wysłałam tam moją mamę ponieważ ja nie miałam jak tego uczynić i Pani spytała z jakich kwiatów chce mieć bukiet i z jakiej ilości. Moja mama powiedziała że z frezji i około 25 - 30 szt. cena jaką Pani podała to 130 zł, wówczas moja mama powiedziała że są takie opinie o Tarze iż ceny są mocno przesadzone Pani oczywiście skomentowało to w taki sposób cytuję
" czasem przyszłe Panny Młode wymyślają bardzo nietypowe kwiatki my im mówimy że będzie drogo ale dopiero jak przychodzi do płacenia to są pretensje koniec cytatu do przemyślenie i własnej weryfikacji
Nie sądzę żeby casntasdeskie były jakimiś nietypowymi kwiatkami, wręcz są teraz bardzo popularne i w innych kwiaciarniach kosztuje taki bukiet 120zł więc to cena jak za normalne kwiaty a nie nietypowe.
To ja też mogę zacytować co pani z Tary mi powiedziała: "12 cantadeskie z przybraniem to będzie 120 zł + 100zł (za to że to bukiet ślubny a te są droższe". Może twoja mama pójść to przekazać.

Strach tu teraz cokolwiek pisac

Cytat:
Napisane przez Marcia23 Pokaż wiadomość
a dzis zalatwilam kwiaciarnie zamowilam wiazanke dla siebie i swiadkowej, kwiaty do butonierek, kwiat do wlosow, przystrojenie auta, 15 wstazeczek do przystrojenia balkonu- za to wszystko..250 zl.!!!!!!!!jestem strasznie zadowolona tam pracuje znajoma mojego taty wiec pewnie troszke opuscila po znajomosci kwiaty bede zamawiac na targowicy tylko powiedzcie mi dokladnie gdzie ta pani stoi z tymi kwiatami bo nie wiem a jutro bede na targu to od razu bym to zalatwila
jak wchodziasz głównym wejściem na targ, koło budek ze słodyczami to kwiaty są troszkę dalej po prawej stronie. To kobieta ok.30lat, często z mamą handluje. Jakbys nie mogła znalezc to pytaj o p.Elę.

Dziewczyny czy któraś z was byla na Lubiance? Chcielibysmy jechac gdzies z malym nad wode i zastanawiam sie gdzie najlepiej.
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 21:49   #4131
Elsi81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość

Strach tu teraz cokolwiek pisac
dokładnie.

Ja byłam na Lubiance ale to dawno było ale jak słyszałam to fajnie tam jest

Stary 2009-07-24, 23:01   #4132
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Dziewczyny czy któraś z Was zamawiała osobno ciasta na wesele? Możecie napisać ile zamawiałyście i jakie są ceny

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 23:55   #4133
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elsi81 Pokaż wiadomość
Już się robi zaraz wyśle zaproszenie

Edit: Aga jeszcze nie przyjęła Twojego zaproszenia więc muszę poczekać
Już zaakceptowałam
Możecie popatrzeć

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś z Was zamawiała osobno ciasta na wesele? Możecie napisać ile zamawiałyście i jakie są ceny
Ja zamawiałam razem z tortem u pani Ani Carso ale nie pamiętam ile płaciliśmy za nie.
Stary 2009-07-25, 00:52   #4134
Latka86
Przyczajenie

[QUOTE=mlodaj;13408870]Latka86 a gdzie będziesz miała dokładnie wesele? bo z tych stron co mówisz pochodzi mój tż

Mój ślub i wesele w Rzeczniowie. a skąd jest twój tż?
Latka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-25, 08:53   #4135
ninuska
Zadomowienie

No, nadrobiłam to i owo

I tak kobietki....Oczywiście witam nowe twarze u nas- na pewno dziewczyny nie pożałujecie współpracy z nami

Co do Tary tooooo robi się gorącoooooo..... No nic, ja tam nawet nie zachodzę. Bukiet wiem jaki chcę i jest prosty do zrobienia ja drut i nie musi to być Tara. A co do nazwy"ślubny" bukiet, czy "slubna" fryzura- zawsze podnosi cenę extra 100zł. I Zawsze tak bedzie-tak myślę.

kasiuni_a Musisz zamawiać?? W Wichrowych Wzgórzach jest taki wymóg dlatego zrezygnowaliśmy( tak mi sie przypomniało )

veroeve buciki extra.

mlodaj gratuluje

Aaaaa....nasze bliźniaki mają się bardzo dobrze. Zostaną w szpitalu jeszcze 3 tyg.-muszą nabrać wagi i są w inkubatorach,więc muszą. Tylko mamuska się niepokoi bo bedzie co dzień przyjeżdżać z mleczkiem dla nich Iwiecie co..... po tym co usłyszałam od niej co sie dzieje w naszym szpitalu to ja sobie akuszerkę wynajme chyba i w domu urodzę :/ poważnie......

Ajriska- wszystkiego najjjjjj, niezapomnianego najpiękniejszego dnia w życiu i jak najwspanialszych z niego wspomnień.

Edytowane przez ninuska
Czas edycji: 2009-07-25 o 08:56
ninuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-25, 10:05   #4136
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez azakowana Pokaż wiadomość
Ja zamawiałam razem z tortem u pani Ani Carso ale nie pamiętam ile płaciliśmy za nie.
No ja właśnie też u niej miałam zaklepany termin, a wczoraj byłam ustalać wszystko, ale chyba za pierwszym razem się jej coś pomyliło i niedogadałyśmy się, bo jak mi wyliczyła wczoraj ile mnie wyniesie ciasto i tort to padłam nie orientuję się za bardzo, może wszędzie są takie ceny

Cytat:
Napisane przez ninuska Pokaż wiadomość
kasiuni_a Musisz zamawiać?? W Wichrowych Wzgórzach jest taki wymóg dlatego zrezygnowaliśmy( tak mi sie przypomniało )
Tak, muszę zamawiać, to jedyna rzecz którą muszę osobno wstawić.
Chyba muszę się na szybko porozglądać czy gdzieś nie znajde taniej, bo teściowa moja jak usłyszy ile musi zapłacić to sie za głowe złapie

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-25, 10:36   #4137
mehja
Zakorzenienie

Ajriska szczęścia i miłości na nowym etapie życia!

Ninuska niestety też coś wiem na temat rodzenia w ostrowieckim szpitalu i nie są to miłe wspomnienia. Trauma na całe zycie.

Elsi już za tydzień twoja kolej wyobraziłam sobie ciebie i będziesz wyglądała zjawiskowo! Ta twoja cudna koronkowa sukienka i cantadeskie oby pogoda była lepsza niż dzis. Leje jak z cebra.

Edytowane przez mehja
Czas edycji: 2009-07-25 o 10:41
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-25, 10:55   #4138
Ywanka
Zadomowienie

Kurna ale beznadziejna pogoda, czy też deszcz nie przestanie w końcu padać!
Stary 2009-07-25, 11:00   #4139
Andromedaa
Rozeznanie

Ajrisko... spełnienia najskrytszych marzeń, radości, szczęścia, codziennego uśmiechu oraz miłości, miłości, miłości... niech ten dzisiejszy dzień na zawsze pozostanie w Waszej pamięci jako najszczęśliwsza chwila

... moje serce jest pełne Ciebie
jak zboża pełne są spichrza w czas zbioru...

Andromedaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-25, 11:22   #4140
Igoolek
Rozeznanie

GG do Igoolek Send a message via Skype™ to Igoolek

Dzień dobry

Pogoda beznadziejna faktycznie My też dzisiaj do 2. w nocy gadaliśmy i się wygłupialiśmy bo nie szło spać w tej duchocie Kochanie spało w poprzek ja z głową na jego brzuchu - wyglądaliśmy pewnie komicznie hehe
Igoolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości