|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marzec, kwiecień nam nastały, byśmy szkraby przywitały - wiosenne bobasy 2009 c
Dzień dobry
![]() no prosze, popiwkowały wczoraj i nikogo nie ma
|
#4232 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Marzec, kwiecień nam nastały, byśmy szkraby przywitały - wiosenne bobasy 2009 c
Coś chyba zle zrobilam bo nie chce sie otworzyc obrazek sprobuje kiedy indziej,pa pa
|
|
|
|
#4233 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry, a ja nie piffkowałam wczoraj
Kajaska a może tak mocno tarłaś, że ząbka wytarłaś ![]() co do picia cyt. "dziecko do 10kg powinno 100ml a ponad 10kg 1000ml" aż sobie wyobraziłam takiego malucha, który wypija sobie 100 ml aż pewnego dnia rodzice go ważą i się okazuje, że np 1050 i nagle wpompowują w niego litr wody Amazonia my startujemy od przecierów, soki będą później (według zaleceń pediatry). Myślę, że spokojnie możesz podać przecier jeśli po soczku było ok jak Ania miała pierwsze szczepienie, to już usłyszałam, ze dziąsła twarde i że mogą być szybko ząbki, ale jak dotąd nic nie wychodzi jeszczeBuziaczku a zapomniałam Cię spytać - bo piszesz już o kolejnych nowościach w diecie Dawidka - czy Ty mu je wprowadzasz tak normalnie według rozpisek dla dzieci karmionych sztucznie licząc wiek od urodzenia czy od przewidywanego terminu urodzenia? bo czytałam gdzieś, że się tak wcześniakom wprowadza, tylko nie wiem czy faktycznie? ![]() ta ciotka to nieźle dzieci załatwiła ![]() a może Dawidek nie wylał, tylko chciał się tego piwka i kawy napić ![]() my używamy cały czas sterimaru, ale pediatra mówiła, że do nawilżania może być też tetrisal w kropelkach (można wpuścić troche mniej, bo sterimar jak jest w aerozolu to leci cała dawka do noska) a co do becikowego, to ciekawe przy jakich dochodach uznają, że ktoś jest bogaty Raspi też kupujemy dla Ani kosmetyki Hippa (mamy oliwkę i szampon) i są całkiem niezłe słoiczki też tej firmy zaczęłąm kupowaćprzy okazji: czytałam skład na słoiczkach jak wybierałam ostatnio kilka i w zestawie "ziemniaki z brokułami" od 4 miesiąca było mleko i śmietanka - modyfikowane? Monix ja się nie dziwie, że Cię po 8 godzinnym spacerze nogi bolały a ja też łaziłam po drzewach, a konkretnie po mirabelkach piwo nie jest "fujowe" ja uwielbiam kappera Fizjo super, że się okazało, że z Julcią to nic groźnego )Gabriella dla Kaji za picie z butelki ![]() Spicegirl Mimi już przyjeżdża? ![]() Lapochka no w końcu Cię znalazłam na fotkach, po wskazówkach Judy ale takie maluśkie te fotki, że Cię prawie nie widać Mamika a po co od razu robić ostrą jazde? jak go będzie rano kac męczyć, to przecież można pobrzdąkać sztućcami lub inaczej pohałasować super fotka zapomniałaś spacji dać, ale ja sobie sprytnie skopiowałam adres i oblukałam ![]() Kizia no w końcu znalazłam tego bloga hehehe ja to jakaś nie halo jestem, wszyscy o czymś piszą, a ja nie wiem gdzie tego szukać, no ale co do bloga - super, aż mi się Mikołajek przypomniał ja z kolei zbieram się (już 2 miesiące...) do napisania pamiętnika dla Ani, tylko mi weny ostatnio brakuje trocheAlkamor fajnie, że panadol prosto z dozownika jadł ja mam fajny dozownik przy syropie z żelazem, ale niestety do tego dochodzi kwas foliowy, wit B6 i C więc muszę w mleku wszystko rozpuścić (bo część jest w tabletkach)
"Miłość to nie pluszowy miś, ani kwiaty,... Ale miłość, kiedy jedno spada w dół, drugie ciągnie je ku górze." ![]() Edytowane przez sija Czas edycji: 2009-07-25 o 09:35 |
|
|
|
#4234 |
|
Zadomowienie
|
aaa jeszcze jakaś fotka (żeby Dawidek nie zapomniał, jak jego laska wygląda
|
#4235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzien dobry ![]() Otwiera sie zdjecie, tylko ze pomiedzy poczatkiem adresu a ostatnim wyrazem nie ma spacji no ale mozna skopiowac link i wykasowac wyraz przed http i link dziala fajn zdjecie a na tym zdjeciu to ty jesli tak to ty widac ze chudziutka jestes no i gdzie ty masz te 39-40 lat ![]() ![]() ja bym ci max 33 dala Sija ja daje Dawidowi jedzonko liczac od wieku urodzeniowego a nie od terminu porodu bo nie widze potrzeby zeby go jakos specjalnie traktowac, Dawid swoja wage nadrobil, ze zdrowiem z powodu wczesniactwa nic nie mial, rozwija sie jak kazde inne niemowle urodzone o czasie, nie wyglada ani nie zachowuje sie jak wczesniak (kazdy jest w szoku jak mowie ze on wczesniak urodzony w 34 tyg) zjadal i zjada duzo tzn tyle ile powinien w swoim wieku (ja tez bylam wczesniak a zjadalam polowe mniej niz Dawid) wtedy co lekarz kazal nam wprowadzac juz soczki Dawidowi to on mial skonczone 3 m-ce i 1 tydzien i to lekarz kazal dac soczek a jak dobrze zatoleruje to zupki ale ze źle zatolerowal to odczekalismy 2 tyg wiec lekarz nie traktuje go jako wczesniaka a Dawid nie je jakichs tam zupelnie nowosci tylko je wszystko to co jest dla dzieci w jego wieku czyli np sloiczki w tej chwili po 5 m-cu a jak mu sie skoncza to sloiczki juz po 6 m-cu a jedynie nie je jeszcze kaszek, obiadki juz jadl wszystkie do danego m-ca od poniedzialku wprowadzimy jajko bo takie jest wskazanie ze od 7 m-ca ![]() Ja tez nienawidze piwa ani wodki, jedynie troche wina wypije ale max 2-3 lampki, piwo jedynie czasami reddsa malinowego Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2009-07-25 o 10:41 |
|
|
|
|
#4236 | ||
|
Zakorzenienie
|
SIJA
jakie piękne włoski! Ja myślałam, że Kaja ma duzo ależ ona łysssssssssssssssssssssss ssssssssssssa z porównaniu z Anią!Cytat:
wszystko zależy jak długo zamierzasz ją w tej gondoli kłasć itd. jeśli to tydzień czy dwa to myślę, że bez sensu kupować łóżeczko nowe Cytat:
2. NIGDY nie uzywałam żadnej wody morskiej, jedyne co to mam w sypialni koło łóżeczka dość sporą michę z wodą i tyle |
||
|
|
|
#4237 |
|
Rozeznanie
|
Już jestem, piszcie ciszej
![]() Pogoda się poniszczyła, ale za to będę mogła założyć Franko jakieś grubsze ciuszki, żeby się w nich pokazał zanim wyrośnie
|
#4238 | ||||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na szczęście 1go się przeprowadzamy do Ełku, nad jeziorko będę go zabierać.Cytat:
Też sobie darowałam ![]() Cytat:
A jak oduczyć kciuka? Wystarczy konsekwentnie z buzi wyciągać? Adaś to najchętniej wszystkie palce na raz do buzi pakuje... |
||||
|
|
|
#4239 |
|
Zakorzenienie
|
a pisałam, że Kaja wypiła soczek z butelki wczoraj
nic z tego nie rozumiemnic a nic a facet co miał mi przysłać butelkę dalej milczy
|
|
|
|
#4240 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Sija moja właśnie ma bardzo twarde dziąsełka ale tez ni widu ni słychu. Jak dziecko śpi jest takie bezbronne kochane zdj Gabriella moja jak pierwszy raz dostała soczek to pozniej nie chciala mleczka i pomyslalam ze zasmakowała czegos nowego i w nosie ma mleczko ale nie bez mleczka ani rusz. A tu moja pannica
Naszym marzeniem byłaś Ty. Spełniłaś wszystkie nasze sny. Stałaś się częścią naszego życia Jesteś największym cudem odkrycia. =>(Ami 09.04.2009r)<= Ciuszki Edytowane przez Amazonia23 Czas edycji: 2009-07-25 o 11:12 |
|
|
|
#4241 |
|
Rozeznanie
|
zastój jakiś
![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- sprzątacie ![]()
|
|
#4242 |
|
Zakorzenienie
|
Sija Dawidofik mówi, że Ania to super laska
dzień dobry u nas burza, mam mega lanie, wcale sie nie wyspałam chce juz wieczór, Dawid strasznie marudny Amazonia Ami jest słodka!
[COLOR="Navy"][B] cel I 59 - 5.08.2013 cel II 55 Edytowane przez monix0 Czas edycji: 2009-07-25 o 14:27 |
|
|
|
#4243 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
ja tylko napiszę, że żyję i podczytuje ... ale międzyczasu brak ![]() jutro chrzciny .... pozdrawiam wszystkie mamuśki i dzieciaczki |
|
|
|
#4244 |
|
Zakorzenienie
|
witam...
tylko na chwilke... przeczytalam sobie troszke... i sie chwale-dalam wczoraj Igorowi pare lyzeczek soczku marchewkowego nie bardzo mu smakowalo,ale dzisiaj zrobilam powtorke i sia zajadal ze az mialam takie oczy ![]() a jaka mial buzke pomaranczowa naokolo ust ![]() teraz spi... bylam w czwartek u pediatry bo chcialam skierowanie na usg glowki bo mam wizyte we wtorek,a stwierdzilam ze po co mam placic 70zl. a baba do mnie ze takie skierowanie to daje neurolog,ale juz u niego nie zdarze bo sa takie terminy u niego ze glowa boli no i bede placic wazylam go, 18 czerwca wazyl 5960,a wczoraj 6400 , ale pediatra powiedziala ze nie ma powodu zeby sie denerwowac ze tak malo przybral.. ale najlepsze jest to ze sie spytalam jak wprowadzac nowe rzeczy,a ona zaczela grzebac w jakiejs ksiazce i mi przeczytala jak czy czasem ona nie powinna tego wiedziec powiedziala tez ze szybko bedzie zabkowal ![]() w poniedzialek wracam na stale do was
|
#4245 |
|
Zakorzenienie
|
melduję, że żyjemy
ledwo co ale żyjemy pogoda straszna, duszno, Filip nieznośny mąż śpi i taki leniwy ale męczący dzień trochę sobie sprzątam, ale na raty bo gorąco choć słońca zero tak dziko dziś, nie lubię takiej pogody
|
|
#4246 |
|
Zakorzenienie
|
Sija
kolczyki? Był płacz? Mój A. mówi że on dziecka na siłę trzymał nie będzie aby mu wsadzić w uszy dwa groszki Zanka zamieniń się u mnie leje i pi.............. jak w kieleckim! ps. SPICEGRIL PYTANKO pokazałaś kiedyś zapas jaki masz w zarażarce z mleczkiem i teraz pytanko! Po ile woreczków kupujesz i ile płacisz? Ja dziś poszłam zakupić i próbować sobie (postanowiłam magazynować podobnie do Ciebie) i ![]() 20 woreczków kosztuje 63 zł !!! Oszaleli! Kaja musiałaby mieć conajmniej dwa na dzień jak ja w pracy powiedzmy czyli te 63 zł byłoby na ile? 10 góra 15 dni! Ile to u Was kosztuje??? |
|
|
|
#4247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[COLOR="Navy"][B] cel I 59 - 5.08.2013 cel II 55 Edytowane przez monix0 Czas edycji: 2009-07-25 o 16:42 |
|
|
|
|
#4248 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() śliczna z Ciebie mamusia Gabi TUTAJ to takie peirwsze z brzegu- bez szukania...
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają, jak latać. Antoine de Saint-Exupéry Edytowane przez e.m.i.l.k.a Czas edycji: 2009-07-25 o 18:55 |
|
|
|
|
#4249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4250 |
|
Zakorzenienie
|
Czorno, Emilka
|
#4251 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4252 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o 6 pozbywamy się młodocianego i nie bardzo wiemy co robić... czego robić nie moglibyśmy przy Franko
|
|
#4253 |
|
Zakorzenienie
|
jakie w końcu, co???
juz długo sie pilnuje a Ty dopiero teraz zauwazyłaś?![]() Kizia włączyc na cały głos muzyke i tanczyc nago na stole ( )
[COLOR="Navy"][B] cel I 59 - 5.08.2013 cel II 55 Edytowane przez monix0 Czas edycji: 2009-07-25 o 17:41 |
|
|
|
#4254 |
|
Rozeznanie
|
monixo Małżowi się spodobał pomysł, mi mniej, bo niestabilna to zabawa
![]() a gdyby ktoś miał wątpliwości, że jestem pechowa, to powiem, że wypadła mi plomba
|
#4255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Glupia ta baba jakas, Dawid mial skierowanie na USG glowy od pediatry bo tez robilismy Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2009-07-25 o 18:26 |
|
|
|
|
#4256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No jak widac nie tylko neurolog, my powiedzielismy pediatrze ze chcemy zrobic malemu USG glowy bo takie zalecenie dostalismy ze szpitala z powodu wczesniactwa i zeby skontrolowac mu glowe i lekarz normalnie bez niczego wypisal skierowanie .... moze zmiencie ta lekarke i idźcie do kogos innego, no bo jak ktos takie glupoty gada i jeszcze musi w ksiazce przeczytac o wprowadzaniu jedzenia takim dzieciom no to brak slow |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4259 |
|
Zakorzenienie
|
jesteście kochane! bo ja głupia jak w tym sklepie zobaczyłam 20 sztuk za 63 zł to stwierdziłam, nie no! trzeba coś innego wymyślić i dałam sobie spokój, niby inteligentna jestem ale na allegro nie wpadłam (chciałam koleżankę z Austrii prosić aby u siebie sprawdziła-kupiła i mi wysłała CO ja bym BEZ Was zrobiła ps. przyznam że te w sklepie to były tej firmy Mendela? Menela? Mandela? czy jakoś tam tak Najbardziej to się rzucają w oczka te 125 sztuk za 55 zł |
|
|
|
#4260 |
|
Zakorzenienie
|
gabriellao Medela
A my dzisiaj z tz-tem mamy 3 m-ce po slubie a jutro Dawid konczy pol roku i trzeba sie z tej okazji dzisiaj napic tylko ze bede pic sama! bo tz u kolegi na weselu za kierowce jeździ teraz pojechal kogos zawiez a w nocy bedzie pijusow do domu odwozil.....wiec cale winko moje ![]() emilka mozesz dodac fotke Dawida jako 6 m-c Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2009-07-25 o 21:17 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

)
dla Kaji za picie z butelki 

Tak więc moje dziecko nie ssie ani kciuka ani smoka (którego wogóle nie toleruje)
no i bede placic
teraz pojechal kogos zawiez a w nocy bedzie pijusow do domu odwozil.....wiec cale winko moje