Marzec, kwiecień nam nastały, byśmy szkraby przywitały - wiosenne bobasy 2009 cz. II - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-25, 09:09   #4231
anya_krk
Zakorzenienie

GG do anya_krk Wyślij wiadomość przez MSN do anya_krk
Dot.: Marzec, kwiecień nam nastały, byśmy szkraby przywitały - wiosenne bobasy 2009 c

Dzień dobry

no prosze, popiwkowały wczoraj i nikogo nie ma
Stary 2009-07-25, 09:16   #4232
mamika6
Raczkowanie

Dot.: Marzec, kwiecień nam nastały, byśmy szkraby przywitały - wiosenne bobasy 2009 c

Coś chyba zle zrobilam bo nie chce sie otworzyc obrazek sprobuje kiedy indziej,pa pa
mamika6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-25, 09:34   #4233
sija
Zadomowienie

Dzień dobry, a ja nie piffkowałam wczoraj

Kajaska a może tak mocno tarłaś, że ząbka wytarłaś
co do picia cyt. "dziecko do 10kg powinno 100ml a ponad 10kg 1000ml" aż sobie wyobraziłam takiego malucha, który wypija sobie 100 ml aż pewnego dnia rodzice go ważą i się okazuje, że np 1050 i nagle wpompowują w niego litr wody

Amazonia my startujemy od przecierów, soki będą później (według zaleceń pediatry). Myślę, że spokojnie możesz podać przecier jeśli po soczku było ok jak Ania miała pierwsze szczepienie, to już usłyszałam, ze dziąsła twarde i że mogą być szybko ząbki, ale jak dotąd nic nie wychodzi jeszcze

Buziaczku a zapomniałam Cię spytać - bo piszesz już o kolejnych nowościach w diecie Dawidka - czy Ty mu je wprowadzasz tak normalnie według rozpisek dla dzieci karmionych sztucznie licząc wiek od urodzenia czy od przewidywanego terminu urodzenia? bo czytałam gdzieś, że się tak wcześniakom wprowadza, tylko nie wiem czy faktycznie?
ta ciotka to nieźle dzieci załatwiła
a może Dawidek nie wylał, tylko chciał się tego piwka i kawy napić
my używamy cały czas sterimaru, ale pediatra mówiła, że do nawilżania może być też tetrisal w kropelkach (można wpuścić troche mniej, bo sterimar jak jest w aerozolu to leci cała dawka do noska)
a co do becikowego, to ciekawe przy jakich dochodach uznają, że ktoś jest bogaty

Raspi też kupujemy dla Ani kosmetyki Hippa (mamy oliwkę i szampon) i są całkiem niezłe słoiczki też tej firmy zaczęłąm kupować

przy okazji: czytałam skład na słoiczkach jak wybierałam ostatnio kilka i w zestawie "ziemniaki z brokułami" od 4 miesiąca było mleko i śmietanka - modyfikowane?

Monix ja się nie dziwie, że Cię po 8 godzinnym spacerze nogi bolały
a ja też łaziłam po drzewach, a konkretnie po mirabelkach
piwo nie jest "fujowe" może nie piłaś jeszcze dobrego po prostu? ja uwielbiam kappera

Fizjo super, że się okazało, że z Julcią to nic groźnego
szkoda, że musiałyście do szpitala iść i masz racje, wenflon w takiej malutkiej rączce to okropny widok (wiem coś o tym )

Gabriella dla Kaji za picie z butelki

Spicegirl Mimi już przyjeżdża?

Lapochka no w końcu Cię znalazłam na fotkach, po wskazówkach Judy ale takie maluśkie te fotki, że Cię prawie nie widać

Mamika a po co od razu robić ostrą jazde? jak go będzie rano kac męczyć, to przecież można pobrzdąkać sztućcami lub inaczej pohałasować
super fotka zapomniałaś spacji dać, ale ja sobie sprytnie skopiowałam adres i oblukałam

Kizia no w końcu znalazłam tego bloga hehehe ja to jakaś nie halo jestem, wszyscy o czymś piszą, a ja nie wiem gdzie tego szukać, no ale co do bloga - super, aż mi się Mikołajek przypomniał ja z kolei zbieram się (już 2 miesiące...) do napisania pamiętnika dla Ani, tylko mi weny ostatnio brakuje troche

Alkamor biedny Kubuś tak mu ząbki dokuczają
fajnie, że panadol prosto z dozownika jadł ja mam fajny dozownik przy syropie z żelazem, ale niestety do tego dochodzi kwas foliowy, wit B6 i C więc muszę w mleku wszystko rozpuścić (bo część jest w tabletkach)

Edytowane przez sija
Czas edycji: 2009-07-25 o 09:35
sija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-25, 09:39   #4234
sija
Zadomowienie

aaa jeszcze jakaś fotka (żeby Dawidek nie zapomniał, jak jego laska wygląda ) tylko to sprzed paru dni, bo teraz Ania ma krótsze włoski
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1186.jpg (59,7 KB, 35 załadowań)

sija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-25, 10:29   #4235
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez mamika6 Pokaż wiadomość
Coś chyba zle zrobilam bo nie chce sie otworzyc obrazek sprobuje kiedy indziej,pa pa
Dzien dobry

Otwiera sie zdjecie, tylko ze pomiedzy poczatkiem adresu a ostatnim wyrazem nie ma spacji no ale mozna skopiowac link i wykasowac wyraz przed http i link dziala fajn zdjecie a na tym zdjeciu to ty jesli tak to ty widac ze chudziutka jestes no i gdzie ty masz te 39-40 lat ja bym ci max 33 dala

Sija ja daje Dawidowi jedzonko liczac od wieku urodzeniowego a nie od terminu porodu bo nie widze potrzeby zeby go jakos specjalnie traktowac, Dawid swoja wage nadrobil, ze zdrowiem z powodu wczesniactwa nic nie mial, rozwija sie jak kazde inne niemowle urodzone o czasie, nie wyglada ani nie zachowuje sie jak wczesniak (kazdy jest w szoku jak mowie ze on wczesniak urodzony w 34 tyg) zjadal i zjada duzo tzn tyle ile powinien w swoim wieku (ja tez bylam wczesniak a zjadalam polowe mniej niz Dawid) wtedy co lekarz kazal nam wprowadzac juz soczki Dawidowi to on mial skonczone 3 m-ce i 1 tydzien i to lekarz kazal dac soczek a jak dobrze zatoleruje to zupki ale ze źle zatolerowal to odczekalismy 2 tyg wiec lekarz nie traktuje go jako wczesniaka a Dawid nie je jakichs tam zupelnie nowosci tylko je wszystko to co jest dla dzieci w jego wieku czyli np sloiczki w tej chwili po 5 m-cu a jak mu sie skoncza to sloiczki juz po 6 m-cu a jedynie nie je jeszcze kaszek, obiadki juz jadl wszystkie do danego m-ca od poniedzialku wprowadzimy jajko bo takie jest wskazanie ze od 7 m-ca

Ja tez nienawidze piwa ani wodki, jedynie troche wina wypije ale max 2-3 lampki, piwo jedynie czasami reddsa malinowego

Edytowane przez buziaczekk
Czas edycji: 2009-07-25 o 10:41
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-25, 10:30   #4236
gabriellao0
Zakorzenienie

SIJA
jakie piękne włoski! Ja myślałam, że Kaja ma duzo ależ ona łysssssssssssssssssssssss ssssssssssssa z porównaniu z Anią!
Cytat:
Napisane przez lapochka81 Pokaż wiadomość
Tak
Aaaa mam pytanie -
Znacie moze jakies dobre lozeczko kampingowe? przyjezdzamy do rodzicow i nie chce zeby Janek sie oduczyl spania sam...no i tak mysle w czym on moglby spac?bo gondola chyba odpada...za malo miejsca...
Jak myslicie?
ja mieszkałam u mamy i Kaja spała w gondoli i wcale jej ciasno nie było (żadnych takich oznak nie dawała) a nawet jak do łóżeczka wróciła do się gubiła, że jakoś tak luźno
wszystko zależy jak długo zamierzasz ją w tej gondoli kłasć itd. jeśli to tydzień czy dwa to myślę, że bez sensu kupować łóżeczko nowe

Cytat:
Napisane przez buziaczekk Pokaż wiadomość
Nie mieli wyjscia bo 90% ludzi mowi z Tychow

A mam pytanko.....czy wy uzywacie wody morskiej dla maluchow do nosa? tzn czy psikacie dzieciakom te kilka razy na dzien zeby byl nos nawilzony i lepiej sie oddychalo? bo ja psikam od samego urodzenia Dawida ale nie wiem czy to ma teraz jakis sens jesli nie ma kataru.....ta woda ktora ja kupuje kosztowala 23 zl a teraz kosztuje 29 pogielo ich....babka w aptece powiedziala ze wody morskie poszly duzo w gore
1. z Tychów jakoś durno dla mnie brzmi, jakoś nie po "polskiemu"
2. NIGDY nie uzywałam żadnej wody morskiej, jedyne co to mam w sypialni koło łóżeczka dość sporą michę z wodą i tyle
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-25, 10:31   #4237
...:::kizia:::...
Rozeznanie

Już jestem, piszcie ciszej
Pogoda się poniszczyła, ale za to będę mogła założyć Franko jakieś grubsze ciuszki, żeby się w nich pokazał zanim wyrośnie

Pisz, zrobię dla Ciebie dredloki!
...:::kizia:::... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-25, 10:59   #4238
Sheleila
Przyczajenie

GG do Sheleila

Cytat:
Napisane przez lapochka81 Pokaż wiadomość
Sheleila - ja mojego tez puszczam na takie imprezki samego...choc raz jak sie chyba ze 2 albo 3 w miesiacu zlozyly to mi sie przykro zrobilo, nie dlatego ze on idzie sam...ale ze ja bym tez chciala cos zrobic...
Ale tak poza tym to sie staramy wymieniac - ja tez mam cos sama...czasami...
Heh, to nie do mnie

Cytat:
czy wy uzywacie wody morskiej dla maluchow do nosa? tzn czy psikacie dzieciakom te kilka razy na dzien zeby byl nos nawilzony i lepiej sie oddychalo? bo ja psikam od samego urodzenia Dawida ale nie wiem czy to ma teraz jakis sens jesli nie ma kataru.....ta woda ktora ja kupuje kosztowala 23 zl a teraz kosztuje 29 pogielo ich....babka w aptece powiedziala ze wody morskie poszly duzo w gore
Ja używam dość regularnie, i fridy, do wyciągania tego, co się nazbiera. Boję się o infekcję oskrzeli lub zapalenie ucha, a u dzieci się od tych niewyciągniętej wydzieliny robi - chyba, ze mały sam z siebie wystrzeli (np po wodzie morskiej, lub soli fizjologicznej, położony na brzuszku). Raz zaniedbałam na kilka dni dałam mu spokój i tak się porobiło, jakby miał nos zatkany, a nic wyciągnąć się nie dało fridą, więc poszłam do pediatry a tu początek infekcji właśnie - szmery w płuckach... Ale udało się to powstrzymać. I właśnie kazała przede wszystkim nawilżać. Ale u nas suche powietrze. Jakbym np mieszkała nad morzem, to bym sobie darowała. Spacer by wystarczał. I u nas zawsze za wysoka temperatura w mieszkaniu Na szczęście 1go się przeprowadzamy do Ełku, nad jeziorko będę go zabierać.

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
A no z tymi ubrankami to tak jest....mój 4 lipca wazył prawie 9,5 kg więc też jest duży.ale wszyscy mi mówią, że on nie jest jakoś bardzo gruby i że nie widać po nim, że aż tyle waży bo ogólnie jest duży....(w sensie, że długo też)a co do centyli to chyba przestanę sprawdzać bo Kubek już dawno z siatki wypadł

Też sobie darowałam

Cytat:
jak to moja siostra mówi "Dzieci dzielą się na te czyste i na te szczęśliwe" oczywiście mowa o takich dzieciach już samośmigających

Cytat:
Co do kciuków...to ja rozmawiałam z pediatra i powiedziała że kciuk jest o niebo gorszy od smoka.Mnie na szczęście konsekwencją udało się Kubusia oduczyć kciuka....na szczęście Tak więc moje dziecko nie ssie ani kciuka ani smoka (którego wogóle nie toleruje)
A jak oduczyć kciuka? Wystarczy konsekwentnie z buzi wyciągać? Adaś to najchętniej wszystkie palce na raz do buzi pakuje...
Sheleila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-25, 11:00   #4239
gabriellao0
Zakorzenienie

a pisałam, że Kaja wypiła soczek z butelki wczoraj to dziś mleka znów nie chciała nic z tego nie rozumiem
nic a nic
a facet co miał mi przysłać butelkę dalej milczy
Stary 2009-07-25, 11:09   #4240
Amazonia23
Zakorzenienie

Dzień dobry
Sija moja właśnie ma bardzo twarde dziąsełka ale tez ni widu ni słychu.
Jak dziecko śpi jest takie bezbronne kochane zdj
Gabriella moja jak pierwszy raz dostała soczek to pozniej nie chciala mleczka i pomyslalam ze zasmakowała czegos nowego i w nosie ma mleczko ale nie bez mleczka ani rusz.
A tu moja pannica
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg butl.jpg (19,4 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg miska.jpg (19,6 KB, 28 załadowań)

Ciuszki

Edytowane przez Amazonia23
Czas edycji: 2009-07-25 o 11:12
Amazonia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-25, 14:16   #4241
Rozeznanie

zastój jakiś

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

sprzątacie

Stary 2009-07-25, 14:20   #4242
monix0
Zakorzenienie

Sija Dawidofik mówi, że Ania to super laska
dzień dobry
u nas burza, mam mega lanie, wcale sie nie wyspałam chce juz wieczór, Dawid strasznie marudny
Amazonia Ami jest słodka!

Edytowane przez monix0
Czas edycji: 2009-07-25 o 14:27
monix0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-25, 15:16   #4243
rudalbn
Rozeznanie

GG do rudalbn

dzień dobry

ja tylko napiszę, że żyję i podczytuje ... ale międzyczasu brak

jutro chrzciny ....

pozdrawiam wszystkie mamuśki i dzieciaczki
rudalbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-25, 15:40   #4244
czoornoo
Zakorzenienie

GG do czoornoo

witam...
tylko na chwilke... przeczytalam sobie troszke...
i sie chwale-dalam wczoraj Igorowi pare lyzeczek soczku marchewkowego
nie bardzo mu smakowalo,ale dzisiaj zrobilam powtorke i sia zajadal ze az mialam takie oczy
a jaka mial buzke pomaranczowa naokolo ust
teraz spi...
bylam w czwartek u pediatry bo chcialam skierowanie na usg glowki bo mam wizyte we wtorek,a stwierdzilam ze po co mam placic 70zl. a baba do mnie ze takie skierowanie to daje neurolog,ale juz u niego nie zdarze bo sa takie terminy u niego ze glowa boli no i bede placic
wazylam go, 18 czerwca wazyl 5960,a wczoraj 6400 , ale pediatra powiedziala ze nie ma powodu zeby sie denerwowac ze tak malo przybral.. ale najlepsze jest to ze sie spytalam jak wprowadzac nowe rzeczy,a ona zaczela grzebac w jakiejs ksiazce i mi przeczytala jak czy czasem ona nie powinna tego wiedziec
powiedziala tez ze szybko bedzie zabkowal
w poniedzialek wracam na stale do was

czoornoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-25, 15:53   #4245
zanka205
Zakorzenienie

melduję, że żyjemy
ledwo co ale żyjemy
pogoda straszna, duszno, Filip nieznośny
mąż śpi i taki leniwy ale męczący dzień
trochę sobie sprzątam, ale na raty bo gorąco choć słońca zero
tak dziko dziś, nie lubię takiej pogody

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-25, 16:19   #4246
gabriellao0
Zakorzenienie

Sija
kolczyki? Był płacz? Mój A. mówi że on dziecka na siłę trzymał nie będzie aby mu wsadzić w uszy dwa groszki .

Zanka
zamieniń się u mnie leje i pi.............. jak w kieleckim!

ps. SPICEGRIL
PYTANKO

pokazałaś kiedyś zapas jaki masz w zarażarce z mleczkiem i teraz pytanko! Po ile woreczków kupujesz i ile płacisz? Ja dziś poszłam zakupić i próbować sobie (postanowiłam magazynować podobnie do Ciebie) i
20 woreczków kosztuje 63 zł !!!
Oszaleli! Kaja musiałaby mieć conajmniej dwa na dzień jak ja w pracy powiedzmy czyli te 63 zł byłoby na ile? 10 góra 15 dni!
Ile to u Was kosztuje???
Stary 2009-07-25, 16:38   #4247
monix0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
Sija
kolczyki? Był płacz? Mój A. mówi że on dziecka na siłę trzymał nie będzie aby mu wsadzić w uszy dwa groszki .

Zanka
zamieniń się u mnie leje i pi.............. jak w kieleckim!

ps. SPICEGRIL
PYTANKO
pokazałaś kiedyś zapas jaki masz w zarażarce z mleczkiem i teraz pytanko! Po ile woreczków kupujesz i ile płacisz? Ja dziś poszłam zakupić i próbować sobie (postanowiłam magazynować podobnie do Ciebie) i
Oszaleli! Kaja musiałaby mieć conajmniej dwa na dzień jak ja w pracy powiedzmy czyli te 63 zł byłoby na ile? 10 góra 15 dni!
Ile to u Was kosztuje???
http://www.allegro.pl/item688765432_...h_butelek.html czy http://www.allegro.pl/item695205223_...p_butelki.html na allegro troche tego jest i duzo tańsze..

Edytowane przez monix0
Czas edycji: 2009-07-25 o 16:42
Stary 2009-07-25, 16:39   #4248
e.m.i.l.k.a
Wtajemniczenie

GG do e.m.i.l.k.a

Cytat:
Napisane przez mamika6 Pokaż wiadomość
Witam ,ja tylko na sekundke,bo mala juz wstala po 5 min drzemce,wpadne moze w poniedzialek bo dziś corka wraca i zabierze mi kompa ,caluskihttp://photos.nasza-klasa.pl/14142110/27/main/a7a0327cb1.jpeg
u mnie dziala, trzeba tylko skopiowac od http
śliczna z Ciebie mamusia i bardzo młodziutka

Gabi TUTAJ to takie peirwsze z brzegu- bez szukania...

Edytowane przez e.m.i.l.k.a
Czas edycji: 2009-07-25 o 18:55
e.m.i.l.k.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-25, 16:41   #4249
czoornoo
Zakorzenienie

GG do czoornoo

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
ps. SPICEGRIL
PYTANKO

Ile to u Was kosztuje???
to ja proponuje zajrzec na allegro i tam kupic http://allegro.pl/item687299233_tore...nt_canpol.html lub http://allegro.pl/item687443258_play...najtaniej.html . oplaca sie duzo bardziej

Stary 2009-07-25, 16:43   #4250
monix0
Zakorzenienie

Czorno, Emilka
Stary 2009-07-25, 16:48   #4251
czoornoo
Zakorzenienie

GG do czoornoo

Cytat:
Napisane przez monix0 Pokaż wiadomość
Czorno, Emilka
aaaa nie wierze...
wkoncu jestem czorno a nie czarno

Stary 2009-07-25, 17:01   #4252
Rozeznanie

Cytat:
mam te pierwsze, sporadycznie używane.
o 6 pozbywamy się młodocianego i nie bardzo wiemy co robić... czego robić nie moglibyśmy przy Franko

Stary 2009-07-25, 17:40   #4253
monix0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czoornoo Pokaż wiadomość
aaaa nie wierze...
wkoncu jestem czorno a nie czarno

jakie w końcu, co???
juz długo sie pilnujea Ty dopiero teraz zauwazyłaś?

Kizia włączyc na cały głos muzyke i tanczyc nago na stole
()

Edytowane przez monix0
Czas edycji: 2009-07-25 o 17:41
Stary 2009-07-25, 17:57   #4254
Rozeznanie

monixo Małżowi się spodobał pomysł, mi mniej, bo niestabilna to zabawa
a gdyby ktoś miał wątpliwości, że jestem pechowa, to powiem, że wypadła mi plomba mam nadzieję, że na gwarancji była.

Stary 2009-07-25, 18:23   #4255
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
witam...
tylko na chwilke... przeczytalam sobie troszke...
i sie chwale-dalam wczoraj Igorowi pare lyzeczek soczku marchewkowego
nie bardzo mu smakowalo,ale dzisiaj zrobilam powtorke i sia zajadal ze az mialam takie oczy
a jaka mial buzke pomaranczowa naokolo ust
teraz spi...
bylam w czwartek u pediatry bo chcialam skierowanie na usg glowki bo mam wizyte we wtorek,a stwierdzilam ze po co mam placic 70zl. a baba do mnie ze takie skierowanie to daje neurolog,ale juz u niego nie zdarze bo sa takie terminy u niego ze glowa boli no i bede placic
wazylam go, 18 czerwca wazyl 5960,a wczoraj 6400 , ale pediatra powiedziala ze nie ma powodu zeby sie denerwowac ze tak malo przybral.. ale najlepsze jest to ze sie spytalam jak wprowadzac nowe rzeczy,a ona zaczela grzebac w jakiejs ksiazce i mi przeczytala jak czy czasem ona nie powinna tego wiedziec
powiedziala tez ze szybko bedzie zabkowal
w poniedzialek wracam na stale do was

Glupia ta baba jakas, Dawid mial skierowanie na USG glowy od pediatry bo tez robilismy

Czas edycji: 2009-07-25 o 18:26
Stary 2009-07-25, 18:27   #4256
czoornoo
Zakorzenienie

GG do czoornoo

Cytat:
jakie w końcu, co???
juz długo sie pilnujea Ty dopiero teraz zauwazyłaś?
widzialam,ale zawsze pisalas tak: "czarno ups czorno"
Cytat:
Glupia ta baba jakas, Dawid mial skierowanie na USG glowy od pediatry bo tez robilismy i poszlismy do szpitala i tam nam zrobili
ona powiedziala ze takie skierowanie zawsze wypisuje neurolog

Stary 2009-07-25, 19:30   #4257
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
widzialam,ale zawsze pisalas tak: "czarno ups czorno"

ona powiedziala ze takie skierowanie zawsze wypisuje neurolog

No jak widac nie tylko neurolog, my powiedzielismy pediatrze ze chcemy zrobic malemu USG glowy bo takie zalecenie dostalismy ze szpitala z powodu wczesniactwa i zeby skontrolowac mu glowe i lekarz normalnie bez niczego wypisal skierowanie .... moze zmiencie ta lekarke i idźcie do kogos innego, no bo jak ktos takie glupoty gada i jeszcze musi w ksiazce przeczytac o wprowadzaniu jedzenia takim dzieciom no to brak slow

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-25, 20:21   #4258
czoornoo
Zakorzenienie

GG do czoornoo

Cytat:
No jak widac nie tylko neurolog, my powiedzielismy pediatrze ze chcemy zrobic malemu USG glowy bo takie zalecenie dostalismy ze szpitala z powodu wczesniactwa i zeby skontrolowac mu glowe i lekarz normalnie bez niczego wypisal skierowanie .... moze zmiencie ta lekarke i idźcie do kogos innego, no bo jak ktos takie glupoty gada i jeszcze musi w ksiazce przeczytac o wprowadzaniu jedzenia takim dzieciom no to brak slow
wiesz co? mi sie wydaje ze ona troche racji ma w tym,ze nie chciala wypisac. bo jak ona byla u nas na pierwszej wizycie w domu to ja jej wspomnialam o tym usg i powiedziala ze nie ma takiej potrzeby robic skoro nie ma zalecenia ze szpitala,a ja i tak chce dla swietego spokoju zrobic bo mogli Igorowi cos "uszkodzic" przez te kleszcze

Stary 2009-07-25, 20:44   #4259
gabriellao0
Zakorzenienie

jesteście kochane! bo ja głupia jak w tym sklepie zobaczyłam 20 sztuk za 63 zł to stwierdziłam, nie no! trzeba coś innego wymyślić i dałam sobie spokój, niby inteligentna jestem ale na allegro nie wpadłam (chciałam koleżankę z Austrii prosić aby u siebie sprawdziła-kupiła i mi wysłała jeśli tańsze )
CO ja bym BEZ Was zrobiła ?
ps. przyznam że te w sklepie to były tej firmy Mendela? Menela? Mandela? czy jakoś tam tak

Najbardziej to się rzucają w oczka te 125 sztuk za 55 zł chyba najtaniej wychodzi .
Stary 2009-07-25, 20:57   #4260
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

gabriellao Medela

A my dzisiaj z tz-tem mamy 3 m-ce po slubie a jutro Dawid konczy pol roku i trzeba sie z tej okazji dzisiaj napic tylko ze bede pic sama! bo tz u kolegi na weselu za kierowce jeździ teraz pojechal kogos zawiez a w nocy bedzie pijusow do domu odwozil.....wiec cale winko moje ja z tej okazji mam winko a Dawid dostal bodziaka na ramiaczkach

emilka mozesz dodac fotke Dawida jako 6 m-c
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3645.jpg (122,5 KB, 55 załadowań)

Czas edycji: 2009-07-25 o 21:17
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości