|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ostrowieckie Panny Młode cz.III
Łoooo, ale wstrętnie dzisiaj. Oby sie po poludniu poiprawił- nie lało chociaż.
mehja tu masz racje.Miała pecha bo zaczęło sie na maxa po 5 rano a że lekarzom nie chciało się odbierać porodu bo już zmiane kończyli to dostała magnez na wstrzymanie....... Jak juz krzyczała,że rodzi to gość przylazł wchodząc z gestem ziewania...... a jak się okazało,że poród jest w trakcie tylko niunia jedna zamiast główka to nóżkami sie pcha to na cesarkę natychmias a tu....... przyłazi drugi z taaaaką śliwą pod okiem i spokojnie zakłada rękawice..... A ja normalnie dostaję szału. Spotkalismy sie ostatnio z wójkiem mojego Tżta, który jest księdzem. No i on kiedy to wesele, my że 3 lipca. A on w śmiech. Mówi,że jeszcze wszystko sie może zdażyć,że jeszcze kupa czasu i patrzy na mnie i mówi,żeby nie było tak jak z Tomkiem..... -pisałam wam kiedys, że 3 mies.przed weselem tego własnie Tomka dziewczyna zdradziła i sie wszystko rozwaliło. Jak mnie wnerwiają takie docinki
|
|
|
|
#4142 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
swoją drogą irytują mnie osoby, które mierzą swoją miarą innych lub stosują jakieś nieprzyjemne potyczki słowne, przyrównując nasze postępowanie do czyjegoś... a Ty nie powinnaś brać tego do siebie, przecież się kochacie i z pewnością dotrwacie w Waszym postanowieniu do ślubu
|
|
#4143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() We wtorek idę na malowanie włosów i od razu koleżanka mi próbną zrobi oby mi ta fryz pasowała bo innej koncepcji jak się uczesać nie mam. Dziś zamówiłam chlebek weselny ![]() Cantedeskie zamówiłam te drobne takie jak Ania miała tylko w jednym pomarańczowym kolorze i teraz się zastanawiam czy dobrze zrobiłam czy wziąć takiej wielkości jak miała mehja doradźcie kochane bo nie wiem.ninuska nie przejmuj się tym gadaniem bo nie warto, wiem jak takie coś jest wkurzające ale nie bierz tego na poważnie. Edytowane przez Elsi81 Czas edycji: 2009-07-25 o 12:42 |
|
|
|
|
#4144 |
|
Rozeznanie
|
Ja osobiście wybrałabym cantadeski tej standardowej wielkości, ponieważ widziałam bukiet, jaki zrobiono siostrze mojej przyjaciółki właśnie z tych drobnych w kolorze amarantowym (3 czy 4 kwiaty z łodygami otoczonymi białą tkaniną, a do tego jakieś ozdobne kamyczki) i szczerze powiedziawszy nie przypadł mi do gustu, ba nawet PM nie była do końca z niego zadowolona
jednak, to wyłącznie moje skromne zdanie, a Ty Elsi powinnaś wybrać takie, które się Tobie podobają, do których jesteś w pełni przekonana
|
#4145 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie nie wiem mam dylemat bo takie i takie mi się podobają tylko te drobne to ja myślałam o takiej ilości jaką miała Ania bo z 3 czy 4 to mi się taki skromniusieńki bukiet nie widzi
Ania22 Ile w swoim bukiecie miałaś cantedesek? Edytowane przez Elsi81 Czas edycji: 2009-07-25 o 13:13 |
|
|
|
#4146 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() drobne cantadeski najlepiej prezentują się w obfitym bukiecie:
the final countdown... jak zboża pełne są spichrza w czas zbioru... Edytowane przez Andromedaa Czas edycji: 2009-07-25 o 13:48 |
|
|
|
|
#4147 |
|
Wtajemniczenie
|
Ajriska wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!!!!!!!!!!!!!!!!
|
#4148 |
|
Zakorzenienie
|
Ajriska na nowej drodze zycia wszystkiego najlepszego, duzo miłosci, szczescia i umiechu na twarzy. Dzis Wasz dzien
Nie przejmujcie sie pogoda
|
|
|
|
#4149 |
|
Zakorzenienie
|
Elsi mi się podobają bardziej te większe ale wiadomo nie jestem obiektywna
My tez robimy w sobote impreze- 2 urodzinki naszego synka! ale leje! a mielismy dzis nad ta lubianke jechac pewnie na tygodniu znowu upał wróci jak na złosć bo maz będzie miał druga zmiane i nie bedziemy mogli jechać
|
|
|
|
#4150 |
|
Rozeznanie
|
mój tż jest z Olechowa Nowego koło Sienna
|
|
|
|
#4151 |
|
Zakorzenienie
|
Ajriska Wszystkiego Najlepszego Na Nowej Drodze Życia
![]() Obyście w swoim nowym małżeńskim życiu spotkali samych życzliwych Wam ludzi i oby dotknęło Was jak najmniej przeszkód ![]() Dziewczyny a ja dzisiaj musiałam iść do pracy ehh. Otworzyli w Gorlicach nowy zakład optyczny i to pod samym nosem. Otwarty w soboty i teraz my musimy chodzić o pracy na 4 godziny (9-13). Na szczęscie nie co tydzień, bo jest nas trochę i mamy dyżury. I dziś wypadła moja kolej. Pogoda brzydka ale ja wolę taka nić ukrop. Wieczorkiem jeszcze musimy skoczyć do Kościoła samochód poświęcić i tak zleci cały dzień I nic w domu nie zrobię. Teraz wykańczam obiad a potem jakieś szybkie sprzątanie musze zarządzić
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
Andi dzięki za fotki
teraz już wiem że raczej większe wole.Mehja to już taki duży On jest fajnie |
|
|
|
#4153 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj to prosto z nieba święcenie samochodów się odbywa. Pogoda zupełnie niewyjściowa, ale mojego Skarbka z okazji imienin zabieram dziś do kina i na kolację, obejdziemy się za to bez spaceru.
Estrello, masz słuszność nie strasząc mnie. Nikogo nie powinno się straszyć. Zwłaszcza że objawy różnych chorób często są podobne, tak jak u mnie i Agi, ale etiologia kompletnie odmienna. Ja już od kilku lat się samonakręcam wynajdując sobie coraz o nowe choroby, które pasują do mojego opisu. Do tego też już leżałam w szpitalu na onkologii i na endokrynologii i nie potrzebuję dodatkowych elementów straszących. Z tego jednak, co czytałam na temat podejrzewanej u mnie choroby, to nie jest ona śmiertelna, ale na pewno jest po prostu kłopotliwa. Wiem coś o tym, bo te kłopoty odczuwam od lat. A co do Ciebie Aga, Twój przypadek idealnie pokrywa się z przypadkiem mojej znajomej. Gdy zaczynała studia była patyczakiem ważącym 45 kg przy wzroście 164, niestety potem pokomplikowało się jej ze zdrowiem i leczenie hormonalne sprawiło, że teraz ma kształt kuli i nie udaje jej się z zajściem w ciążę. Powalająca jest za to jej niezwykłą energia życiowa i dar organizacyjny, zdolności przywódcze. Ta kobieta to wulkan, szefuje teraz w jednej z fabryk samochodowych za granicą. Ja ją poznałam, gdy miała jakieś 32 lata. Nigdy się nie poddała i nie załamała, a ze swego dużego rozmiaru uczyniła siłę. Ona naprawdę musi rządzić zastępem krzepkich facetów i jej to wychodzi ![]() Ups, teraz to mój samochód jest święcony tak, jak byli chrzczeni pierwsi chrześcijanie i jak do dziś praktykują to baptyści. Naprawdę leje jakby ktoś z wanny wodę wylewał.
Edytowane przez veroeve Czas edycji: 2009-07-25 o 15:59 |
|
|
|
#4154 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje Wam Mehja i Elsi za "dojscie" do tej pani
nie byłam tam dziś niestety bo nie miałam neta od rana i nie miałam jak przeczytac info na wizazu ale moze wybiore sie jutro. Dzis kupilismy TŻowi gajerek ale ladnie wyglada mmm od dzis zostalo nam 2 tygodnie lekki stresik Elsi a Tobie tydzien zostal![]() A tak zostajac przy temacie: Wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia Ajriska samych pogodnyh dni i duuuuuzo milosci ![]() trzymam kciuki aby dzis bylo tak, jak sobie wymarzylas a pogoda sie nie przejmuj![]() ![]() Estrello podobno w dniu anszych slubow pogoda ma byc upalna, powyzej 30 stopni ciekawe czy sie sprawdzi![]() Ania22 niezle to wejscie Młodych w tym filmiku masakra mojemu TŻowi tak sie spodobalo, ze sobie go do ulubionych dodal![]() Macie racje dziewczyny z tym szpitalem w ostr.;/ siostra cioteczna mojego TŻa rodzila prawie dwa dni;/ i tez sie zaden nie zlitowal;/ dostawala cos na wstrzymanie bo miejsc nie mieli;/ jak uslyszala w koncu : jedziemy na sale operacyjna, to podobno rozplakala sie ze szczescia- to sie w glowie nie miesci po prostu;/ Veroeve szczescie w nieszczesciu ze tylko "klopotliwa" ta choroba. Lecz sie Kochana i wracaj do zdrowka bądź silna
|
|
|
|
#4155 |
|
Rozeznanie
|
Jill i Kevin faktycznie mieli zabawne wejście. Ale koleś tak się tym przejął i zakręcił, że na koniec złapał pod rękę Pannę Młodą, zamiast podać ramię jej
|
|
#4156 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale wole to niż deszcz
|
||
|
|
|
#4157 |
|
Zakorzenienie
|
obok mojego bloku ktos dzis bierze slub ale tez nie mieli orkiestry, na szczescie przestalo padac, jesli sie juz nie rozpada to pogoda dobra na slub, w upal i deszcz jest najgorzej.
wiecie co? ja przed slubem najbardziej przejmowalam sie pogoda ale na szczescie nie bylo ani upalu (nie wytrzymalabym w tej sukience) ani deszczu |
|
|
|
#4158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Bo zawsze najłatwiej powiedzieć sobie "ale jestem gruba", a ciążiej ruszyć "dupsko" i przynajmniej spróbować coś z tym zrobić![]() Zawsze wyznaję zasadę - traktuj ludzi tak, jak sama chciałabyś byc traktowana i to pomaga bardzo, bo dzięki temu jakoś sobie radzę ze wszystkimi problemami a i ludzi przyjaznych wokół jest coraz więcej ![]() Mąż juz odstawił samochód pod Kościół, bo potem możemy się na parkingu nie zmieścić i na jakiś ślub trafił
|
|
#4159 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
![]() taka starsza siostra " - święte słowa
|
||
|
|
|
#4160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- kolejna zasada. Te wszystkie przejścia z ludźmi to pikuś. Ale dzięki nim lepiej doceniam to co osiągnęłam i wiem co jest ważne (nie zawsze no ale to normalnie ). Szkoda tylko, że taka gadatliwa jestem![]()
|
|
#4161 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mogłybyście przypomnieć gdzie warto iść zrobić tipsy?? Bo ten temat był poruszany wiele razy,ale odpowiedzi są tak rozstrzelone po wszystkich częściach wątku,że już się gubię i nie wiem gdzie w końcu było dobrze,a które miejsca są odradzane.Może któraś z Was to trochę ogarnęła?
|
|
|
|
#4162 |
|
Rozeznanie
|
Elsi drobiazg... jeśli tylko mogłam jakoś pomóc, to cieszę się
Aga z takim rozsądnym podejściem i optymizmem daleko zajdziesz ![]() ![]() Estrello najbardziej dziewczyny polecały salon u Marty na Młyńskiej, a kolejny to chociażby Glamour, który rekomendowała Aga z ulicy Reja, która zrobiła jej cyt. 'super tipsy' ![]() ![]() (niestety nie podała nazwy salonu )
the final countdown... jak zboża pełne są spichrza w czas zbioru... Edytowane przez Andromedaa Czas edycji: 2009-07-25 o 18:07 |
|
|
|
#4163 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Andromedaa. Może spróbuję w takim razie na Młyńskiej.A dużo wcześniej trzeba się umawiać? Bo będę w Ostrowcu dopiero w przyszłą sobotę,a chciałabym umówić się na piątek przed ślubem
|
|
|
|
#4164 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wydaje mi się także, że piątek z przeznaczeniem na robienie tipsów, to trochę za późno, byłoby dobrze, gdybyś zrobiła je kilka dni wcześniej (poprawcie mnie, jeśli się mylę Ja bynajmniej jestem tam umówiona na manicure ze wszystkimi zabiegami przygotowującymi... właśnie na piątek przed samym ślubem, bo tak mi najkorzystniej doradzono
|
|
#4165 |
|
Zakorzenienie
|
Estrella lepiej zadzwon od razu w poniedziałek. Ja dzwoniłam 3 tyg przed slubem i mieli jeden termin wolny
ja wam zapomniałam napisać w mojej relacji slubnej, ze byłam tam na malowaniu pazurków w piatek przed slubem i bylam bardzo zadowolona z efektu ale z drugiej strony malowania chyba nie da sie "schrzanic"
Edytowane przez mehja Czas edycji: 2009-07-25 o 19:00 |
|
|
|
#4166 |
|
Rozeznanie
|
A dlaczego myślisz,że wcześniej? Ja właśnie myślałam,że im później tym lepiej (oczywiście z wyjątkiem soboty,bo wtedy już nie będzie na to czasu),bo większe szanse,że mi się utrzymają bez żadnego uszczerbku. A macie numer do tego salonu?
|
|
|
|
#4167 |
|
Zakorzenienie
|
nr jest na pierwszej stronie
|
|
|
|
#4168 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kosmetyczka: p. Marta Jabłońska tel. 508-126-995, ul Młyńska Estrello to tylko moje zdanie... mnie pani doradziła, abym przyszła w piątek tuż przed ślubem, bo wtedy manicure spokojnie przetrzyma do następnego dnia nienaruszony, ale w moim przypadku chodzi o malowanie paznokci jeśli tipsy są 'dobrze' zrobione, to nawet 2 czy 3 dni wcześniej nie powinno zrobić im różnicy
|
|
#4169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja siostra np po założeniu tipsów już po 3 dniach miała widoczny odrost. Ja uważam, ze czwartek albo piątek to będzie najlepszy czas.
|
|
#4170 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie... Biorąc pod uwagę,że to moje pierwsze w życiu tipsy to lepiej też żebym nie miała czasu ich zniszczyć
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:38.

Spotkalismy sie ostatnio z wójkiem mojego Tżta, który jest księdzem. No i on kiedy to wesele, my że 3 lipca. A on w śmiech. Mówi,że jeszcze wszystko sie może zdażyć,że jeszcze kupa czasu i patrzy na mnie i mówi,żeby nie było tak jak z Tomkiem..... -pisałam wam kiedys, że 3 mies.przed weselem tego własnie Tomka dziewczyna zdradziła i sie wszystko rozwaliło. Jak mnie wnerwiają takie docinki 

swoją drogą irytują mnie osoby, które mierzą swoją miarą innych lub stosują jakieś nieprzyjemne potyczki słowne, przyrównując nasze postępowanie do czyjegoś...
wyobraziłam sobie ciebie i będziesz wyglądała zjawiskowo! Ta twoja cudna koronkowa sukienka i cantadeskie 

doradźcie kochane bo nie wiem.

pewnie na tygodniu znowu upał wróci jak na złosć bo maz będzie miał druga zmiane i nie bedziemy mogli jechać 
nie byłam tam dziś niestety bo nie miałam neta od rana i nie miałam jak przeczytac info na wizazu
lekki stresik
MM