![]() |
#31 |
DOMator
|
Dot.: Wielkie firmy a podrobki.
Noszenie podrób to nic innego jak kradzież i jednocześnie brak gustu. Wiadomo, że cały rynek odzieżowy wzoruje się na największych domach mody. Inspiracjom nie jestem przeciwna, ale kopie albo koszulki z bazarku z wielkim cekinowym napisem chanel czy dior, to kompletny brak wyczucia, z daleka taki ciuszek krzyczy "jestem podróbą" i powoduje raczej osmieszenie właścicielki niż wzrost prestiżu.
Nie uważam, zeby karanie pojedyńczych "nosiecieli" podróbek było dobre. Walczyć należy z producentami i dystrybutorami, a nie ze swiadomymi lub nie klientami. Klinetów należy uczualć na podróbki i kształtować świadomość konsumencką, a nie rekwirować jedyną torebkę czy buty, bo są podróbką i nakazywać płacenie mandatu za to że biedny człowiek nie wie, że to podróbka. Nie każdy zna się choćby szczątkowo na modzie i wie co to d&g. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
BAN stały
|
Masz jakieś uprzedzenia rasowe
![]() Ja nie popieram noszenia podróbek. ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
Po za tym buty z rynku to od razu widać... Rozwalą się po 2 miesiącach jak nie wcześniej, a takie droższe jak dbasz to i 3 lata. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ps. Z jakiego dziela Shakespeare'a jest cytat z twojego podpisu? ![]()
Ti vorrei... condividere con il mondo e tenerti solo per me... Studentka! BLOG - zapraszam Edytowane przez NoLQa Czas edycji: 2009-07-25 o 19:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Z żadnego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Ja tez napisalam 'u chinczyka' i to wcale nie znaczy ze ich nie szanuje - po prostu u mnie to fakt.
Jesli jednak chodzi o duzo litere to ja tez pominelam ![]() ![]() My life be like - ok. Myslalam, ze to cytat z jakiegos dziela ![]()
Ti vorrei... condividere con il mondo e tenerti solo per me... Studentka! BLOG - zapraszam Edytowane przez NoLQa Czas edycji: 2009-07-25 o 19:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Raczkowanie
|
Podróbki to OBCIACH!!!! I powino się o tym głośno mówić bo może dzięki temu ludzie przestaną je kupować. Zawsze mnie to niesamowicie bawi gdy widze takie dziewczyny z torebką "LV" w ręce... Jeśli kogoś na to nie stać (a mało kogo stać) to przecież mamy sieciówki.
---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Rozeznanie
|
My life be like - to, że napisałam 'chinczyka' nie oznacza, ze ich nie szanuje. chodzilo mi o sam fakt, ze podróby to made in china[i zdaje sobie sprawe, ze wiele znanych firm, równiez] ale typowe made in china to dla mnie nylon, plastik, tandeta i własnie podróby.
I gdzie zaznaczyłam, ze CHIŃCZYCY są gorsi? nie wyolbrzymiaj. nie o tym wątek. ![]() ![]() i najbardziej dziwi mnie fakt gorliwego licytowania na all takich rzeczy ![]() ![]()
Live Life given now.! Tomorrow can wait . -z czystym sumieniem stwierdzam, że jestem szczęśliwa. sty-love.blogspot.com ![]() Edytowane przez Kaluch Czas edycji: 2009-07-25 o 19:40 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
ciekawa jestem ile z was nigdy nie ściągnęło piosenki/filmu z internetu
![]() Bo to też przestępstwo,kradzież i obciach.
![]() |
#39 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() A wracając do podróbek, to mam jedną koszulkę nike ale bez żadnego napisu, tylko mały znaczek na karku. Kupiłem w sklepie z "niefirmowymi" rzeczami i dopiero po zakupie uświadomiłem sobie, że to podróbka, ale ubieram ją na siłownię i nie narzekam ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
![]() Ale zamęt zasiałem, wstyd. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
![]()
Nie znoszę podróbek. Dla mnie podróbki to szczyt bezguścia. Skoro mnie nie stać na oryginalną torebkę od LV to wolę kupić jakąś inną w Zarze, Mango, Reserved czy innym sieciowym sklepie niż podróbkę nawet w minimalnym stopniu nie podobną do oryginału. Najbardziej drażnią mnie koszulki z wielkimi, świecącymi napisami Dior itp. albo bluzy sportowe z mega napisem na plecach Nike. Jak dla mnie to straszny obciach.
Czasami wydaję mi się, że osoby, które noszą podróbki myślą, że są one oryginalne bo strasznie się z nimi obnoszą. Zwłaszcza dziewczyny. Powieszą sobie na szyję wisiorek z logo Chanel <strasznie wykrzywionym i nie przypominającym oryginalnego kształtu> nałożą pasek z wielką klamrą D&B i zegarek Diora <mimo, że nigdy takiego modelu Dior nie stworzył> i zgrywają wielkie damy. Tragedia. Po prostu tragedia.
"Człowiek mało nauczy się z sukcesu, ale dużo z niepowodzenia" Studia. Cel: -6kg Edytowane przez Dzindzej Czas edycji: 2009-07-25 o 20:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie ściągam z internetu muzyki ani filmów. Nie wiem dlaczego jest jakieś społeczne przyzwolenie żeby to robić.. To tak jakby popierało się np kradzież samochodów... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#43 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
My life be like- no problem przecież ![]() kurde nie wkleił mi sie post. XS-ka nie popadajmy w skrajności. nie rozumiem jak ma się do kupowania/sprzedawania podrobionych ubrań galanterii badz perfum sciaganie plików z internetu? Dla mnie to dwie rózne kategorie. Temat jest o czym innym, a my chyba troche z niego zbaczamy prawda? Bo w Polsce i tak wiekszym zainteresowaniem policji cieszy sie piractwo własnie a nie sprzedaż podrób wielkich marek. to mniejsze zło chyba, bo tyle sie takich handlarzy narozmnażało, ze trudno bedzie sie ich pozbyc. a rynek zbytu zawsze bedzie.i biznes sie kreci...
Live Life given now.! Tomorrow can wait . -z czystym sumieniem stwierdzam, że jestem szczęśliwa. sty-love.blogspot.com ![]() Edytowane przez Kaluch Czas edycji: 2009-07-25 o 21:19 Powód: dopis. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z resztą są takie osoby, nie wszyscy znają nazwiska projektantów i interesują się modą. Z resztą zawsze dziwne było to, że te firmy nie starają się tego aktywnie zwalczać. Producenci podróbek znają luki w prawie i potrafią się wybronić, ale przecież na pewno można by jakoś zwalczyć plagę podrabianych ciuchów i kosmetyków ![]()
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie, ale dlaczego tacy sprzedawcy nie sa karani? W mediolanie to co rog stoja stoiska z takimi podrobkami, dlaczego to nie jest karane
![]()
![]() |
#46 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
Mnie też dziwi brak reakcji na tego typu handlarzy... ale co poradzić ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Jest karane uwierz mi
![]() W Wenecji sprzedawcy non stop uciekają przed policją, bo kary dla nich są imo dość wysokie. Ale żeby skutecznie z nimi walczyć to trzeba głównie walczyć z producentami a nie ze sprzedawcami. I moim zdaniem również z kupującymi...gdyby nie było chętnych na te torebki to by nie sprzedawali. Proste |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Vivienne - no wiesz moja babcia kiedys maszerowala do pracy w polu (mieszka na wsi) w rozowej koszulce z cekinami i z napisem D&G i nie wydaje mi sie by jej na lansie zalezalo
![]() Innocencee - niby tak, ale dlaczego na glownej ulicy w Mediolanie co 50 m mozna kupic takie torebki/okulary/plyty pirackie? Przeciez gdyby ich scigali to po kilku dniach by tam nikogo nie bylo ![]() ![]()
Ti vorrei... condividere con il mondo e tenerti solo per me... Studentka! BLOG - zapraszam Edytowane przez NoLQa Czas edycji: 2009-07-25 o 21:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pełno tutaj nawet na forum było tematów pt. oryginał/nie oryginał. Jedni twierdzą tak,inni tak. I gdzie tu to udawanie ? Zwykła niewiedza i tyle.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Mi się wydaje że tu głównie chodzi o podróbki takie robione na lux- tzn podrobione idealnie, kiedy czasami trudno odróżnić od oryginału. Podrabiają nawet certyfikaty LV. Moim zdaniem bardzo dobrze że we Francji na lotniskach sprawdzają papiery do torebek.
Nolqa we Włoszech jest tak dużo tych sprzedających, że tam mandat może dostać również osoba która kupuje torebkę od handlarza. Będąc tam, nie raz widziałam jak sprzedawcy uciekają wąskimi uliczkami przed policją, z torebkami zarzuconymi na plecy. Oni tylko z tego żyją i nie ma się co dziwić, że z dnia na dzień nie zwiną interesu, bo może się okazać że lepiej dla nich zapłacić mandat, bo i tak dużo zarabiają na sprzedaży. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | ||
... choć nie Westwood
|
No dobra, powiedzmy, że są wyjątki. W każdym razie moim zdaniem takim osobom powinno się konfiskować ciuchy. jeśli nie wiedzą, że kradną- to się dowiedzą.
Skoro już był przykład o pirackich płytach itp- są naloty policji na mieszkania, jest konfiskata/ w większej skali grzywna- dlaczego ciuchy i akcesoria miałyby się różnić? A poza tym można by wprowadzić jakąś akcję na temat podrobek i ich nieświadomego kupna... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla nich bluzka (oczywiście mówię o podróbce) z logo Versace czy torebka od LV to tylko bluzka z ładnym nadrukiem albo ciekawa torebka ![]() Nie wszyscy mają świadomość, że to podróbka więc nie ma co od razu nazywać ich naiwnymi i głupimi...
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Dla mnie to też obciach...
Ja ostatnio chciałam na Allegro kupić sobie buty Louboutin, oczywiście jako ignorant komletny nie wiedziałam, że oryginalne nie kosztują 800 zł tylko najmniej dwa razy tyle. Kupiłam je, zapłaciłam, przeszukałam net no i wyszło szydło z worka, że to 100% repliki. Miałam to szczęście, że babka zgodziła się bez problemu transakcję unieważnić, tymbardziej, że ona też nie miała podobno pewności co do ich oryginalności. Wykazałam się sporą ignorancją i oczywiście byłam gotowa ponieść tego konsekwencje, ale nie poniosłam. Wniosek? Choćby t obyły najpiękniejsze repliki czy podróbki - nie zdecydowałabym się w nich chodzić. Wolę kupić już buty za 100 zł z Zary czy innego sklepu, ale wiem przynajmniej że to Zara, a nie jakaś podróba. Nigdy nie włożyłabym podrobionych butów, zegarków, okularów ani toreb. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Innocencee - naprawde nigdy nie widzialam zeby tak uciekali
![]() ![]() Zauwazylam za to Murzynow (nie posadzajcie mnie o rasizm - to fakt i tyle!) z takimi workami/torbami w ktorych maja te torebki i inne i mam pytanie: czy policja moze ich sprawdzic? Tzn czy moze sprawdzic zawartosc tych toreb? Bo z tego co wiem nie maja takiego prawa bez jakiegos tam pozwolenia, ale kiedys w Polsce gdy spisali mi kolezanki policja im zagladala do torebek i szukala alkoholu (malolaty byly jeszcze wtedy ![]() ![]()
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
To forum i każdy ma prawo wypowiedzieć własne zdanie. Po co od razu na kogoś najeżdżać?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#57 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja widziałam i wyglądało to komicznie ![]() Najczęściej rozkładają te torebki na jakimś materiale, albo właśnie mają je w torbach. Wydaje mi się że po to aby szybko można było zwinąć interes jak nadchodzi policja. Nie wiem jakie prawo jest we Włoszech- czy mogą zajrzeć do torby bez nakazu czy nie. Ale wydaje mi się że nie. W końcu w większości krajach tak jest. Zresztą amerykański sposób na picie alkoholu w miejscu publicznym- schować butelkę do papierowej torebki ![]() ![]() Zapach deszczu myślę że tutaj bardziej chodzi o takie "profesjonalne" podróbki, a te zazwyczaj kosztują kilkaset zł ( mówię o torebkach), więc nie sądzę żeby ktoś kto kupuje torebkę za 500 zł nie był świadomy co to chanel czy dior... Edytowane przez innocencee Czas edycji: 2009-07-25 o 22:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
No na pewno już by się nie podobały, poza tym chciałam te Louboutiny bo ja mam ogromny problem z butami i każde mnie obcierają, słyszałam o nich że są bardzo stabilne i naprawdę świetnie wykonane, więc chciałam je kupić. A tu masz babo placek
![]() W każdym razie nie odbiegając od tematu - podróbkom mówię stanowcze NIE. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.