Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-25, 10:29   #4141
nicko
Zadomowienie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II

Dziewczyny a jak zmierzyć długość i szerokość fiszbiny?
nicko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-25, 11:47   #4142
kasienka.b
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka

GG do kasienka.b

Cytat:
Napisane przez Cyska Pokaż wiadomość
Ojejku dziewczyny, to że mam od kogoś 2 cm większy biust to nie znaczy, że mam duży;/ Normalnie mam ok 85 cm, bo przecież nie chodze po ulicy zgięta w 90stopni:P Też mnie troszke irytuje takie gadanie

Nie raz mi tu dziewczyny mowily, ze biust mam mały więc mam chyba prawo być z niego niezadowolona... i starać sie i pytać, co zrobić żeby był większy... bo przyznam że to wygarnianie jakoś mi nie idzie. Bo własnie też jestem szczupła.. ale te kilka cm gdzieś sie musi ukrywać
Też mówię, że mam mały biust (wymiary mam niemalże identyczne jak Ty) i zastanawiam się gdzie się te kilka cm ukrywa skoro ja na żebrach to sama skóra i kości...
Stary 2009-07-25, 12:43   #4143
nicko
Zadomowienie

E tam mały, gdybym miała 85 w biuście to bym się cieszyła, ja mam zaledwie 80cm, a co mają powiedzieć dziewczyny, które mają po 76cm, zamiast narzekać cieszcie się tym, co macie, bo mogłybyście gorzej trafić, a te dodatkowe centymetry pewnie nigdzie się nie ukrywają i na migrację nie mamy co liczyć, niestety.
Stary 2009-07-25, 12:46   #4144
Antii89
Zakorzenienie

Czemu Wy tak te swoje małe biusty prześladujecie? Ja sądzę, że one są naprawdę śliczne i urocze. Na balkonetce (szkoda, że tak mało, ale ciągle coraz więcej) pojawiają się malutkie rozmiary i nikt mi nie powie, że nie są urocze! Dziewczyny więcej wiary w siebie!
Stary 2009-07-25, 13:08   #4145
brzoskwinia82
Zadomowienie

Dziewczyny, przepatrzyłam trochę te stronki oraz sklepy internetowe i zapisałam sobie kilka modeli - nie mam za dużych funduszy, więc chciałabym kupić stanik tak do 100 zł. Proszę popatrzcie na linki które wkleiłam i oceńcie czy będą się nadawać. Przypomnę, że kalkulator wyliczył mi rozmiar polski 65H a brytyjski 30FF.
http://www.novomodna.pl/milena-milen...-o_l_2551.html
http://www.novomodna.pl/milena-milen...-o_l_2337.html
http://www.melissa.com.pl/kolekcja/m...nu=Melissa0329
http://www.novomodna.pl/milena-milen...-o_l_2778.html
http://www.dopasowana.pl/product-pol...-Panache-.html

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-25, 14:44   #4146
izabla
Rozeznanie

Witam wizażanki, mam pytanie odnośnie biustonosza curvy kate model emily. Zastanawiam się nad zakupem dla świeżo uświadomionej mamy ( pod biustem 85, w biuście 109) i zastanawiam się czy rozmiar 34gg będzie ok. Jak z rozciągliwością tego biustonosza? Z góry dziekuję za rady.
izabla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-25, 15:59   #4147
kasienka.b
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka

GG do kasienka.b

Cytat:
Napisane przez nicko Pokaż wiadomość
E tam mały, gdybym miała 85 w biuście to bym się cieszyła, ja mam zaledwie 80cm, a co mają powiedzieć dziewczyny, które mają po 76cm, zamiast narzekać cieszcie się tym, co macie, bo mogłybyście gorzej trafić, a te dodatkowe centymetry pewnie nigdzie się nie ukrywają i na migrację nie mamy co liczyć, niestety.
Ale wiesz wszystko też zależy od budowy ciała, wzrostu itp. Koleżanka o tych samych wymiarach co ja ale 10cm niższa wygląda jakby miała duży biust A ja wyglądam z nim srednio proporcjonalnie.

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Czemu Wy tak te swoje małe biusty prześladujecie? Ja sądzę, że one są naprawdę śliczne i urocze. Na balkonetce (szkoda, że tak mało, ale ciągle coraz więcej) pojawiają się malutkie rozmiary i nikt mi nie powie, że nie są urocze! Dziewczyny więcej wiary w siebie!
A czy mówimy, że nie są urocze? Są! I jak ładnie ubrania na nich leżą

Edytowane przez kasienka.b
Czas edycji: 2009-07-25 o 16:03
kasienka.b jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-25, 16:19   #4148
vielleicht
Raczkowanie

GG do vielleicht

izabla- 34gg powinno być jak najbardziej w porządku. Curvy Kate mają dość rozciągliwe obwody, dlatego można sporo zaniżyć i są dosyć zabudowane (dobre na początek).

kasienka.b- również uważam, że mały biust jest świetny
Ja mam szerokie ramiona, dlatego mój (średni: 90-91cm) biust, nie wygląda szczególnie okazale, ale i tak go lubię
Stary 2009-07-25, 16:41   #4149
izabla
Rozeznanie

vielleicht, dziękuję za odpowiedź.
izabla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-25, 18:12   #4150
yyahyoo
O Ireno! ;-)

moj TZ kupił mi w prezencie boskie kompleciki Avocado Kyoto (czekolada i karmel)

niestety biustonosze w moim starym rozmiarze a TZ dyplomatycznie odciął w obu metki, wiec moze ktos chce? bo sie pozbywam....

Rozmiar 65E, nowka z odcietymi metkami, które mam...................... ......... osobno

dodam,ze w Avocado nie występuje w ogóle problem słynnej juz "freyowej zmarchy". Wspaniale skonstruowane sa te ich staniki.

Edytowane przez yyahyoo
Czas edycji: 2009-07-25 o 18:45
yyahyoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-25, 18:43   #4151
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez yyahyoo Pokaż wiadomość
moj TZ kupił mi w prezencie boskie kompleciki Avocado Kyoto (czekolada i karmel)

niestety biustonosze w moim starym rozmiarze a TZ dyplomatycznie odciął w obu metki, wiec moze ktos chce? bo sie pozbywam....

Rozmiar 65F, nowka z odcietymi metkami, które mam...................... ......... osobno

dodam,ze w Avocado nie występuje w ogóle problem słynnej juz "freyowej zmarchy". Wspaniale skonstruowane sa te ich staniki.
a to 65F na jaki brytyjski pasuje ? poza tym najlepiej napisz na giełdzie lobby - tam szybciej kogos znajdziesz
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-25, 18:45   #4152
yyahyoo
O Ireno! ;-)

powinno pasowac na brytyjskie 30E

Pomyłka w opisie powinno byc 65 E.
yyahyoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-26, 09:39   #4153
ARLET
Raczkowanie

Trochę mnie tu nie było, ale znowu potrzebuję rady dziewczynki Ostatnio zamówiłam 65C Romantice i muszę przyznać, że jest zdecydoanie lepiej niż w 75A. Wczoraj zmierzyłam się jeszcze raz (w obwodzie 68 bardzo ścisło, w biuście 83 luźno, w zwisie tak 84) i zastanawiam się nad rozmiarem 60E. Co wy na to ?

ARLET jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-26, 09:46   #4154
aniolusiek_
Zakorzenienie

to wszystko zależy od modelu, ale proponowałabym raczej 60F które jest na 83,5 w biuście

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-26, 10:13   #4155
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie wszystko zależy od budowy. Ja osobiście lubię małe biusty (jak to brzmi),mam na ich temat takie samo zdanie jak Ty. Zresztą każdy biust jest ładny jeśli jest zadbany i w odpowiedniej oprawie (stanik, ciuchy odpowiednie do rozmiaru).
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-26, 10:32   #4156
ARLET
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniolusiek_ Pokaż wiadomość
to wszystko zależy od modelu, ale proponowałabym raczej 60F które jest na 83,5 w biuście
Oj 60F chyba byłoby jednak za duże...

ARLET jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-26, 11:45   #4157
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Pewnie wszystko zależy od budowy. Ja osobiście lubię małe biusty (jak to brzmi),mam na ich temat takie samo zdanie jak Ty. Zresztą każdy biust jest ładny jeśli jest zadbany i w odpowiedniej oprawie (stanik, ciuchy odpowiednie do rozmiaru).
No właśnie ja też lubię małe. I denerwuje mnie takie pocieszanie się, że np. dziewczyny, które mają mniej niż 80cm w biuście mają gorzej. Jakie gorzej?

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
Napisane przez ARLET Pokaż wiadomość
Oj 60F chyba byłoby jednak za duże...
Ale skoro 60F jest na 83,5 w biuście,a Ty masz 83 to może warto chociaż przymierzyć?
Eddiit
Pomyłka
60F polskie jest na 83 cm w biuście.

Edytowane przez Antii89
Czas edycji: 2009-07-26 o 11:47
Antii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-26, 13:03   #4158
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
Ale skoro 60F jest na 83,5 w biuście,a Ty masz 83 to może warto chociaż przymierzyć?
Eddiit
Pomyłka
60F polskie jest na 83 cm w biuście.
bo ja korzystałam z tabelki mileny i według niej 60F jest na 83,5cm w biuście
ono na pewno nie będzie dużo za duże, natomiast 60E będzie na pewno dużo za małe, zawsze możesz zamówić 2 rozmiary i zostawić sobie lepszy

Stary 2009-07-26, 13:57   #4159
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie ja też lubię małe. I denerwuje mnie takie pocieszanie się, że np. dziewczyny, które mają mniej niż 80cm w biuście mają gorzej. Jakie gorzej?

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

To taki sportowy i wygodny biust No, ale to już tak jest, że jak ktoś ma duże to chce małe i na odwrót........

Edytowane przez Madaaa
Czas edycji: 2009-07-26 o 13:58
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-26, 14:43   #4160
mysha25xx
Rozeznanie

Moje Rio 70E cały czas udoskonalam-musiałam odgiąć fiszbiny bo strasznie gniotły mnie w mostek i pod pachami,ale ogólnie jestem zadowolona, obwód OK (przyjemnie ścisły), kształt piersi b.ładny. Okazało się ,że miseczka marszczy się dlatego, że mam za szeroki mostek, po zszyciu jest OK i mniej gniecie.Cały czas szukam delikatnego biustonosza w beżowym kolorze do głębokich dekoltów, co myślicie o Chantelle Rive Gauche: http://www.biel.com.pl/offer/biuston...ve_gauche_3085 w kolorze Cappucino - jaki rozmiar przy 95cm w biuście 70E czy F, zastanawiam się nad F bo jakiś małomiseczkowy mi się wydaje?
mysha25xx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-26, 18:29   #4161
megan_77
Rozeznanie

Hej Dziewczyny!
Wróciłam z urlopu i mogłam odebrać dziś od mojej mamy mojego Effuniaka zamówionego już wcześniej.

Bardzo Was proszę o opinię, bo wydaje mi się, że jest dla mnie za mały, że ma za małe miseczki.
Jest to 70 DD wg kalkulatora z blogu i wg rad Uli.
Moje wymiary:
w biuście w zwisie 94 cm,
pod biustem ściśle 72 cm,
pod biustem luźno 75 cm

Noszę 65f freyę rio i jeszcze mam troszkę luzu do wygarniania, a 65ff C K Cross jest na styk.

Jak myślicie czy jest za mały? A jeśli wymieniać to na jaki rozmiar?

Luizko jestem ciekawa czy zostawiłaś sobie Effuniaka, pięknie w nim wyglądasz

Oto moje zdjęcia w beżowym Effuniaku:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Resize of Obraz 002.jpg (32,2 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Resize of Obraz 003.jpg (35,9 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Resize of Obraz 005.jpg (44,1 KB, 89 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Resize of Obraz 008.jpg (43,7 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 014.jpg (146,7 KB, 49 załadowań)
megan_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-26, 18:43   #4162
mysha25xx
Rozeznanie

Jaki rozmiar brać Pandory, wyczytałam,że miski ma małe i brać o 1 rozmiar większe, ale o obwodzie są podzielone opinie. Czy Pandora to rozciągliwiec jak np. Arabelka czy ściśliwiec jak Rio?Nie wiem czy brać 65 czy 70?
mysha25xx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-26, 18:47   #4163
nicko
Zadomowienie

Antii mimo tego, że ciągle narzekam na swój mały biust to przyznaje ci 100% racji. Biust jaki mam taki mam, nic nie poradzę, mój narzeczony za nim szaleje, a do tej przez nieodpowiednie staniki zmniejszałam go sobie jeszcze bardziej, ale teraz staram się go podkreśłić, wymieniam staniki, bluzki i mam nadzieję, że wkrótce wkleje tu jakieś zdjęcie i napiszę : patrzcie dziewczyny to mój mały biuścik, ale jestem cholernie z niego dumna .
Stary 2009-07-26, 19:02   #4164
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicko Pokaż wiadomość
Antii mimo tego, że ciągle narzekam na swój mały biust to przyznaje ci 100% racji. Biust jaki mam taki mam, nic nie poradzę, mój narzeczony za nim szaleje, a do tej przez nieodpowiednie staniki zmniejszałam go sobie jeszcze bardziej, ale teraz staram się go podkreśłić, wymieniam staniki, bluzki i mam nadzieję, że wkrótce wkleje tu jakieś zdjęcie i napiszę : patrzcie dziewczyny to mój mały biuścik, ale jestem cholernie z niego dumna .
Ja dopiero po uświadomieniu zaczęłam zwracać uwagę na podkreślanie biustu strojem. Mój TŻ do dziś nie wie jak to się stało, że mój biust taaaak urosnął. No cóż jak się go zgniatało za małymi pushupami to co się dziwić?

A skoro narzeczonemu biust się podoba to czego chcieć więcej?
Stary 2009-07-26, 19:25   #4165
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez megan_77 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!
Wróciłam z urlopu i mogłam odebrać dziś od mojej mamy mojego Effuniaka zamówionego już wcześniej.

Bardzo Was proszę o opinię, bo wydaje mi się, że jest dla mnie za mały, że ma za małe miseczki.
Moje wymiary:
pod biustem luźno 75 cm

Noszę 65f freyę rio i jeszcze mam troszkę luzu do wygarniania, a 65ff C K Cross jest na styk.

megan_77, zostawiłam cielaczka i puki co jestem zadowolona

a Twojego zdecydowanie wymieniłabym na miseczkę więcej, bo w tej w ogóle nie masz miejsca na wygarnianie i zostały buły podpachowe. w 70E powinno być już super.

Cytat:
Napisane przez mysha25xx Pokaż wiadomość
Jaki rozmiar brać Pandory, wyczytałam,że miski ma małe i brać o 1 rozmiar większe, ale o obwodzie są podzielone opinie. Czy Pandora to rozciągliwiec jak np. Arabelka czy ściśliwiec jak Rio?Nie wiem czy brać 65 czy 70?
Moim zdaniem Pandora wcale nie jest małomiseczkowa, a nawet powiedziałabym, ze ma miski w kierunku większych (muszę porządnie się nawygarniać, żeby wypełnić miseczki), obwód jest rozciągliwy. No ale co biust, to opinia
Stary 2009-07-26, 19:30   #4166
MadameBovary
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przepatrzyłam trochę te stronki oraz sklepy internetowe i zapisałam sobie kilka modeli - nie mam za dużych funduszy, więc chciałabym kupić stanik tak do 100 zł. Proszę popatrzcie na linki które wkleiłam i oceńcie czy będą się nadawać. Przypomnę, że kalkulator wyliczył mi rozmiar polski 65H a brytyjski 30FF.
1) http://www.novomodna.pl/milena-milena-biustonosz-lemon-sorbet-529-o_l_2551.html
2) http://www.novomodna.pl/milena-milena-biustonosz-magnolia-188-o_l_2337.html
3) http://www.melissa.com.pl/kolekcja/model.php?menu=Melissa032 9
4) http://www.novomodna.pl/milena-milena-biustonosz-glamour-o_l_2778.html
5) http://www.dopasowana.pl/product-pol-107-Biustonosz-Inferno-w-kolorze-cielistym-Superbra-firmy-Panache-.html
1, 2, 4 rozciągliwe obwody - mozna zanizyc wiecej niz wykle (4 jest śliczne )
3 Melissa ma własną, inną niż wszystkie- rozmiarówkę. Sprawdź rozmiar na ich stronie. Firma znana z w miarę ciasnych obwodów
5 nie!! Inferno jest stanikiem bardzo kaprysnym. Nie radziłabym nikomu kupować go bez wczesniejszego przymierzenia. Poza tym jest zabudowany niczym zbroja

Cytat:
Napisane przez megan_77 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!

Moje wymiary:
pod biustem luźno 75 cm

wydaje mi się, ze jedna miska więcej wyglądałaby lepiej. Troszkę nie podoba mi się dekolt. Jakby biust nie mieścił się w miskach w tym miejscu

Cytat:
Ja dopiero po uświadomieniu zaczęłam zwracać uwagę na podkreślanie biustu strojem. Mój TŻ do dziś nie wie jak to się stało, że mój biust taaaak urosnął. No cóż jak się go zgniatało za małymi pushupami to co się dziwić?

A skoro narzeczonemu biust się podoba to czego chcieć więcej?
O właśnie ja wczesniej tez wogóle nie zwracałam na takie rzeczy uwagi, za to teraz... No i mój TZ tez sie głowi jakim cudem mi tyle biustu przybyło a kolezanki na uczelni stwierdziły ze schudłam . Wiadomo - biust jest trochę wyżej niz w starych stanikach (ktore nie podtrzymywały, kształtowały itp. ) - to i cała sylwetka się zmienia

"Jak dalece jesteśmy wszyscy naznaczeni piętnem pani Bovary?Jak głęboko ów bowaryzm,owo marzenie o lepszym życiu,o romantycznej miłości tkwi w naszych duszach?Jak mocno popycha nas ku ruinie obecnego życia w imię ułudnych nadziei?"
MadameBovary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-26, 19:42   #4167
aniolusiek_
Zakorzenienie

jak zobaczyłam tą aukcję: http://www.allegro.pl/item697197283_...y.html#gallery
to zaczęłam się zastanawiać czy nie podobnie po 2 miesiącach wyglądały chińczyki z bazarku, jedyna nadzieja że te cieliste są z trochę innego materiału, bo płacić 100zł za stanik który wygląda raczej średnio po 2 miesiącach to nie za dobry interes, to co się z nim stanie po roku

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-26, 21:46   #4168
nelyen
Zadomowienie

hm, ostatnio mój effuniak lodowy trafił razem z resztąbielizny do pralki, jak sobie to uświadomiłam to się przestraszyłam, że się zniszczy, poodkształca i w ogóle, a tu niespodzianka - nic mu się nie stało. ten na zdjęciach z aukcji wygląda dość nieciekawie:/

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-26, 21:58   #4169
Lady Hellsing
Rozeznanie

właśnie była dostawa cielaków eh szkoda tylko że nie ma mojego rozmiaru
Lady Hellsing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-26, 22:14   #4170
ineczka7
Zadomowienie

mój dla odmiany jest, ale twardo czekam na zwyczajne czarne/czerwone/fioletowe staniki (bez kratkowych i mazaniowych dodatków). Pewnie się nie doczekam, dlatego zamówiłam na razie coś innego...
Bardzo się jednak cieszę, że chociaż dziewczyny noszące jasne ubrania mają coś dla siebie

i..hm..mój Effuniak wygląda teraz dużo gorzej niż ten z allegro ogólnie to wydaje mi się że tak jak ten z allegro to wyglądał jak był dość nowy
ineczka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości