|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II
Dziewczyny a jak zmierzyć długość i szerokość fiszbiny?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4142 | |
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
Cytat:
![]() |
#4143 |
Zadomowienie
|
E tam mały, gdybym miała 85 w biuście to bym się cieszyła, ja mam zaledwie 80cm, a co mają powiedzieć dziewczyny, które mają po 76cm, zamiast narzekać cieszcie się tym, co macie, bo mogłybyście gorzej trafić, a te dodatkowe centymetry pewnie nigdzie się nie ukrywają i na migrację nie mamy co liczyć, niestety.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4144 |
Zakorzenienie
|
Czemu Wy tak te swoje małe biusty prześladujecie? Ja sądzę, że one są naprawdę śliczne i urocze. Na balkonetce (szkoda, że tak mało, ale ciągle coraz więcej) pojawiają się malutkie rozmiary i nikt mi nie powie, że nie są urocze! Dziewczyny więcej wiary w siebie!
#4145 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, przepatrzyłam trochę te stronki oraz sklepy internetowe i zapisałam sobie kilka modeli - nie mam za dużych funduszy, więc chciałabym kupić stanik tak do 100 zł. Proszę popatrzcie na linki które wkleiłam i oceńcie czy będą się nadawać. Przypomnę, że kalkulator wyliczył mi rozmiar polski 65H a brytyjski 30FF.
http://www.novomodna.pl/milena-milen...-o_l_2551.html http://www.novomodna.pl/milena-milen...-o_l_2337.html http://www.melissa.com.pl/kolekcja/m...nu=Melissa0329 http://www.novomodna.pl/milena-milen...-o_l_2778.html http://www.dopasowana.pl/product-pol...-Panache-.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4146 |
Rozeznanie
|
Witam wizażanki, mam pytanie odnośnie biustonosza curvy kate model emily. Zastanawiam się nad zakupem dla świeżo uświadomionej mamy ( pod biustem 85, w biuście 109) i zastanawiam się czy rozmiar 34gg będzie ok. Jak z rozciągliwością tego biustonosza? Z góry dziekuję za rady.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4147 | ||
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Blog Edytowane przez kasienka.b Czas edycji: 2009-07-25 o 16:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4148 |
Raczkowanie
|
izabla- 34gg powinno być jak najbardziej w porządku. Curvy Kate mają dość rozciągliwe obwody, dlatego można sporo zaniżyć i są dosyć zabudowane (dobre na początek).
kasienka.b- również uważam, że mały biust jest świetny ![]() Ja mam szerokie ramiona, dlatego mój (średni: 90-91cm) biust, nie wygląda szczególnie okazale, ale i tak go lubię ![]()
![]() |
#4149 |
Rozeznanie
|
vielleicht, dziękuję za odpowiedź.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4150 |
O Ireno! ;-)
|
moj TZ kupił mi w prezencie boskie kompleciki Avocado Kyoto (czekolada i karmel)
![]() niestety biustonosze w moim starym rozmiarze ![]() Rozmiar 65E, nowka z odcietymi metkami, które mam...................... ......... osobno ![]() dodam,ze w Avocado nie występuje w ogóle problem słynnej juz "freyowej zmarchy". Wspaniale skonstruowane sa te ich staniki. ![]() Edytowane przez yyahyoo Czas edycji: 2009-07-25 o 18:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4151 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4152 |
O Ireno! ;-)
|
powinno pasowac na brytyjskie 30E
Pomyłka w opisie powinno byc 65 E. |
![]() ![]() |
![]() |
#4153 |
Raczkowanie
|
Trochę mnie tu nie było, ale znowu potrzebuję rady dziewczynki
![]()
#4154 |
Zakorzenienie
|
to wszystko zależy od modelu, ale proponowałabym raczej 60F które jest na 83,5 w biuście
![]()
#4155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4156 |
Raczkowanie
|
Oj 60F chyba byłoby jednak za duże...
#4157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Ale skoro 60F jest na 83,5 w biuście,a Ty masz 83 to może warto chociaż przymierzyć? ![]() Eddiit Pomyłka 60F polskie jest na 83 cm w biuście. ![]()
"Najfajniej jest, gdy stoisz przed lustrem susząc włosy i szczerzysz zęby w uśmiechu na wspomnienie o wczorajszym wieczorze." ![]() Edytowane przez Antii89 Czas edycji: 2009-07-26 o 11:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ono na pewno nie będzie dużo za duże, natomiast 60E będzie na pewno dużo za małe, zawsze możesz zamówić 2 rozmiary i zostawić sobie lepszy
![]() |
#4159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
wymiana minerały AM i kosmetyki MUA Edytowane przez Madaaa Czas edycji: 2009-07-26 o 13:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4160 |
Rozeznanie
|
Moje Rio 70E cały czas udoskonalam-musiałam odgiąć fiszbiny bo strasznie gniotły mnie w mostek i pod pachami,ale ogólnie jestem zadowolona, obwód OK (przyjemnie ścisły), kształt piersi b.ładny. Okazało się ,że miseczka marszczy się dlatego, że mam za szeroki mostek, po zszyciu jest OK i mniej gniecie.Cały czas szukam delikatnego biustonosza w beżowym kolorze do głębokich dekoltów, co myślicie o Chantelle Rive Gauche: http://www.biel.com.pl/offer/biuston...ve_gauche_3085 w kolorze Cappucino - jaki rozmiar przy 95cm w biuście 70E czy F, zastanawiam się nad F bo jakiś małomiseczkowy mi się wydaje?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4161 |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny!
Wróciłam z urlopu i mogłam odebrać dziś od mojej mamy mojego Effuniaka zamówionego już wcześniej. Bardzo Was proszę o opinię, bo wydaje mi się, że jest dla mnie za mały, że ma za małe miseczki. Jest to 70 DD wg kalkulatora z blogu i wg rad Uli. Moje wymiary: w biuście w zwisie 94 cm, pod biustem ściśle 72 cm, pod biustem luźno 75 cm Noszę 65f freyę rio i jeszcze mam troszkę luzu do wygarniania, a 65ff C K Cross jest na styk. Jak myślicie czy jest za mały? A jeśli wymieniać to na jaki rozmiar? Luizko jestem ciekawa czy zostawiłaś sobie Effuniaka, pięknie w nim wyglądasz ![]() Oto moje zdjęcia w beżowym Effuniaku: |
![]() ![]() |
![]() |
#4162 |
Rozeznanie
|
Jaki rozmiar brać Pandory, wyczytałam,że miski ma małe i brać o 1 rozmiar większe, ale o obwodzie są podzielone opinie. Czy Pandora to rozciągliwiec jak np. Arabelka czy ściśliwiec jak Rio?Nie wiem czy brać 65 czy 70?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4163 |
Zadomowienie
|
Antii mimo tego, że ciągle narzekam na swój mały biust to przyznaje ci 100% racji. Biust jaki mam taki mam, nic nie poradzę, mój narzeczony za nim szaleje, a do tej przez nieodpowiednie staniki zmniejszałam go sobie jeszcze bardziej, ale teraz staram się go podkreśłić, wymieniam staniki, bluzki i mam nadzieję, że wkrótce wkleje tu jakieś zdjęcie i napiszę : patrzcie dziewczyny to mój mały biuścik, ale jestem cholernie z niego dumna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A skoro narzeczonemu biust się podoba to czego chcieć więcej?
![]() |
#4165 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a Twojego zdecydowanie wymieniłabym na miseczkę więcej, bo w tej w ogóle nie masz miejsca na wygarnianie i zostały buły podpachowe. w 70E powinno być już super ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4166 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 3 Melissa ma własną, inną niż wszystkie- rozmiarówkę. Sprawdź rozmiar na ich stronie. Firma znana z w miarę ciasnych obwodów 5 ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
64/88 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=335375 "Jak dalece jesteśmy wszyscy naznaczeni piętnem pani Bovary?Jak głęboko ów bowaryzm,owo marzenie o lepszym życiu,o romantycznej miłości tkwi w naszych duszach?Jak mocno popycha nas ku ruinie obecnego życia w imię ułudnych nadziei?" |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4167 |
Zakorzenienie
|
jak zobaczyłam tą aukcję: http://www.allegro.pl/item697197283_...y.html#gallery
to zaczęłam się zastanawiać czy nie podobnie po 2 miesiącach wyglądały chińczyki z bazarku, jedyna nadzieja że te cieliste są z trochę innego materiału, bo płacić 100zł za stanik który wygląda raczej średnio po 2 miesiącach to nie za dobry interes, to co się z nim stanie po roku ![]()
![]() |
#4168 |
Zadomowienie
|
hm, ostatnio mój effuniak lodowy trafił razem z resztąbielizny do pralki, jak sobie to uświadomiłam to się przestraszyłam, że się zniszczy, poodkształca i w ogóle, a tu niespodzianka - nic mu się nie stało. ten na zdjęciach z aukcji wygląda dość nieciekawie:/
bo nie ma za małych lub za dużych piersi ![]() Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
![]() ![]() |
![]() |
#4169 |
Rozeznanie
|
właśnie była dostawa cielaków
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4170 |
Zadomowienie
|
mój dla odmiany jest, ale twardo czekam na zwyczajne czarne/czerwone/fioletowe staniki (bez kratkowych i mazaniowych dodatków). Pewnie się nie doczekam, dlatego zamówiłam na razie coś innego...
Bardzo się jednak cieszę, że chociaż dziewczyny noszące jasne ubrania mają coś dla siebie ![]() i..hm..mój Effuniak wygląda teraz dużo gorzej niż ten z allegro ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:32.