tabletki YAZ - zbiorczy! - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-24, 17:59   #3631
hadrianna89
Raczkowanie

Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!

dziewczyny, brałam yaz od miesiąca, miałam plamienia, ale poza tym ok, zaczęłam brać białe tabletki i okres niby był ale był strasznie słabiutki, mój ginekolog powiedział, że to normalne, ale minęły 4 dni, dziś wzięłam pierwszą tabletkę z nowego opakowania, a okres trwa nadal, myślicie że to normalne? w ulotce nic o tym nie znalazłam..
hadrianna89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 18:01   #3632
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez kaskaabo Pokaż wiadomość
Ulotke przeczytalam wielokrotnie i moje pytanie brzmi raczej czy to plamienie moze byc uznane za 1 dzien okresu. Tam na to odpowiedzi nie znalazlam.
Skoro w ulotce masz napisane ze moga wystepowac plamienia, to znaczy ze moga wystepowac plamienia i nie ma co sie w nich doszukiwac wiekszej filozofii

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 20:03   #3633
spioch7
BAN stały

Mam pytanie co do hormonow czy jezeli bede chciala sie zbadac prywatnie potrzebne mi skierowanie lekarza?
spioch7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 20:05   #3634
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez spioch7 Pokaż wiadomość
Mam pytanie co do hormonow czy jezeli bede chciala sie zbadac prywatnie potrzebne mi skierowanie lekarza?
nie, idziesz, bulisz i tyle

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2009-07-24, 20:08   #3635
spioch7
BAN stały

Ile moze mnie to kosztowac?(zapomnialam zapytac w poprzednim poscie) slyszalam ze 200zl...ale wole sie upewnic.
spioch7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 20:10   #3636
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Ile moze mnie to kosztowac?(zapomnialam zapytac w poprzednim poscie) slyszalam ze 200zl...ale wole sie upewnic.
mysle, ze mniej

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2009-07-24, 20:20   #3637
kaktusica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zofiawisnia Pokaż wiadomość
ja powiem do tej dziewczyny ktora dostala biegunke....
moja droga po 3 godzinach to tabletka na 200 procent ci sie juz dawno wchlonela.

tak sie sklada ze bralam raz leki od rana, w tym antykoncepcyjna, ale bralam tez antybiotyki, a ze niemadra zjadlam antybiotyki bez sniadania to potem zwymiotowalam wszystko z zoladka.... a tabletek juz nie bylo, wchlonely sie. nie stresuj sie tak!
matkoboska..!

Ja dziś 1,5h po łyknięciu tabletki dostałam, niestety, ostrej biegunki, i zapewniam Cie, że jej tam nie było.. jak również, ze na 200 procent się nie wchłonęła :P
Wzięłam jeszcze jedną, i tak jak mówi ulotka, wystąpiły nudności, które ustąpiły jak ręką odjął po 4h po łyknięciu właśnie tej drugiej, zapasowej.. Ale co ja przeżyłam przez te 4h.. (8:15 łykam tabletke, ok 9:20 byłam w toalecie, 9:30 przyjęłam kolejną)
To była 3 tabletka z nowego blistra, w poprzednim rządku, na ostatniej aktywnej odbył się stosunek do końca, więc wiecie.. Sieje paniore
Poza tym, miałam wrażenie, że wczoraj moja miesiączka dobiega już powoli końca, a dzisiaj znalazłam nieco silniejsze krwawienie niż wczoraj.. Co myślicie? ;>

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
Chyba w prywatnym gabinecie w Wawie w wersjii exclusive U mnie to zazwyczaj 50zł

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
Napisane przez hadrianna89 Pokaż wiadomość
dziewczyny, brałam yaz od miesiąca, miałam plamienia, ale poza tym ok, zaczęłam brać białe tabletki i okres niby był ale był strasznie słabiutki, mój ginekolog powiedział, że to normalne, ale minęły 4 dni, dziś wzięłam pierwszą tabletkę z nowego opakowania, a okres trwa nadal, myślicie że to normalne? w ulotce nic o tym nie znalazłam..
w trakcie pierwszych trzech opakowan wszystko jest normalne :P
nie przejmuj się, organizm się przyzwyczaja, wszystko sie unormuje

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-24, 20:41   #3638
Leseratte
Wtajemniczenie

czyli w razie wymiotów czy biegunki tabl należy zażyć z zapasowego blistra? bo jeśli brać z aktualnego opakowania to pomylą się dni i opakowanie skończy się przed czasem...
Leseratte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 21:57   #3639
MissMiss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaktusica Pokaż wiadomość
matkoboska..!

Ja dziś 1,5h po łyknięciu tabletki dostałam, niestety, ostrej biegunki, i zapewniam Cie, że jej tam nie było.. jak również, ze na 200 procent się nie wchłonęła :P
Wzięłam jeszcze jedną, i tak jak mówi ulotka, wystąpiły nudności, które ustąpiły jak ręką odjął po 4h po łyknięciu właśnie tej drugiej, zapasowej.. Ale co ja przeżyłam przez te 4h.. (8:15 łykam tabletke, ok 9:20 byłam w toalecie, 9:30 przyjęłam kolejną)
To była 3 tabletka z nowego blistra, w poprzednim rządku, na ostatniej aktywnej odbył się stosunek do końca, więc wiecie.. Sieje paniore
Poza tym, miałam wrażenie, że wczoraj moja miesiączka dobiega już powoli końca, a dzisiaj znalazłam nieco silniejsze krwawienie niż wczoraj.. Co myślicie? ;>
Szczerze mówiąc to już nie raz byłam w podobnej sytuacji, to znaczy miałam jednorazową wizytę w toalecie w przeciągu 2h od wzięcia tabsa i nie brałam dodatkowej tabletki, bo taką trzeba wziąsc tylko w przypadku ostrej biegunki. Podobnie, dziś miałam 4 tabletke, a stosunki były na białych i nie panikuje. Uważam, że jedna wizyta w toalecie to nie ostra biegunka.
MissMiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 23:21   #3640
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissMiss Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc to już nie raz byłam w podobnej sytuacji, to znaczy miałam jednorazową wizytę w toalecie w przeciągu 2h od wzięcia tabsa i nie brałam dodatkowej tabletki, bo taką trzeba wziąsc tylko w przypadku ostrej biegunki. Podobnie, dziś miałam 4 tabletke, a stosunki były na białych i nie panikuje. Uważam, że jedna wizyta w toalecie to nie ostra biegunka.
tez tak uważam - wizaż mnie uświadomił w różnicy między wizytyą w toalecie za potrzebą w wersji mniej naturalnej i między ostrą biegunką także nie panikuje na zapas

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-25, 10:56   #3641
Li Mei
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez MissMiss Pokaż wiadomość
Rozumiem, że jest to kolejne opakowanie? już wcześniej brałaś
Nic się nie dzieje. Jest to w ulotce napisane, że można sobie skrócic przerwę jesli np. chcesz miec okres w innym dniu.
Można ją skracac nigdy wydłużac. Bierzesz normalnie tablatki do końca opakowania.

Pięknie dziękuję
Li Mei jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-25, 11:36   #3642
Leseratte
Wtajemniczenie

Proszę was o radę - co mam zrobić, jeśli ustalę, że tabletki biorę o 9 rano, a okres dostanę wieczorem tego dnia? Powinnam wziąć tabl kolejnego dnia?
Leseratte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-25, 12:33   #3643
MegNavy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aisza91 Pokaż wiadomość
Przecież masz w ulotce wszystko napisane, tylko w ten sposób możesz przesunąć okres. Czyli pomijasz białe tabletki i przechodzisz do następnego opakowania.

Dziewczyny, macie jakieś doświadczenia ze stosowaniem Yazu i opalaniem się? Za 2 tyg. jadę do Włoch, a naczytałam się, że niektóre anty powodują ostudę(przebarwienia)...i to na twarzy fujjj
Na przebarwienia raczej koleżanki się nie skarżą .
Tylko ja mam jakiegoś cholernego pecha...Podczas opalania pojawiły mi się przebarwienia.Na szczęście są małe i w dodatku tylko na brzuchu.Ot jakieś kropki.
Ale to i tak frustrujące,biorąc pod uwagę,że uwielbiam ten sport(opalanie).
Pozdrawiam
MegNavy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-25, 12:54   #3644
incognito777
Przyczajenie

pewnie sporo z was to zainteresuje, więc piszę jestem na pierwszym opakowaniu i miałam cały czas plamienia, dość silne. Wyczytałam, aby pić wapń - tabletki musujące. Do 16. tabletki yaz trwały te 'krwawienia', dziś jestem na 19. i ich już nie zauważam, 3 dobę. Może to zwykły zbieg okoliczności, może one nawrócą, ale jak na razie jestem szczęśliwa

jak któraś ma takie same objawy, to pijcie Calcium, a nuż pomoże. A co do innych objawów, to nie mam. Czasem tylko pobolewają mnie piersi, ale to drobiazg. Jestem jak na razie zadowolona z yaz. Polecam
incognito777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-25, 18:59   #3645
Passifloraa
Przyczajenie

Witam ponownie Dziewczyny
mam wrażenie, że ja jak na razie tylko się skarżę na Yaz:/
jakiś czas temu, będąc na początku pierwszego opakowania pochwaliłam się, że nie jest tak źle, a jedna z was "wywróżyła" mi, że "jeszcze przejdę pzrez inne skutki uboczne"...no i wykrakała...teraz jestem na 4 tabletce 2ego opakowania i doszły mi plamienia, mimo iż wcześniej ich nie było ciągle jednak mam nadzieję, że skończą się do czwartku, kiedy to jadę na krótkie, weekendowe wakacje.
A poza tym, czytając wątek zauważyłam, że niektórym z Was urosły przy tabletkach piersi. A czy któraś może miała ten "przyrost" nierówny? mnie ejdna pierś urosła bardziej niż druga;( powinnam się martwić czy poprostu przeczekać? no i dodam, że zgodnie z opisem z ulotki skutek ubopczny w postaci bólu piersi też występuje:/
pocieszenia potrzebuję ;(

Edytowane przez Passifloraa
Czas edycji: 2009-07-25 o 19:00
Passifloraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-25, 21:03   #3646
incognito777
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Passifloraa Pokaż wiadomość
Witam ponownie Dziewczyny
mam wrażenie, że ja jak na razie tylko się skarżę na Yaz:/
jakiś czas temu, będąc na początku pierwszego opakowania pochwaliłam się, że nie jest tak źle, a jedna z was "wywróżyła" mi, że "jeszcze przejdę pzrez inne skutki uboczne"...no i wykrakała...teraz jestem na 4 tabletce 2ego opakowania i doszły mi plamienia, mimo iż wcześniej ich nie było ciągle jednak mam nadzieję, że skończą się do czwartku, kiedy to jadę na krótkie, weekendowe wakacje.
A poza tym, czytając wątek zauważyłam, że niektórym z Was urosły przy tabletkach piersi. A czy któraś może miała ten "przyrost" nierówny? mnie ejdna pierś urosła bardziej niż druga;( powinnam się martwić czy poprostu przeczekać? no i dodam, że zgodnie z opisem z ulotki skutek ubopczny w postaci bólu piersi też występuje:/
pocieszenia potrzebuję ;(
pij od zaraz Calcium, mi pomogło na plamienia, może i na Ciebie zadziała. Bezsmakowe, raz dziennie, więc dlaczego by nie spróbować? Co do różnych rozmiarów piersi, to nie martw się, ja jeszcze przed yaz'em, od zawsze w sumie, mam ogromną różnicę między jedną, a drugą piersią (rozmiar!), ale ponoć większość kobiet tak ma. Mnie też pobolewają czasem piersi, dobry masażyk, troszkę czasu i przechodzi. Nie martw się
Stary 2009-07-25, 21:44   #3647
Passifloraa
Przyczajenie

dzieki ale mnie te piersi i tak martwia, wczesniej było wszystko ok, a teraz dopiero po tych tabletkach taki psikus :/
Passifloraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-25, 21:53   #3648
Rosaline
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez incognito777 Pokaż wiadomość
pij od zaraz Calcium, mi pomogło na plamienia, może i na Ciebie zadziała. Bezsmakowe, raz dziennie, więc dlaczego by nie spróbować? Co do różnych rozmiarów piersi, to nie martw się, ja jeszcze przed yaz'em, od zawsze w sumie, mam ogromną różnicę między jedną, a drugą piersią (rozmiar!), ale ponoć większość kobiet tak ma. Mnie też pobolewają czasem piersi, dobry masażyk, troszkę czasu i przechodzi. Nie martw się
większość kobiet ma jakąś minimalną różnicę między rozmiarem jednej a drugiej piersi, ale żeby o jeden rozmiar?
Stary 2009-07-25, 22:12   #3649
incognito777
Przyczajenie

hehe, mało wiesz :P tak, tak właśnie... genetyka, u mnie to rodzinne :P ale powiem Ci szczerze, że na pierwszy rzut oka nie widać, stanik maskuje to, ale w rzeczywistości wcale mi to nie przeszkadza. Ogólnie mam dość fajnych rozmiarów piersi, zatem nie jest to aż tak widoczne, ale gdyby działo się to przy rozmiarze A, to pewnie bylby to nieciekawy widok

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Passifloraa Pokaż wiadomość
dzieki ale mnie te piersi i tak martwia, wczesniej było wszystko ok, a teraz dopiero po tych tabletkach taki psikus :/
poobserwuj jeszcze troszkę, jeśli będzie Cię to dalej niepokoić, przejdź się do lekarza. Na pewno będziesz wtedy spokojniejsza

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-25, 22:44   #3650
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rosaline Pokaż wiadomość
większość kobiet ma jakąś minimalną różnicę między rozmiarem jednej a drugiej piersi, ale żeby o jeden rozmiar?
zdarza się

moja przyjciółka tak miała... głupio zrobiła ale nie w sumie ona tylko jej lekarz rodzinny - mógł ją skierowac do ginekologa od razu jak zoabczył jak jest ( koło 13 roku zycia) i dostałaby hormony i by sie zrówanył.. dzieszyna sama poszła do gina przy 19 ale w innej sprawie a lekarz sam jej zwrócił na ta uwagę i zaznaczył, że można było tego uniknąć ;/ niestety teraz jedyne wyjście żeby to zniwelować to operacja...

więc generalnie jak ktoś młody i zauważa, że ma nierówne piersi ( znacząco, właśnie o rozmiar na przykład) to marsz do gina bo może będzie wyjście

15.02.2017 ♥
Stary 2009-07-25, 23:03   #3651
hadrianna89
Raczkowanie

pomóżcie, pomóżcie, czy okres trwający dłużej niż przyjmowanie białych tabletek to normalka?
hadrianna89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-25, 23:58   #3652
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez hadrianna89 Pokaż wiadomość
pomóżcie, pomóżcie, czy okres trwający dłużej niż przyjmowanie białych tabletek to normalka?
zdecydowanie tak.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-26, 09:07   #3653
Rosaline
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość
zdarza się

moja przyjciółka tak miała... głupio zrobiła ale nie w sumie ona tylko jej lekarz rodzinny - mógł ją skierowac do ginekologa od razu jak zoabczył jak jest ( koło 13 roku zycia) i dostałaby hormony i by sie zrówanył.. dzieszyna sama poszła do gina przy 19 ale w innej sprawie a lekarz sam jej zwrócił na ta uwagę i zaznaczył, że można było tego uniknąć ;/ niestety teraz jedyne wyjście żeby to zniwelować to operacja...

więc generalnie jak ktoś młody i zauważa, że ma nierówne piersi ( znacząco, właśnie o rozmiar na przykład) to marsz do gina bo może będzie wyjście
no właśnie, takie znaczące różnice nie powinny być traktowane jako normalne.
Stary 2009-07-26, 10:39   #3654
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
zdecydowanie tak.

szczegolnie ze ja np dostaje na 4 bialej

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2009-07-26, 12:27   #3655
nikczemna
Przyczajenie

Witajcie. Mam pewien problem z okresem, i nie jestem pewna, na ile to normalne >_>
Przez blisko rok przyjmowałam Harmonet, potem Novynette(musiałam zrezygnować z niego, bo po roku pojawiły się plamienia), później przez prawie rok Cilest. Zrezygnowałam jednak z niego ostatnio, gdyż po korzystaniu z niego strasznie przytyłam(chociaż siedzący, uczący-się-do-matury tryb życia też mógł w tym pomóc).
Jakiś miesiąc temu zaczęłam korzystać z diety stawiającej bardziej na warzywa i owoce, zaczęłam ćwiczyć, postanowiłam także korzystać z Yazu, bo jaki mi powiedziała pani gin "jeszcze żadna z nim nie zaszła"(pierwszą tabletkę wzięłam tak, jak pisało w tej mini-książeczce - czyli wtedy, kiedy zwykle powinnam wziąć pierwszą tabletkę Cilestu). W tej chwili kończę pierwsze opakowanie (tzn. dziś wieczorem biorę 3. białą tabletkę). Przy Cileście już w piątek w południe miałabym okres. Teraz jednak od kilku dni mam wszystkie symptomy okresu, takie jak od kilku lat(lekkie spuchnięcie, chęć pogryzienia wszystkich dookoła, jeśli nie dostanę czekolady, chęć na dziwne rzeczy do jedzenia itd), jednak nie ma samego krwiawienia :/ Juz przy wcześniejszych tabletkach zdarzało mi się 2 razy, że mi się spóźniał, jednak jak to bywa - jakąś godzinę po wykonaniu testu od razu dostawałam, pewnie z radości ;]

Oczywiście zdaję sobie sprawę, że to, iż nie mam okresu może być związane ze strachem, że tabletki nie zadziałają(bo chociaż mam obudzony instynkt macierzyński, wolałabym mieć najpierw warunki, żeby móc okazać miłość swojemu przyszłemu dziecku), dlatego, jeżeli waszym zdaniem, nie mam się o co martwić - napiszcie to proszę, może pomoże
W ciągu całego miesiąca brałam tabletki regularnie, nie miałam żadnych problemów żołądkowych przez kilka godzin po wzięciu ich, raz tylko spóźniłam się o 10h, jednak po pierwsze jest to czas 'jeszcze bezpieczny', po drugie postąpiłam zgodnie z ulotką, po trzecie przez blisko tydzień później nie kochałam się z moim mężczyzną

Edytowane przez nikczemna
Czas edycji: 2009-07-26 o 12:29
nikczemna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-26, 13:15   #3656
eyo
Zakorzenienie

ja biorę pigułki o 19 a okres dostaję rano tego dnia którego biorę pierwszą różową - nie martw się póki co

cilest ma innny układ - 21 + 7czyli masz więcej czasu na przyzwyczajnie się do odstawienia, tutaj masz tylko 4 dni ( a raczej organizm ma więcej czasu żeby to zauwazyć)
spokojnie będzie ok beirzs tabletki dalej, poza tym to pierwsze opakowanie po zmianie więc też może organizm różnie reagować

15.02.2017 ♥
Stary 2009-07-26, 13:51   #3657
nikczemna
Przyczajenie

Dobra, jak widać mój organizm potrzebował tylko trochę więcej czasu... i 10 minut z hula hop xD Przyznam, że z wielkim bólem do niego podchodziłam, ale teraz przynajmniej mam powód, żeby narzekać, 'kiedy już się skończy', a nie 'kiedy się wreszcie zacznie'

Natomiast zażywam zwykle ok 22 Więc mój organizm ma zawsze spokojną noc na wchłanianie Poza tym - zażywanie tabletek rzadko przeszkadza mi w spotkaniach ze znajomymi, i nigdy w spaniu
nikczemna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-26, 19:42   #3658
kik
Raczkowanie

Witam. Mam pytanie co do skutków ubocznych... Przez pierwsze dwa opakowania bolały mnie piersi, miałam nudności itepe. Na trzecim opakowaniu wszystkie te skutki uboczne zniknęły, jak ręką odjął. Teraz jestem na pierwszej białej tabletce z trzeciego opakowania i nagle zaczęły mnie boleć piersi i jajnik... Ciążę raczej wykluczam, bo nie zapomniałam żadnej tabletki, nie brałam antybiotyków, nie wymiotowałam, nie miałam biegunek... bynajmniej nie w czasie, w którym tabletka mogłaby sie nie wchłonąć. Więc pytanie moje dotyczy tego czy skutki uboczne mogą wrócić tak sobie po prostu po prawie miesięcznej przerwie?
Czekam na krwawienie... Czy ból piersi może być jego oznaką? Jakoś w to wątpie, ale pewna nie jestem...
kik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-26, 19:42   #3659
ironcia
Raczkowanie

Witam
widzę, że przez ten tydzień jak byłam poza zasięgiem sieci internetowej (nie ma to jak wypoczynek na wsi xP) nikt się nie lenił ^^
ja dziś biorę pierwszą białą tabletkę i ciekawe kiedy przejdzie oczekiwany okres, zważając, iż to jest pierwsze opakowanie (całość przebiega bez działań ubocznych, no i piersi trochę urosły ) spodziewam się, że może przyjść później lub nawet w ogóle, zobaczymy

Pozdrawiam
Stary 2009-07-26, 20:10   #3660
Trivia87
Przyczajenie

hej, mam pytanie. Niestety ulotka Yazu jest nieprecyzyjna. W zestawie sa 24 aktywne tabletki. Niestety ja pierwszego dnia zaraz po wzieciu tabletki mialam ostra biegunke (doslownie woda) wiec wzielam ostatnia aktywna pigulke ( w sumie nie wiem czy potrzebnie no ale na wszelki wypadek). W ulotce jest napisane zeby wziac z zapasowego blistra, no ale ja takiego nie mam, ale przy innych tabletkach zawsze pisza, zeby wziac ostatnia. Nie orientujecie sie moze czy nic sie nie stanie jesli skroce okres o jeden dzien?
Trivia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości