![]() |
#181 |
Raczkowanie
|
Dot.: trądzik,blizny,rozszerzon e pory, brzydka cera :( mam już dosyc!
Mistrzuniiio, moze sprobuj najpierw suplementowac diete? Moze to Face Okey Ci pomoze jak mnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ghlight=bratek polecam wątek ... wiesz dla mnie nie tyle są ważne maści itp co walka od środka
ja stosuje : cynk bratek w tabletkach witaminę b drożdże w tabletkach complex witamin biorę to cały czas robię tylko przerwę z cynkiem bo wypłukuje on magnez więc ten dodatkowo biorę .. efekty widać po miesiącu jak się wszystko oczyści .. oczywiście po 1-2 tyg wysyp oczyszczający pij na czczo wodę z cytryną bardzo oczyszające polecam denoxinal jak ktoś nie miał nigdy kuracji oczyszczającej ogólnie to ważna jest dieta bez neij ani rusz a firme jaka kocham to http://www.laroche-posay.pl/ od kiedy ich odkryłam używam ich produktów kremy: EFFACLAR K oraz PITYVAL a resztę z serii http://www.laroche-posay.pl/skora_tlusta.php nie stosuje fluidu ponieważ zapychają mi się łatwo pory i mam nowe pryszcze .. radzę ci w taką pogodę zrezygnować z ciężkiego makijażu .. kup sobie korektor wysuszający kup sobie w aptece olejek z drzewa herbacianego i przecieraj twarz raz w tygodniu ja wieże w moc maseczek i co drugi dzień robię sobie maseczkę oczyszczającą i złuszczającą moja cera jest boska w porównaniu z tym co kiedyś Edytowane przez Ilena Czas edycji: 2009-07-17 o 09:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Raczkowanie
|
Witam,
niestety i ja od wielu lat mam problem z cerą trądzikową :/ Około dwóch lat temu trafiłam na panią dermatolog, która przepisała mi dwa antybiotyki : Tetralysal - to leczenie od wewnątrz, czyli tabletki i Dalacin T- na zewnątrz, na buzie. Słyszał ktoś o tych lekach? Używał ktoś? Ta kuracja trwała pare miesięcy i przyniosła dość dobre efekty. Niestety musiałam powtórzyc to i w tym roku, z tym że stosuje tylko sam lek doustny, Tetralysal. Jest poprawa, o połowe mniej krostek, także jestem w miare zadowolona ![]() Co do blizn po trądziku, jakiś czas temu używałam tzw. Cepan, maść o dośc nieprzyjemnym zapachu, ale przyznam się że przynosił efekty ![]() Pozdrawiam ! ![]() Edytowane przez victoria9876 Czas edycji: 2009-07-20 o 12:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
I odstawienie czekolady w moim przypadku nie przynioslo rezultatow w pierwszej fazie leczeniaz, jak napisal ktos inny. ALe byla to kwestia lat, zeby zauwazyc rezultaty i ciagle oczyszczanie organizmu herbatkami, drozdzami z mlekiem, wizytami u kosmetyczki. Po 14 latach walki nie moge sie pochwalic idealna skora, ale nie zaluje, ze odstawilam czekolade, bo w moim przypadku, to to byl glowny powod. Byc moze mam uczulenie na czekolade. Wiem tylko, ze moja mama w sposob podobny reaguje na ta slodkosc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#185 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#188 |
Przyczajenie
|
benzacne to prawda jest dobry ale bardzo wysusza twarz wiem cos o tym bo o maly włos bym sobie spaliła twarz ;( wiec nie polecam nadmiernego używania go ale też zależy od cery
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Przyczajenie
|
Ja mam lat 12 i już mam pryszcze !
![]() Mam grzywkę bo bez niej to bym na ulicę nie wyszła... Może to przez nią mam te wypryski ? Ale przecież jej nie zlikwiduję bo jak będę wyglądać z tym czymś na czole ?! Edytowane przez Pysia1997 Czas edycji: 2009-07-24 o 02:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
BAN stały
|
Cytat:
Benzacne to np moim zdaniem najgorszy shit...po nim male pryszczyki zamieniaja sie w gule,ktorych pozbyc sie nie mozna tygodniami! Mnie pomoglo (ale nieznacznie-chociaz skuteczniej niz wszystkie inne leki i kosmetyki) drzewo herbaciane, kupuje olejek z tegoż w aptece i dodaje kilka kropel to kremow, nie zaostrza zmian tradzikowych i faktycznie zdecydowanie redukuje ilosc wypryskow. Inne czynniki ktore zaobserwowalam,ktore mi osobiscie pogarszaja cere,to: -stres -alkohol -duza ilosc tluszczu w diecie -jazdy hormonalne -problemy z....jelitami -solarium. Niby rzeczy oczywiste,ale jak chcecie leczyc tradzik to tylko KOMPLEKSOWO, czyli wyeliminowac wszytkie powyzsze czynniki (czyli wszytko w granicach rozsadku-najlepiej rzucic palenie,alkohol tylko okazyjnie, duzo ziolek, naturalnych sokow, zbilansowana dieta, zbadac poziom hormonow i pamietac ze organizm oczyszcza sie rowniez przez skore,zatem prosta konkluzja- jesli ma sie wadliwe nerki,jelita,watrobe,albo sie namietnie zatruwa chemią etc organizm nie moze efrektywnie pozbyc sie toksyn i efekt jest od razu widoczny na gębie) plus zadbac o odpowiednie NIEZBYT INWAZYJNE oczyszczanie, nawilzanie i mozna zapanowac nad demonem na tyle,ze ...mozna wyjsc z domu...ale wyeliminowac go totalnie nie mam pojecia jak,bo walcze z tym juz od 10lat :/ Edytowane przez little J Czas edycji: 2009-07-24 o 04:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Rozeznanie
|
Grzywka raczej nie pomaga w rozwiązaniu problemu. Nie piszesz, czy zasosowałas jakies leczenie- wizyta u dermatologa jest konieczna, jezeli zbagatelizujesz to, z czasem na twarzy moga pojawi c się potrądzikowe blizny. Same kosmetyki drogeryjen, mogą nie dac sobie rady z rozwiązaniem problemu - trądzik leczyny nie tylko od zewnątrz, ale i od wnętrza organizmu, dlatego najprowdopodobniej lekarz zaleci ci leczenie farmakologiczne. Wszystko oczywiście zależy od skali problemu - jesteś jeszcze bardzo młoda, więc nie każdy środek możesz zastosować
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
chyba tak zrobie, bo to dziadostwo dalej nie schodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, ja od wielu lat borykam się z problemem pryszczy, tyle że u mnie nie jest to trądzik różowaty ani inny gorszy, tylko trądzik kosmetyczny, nie mam wągrów, wielkich gul pod skórą na twarzy.
Ostatnio pare miesięcy temu strasznie mnie wypryszczyło, przestraszyłam się i poszłam do dermatologo ktory przypisał mi visaxinum, naprawdę polecam dla osob o tłustej skórze. Jednym z przykładów poprawienia kondycji mojej cery była radykalna zmiana wyglądu mojej cery z samego rana gdy wstaję. Zawsze gdy z rana szłam do lusterka i widziałam swoje odbicie , moja cera wyglądała tak jakby ktoś wysmarował ją olejem... teraz gdy wtaję jest matowa . Naprawdę polecam te tabletki, bo doskonale wysuszaja skórę i pryszcze po prostu znikają. Dla lepszego efektu używam także kosmetyków z linii under20 żelu do mycia twarzy i rewolucyjnego kremu antybakteryjnego. A najważniejszą rzeczą przez którą na pewno przestały wyskakiwać mi pryszcze! To szampon CLEAR przeciwłupieżowy. Naprawdę polecam to pomaga, przynajmniej mi pomogło. |
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
visage young (mam nadzieję że to dobrze napisałam ^^ ) W domu krzywkę spinam do góry albo na bok więc czoło jest odkryte.. Chyba jednak odwiedzę dermatologa... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Przyczajenie
|
Jestem tutaj nowa, wiec to bedzie dlugi post
![]()
#197 |
Przyczajenie
|
Kurka.. ! Teraz to się boję do tego dermatologa iść :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Co do czekolady , z tego co wiem dermatolodzy są zgodni że kakao nie powoduje zmain trądzikowych , więc ja jesm czekoladę i piję kakao mi nic nie ma ( znajomym też ) Co do keczapu , frytek, majonezu , mocno solonych potraw itp , tak to moja zmora , nie mówiąc już o zupkach chińskich ( to samobójstwo ) Wszystkie E..... i dwutlenek siarki wychodzą przez skórę i podrażniają gruczoły łojowe , ale jak tu sobie przeyjemności odmawiać ![]() Mi wystarczy tonik z pokrzywy ,skrzypu i dębu ( liśćie ) gdzieś tam przeczytałam ze dobrze odkarza i nawilża -mieli rację , fajnie działa A na pryszcze Metronidazol ( 1.36 zł ) na receptę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#200 |
Przyczajenie
|
Ja nie chcę wyglądać jak jeden wielki pryszcz ! i to jeszcze przez 2-3 tygodnie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Przyczajenie
|
mi troszke pomogły tabletki nova cera - polecam
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#204 |
Rozeznanie
|
Ja mam podobny problem. Jak mam poradzić sobie z wielkimi bolącymi gulami które często mi wyskoczą i utrzymują się długo na twarzy jak już znikną to pozostawiają po sobie brzydkie ślady? Czuje zawsze że taka gula już rośnie widzę ją i wiem jak to sie skończy i nic nie mogę na to poradzić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Przyczajenie
|
No to masz super. Nie rozumiem czemu niektorym tak ciezko zaakceptowac, ze byc moze jedyna nieuczulajaca rzecza na swiecie jest woda destylowana. Nie wiem czy u mnie po czekoladzie wystepowal tradzik, czy wielkie "gule", ktore utrzymywaly sie pod skora przez miesiac, a blizny po niech schodzily przez pol roku to bylo zwykle uczulenie skorne w dosc ostrej postaci. Niemniej wyeleminowanie czekolady z mojej diety pomoglo mi w 95%, a rzeczy typu zuki chinskie nigdy mi nie szkodzily. Nie negujmy swoich przezyc nawzajem twierdzadz: BZDURA. Jezeli na tym forum jest choc jedna kobieta, ktorej moge pomoc, ktora zmaga sie z tym z czym sama zmagalam sie przez wiele lat, to bede gadala "bzdury" typu: sprobuj odstawic czekolade!!"
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
oczyszczanie jest straszne ale trzeba je przejść oczyść się od środka dodatkowo a szybciej minie to co masz na twarzy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Przyczajenie
|
Oh.. ale odwiedzę Dermatologa po wakacjach nie chcę psuć sobie nastroju :P
Bo za tydzień jadę na kolonię ![]() Ale jak już będzie szkoła to jak się w szkole tak pokazać ?! wrr.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
N trądzik leczyłam się 4 lata. Odwiedziłam wiele dermatologów, stosowałam specjalne diety, kremy, maści, wizyty u kosmetyczki... Co mnie wyleczyło z tego paskudztwa? Trafiłam do Wojewódzkiej przychodni dermatologicznej i zaczęłam brać izotek. Już pisałąm kiedyś gdzieś o tym leku na wizażu. Może głupio to zabrzmi, ale izotek zmienił moje życie. Miałam ciężką odmianę trądziku, a teraz czuję się piękna i zadowolona ![]()
![]() |
#209 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Rozeznanie
|
Hej ja jakoś tydzień stosuję bratka wewnętrznie i zewnętrznie.Piję go 2 razy dziennie i przecieram raz dziennie nim twarz i pozostawiam tak na godzinę.A poza tym to rano jak wstaję myję twarz żelem Nuno a potem nakładam krem gruszkowy z Dax Cosmetics,potem jeszcze krem tonujący Nuno,a wieczorem to samo,tyle,że bez kremu tonującego wiadomo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.