|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2581 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Cytat:
![]() Lecę do łóżka, Dobranoc ![]()
![]() |
#2582 |
Wtajemniczenie
|
ja szpitalnego jedzenia nie zamierzam ruszać
![]() mąż mi będzie wszystko do jedzenia przywozić.. napatrzyłam jak tatko mój leżał niedawno, to masakra jakaś! woziłam mu jedzenie, mimo, że On nie narzekał, w końcu ma swoje lata, ale byłam spokojniejsza jak jadł coś lepszego niż te odpady ![]() moje maleństwo ukochane, właśnie się rozpycha w brzuszku ![]() ![]() cudowne uczucie ![]() a co do wózka to oszaleje, tyle opinii co ludzi ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2583 |
Wtajemniczenie
|
Kochane!
mój gigant, może nie idealnie ujęte zdjęcia, ale zawsze coś ![]() jakoś dziwnie mały wyszedł ![]() jest chyba większy ![]() zdjęcia są z dziś, w tygodniu zamieszczę lepsze ujęcia ![]() dodam że to 21 tydzień ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. Edytowane przez aliisanka Czas edycji: 2009-07-26 o 22:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2584 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Z miesiączkami radzimy sobie od lat i nie chodzimy ufajdane w krwi a to trochę podobne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nie chce mi sie szukac fotek z porodu ale nawet jak malą kładli mi na brzuchu to dziecko nie jest "ubzdryngolone" krwia a taką biała powłoczką jak pudrem ![]() ... no mam: to 1 chwila życia Wery: ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() Edytowane przez Tysiak7 Czas edycji: 2009-07-26 o 22:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2585 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() apropos a gdzie ty masz brzuch ![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2586 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do jedzenia, to będę pytać co mogę, a czego nie, a mąż będzie kupować na bieżąco, poza tym chcę karmić, więc i tak dieta jak nic ![]() ps.śliczne to Twoje maleństwo ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2587 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
biszkopty ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pozatym ja bylam na szpitalnym wikcie i nie wiem jak to jest ![]() ![]() ![]() wydaje mi sie że wysiłek spowodowany porodem wyzwolil w moim organizmie zapotrzebowanie na kalorie ![]() p.s znikam spac ![]() ![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() Edytowane przez Tysiak7 Czas edycji: 2009-07-26 o 22:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2588 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja czytalam ze wiekszosci sie nie wydziela... ale skoro mi akurat tak, to znaczy ze mleko bede miec... ![]() jak chodze za dlugo w staniku to sie zaczynam zle czuc.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2589 | |||
Rozeznanie
|
Karamari, piękna wyprawka
![]() Dziewczyny, zaczynam stwierdzać, że chyba mam za mało ubranek. W tym tygodniu muszę zrobić pranie i policzyć czego ile mam. Cytat:
![]() Cytat:
![]() W szpitalu, gdzie chcę rodzić, też trzeba mieć swoją zastawę ![]() ![]() Cytat:
To, że teraz coś tam leci nie oznacza, że na pewno będziesz miała pokarm. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2590 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Piękne ujęcie Werki ![]() Już niedługo i my będziemy tulić takie maleństwa w ramionach ![]() U nas dziś słonecznie od rana - pewnie będzie upał potem ![]() Biorę się za pranie i może poprasuję trochę dziś ![]() Mąż ma tydzień urlopu i będziemy więcej czasu razem ![]() A wcozraj udało mi się wygrać 2 aukcje na allegro - i mam 2 kombinezonki + kurteczkę za 75 zł już z przesyłką licząc ![]() ![]()
![]() |
#2591 | ||
Raczkowanie
|
Witam po weekendzie!!!
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie tez zapowiada sie znowu upal!!bedzie ciezko ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2592 | ||||||
Zadomowienie
|
Tak, jeszcze 49 dni ( o ile termin się sprawdzi) i święty spokój szlag trafi.
Żeby było śmiesznie to do tej pory myślałam, że wysypię się przed terminem (miałam nadzieje że do sierpnia dotrwam) tak teraz jestem przekonana, że przenoszę ![]() ![]() Cytat:
Co do ogródka to musiałabym się do sąsiada włamać, ale obawiam się, że z moim brzucholem cieżko było by sprawę z tajniaka załatwić ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do wyprawki szpitalnej to według mojego lekarza za wiele nie muszę zabierać : http://www.ziebinski.pl/oferta2.html i http://www.ziebinski.pl/oferta3.html ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
Wózek ma pasować Tobie a nie innym. Mnie osobiście zbyt wielki wózek by przeszkadzał bo; nie urosło mi się zbyt wiele (161 cm) i druga kwestia niemiłosiernie istotna muszę się liczyć z wnoszeniem go w tym momencie na drugie piętro a po przeprowadzce na trzecie więc każdy dodatkowy cm przeliczam na wagę. Na ten moment nie wiem jakie będę miała sąsiedztwo w nowym mieszkaniu, ale muszę zakładać, że zostawianie wózka na korytarzu może komuś przeszkadzać. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2593 | |||||||
Zakorzenienie
|
Witajcie,
poczytałam was przy porannej kawce ![]() spędziliśmy super fajny weekend! ![]() w sobotępojechaliśmy zwiedzać miasta Frislandii, przy okazji zrobiliśmy Lence duże zakupki ( przewijak, kocyk, śpiworek do spania, poszewki na śpiworek, prześcieradełka, nozyczki, śpioszki itp itd....uuuuuufff dużo ) a obiadek zjedliśmy w pizzerii. w niedzielę pojechaliśmy do aquazoo - super sprawa, pól dnia tam spędziliśmy, a po południu grill w ogródku, pycha!!! strasznie się objadłam! a to zdjęcie z zoo- lemurki- małe złodzieje atakowały wózki w poszukiwaniu jedzenia. ![]() a na mnie o mało nie skoczył wielki jaszczur , spał na gałęzi pod którą stałam...przyszła pani z ekipy zoo i mówi: niech tu pani nie stoi , bo on jeszcze dziś nie skakał.... ![]() Cytat:
poza tym przez 8 dni po porodzie jest przy tobie codziennie po pare godzin pani z opieki kraamzorg- ona obserwuje dziecko, mierzy temperaturke sprawdza czy się goi pępuszek itp. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() werka śliczna! Aliisanko jakie ladne brzusio! PS: Zaczynamy 30 tydzień! a to mieszkanko Lenki!!!!!
![]() ![]() |
![]() |
#2594 | ||
Wtajemniczenie
|
rozstawiłam juz fachowcow po kontach i działaja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zastanawia mnie tylko w wyprawce dla niemowlaka okreslenie czym rożni sie kaftanik od koszulki ![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() Edytowane przez Tysiak7 Czas edycji: 2009-07-27 o 08:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2595 |
Rozeznanie
|
cześć dziewczynki
![]() my już też wrócilismy do domku ![]() ![]() ![]() w srode byłam u ginka i dzidzia juz sie odwróciła główką do dołu, w środe ide na badania i na usg gdzie lekarz dokładnie zbada małą i zmierzy, jestem ciekawa ile juz waży co do kombinezonów na zime to ja mam jeden i kurteczke zimową, mysle że starczy ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2596 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2597 |
Wtajemniczenie
|
może
![]() ![]() ![]() p.s, Martus teraz zauważylam fotke twojego ginka, z twarzy go kojarze ![]() ![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2598 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze, że napisałaś co i jak przy porodzie, bo przynajmniej wiem, że wyjdę stamtąd w miarę czysta ![]() Cytat:
![]() Na pewno nie będziemy za dużo pisać ![]() Cytat:
![]() Bardzo ładne to mieszkanko ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2599 | ||||||||
Rozeznanie
|
Hej, dziewczynki - kolejny tydzień - u mnie 33
![]() Witaj, Biedroneczkoolgo po wakacjach! ![]() Aliisanko, piękna malutka piłeczka! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kika, ja od 3 dni piorę i doprać nie mogę, a tu jeszcze prasowanie ![]() Też się cały czas zastanaiam, co z czym i kiedy, ale to chyba wyjdzie w praktyce i najwyżej będę dokupować... Cytat:
![]() Super są te rzeczy z motherhood ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W Polsce rodziców dziecka urodzonego w domu traktuje się niemal jak przestępców i te procedury są niejako utrudnione. Nic to, przebijam się ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wera cudna! Dziewczynki rządzą ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
I dlaczego Onda Evolution jest najlepsza? Czy w niej wygodnie się myje dziecko? Podobają mi się takie zwykłe z mothercare, z lekko profilowanym dnem... I nie wiem, co wybrać - doradźcie ![]()
![]() |
#2600 | |||
Zadomowienie
|
Czesc laseczki po weekendzie
![]() ![]() My spedzilismy super weekend na swierzym powietrzu ![]() Az szkoda, ze w przyszla sobote TZ bedzie caly dzien pracowal ![]() Cytat:
![]() Z reszta nie wiem co kupic dalej, bo w szpitalu mam miec 4 koszule i 3 staniki do karmienia, ale jak mam koszule do karmienia to czy tego dnia mam jeszcze lezec w lozku w staniku ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Piesek pochodzi z "rozwodu", jego pani poszla w sina dal, a pan zamknal ja (bo to sunia ![]() ![]() ![]() Pies teraz siedzi w malym prywatnym hoteliku i ona placi za nia. Bylismy tam w sobote i chca ja jeszcze wysterylizowac i prawdopodobnie trafi pozniej do nas (tymczasowo ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2601 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Poród jest w cenie wizyt ![]() Oczywiście jeśli jest na dyżurze bo Adamczewski zabronił lekarzom bywania na oddziale poza dyżurami. Pewnie dlatego jeździ starym oplem ![]() Faktycznie niedużo bierze za wizyty. Szwagierka leżała na patologii ciąży to codziennie ją odwiedzał. Operował moją teściową i też nic nie wziął. Ogólnie pacjentki są z niego zadowolone. W kwestii brania za wszystko najgorzej podobno na Parkitce jest. Edytowane przez 19martusia86 Czas edycji: 2009-07-27 o 09:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no nawet nieźle jest to zorganizowane ![]() ![]() co do rozmiarów to ja już się uspokoiłam i nie będę popadać w paranoje, bo już byłam bliska, podobnie miałam z gondolą. Ale porozmawiałam z kobietkami i kazały sie uspokoić i nie panikować. to sie uspokoiłam. ![]() kurcze ja mam tych kaftaników od groma... już pierzesz...to może i ja już zacznę...chciałam prać w sierpniu...ale w sumie...eeeeh.. wdech wydech wdech wydech ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2603 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2604 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zaczynam sie rozplywac z goraca, lece wziac prysznic ![]() Mam pytanko od trzech ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2605 |
Zakorzenienie
|
wow ![]() nic to , zacznę zgodnie z planem w sierpniu, zresztą jeszcze nie wiem który proszek ![]() ![]() jem danonka , mniam mniam. dzień lenia. jak to poniedziałek hihi
![]() |
#2606 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny błagam o kciuki!
ok 9.45 miałam atak epilepsji albo straciłam przytomność, sama nie wiem bo jestem sama, ocknełam się na łóżku na szczęście bo wtedy na notebooku coś pisałam, notebooku był na podłodze.. Na 13 już zapisałam się na usg, od razu połówkowe.. Błagamy o kciuki żeby wszystko było w porządku!!!
![]() ![]() |
![]() |
#2607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ALIISANKO!!!! Wszystkie moje modlitwy i myśli są dziś z Tobą!!! Trzymaj się kochanie! Trzymam kciuki za was oboje !
![]() ![]() |
![]() |
#2608 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A mnie zostało równo 8 tygodni ![]() ![]() Cytat:
![]() Na USG na pewno wszystko będzie dobrze ![]() My tu wszystkie wysyłamy Ci wirtualnie wsparcie i gorące uściski ![]() Dobrze, że nic się nie stało!
![]() |
#2609 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() wlasnie widzę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Moj wizyty bierze 100 zl, przy Werze czyli prawie 3 lata temu bral 70 ![]() Po wszystkim dostal szampana ia polożne bombonierki, choć wiem nieformalnie ze znajome "po" nosily mu wtedy po 500zl ![]()
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() w sobotę już kolejna porcja rzeczy skreślona z listy, pokoik gotowy, wózek czeka, pranie to kwestia jednego dnia, prasowanie zajmie troszkę wiecej hihi. powolutku, pomalutku i będzie zrobione ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:32.