![]() |
#1 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 742
|
Wakacje z (wkrótce?) by³ym ch³opakiem?
Jeszcze parê dni temu pisa³am w innym w±tku, jak kocham swojego ch³opaka i nie zostawi³abym go w trudnych chwilach.
![]() Ale niestety, w t± sobotê miarka siê przebra³a i to ostro. Nie chcê tutaj przytaczaæ wszystkich s³ów z naszej k³ótni, mo¿e tylko kilka istotnych zdañ: Otó¿, dowiedzia³am siê m.in. ¿e "mêczy³ siê ze mn± prawie 2 lata", mam mu oddaæ pieni±dze (300 z³), bo nie bêdzie na mnie wydawa³ (mówi³am tydzieñ wcze¶niej, ¿e oddam zaraz po wyp³acie, i oczywi¶cie to zrobiê. Ale co najlepsze, on wtedy odpowiedzia³, ¿ebym siê nie wyg³upia³a, ¿e to nasza wspólna sprawa i mam nic nie oddawaæ ![]() Jeszcze parê innych przykrych s³ów, jaka to jestem beznadziejna, wytkn±³ mi chyba wszystkie moje b³êdy, dzisiaj ju¿ nieistotne, wyci±ga³ jakie¶ brudy, nie mam pojêcia, w jakim celu. A ca³y ten cyrk wzi±³ siê z tego, ¿e-uwaga-zarzuci³am mu bluzê na plecy, bo mówi³, ze mu zimno, po czym ona spad³± na ziemiê, a on zacz±³ na mnie wje¿d¿aæ z tego powodu. ![]() Nie mówi±c o 8 wielkim siniakach na moich rêkach, kiedy mnie szarpa³ i nie chcia³ pu¶ciæ (mia³am u niego nocowaæ po imprezie, ale dziwnym trafem po tym przesz³a mi ochota przebywania z nim pod jednym dachem i chcia³am wróciæ do siebie ![]() Powiedzia³am, ¿e nie chcê go wiêcej na oczy widzieæ, nienawidzi³am go w tym momencie. No i teraz sprawa wakacji. Miesi±c temu wykupili¶my wczasy w Tunezji na tydzieñ. Wszystko zap³acone, wyjazd za 2 tygodnie. Zadzwoni³ do mnie wczoraj rano, taki weso³y, szczê¶liwy, ¿e 'trzeba za³atwiæ sprawê wakacji", ¿e je¶li ja mam kogo¶ na jego miejsce, to spoko, pojedziemy do biura w trójkê i wszystko przepiszemy, tylko jak najszybciej. A je¶li nie, to on ju¿ kogo¶ ma na moje miejsce i oddadz± mi pieni±dze i pojad±. ![]() No wiêc, ok, tylko muszê mieæ kogo¶ na 100%, bo on nie wyobra¿a sobie jechaæ ze mn±. Problem w tym, ¿e nikt nie wytrza¶nie na pstrykniêcie palcami 2.5 tys z³, i urlopu ¿eby jechaæ na wakacje, pyta³am ju¿ znajomych, z którymi ewentualnie mog³abym pojechaæ. Nie wykupili¶my ubezpieczenia na wypadek rezygnacji, wiec zrezygnowaæ nie mo¿na, bo wszystko przepadnie. Po przemy¶leniu wszystkiego, zadzwoni³am do ch³opaka i powiedzia³am, ¿e mam jeszcze jedn± propozycjê- pojed¼my na te wakacje razem, jak znajomi, albo po prostu spêd¼my ostanie wczasy ze sob± i rozstañmy siê po nich, je¶li naprawdê oboje bêdziemy tego chcieli. Odpowiedzia³, ze nie wie, musi to przemy¶leæ. Mamy dzisiaj porozmawiaæ. Co by¶cie zrobi³y na moim miejscu? Zwi±zek ju¿ ewidentnie sensu nie ma, gdyby nie te wakacje, to by nie by³o sprawy, koniec i tyle. Nie oleje na pewno takiej sumy pieniêdzy no i szkoda wyjazdu, ¿eby rezygnowaæ. Pojechaæ razem, chwilowo zawieszaj±c broñ, po czym ka¿de idzie w swoj± stronê? Wiem, ¿e na wyje¼dzie by³oby wszystko ok, a pó¼niej znowu to samo... Tak poza tym, kocham go a jednocze¶nie nienawidzê po tym wszystkim...w ¿yciu siê tak na nikim nie zawiod³am. Nie rozumiem, jak mo¿na powiedzieæ komu¶, ¿e siê go kocha, a za 2 godziny zwyzywaæ i zeszmaciæ... Mimo wszystko, szkoda, nie chcia³am siê rozstawaæ, ale nie mog³am inaczej, nigdy wiêcej nie chcê s³yszeæ takich s³ów od osoby, która podobno mnie kocha nad ¿ycie... Przykre. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 947
|
Dot.: Wakacje z (wkrótce?) by³ym ch³opakiem?
Cytat:
ju¿ wola³abym zrezygnowaæ- niech on(skoro ma z kim pojechaæ) odda mi pieni±dze i luzik.. pojecha³abym sobie gdzie indziej ze znajomymi.. Skoro on potrafi siê tak w stosunku do Ciebie zachowaæ t owiesz co mo¿e byæ tam?? poza tym mówi³, ¿e ma juz kogo¶ na Twoje miejsce, kto to? Nowa dziewczyna??
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Szkoda mi tego wyjazdu naprawdê. Je¶li bym mia³a pojechaæ ze znajomymi, to dopiero w zimie ![]() Nawet nie pyta³am, kogo ma na moje miejsce, podejrzewam, ¿e którego¶ z wolnych kumpli, nie s±dzê, ¿eby ju¿ na drugi dzieñ znalaz³ sobie now± dziewczynê.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Buc
Wiadomo¶ci: 9 914
|
zamiast wymarzonych wakacji mo¿esz mieæ najgorsze w ¿yciu.
nie ma czego¶ takiego jak po ¶wie¿ym rozstaniu, bêdziemy jak znajomi. albo siê pozabijacie albo bêdziecie z dzikim 'fochem' siebie znosiæ. pieni±dze pieni±dzmi, spokój spokojem.
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 947
|
Cytat:
rozumiem mi te¿ by³oby szkoda..ale zastanów siê czy bêdziecie potrafili ze sob± normalnie funkcjonowaæ na tym wyje¼dzie.. a co je¶li nie? z jednej strony szkoda zmarnowaæ taki wyjazd, z drugiej za¶- mo¿esz ¿a³owaæ straconego czasu i kasy
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 14 179
|
Cytat:
![]() Ust±pi³abym, niech on odda mi pieni±dze, a ja pojadê sobie w zimie na urlop. Trudno, ale wola³abym mieæ zapewniony spokój i komfort psychiczny.
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 21 228
|
Poprosi³abym o oddanie kasy, skoro twierdzi, ¿e ju¿ kogo¶ na twoje miejsce ma i niech jedzie i siê wakacjuje
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 72
|
Ja te¿ uwazam jak moje poprzedniczki zê bym nie pojecha³± po takiej awanturze i eskapadzie jak± Ci zafundowa³ nie mog³a bym na niego patrzeæ mówisz mu ze pojedziecie jako znajmoi a jak bedzie Ci robi³ na z³o¶æ , wyciag³ stare brudy i znów siê awanturowa³? po co sobie psuæ wakacje za tyle kasy;/ w ogóle nie odpoczniesz psychicznie niech on za³atwi kogo¶ na twoje miejsce i odda Ci kase a ty moze spróbuj sobie wykupic inne wczasy last minute.
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Aha, zapomnia³am dodaæ, ¿e jeszcze podczas tej k³ótni powiedzia³, ¿e to ja "namówi³am go na ta gównian± wycieczkê"
![]() Tylko czemu jara³ siê tym przez 2 tygodnie bez przerwy to nie wiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 72
|
no widzisz i warto jechac z tak± osob± która wyskakuje z takimi tekstami i psuje ca³± rado¶æ z wakacji?
![]() |
#11 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 971
|
pewnie ze tak
![]() |
![]() |
#12 |
ForceIsStrongInThisOne...
|
Mnie da³o do my¶lenia to jego stwierdzenie, ¿e ma kogo¶ ju¿ na Twoje miejsce.... mam podejrzenie, ¿e to dziewczyna i to ju¿ znajoma od d³u¿szego czasu, tym bardziej, ¿e powód k³ótni i rozstania wydaje siê zupe³nie b³ahy, jego radosna rozmowa z Tob± po rostaniu bardzo podejrzana.....
![]() Je¶li faktycznie nie masz nikogo na jego miejsce, to albo jed¼ sama, albo zrezygnuj, Twoja propozycja aby jechaæ razem jest zupe³nie nietrafiona. Arrabbiata, przykro mi ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Komplikatorka
Wiadomo¶ci: 20 298
|
We¼ pieni±dze, od³o¿ysz wiêcej np. do zimy czy przysz³ego lata i pojedziesz na 2 tygodnie a nie na tydzieñ
![]() ![]()
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Te¿ o tym pomy¶la³am i nawet zapyta³am, czy to nie by³o zamierzone z jego strony, ¿eby tak to siê skoñczy³o. Odpowiedzia³, ¿e oczywi¶cie ¿e nie. Nie jest typem ¶ciemniacza, ale teraz sama nie wiem co my¶leæ. Co do innej dziewczyny, wszystko jest mo¿liwe, nic mnie ju¿ nie zdziwi ale ostatecznie i tak siê dowiem, kto to. Je¶li zrezygnujê. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
|
Ja bym zrezygnowa³a..... wyjazd wakacyjny powinien byæ mi³y a nie pe³en frustracji i niespe³nionych oczekiwañ.... "za du¿e s³owa" pad³y z jego ust.... ma³o tego, on ich nie ¿a³uje, a wrêcz to dla niego "wybawienie" to Wasze rozstanie.
Unie¶ siê dum±, zerwij kontakt i pojed¼ sama do tej Tunezji, nie masz ¿adnej kole¿anki? poszukaj!!! nawet mama, ciocia, kuzynka? dobrze by Ci ten wyjazd bez niego zrobi³, ![]() By³am w Tunezji, polecam wyjazd z kole¿ank± bo mo¿na siê ¶wietnie zabawiæ ![]() Qrcze.... wiem, ¿e to boli.... przechodzi³am to kilka razy, ale nie warto sklejaæ czego¶, co ju¿ pêk³o i duszê zgubi³o. Garnek mo¿na zlepiæ ale zupy ju¿ w nim nie ugotujesz !!! Trzymaj siê ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 349
|
Nie s±dzê, ¿eby to by³ dla Ciebie przyjemny wyjazd w tej sytuacji
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mia³a jechaæ ze mn± kumpela, ale dopiero zaczê³a now± pracê i nie dostanie urlopu. Wiêkszo¶æ innych dziewczyn jest sparowana, nie pojad± bez ch³opaków na wakacje, albo po prostu nie maj± funduszy albo bêd± w tym czasie ju¿ na wyje¼dzie. Mam cholerny dylemat, dlatego siê waham. Dziêkujê ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 242
|
bez sensu, po co masz z nim jechaæ, zamiast mi³ego wypoczynku mog± byæ niesnaski
da³ Ci dobr± propozycjê - we¼ kasê i jedz gdzie indziej w tym samym terminie - co to za problem wykupiæ inne wczasy? polecam jaki¶ obóz studencki, tam nie wszyscy s± w parach, wiêc o ewentualne towarzystwo ³atwiej we¼ jeszcze pod uwagê, ¿e w tej Tunezji by³aby¶ skazana na wieczne jego towarzystwo ew. w³óczenie siê samej mo¿e siê skoñczyæ niemi³ymi zaczepkami by³am w Tunezji kilka lat temu, najgorsze wczasy w moim ¿yciu - jak dla mnie nie masz czego ¿a³owaæ - ani ch³opaka, bo burak, ani wczasów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
widzê, ze tylko ja wpad³am na "genialny pomys³" przemêczenia siê z facetem tydzieñ d³u¿ej.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 145
|
jestem równie¿ tego samego zdania.. na pewno nie wypoczniesz podczas tego wyjadu, w±tpie, ¿eby¶cie sie tam ¶wietnie bawili razem.. we¼ pieni±dze i pojedz gdzie¶ ze znajomymi..
![]() no chyba, ¿e mo¿e liczysz, ¿e ten wyjazd jako¶ by to wszystko naprawi³? ;> |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Jak rozmawia³am wczoraj z ch³opakiem przez telefon, powiedzia³, ze wiadomo, ¿e na wyje¼dzie wszystko by by³o kolorowo, a po wakacjach znów to samo. Ale nie s±dzê, ¿e wszystko siê pouk³ada, mam okropny niesmak po tym wszystkim, udawaæ, ze siê nic nie sta³o, no nie da siê.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 33 558
|
Wspolczuje takiej sytuacji. Pomijajac juz "straty psychiczne" te siniaki brzmia naprawde szokujaco.
Ja wakacje odpuscilabym. Rozumiem, ze sama zorganizowalas wyjazd i wlozylas w to duzo pracy, ale zbyt malo czasu uplynelo od Waszej klotnii. Jak sie poczujesz, gdy Twoj ex chcac zrobic Ci na zlosc bedzie sie prowadzal z jakas tunezyjka. Jedziesz na wakacje, zeby odpoczac a nie uzerac sie z eksem. Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2009-07-27 o 10:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 301
|
Je¶li nie ma kto z Tob± pojechaæ to zrezygnuj i wykup wczasy last minute bêdziesz na pewno lepiej siê bawiæ bo widaæ ¿e ch³opak znalaz³ sobie inne towarzystwo. Sama widzisz ¿e nie tak ³atwo na 2 tygodnie wcze¶niej znale¼æ kogo¶ z kas± i urlopem na wyjazd wiêc on pewnie wcze¶niej to planowa³ a ta k³ótnia o bluzê to tylko pretekst. Nie jed¼ z nim bo je¶li mog± to byæ najgorsze wczasy w Twoim ¿yciu, za szybko pogodzi³ siê z waszym rozstaniem, wiêc musia³ to ju¿ planowaæ wczeniej.
Przykro mi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyjaciel wizaz.pl
Wiadomo¶ci: 33 873
|
Heh, to by wygl±da³o trochê jak historia z filmu - zwi±zek, zaplanowane wakacje, wielka k³ótnia i rozstanie, wakacje mimo wszystko wspólne i ewentualnie pogodzenie siê tam
![]() Ale ¿ycie to nie film, wiêc nie liczy³abym, ¿e te wakacje bêd± przyjemne, jak pojedziecie tam razem. Albo intensywnie szukaj kogo¶ na jego miejsce (fakt, rozumiem, ¿e jak wszystko sama organizowa³a¶ i siê nastawi³a¶ to nie chcesz rezygnowaæ), albo niech on jedzie na te wakacje, a Ty wykombinuj inny wyjazd. Mo¿e przejrzyj oferty last minute? Mo¿e akurat trafisz na co¶ w odpowiednim terminie, pojed¼ sobie sama, zregenerowaæ siê trochê po rozstaniu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 145
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 299
|
On Cie "zeszmaci³", a Ty chcesz z nim jechaæ ? Albo zrujnuje Ci wakacje, albo wrócicie do siebie, a on bêdzie Cie tak "szmaci³" ju¿ zawsze.
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Przykre jest tylko to, ¿e ja za³atwi³am ca³y wyjazd tylko po to, ¿eby to on teraz pojecha³ sobie z kim¶ innym i siê dobrze bawi³ beze mnie.
Najlepiej by by³o, ¿eby to on zrezygnowa³ a ja mia³a kogo¶ na 100% pewnego. Niestety, zawsze co¶... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Skoro ma kogos na twoje miejsce to odst±p mu ta wycieczke. Zawsze mo¿esz pojechaæ sama za 2500 na pewno znajdziesz jakie¶ zadowalaj±ce cie last minute. W ka¿dym razie uwa¿am ze nie powinna¶ jechaæ z nim bo zamias wymazonych wakacji dostaniesz koszmar na jawie ;>
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyjaciel wizaz.pl
Wiadomo¶ci: 33 873
|
A¿ z ciekawo¶ci poszuka³am ofert last minute do Tunezji i wydaje siê, ¿e jest ich niema³o
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
|
Cytat:
1. pokazujesz klasê i odpuszczasz wyjazd w my¶l zasady, ¿e nie ma on dla Ciebie ¿adnego znaczenia i Twój by³y mo¿e sobie jechaæ z kim chce a Ty nawet nie pytasz z kim, bo Cie to ju¿ po prostu nie obchodzi - moja wersja, bo ja bym tak zrobi³a - on mo¿e to skomentowaæ z³o¶liwie, ¿e siê Ciebie pozby³, je¶li tak zrobi, to wystawi sobie sam opiniê. 2. bierzesz mamê, ciociê, kuzynkê, s±siadkê, szwagierkê lub inn± kobietê z brzegu i jedziesz aby wypocz±æ, nie informuj±c go w ogóle nawet z kim i dlaczego, jak chce to niech siê sam dowiaduje - opcja niezbyt ciekawa, on bêdzie móg³ skomentowaæ to z³o¶liwie, ¿e musisz sobie baby szukaæ na wyjazd bo faceta by¶ nie znalaz³a. 3. odsprzedajesz wycieczkê innej parze - niech jad± za Was - te¿ dobra opcja. Z ciekawo¶ci - do jakiego resortu (miejscowo¶ci) w Tunezji jest ta wycieczka?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:32.